Jmenovaný se bránil tak vehementně...

Autor

https://www.litterate.cz/jmenovany-se-branil-tak-vehementne/

Kolik základen mají USA po světě? Osm set? Víc, nebo míň? Každopádně je to velké číslo. Víc základen než ostatní země dohromady. Připočítejte k tomu ještě celé NATO a máme dnešní Západ v podobě teoreticky nejvyspělejších, ale rozhodně také nejzadluženějších zemí. Kolikrát jsme viděli různé mapky, jak USA obkličují svými základnami Rusko? Kolik jsme už viděli videí, jak se NATO přibližuje k hranicím Ruska. Kolik jsme viděli animací amerických základen v Tichomoří…

Takhle se o tom bavíme, ne? Zatlačované Rusko, přibližujeme se k Putinovým červeným čarám, hledisko ruské bezpečnosti se pomalu naplňuje, brzy už ruský medvěd nebude ustupovat, prostě vyletí z brlohu a bude zle. Ano, stalo se… vypadá to jinak, než jsme si mysleli, ale červená čára byla překročena a už to stálo nějakou stovku tisíc životů.

Všichni jsme sledovali ukrajinské bojiště, kde se nekoná žádný velkolepý ruský parádemarš a díky tomu prý skoro všichni Ukrajinci věří ve vítězství. Alespoň tak nám to řekli na Novinkách. Samozřejmě už nedodali, že v dnešní vypjaté atmosféře je rozhodně lepší věřit ve vítězství, protože za defétismus může člověk snadno skončit v šatlavě (nebo na frontě). Ale také se nekoná žádný velkolepý ukrajinský postup. Když si přečtete každodenní Sláva Ukrajině svodku z bojiště, tak zjistíte, že i sami Ukrajinci popíší celou stránku o tom, kde všude na ně Rus útočil. Jak se samozřejmě vždycky hrdinně ubránili, ale nic to nemění n tom, že ruské hordy útočí a ukrajinští demokrati neútočí a vítězně ustupují do předem připravených pozic.

Jenže při tom sledování ukrajinského bojiště prakticky úplně zaniklo to druhé. Správný líbodémo zápaďan o tom alespoň nemá vůbec ánung. Zaniklo to, kolik států se k Západu nepřidalo. Minulý týden začali být i Číňané nepříjemně konkrétní ohledně toho, jak je Nána Pelosiová naštvala. Spojí se víc s Ruskem. Saúdská Arábie nezvýšila těžbu ropy a chce do BRICS. Turecko chce do BRICS (není tam jedna hóóódně velká americká základna?). Indonésie omezuje export uhlí. Právě toho uhlí, které Evropa tak nezbytně potřebuje, když zaembargovala to ruské. Ukrajinské obilí jaksi není žádáno, kupuje se to ruské. Lavrov už si Afriku objel a přijel domů se spoustou objednávek.

Jasně, my to tady všichni víme a přemíláme to dokolečka dokola. Sledujeme zprávy z celého světa a víme, že k Západu se nikdo nepřidal a k Rusku a Číně se připojuje globální Jih, který má dost anglosaského koloniálního buranství.

Podívejte se ale na mapu. Podívejte se, kdo je s Ruskem a kdo je s USA. Zjistíte, že Západ už neobkličuje Rusko, byť nějaké osiny v zadku tam pořád jsou, Zjistíte, že je to naopak. Že Východ a Jih obkličují Západ. Rus se prostě nesmířil se západní taktikou, nečekal a nehrál to jen na armádu a štengrování s NATO. Rus se domluvil s Indií, Čínou, arabskými státy, Afrikou, jihovýchodní Asií. Stejně jako byl kdysi Putin mezi ruskými oligarchy slabý a stejně je všechny postupně vymanévroval nebo potřel, zdá se, že totéž teď dělá i v mezinárodní diplomacii. Je sice v mnoha ohledech slabší, ale úspěšně manévruje.

Měli bychom pomalu změnit pohled. Už to není západní zatlačování. Už je to obráceně. Najednou tu máme nový, velký a velmi lidnatý blok. Blok, který má levnou pracovní sílu a suroviny. Blok, který se naučil využívat takřka všechnu původně západní technologii. A na západě tohoto bloku sedí malá Evropa, která vypadá jako americké předmostí na asijském kontinentu. A na druhé straně sedí Tchajwan…

Když se podíváte na evropské přípravy na zimu a signály našeho premiéra, tak je vlastně děsivé, jak rychle nás ten Východ zatlačil.

Když se podíváte na mapu světa a barevně si rozdělíte státy na Západ a Východ z Jihem, tak na první pohled vidíte, co se bude v příštích letech dít. Tlak na americké předmostí v Evropě a získání Tchajwanu. Nic jiného skoro nepřipadá v úvahu. Asie, Evropa i Afrika jsou propojitelné po pevnině. Jen ten americký a australský kontinent je trochu stranou a obtížně dosažitelný bez nadvlády na moři. Všechno ostatní má Východ na stříbrném podnose. Nepotřebuje ovládnout moře, aby získal skoro vše.

Ovládnutí moří je to nejdražší. Nejvíc z amerického vojenského rozpočtu užírají letadlové lodě. Ty jsou schopny ovládnout trasy přes oceány a nikdo se jim nemůže postavit. Ale americké letadlové lodě jsou zcela nepoužitelné na ovládnutí železnice z Číny, přes Rusko, Arábii, Egypt až to Kapského města. Jsou nepoužitelné všude tam, kde existují nepotopitelné letadlové lodě na ostrovech. A jakmile se tohle stane, budou letadlové lodě zbytečné. Pokud se Asie, Evropa a Afrika propojí po pevnině. bude nadvláda nad oceány jaksi… zbytečná.

Můžeme se dlouho dohadovat, jak se na to půjde. Ale tlak to bude obrovský. Zatím jen víme, že se tady v EU žádné válečné hospodářství nechystá. Zatím je to spíš sebemrskačství a střílení do vlastního těla. Ale vůbec netušíme, co se děje v Rusku i Číně. Nevíme, kolik továren tam teď právě dělá rakety, kanóny a munici. Nevíme, jak moc jsou rozjeté linky na tanky, letadla a drony. Ale když se podíváte na mapu, tak kostky byly vrženy a vše už je naopak. Už nezatlačujeme Rusko. Teď už Východ zatlačuje nás. Ceny by tomu odpovídaly, zděšení politiků také.

Zřejmě na to jdou jinak, než bychom si představovali… ale podívejte, co se děje ve Žlutém moři a co se děje na Ukrajině. A je to jen začátek.

Jak je to v tom vtipu? Jmenovaný se bránil tak vehementně, že po chvíli jsme se už bránili my.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Do nerva nam leze blbá neomarxisticka vlada komunistickych piraatů, ktere mame s ODSaa,KDU neznabohy,TOP PIRATY yaaaaÁáaaaaaaas temi zmetky pry starostů ze STANU a jejich policejniho statu cenzury znovu zvolit jak blbi dalšsich 334 let!

Pojdte vy zločcinci pejit na naši progresivistickou stranu voličů bo dostanete dřive nebo později po čuni! seáiaaáaáásssssss
A o to přeci jde ,dejte si do programu PNZ jsou to jednoduche body pochopite je a pojďte to PNZ s nami prodiskutovat!
Pak to společne vy zločinci vyhrajeme a bude po vtakach,stejně to jsou polovični sračkoprdi s pilinami v hlavě!
No ni pacani?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Tam se postiženi brani vehementně uřadu šerifa,ktery je přišel vystěhovat s pistoli v systemu kapitalismu bez skrupuli z jejich domiků v exekuci!Nic jim to nepomuže,jen se podivejte na obrazky z Ameru na stany na chodnicich a divite se,že tam jejich Policejni stat ma volnou ruku?

Jak je možané,že se nikdo z nich nebrani?Tak dopadne i republika,ktere salamovou metodou vlad už do zakona instaloval Policejni stat!
Naš šef tady se si sepsul na vyhybce Ukrajina,aby jsme o moznosti vzepřit se radji nediskutovali a dali se obrat o vyzbroj!Dokonce u sebe přivital majitele pry nove strany PRO a podle jeho slov byl nadšen co je to za hrdinu!
No nadšeni rychle odpadne,když se ani on sam neodvazi pozvat ho mezi nas do diskuse toho majitele te pry novev strany,ktery by se stejně neodvažil mezi nas lidove komentatory přijit nebot sleduje zase jen sve zajmy!
Je to pry dalši véjička snad Bečko pdajici ODS,ktera doslova nasira nejen všechny voliče,chvasta se že je zas svym monologem zla převeze!Ta demonstrace ma byt obdoba řvounů z Letne,kteři dokonce spichli cely web typu PLEM,PLEMkterym budou oblbovat voliče primitivy,že chtěji plyn, elektriku a nikdy změnu chrobaliveho režimu způsobujiciho havarii repubkiky jen to fikane, či co a to je tak celé!
Nikdo nesmi nest transparent

CHCEME STAT SOLIDARNI A NIKOLI POLICEJNI A TO HNED DO USTAVY!

No ni pacani?

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

Solidarita původně znamenala to, že někdo, když chce, tak pomáhá jinému, méně úspěšnému, aby se měl lépe.

Dnes být solidární je vlastně povinnost. Celý systém solidárně podporuje neúspěšné, ale zároveň s lidmi, kteří pomoc a solidaritu opravdu potřebují, jelikož se ne vlastní vinou dostali do sraček, se na této vlně veze i fůra lidí, která křičí, že mají svá práva, mají se špatně a chtějí se mít dobře, tak nám, státe pomož. Tož stát pomůže, páč jsou to taky voliči a je jich hodně a ti úspěšnější to přeci zaplatí.

Aničko, já odjíždím za 10 dní na dva týdny na dovču. Jako živnostníkovi mi za tento čas nikdo nedá ani korunu. Ale s tím já počítám už dopředu a jsem na to připraven. A teď si to neberte osobně, Aničko, ale já vám na váš solidární stát seru! Bere těm, co se snažej a cpe to těm línejm.

Jo, chceš se mít s nataženou dlaní a bez vlastního přičinění dobře, protože máš svoje práva a ostatní by k tobě měli být solidární? Velký hovno, klidně si chcípni hlady. Já tě pak maximálně hodím do Labe, abys mi  nesmrděl pod oknem. Já ti dám solidaritu.

Jo, chceš se najíst? Přijď za mnou, zrovna potřebuji odvozit ze zahrady cca 20 kubíků zeminy. Když to uděláš, hlady nechcípneš, já ti tu práci zaplatím.

Tak si vyber...

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

V souvislosti s ocekavanou vlnou brzkeho krachu tzv Středni třidy podnikatelů,ktere považuje za lenive kůže,které se dostaly do potiži,zatim co individuslisti. PRY mohutně prosperuji a maji tolik peněz,e se jich inflace nedotkne bych brzy uvitala přiběhy lidi ,ktere postihl režim implantovany presidentem ODS bez skrupuli s jednoduchym a primitivnim vysvětlenim,že jsou to jen lina banda,která za nabizenou praci brzy budou muset prijet na koloběžce nabite drahym elektrickym proudem nebot plyn ns jeho vyrobu bude buď drhy nebo vbec ne!

To pry vyřeši demonstrace,kde kdosi z tzv pry pravice už sezve řvouny snad z pražskych kavarenskych povalečů,kteři daji panu Bernardovi pry solidarni valečnou daň,aby se za to nakoupilo co nejvice tanků a letadel proti mirotvorci strejdovi VOVOVI,ktereho on nema rad a proto s radosti bude souhlsit a přikladat do ohně co nejvice dalšiho dřeva až mu z důvodů gryndylu vstup do lesa zakažou a ten za nim stejně vlivem sucha z větrniku vyhoři!
Tak se dočkame toho jeho grandiosniho kapitalismu bez přivlastků v neboli skrupuli a to v praxi,kdy stale je co ostatnim krast,ale mu se jeho barak,ktery bude zabaven statem na jeho dluhy stale ještě vyplati!
No ni individualisticky dřevorubče?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

jsou sice dnes moderní, ale tím budete podporovat kapitalistu, který v Lipsku bude spekulovat s cenami energií a vsadim se, že má dlouhej nos.

My máme s manželkou  už asi 10 let koloběžky, které jsou na kapitalistovi nezávislé, akorát to chce jednou nohou stát na pedálu a druhou se odrážet.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

a vy dale uporně budete podporovat ty zmetky z petidemolice ODS a spol vyroba šiatych kol s gangsterskym nynějšim systemem,kde se pečou jen same katastrofy.Vite vy vůbec co to je to ten vladni neomarxismus?

Zeptejte se pana budouciho presidenta i tedy i soudruha doktora Skaly, proč se tu mezi nesmi ze zakozu vedeni jeho strany objevit,abychom mu vysvětlili co to je a byl ten marxismus!Dyt to nikdo nevyučuje a pak je tady jen maras!
On to totiž vůbec nevil!Společně ho tu meme lamat a vysvětlovat to PNZ nebot ten chlap nevi,kde hraje musika a asi ho na te domonstraci kavarnici rozsekaji nrbot nema naši podporu farem a ďělnickych kadru a my tu smolime společně na jeho vadne stanovy KSČM funkcionaskych buroustu v jejich sektě co se scvrkla a nechce do padlamentu nebot SV tj nas Společnosti voličů pohrda a vypiskaji ho tam!
No představre si,kdyby jste se tam za něj postavil s obrovskou sekyrou a sirenou z hitlerovskeho letadla JUNKES to by byla prča,kdyby se tem jeho projev takto uvedl!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Musim se smat jak hluboce režim ohlupuje i budociho kandidata na likvidaci,ktery ma sloužit pak k vyrobě ponrav a je fakt zabejčen na svem přesvedčeni o panceřovani,ktere umožni,aby ho krokodyl kapitalismu pry sežral jako.posledniho, pry uspěšneho!

Přeji pěknou neplacenou dovolenou a pozdravujte ode mě sve soukmenovce z Německa,kteři taam maji Socialni stat což je obdoba statu solidarniho a zbohatli na něm mohutně vznikem Středni třidy,ktera při dnešnich poměrech nikdy v republice vzniknout nemůže a jen počkejte pane zajici, bum a do kožichu obdržite tak hezke olovo broky,že vaše Solidaarita půjde na pekač!
Je to jen otazka času a můžete se i s koulovnici dat do te doby dat hezky fotit!
No ni ,mily můj dřevorubbče?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

už jsem si k tomu pořídil hedvábnou košili s exotickým vzorem. Ale kulovnice radši nechám doma, to by se italům nemuselo líbit, tak se budu fotit radši s těmi drinky spestrobarevnými s deštníčky.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

thermoboys,kteři i tam chtěji neomarxisticky rozvrat statu tak radši tam s tou košili nenechavejte dobře vam radim stopy!Nevadi vam to brouku?Že vy jste taky ten neomarxista a maskujete se,co?To budete zas volit vaši pětidemoliči?
Oj oj oj bože muoj!

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

jen s těma linkama co jedou tanky, letadla, rakety, kanóny a munici se mi to nezdá. To by se v dnešní době dalo těžko utajit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Znám sto způsobů, jak vyhnat ruského medvěda z brlohu. Ale neznám jediný, který by ho zahnal zpět.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

patrně neměl pořádnou kulovnici, nebo jí měl, ale neuměl s ní zacházet.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

a tu v současné době Západ, díky své dekadenci, ztratil.

Ale představa, jak to vidí Vidlák, že medvěd objevil fůru novejch kámošů, je lichá. Rozvojové země budou kámošit s tím, kdo jim nabídne nejvíc, ale pokud poklesne v kolenou, okamžitě se obrátí jinam. Medvěd má jedinou kliku, že v zemi, kterou obsadili jeho předkové, je všechno. Tak to rusák těží a prodává. Pokud by toto neměl, už dávno by zdochnul hlady.

Průměrný počet slepic: 2.2 (11 hlasů)

No byla tu hlaška,že pan Hitler uďělal jednu velkou chybu ,že pustil Rusaky do Evropy o tom napište,to asi byl taky ten Bismark s tou hlaškou no jeho křižnik za to rozstřileli Anglani do šrotu a poslali na dno moře!Kdovi zda se nechysta zas to repete,když nam zbyli ve vladě jen slepe patrony!
A vo tom to je řika GŘ TV!
No ni pacani?

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

že pustil rusáka do Evropy, páč pan Hitler prohrál, tož jinou možnost neměl.

Chybu udělali amíci, že neposlechli generála Pattona, který řekl, že když už jsme to dali až sem, tak bychom to mohli navalit až do Moskvy. Bohužel to neudělali, takže já pak musel vyrůstat pod dečínským zámkem, ze kterého si rusáci udělali kasárna a vyhazovali odpadky z okna ven do parku.

Ale autor článku má pravdu v tom, že vítězí silnější. Pan Hitler má smůlu v tom, že si jeho činy ještě někteří lidé pamatují a jsou dost zdokumentované, zatímco takový Čingischán, za jehož vlády se děla daleko horší zvěrstva, ale to už odvál čas, tak o něm se děti v dějepise učí, že to byl velký vojevůdce. Za 1000 let třeba i ten Hitler může být v těch učebnicích jako vojevůdce a třeba Putin taky touží po tom, se zapsat do těchto knížek.

Průměrný počet slepic: 2 (9 hlasů)

aby zajistil Evropě mir na dlouha desetileti a lide tim padem využili učeni KAPITALU pana idumila Marxe,aby vlastnili biliony tovaren a taky se nekradly dvě třetiny mezd tim Středulovym ASpen institutem ,přtom bencin stal dvě koruny!
Rusaky pozvali komunisti, nebot se pomylili zdemolovsli marxismus stali se funkcionařskou buržoasni sebrankou a nepustili lidi ven,aby si tam vydělali giga obolusy a vratili se zpět s domacim modernim tovarem všeho druhu podporovat socialismus kde je těšily je jejich vily domky postavene zdarma jen solidarni svepomoci, cimry,majetky o ktere ted postupně budoou ti GŘ TV zblble jelita a cinkalisti okradeni.
Jen dřevorubci z lesa to nechapou a podporuji ptaky,kterym se ze zobaků sype nakradene zrni a tleskaji tomu neomarxistickemu vladnimu ptactvu,že pry aspon ten dolar zabiji do mrtě a zbudou jin jen banksterplastikkarty a do hlavy nastřelene cipy!

No ni brouku?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

uživateli berrnard - to snad nemůžete myslet vážně, že by bylo dobře, aby psychopat Patton hnal lidi do další války hned poté, kdy SSSR vyhrál tu původní i jemu? možná ale, že by rozpínavost USA byla skončila už tehdy,, kdyby to udělal...Za mne je Putin skvělý státník a dělá to co musí, co je pro Rusko potřeba, to se o amerických a EU vládcích opravu říci nedá.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To co definitivně položí kolektivní Západ na lopatky je stále zrychlující se útěk od dolaru jako světové rezervní měny. Stále více zemí, nejen v rámci BRICS, se orientuje na platby v národních měnách. Když se o to pokoušel Kadáfi a Hussein, musely být zlikvidováni a jejich země vybombardovány do doby kamenné, abych citoval paní Clintonovou, blahé paměti. Teď ale země Západu chtě nechtě tento trend následují, naposled Turecko, ale vlastně i celá Evropa při platbách za ruský plyn. USA jsou zatíženy de facto nesplatitelným dluhem a tak ho směrem do zahraničí splácejí tiskem nových, ničím nekrytých dolarů. Dokud byl dolar jediným platidlem za naftu a hlavním platidlem v ostatním mezinárodním obchodě, země ho potřebovaly a musely se smířit s tím, že USA splácí své dluhy jen potištěným papírem. Jakmile státy v mezinárodním obchodě přestanou dolar používat, a tento trend se stále rychlejí šíří, zůstanou tyto potištěné papíry v bilionových kvantech na teritoriu USA a vyženou zdejší inflaci do nezvládnutelných výšin, Čína je největším držitelem amerických dluhopisů na světě. Jakmile vrhne jenom čtvrtinu toho co drží na dluhopisový trh, stanou se z dluhopisů USA bezcené papíry. A potom nezbyde USA žádná jiná cesta, než světová válka. Neboť válka maže všechny dluhy. Pokud situaci neeskaluje občanská válka přímo v USA, kde evidentně rtoste napěti mezi republikánskými a demokratickými státy. Takže ano, výroba tanků, letadel a raket jede zřejmě na plné obrátky (naše společenství ovšem své sklady zbraní úspěšně likviduje na bojištích Ukrajiny), zápas se ovšem vede na všech frontách.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Pane Dostál.
Přesně tak,jen zjistíme,jak si USA žili nad poměry na cizí účet.
Právě jde o to,že to hodně zneužívali a tím si nadělali nepřátelé.
Dalším problémem je,že nebohatl stát USA,ale jen několik jednotlivců.
Tohle napravit už nikdo nedokáže,jen se ten pád oddaluje.
K těm zbraním po SSSR,takhle jsme se jich zbavili ,za přispění USA a budeme nakupovat ty,co si přejí v USA,jinak to tak rychle nešlo.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

a pád dolaru, to je jako špatně?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Za davnych cias, ked este boli ruske televizne programy dostupne, pozeratelne mali hlavne spravy.
Nase spravy bol subor katastrof - nehody, poziare, vlamacky, vrazdy - proste nieco na sposob HLP.

Rusi uz vtedy mali spravy na budovatelsky duch - postavili, zasiali, uspeli, zvitazili.

No a zaujimava vec bol ten camp Sirius, pre nadane deti. Tie najnadanejsie dokonca strcili na internat priamo do Moskvy, a bolo jedno z akej dietŕy v tajge pochadzalo.
Dalsou zaujimavostou bol konkurz na vodcov naroda, ktory mal niekolko kol, kde postupne preosievali prihlasenych s tym, ze vitazi resp. finalisti sa uplatnia priamo vo vedeni statu.

Com to pisem? Nuz, nemyslim si ze VVP ci Nabiulina su az natolko chytri, i ked urcite im to mysli poriadne dobre. No to co vyviedlo Rusko dolarovemu svetu - to musela vymysliet a naplanovat nejaka skupinka ozaj nadanych ludi. Za tych 600mld zmrazenych aktiv CB si Rusko kupilo financnu nezavislost na dolari. A... tie zmrazene chechtaky im aj tak vratia...

A teraz si to dajte do kontextu toho prispevku, kde v USA v nejakom state budu prioritne vyhadzovat bielych ucitelov a prioritne budu prijimat ciernych ucitelov. Bo stare krivdy.... Proste - najdi aspon dva rozdiely :) ako dosiahnut a ziskat kvalitu.

O tom, ze Rusko ustalo financne cunami, svedci aj tichy navrat velkych bank na rusky dlhovy trh. Nik z investigativcov sa neraci riesit, co a ako s akoze ruskym defaultom. Finmin USA len tak vyda povolenku na obchodovanie s Ruskom.

Dalsou zaujimavou situacijkou bude, ak dopadnu referenda v zaporozi, LNR a chersoncine tak ako sa naplanovalo. A teda krymsky scenar - samostatnost, a sucast Ruska. To bude zase prekladatelsky oriesok, hlavne pre HIMARSy, pac ich nesmie UA pouzit proti Rusku. :))
HIMARSy uznavaju Krym ako rusky :)) a ani pri Charkove sa neracia strielat do Ruska.
Ak teda bude Cherson ci zaporozie ruske de jure a de facto - budu nadalej ostrelovat kachovsky a antonovsky most? Nebude nahodou dalsi neprijemny telefonat do WDC ze ... helevole - dohoda bola nie proti Rusku, tak sa rac uzapadnit :))

Bude september zaujimavy, pac uz teraz je cena 2500 USD za plyn a Medvedev cenovy skok uz zjavne na jar podcenil, ked bluznil, ze plyn moze byt az za 2000 :). A dnes sa len tak mimochodom hovori uz o 4000 USD. A to mame stale horuco a netreba kurit. A az rusi odstrihu zaporozsku AE od UA a tym padom nebude mat UA prebytok elektriky, ktory vyvaza do EU, pojde cena el. en tyz hore. tvl - to bude este fsruso :))

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Lidičkové moji! Mluví se o zimě a o omezení vytápění. Řekněte mi někdo, co se stane s bytovými domy? Těch ran do komfortu bydlení přibývá:

Rána 1. zrušení společných prádelen a praní (často i sušení) v bytech

Rána 2.instalace vzduchotěsných oken

Rána 3.zateplení domu neprodyšným polystyrenem

Rána 4.instalace měřičů odebraného tepla do bytů.

A rána poslední a definitivní: snížení teplot v místnostech a ukrutné zdražení tepla!

Jestli první 4 pohromy vedly spolehlivě k rozvoji třeskutého zaplísnění obytných místností, tahle poslední zlomyslnost povede dozajista ku zničení doslova obyvatelnosti. Rada: "větrejte, holoubkové, větrejte" nevede k ničemu. Dozvíte se: "A kdo to teplo bude platit? Ty?". "Tu je podle tebe vlhko? A venku je co? Tam je teplo? Přece tam mrzne a sněží."

Ta vzdušná vlhkost kondensuje na prochladlých stěnách. Nemusíte mi věřit, ale VIDĚL JSEM tolik sražené vlhkosti na stropě, že to vypadalo jako protékající střecha. Ty obyvatele nepresvědčí nikdo o nutnosti větrání, nerozumí a nechtějí vědět nic o křivkách rosného bodu a o umístění čar kondensace ve zdivu. Půjčovali jsme hydrografy, montovali přímo na okenní křídla maličké vlhkoměry s obrázkem, kde rafička ukazovala na obrázek otevřeného, nebo zavřeného okna... nic nepomohlo.... Je zima, a když je zima, tož se okna neotevírají. Málo topíš, domácí, tož se nediv, že je tu plíseň. Kdybyste věděli, co s tím udělat, tož poraďte. Kdyby si zaplísnili vlastní dům, tož co už, komu není rady... Ale páni nájemníci zaplísní dům domácího... Je-li rada, tož sem s ní.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Pane Čech.
Pokud by došlo k donucení úspor tak jim pak stačí
sledovat plynoměr a konečnou spotřebu,!porovnat s předešlou spotřebou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když potřebuju vědět, jakým směrem se vývoj NEBUDE ubírat, jdu si přečíst Vidláka.

Průměrný počet slepic: 2.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vskutku, hodno Optimisty. To nevadí, ať si ty naše nerostné suroviny vemou, no. A všechno, všechno bohatství naše. Jen ovce, ať nám prokrista ponechají, ať může mít každý Evropan, to zní prdě, svetr navíc.
Tak vy myslíte, že Číňani teď lijou kule? A jaké zřízení nám tu zřídí, všichni ti?
Ukravina se začala bránit a nebylo to pletací jehlicí, takže klid. Napřed by tu pro ně musel existovat nějaký soupeř. Ale zase pokud by se zjistilo, že je barvoslepý, odpustili by mu... Třeba takový rozhazovačnahraněrukama, krz brejle na ty linie nedohlédne a nedohlédne a ne...protože je používá opačně. Asi teda. Nebo nevim

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.litterate.cz/ tak gdyž tam Vidláku publikujete, proč není ten link aktivní? A je tam i kydárna...

Zatím bez slepic