Rusové v ukrajinských uniformách

Autor
Štítky

Krátký elfí úvodník: 

V posledních několika dnech mají elfíci žně i ve zdejší diskusi. Chci proto všem nabídnout možnost registrace nicku. Aby vám je trollové nemohli použít. Kdo toho bude chtít využít, ať se mi ozve na mail. 

 

A teď už dnešní text: 

Válka na Ukrajině nám jde do čtvrtého dne. Pokud mohu věřit dostupným informacím, uzavírá se obklíčení Kyjeva i hlavních ukrajinských sil u Donbasu. Všechno ostatní je nepodstatné. I všechna vojenská pomoc je nepodstatná, protože nejde o to zbraně dodat, ale ještě s nimi někdo musí zacházet a používat je správně.

Já bych se chtěl dneska pozastavit nad dvěma věcmi, které podle mě celou válku rozhodnou a které budou mít největší vliv na ukrajinskou budoucnost. 

První zprávou je, že Ukrajinské vedení rozdalo zbraně civilistům, prý jde o desítky tisíc kvérů, které se takřka bez evidence dostaly mezi lidi. Nejen v Kyjevě, ale také v jiných, především západních částech Ukrajiny. 

Druhá zpráva je, že Rusové podnikají diverzní akce oblečeni v ukrajinských uniformách. 

Podle mě v této chvíli už ukrajinská armáda nepotřebuje žádného nepřítele, protože si vystačí sama. 

Zaslechl jsem přímo od Klička větičku, že začínají mít problémy s rabováním. Aby neměli. Obchody zavřené, bankomaty nevydávají, benzín není... ale všude je plno zbraní v rukou kdekoho. Každý místní mafián si zašel nafasovat kalašnikov několikrát. Do toho ještě válka, Rusové, bordel... 

To samé mají na Západní Ukrajině, kde je zatím klid. Desítky tisíc zbraní v podmínkách, kdy nefunguje běžné zásobování. Ty zbraně mezi lidmi, to je průser který si zatím nikdo ještě nedovede představit. Dneska ještě válka vypadá jako to hrdinství proti okupantům. Ale ve skutečnosti je válka především nekonečné strádání a nejistota. Zbraň se stane prostředkem k obživě, nejsnáze se budou obírat ti nejslabší... Teď si představte, že tam ke Lvovu třeba Rusové vůbec nedojdou. Humanitární katastrofa, nedostatek všeho a žádná moc, která by udržela pořádek. 

A pak ti Rusové v ukrajinských uniformách.... 

Fakt nevím, kdo to vymyslel, že se malé ruské jednotky převléknou do ukrajinského a  celé desítky kilometrů před frontou provádějí diverze. Ukrajinské síly samozřejmě tyto diverzanty vždycky odhalí a zlikvidují. Fakt nevidím důvod, proč by ruské velení mělo plýtvat životy vojáků na něco, co zvládnou pomocí leteckého nebo dronového útoku. Ale rozšířit takovou fámu, to si představit dovedu. Ukrajinské vedení se toho chytlo a začalo tyto zprávy posílat dál. A výsledek se brzy dostavil. 

Takhle vypadá skutečná dezinformační válka víme?  Rozšířit informace o diverzantech v ukrajinských uniformách a všechno ostatní se už stane samo. Některé incidenty jsme viděli přímo na jůtubu. Mám na mysli tu akci, kdy pásák přejel osobní auto. Byl tu ukrajinský pásák, který ujížděl před palbou vlastních lidí. Jeho kolegové v náklaďáku tolik štěstí neměli. Domobrana je postřílela. Takových případů bude hodně. Podle mě představují většinu toho nočního střílení v Kyjevě a jak se bude fronta blížit, tak to bude ještě horší.  

Viděl jsem nějaké noční video, kde lidi pomocí molotovových koktejlů zapálili nějaké vojenské vozidlo. Byl u toho ještě popisek, jak domobrana ničí ruské bojové vozidlo. Samozřejmě osamělé, protože přesně takhle to ožralí mužici dělají... vyjíždějí z bojové sestavy, zcela nezajištění.  Jsem si celkem jistý, že se pak ukáže, že si domobrana zapálila vlastní stroj a upálila v něm nejspíš svoje vlastní lidi. 

Ruská armáda má za sebou zkušenosti z bojů v Sýrii i leckde jinde, nechápu, proč by nějaké osamělé skupiny ruských vojáků měly vyhledávat boj daleko od svých, nota bene když má Rusko vzdušnou nadvládu a je schopno družicového i dronového průzkumu. O ruských diverzantech v Kyjevě dost pochybuju, dovedu si ještě představit výsadkáře, kteří před frontou obsazují klíčová letiště, mosty, nebo něco důležitého.  Dovedu si dokonce představit, že ne všude výsadkáři uspějí, ale nedovedu si představit, že by se ruští vojáci chovali jako Pancho Villa a hráli si na hrdiny akčních filmů.

Ty zbraně mezi lidmi, to vypadá strašně hezky, reportéři nám to ukazují jako hrdinství - lidi berou kvér a jdou bojovat za vlast. Jenže fronta se převalí, možná dokonce i Rus bude nucen ustoupit a odejít, když se podívám na aktuální mapu války, tak považuju za pravděpodobné, že na západě Ukrajiny se ruský voják ani neobjeví, ale ty zbraně mezi lidmi zůstanou. A stanou se rozhodujícím faktorem především tam, kde nebude žádný okupant a kde tedy nebude žádná skutečná vojenská síla. 

Vlastně se děsím, že přesně tohle bude výsledek celé války. Pokud padne Kyjev, tak může Putin vyhlásit vítězství. Zřejmě se Rusům také podaří obklíčit ukrajinskou armádu na Donbase. Pak se bude dlouho jednat o míru, o dělení Ukrajiny... a na západní straně Dněpru se rozjede strašná humanitární katastrofa do které nepůjde vlézt, protože tam bude nebezpečno. Jak bude asi vypadat dnešní domobrana po pár týdnech bez zásobování? Udrží tam pak někdo pořádek?  

Věří tady někdo, že v poválečných podmínkách všichni ty Kalašnikovy zase odevzdají? Bohužel to na mě dělá dojem, že brzy budeme mít kromě starostí s nedostatkem plynu ještě i starosti s přebytkem ozbrojenců... kousek za hranicemi. 

Včera odpoledne přestala naráz všechna média reportovat o aktuální vojenské situaci. Jako kdyby se na frontě něco zlomilo. Jako kdyby nastala nějaká řetězová reakce kapitulací, jako  kdyby obrana začala kolabovat.  Slyšel jsem od příbuzenstva, že ukrajinští vojáci opustili Mariupol. A také se včera objevila informace, že do bojů nastupují Čečenci.

Existuje ještě organizovaná obrana kolem Kyjeva? 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (155 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zelení mužíčci na Krymu byli příslušníci GRU, přiznal po roce Putin
15. března 2015 16:54, aktualizováno 17:16
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/krym-putin-rusko.A150315_165433_…

Průměrný počet slepic: 1.7 (32 hlasů)

Jen upřesňujeme: Nebyl to Vladimir, ale Volodymyr. Nebyl na Krymu, ale v Kyjevě. A nebyli to zelení mužíčci, které viděl, ale bílé myšky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (57 hlasů)

In reply to by Rádio (neověřeno)

Trvalý odkaz

 Z Radia Jerevan : Otázka : Esli vazmožno dub chujom probiť ? Odpověď : Nu savsjem vazmožno. Kagda dub chujovyj a chuj dubovyj...

 

Průměrný počet slepic: 5 (45 hlasů)

Díval jsem se na stránky pražské kavárny, mezi jinými na "bratříčka".
Ukři se urputně brání, znemožní Rusku obsadit Kyjev a Charkov, kde se ruské jednotky bojí do města. (Řekl bych, že nechtějí honit pochované Ukry po městě, aby nebylo krveprolití civilního obyvatelstva). Úspěšné protiútoky, každou hodinu sestřelí Rusům jedno letadlo. Rusko je na dně, armáda se mi rozpadá.

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

Za souhrn mainstreamových zpráv, nějak se mi tím českým hnojem už nechce procházet.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

Charkov už změnil vlajky.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Děs běs, Ukrajina se ubránila, Rusové likvidují zásoby ropy, střílejí na radioaktivní úložiště (by mě zajímalo o co jde).
Budeme muset chvíli počkat až se situace nějak vyjasní. Ovšem propaganda snad horší než za bývalého režimu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

ale je zvláštní, že tahle stopka vody - co by základní potřeby, lickoprávním demogratům, tolik let nevadila. Fakt zajímavé. Kdo pak jim to poradil...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Super novinka! Máte tam ještě něco?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

V posledních hodinách jsem nabyl dojmu, že Západ je připraven použít proti Rusku sankční armagedon v kombinaci odpojení od SWIFT + neutralizace ruské centrální banky zmrazením jejích dolarových aktiv. Pro Rusko to bude znamenat neodvratný ekonomický i společenský kolaps.

Použití takové hybridní zbraně vůči Rusku považuji za válečný akt se všemi z toho vyplývajícími důsledky.

Jak může Rusko reagovat? Asi nemám dost představivosti, ale vnucuje se mi jediná účinná odpověď Ruska. Preventivní jaderný útok, který donutí Západ sednout si k jednacímu stolu.

Než k tomu dojde, očekával bych od Putina třetí, ultimativní vystoupení,ve kterém tento scénář jasně sdělí světové veřejnosti a Bidenovi.

Jak můžeme reagovat my? Dá se koupit letenka a odletět někam daleko od US vojenských základen. Pokud ještě bude čím letět. Ostatní si mohou koupit jodové tablety a doufat, že budou mít štěstí. Ve Švédsku už jodové tablety v lékárnách nejsou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (39 hlasů)

... dost stejný dojem. Putin se vyjádřil kdysi jasně, svět bez Ruska nechce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Do války jedou Čečenci a už jich tam hodně bylo, když se obsazoval Donbas. Verbuje je sám Kadyrov. Nejedou bojovat za ideály, ale jedou tam vydělávat děngy. Čečenská vláda jim slíbila za každého zajatého nebo odkráglovaného vojáka 5000 něčeho, snad dollarů? (Viděl jsem to před 2 dny) za vozidlo, tank, je suma vyšší. Prý je zájemců víc, něž momentálně potřebují.

.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

K regulérní armádě jsou mírní. Sergej Šojgu už dříve vydal rozkaz v tomto směru. Nakonec i Kadyrov nedávno řekl, že by byli schopní Ukrajinu rychle obsadit, ale rozkaz je šetřit životy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Takto oznacili nekteri komentatori odpojeni od SWIFT.  Takze Putin muze na relativne neskodnem miste, treba v mori, demonstrovat silu jednou neskodnou jadernou explozi. Ten psychologicky a politicky ucinek bude drtivy. Posledni mozne ultimatum pred nezvratnym koncem.  Zdeseni vseobecne. Selhava mi fantazie...

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)

1) nebylo by jak jednoduše platit za ruský plyn. Takže vozit zlato nebo rubly v kabele (postaru, "kabelovým přenosem") autem do Ruska?

2) jednoduchou protizbraní hromadného ničení by bylo zakázat jakékoliv používání dolarů v Rusku, hlavně to přepočítávání cen ropy a plynu. To by patrně vedlo ke konci dolaru jako rezervní měny ve světě. Proto to odpojení od SWIFTu nepodporujou američani, i když je to vlastně bruselský projekt, se kterým teoreticky nic nemaj.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Nejen Německo,ale i další státy platí za plyn,ropu,vývozem svých produktů a to by byla pro Německo a další rána,kdyby nemohli vyvážet.SWIFT,je jen okrádačka jiných měn při směném kurzu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/02/27/jak-moc-dopadnou-zapadni…
----------------------------
A už přihodil i dodatek:
(...) Dodatek z nedělního rána:
Takže rozhodnutí ohledně SWIFTu prý padlo. Od zítřka prý odpojí všechny ruské banky ze systému, co jsou na sankčním seznamu. S výjimkou těch, které zúčtovávají platby za naftu a plyn. (...)

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Stačí zavřít kohoutky.
Však víte na jakých potrubích.
A uvidíte jak zázračně klesne bojechtivost, nejen u českých elfů.
Jaderných zbraní netřeba, a pokud vím, takzvané "taktické" jaderné zbraně vyvíjeli a do výzbroje zaváděli pouze naši dnešní spojenci.
S USA na věčné časy a nikdy jinak!

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

franta - lžete.
Rusko samozřejmě taktické jaderné zbraně vyvinulo rovněž (už v dobách studená války) a má je dodnes.
Už v sedmdesátých letech v rámci preventivního úderu před nadcházejícím jaderným útokem NATO sovětské plány počítaly s použitím svých taktických jaderných.
Pokud budete dohledávat detaily, doporučuji termín "nestrategické jaderné zraně"

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

20% ropa a 25% plyn je z Ruska a není nahraditelný v současné době.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ani v budoucí. Rusové nebudou prodávat LNG amikum, aby ti z něj udělali molekuly svobody a "zachránili" EU ... a to co američani nafrakujou nás nezachrání ...

Zatím bez slepic

z

Průměrný počet slepic: 2.2 (23 hlasů)

In reply to by Putin (neověřeno)

Trvalý odkaz

zesměšnen, ponížen, sklopím ocásek a stáhnu se do domečku

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

si

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Konečně

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hirošimu a Nagasaki bombardoval kdo?

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

jestli se to nějak nezměnilo, tak USA, ale oni tehdy válku vyhrávali, přeci takové zbraně nepoužije někdo komu hrozí prohra :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jediný kdo ji použil proti lidem byl Američan.
Swift bude bolet NÁS! Jak zaplatíme Rusku za ropu a plyn?
Našla jsem to včera na yootubce na ČT 24. A že by Putin byl tak blbý a nezajistil si finance?
Prosím začnete myslet. Připravovali se 8 let a jednali a jednali.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Takže bolet to bude autory, jako všechny sankce. A akorát se to urychlí. No včerejší ukázka z ojroparlamentu mi ukázala jak jsou vykulení, jak si neví rady, když to nejde po jejich. Myslím že na tom překalibrovávání ukradiny pracovalo či bylo zainteresování hóóódně moc lidí. asi to bylo považováno za hotové a ty zapíchnuté vidle jim v tom udělali maglajs. Divné, že náš bruselský zpravodajec mlčí, že by nesměl? Nebo se bál.. kdo ví.
A´T bude jak bude....no nějak bude

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

❗️ A massive explosion in #Kyiv It is reported that an oil depot near #Vasylkiv is on fire as a result of the strike. If this is true, a large-scale technogenic and environmental catastrophe is possible. https://t.co/Yq1mx6ZNKZ

27. února 2022 v 0:05, příspěvek archivován: 27. února 2022 v 0:07

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

00:24
Starostka Vasilkiva potvrdila, že v důsledku zásahu nepřátelské rakety hoří sklad ropy poblíž města

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Že záběry ohně z Kyjeva, nápadně připomínají záběry z US Portlandu, Seetlu, new Orleans, prostě z těch míst, kde při kampaních BLM hořelo.
Britská reportérka natočila dojemný příběh, jak jde táta do valky, objímá ho žena a dcera. Zasadila to do Kyjeva. Zjistilo se, že ten příběh byl natočen na Donbase. Bude to těžké vyvracet šlo to už ve více televizích.

.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Co muze vzejit z krajiny, kde je tradicni klanove - oligarchicke usporadani ? Pokud nebude v zemi ustredni vlada s tvrdym prosazovanim zakona - co je scifi, ta tam nebyla ani predtim, tak dojde nutne k rozdrobeni Ukrajiny na mozna ne de iure statecky, ale spise "bordelistan" nezavislych knizectvi vedenych mistnim warlordem. Jakkoliv se to budou snazit mozna maskovat v Kyjeve pred svetem jako "stat". Nasi starosti je prelevani teto situace sem v podobe mnohem lehci dostupnosti cernych zbrani. Breivik odjizdel z Prahy zklamany, jak si zapsal. Vyplachnuty zapadnimi mediemi, ktere davali rovnitko mezi rozsirenym legalnim drzenim zbrani v CR a nakym "divokym vychodem", se domnival, ze tady sezene bouchacky ein zwei. Byl v soku ze ne, nikdo se s nim nebavil. Toto se muze rychle zmenit.  Blazen v ostravske nemocnici odpravil radu lidi - a to mel jen selhavajici ke strelbyschopnosti jakz takz upraveny rez - vyukovou maketu pistole. Kdyby mel spolehlivy kver... P.S. Na vlastni oci jsem videl, bylo to na YT, jak sveho casu ukrajinska poslankyne v parlamentu mela v ruce nekolik hlasovacich karet, zasouvala je do ctecek v pultech jinych nepritomnych  poslancu a hlasovala za ne !! Je samozrejme ze s jejich vedomim - snad jim ty karty neslohla.  Co na to ultrademokratickti zapadni novinari a politkove ? NIC !! Nic na to, ze od te chvile nema ukrajinsky parlamentarismus de facto zadnou legitimitu. A tim padem nema legitimitu jinou nez účelovou, neprávní, i cela jejich statnost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

ma tu nevyhodu, ze si pro ne muze stat kdykoliv prijit, a zabavit je. Jako v Australii. Mozna, ze maji Ukrajinci lepsi sanci se branit proti vlastnim mafianum, kdyz jsou ted vsici ozbrojeni?

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

... že všichni tam ozbrojení opravdu nejsou. Když jsem četl první zprávu která říkala: Ukr. armáda rozdává zbraně z koreb náklaďáků a k tomu byla fotečka co si postovatel přinesl, nevěřil jsem, že by mohl někdo být dostatečně pomatený, aby tohle dovolil. A vida, do pár hodin to bylo relativně potvrzené a o pár dalších hodin to potvrdili sami představitelé. Nu což. Všichni tuší, jak to dopadne, ale nikdo o tom nebude mluvit nahlas, natož psát. Máme sice svobodu projevu, ale až po sebecenzuře.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Na západní Ukrajině bude těžká anarchie. A přelije se to do Polska a na Slovensko. Mafie budou bojovat mezi sebou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

že původní místní mafie nemají absolutně šanci. Nemají za sebou osm let válčení a nekontrolovaného fanatického běsnění.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Vidlákův příspěvek vyznívá, jakoby byly zbraně rozdávány celoplošně na celém území státu.
Mé zdroje uvádějí pouze neobsazenou část Kyjeva.
Pokud jsou kalachy se dvěma zásobníky vydávány celoplošně, prosím o zdroj informace, děkuji.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podobná situace je hlášena z více měst. Z města Sumy jsou hlášeny otevřené sklady zbraní bez jakéhokoliv dozoru.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

vevča,
Opravdu si myslíte,že si pro zbraně přišli obyčejní občané vlastenci,tak ani omylem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak, pane zemědělče,
pro zbraně si přišli všichni mafiáni a k nim pár normálních lidí. Časem se i ty zbraně vydané nemafiánům dostanou do rukou mafiánů. Buď výměnou za právo žít nebo z jejich mrtvých rukou. Přeci jen jeden kvér proti několika má obvykle jiný výsledek než v akčních filmech. Jsem moc zvědavý, komu se dostane těch 30 tisíc pistolí, 7 tisíc kulometů a několik desítek odstřelovačských pušek do rukou. Odhaduji, že jestli a až se na Ukrajinu skutečně dostanou (= nikdo je cestou neukradne), přihlásí se o ně nějaký místní mafián, co bude v té době i hlavou představitelů ukrajinského státu v dané oblasti.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě by také zajímalo čím je My nahradíme. Aby zbylo na nás, až se 'nepokoj' přiblíží a armáda nezjistila, že není z čeho střílet, natož pak mobilizovat.
Ještě někdo se chystá koupit akcie České Zbrojovky? Začíná vypadat lákavě a tvářit se jako výborný kauf, doba post-výběrová se blíží.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerd - darované zbraně nahradíme nákupem nových. Nové kulomety nás vyjdou 1.200 000,- Kč (slovy jeden milion dvěstětisíc) za jeden kus. Z našich daní.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/obrana-uzavrela-smlouvu-na-nakup-kulo…

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zůstanu u zbraní určených pro běžný lid.

Zatím bez slepic

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je v tom i výměna hlavní, asi počítají s tím, že budou pořádně vytížené, což asi budou až se oznámí, že jsme součástí koalice, která půjde osvobozovat Ukradinu a přinášet demokracii do Moskvy. Myslím, že novodobý "Generalplan Ost" plán zatím šlape dobře...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Bohatí ruští oligarchové: Kdo jsou kamarádi Putina a jak na ně mohou dopadnout sankce Západu?
Blesk.cz

Průměrný počet slepic: 2.6 (18 hlasů)