Tak co, podumali?

Autor

Tak co, podumali? – litterate.cz

Před měsícem jsem zde pouštěl článek o sobotní demonstraci na Václaváku. Psal jsem v něm, že Václavák je příležitost k semknutí a sjednocení našich roztříštěných sil i názorů. Psal jsem, že máte dvě možnosti. Buď tam jít a přispět k hojné účasti, která bude vidět i přes nezájem České televize, nebo tam nepůjdete a počkáte si, až nějakou demonstraci svolá váš oblíbený politik… A tak trochu jsem mezi řádky tvrdil, že Okamura nic svolávat nebude…

Hele, jen tak mezi námi… Mohl ten Rajchl pro propagaci této demonstrace udělat ještě něco víc? Z fejsbůku to na mě vyskakuje ze všech stran. Dostal jsem to asi desetkrát v řetězovém mailu. Dokonce i u Kmenty si toho všimli a začali rovnou vymýšlet narativy, jak se sešli „ztroskotanci a zaprodanci.“ Také Chvilkaři si toho všimli a v zájmu demokracie se chystají obsadit Václavák ještě před lůzou, aby nikoho nenechali na pochybách, co je to svoboda slova a proč my ji mít nesmíme.

Mohl Rajchl říct něco víc ke svému politickému programu? Už mi věříte, že je to, jako by pět let četl Kydy a pak z toho udělal hutný výcuc? Mezi řečníky na demošce jsou lidé z Trikolóry, strany PRO, SPD… je tam i Skála a další… Slušný potenciál pro semknutí… Slušný potenciál pro zklamané voliče jiných stran…

Důvodů, proč jít na Václavák, je hodně a za poslední měsíc jich dost přibylo. Když jsem psal svůj předchozí článek, tak ještě náš skvělý a úžasný ministr průmyslu Hýkela tvrdil, že Německo zastaví část svého průmyslu, aby domácnosti měly čím topit. Fiala ještě pomáhal přesně a adresně a vysílal pozitivní signály. Neuběhlo ani třicet dní a naše vláda nás už opatrně připravuje na neradostnou budoucnost. Už nejenže nebude dost plynu, ale hlavně se bude zachraňovat klíčový průmysl, který ale stejně krachuje, protože si nemůže dovolit zaplatit ani ten plyn, který mu pomocí svetrů vyšetříme.

Na druhou stranu má velký kus pravdy Karolína Stonjeková, která zcela správně tvrdí, že Minář dostal na Letnou 200 tisíc lidí a s Babišovou vládou to ani nehnulo, tak se nedá čekat, že sto tisíc lidí pod koněm nějak pohne s Fialou. Ne, Václavák určitě sám o sobě stačit nebude. Ale po dlouhé době zase zjistíme, kolik nás doopravdy je a s kým se dá počítat. Mohlo by to povzbudit pár lidí z průmyslu a zemědělství, kteří ještě nemají úplně stažené půlky, aby byli ochotni financovat něco nového a nebo alespoň aby pomohli pomocí své těžké techniky dělat nějaký skutečný nátlak. Myslím si, že víc se teď čekat nedá a bude to chtít mnohem víc, než plné náměstí, aby se něco změnilo. Ale je to začátek.

Já vám dneska přidám ještě jeden důvod, proč tam jít…

Jak jistě všichni víte, nikdy jsem nebyl proti Babišovi. Považoval jsem ho v naší politice za menší zlo, za což se fakt nemusím stydět, protože proti Blyštivému Péťovi byl ztělesněním racionality, organizace a schopnosti. Také jsem vždycky tvrdil, že Babiš je tak pod palbou líbodémo, že má jen své voliče a žádná americká neziskovka nebo německé velvyslanectví mu nepomohou. Dodnes si myslím, že si právě z tohoto důvodu začal Babiš brát příklad z Orbána. Ale rozpoznal tu příležitost příliš pozdě…

Když jsem se v posledních dnech díval na přenosy ze Sněmovny a poslechl jsem si projev Dona Pabla, tak se nemohu ubránit dojmu, že sleduju sestavování vlády ANO a ODS. Je to právě Pavel Blažek, který drží ruku s břitvou na Babišově tepně jakožto ministr spravedlnosti, který může hodně udělat pro to, aby byl Babiš před soudy nevinný. Kdo teď budete argumentovat nějakou nezávislostí soudů, tak to raději neříkejte nahlas, musel bych se vám vysmát. Zkrátka a dobře, nemohu se ubránit dojmu krásného politického obchodu…

Babiš bude nevinný, Blažek bude šéf a u moci zůstane ta část ODS, která má ještě pud sebezáchovy a dnes přemýšlí, jak se zbavit těch neschopných dementů v čele strany, díky kterým je brzy nejen sesadí, ale možná i zlynčují a zabijí. Zdravím Martina Kubu… A stejně jako byla mezi líbodémo přijata ČSSD, když přišel na scénu Babiš, stejně by mohl být přijat i Babiš, teď, když přichází něco mnohem horšího. Přitom pamatujete ty titulky v Respektu za Paroubka, že nacismus=komunismus=ČSSD? Jak rychle to bylo zapomenuto, když se ukázalo, že Babiš je sekáč, který se nezakecá.

Nová vláda pak rychle zastropuje ceny energií a pošle mezi lidi zase nějaké natištěné peníze (třeba 5000,- na dítě každý měsíc), tím se vše trochu uklidní, každý bude rád, že to tak dopadlo a nikdo už nebude zdůrazňovat, že jsme na tom stejně všichni o dost hůř. Babiš svoje voliče má, ODS je má (kupodivu) taky a za všechno bude moci Fiala s Rakušanem. Piráti zřejmě vycítí změnu větru a včas se přidají na tu správnou stranu.

Myslím, že právě toto dilema teď řeší Babiš. Má hodně odpůrců. Většinou nezaslouženě. Ale v parlamentních volbách se dozvěděl své limity. Dozvěděl se, že milion lidí „nechalo raději propadnout své hlasy,“ než aby zvolili jeho. Dozvěděl se, že chce dělat covidovou diktaturu, že je jedna ruka s bruselskými papaláši, že je takový maskovaný líbodémo (podle mě nic z toho není pravda), zkrátka narazil na své politické limity a tak změnil strategii. Jako milion potenciálních voličů nevěřilo jemu, tak teď on nevěří v milion nových potenciálních voličů. A vláda ANO s ODS je z toho pro něj cesta ven. Pak se uvidí…. kdo z politiků přemýšlí dál než do příštích voleb? Putin?

Zkrátka abych to zjednodušil… pokud se vám nelíbí spojení ANO a ODS, tak byste měli asi podpořit Rajchla a ostatní na demošce, protože volby ještě dlouho nebudou a nebylo by špatné parlamentní protagonisty alespoň trochu zneklidnit, aby si uvědomili, že je tu i hentý lid… Nebo běžte někam podpořit SPD, až Okamura spustí nějakou nátlakovou akci… pokud ji spustí.

Babiš tu svojí akci s nedůvěrou vládě rozjede teď ve čtvrtek že? A pokud by Fiala padl, žádná policejní kontrola ani žádné stržené troleje neudělají proti demonstraci tolik, jako pár modroptáckých hlasů, které položí vládu ještě před demoškou… Pokud čtu signály správně, v pátek se to dozvíme. Bimbo už je také připraven, Blažek už u něj byl. Babiš je připravený vždycky.

Takže rozumíme si ne? Demoška je první krok, který nám má především ukázat, kolik nás je a s kým se dá počítat. I když se vše povede, žádné mávnutí kouzelným proutkem nebude. Když Minářovi a jeho americké soft power byly k ničemu dvousettisícové demonstrace proti Babišovi, který v klidu dovládl až do voleb, tak stotisícový Václavák také nejspíš nebude znamenat změnu. Ale mohl by ke změně povzbudit. Minimálně bychom o sobě měli dát nahlas vědět, protože trio B+B+B (Babiš Blažek Bimbo) zřejmě bude schopné upustit v Kotlince páru a zachránit hentů ojropsků demogracyju alespoň do jara… Než se ukáže, že věčně se prachy tisknout nedají…

Tož ještě pár dní dumejte.

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Slyším hlasy z dáli, máme hodně páry. Do Prahy jet musíme, vypustit ji zkusíme.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Na demonstraci řečnici,každy troškua, se pokusi z voličů hezky stáhnout kožku!
Marne bude jejich podumani,když jejich svaté postulaty v PNZ budou zase zadupány!
Policejni stát zůstane a prašti po kebuli každého ,koho se mu zamane!
No ne?

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

Jen pojďte lidičky všech zemi,
Jen pojďte přidejte se k nám
Vždyť lepši parta neni
Lepši byt s námi nežli sám

Naučime vás jak správně dýchat
Jak národy změnit na ovce
Do bilé černou barvu michat
Pomalu kapku po kapce

V chomoutě vaße sláva
Tahejte za obrok
Dame vam vlastni práva
Vždy držet hubu a krok

Ka6dý den ráno vstavat
Prracovat jen pro radost
Žit jen z penez malo
At pro nas zbude dost

Jen pojďte podepište smlouvy
Nesmite se bát
Dalšiho potebujem slouhu
S kterým si prdel vytirat

Naučime vás jak přijmout kvoty
Naivne věřit v dotaceaaaaaaaaa
Každy z vás bude brzy vlastnit jen boty
S kterými smi možná šlapat do prace

Tak co,kdo zná ještě tu pisničku INTENACIONALA nezaspivame ji tam na te demo řečnikům?
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

bylo líp! Za Fialy národ chcípl!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

!:-\ :'( :'( :'( :'( :'( :-$ :-$ :-! :-) ;-) :-P :-P :-P :-[ :-[ :-[ टच!ययलवडजगहबीीा लससललल ूमa,aaaa
Chudák bambus prý program nema voličska SV mu skvělý aaaaasss Program Národni Zachrany PNZ pro všechny politicke formace ,dodá!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

de fakto by znamenalo toto zrušenim prava veta členskych statů i ZRUŠENI VOLEB,ktere by ztratily smysl a Signslista na to jen jen ziral!
Kdovi,zda si uvědomil,když si psal ty kosoverce ,že fakticke zrušeni voleb znamena současné zrušeni všech politickych stran,ktere timto aktem zruši prskticky vlastně sami sebe,což by mohla demonstrace i požadovat!

Podivejte se všichni jak nam všem z SV brani terorem různych klikihaků cenzury v jejich zachraně aoni se chtěji mermo moci cht3ji střelit dale dale střelit do vlastni nohy a nahodou si trfit to pry i svoje pimprle!
A tady moji mili salati to vidite nahoře , cenzurou a demolovanim komentů křesťanské pravdy si cht3ji udržet MOC kdyz přes osumdesat procent voličů už politickym stransm snad ani nevěři a domnivaji se,že je chtji ztyranizovat,coz nyni demokkracie pry ČUMILŮ má snad i podporovat jinak nasadi ten POLICEJNI STAT!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

k prosazovani zrušeni práva veta jednotlivych pry slabych statů a odevnzdani moci silnym!
De fakto by to znamenalo nařidit členskym statům i ZRUŠENI VOLEB,ktere by ztratily timto zpsobem smysl a Signslista na to jen jen ziral!
Kdovi,zda si Signalistacuvědomil,když si tam psal pry ty ty kosoverce ,že fakticke zrušeni voleb znamena současné zrušeni všech politickych stran,ktere timto aktem zruši prskticky vlastně sami sebe,což by mohla demonstrace klidne i pożadovat,když to vlada chce!

Podivejte se všichni jak nam všem z SV brani terorem různych klikihaků cenzury nshoře v jejich zachraně!Oni se chtěji mermo moci střilet dale dale do vlastni nohy a nahodou si trefit pry i svoje pimprle!
A tady moji mili salati to vidite nahoře , cenzurou komentůi s demolovanim křesťanské pravdy si chtéji snad udržet MOC kdyz přes osumdesat procent voličů už politickym stransm snad ani nevěři a domnivaji se,že je chteji ztyranizovat,coz nyni demokkracie pry ČUMILŮ má snad i podporovat jinak nasadi ten POLICEJNI STAT!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Prahy já vyrazím, na ten velký flám. Opici tam nakoupím, abych nebyl sám.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Čechy, jedu do Prahy!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

na mě horečka, asi cestovní. Já v té Praze zůstanu, možná i pár dní. Ač jsem chlapec nevinný, tam chci tvořit dějiny!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jejda.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K pádu vlády nedojde,to si pětikolka pohlídá.
Demonstrace by měla proběhnout,zatím bych demonstraci považoval jako generálku,před větší demonstraci.To zásadní,USA si ti také pohlídají a jen v případě ohnutí Babiše,by dovolili k vládě ODS-ANO,otupit občanské protesty,aspoň na půl roku.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten je ohebný, jako proutek vrby. Ze Slovenska odešel řídit české blby.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Fiala.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

(pořvávat) Důstojně mluviti na ulici jak poslední žebrák, tak na nás, na chásku (nevim, co to je, sorry). Demokratické kratochvíle! <Češi umí jen nadávat po hospodách< vzpomínáte? >Češi neumí ani chodit do ulic jako my Zápaďané, pche< vzpomínáte si? Ach, to byly časy. Jó, originélní Češi...jsou pryč. Už nás tam mají...zavřou okna

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pozoruhodný článek na Časopis argument, který ladí s Vidlákem:

http://casopisargument.cz/?p=44910

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

...díky za odkaz. Cokoli, cokoli spravedlivého, svědomitého a logického, jen...to právo na odpor..to prostě musí být odpor, no chápete, víte přece všichni, co je to odpor a jak se vyjadřuje.. Jenom si představte, když je vám něco odporné, no co děláte? Chodíte si povídat na ulici?
Mmch. naše místní omladina zverbovala od nás tři autobusy a docela tím třetím devátý žijou, oni už jsou ta západní generace holt.
Já bych ráda viděla spíš, jak se to rozhodovačům sype pod rukama... No, vždyť přece, co ovládají oni (kromě armády a takových blbostí...) jen média a s ničím víc na nás nemůžou.... V každodenním životě přestat se chytat na udici kapitalismu

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)