Mobilizační metafora

Autor

Tak jsme se včera dozvěděli, že když náš premiér říkal, že jsme ve válce, tak to bylo jen takové metaforické vyjádření… Jinými slovy, když Babiš mluví o míru, tak je to strašení, když Fiala říká, že jsme ve válce, tak je to metafora. Co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi. Také jsme se dozvěděli, že onen pytel na mrtvoly, co vyvěsil náš ministr vnitra, také není nijak společensky škodlivý a není to ani přestupek…

Mezi námi… takhle by to přece mělo být ne? Mluvení a vyjádření názoru by přece neměl být zločin. Jestliže se našemu premiérovi udělal názor, že jsme ve válce, tak se mu prostě udělal. Je to důvod přemýšlet, jestli jestli něco takového příště zvolit do politické funkce a jestli někdo s takovými názory má reprezentovat naší zemi, ale jinak ať si myslí, co chce. Můžeme zkoumat, jaké politické škody takové vyjádření udělá a jak to poškodí naší republiku v zahraničí, ale když se mu takový názor udělal, tak ho prostě má.

Stejně tak platí, že Vítek Rakušan má prostě jen vadu charakteru. Má v hlavě dvojí metr, libuje si v siláckých projevech, chtěl by vidět Putina mrtvého… tak jsme ho prostě neměli volit a měli bychom si to pamatovat pro příště. Je prostě nezpůsobilý pro funkci ministra… ale máme svobodu projevu, takže i blbec může mít své názory a dávat je na odiv široké veřejnosti.

Mě Vidlácky nešte, že premiér kecá kraviny. Od toho jsou volby, abychom příště zvolili něco lepšího. Mě štve, že jiné za to kriminalizují a vláčejí je bahnem. Když se objevily billbórdy, že Babiš je ruská hrozba, tak to nebylo strašení, ale když Babiš mluvil o tom, že nás generál zavleče do války, tak to strašení bylo. Premiér, jehož slovo má mnohem větší váhu, než běžného novináře, blogera či občana, ten říká metafory. Běžný občan vyjádří své obavy o budoucnost a je za to kriminalizován.

Jsme třicet let od revoluce, která prý byla kvůli hentěm demokratickým hodnotám. Nedávno jsem při jednom osobním rozhovoru dostal céres, když jsem si dovolil říci, že většinu lidí víc zajímalo západní zboží než demokratické hodnoty a svobodu si představovali především jako svobodu krást… Jakmile se nám hoši vyšvihli nahoru, přestala je jakákoliv demokracie zajímat a prostě si jen betonují postavení. Jakýmikoliv metodami. Premiér říká metafory, blogeři či opoziční politici říkají dezinformace. Někdy jde dokonce o stejné věty a stejné výroky.

Já dnes přidám jednu další metaforickou úvahu…

Víte, za posledních třicet let jsme byli milionkrát svědky, že se v celkem jakékoliv věci stát rozhoupal až jako poslední. Tunelovalo se, kradlo se, legálně se odklánělo a stále odklání a všechny ty zákony, co by to měly narovnat, ty trvají a trvají. Dokud se opravdu nenaštve půlka národa, nebo dokud to nezačne být opravdu hodně okaté, tak se zpravidla neděje nic.

Nebo jste snad zažili, že by se nějaká opatření udělala prostě preventivně ještě před katastrofou? Že by se dopředu realizovala nějaká protipovodňová opatření, nebo že by se dopředu řešilo, jak zajistit levnou elektřinu? Vždycky se problém nejdřív vyhrotí, tím vznikne společenská objednávka a pak se toho zpravidla některý z politiků chopí a protáhne to sněmovnou, nebo vládou. Pokud se u nás nějaký zákon přijímá dopředu a včas, tak si ho zpravidla někdo objednal ku prospěchu svému a ne lidí.

Viděli jste, jak k ničemu byly za covidu staré pandemické plány? Jak šlo všechno jiným směrem? Jak nebyly ani roušky ani jiné vybavení? Jak byly státní hmotné rezervy prázdné? Kdy se v tomto státě v něčem myslelo dopředu, bylo to připravené včas, neimprovizovalo se a bylo to, jako když to najdete? Jak dlouho se mluví o dostavbě Temelína a Dukovan? Zatím se popsalo hodně papíru, ale nic z toho. Prosím, já neříkám, že se to nikdy nestalo, určitě nějaké dobré příklady jsou, ale řekl bych, že je to velmi vzácný jev. Politici prostě dělají správná řešení až úplně nakonec. Pravda nevítězí, ta prostě zbude, až se všechno ostatní prošustruje. Zákony proti tunelování nikdy nepřijdou včas. Vždycky jen hasí následky.

Hele a teď najednou sice nejsme ve válce, protože premiér jen říkal metafory… ale přijímají se tu novely mobilizačních zákonů, zákonů na promtní vysílání vojsk do ciziny a vágní zdůvodnění, kdy je naopak možné vojska povolat sem k nám. Protlačuje se to co nejvyšší rychlostí, která tu už dlouho nebyla.

Pokud platí teze, že politik řeší situaci až jako poslední, tak podle přijímaných zákonů už v té válce opravdu jsme. Kolik času nám zbývá, než to protlačí sněmovnou? Měsíc? Dva?

Nebo platí teze, že pokud se zákon přijme bez vnějšího průseru, tak si ho prostě někdo objednal? Kdo si objednal mobilizační zákony? Kdo si objednal zákony, které definují vysílání našich kluků do zahraničí velmi volně? Kdo si objednal zákony umožňující vládě, aby si pozvala cizí vojska sem k nám?

V politice se nic neděje náhodou. S prevencí se nenechte vysmát. Jestliže se přijímají nové mobilizační zákony, tak je prostě někdo potřebuje a pokud je v zákoně napsáno, že mobilizace se může vyhlásit až po vyhlášení válečného stavu poslaneckou sněmovnou, tak mi to na klidu rozhodně nepřidalo. Nedávno nás od třetí světové války dělila jedna věta prezidenta USA. Kdyby Biden řekl, že raketa v Polsku byla ruská, tak jsme tu už možná nebyli.

Prostě, když se v naší pokrokové líbodémo demokracii přijímají bezmála válečné zákony, tak prostě ve válce nejspíš jsme, jen nám to raději ještě neřekli.

Vyjadřuji se samozřejmě výhradně metaforicky a vůbec nic nenaznačuju.

Jsem rád, že včera Jindra Rajchl řekl, že spolu s Janou Zwyrtek Hamplovou chystá ještě jeden pokus, jak zvrátit situaci pomocí demonstrací. Příští týden na toto téma budou mít tiskovku. Chtějí se pokusit ještě jednou svolat úplně všechny, protože jedině množství může vládu vyděsit. Množství, jaké tu ještě nikdy nebylo, dodávám já. Mír u nás před týdnem volilo 2,4 milionu lidí. To je slušný potenciál.

Jsem si celkem jistý, že jiný pokus už nebude. Buď se tohle povede a nebo nás čeká bezčasí. Prostě se přes nás dějiny převalí a vezmou nás sebou. Je to zvláštní ironie… zkoušet se bránit něčemu, co se zřejmě dlouho a pečlivě chystalo, co má všechny trumfy v rukou. Proti zkonsolidované mašinérii všech státních institucí stojí jedna Amazonka ze Senátu, která vás prosí, abyste ještě jednou uvěřili slibům. Abychom ještě jednou společně zkusili navrtat ten pramen nadšení, jak se to podařilo na začátku září.

Na druhou stranu, je to naposledy. Když neuvěříte a nepřijdete, nic dalšího už prostě nebude. Pak přijdou dezinformační i mobilizační zákony a můžeme přemýšlet, co nastane dřív… jestli válka nebo volby pod taktovkou těch správných hodnotných a státem dotovaných médií. I tohle je samozřejmě jen metafora.

Pokud tento pokus nebude největší demonstrace dezolátů všech dob, tak přijde na řadu už jen to poslední heslo… „zachraň se, kdo můžeš. Každý sám za sebe.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (292 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku, před týdnem v sobotu jsi tu psal "škrábeme štětiny… a najednou telefonát. Policie. Prý abych se dostavil v příštím týdnu na stanici...".

Jak to dopadlo? Šel jsi tam? Co po tobě chtěli? Bylo to kvůli psaní blogu?

Díky předem za odpověď.

Průměrný počet slepic: 4.5 (52 hlasů)

RAJCHL:
Včera jsem se díval na dokument Roberta Sedláčka České století, konkrétně na díl, kde Klement Gottwald se svými nohsledy donutil Edvarda Beneše předat mu veškerou moc v tehdejším Československu.
Zaujala mě tam pasáž, kdy pozdější komunistický prezident Antonín Zápotocký ve snaze dotlačit Beneše k posvěcení bolševické diktatury říká:
“Republika potřebuje klid a pořádek”
Kde já už tohle…?
A sakra.

Průměrný počet slepic: 4.5 (86 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Systém nastavený vládou
Informace od příslušníka cizinecké policie!

V Česku se rozšířil nešvar ukrajinské vychcanosti.
Jelikož Ukrajinci dostávají na hlavu 5000,- Kč na měsíc (stačí předložit ukrajinský pas) od naší bohaté vlády, tak se milí banderovští potomci rozhodli vše využít na 150%!

Zřizují si české bankovní účty, kam jim nejen chodí těch 5000,- Kč na hlavu, ale i další sociální "trinkgeld".
K tomu, aby měsíční "výplata" byla vyšší, dovezou se z Ukrajiny další příbuzní. Opět stačí pouze pas! Po úředním ověření se ale příbuzní vrací na Ukrajinu.
Co se ale zjistilo! Na Ukrajinu se vrací kompletní rodiny, které zde mají účet, na který přijímají "českou finanční pomoc"!

My jsme s kolegou hovořili o rodině ze západní Ukrajiny, která je již kompletně zpět na Ukrajině a zde jim odešlo na účet jen tak 42.000,- Kč!

Průměrný počet slepic: 4.6 (65 hlasů)

Brzy i u nás:
Petr Bystroň
Svědectví, jak se v Německu nakládá s opozicí.
Politolog Petr Macinka z Institutu Václava Klause si do pořadu Přísně tajné přizval Petra Bystroně, německého poslance českého původu, který se nebál veřejně odsoudit dodávky německých tanků na Ukrajinu. Řeč byla také o zoufalém stavu svobody a demokracie. „V Německu je opozice utlačována způsobem, který si nikdo neumí představit, za chvíli to bude i u vás,“ varoval.

Německo po dlouhém váhání oficiálně odsouhlasilo dodání německých tanků Leopard 2 ukrajinské armádě. Ruské velvyslanectví v Berlíně varovalo, že německé rozhodnutí je extrémně nebezpečné.
Německý poslanec českého původu Petr Bystroň, se před několika dny ve Spolkovém sněmu velmi ostře vyjádřil k poslání německých tanků do Ruska. Připomíná, že když Německo poslalo své tanky do Ruska, ruské tanky vjely do Berlína:

„Německé tanky proti Rusku na Ukrajině. Především, vážení kolegové z CDU/CSU, to je zajímavý přístup, který zde používáte. Mimochodem, o to se pokoušeli už vaši dědečkové a melnikovci a banderovci. A jaký byl výsledek? Nevýslovné utrpení, desítky milionů mrtvých na obou stranách a nakonec ruské tanky zde v Berlíně. A dva z nich stojí vpředu a měli byste kolem nich chodit každé ráno a vzpomínat.
Zahraniční politika není o vysílání tanků, ale o diplomacii, hledání rovnováhy, porozumění a kompromisu,“ hřímal Bystroň na půdě Německého spolkového sněmu. „Bohužel všichni ti, kteří tento přístup prosazovali, byli v loňském roce v parlamentu očerňováni. Každý, kdo se postavil za německé zájmy, byl očerněn jako Putinova děvka. Každý, kdo prosazoval americké zájmy, byl oslavován jako zachránce Ukrajiny. A obojí je špatně,“ dodal Bystroň.

„Je krásně vidět, kde se to rozhoduje. Tanky Leopard 2, to se rozhodovalo také v Americe, Američani si německou reprezentaci ještě pozvali na vojenskou základnu Ramstein, kde jim to nalajnovali,“ uvedl německý politik.
Tento odvážný projev se poté začal po sociálních sítích šířit doslova rychlostí blesku. Pak se ale stalo něco nečekaného: „Najednou to šíření někdo úplně uřízl, na mém vlastním TikToku to video mělo 700 tisíc zhlédnutí, nakonec se stalo, že už nemám ani ten TikTok, kompletně mi ho zrušili,“ popsal Bystroň, jaká cenzura po jeho kritice dodávek tanků na Ukrajinu nastala.

„Věděl jsem, že to video bude mít velký zásah, protože se mi najednou začali hlásit lidé z různých zemí, říkali wow. Když se to objevilo i v Rusku ve zprávách, říkal jsem si: To je průšvih,“ smál se Bystroň. „Jsem ale rád, že se to sdílelo všude po světě, i tady v Čechách, i ti se mi hlásili. Bylo znát, že jsem trefil do černého. Lidi si cestu k té pravdě najdou sami,“ věří německý poslanec.
Následně dodal, že si Václava Klause, který je dodnes v Německu velmi populární, váží: „Vzpomínám, když za ním po těch mítincích politici chodili a říkali mu, že nám tu někdo takový chybí, že je škoda, že není Němec, prosili ho, aby kandidoval, že by ho zvolili za prezidenta v Německu,“ popsal Bystroň, jaké má Klaus u západních sousedů renomé.

Vyvrátil, že by AfD byla strana, která chce rušit Benešovy dekrety, což je často podsouváno i Václavu Klausovi: „Je perverzní, když tu o AfD tvrdí, že chce rušit Benešovy dekrety, tak nás očerňují – to bychom přece byli špičkou sudetoněmeckých svazů, kdybychom to chtěli – ale český exministr Herman se tam paktuje, dostává nejvyšší vyznamenání sudetských Němců,“ zmínil Bystroň účast dnes již exministra Hermana na srazech Sudetoněmeckého landsmanšaftu a označil jej za „kolaboranta“.
Dotazy také směřovaly k rusko-ukrajinskému konfliktu. Bystroň zdůraznil, že většina Němců stejně jako Čechů nechce válku: „Chtějí mír, ne válku, nechce dodávky zbraní na Ukrajinu. Ale nedělejte si starosti, celý ten konflikt je v takové fázi, že už i v USA se začíná mluvit o tom, že by měla začít mírová jednání, myslím, že se to v roce 2023 nějak uzavře,“ věří německý poslanec.

Diváky také zajímal stav demokracie a svobody v Německu a zda je tam horší situace než v České republice. „V Německu je opozice, tím myslím parlamentní i mimo parlamentní, utlačována způsobem, který si nikdo neumí představit. Když to v zahraničí popisuji, tak si myslí, že mluvím o Severní Koreji, Číně nebo Bělorusku, nikdo nevěří, že se to odehrává v Německu.
Začíná to úplně dole, když jdete jako občan někam demonstrovat, a pokud jsou to demonstrace protivládní, pošle na vás policie vodní děla, zmlátí vás. A když děláte na stejném místě demonstraci pro LGBT, což je vládní agenda, tak vás stejně policie eskortuje, aby se vám nic nestalo.

A pokračuje to dál; pokud se angažujete jako občan v antisystémové straně, jako je AfD, tak vás vyhodí z práce. Pak vám „Antifa“ zapálí auto, rozmlátí okna, nebo vás na ulici zmlátí, některé mé kolegy z parlamentu málem umlátili k smrti, měli i vážné poranění mozku,“ popisoval Bystroň. Macinka připomněl, že Antifa je „hrdinská organizace“, jejímž členem byl i místopředseda vlády „hrdinný“ Ivan Bartoš z České pirátské strany...
Také Česko míří do podobného bodu, shodují se Macinka a Bystroň, je jen pár kroků pozadu. Macinka zmínil plány vlády na boj s dezinformacemi i to, že mainstream bojovníky proti tomu kritizuje, že „straší a nikdo nikomu nic neudělá“. „Ale udělá a už brzo. Totalitu německého typu brzy zažijete i v Česku. Obavy jsou absolutně oprávněné a je třeba proti tomu bojovat všemi silami,“ dodal Petr Bystroň.

Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

Plýtvání na Ukrajině. „Na blití.“

Jan Šafařík, instruktor obranné střelby a zakladatel kurzů Paladin Academy, se dvakrát vydal na Ukrajinu cvičit ostřelovače.
Vrátil se znechucený a podle jeho slov je mu přímo „na blití“.
Válka mu připomíná obrovský korporát, ve kterém se skrze mezinárodní pomoc perou naše peníze. Plýtvání jídlem, municí i penězi, vojáci hrající na telefonu.
Bezpečnostní analytik Andor Šándor si myslí, že podobných případů bude určitě víc.

Drahá Ukrajino, musíme si promluvit.
Jan Šafařík provozuje v Česku kurzy obranné střelby Paladin Academy. Expert na střelby, který se prý kolem zbraní pohybuje už třináct let a absolvoval i kurzy v USA, se před časem rozhodl využít své dovednosti a zkušenosti ve prospěch napadené Ukrajiny, kam se dobrovolně vydal jako ostřelovač a instruktor.

Své vlastní zážitky a poznatky se rozhodl popsat ve videu s názvem Drahá Ukrajino, musíme si promluvit. Na Ukrajině působil dvakrát celkem šest týdnů a prostřídal tři jednotky. Všude to podle jeho slov vypadalo stejně, odjížděl znechucen s dojmem, že vše je obrovská pračka na peníze.

„Ty boty na zemi a pušky, co střílejí, troufnu si říci, jsou jen poslední článek v řetězci. Organizace tam úplně chybí, tento mindset úplně chybí. Celé vojenské vedení, alespoň z míst, která jsem já zažil – a chápu, že nemusí být situace stejná v celé Ukrajině – naprosto postrádá jakýkoliv zdravý rozum. Často stojíte a mácháte rukama: Proč? Vždyť… Jak?“ vysvětlil frustraci z neorganizovanosti.

Viděl například v Doněcku sklady jídla naplněné po strop. „Až mi to bylo nepříjemné, protože to pěstuje nezájem vojáků, kteří se nemusejí starat, odkud a co budou jíst.
Obrovské množství balené vody, přitom mají studnu, kterou by mohli vyčistit a používat. Ale proč by to dělali, když mají hromadu balené vody? Takže boty se pak čistí balenou vodou.
Sušenky a další darované potraviny jedí krysy a myši, ale to nikdo neřeší, dochází k obrovskému plýtvání.
Mrhání evropských financí
„A nikdo se nesnažil, nikdo netrénuje, jen sedí na prdelích a čumí do telefonu. Celou optiku změní, když zjistíte, že každý z těch chlapů, ať už je v zákopu nebo hraje na telefonu, dostane 114 tisíc korun, ať už něco dělají, nebo ne.
A odkud ty peníze dostávají?
Ukrajina žádné nemá, dostávají je od nás.
Vybrali je pod pohrůžkou násilí, ohrožení svobody – protože státní správa má jen peníze, které vám předtím vzala –, a pokud jim je nedáte ve formě daní, omezí vám práva, svobodu a zabaví majetek – ať je jasné, kde se ty peníze berou.
A to je, co mě se*e nejvíce. Kdyby na Ukrajině rozprodali nerostné bohatství a dávali ty peníze ze svého, pak to chápu, ale jsou to naše peníze. A proto je to obrovská pračka na peníze už jen skrze tento prvek,“ prohlásil.

Odjížděl jsem zhnusený a otrávený
A za to kešují peníze v rozporovaných územích 114 tisíc, mimo ně 44 tisíc. Pro představu, učitel na Ukrajině má maximálně deset tisíc měsíčně. Proč byste chtěli, aby to skončilo? Většina z nich kešuje dvakrát až třikrát tolik než v normální práci. To je nejlepší zaměstnání, které jste kdy měl. Hrabete prachy vidlemi a hrajete Candy crush,“ nevěřícně kroutil hlavou podnikatel. Domnívá se proto, že s podobným přístupem bude válka trvat celé roky. „Dokud se Zápaďáci nena*erou a nepošlou jim už ani korunu, protože je rozhazujete jako ožralí miliardáři na nesmyslných místech.
Byl jsem z toho zhnusený. Moje optika se úplně změnila. Najednou to nejsou chudáci, ale povaleči. Odjížděl jsem zhnusený a otrávený.

Průměrný počet slepic: 4.5 (69 hlasů)

Instruktor je velmi nespokojen. Malo mrtvych lidi..Skandal.
Musi dokonce vyzyvat verejnost , aby pribyvalo vice mrtvol lidi,zen a deti , neni jich porad jeste dost..
Byli a jsou jeho sverenci tak pozadu ve vycviku a neukazneni , neuci se ,tak jak by meli , strilet a zabijet jiny lidi, na ktery se jim ukaze.
Protoze trener musi za penize cvicit v zabijeni jinych ,tak na frontu a do valky samozrejme nesmi!!!
Se tam strili na vsecky strany..Neco se stane , velke nebezpeci...
Potom by nemel ,beda ,kdo vyucovat strileni..To je taky na bliti..
Jak pro koho..
Voda se musi dovazet , dodavat na zisk. Vsechno.
Idiot, fantaziruje vo valkach bez zisku.
Transporty globalni a vseho , zase slouzi k tomu aby se bojovalo za zlepseni ovzdusi.
Nejdrive se ovzdusi nici ,to da rozum..
Kdyz se nenici ,jak chcete bojovat za jeho zepseni??
Prave ty , co ovzdusi nejvic nici , nejvice bojuji za jeho zlepseni..
Se to porad vopakuje , nejdrive musi bejt nepritel /i treba zaplacenej/ ,aby se mohlo bojovat za svobodu a osvobozovat..Ani pes nekouse do ruky , ktera ho zivi..
To taky neni zadarmo..
To jinak nejde..Instrutor bidne potrebuje instrukce..

Průměrný počet slepic: 2.6 (28 hlasů)

Ještě chvilku a vysloužilé si odchod zajištěny marßalem Pepe, do první linie spolu s pirátskými NEOmarxisty tahajicimi za sebou fialovou okurku a Satanisty z KDU ČSL ,které prý volí hlavně Morava!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

A dostat se z toho ven.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jen malá objasňující poznámka. Pan Šafařík si celé své angažmá na UA platil ze svého.

Zatím bez slepic

včelka Mája.
Nekritizuji Vás,jenom přidám,jak se plýtvalo za Covidu,těm žralokům je to jedno a vždy na strachu,na bolesti i na té válce se dá hodně vydělat.Nebo jak si pořizuje armáda techniku,třeba Topolánek a Černochová je ze stejné stáje,sice všechno odsouhlasí vláda.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

Podle Vaší zkušenosti, pane Šafaříku, Ukrajinci prostě bojovat NECHTĚJÍ. Divíte se? Copak by třeba Češi chtěli bojovat proti Slovákům? Slováci proti Čechům? Rodiny máme promíchané, žili jsme v Čechách, někteří Češi na Slovensku,. Kamarádi, kolegové... A na Ukrajině to jiné nebude. Jistě jsou tam Banderovci, nacisti s hákovýma křížema, azovčíci...Ale ti ostatní prostě bijivat nebudou. Měl jste si, pane Šafaříku najít společnost Banderovců a Nácků, ti by byli asi odhodlanější zabijáci. A proč jste se vlastně vydal na pomoc těm Náckům a Banderovcům? Vrahům z Oděssy? Podvodným "filmařům" z Buči? Kanonýrům co bili na městečka na Donbase už od roku 2014?? Víte, jakého plemena je ten Šulinopianista, teď zrovna ten nejvyšší pučista v Kyjevě? Co mu záleží na Slovanských životech! A Vy se, pane Šafaříku, divíte, že těm z "vyvolého národa" nezáleží na životech gojímů? Gojím jsou podle nich semenem dobytčím. I Vy jste pro ně jenom bezcenný Gój. Ale jinak máte ovšem pravdu. Doufám jenom, že i Vaše předpověď je správná a Rusko vymete tu obřezanou a zkorumpovanou, zlodějskou nákazu od hranice ku hranici a zachrání nás i ostatní Slovany. Jak už párkrát.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Tak ty jseš antisemita jak vyšitej. A jako spravnej fasoun držíš palce rusackym fašistům, aby za pomoci muslimů a mongoloidnich nájezdníků povraždili co nejvíce slovanských Ukrajinců.

Průměrný počet slepic: 1.7 (16 hlasů)

Milánku, v Knihovně Vaška Havla Bakaly ti asi neřekly, že veškerý arabský muslimové jsou semité, potomci Otce Abraháma a jsou tudíž se židy pokrevní bratři. Je to úplně stejné jako Rusko a Ukrajina! Jsou původem ze stejné nížiny. Mají stejné svaté a stejné praotce. Ve 2.sv. bylo zavražděno několikanásobně víc Slovanů než židů. A Slovani se dnes zase vraždí mezi sebou a chazaři i aškenázi si mnou svoře pařáty, jak jim všichni blbci západu sypou peníze do bezedného chřtánu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Také jsem pana Šafaříka poslouchala. Krom toho co píšete, mluvil i o nepředstavitelné byrokracii, kvůli níž se opakovaně nedostal na střelnici. Na vše je potřeba papír ale ne od ledaskoho, většinou od nejvyššího velitele, kterého musí sám pracně hledat. Nezájem. Lhostejnost. Tupost. Naprostá neorganizovanost na všech stupních řízení. Ve skladech se válí drahé zbraně a nikoho ani nenapadne učit se s nimi zacházet. Pan Šafařík říká, že ti, kteří něco uměli jsou mrtví a ti co zbyli chtějí válku jen přečkat v zákopu s mobilem v ruce a přehazovat přitom peníze vidlemi. Přitom na odměnu nebo alespoň kompenzaci nákladů dobrovolníků, kteří je chtějí něco neučit neexistuje žádný předpis, takže veškeré náklady hradil ze svého.

Zatím bez slepic

Včelko, zkuste se s podobnou péči, s jakou se starate o údajné omezování svobody slova v Německu starat o totéž ve vašem milovaném rusku. Navíc, že by čínský tiktok cenzuroval proruskou propagandu? No, u čínských soudruhů je možné všelicos, ale nevím,nevím...

Průměrný počet slepic: 1.9 (41 hlas)

Nepochybuji, že o to se staráte vy. A dostatečně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (41 hlas)

Vážený pane Rudo.
Naše vláda vyhlašuje, že směřování naší země je na "západ". Proto nás, občany, logicky nezajímá stav demokracie ani v Číně, ba ani v Rusku. Protože tímto směrem naše země není kormidlována. Ale zajímá nás, kam směřuje demokracie třeba v Německu nebo v jakékoliv jiné zemi tzv. západu.

Takže Včelčiny obavy jsou myslím na místě.

Mějte prima den.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

tu bezesporu je. Také se přes hlavy menšiny lidí, kteří dokázali levičákům nahlédnout pod pokličku, převalila vlna většinového souhlasu a převážně mladým podporovatelům nových pořádků ("My jsme mládež nová, mládež Gottwaldova"), ale i dalším milionům lidí, kteří uvěřili komunistickým slibům ("Půda patří těm, co na ní pracují!", tomu například věřil můj děda) trvalo zhruba deset let, než se z toho probrali.

Dnešní levičáci už nemají k dispozici ideologické kladivo odebrání majetku boháčům, tak paběrkují s duhou, ekologií, gendrem a p. Nemyslím si ani, že se pustí do veřejných monstrprocesů srovnatelných s první polovinou padesátých let.

Většinovou podporu ale mají a jak říká paní Šichtařová, lidi se nevzpamatují, dokud v tom novém socíku zase nezchudnou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Bylo to za psaní blogu... ale nebudu říkat žádné podrobnosti, bo to by se Kláře Samkové nelíbilo. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Držím Vám ( a tím vlastně i nám všem ) palce, ať to dobře dopadne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Už se nemohu dočkat na těch 50 stran překopírovaných jiných názorů, co sem dennodenně dáváš hned na začátku.

Průměrný počet slepic: 2.6 (19 hlasů)

zase byla rychlejší.

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

se na večer.
To bude nějaká aktivní důchodkyně.

Průměrný počet slepic: 2.3 (19 hlasů)

Pudlí, představ si, že jsem byla mimo Prahu u jedné firmy vyřizovat a naplánovat rekonstrukci naší kuchyně.
Za cca půl milionu. Spokojen? Bude to v červnu po dobu, kdy budu na dovolené. Kde - to ti neprozradím, protože by ses tam třeba chtěl za mnou vydat i ty, a to bych tomu moři nepřála... :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

nepsala si tady někomu, že jsi byla zdravotní sestra?
:-)

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Nesmíš zapomenout, že včelka jsou pilné. Pilně kopírují, pilně střádají, ...

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

A ty se tím živíš? To jsem netušila, že kopírováním se dá živit - i když u nás za rohem je velká kopírka a myslím, že je tam asi tak 4-5 zaměstnanců... Ale ještě jsem se neptala, jestli je to uživí...

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Já a zdravotní sestra, když nemůžu vidět jehlu...?
Máš to nějak popletené, ale to je u Vilíků normální...O mein Gott....

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Naberu je z prava, držte se a naložte zadní torpéda... Pravicoví svazáci útočí na levoboku, utvořte formaci a pošlete na ně pár vidlákových hoven. pal...

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

"Pudlí, představ si, že jsem byla mimo Prahu... " Varování, text vytržen z kontextu, páč o kuchyních se mi psát nechce.

Já jsem mimo Prahu už víc jak půl století a vytahuju se snad s tím?

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Já stavím místo bydliště na vedlejší kolej, ves, město...., je mi úplně jedno, na rozdíl od mnohých. Rozlišuju jen lidi. (Ostatní "abstrouhám".

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

berrnarde, platíte taky svým podnájemníkům 5000,- ?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Loni jsem pro barák pořídil novou střechu, aby nám všem uvnitř nepršelo za krk a to byla taková darda, že ještě rozhazovat pětiklíšťata k tomu a nemít tiskárnu na prachy, to bych fakt nedal.

Ale zrovna jste se se svým dotazem strefil do správného období. Já totiž vždy v lednu upravuji nájmy, aby lícovaly s inflací. A když jsem to dělal letos a zjistil, o kolik bych jim to měl zvednout, si říkám, že už toho takhle mají dost, tož jsem tu cifru vydělil dvěma. Takže defakto na nájmech v kupní síle peněz vydělávám míň, než loni. Jsem si toho vědom, ale mě to nepoloží a jim to třeba pomůže trošičku. Ale večerníček, rozhazující kolem sebe papírky s tím fousatým dědkem, na to nemám, to si přiznejme. Buďme realisté.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

"Nedávno nás od třetí světové války dělila jedna věta prezidenta USA. Kdyby Biden řekl, že raketa v Polsku byla ruská, tak jsme tu už možná nebyli.."
-----------------------------------------------------
Přesto jsou zde tací, které zajímá jen to, jak si pofoukat a léčit své mindráky.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

Jo, někteří je léčí metodou ctrl+c, ctrl+v

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

ctrl-alt-del byla gdysi záchrana a restart, dneska jen vytrhnout baterku, no ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Kde jinde se nekdo vykeca vymasturbuje verbalni tsunami nez v pseudodemokracii..
Povrchni zvatlani je vrcholem spolecenske aktivity, svoboda ktera povoluje a uprednostnuje zvatlani a kecy....
Se nesmi zakazat.
Vynaseni demokracie a nekonecne plytke a zbytecne kritiky na udajne zlepseni neceho , uz pres 2 tisice, let, horecne pokracuji. Tuny zbytecnych a poucnych knih ,co nic nezmeni ani nemuzou..
Aby se nenarazilo. Abstrakce povrchnosti.Mysleni je opravdovy nepritel.
Hrozi zborit zaveden konstrukce ,system a struktury represi..Znicit prostor pro normalni zivot ,potlacuji vsemozne a zaroven svobodu jinym..
Tak konkretne a opatrne uvede jen co neskodi..
Pani Hamplova uspesne kandidovala /a podala trestni oznameni/ a dela a Rajchl a Vidlak vo tom mluvi a pisou bez konce..Vo Babisovy ,co odejel do Francie, pred udajne dulezitymi pro nej volbami ,nic.
Prechytralej ma ty Kompilace , vsechno na jednu hromadu, bez jedine vlastni myslenky a co nejvic..
Vzdelani ,vlastne prevzdelani ucenci vseho druhu vnucuji hrubym nasilim/detem od 6ti let/a zotrocovanim do otrocke ukaznenosti /.
Vnuceny studia poucek z ucebnic /a jsou tak zaruceny funebraci v pohrebnim pruvodu demokracie /uz pres 2 tisice let /do hrobu zivota a vseho ziveho ...
Spolehlive umrtvuji i lidskost , solidaritu, lidske vztahy kazdeho .Misto zit zivot a tvorit svet , tupe poucky a tsunami jich a dokola.. k
O ktery nikdo /mimo ne/ nestoji..
Jde o davy nekolika druhu parasitu s abstraktnimi pouckami..
Ktere bez konce vnucuji vsem s hrozbou trestu. Od 6ti let, aby zotroceni zarucili pro sve porucniky.
Kteri se prekrikujou az do zkazy vseho.. Honbou za lepsi i kdyz potapejici se kancelare..
Nemaji ani zdani, co delaji. Skoly a studia absurdnich nesmyslu nazpamet , nahradily davno skutecne vzdelani , tsunami poucek vo Euklidovych ctvereckach nad odvesnou ,prisnym, predevsim zakazem myslet.
Miliony zakony znicili spravedlnost..Zase . Tsunami zakazovani zivota.
Pseudovzdelanosti ,ucenosti prazdnych pitomosti /soutez , kdo se nauci vic ucebnic nazpamet a odnauci myslet/ sklizi urodu a kazdej to vidi..V tom panuje mezi nimi shoda.
Aby se mohli predvadet ,povysovat v tom ,co se naucili nazpamet..
Vo co zadnej normalni clovek nema zajem ..
Eukidovy ctverecky nad preponou..Nervova soustava housenky. Hlavni mesto Habese.
Nevis, ucitel a ministerstvo ,ti znici zivot. Kdyz vis a vsechno tak taky a jeste vic..
Po skonceni skoleni se vse opakuje , pouckari vedou vlady.
A ti dalsi poucuji s tim, ze udelaji karieru taky ,po jejich volbach , jako vladni sluhove..
Vnuceni jejich systemu pod hrozbami stale krutejsich trestu, je principem a pravidlem.

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)

Jsou dobrý do diskuse co se nedá říct o tvých prdech.
Hoď sem zase ten seznam co všechno máš vole ať se pobavím.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Amazonka??? Hamplová???
Komu není pomoci...

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

.... jak nás učí dějiny, jenom čin je účinný, slova nemají tu moc ...
... a vládní Piráti: puste nás na ně !!! (metaforicky :))...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Igdyž budou blboňi lítat do vesmíru, budou muset nahánět lidi na "práci" aby jim konstruovali ty lodě. Budou využívat vědce aby jim vymejšleli pohon, struktury, krytí nebo čas. Tak blbá je lidská chátra. Dnes se ani nepřiblížili k metám, keré mají v hlavách a RAmcha jim to ani nedovolí, páč se stejně utopí při blábolení a hádání se o názorech. Muheeeeee
Blboni se raději nechají zabít, než aby se spojili na svých základních životních potřebách.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Oceňuje se na imbecilních narážkách z nedostatku myšlení. Tak blbá je lidská chátra.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Hlavně že vy typicky ostatní označujete jako blboňe, harpagondechujce (ať už je to cokoliv ...) atd.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vrábel. A i ten nedávno pohořel.

Průměrný počet slepic: 2.5 (12 hlasů)

Palec nahoru. Díky Anno za youtube který jsi zde vyvěsila. Ten obrázek s Čaputovou ve vojenském která valí tankový kočárek s našim generálem PP uvnitř, za doprovodu s vynikající pochodovou písní mně fakt dostal, ještě se chechtám. Není náhodou že toto youtube "Lupo Anetta z Vidlákova - Přes vrakoviště" již má v této chvíli 32000 shlédnutí jen za pouhých 5 dní. A těch shlédnutí bude časem o mnoho více.

https://www.youtube.com/watch?v=yaug-cmdTKA
"Lupo Anetta z Vidlákova - Přes vrakoviště"

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Pro PNZ(-)tj body Plánu Národního ZLOMU sestaveného z rozhovoru a budoucím maršalem Pepem,který tady kdosi přenesl od pana A.Nuly a já ho tu tady taky dala pod tou zkratkou!
Teď se dozvídáme,že jakýsi vtipálek pro něj navrhuje název PROGRAM NAŠÎ ZABIJAČKY prý ho vyhlásí budoucí maršalmPepe brzy oficiálně!
Tak nevím,no domnívám se,že jsme si chtěli my SV tj Společnost voličů zvolit KRALE,ale copak za to můžeme,že se mezi námi tady jako král a neobjevil, aby jsme ho PRIMO podpořili a nakonec se sám po solitersku udělal šaškem,který si prý myslel,že bez programu bude řídit republiku jako mordovnu, nebo co!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Přečetla jsem dnešní Vidlákův článek a probudilo se ve mně znovu trochu naděje:-).
Naděje, že budeme mít možná ještě jednu šanci. Šanci, kterou nutně potřebujeme! Kterou nemůžeme promarnit! Je to naléhavé! Naléhavé!
Poslední šance se nám promarnila, a to si nemůžeme dovolit! Nebo můžeme a pak poneseme důsledky. A vidíme soudně co se děje už teď!
Pokud mají snahu nás zkusit ještě zmobilizovat, neměli bychom určitě zklamat:-)! Nemusí to vyjít, ale může!!!
Ale musíme spoléhat každý sám na sebe, ne že to budou a udělají ti jiní! Tak buďme prosím činorodí, silní, stmelme se a s nadějí doufejme v lepší:-)!

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)