Souboj o koule

Autor

Dnes se znovu vrátíme na blízký východ. O čem jiném bych měl také psát, než o událostech, díky kterým jsme na hraně třetí světové války, že? Jak vidno, zase je to jednou pupek světa. V Tel Avivu byla i za studené války třetí největší koncentrace zahraničních novinářů. Hned po Washingtonu a Moskvě. Patnáctimilionový národ (a desetimilionový stát) zase jednou ovlivňují světové dějiny přesně podle jejich biblického zaslíbení: „Budeš hlavou, ne ocasem.“ Najednou má každý vůdce na světě důvod se míchat do tamních událostí a chybí jen málo, aby se rozhořel plamen, nad kterým nebude žádná kontrola.

Ostatně… už teď je v Gaze víc civilních obětí, než kolik jich hlásí Ukrajina za 600 dní válečného konfliktu. A i když jsme na Ukrajině viděli hodně zničených měst a vesnic, výškové budovy tam nepadaly naráz od jediného devastujícího výbuchu letecké munice. Mnohokrát Rusové útočili proti panelákovým sídlištím, ve kterých se bránili Ukrajinci, ale nikdy jsme neviděli, že by Rusové naráz ničili celé bloky domů. Spíš do nich dlouhodobě stříleli dělostřelectvem a domy postupně hořely a ubývaly. Že by spadly naráz a úhledně se složily do kopečku trosek, to je až novinka z Gazy. Mráz mi běhá po zádech, jak moc se ještě může válka na Ukrajině vyeskalovat a pořád nebude nejhůř.

Hamás už také předvedl celou řadu videí, na kterých se chlubí americkými Javeliny. Má jich slušnou zásobu a určitě toho víc neukázal, jak ukázal. Přeshraniční přestřelky pokračují i v Libanonu a představitel Hizbaláhu, Hasan Nassraláh, říká, že je připraven.

Všichni se tam navzájem varují, posílají si různé nóty, telefonují si, nechávají čekat americké delegace, posmívají se Lipánkovi, určují různé červené čáry, uhlazují staré a vytvářejí nové rivality, celý region je naplněný různými nestátními milicemi (které jsou ale vyzbrojené lépe než lecjaká armáda), do toho tam poletují letadla Wagnerovců… Izrael sice zničil přistávací dráhy civilních letišť v Damašku a Allepu, ale íránské stroje začaly hned přistávat na letišti tamní ruské základny… Je zaděláno na proxy válku, ve které se jako státní moc bude angažovat vlastně jen Izrael…

Turecko stojí na straně Hamásu a je zároveň člen NATO… Francie se připojila k postoji Egypta, který varuje Izrael před pozemní operací. Británie varuje Izrael před pozemní operací. Všichni jsou členy NATO. Fiala neochvějně (a hodně mečivěa nesrozumitelně) podporuje Izrael a naše republika je členem NATO…

Jedno NATO stojí na straně Izraele a druhé NATO stojí na straně Palestiny. To nevymyslíš.

Všichni ostatní Hamásové a Hizbaláhové, Islámští džihádové, šiítští milicionáři a další, ti si s mezinárodním právem nemusejí lámat hlavu. Izrael bude muset odpovídat stejnými metodami, jinak se v takové válce bez pravidel vyhrát nedá, ale protože je stát, bude o to víc a halasněji obviňován z porušování mezinárodních norem. Bude obviňován i členy NATO.

Čím déle sleduju vyjádření jednotlivých prezidentů, králů, diktátorů, generálů, Bidena, Netanjahua i Putina, mám zato, že před sebou máme dvě budoucnosti:

Buď tento blízkovýchodní průser ukončí konflikt na Ukrajině a nebo multipolární svět začne třetí světovou válkou. Se vším, co k tomu patří.

Rusko je v kontaktu se všemi aktéry této blízkovýchodní hry a má v ní silná želízka. Se Saúdy kamarádí přes ropu, s Íránem přes obchodní vazby a Kaspické moře, Asadovi Putin zachránil život i trůn, Hamás není v Rusku uznán za teroristickou organizaci, Erdogan dostává od Putina hodně moc plynu a s ním i vliv v Evropě. Zároveň je to Rus, kterému se další fronta ohromně hodí. Číňanovy prsty jsou také hodně dlouhé a sehrají svou roli. Rus tuto válku ale potřebuje jen kvůli Ukrajině. Jinak se bez ní docela dobře obejde.

Američané nejsou schopni vést dvě války zároveň. Pomáhat Izraeli a zároveň Ukrajině (a ještě hlídat Taiwan). Evropa je odzbrojená. Už i sami ukrajinští představitelé připouštějí, že sklady zbraní jsou celosvětově vyprázdněné a koncern Rheinmetal zdvojnásobil cenu dělostřeleckých granátů pro Ukrajinu. To jsou ty zvýšené náklady za energie a nové zdanění. Poděkujte těm, kteří vypnuli německé jaderné elektrárny.

Jedna a jedna jsou dvě. Pokud mají Američané udržet blízký východ a Taiwan, nemohou udržet Ukrajinu. Pokud budou držet Ukrajinu, přijdou o blízký východ, i o Ukrajinu a nejspíš ztratí i Taiwan. Blízký východ je pro kredibilitu USA důležitější než Ukrajina… Je dokonce důležitější než celé NATO. Ruské vměšování do blízkého východu může Američanům i Izraelcům značně zasolit… Nota bene, Rusko už na válečnou ekonomiku přešlo. První a jediné.

Sledujeme souboj o koule… nikomu se moc nechce začít velké válečné dobrodružství, protože všichni si uvědomují, že jde o hodně. Zároveň ale nikdo nemůže vycouvat, protože kredibilitu má každý stát jen jednu. Hodně se to podobá časům těsně před První světovou, kdy jim také bylo jasné, že to nebude žádná sranda a ani anglický král, ani německý císař, ani car Mikuláš ani František Josef neměli klidné spaní.

Posloucháme teď různé (povětšinou fantasmagorické) nápady o tom, jak budou Palestinci vystěhováni na Sinaj a pak odvezeni do Evropy, nebo jak budou asimilováni v Egyptě či jinde. Žádný blízkovýchodní stát něco takového samozřejmě nechce dovolit a to z mnoha důvodů. Pozemní operace do Gazy se stále odkládá, pomalu pronikají na veřejnost zprávy o velmi mizerné atmosféře mezi izraelskými politiky a vojáky. To ovšem nebrání raketovému ostřelování amerických základen v Sýrii.

Pokud má Izrael zvítězit, potřebuje ruskou zdrženlivost a potřebuje, aby Rusko tuto zdrženlivost pokud možno přeneslo i na další regionální hráče. Biden si to nepřizná, ten blouzní o novém světovém řádu, ale i on potřebuje hlavně zvítězit na blízkém východě a nebo pokud možno se tam obejít bez války.

Putin teď podle mě v Kremlu přijímá nabídky… nedivil bych se, kdyby se už jednalo a někde v temných kancelářích se už kreslí nová hranice mezi Ruskem a Západem. Kličko už vypustil první balónek – Ukrajina by měla svoje čtyři východní regiony přestat považovat za své.

Paradoxně, ve stejné době u nás v poslanecké sněmovně probíhá summit o Krymu, který prý už brzy Ukrajina získá zpátky…

Paradoxně, Švédsko právě vstupuje do NATO…

Paradoxně, právě teď Leyenová chce po Ficovi další podporu Ukrajiny…

Ukrajina je cena, jejímž zaplacením Američané a Izraelci mohou (možná) zvítězit na Blízkém východě. Případně si udržet takovou dominanci, aby válka vůbec nezačala. Ale pokud ji nezaplatí, přijdou zřejmě o mnohem víc než jen o Ukrajinu. Izrael je pro americké politiky navíc dobrou záminkou, aby bylo neúspěch na Ukrajině čím zakrýt.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (304 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.. a Off Topic diskusi prosím níže, už jsem si ukroutil kolečko u myši :D

Má to být podpora nápadu, který nadhodil INZA..

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

.. jsou proto, že  Izraelci střílí na ty domy a se záměrem ty domy zničit. Pokud se Rusové strefili do obytného domu, tak proto, že Ukrajinci měli mezi obytnými domy houfnice, které někteří naši lidé považovali za protiletadlové kanóny, jen proto, že mířily nahoru. Můj komentář, že na letadla se už padesát let střílí výhradně raketami, okrajově rychlopalnými kanóny či rotačními velkorážnými kulomety, při obraně samotného cíle, většinou nechápali.. 

Tak jsem vysvětloval, že z prostoru mezi výškovými budovami se dá střílet jen horními úhly, nepřímá palba jakoby "přes kopec" a že v místě dopadu musí být buď dělostřelecký návodčí (pozorovatel) nebo po novu, pozorovací dron, které korigují podle dopadů střelbu.

Kdyby Rusko střílelo se záměrem zničit budovu, tak by ji také zničili. Věřím, že izraelští dělostřelci z toho nemají těžké spaní, protože už jsou zvyklí na to, že teroristé se skrývají za civilisty, a zabití civilisté jsou využíváni k propagandě. Dříve, když likvidovali rodný dům sebevražedného atentátníka, tak posílali před raketou dron s granátem, aby "zaklepali na střechu" a umožnili tak civilistům včas zdrhnout. Jenže to zdrhnou i ti bojovníci, že?! A to ve válce není žádoucí. Civilisté se tak stávají "Kolaterálními ztrátami". Je to hnus, ale moderní válka není o tom, že se někde na poli slavně porubají rytíři na koních.

Jen si dovolím exkurs do dávné historie.. Ví někdo, jak ruští Bolševici za občanské války porazili zahraniční intervenci? Neporazili je jen v otevřeném boji, ale především tím, že v jejich domovských zemích podnítili revoluční nálady, a tak milí interventi nakonec potřebovali své vojáky doma.

Nic tím nenaznačuji, ale NIKDY se NIC neděje NÁHODOU. VŽDY to NĚKOMU je k UŽITKU. Někdy stačí se koukat na opačnou stranu, není třeba to vyloženě podporovat. A Rusko I PŘESTO dlouhodobě upozorňovalo, že moderní ZÁPADNÍ zbraně z Ukrajiny putují do celého světa.

Nyní jsme v situaci, že Rusko zprovoznilo v Omsku zkrachovalou továrnu na tanky T-80, která se po bankrotu zabývala jen opravami a výrobou náhradních dílů. Takže už ne jen Nižně Tagilský URALVAGONZAVOD, jedoucí na tři směny, ale další fabrika na tanky, kterým německý Rheinmetal nesahá ani po kotníky. Severokorejský "Mladý KIM", který má plné sklady stárnoucí a s ruskými kanóny kompatibilním střelivem radostně vyprazdňuje sklady a bere z Ruska jídlo pro své věčně hladové obyvatelstvo, a kdyby došlo na nejhorší, Čína nedovolí svému "Bodyguardovi" padnout, protože dobře ví, že bude další na ráně.. 
Rusové jsou připraveni na dlouhou válku, na rozdíl od Evropy. 
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (131 hlas)

Asi je to rouhačství, ale už mně to nebaví a začíná mně to unavovat ... 

Proč se vlastně lidstvo mlátí v těhle válkách? Teď se nebavím o moci a penězích, to chápu a bude to furt - je to v lidech, ale náboženství? To je opravdu tak důležité ke komu se modlíš, pokud vůbec? Stojí to za ty mrtvé a věčný boj? Proboha ať vyhraje nejsilnější a nejvíce zastoupená víra a ať už je klid. Tady na Zemi je tak krásně, ale My to přes ten rychlý život a všechny kruté skutky ani nevidíme ...

Průměrný počet slepic: 4.3 (42 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Ve skutečnosti se za víru a náboženství povětšinou schovává úplně obyčejný lidský primitivismus a zhoubný fanatismus. Někdo věří  v boha a jiný zase třeba ve fotbalovou Spartu, tak silně, že je ochoten v té své "ušlechtilé víře," kdykoliv někoho zabít, anebo mu alespoň rozbít hubu.  Čím více udeří, čím více lidí zabije, nebo zmrzačí, tím více ukáže jak silná je jeho víra. A vo tom to je.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

vlastně používá metodu ruských bolševiků. Možné to je - a byli zatím úspěšnější než oni bolševici. Veškeré ty "barevné revoluce" v Africe i Jižní Americe, ba i na Blízkém východě nesou některé znaky téhle metody. Jenže Rusko nabízí "opuštěným zemím" místo poručíkování pomocí vlády, dohozené a udržované při moci KoZa, obchod bez ponižujících podmínek. A ony na to reagují kladně - jako obvykle převratem. Nakolik je to poctivá strategie uvidíme. Ale BRICS+ zatím roste a roste. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

Šipka ukazuje na Hormuzský průliv

Írán a Rusko nastražily v Palestině západu past


Pepe Escobar, 27. října 2023 (zkráceno)

Jedinou zemí, která by mohla odvrátit pozornost Západu od Ukrajiny, je Izrael. USA a jejich spojenci se však dostávají do existenční pasti, pokud si myslí, že západoasijské vítězství bude snadnější než vítězství evropské.

Rusko-íránské strategické partnerství - s Čínou v záloze - klade na západoasijského hegemona promyšlenou past v duchu starověkého čínského stratéga Sun Tzu.
Kromě Izraele neexistuje na planetě subjekt, který by byl schopen bleskově odvrátit pozornost od spektakulárního debaklu Západu na Ukrajině.

Váleční štváči v čele zahraniční politiky USA, kteří nejsou zrovna bismarckovskými oporami, věří, že pokud je projekt Ukrajina nedosažitelný, projekt konečného řešení v Palestině by mohl být naopak - etnické čistky - hračkou.
Mnohem pravděpodobnější je však scénář, že Írán-Rusko - a nová "osa zla" Rusko-Čína-Írán - mají vše, co je potřeba k tomu, aby zatáhly hegemona do druhé bažiny. Jde jen o to využít vlastního, zmateného salta nepřítele k vyvedení z rovnováhy a dezorientace až do stavu bezvědomí.
Zbožné přání Bílého domu, že věčné války na Ukrajině a v Izraeli jsou vepsány do stejného vznešeného "demokratického" hnutí a jsou nezbytné pro národní zájmy USA, se již vymstilo - dokonce i na americkém veřejném mínění je to znát.
To nebrání výkřikům a šuškandě podél Beltwaye (sídlo CIA),  že američtí neoconi spříznění s Izraelem zvyšují tempo s cílem vyprovokovat Írán - prostřednictvím příslovečné falešné vlajky, která by vedla k americkému útoku. Tento scénář Armagedonu přesně odpovídá psychopatii izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

Vazalové by byli nuceni se pokorně podřídit. Hlavy států NATO se vydaly na návštěvu Izraele, aby demonstrovaly svou bezpodmínečnou podporu Tel Avivu - včetně řeckého Kyriakose Mitsotakise, italské Giorgie Meloniové, britského Rishiho Sunaka, německého Olafa Scholze, senilního podnájemníka Bílého domu, a francouzského Emmanuela Macrona.

Pomsta za arabské "století ponížení"
Libanonské hnutí odporu Hizballáh zatím projevilo mimořádnou zdrženlivost a neskočilo na žádnou návnadu. Hizballáh podporuje palestinský odboj jako celek - i když ještě před několika lety měl vážné problémy s Hamásem, s nímž se střetával v Sýrii. Mimochodem, Hamás je sice částečně financován Íránem, ale není jím řízen. Jakkoli Teherán podporuje palestinskou věc, palestinské odbojové skupiny se rozhodují samy.
Velkou novinkou je, že všechny tyto problémy se nyní rozplývají. Hamás i Palestinský islámský džihád (PIJ) se tento týden vydaly do Libanonu, aby osobně navštívily generálního tajemníka Hizballáhu Hasana Nasralláha. To značí jednotu záměru - neboli to, čemu regionální Osa odporu říká "Jednota front".

Ještě více do očí bijící byla návštěva Hamásu v Moskvě tento týden, která se setkala s bezmocným izraelským hněvem. Delegaci Hamásu vedl člen jeho politbyra Abú Marzúk. Z Teheránu přijel zejména náměstek íránského ministra zahraničí Alí Bagherí, který se setkal se dvěma klíčovými náměstky ruského ministra zahraničí Lavrova, Sergejem Rjabkovem a Michailem Galuzinem.

To znamená, že Hamás, Írán a Rusko jednají u jednoho stolu.
Hamas vyzval miliony Palestinců v diaspoře, stejně jako celý arabský svět a všechny země islámu, aby se sjednotily. Pomalu, ale jistě lze rozeznat určitý vzorec: mohl by se arabský svět - a velké oblasti islámu - významně sjednotit, aby pomstil své vlastní "století ponížení" - podobně jako to udělali Číňané po druhé světové válce s Mao Ce-tungem a Deng Siao-pchingem?

Peking to prostřednictvím své sofistikované diplomacie klíčovým hráčům jistě naznačuje, a to ještě předtím, než bylo na začátku letošního roku uzavřeno průlomové, Ruskem a Čínou zprostředkované íránsko-saúdské sblížení.

To samo o sobě nezmaří věčnou posedlost amerických neokonů bombardovat kritickou infrastrukturu v Íránu. Pokud jde o vojenskou vědu, mají tito neoconi hodnotu menší než nula a ignorují, jak by íránská odveta - přesně - zasáhla každou americkou základnu v Iráku a Sýrii, přičemž Perský záliv je otevřený případ.

Nedostižný ruský vojenský analytik Andrej Marťanov ukázal, co by se mohlo stát s těmi drahými americkými železnými vanami (letadlovými loděmi) ve východním Středomoří v případě Izraelem ohroženého útoku na Írán.
Kromě toho je v severní Sýrii nejméně 1 000 amerických vojáků, kteří kradou tamní ropu - ta by se také okamžitě stala terčem.

Ali Fadavi, zástupce vrchního velitele Íránských revolučních gard (IRGC), přešel k věci: "Máme technologie ve vojenské oblasti, o kterých nikdo neví, a Američané se o nich dozvědí, až je použijeme."
Íránské hypersonické střely Fattah (dobytí) - příbuzné střelám Khinzal a DF-27 - letí rychlostí Mach 15 a jsou schopny dosáhnout jakéhokoli cíle v Izraeli za 400 sekund.
A přidejte k tomu sofistikovaný ruský elektronický boj (EW). Jak se potvrdilo před půl rokem v Moskvě, pokud jde o vojenské propojení, Íránci řekli Rusům u jednoho stolu: "Cokoli potřebujete, stačí říct." Totéž platí i naopak, protože společný nepřítel je jeden a tentýž.

Vše se točí kolem Hormuzského průlivu.
Jádrem jakékoli rusko-íránské strategie je Hormuzský průliv, kterým prochází nejméně 20 % světové ropy (téměř 17 milionů barelů denně) plus 18 % zkapalněného zemního plynu (LNG), což činí nejméně 3,5 miliardy krychlových stop denně.
Írán je schopen Hormuzský průliv bleskově zablokovat. Pro začátek by to byla jakási poetická odplata za to, že Izrael usiluje o to, aby nelegálně shrábl veškerý zemní plyn v hodnotě mnoha miliard dolarů, který byl objeven u pobřeží Gazy: to je mimochodem jeden z naprosto klíčových důvodů etnických čistek v Palestině.

Ve skutečnosti však půjde o zhroucení derivátové struktury akcií v hodnotě 618 bilionů dolarů, kterou vytvořila Wall Street, jak již léta potvrzují analytici bank Goldman Sachs a JP Morgan i nezávislí obchodníci s energiemi z Perského zálivu.

Takže až dojde na přetlačovanou - a daleko za obranou Palestiny a ve scénáři totální války - nejen Rusko-Irán, ale i klíčoví hráči arabského světa, kteří se brzy stanou členy BRICS 11 - jako Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty - mají vše, co je potřeba ke zhroucení finančního systému USA, kdykoli se rozhodnou.

Jak zdůrazňuje jeden z vyšších představitelů Deep State ze staré školy, který nyní podniká ve střední Evropě:
"Islámské národy mají ekonomickou výhodu. Mohou vyhodit do povětří mezinárodní finanční systém tím, že odstřihnou ropu. Nemusí přitom vystřelit ani jeden výstřel. Írán a Saúdská Arábie se spojují. K vyřešení krize v roce 2008 bylo zapotřebí 29 bilionů dolarů, ale tuto krizi, pokud by k ní došlo, by nevyřešilo ani 100 bilionů dolarů  finančních prostředků."

Jak mi řekli obchodníci z Perského zálivu, jedním z možných scénářů je, že OPEC začne sankcionovat Evropu a všechny země, které považují muslimský svět za nepřátele.

Irácký premiér Mohammed Shia al-Sudani již varoval, že dodávka ropy na západní trhy by mohla být pozastavena kvůli tomu, co Izrael páchá v Gaze. Íránský ministr zahraničí Hosejn Amir-Abdolláhíán již oficiálně vyzval islámské země k uvalení úplného embarga na ropu a plyn vůči zemím - v podstatě vazalům NATO - které podporují Izrael.

Křesťanští sionisté v USA spojeni s neokonským aktivistou Netanjahuem, kteří vyhrožují útokem na Írán, tak mají šanci rozvrátit celý světový finanční systém.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

..

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by RichardCZ

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Turecko stojí na straně Hamásu a je zároveň člen NATO...“

To je podobná schíza jako když v minulém režimu někdejší frekventant elitní zpravodajské vojenské rozvědky je zároveň v současnosti prezidentem ČR.

(jinak Nassraláh je dobrý jméno :-), ten když se „nassraláhuje“….)


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (77 hlasů)

.. s úvodním příspěvkem, pod kterým budou VÝHRADNĚ a JEN A POUZE reakce a polemiky s mateřským, páně Vidlákovým článkem, ale vy jste holt nenapravitelní a nedisciplinovaní :D

Ale respektuji, že s tím nic nenadělám..

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Ten nápad  je určen těm, kteří ho dokáží pochopit. Tapetáři si jedou svoje. Vytrval bych v té aktivitě, může se to jednou hodit, třeba mě. V této mezinárodně politice se nevyznám, tudíž nemohu nic rozporovat a plácat po ramenou Vidláka nemůžu, aby nám nezpychl.

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

.. jen v češtině zní nehezky..

Mám kamaráda, židovského malíře z Krymu, z Feodosie.. Má příjmení Šityj, a jeho syn má příjmení po matce, protože prý v angličtině to jeho příjmení  nezní vůbec hezky..

Mne zase anglofonní lidé čtou jako Ričrd Pič (Richard Pech), což v angličtině není zase tak hrozné, být v Čechách "Miste Pič" není zrovna žádné terno, to jistě uznáte. "Miste Ričrd" zní o mnoho lépe..

Jiří Kulhánek, spisovatel Cyber Punkové brakové literatury zase ve své knize píše o "holandské vísce se zvukomalebným jménem Kyblhooven", ale kecá, žádná taková obec v Nizozemí neexistuje. Alespoň podle Google Maps i Mapy.cz.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Co by asi řekli, kdyby to byl syn nebo vnuk Babiše 

---------------------------------------------------------------------

Vnuk šéfa Senátu měl vyhrožovat, že přinese do školy zbraň. Případ řeší policie
26. 10. 2023, 16:51
Na základní škole v Třešti na Jihlavsku měl na začátku října vyhrožovat 15letý vnuk předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) tím, že do školy přinese zbraň. Případ nyní na základě oznámení ze školy vyšetřuje policie.
Na základní škole v Třešti měl 9. října vyhrožovat 15letý žák svým spolužákům, že přinese zbraň.
 S informací, že by mělo jít o vnuka jednoho z nejvyšších českých ústavních činitelů, předsedy Senátu Miloše Vystrčila, přišel Jihlavský Deník. Okolnosti případu nyní šetří policie. 
"Oznámení, které se týká školského zařízení na Jihlavsku, jsme přijali. V současné chvíli probíhá šetření. Vzhledem k fázi prověřování nelze v současné době poskytovat žádné další informace," uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová pro TN.cz 
Okomentovat případ předseda Senátu Vystrčil odmítl. "Vaše otázky na nezletilou osobu ponechávám bez komentáře," napsal pouze. Podle Deníku měl jeho vnuk na chodbě během přestávky říct: "Jednou donesu pistol a bude", což spustilo i policejní vyšetřování. Jeho rodiče údajně považují věc za klukovinu a říkají, že šlo ze strany dospívajícího chlapce pouze o nejapný vtip. 
Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/527217-vnuk-sefa-senatu-vystrcila-vyhrozoval-ze-prinese-do-skoly-zbran-pripad-resi-policie?campaignsrc=tn_clipboard

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

.. on Andrej Babiš dobře věděl, proč svého duševně nemocného syna odklidil i s bývalou manželkou do Švýcarska. Dokonce se mu svého času postaral i o zábavu, koupil mu hezké děvče na hraní a pustil ho na Krym.

To, jak proti němu použili nemocného syna, to byl opravdový hnus, Progresivisté se neštítí žádné špinavosti, a to je nakonec zlikviduje, my lidé, totiž máme ve své přirozenosti trestat darebáky, i na svůj úkor, je to dokázané i výzkumy neurologů a psychologů. Je to důležité pro přežití skupiny (tlupy, kmene). díky spolupráci se Homo Sapiens, na rozdíl od Neandrtálců, Denisovanů a dalších hominidů udrželi až do dnešních dnů. Je to v našich genech a kultuře.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

 ho použít jako bílého koně na čapák. Straníte STBákovi jak Fiala Ukrajincům.

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

.. Osobně soudím, že Babiš senior chtěl ze syna udělat podnikatele, a Čapák mělo být jeho pískoviště. Jenže se to ukázalo jako špatná idea, a tak, aby neměla rodina ostudu, byl nucen do toho vstoupit. A protože nic jiného na Babiše nebylo, tak se usilovně pletl z hovna bič. A ukázalo se, že se dá nejen uplést, ale dokonce se tím bičem dá i zapráskat..

Problém je, že Babiš není hloupý, a NEDĚLÁ LACINÉ FAULY. Vydírat není čím, zkorumpovat ho těžko a draho, proto všichni zaveleli Hrrr na Babiše!

A tak máme vládu z loutek, které mají máslo na hlavě, a tak musí poslouchat. Není třeba je zvláště korumpovat, stačí jim dát slušně nažrat, přimhouřit oči na sem tam nějakou tou levárnou, která se zapíše do kompro spisu, tu zajistit trochu kokainu, tu trávu, a všechno jede jako po másle.

Opakuji znovu a znovu: Co je dobré pro Babiše, je dobré i pro ostatní české podnikatele. Můj negativní názor na něj změnil dnes už zesnulý kamarád, agroinženýr, který mi říkal: Babiš, na rozdíl od většiny ostatních překupníků zemědělských komodit zemědělcům řádně platí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

je hloupý, dokázal to u tabule, netušil jsem, že může mít inženýr tak mizerné základní vědomosti. A já opakuji znovu, každý, kdo se sním dal do holportu, na to doplatil.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

Je mi vás líto. Soutěžit v době vlády debilů o prvenství musí být opravdu náročné, je vás dneska prostě moc.  I když se snažíte,  třeba na takovou Pekarku nikdy mít nebudete. Ale nevzdávejte to!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

jsem se sebou celkem spokojený. Jen mi vadí, jak často mám pravdu,  (někdy bych byl radši, kdybych ji neměl). A co vy? Místo abyste dokázala že nemám pravdu, jak se o to pokusil RichardCZ (nějak tam pominul např. převzetí Kosteleckých uzenin a taky třeba zneužití finančního úřadu na FAU atd.), jen uboze hodnotíte moji osobu, politujte radši sebe.

Průměrný počet slepic: 1.9 (12 hlasů)

.. právě díky onomu zesnulému inženýru agronomie, který tam měl spolužáka v managementu. Ta firma prakticky bankrotovala.. Přišel Babiš a firma najednou vylezla z červených čísel, a stačilo zavést řádnou evidenci výroby a pohybu zboží, sledovat pohyb vozidel. V té firmě se Boha pustě a bezuzdě kradlo. Od té doby, kdy musí šofér zdůvodnit každé otevření dveří jinde, než na souřadnicích kde sídlí nějaký zákazník, se firma brzy dostala z červených čísel..

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

dnes to není k žrádlu. Zkuste třeba Křemešník. Spolužák může být zhrzený, bylo to družstvo, že by kradli ze svého? Pokud vím, měli nějakou domluvu, že si řezníci brát maso mohou, když je jejich, v těch tunách to bylo zanedbatelné. Spolužák asi nebyl družstevník, tak nemohl. Třeba tady si o tom můžete něco počíst:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jak-babisova-utopila-kozacky-za-40-tisic-a-zemanuv-pritel-ztratil-cely-zivot-30288

zajímavé je, že Krahulík se jíst dá.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

slepicemi vypadá velmi uboze objektivně. Asi nikdo fakt nečte ty odkazy :-)

Zatím bez slepic

a ten kdo to začal nafukovat patří do ústavu duševního zdraví nebo do ústavu pracovně  výchovného. Kdyby takovou hlášku pronesl vnuk Josefa Nováka tak by po tom neštěkl ani pes, Takových řečí jsou miliony - a nejen mezi dětmi. Někdo by se měl vzpamatovat!  

Průměrný počet slepic: 3.7 (38 hlasů)

U Babiše by stačilo, kdyby to udělal známý kamaráda jeho vnuka (ale AB ještě vnuka nemá, ne?)

Jasně, že je to  v tomhle případě klukovina. Kdyby vnuk pohrozil, že jednou na ně přivede dědečka s třaskavým mozkem, to by bylo teprve skutečné  vyhrožování :-)  

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

Alice, zdravím - to bylo jen připodobnění "kdyby" - jinak víme, že stačil i Babišův nemocný syn k tomu, aby ho tahali do televizí, do zpráv, nechávali ho vyjadřovat se, Babiše ztrapňovali, protože raději mlčel (nechtěl jít proti synovi... atd.). Babiš vnuka sice nemá, ale jim se hodil i jeho nemocný syn. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

syna tahal do podvodu s čapákem? Neměl to dělat, je to jednoznačně vina Bureše.

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

bylo třeba někomu předat rodinné impérium, musel se naučit podnikat, a ono to nevyšlo. Nebyl to podvod, protože Babiš nedělá laciné fauly. A tohle by byl velmi laciný faul.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Babiš nepodváděl proto, že nedělá laciné fauly je za 5 slepic? Hmm

Použiji citát:

"Copak tohle nikdo nevidí, a nebo jsem cvok a vidím to sám ze všech lidí?"

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

třeba mu dědek přitáhl nějakou čínu z Taiwanu 

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

hanobit "hrdinu" Vystrčila!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

pokusu USA udržet si dosavadní nadvládu na světem, být hegemonem. Jenže: Ukrajinská válka se z "neválky" na Donbase a v Lugansku proměnila napřed na neúspěšnou "Blitzkrieg" ruského vedení, které si neuvědomilo, že na vedoucích postech armády sedí staří, tlustí generálové, kteří jednak čekali něco jako druhou světovou válku, navíc ji měli nastudovanou z učebnic. Putin poslal generály, kteří tomu veleli z dálky  a špatně do první linie kde většinou padli a tím se jich zbavil. Začátek války byl po takticko-strategické liniii pro Rusko zřetelnou prohrou. Být třicet kilometrů od Kyjeva a nechat se vyštípat jen proto, že útočili nezkušení vojáci, kteří ještě předtím při cvičení v Bělorusku prodali naftu do vozidel civilistům a tak kolona musela zůstat stát na nekryté silnici, protože uhnout do bahna se nedalo a tak byla docela pohodlně vybombardována ukrajinským letectvem. Byl to docela průšvih, který stál Rusko hodně techniky a mladých životů. 

   Nebo na východě, kde to Ukrajinci nečekali - předpokládali, že když zastavili invazní oddíly, tak už Moskva žádné další nemá kde obsadili poměrně rozsáhlá území, která ale nebyli schopni ubránit a tak museli ustupovat. Opět za nemalých ztrát, protože ukrajinská armáda začala používat na řízení palby výzvědné drony a taky drony kamikadze a to ruská armáda zpočátku neuměla vůbec. Posléze se válka začala měnit na válku zákopovou, opotřebovací a tehdy začalo Rusko vítězit, protože mělo mnohem silnější zázemí a bylo, přes sankce KoZa schopno svoji ekonomiku přestavět na ekonomiku válečnou. Tento stav trvá, přesto že mezitím podpora Ukrajiny od KoZa byla tak masivní, že Evropu docela vyčerpala. avíc ruské protisankce zbavily Evropu energetické soběstačnosti a ta začíná být závislá na dodávkách z USA nebo na ruské naftě od překupníků. Vydělává na té válce jen USA, protože už teď se uzavírají zakázky na dozbrojení EU. (F-35 např.) Takže USA vydělává, Evropa toplatí a UKrajinci dodávalí "potravu oro děla a kusy zničené, spálené a zaminované země.

   Nicméně válka trvá přesto, že se fronta nehýbá, Rusko se nehroutí, ale naopak se spojilo s Čínou a jinými východními zeměmi do seskupení BRICS, které už má větší počet zemí, lidí i rozlohy než NATO a další se BRICSS hlásí. Mám hluboké podezření že palestinský HAMÁS byl povzbuzen do útoku právě tím, že i Izrael vyzbrojoval Ukrajinu a také tím, že on sám získával zbraně  Ukrajiny. Ty zbraně, které se někde na Ukrajině zašmelily.

   Není pochyb o tom, že tenhle konflikt byl rozfoukám také z USA, které zjistily, že na Ukrajině se to nějak nepovedlo a hrozí, že bude mít proti sobě nejen Rusko, ale i poraženou Ukrajinu a zchudlou destabilizovanou Evropu, ve které se ozývají miliony tam žijících muslimů (v dnešní době je každý muslim Palestinec) a spoléhat na země, které v ryze praktických důvodů vstoupily do BRICS nemůže. Pro Ameriku nastává "Soumrak bohů". Ztrácí nejen kredibilitu ale i vojenskou sílu, protože je prolezlá ideologiemi LGBT+, Green Deal a podobnými, víceméně protistátními organizacemi, kterých už obyčejní Američané začínají mít akorát tak dost a kladou to za vinu vládě senilního staříka Bidena. Ten je už asi dost nesvéprávný a je řízen vojensko-průmyslovou a finanční lobby, která válku(y) potřebuje proto, aby dobře vydělávala. Jak to nevím, ale že řízen je mě nikdo nevymluví.

   K současnému Palestinsko-Izraelskému boji jen to: Situace je nepřehledná, hledají se spojenci na obou stranách. Umírá spousta civilů, což se hojně využívá k propagandě. Válka je to surová, mnohem surovější než jiné války a jak je v současnosti zvykem, je sousta materiálů natočených mobily civilisty a vyvěšených na síti, kde komentář může zcela převrátit to, co je vidět na videu. Nefandím ani jedné straně, je vidět licoměrnost Turka Erdogana i USA, v konfliktu se omočilo už dost sousedních zemí a další se asi přidají. Bude spousta mrtvých žen a dětí na obou stranách.

   Nicméně když uvažuji zcela sobecky, byl bych rád, kdyby vyhrál Izrael. Proč? Protože Židé jsou kultura naší kultuře bližší  a prokázali schopnost se asimilovat. Ano, vím, poté co dostali kousek území si ho po každém pokusu Arabů jim ho vzít zvětšili , vzali si násilím kousek  arabského.

   Ale stačí se podívat na jakoukoliv propalestinskou demonstraci abyste dostali strach, co by se stalo, kdyby vyhráli. Ty zuřivé obličeje, nesmiřitelná hesla!  Těch muslimů je v Evropě spousta a určitě by se pokusili převzít moc. Nechci poslouchat pětkrát denně muezina a vidět, jak rozbíjejí naše památky, muzea, pálí knihy a nutí nás, pohrobky žido-křesťanské kultury k tomu, abychom se podvolili.

Studijní materiál: Marian Kechlibar: kniha Krvavé levandule a články na jeho blogu i jinde. (Marian je nositel špatných vizí) 

  

Průměrný počet slepic: 4.4 (55 hlasů)

lepší jsou židé ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

velmi podobné ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Mi tato informace nepřijde moc věrohodná.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Olaf Scholz wurde in der Christianskirche in Hamburg-Ottensen getauft und war Konfirmand. Er trat später aus der evangelischen Kirche aus, ist seither bekennend konfessionslos und somit der erste konfessionslose Bundeskanzler. Dennoch betont Scholz den für ihn hohen gesellschaftlichen Stellenwert der Kirche und des Christentums, da sie die Kultur Deutschlands geprägt hätten.
Olaf Scholz byl pokřtěn v Christianskirche v Hamburg-Ottensen a byl biřmován. Později vystoupil z evangelické církve a od té doby je otevřeně nekonfesijní, čímž se stal prvním bezkonfesijním spolkovým kancléřem. Přesto Scholz zdůrazňuje vysokou společenskou důležitost církve a křesťanství, protože formovaly německou kulturu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Je to velmi dobře informovaný člověk, s racionálním uvažováním a orientací v architektuře souvislostí. Odkazy na jeho nové články mi chodí do e-mailu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že je možné o nich mluvit jako o kokotech. Je to logicky odvozeno z toho, jak umí rychle zaujmout postoj. Jojo, zaujmout postoj, to je to jediné co ti naši kokoti dokonale umí.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bud-odevzdate-veto-nebo-fandite-Kremlu-Zle-mezi-koalicnimi-politiky-Kvuli-EU-745104

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Plní svědomitě své úkoly, které dostali, když jim bylo umožněno zvolení.

Jestli tu někdo je ko***t, tak to jsou ti, kdož je volili, kdož se nechali zmasírovat mediálním "mejstýmem". My se s nimi vezem na jedné káře a nechci ani přemýšlet o tom, kam ta kára jede.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

vykašleme se už nato? Republika nahatá cpe  prachy jen do NATA.  Já však tohle neberu a na NATO se vyseru! Dnes už jenom mamlas chce jít padnout za vlast.

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

Dávám pětislepici, a navrhuji drobnou opravu:  poslední slovo  'vlast'  nahradil slovem padouchy, je to myslím  trefnější označení současné situace

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem si všiml, že včelka Mája byla dost rozladěná, že se někdo do ní stále naváží kvůli "tapetování". Mám k tomu několik poznámek:
 
Jednak jsem nedávno zaznamenal, že článek od ní měl 140 lajků a to ještě nebyl večer. Takže čtenost toho co sem přináší je veliká. A je přece v našem společném zájmu, aby tyto informace pronikaly mezi lidi, i ty co na "Kydy" třeba i náhodou zavítají.
 
Sám jsem si několikrát ověřil velmi malou účinnost odkazů. Měl jsem dlouhý článek a jeho část jsem pokusně dal do diskuze z minulého dne, aby tady nezabírala místo. Na konci toho hlavního článku jsem dal odkaz na jeho pokračování a viditelně jsem to označil. Ale rozdíl v počtu ohlasů na  hlavní článek a na jeho 2. část navázanou přes odkaz byl velmi velký. Pouze tak 1/5 čtenářů byla ochotna použít odkaz a přečíst si i tu druhou část. Praktikoval jsem to několikrát a pokaždé byl výsledek podobný. Takže shrnuto, na odkaz reaguje jen velmi málo lidí. Umístění odkazu není efektivní způsob jak na něco upozornit. Většina lidí to nebere.
 
A ještě poslední poznámka, Mája je tady, díky svému zápalu a neúnavnosti, nejaktivnějším členem komunity hned po Vidlákovi. Všiml jsem si, že zřejmě v době kdy byla na letní dovolené a asi tak čtrnáct dní nebo snad tři neděle sem nepřispívala, diskuze tady skomírala na úbytě. Zdálo se mi, že to tady jde do ztracena. Už jsem i zvažoval zda má smysl diskuzi číst. Ale sotva se zase objevila, tak to tady ožilo. Považuji ji za dobrého ducha zdejšího dění.Tak už si zvykněte na styl jejich příspěvků a buďte rádi, že je tady s námi.
Májo díky!
Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

odkazy nečtu, pokud jsou nadhozeny jen tak bez ničeho, anebo jen s uvedením autora. K odkazu je třeba dát krátkou, ale výstižnou anotaci, nebo třeba aspoň citaci prvních dvou vět, pokud jsou výstižně k tématu. Pak to člověka buď zaujme, nebo ne. Ale odkazy typu "tenhle pán xy má k tématu taky co říct" mi fakt nestojí za kliknutí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Čtu to, co sem vy i Mája vložíte, často se jedná o věci, na které jsem ještě nenarazil. Dříve jsem se nové zajímavé věci dozvídal na FakeBooku, když byl ještě FaceBookem. Dnes tam nemá smysl ani chodit.

Na FakeBooku mám zřejmě ShadowBAN, moje příspěvky jsou cenzurovány On-Line. To, co napíši, často nevidí ani člověk, který napsal příspěvek, na který reaguji. 

MUDr. Jarmila Klímová mi to potvrdila, na Meesengeru jsem jí poslal printscreen toho co vidím já a člověk, který reagoval na můj komentář, a ona, ač autor původního příspěvku, to neviděla.

Koment, ve kterém jsem jí vybízel, aby praktiky FakeBooku (smazání události, kterou ona fyzicky pořádá 25.11.2023 v Praze) dala k soudu (sám FakeBook ji k tomu vybízel, tedy na její odvolání proti smazání UDÁLOSTI jí napsal, že opravdu soudí, že její příspěvek byl smazán oprávněně a pokud s tím stále nesouhlasí, aby se obrátila na soud).

Tedy, když jsem jí napsal, aby se obrátila na Kláru Samkovou, která na to osobní setkání chce jít, tak můj komentář ani nebylo možno ULOŽIT.

Takže, vkládání zajímavých příspěvků, které dělá Mája a Inza, a někteří další, MI ROZHODNĚ NEVADÍ.

Právě se totiž učíme křižovat proti větru..

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

👍

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Dali Máje rozkaz, musíš dávat odkaz! Nálada hned zlá je a to kvůli Máje. Prý bez toho odkazu mají náladu pod bodem mrazu. A vůbec je netěší, že to Vidlák neřeší. Je třeba dát do stanov, kolik můžem napsat slov. Já dám radu Máje, pošli je do háje!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

díky, docela jste mě dojal... A jako vždy souhlasím. Hlavně s tím, že odkazy čte málokdo (jinak sebe chválit nehodlám :-)), taky to mám vyzkoušené - dokonce i na sobě (odkazy moc nečtu). Já si nemyslím, že by někomu tak moc vadilo, že sem dávám ty články, jako to, jaký ohlas mají. Však Rad (nebo někdo takový) tu sám napsal, že nechápe, že to lidi tolik "lajkují". 

Když jsem mluvila na demonstraci s Vidlákem, řekl mi, abych mu zachovala přízeň a že jenom on rozhoduje o tom, kdo tady bude...

Ale je zde dost "vlčáků", kteří nesnesou, aby nějakou včelku nebo Fčelu četli..., překáží jim to... (a co je jim do lidí, kteří sem nepíšou, ale jen čtou). Mně samotné na jedné demonstraci pár lidí řeklo, že mě čtou rádi (to když jsem se jednou pod "Koněm" na chvíli objevila u Vidláka a oni se přišli zeptat, jestli jsem "včelka Mája"). Já tu za každou cenu být nemusím, a ani nechci - nebyla bych to už já, kdybych měla psát jen to (a jen tak), jak se to někomu líbí (nelíbí)... Jsou i jiné věci než bojovat za alternativu (přítel sám kroutí hlavou, že tomu dávám tolik času...). 

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Píšete:

Já odkazy nečtu.

 

A máte pro to nějaký logický důvod, proč odkaz na nějaký článek nečtete, a tentýž článek čtete? Ono neškodí, když člověk občas zvolní tempo a zamyslí se nad tím má nebo nemá, li jeho jednání logiku. 😊

Na rozdíl od toho dávat sem odkazy místo celých článků logiku má. Zmenší se tím popsaná plocha a diskuze se tím stává přehlednější a to co nás zajímá rychleji znovu vyhledáme.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)