Jako by už nic dalšího nemělo být...

Autor

Před dvěma roky začala válka na Ukrajině. Ruská vojska překročila hranice a od té doby válčí s celým potenciálem NATO. Západ dodává peníze a zbraně, Ukrajina dodává životy. Dvouletý výsledek tohoto střetu vidíme v konsolidačním balíčku, zvýšené dani z nemovitosti, drahých energiích, celoevropské ekonomické krizi, zhasnutých vysokých pecích a rostoucích protestech stále širšího spektra postižených.

Třináct balíčků sankcí uvrhla EU na Rusko. Proč třináct? Protože těch předchozích dvanáct k ničemu nebylo.

Není alternativa, řekli nám. Jen podporovat Ukrajinu, dokud bude třeba. Podporovat ji, i kdyby s tím Američané přestali. Podporovat ji, i kdyby to nefungovalo. Odstřihávat se od ruských energií, i kdyby to znamenalo rekordní dovážení ruské ropy. Je jen jeden směr – sjednocená Evropa, ideálně bez práva veta pro malé státy.

Pokud má někdo jiný názor, je to hlas, který není třeba brát v potaz.

Na realitě nezáleží. Že Evropa nedodala slíbený milion dělostřeleckých nábojů? To nevadí. Že Spojené státy přestaly Ukrajině posílat zbraně i peníze? To je jedno. Že Rusko útočí podél celé linie fronty? Koho to zajímá? Co se schválilo, to přece platí!

Demokracie měla být od toho, aby bylo možné změnit směřování, aniž by bylo nutné kvůli tomu vést válku a nebo dělat revoluci. Měla sloužit k tomu, aby mohli přijít noví politici, kteří se necítí vázáni starými sliby těch, kteří se spletli a vedli zemi špatným směrem. Měla sloužit k tomu, aby se chybná rozhodnutí zrušila.

Ale v praxi to tak nevypadá. Spíš jsme svědky zabetonování pozic. Sankce nefungují? Chce to víc sankcí. Grýndýl nefunguje? Chce to víc grýndýlu. Fiala je blbec? Chce to víc Fialy. Chyby nejsou korigovány… naopak, pokračuje se v nich dál, bez ohledu na jakoukoliv realitu.

Grýndýl je chyba. Ničí průmysl i zemědělství. Ale stejně zítra náš ministr Výborný přiveze z Brusele jasný signál, že se na něm nic nebude měnit. Jak do Babiš podepsal a tak to zůstane… i když to Fiala nejdřív kritizoval, protože pak zjistil, jaké je to dobro a super příležitost. Protesty zemědělců i Agrární komory nebudou vzaty v potaz. Pokračuje se dál bez ohledu na zdravý i selský rozum. Pokračuje se dál bez ohledu na skutečnost.

Jak jinak to může skončit, než průserem? Demokracie už moc demokraticky nevypadá. Nekoriguje, neupravuje kurz… vláda se chová, jako by už neměly být volby, ekonomika se chová, jako by už neměl být žádný trh a Řehka se chová, jako by už brzy měla přiletět první atomovka. Všichni dohromady se pak chovají, jako by už neměla být žádná jiná budoucnost než ta ukrajinská – trvalý boj proti Rusku… bez ohledu na to, jaká je to tragédie.

Ukažte mi jakýkoliv záchvěv zdravého rozumu. Kdekoliv. Klidně i v České televizi. Ukažte mi jakýkoliv liberálně demokraticky přijatelný směr, který nevede k armagedonu. Ukažte mi jakékoliv konstruktivní jednání a chování, které vede k lepší budoucnosti. Ukažte mi něco, co by dávalo naději, že budoucnost bude podle Fialových vlhkých snů. Řekněte mi jediné pozitivum, které by skýtalo naději, že Ukrajina nad Ruskem zvítězí a Západ bude znovu veliký.

Ukažte mi budoucnost, ve které se americkým prezidentem nestane osmdesátiletý geront. Ukažte mi budoucnost, ve které se pomocí konsolidačních balíčků dostaneme z krize. Ukažte mi budoucnost, ve které u nás bude vládnout někdo rozumný… Jako by už nic takového nikdy nemělo být. Jako bychom už měli budoucnost určenou. Budoucnost zbytečných a postradatelných.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (383 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ČR / EU / SVĚT: Destrukce Západu je v plném proudu. Je třeba si přiznat, že jeho zlatá éra byla ukončena a nastává doba rychlého sešupu. Není to tím, že by především běžní Američané a Evropané  vyloženě zhloupnuli, spíše jde o důsledek neskutečné touhy jejich samozvaných elit po moci a majetku, přičemž nezanedbatelnou úlohu v současném světovém dění mají mocní Židé. Navíc pokračuje hysterické tažení proti Rusku, které však díky vynikající práci a předvídavosti svého vedení zajistilo velmi rychlou změnu orientace spolupráce se zahraničím a de facto na sebedestrukci EU vydělalo.

Evropu táhne do propasti její neschopnost vyhnat ze svého čela liberály. Ti jsou plně podřízeni americkým zájmům a představují zároveň nebezpečí prosazováním změn znamenajících ožebračovaní původního evropského obyvatelstva a přeléváním jeho majetku do rukou nadnárodních korporací a organizací. Velmi rychlou likvidací kontinentálního průmyslu, poškozováním energetiky a dotačním systémem ovlivňované prostředí trhu, na první pohled nesmyslnými direktivními nařízeními, ve skutečnosti vydávanými s přesným záměrem, a soustavnou migrací se Evropa mění pro starší generaci k nepoznání. Politici se spojují s obchodníky a pseudovizionáři a vytváří se organizace připravující si vlastní personální obsazení ve vedení států i EU. WEF, Aspen Institut a pár dalších podobných prapodivných seskupení postupně ovládlo dění především na našem kontinentu.

Evropskou unií zmítají nepokoje farmářů. Chvilku se zdálo, že se europoslanci obávají tlaku, který především holandští a němečtí zemědělci, k nimž se přidali ti ve Francii, Itálii, Španělsku či Polsku, způsobili chaos v europoslaneckých lavicích a přinutili osazenstvo tamní sněmovny k přehodnocení některých rozhodnutí v oblasti prosazování Green Dealu a v pokračování výhod poskytnutých Ukrajině v dovozu jejích závadných a finančně podhodnocených produktů do EU. Opak je pravdou a Europarlament i přes mohutné protesty prodloužil celní a daňové úlevy ukrajinským potravinám, plodinám a živočišným výrobkům. Zvůle moci je zjevná a předpokládané obavy z výsledku blížících se voleb do Evropského parlamentu a následného přerozdělování vlivu směrem k naprosto nekontrolované  Evropské komisi se ukázaly jako nereálné. Rozhodnutí v dalším pokračování drancování národních rozpočtů formou podpory a úlev zkorumpované Ukrajině a prosazováním likvidačního Green Dealu je šokující ukázkou směřování Evropské unie.

Z našich zástupců v přepláceném Bruselu se vymykají pouze poslanci z SPD a Konečná. Naopak ti pirátští, dále ze STAN, Top09 a bohužel i z ODS a ANO patří k tvrdému liberálnímu jádru a jsou důkazem, že Česká republika nadále plně podléhá kolonizaci zemí ještě před třiceti lety patřících k opačnému břehu. Částečně se vzpírají Polsko a Maďarsko, dokážou z částých rebelií těžit a získávat značné ústupky. I kdyby se naše zastoupení v Bruselu přeskupilo a ANO získalo více křesel, je třeba si uvědomit, odkud pochází Jourová, Charanzová a další, kteří vlastenectvím zrovna nepřekypují. České zájmy, respektive zájmy českých občanů, by rozhodně zastupovali mnohem lépe Filip Turek, zástupci Svobodných či ti volení za SPD. Bohužel přesvědčit o tom české voliče je víceméně nemožné a lze očekávat rozšíření řad představitelů ANO. Navíc nás čekají volby ovlivněné korespondenčními lístky, což bude mít daleko k spravedlivému průběhu výběru nových europoslanců.

Vraťme se ještě k našim zemědělcům. Jestliže pondělní demonstrace síly vyzněla směšně, ta ve čtvrtek Výborným a médii označena jako provládní je evropským unikátem. Snaha některých účastníků obhájit akci z 19.2.2024 je smutná. Vysvětlíme proč. Sami jsme ji podpořili, dokonce se zúčastnili. Očekávaní byla bohužel přehnaná. A to i s úctou k těm, kteří vážili cestu do metropole. Organizátoři silácky ohlašovali až čtyřdenní blokádu Prahy, ale nakonec jich přijela třetina, která zaplatila pokuty za parkování či je čeká předvolání na přestupkovou komisi. K Parlamentu se nedostal traktor žádný a k důraznému protestu spojenému například s pohnojením Malostranského náměstí také ne.

Vláda, čelní představitelé z řad Pětikoalice a vedení Prahy včetně nenáviděného Hřiba se mohli umlátit smíchy. K farmářům se nikdo nepřidal, protože fiasko bylo zjevné. A čtvrteční akce, kterou si Výborný skoro přivlastnil a podpořil ji i Babiš, byla skutečnou přehlídkou nepochopení toho, za co bojují hospodáři napříč EU. Ať si Vidlák píše co chce, tentokrát se ledy nepohnuly a český národ opět ukázal, jak je mu všechno jedno. I vlastní pohřeb. Tím nekritizujeme snahu organizátorů, naopak ji vyzdvihujeme, jen velkohubost před spuštěním pondělní akce a dlouhé přípravy vedoucí k sešikování Policie ČR a výsledná nulová podpora ze strany občanů a profesních organizací v zásadě zastupujících řadu těžce zkoušených občanů vytvořily z protestu frašku. Opět se ukázalo, jak rozložená je naše společnost a ani hapenning traktoristů ji nedokázal stmelit.

Opakujeme. Jen vyděšený a vystrašený politik ztrácející sebejistotu může být strůjcem změn v systému. Dokud se nemají čeho bát, nic závratného pro nás neudělají. Platí to pro Evropu i celý svět.

AUTOR: Jindřich Kulhavý

zdroj: https://cz24.news/jindrich-kulhavy-europaradoxy/

Průměrný počet slepic: 4.8 (182 hlasů)

pracuje s něčím jiným, než občané sledující potřebu změny. Nedá mi, než zvýraznit jeho "dnešní větu" poslední větu.

"Jen vyděšený a vystrašený politik ztrácející sebejistotu může být strůjcem změn v systému. Dokud se nemají čeho bát, nic závratného pro nás neudělají. Platí to pro Evropu i celý svět."

Chce tím znevěrohodnit celou SKUTEČNOU OPOZICI? Nenahrává tím právě pětikolce, která umí vhodným způsobem znevěrohodnit jakékoliv opoziční vystoupení?

Působí pětikolka vyděšeně? Z mého pohledu rozhodně ne. Dopouští se bestiálností ve vztahu ke své zemi, dost možná srovnatelných vlastizradou. Přijímá vcelku logická a předvídatelná rozhodnutí. Teď jde o to, aby neohroženě vystoupili občané v opravdové parlamentní opozici a byli těmi, kteří budou ochotni převzít podíl na vládní úrovni. Mimoparlamentní opozice přebírá už teď stejnou úlohu, jako ta parlamentní. Ale zejména na ní závisí možnost společenské změny, tedy náměty, které budou srozumitelné občanům bez patosu ovlivňovaným národoveckým, tedy vlasteneckým zaměřením. Jde o to, aby v první fázi nastoupili se společným cílem, parlamentní cestou složit z jejích postů poslední protinárodní vládu a neumožnit jí, ani okrajově, pokračovat v její politice.

To sebevědomí musí získat opoziční scéna, ale ne silovým, většinovým postavením. Musí to být programová převaha potvrzená nikoliv pouhým vítězstvím ve volbách, ale naplňováním představ zvolených, ale i voličů, za předpokladu trvalé kontroly a spolupráce voličů ve volebních obdobích.

Co to znamená pro rodící se politickou scénu? Nedá se předpokládat absolutní jednota ve všech otázkách, ale schopnost přesvědčit i veřejnost, že průsečíky v rozdílnostech je možné řešit ne smírem, ale argumenty, které případná protistrana může respektovat a postupně usměrňovat opět podle většinové vůle voličů, kteří budou celou parlamentní a senátní, či krajskou reprezentaci kontrolovat a průběžně vést k potřebným změnám. To je a může být nadějné. To může být věrohodné bez vyvolávání strachu z voličů.  

Nebudu se dál rozepisovat o něčem, co by mělo být přáním nastupujících reprezentací spolu s občanskou společností, která k tomu systému, v jejím zájmu, musí být srozuměna.

Já teď chci upozornit na poraženectví některých dopisovatelů, jak je Český národ nemožný a hloupý.

Nikdo, včetně pana Skály, vzdělaného a uznávaného představitele opozičních sil a komunisty, ale z mého pohledu zklamaného, že už teď nedošlo k "nejširšímu rozkročení vlasteneckých sil",  stejně jako Jindry Kulhavého, kterého jinak než z článků představených zpravidla Včelkou Májou zde na "Vidlákově" neznám, a který rovněž rád kritizuje, jak je ten Český národ nenapravitelný, by neměl kopat do vlastní brány, když se teprve hledá cesta k možnému úspěchu!!! Kdyby tomu tak bylo, neměli bychom tak stabilní místo na mapě Evropy po neskutečně dlouhé období na rozdíl od našich zdánlivě úspěšnějších sousedů.

Prosím nekamenujte mě, nejde o nic jiného, než mít trpělivost, nepředbíhat vývoj a věřit, že JaSan, PRO, STAČILO a mnozí další postupně a co nejdříve najdou společnou řeč pro největší změnu po hadráku a zároveň schopnost bez osočování nabízet nám občanům, kteří budou muset hodně udělat, ve svém zájmu, pro srozumitelnou společenskou změnu, která bude znamenat suverenitu státních a národních zájmů, návrat k možné soběstačnosti v nosných oborech, změnu ve vzdělávání a ucelený sociální systém co nejjednodušší a efektivní ve prospěch každého občana. To všechno může vést k mezinárodní autoritě země, která současným vývojem ztrácí své oprávněné postavení.

Průměrný počet slepic: 4.3 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

...„podporovat Ukrajinu, dokud bude třeba. Podporovat ji, i kdyby s tím Američané přestali. Podporovat ji, i kdyby to nefungovalo...“

Ukrajinu budeme podporovat až do vítězného konce..., pěkně pofialovsku - a pak se přejmenujeme na Ukročesko.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)
Trvalý odkaz

je slyšet hlas: Wir schaffen das!

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych vás Vidláku opravil hned v druhé větě. Není prostě pravda, že Rusko „válčí s celým potenciálem NATO“. To by ta válka vypadala jinak. Sám si uvědomte, co za zbraně NATO na Ukrajinu poslalo - nejprve staré sovětské, posléze pár moderních houfnic, raketometů, protiletadlových systémů, tanků (ovšem drtivá většina z nich zastaralých nemodernizovaných). Žádná letadla, žádné rakety dlouhého dosahu, nic skutečně strategického, zcela minimální počet odminovacích vozidel. Jestli vám tohle přijde jako celý potenciál NATO, tak vás mohu ujistit, že ani náhodou. Státy se prostě zbavily většinou zastaralých zásob, samozřejmě, sem tam je něco moderního, hlavně samozřejmě munice, to nezpochybňuji, ale i ta letadla, co se teď chystají, jsou F16 zastaralých verzí, která měla být původně vyřazena. Samozřejmě, Rusko neustále zdůrazňuje, že bojuje proti „kolektivnímu Západu“, ale to holt není pravda. Zeptejte se Angličana, Itala, Francouze či Němce, zda jsou ve válce s Ruskem. Asi budou z takové otázky v šoku. Západu už je tato válka stále více ukradená a rozhodně se kvůli Ukrajině nehodlá nějak moc namáhat, třeba začít opravdu zbrojit - a kapacity by byly, jen není vůle.

Rusko sice „útočí podél celé linie fronty“, ale upřímně, postup nic moc. Vy jste minule velmi zpochybnil poměr ztrát obou stran, jenže pokud se podíváte na uveřejňovaná videa obou stran, tak ta současná v drtivé většině ukazují ruské ztráty - stejně jako při ukrajinské ofenzivě byly vidět spíše ztráty ukrajinské. Takže i proto si nemyslím, že by Ukrajina ztrácela více, dokonce několikanásobně více, než Rusko, druhou věcí ovšem je, zda si ty ztráty může dovolit. Jo a ještě detail - ruská vojska nejen překročila hranice, ona zákeřně bez vyhlášení války a navzdory předchozímu ujišťování na Ukrajinu zaútočila. Neměl byste tento fakt bagatelizovat.

S mnohým dalším z vašeho článku naprosto souhlasím, já doufal, že válka bude skvělou příležitostí, jak odpískat Green Deal atd, nicméně naprosto nesouhlasím s myšlenkou, že nás válka na Ukrajině nemá zajímat a nemáme Ukrajinu podporovat. Nemyslím si, že by Ukrajina mohla Rusko porazit, ale vítězství může vypadat podobně, jako to finské - uhájení samostatnosti a možnosti rozhodovat o svém směřování. Podle mne, tohle stále Ukrajinci mohou zvládnout a je v našem zájmu, aby se jim to podařilo.

Průměrný počet slepic: 1.6 (158 hlasů)

Ano, vypadá to tak. Nicméně obě strany  ( NATO,+USA x Rusko)  mají  mocnější zbraně, které nechávají zatím v klidu.  Otázkou je, která strana vidí utrpení obyčejných lidi  způsobené  válkou a chce to zastavit.  

Za socialismu nás učili, že imperialisté myslí jen na svůj zisk a moc  a na lidských životech jim nezáleží .    V tloukali nám do hlavy , že  komunistům jde o obyčejný lid a snažili  se to nějak dokázat.  Tak jsme měli kvalitní lokální potraviny,  postavili elektrárny, přivedli levný plyn, ,,,,atd.

Co se pokazilo, tak bylo centrální řízení všeho,  potlačování viry  a  prosazování jediného správného názoru , založeného na   marxistické ideologii.  Nenechali  lidem prostor  a celé se to  začalo zasekávat,  brzdit   a  výsledek byl  neustálé zaostávání až rozpad. 

Vyhráli ti strašní   imperialisté, kteří se opírali o demokracii založenou na svobodě slova, kvalitním vzdělání a dlouhodobě ověřených hodnotách  opřených   o křesťanství.   Politici imperialistů sloužili také lidu. 

Co se děje teď? 

Co se týká  Ukrajiny, tak vidím dva názory . Jeden říká , ze  rusové jsou  expanzivní a  pro získání nových území napadli  sice zkorumpovaný, ale demokratický stát. To se nesmí  rusům dovolit nebo budou pokračovat. Druhý říká, že bohatý  a pyšný Západ tlačil  rusy do kouta  ( ignoroval oprávněné ruské obavy z rozšiřování NATO ) ,  provokoval podporou terorizováni  ruských občanů žijících na Ukrajině.  Rusům nic jiného nezbylo, než zasáhnout silou.

Který je ten správný ? 

 Vzhledem k tomu, že mi současné dění na Západě  připomíná propagandu za dob socialismu, tak nemám důvěru  k mainstreamem  propagované  interpretaci..  Ještě to není tak zlé, lze se  na alternativních médiích  dočíst, že Západ  věří, že Rusko dlouhodobě válku  a sankce neustojí , prohraje a Zapad si pak bohatství  Ruska rozebere. Lidské životy dodávají ukrajinci, kteří  neemigrovali  a ochota lidi v dalších slovanských  státech bojovat se podporuje. Současní lídři Západu věří, že to ustojí a  k použití moderních zbraní nedojde . To je asi blíže realitě. 

Nicméně jak jim věřit, když to zbabrali .   Válka  nemusela být. Ukrajina mohla být celá a my jsme nemuseli  mít drahé  energie.  Nedokáží  si to přiznat ( kdo nic nezbabral,  že ? ) a  hodně riskují bez ohledu na nás. 

Na Západu  bylo a snad stále je dobré,  že  mohli existovat jiné názory a  politici, kteří je prosazovali  měli  šanci   se díky obyčejným lidem dostat k moci. 

69 % obyvatel ČR je pro zastavení války. 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (79 hlasů)

Začnu od konce - já jsem také pro mír. Ale - pozor - nejsem pro totální ukrajinskou kapitulaci. Respektive, pokud oni budou chtít kapitulovat, OK, ale pokud chtějí za svou svobodu bojovat, tak si myslím, že je dobré je podporovat, jelikož je to v našem zájmu. Problém je, že Rusko nic jiného, než kapitulaci, zatím nenabízí. Tvrzení, že celá válka je jen o NATO, je dle mne nesmyslné. Samozřejmě, nemusíte věřit tomu, že jsou Rusové expanzivní - ale znám historii dobře a marně vzpomínám na jiný příklad, kdyby v průběhu nějaké války nějaký stát odhlasoval, že nějaké ještě nedobyté území je integrální součástí jeho státu. Pokud toto není ukázka expanzivního myšlení, tak co by to jako mělo být?

Souhlasím s tím, že slibování členství v NATO nebylo chytré a rozhodně situaci zhoršilo, ale celý Majdan a následné události nebyly o NATO - ale o členství v EU. Rusku vadí i toto, proto tvrdím, že ta válka je o ukrajinské svobodě se rozhodnout, zda bude součástí Západu či ruského světa. Nehodnotím, zda být součástí Západu je nějaké terno (nemyslím si), ale podle mne mají Ukrajinci plné právo se takto rozhodnout.

Často je mi předhazována myšlenka - kdyby se třeba Mexiko chtělo stát členem paktu namířeného proti USA, taky jej napadnou. Víte co na to odpovídám? Že bych v takovém případě USA kritizoval naprosto stejně, jako nyní Rusko.

Průměrný počet slepic: 2.1 (47 hlasů)

jak se za posledních třicet let rozrostlo Nato a o kolik to zlé Rusko ?

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Mohu se zeptat, zda se to NATO rozšířilo dle přání občanů příslušných zemí? Ano, uznávám, že u nás a na Slovensku by případné referendum dopadlo proti NATO, nevím jak v Maďarsku, ale ve všech ostatních zemích, Polsku, Rumunsku, pobaltí atd by místní rozhodně o NATO stáli. Znamená to, že do NATO vstoupit nesmí, protože se to Rusku nelíbí?

Průměrný počet slepic: 2.1 (13 hlasů)

" Mohu se zeptat, zda se to NATO rozšířilo dle přání občanů příslušných zemí? "

A vy vážně věříte, že uspořádání ve světě se děje na základě přání občanů v jakékoli zemi?

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Dobře, kdyby chtěli, tak je to argument. Nevím jak  to ověřit, ale údajně hodně ukrajinců před válkou uteklo do zahraničí, snad více jak 10 milionů. Zelenský byl údajně zvolen díky slibům,, že  urovná vztahy s ruskou části obyvatel Ukrajiny, takže se někteří mohou cítit podvedeni.  Osobně jsem v roce 2014 slyšel přímo na místě , jen ať už někdo vyhraje, ať můžeme klidně žít. 

Situace je špatná,  chybí  vojáci a bez nich se nedá vyhrát.  Vypadá to, že při  vyhodnocení  situace  měli růžové brýle a dostali se do velmi složité situace. 

Pokud opravdu chtějí za této situace bojovat , tak by to měli vyjádřit ve volbách.  Nevíme, kolik jich to opravdu chce. 

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

nejspíše jste nic nepochopil. Putin je Slovan a ti nemají v genech ničit, zabíjet a krást. Nebo snad někdy Rusko na někoho zaútočilo? Je známou pravdou, že Rusko války nezačíná, Rusko je vždy ukončuje. A tak tomu bude i nyní. Všechno má svůj čas a způsob. Rusové mohli už před 2 lety srovnat Ukrajinu se zemí kobercovým náletem, ale k čemu by mu to bylo? Rusko není Amerika, ta války vede a neustále prohrává, většinou rukami někoho jiného. Toto není válka, ale SVO na odstranění nácků a zbraní z Ukrajiny. A tato strategie se naplňuje. Celá Evropa je už téměř beze zbraní a také ekonomiky. Co jsme si navařili, to si také sníme. A patrně vám není známo, že válku začala Ukrajina v roce 2014 po Majdanu, když začala ostřelovat Donbas a pokračuje s tím i po 10 letech. Více tak vzdělaných lidí jako jste vy a z tohoto srabu se nikdy nedostaneme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (136 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Rusko války nezačíná, Slované nemají v genech. Proboha, nezlobte se, to jsou příšerné kecy, nemající s historií nic společného. Ano, takto by se chtěli Rusové vidět, ale stačí znát historii jejich impéria, abyste viděl, že to tak prostě není. Rusko tak dlouho nezačínalo války, až vybudovalo největší impérium v historii, dobytí Kavkazu je třeba výsledkem asi cca 5 válek, které Rusko „nezačalo“ atd. Tato válka, jak píšu níže, je o tom, aby Ukrajina byla součástí ruského světa. Celá Evropa zbraně má, ano, asi chybí náboje, ale mohu vás ujistit, že zbraně jako takové stále v Evropě jsou. Nesmíte věřit Rusům, kteří si poté, co krachl ta původní snaha rychle vše vyřešit, vybásnili zcela jiné záměry. A Donbas - říká vám něco jméno Girkin/Strelkov a víte, jak zorganizoval občanskou válku na Donbasu, která tam do té doby nebyla? Fakt to chce něco nastudovat.

Jo a geny Slovanů - co si třeba přečíst něco z pera byzantských kronikářů o slovanských nájezdech?:) Kdyby naši předci nebyli skvělí a tvrdí bojovníci, tak tu dnes nejsme.

Průměrný počet slepic: 2 (54 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

     kdo čte seznam a čumí na čétéčko. Toto je přímo ukázkový případ dokonale vydlabanýho, vymytýho mozku. Vlastní myšlenka žádná, jen papouškování omletejch libtardích frází. 

     Ukrajina a úkáčka stáli daňové poplatníky díky demoliční, amatérské, vlezdoprdelistické fy-jalové vládě na materiálu a na financích přes sto padesát MILIARD korun. Ukáčka tady dělaj jen bordel a přínosem nejsou ani náhodou. Tahle vláda okradla důchodce o 20 miliard a nacpala to do úkáček. Takže za mě, pomoci úkáčkám už bylo více než dost a je nutnost starat se o Čechy a spravovat především české záležitosti a ne furt cpát do Ukrajiny. 

     A co se týká napadení Ruska Ukrajiny, k těmhle blábolům je škoda času se vyjadřovat. Napíšu jen dvě slova - Alej andělů. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (112 hlasů)

No, nevím, kdo má vypatlaný mozek, ale Seznam nečtu a na ČT se nedívám. Ohledně ukrajiny jsem toho přečetl hodně, namátkou hned dvě knihy o ruských dějinách, něco o ukrajinských dějinách, o Banderovi a banderovcích, pak Tomáš Forró - Donbas, studii našich akademiků na téma Ukrajiny z roku 2016 (název si teď bohužel nevzpomenu), z opačného konce třeba How the West Brought War to Ukraine a nyní čtu knihu od Inzy. Samozřejmě, spoustu článků z obou stran na toto téma, díval jsem se i na videa od Girkina. Mohu se zeptat - co jste si načetl vy? A to nemluvím o osobní zkušenosti, byl jsem mnohokrát na Ukrajině i v Rusku, před i po 2014.

Co se Ukrajinců u nás - také se mi to nelíbí, ale bohužel, je asi třeba jim nějak pomoct. Co jiného byste chtěl dělat? A napadlo vás třeba, že pokud Rusko Ukrajinu totálně převálcuje, tak sem zamíří další uprchlická vlna, takže jich tu bude možná 2-4x více? Co myslíte, bude to pak lepší? Co se napadení ukrajiny týče - pokud jsem zaznamenal, jsou ruská vojska na Ukrajině, nikoliv naopak. Jak to tedy chcete nazvat?

Průměrný počet slepic: 2.1 (47 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

pavt: "...Co se Ukrajinců u nás - také se mi to nelíbí, ale bohužel, je asi třeba jim nějak pomoct. Co jiného byste chtěl dělat?..." 

A vy jste přesvědčen, že Ukrajinci by pomohli nám? A nacpali by do nás stovky miliard - a to všechno s touto jejich vládou...? Že si tam zmanipulovali volby a udělali "fašistické pořádky", tak na to máme my doplácet...?

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

Májo, zda by Ukrajinci pomohli nám nevím. Já si je nijak neidealizuji, to zdůrazňuji. Nesouhlasím ale s tezí, že si „zmanipulovali volby a udělali "fašistické pořádky“. Jednak si nastudujte rozdíl mezi fašismem a nacismem a kromě toho - ani to druhé tam není. Mohu se zeptat čistě ze zvědavosti - je podle vás nacista ten, kdo nakreslí háknkrajc, nebo ten, kdo podporuje tuto ideologii? Já myslím, že ten první je především blbec, to druhé o Ukrajině neplatí. A mohu se zeptat, jak tam zmanipulovali volby? Více, nebo méně, než v Rusku? Připomínám, že tam byli zahraniční pozorovatelé atd. Ano, určitě to nebylo svobodné dle našich představ, ale na východoevropské poměry to šlo.

Průměrný počet slepic: 2.3 (27 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Zelenskyj - Ukrajince si získal slibem radikálních protikorupčních změn a stylizací do „sluhy lidu“ – takového, jakého hrál ve stejnojmenném populárním komediálním seriálu a po kterém pojmenoval i svou stranu.

Zahájil svůj mandát spektakulárně – v inauguračním projevu oznámil rozpuštění parlamentu a nové volby. Jeho strana neměla v Nejvyšší radě zastoupení. Silné pozice v něm naopak měli stoupenci bývalého prezidenta Petra Porošenka. Prezidentovo rozhodnutí o předčasných volbách někteří považovali za protiústavní a skupina dvaašedesáti poslanců ho napadla u ústavního soudu...

------------------------------

Masové nepokoje v centru Oděsy vyprovokovalo asi 1500 radikálně naladěných stoupenců kyjevského režimu a fotbalových 'ultras'". Zamaskovaní radikálové z nacionalistického hnutí Pravý sektor skandovali hesla "Sláva Ukrajině!" a "Smrt nepřátelům!". Střetli se však s aktivisty, protestujícími proti uzurpaci moci na Ukrajině, a žádajícími vyhlášení referenda o federalizaci země

Svědek, který přežil masakr v Domě odborů v Oděse, promluvil. Děsivé detaily k události. A něco navíc o prezidentu Zelenském ( PL 21.07.2020 19:05)

ROZHOVOR Proč se na tragické události v Domě odborů v ukrajinské Oděse nehledí jako na zločin proti lidskosti a nevyšetřují jej tomu odpovídající evropské soudní tribunály? ParlamentníListy.cz přinášejí aktuální rozhovor s jedním z mála Ukrajinců, kteří našli politický azyl v SRN – s Olegem Muzykou, politickým aktivistou z Oděsy. Dozvíte se, jak se propadá popularita současného ukrajinského prezidenta, který za svůj mandát dosud prý nezměnil zhola nic – ani boj s korupcí a s mafií, mír na východě republiky, lepší život občanů... a začíná se hovořit o jeho legálním sesazení….

...Nedokázal jsem však zorganizovat nic, co by pomohlo situaci nějak změnit. Poté jsme byli rozděleni do několika skupin. Znovu jsem se vrátil do budovy Domu odborových svazů na Kulikovém poli. Moje rodina mi volala, co vidí na televizních kanálech v Oděse, že se na nás valí proudy ukrajinských nacionalistů. A moje rodina mě požádala, abych okamžitě odtamtud odešel. Neodešel jsem, nemohl jsem. Zůstal jsem jako někteří Oděsané. Nebylo nás mnoho, podle mého názoru už jen 450 až 500 lidí. Zabarikádovali jsme se v budově Domu odborových svazů. Ale nic to nepomohlo. Kdo dveře otevřel, nebo kdo rozbil zámek na dveřích, to opravdu nevím. Ale mohu s jistotou říci, že každý měl nějakou příležitost odejít. Ale byli lidé jako já, kteří nechtěli odejít, nikomu jsme neudělali nic zlého, jen jsme si stáli za svými prohlášeními. Kromě toho byla naděje, že se v budově můžeme chránit, byli tu zdi a dveře.

Ale jak se však ukázalo, ti, kteří zůstali v budově, byli udušeni nebo spáleni kvůli tomu, že do budovy byly hozeny dýmovnice, petardy, a hlavně Molotovovy koktejly. Někteří zemřeli skokem z okna, jiní měli rány po kulkách, což značilo, že když dopadli na zem, přiběhli k nim a zastřelili je. Další měli zranění lebky, pak tam byli lidé, kteří byli zabiti uvnitř budovy. Viděl jsem sám, jak lidé vyskakují z oken, jak jsou lidé zranění a vyděšení, když po požáru opouštěli tuto budovu. Pokud byly ženy, jednoduše je zbili, pokud to byli muži, byli ubiti k smrti. Zůstal jsem v této budově až do konce. To už byla dávno tma, možná půlnoc, možná později.

Následně přišla do budovy policie a tajná služba a já byl zadržen SBU s ministerstvem vnitra, spolu s těmi lidmi, kteří zůstali naživu, a byl jsem poslán do vězení...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

pomáhat mafiánům z Východu v Mercedesech ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Já netvrdím, že způsob pomoci je adekvátní, že by neměl být adresný i na základě těch aut, které zmiňujete - ale co myslíte, kolik Ukrajinců s takovými auty k nám dorazilo? Chcete tvrdit, že těch nějakých 600 000 Ukrajinců tu jezdí v Mercedesech? Opět - rozhodně souhlasím, že je třeba být adekvátní situaci, ale základní fakt - tedy že je třeba nějak pomáhat - ten nezpochybňuji. Jak byste to řešil vy? Vůbec byste je k nám nepustil? Nechal byste je tu živořit, postupně i krást atd?

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

     zakázal na Donbasu ruštinu a úkáčka začali ostřelovat CIVILNÍ cíle na Donbasu, tak naprostá většina Ukrajinců buď drželi huby nebo to schvalovali. Takže VŮBEC bych je sem nepustil. Co si navařili, to ať si taky vyžerou. Tečka. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

NATO jede naplno, dělá vše CO JE MOŽNÉ. Dodat ukrajině rakety s dlouhým doletem? Pak riskují, že se vypasení plukovníci NATO jednoho dne nevrátí z práce. Poslat kluky holky třeba z Česka na frontu? Po prvních rakvích zpět by to mohlo znamenat konec paktu. A takhle můžeme pokračovat. Já se obávám, že se Rusové připravují k dalšímu skoku, ještě jim chybí Oděsa.

Průměrný počet slepic: 4.6 (60 hlasů)

    že chtějí Oděsu a odříznout Ukrajině přístup k Černému moři. A není žádným tajemstvím, že ve velkých ukrajinských městech (například právě Oděsa, Charkov.....) roste partyzánské hnutí. Ale pozor! Proruské partyzánské hnutí. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (61 hlas)

Pokud to není žádné tajemství, tak mi prosím dejte nějaký odkaz na to partyzánské hnutí. Já toto dost sleduji a nic takového jsem nezaznamenal.

Průměrný počet slepic: 2.5 (27 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

https://cz24.news/rusko-na-dostrel-od-charkova-ukronacisti-na-cele-so-starostom-celia-panike-aktualne-z-rusko-ukrajinskeho-frontu-24-2-2024/

https://cz24.news/medvedev-sokoval-vsetkych-ideme-na-kyjev-a-chceme-spat-aj-odesu/

https://cz24.news/rusko-zahajilo-na-vychode-ukrajiny-siroku-ofenzivu-ruska-armada-sa-blizi-k-charkovu-aktualne-z-rusko-ukrajinskeho-frontu-23-02-2024/

     A doporučuji Vám sledovat cz24.news. Je tam toho hafo z celého světa. Od amíků, úkáček, rusů, Arabů, Číňanů, prostě odevšad. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

Sledovat CZ24 je to samé, jako sledovat Seznam, jen s opačným znaménkem. Zcela nedůvěryhodný, ruskem placený web. Ostatně, stačí se podívat na dikci tamějších článků, to máte samé ukronacisti atd. To vám přijde seriozní? A co se vašich odkazů týče - to nejsou 3 články, ale jen jeden, text se v podstatě opakuje a dále rozšiřuje. Zmínka v posledním z nich - 4x zmínění partyzáni, ale jen v tom posledním je náznak, že za nějakými sabotážemi prý stojí partyzánské hnutí, ale ty zmíněné sabotáže nebyly v Charkově, tak tomu moc nerozumím. Každopádně doporučuji sledovat i nějaké jiné weby, jinak naprosto chápu vaše názory.

Průměrný počet slepic: 2.1 (22 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Ono stačí podívat se na dikci našich politiků a zdejších sdělovacích prostředků - to jsou samí dezoláti, proruští švábi, chcimíři, flastenci..., a to vám přijde seriózní?

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Mě se ta dikce nelíbí a rozhodně to nepovažuji za seriozní. Ale stejně tak nepovažuji za seriozní dikci s opačným znaménkem, což je tak populární na alternativě.

Průměrný počet slepic: 2.2 (11 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Když ne plus ani mínus tak pak NULA? Když nepovažujete na alternativě "seriózní dikci", tak proč na ni chodíte? Pokud chcete + i - , tak doporučuji web "Hlavné správy - konzervatívny denník". Tam je to zleva i zprava, ze západu i z východu, tak jak bývalo zvykem i u nás - tak před 10-ti lety.

https://www.hlavnespravy.sk/

Poslední komentář a slibuji, že už více s vámi nebudu diskutovat.

Může kterýkoli stát zůstat neutrální když si dá do své ústavy za cíl vstup do NATO ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Na alternativu chodím proto, že mne zajímá, jak uvažují druzí mimo mou sociální bublinu. Já nehodlám druhé paušálně odsuzovat jako dezoláty, či naopak jako provokatéry. Chci prostě znát jejich názory a argumenty a zvážit, zda se třeba v něčem nemýlím. Hledat pravdu jen tam, kde se vzájemně poplácáváte po zádech, to je přeci hloupé, ne? Proč si myslíte, že je lepší nečíst názory druhé strany?

Mrzí mne, že nechcete diskutovat, já si diskuse vážím, protože to je to jediné, co posouvá dále. Ale k vaší poslední otázce - pokud si nějaký stát dá do ústavy, že chce vstoupit do NATO, tak v tom NATO formálně ještě není. A taky do něj nikdy vstoupit nemusí, existuje přeci právo veta. Představte si, že by bylo vůči Ukrajině fakt použito - byla by pak neutrální, nebo ne? Jak jsem napsal, nepovažuji to za dobrý krok, ale na druhé straně, vy si opravdu myslíte, že to dává Rusku právo zaútočit? A jiná otázka - kdyby Mexiko chtělo vstoupit do nepřátelského paktu k USA, má právo zaútočit USA? Já jsem na toto odpověděl jasně.

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

co mělo Rusko, potažmo Putin a jeho lidé dělat, když léta žádalo, aby k jeho hranicím nebyla přivážena armáda se zámořským velením, které nikdy nebylo vřelým kamarádem Ruska? co měli Rusové dělat, když jako by nebyli slyšet? když na západě a také u nás o Ukrajině nemluvě byli lidé cíleně vychováváni k pohrdání Ruskem,  k obru na hliněných nohou? když už měli cizí rakety na dostřel od svých významných měst? když Ukrajina opustila svůj  dříve i v ústavě  deklarovaný  neutrální status a jak si jistě vzpomeneme,, provokovala Rusko neplacením dodávek a podobně?

Podstatné bylo, že situace ke konfliktu směřovala. Rusové podobně jako kdysi židé nebo černoši byli líčeni jako ne zcela lidé, jako ožralí primitivové (i když spotřeba alkoholu na hlavu je u nich nižší nežli u nás). Putin jasně řekl už v pradávnu, že nepřipustí napadení Ruska a jak se zdá rozhodl  i nenechat se ukonejšit bláboly,  zejména, když je prezentují ti, kteří ve světě zabíjeli a zabíjejí, Nyní se dozvídáme, že v Jemenu jsou ostřelována města s civilními obyvateli nikoliv ze strachu z přímého npadení, ale protože kšeft nejde tak hladce, jako dříve. O tom se řeč vůbec nevede. a co GAza?

samozřejmě, že válka , každá válka je přímé zlo proti lidem a jejich životům, ale biolaboratoře s nebezpečnými i zakázanými kmeny virů ne?

válka je zlo, ale kořeny má v USA,EU a dnes také v ČR

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

že zdaleka ne všichni Ukrajinci maji banderovské předky, spíše naopak,  a zkušenost s odbojem i partyzánským prosovětským hnutím, já bych tak docela tu informaci nezavrhla. pravdu se ale asi dozvíme až nějakou dobu po ukončení konfliktu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Skvělé, takže pokud, jak sám pravíte, „NATO jede naplno, dělá vše CO JE MOŽNÉ“, tak to logicky znamená, že neplatí Vidlákova teze, že RF válčí s CELÝM potenciálem NATO. Já myslím, že tam ty rakety s dlouhým doletem jednou budou, ale NATO se prostě bojí eskalace, tak pomáhá na půl plynu, i když pomalu stále přidává více. Jsem také rád, že sám logicky souhlasíte s nesmyslností myšlenky, že na Ukrajinu půjdou povinně bojovat Češi, jak alternativa ráda vyhrožuje.

Průměrný počet slepic: 3 (27 hlasů)

i přes veškerou snahu dnešních vykladačů dějeBISu vyhrálo Rusko.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

No, pokud vím, původním plánem Stalina bylo připojit Finsko jako další sovětskou republiku, dokonce už měl připravenou vládu z kolaborantů. Jenže to tak nějak nevyšlo. Podle mě Finové uhájili aspoň tu samostatnost, z tohoto pohledu rozhodně neprohráli, ačkoliv museli opustit Viipuri atd. Ano, za cenu ohromných obětí uhájili aspoň něco, přitom nikdo jim nevěřil a všichni si mysleli, že je CCCP hladce zlikviduje. Je to prohra?

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Uživateli pavt, máte úžasné myšlenkové pochody. Gratuluji. Takové uvažování je svým způsobem vzácné. Předběhl jste dobu. To co jste zde dnes uvedl nezapomeňte. V budoucnu, až se stane, že liberální demokracie úspěšně zvítězí na celém světě, nebo dokonce v celém vesmíru, až všichni, ať už budou kdekoliv, budou opojeni štěstím, pak přijde požadavek naučit lidstvo nově a pouze správně myslet.  K tomu bude třeba napsat nové učební osnovy a nové učebnice. A tehdy nastane ta správná chvíle pro publikaci vašich textů.

Až vás příště opět něco napadne, neváhejte, dejte to hned do placu. Ať všichni čtenáři mají možnost přečíst už teď něco, co se hned tak někde najít nedá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Pane Host, chápu vaši ironii, jenže upřímně - mě mrzí, že tu není nikdo ochotný diskutovat a nabízet alternativní argumenty. Já nějaké uvedl, možná jsem se mýlil, možná dělám v něčem chybu. Jsem připraven diskutovat a jsem připraven i změnit názor, pokud je mi ukázáno, že se mýlím. Ale co jsem tu našel? Ve většině jen paušální odsudky, dokonce osočení, že jsem provokatér. Kdysi jsem Vidlákovi napsal, že diskuse, kterou tu pěstuje, je stejná, jako na novinkách, jen s opačným znaménkem. Zdejší lidé nechtějí diskutovat, chtějí se vzájemně poplácávat po ramenou, jak jsou dobří a jak to vidí stejně. Jenže to ještě nikdy nikoho dále neposunulo. Velmi si vážím pana Jardy z Brna (no, my brňáci holt musíme nějak odčinit ten póvl, co se dostal ke kormidlu:), který nějaké konkrétní argumenty uvedl. Sice k nim mám výhrady, ale velmi oceňuji, že jen paušálně neodsuzuje, jak je tu běžné.

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

Vaší reakci jsem přečetl.

Děkuji Vám za odpověď.

host

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

no, zdá se, že se Rusko rozzlobilo. dnes prý dobylo Rabotino https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/rusove-vstoupili-do-rabotina/

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Největší ohrožení  příštích voleb - spojení Babiš + ODS. Už dneska Schillerová říká, že s SPD nikdy.

 

 "Velmi striktně odmítavá byla ke spolupráci s SPD ještě nedávno předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. „Ty věci, kterými straší SPD, jsou nesmysly. Že bychom mohli být ve vládě s SPD? To určitě vylučuji,“ řekla v červenci v rozhovoru pro Právo."

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-babis-narazi-ve-svem-hnuti-na-odpor-kvuli-pripadnym-namluvam-s-okamurou-40460717?fbclid=IwAR21LJaZw1913mbJ7OykEqbsKr8IbZ3iCi-cAFqfGgy2KLEquamaTDGaroM

 

 

Pokud si Babiš dává na kandidátku lidi, co nechtějí jít s SPD, tak s SPD nepůjde. Jednoduché. Pokud mu třeba 1/3 klubu vypoví poslušnost kdyby chtěl jít s SPD, má to marné. A Babiš si tam tyhle lidi dává (schválně?), aby měl krytí, aby koalice s SPD reálně nemohla projít. On jí nechce. Jinak by postupoval jinak

 

Čili se spíš chystá něco jako: ANO bez Babiše jako ministra + ODS bez Fialy jako ministra. ODS ale dál zůstane fialovská a "liberální" část ANO převáží. Babiš bude mít své dotace od EU a nejhorší pro národ se stane realitou. Žádná silná opozice (jen trochu SPD s Trikolorou). Možná se zrodí nová, skutečně konzervatiní strana, případně zesílí některá národovská strana z těch co už dnes jsou (na pospojování moc nevěřím, Češi jsou většinově blbci).

Čili bohužel si čím dál tím víc myslím, že se chystá ŠESTIKOLKA. Jinak by Babiš musel do parlamentu 2025 dát pro-národní lidi, konzervativní poslance, národovce atd... ne sráčky jako Havlíček či Schillerka.

 

Chystá se zrada na voličích. JE mi to líto, ale je to pravděpodobné.

Průměrný počet slepic: 4.4 (100 hlasů)

     K Babišovi jsem se zde již několikrát vyjádřil. Stručně - napsal jste to perfektně. Babiš je had a křivák. Tečka. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (59 hlasů)

Babiš se nezúčastnil traktorového protestu, ačkoliv má stejné problémy jako pan Jandejsek. Proč? Protože je s 5 demolicí domluven, vy mi nezrušíte povinnost lihu v palivech (něco vám kápne, žádný strach) a já budu hodnou opozicí, po volbách si to vyměníme. Babiš hájí jen SVÉ zájmy a vás milé koblihy spláchne kdykoliv. Najednou už nebude potřebovat "pomáhat lidem", ale jen a jen sobě.... Jo a pak nezapomeňte zavřít své pusinky....

Průměrný počet slepic: 4.1 (50 hlasů)

Nevím, v čem spočívá ta zrada. Babiš a jeho lidi celkem srozumitelně říkají, co chtějí, a co ne. Když někdo zvolí ANO a pak se diví, že dělají politiku zhruba v rámci toho, co říkali před volbami, a ne takovou, jakou si vysnili oni sami, tak těžko z toho vinit ANO.

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Pokud chcete odmítnout Green Deal, musíte odmítnout EU, nebo se aspoň tvrdě vymezovat proti jejím blbostem, což si tedy fakt nepamatuji. Podobně s Jourovou. Covidový cirkus byl víceméně na celém Západě s řídkými výjimkami zemí jako Švédsko.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

třeba říkal, že najde v rozpočtu 800 miliard, postaví halu pro Sáblíkovou a mraky školek. Kde to je?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

To je pravda. ANO jsem do PS nikdy nevolil, takže tyto konkrétní sliby mi už vypadly z paměti.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

voličská zrada. Stačí se podívat, co za protičeský hnůj poslal Babiš do Bruselu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Před spaním jsem si šel přečíst nový Vidlákův článek a nepředloženě jsem se podíval i na momentálně 4 komentáře.  Po přečtení vašeho článku mi stoupnul tlak na 220 a spaní mne okamžitě přešlo. Takže to vezmu postupně.

Potenciál NATO. Každá zbraň vyžaduje vycvičenou obsluhu, která ji ovládá a dokáže její bojový potenciál patřičně využít. Samozřejmě že se v prvé řadě dodávaly zbraně sovětské a ruské výroby (pozůstatky z Varšavské smlouvy), protože tyto zbraně měla ukrajinská armáda ve své výzbroji a očekávalo se, že se "Instambulská mírová smlouva" z března 2022 podepíše a konflikt bude ukončen. Zelenský z nám známých důvodů smlouvu odmítl (pokud nevíte proč, tak si přečtěte obsahy rozhovorů představitelů Ukrajiny, UK a USA z března 2022). Teprve potom se začalo s dodáváním západních zbraní a nešlo jen o starou a nepotřebnou techniku, ale o takovou, kterou zvládnou ukrajinci obsluhovat bez dlouhého speciálního výcviku. Moderní zbraňové systémy by na Ukrajinu musely přijít i se zaškolenou obsluhou, tedy vojáky zemí NATO a to by byl přímý vojenský konflikt mezi NATO a RF!

Letadla. Vojenský bojový pilot pokud přechází na nový typ letadla má mít odlétáno na tomto novém letadle min. 800 hodin. Při přechodu z Migů na letadlo západního standardu snad ještě více. Výcvik ukrajinských pilotů na "staré" F16 (jak uvádíte) probíhá již 9 měsíců! A myslíte že jsou již plně připraveni? A na nejnovější F16+ byl odhad na 2-3 roky!

Strategické zbraně? Proč. Víte alespoň jaký je rozdíl mezi taktickými, operačními a strategickými zbraněmi? Na co rakety dlouhého doletu. To chcete obstřelovat Sibiř? Ukrajina není ve válečném stavu s Ruskou federací. Ani jedna strana konfliktu nevyhlásila válku té druhé. Boje jsou pouze na dříve ukrajinském území, které chce ukrajinský režim "osvobodit" od "separatistů" již od roku 2014. Mimochodem jakékoli útoky na obyvatelstvo na území RF  ze strany Ukrajiny lze, v souladu s mezinárodním právem, chápat jako teroristický čin.

Postup nic moc a zpochybněný poměr ztrát. Do podzimu 2023 vedla ofenzivu ukrajinská armáda. Ruská ofenziva teprve začíná. Vždy má útočící strana větší ztráty, než ta, která se brání. Prozatím za ty dva roky většinu času útočila ukrajinská armáda, takže logicky má ztráty vyšší.

To nejlepší na konec - cituji vás:

"Jo a ještě detail - ruská vojska nejen překročila hranice, ona zákeřně bez vyhlášení války a navzdory předchozímu ujišťování na Ukrajinu zaútočila. Neměl byste tento fakt bagatelizovat."

Doporučuji vám doplnit si znalosti než příště zase vyblejete takovou blbost. Doplňte si historické údaje a dokumenty a pak si odpovězte (po pravdě) na tyto otázky:

1) Kdo porušil jako první "Budapešťské memorandum"?

2) Jaké bylo pozadí "oranžové revoluce" 2004?

3) Co bylo obsahem jednání NATO v r.2008?

4) Byl "Majdan" státním převratem?

5) Je Ukrajina i po r.2014 stále neutrálním státem?

6) Byl Bandera fašista?

7) Jak to bylo s tzv. "Minskými dohodami 1 a 2"? Kdo je neplnil?

8) Proč RF spustila v r.2022 operaci na pomoc tzv. separatistických republik?

Každá z těchto otázek je na samostatný článek. Už mne nebavíte - jsou 2 hodiny v noci. Takže - "Přemýšlejte, přemýšlejte, studujte a učte se než zase něco řeknete, nebo napíšete.

Průměrný počet slepic: 4.8 (142 hlasů)

     napsal jste to dokonale. Taky mi po přečtení těch jeho blábolů stoupl tlak. Ale na rozdíl od Vás jsem si to přečetl až dnes ráno a tak jsem měl klidné spaní. :-)))  Přeji hezký den. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)