Teda Vojtěchu, tvůj optimismus bych chtěl mít

Autor
Štítky

Včera měl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch tiskovku, ktrou média označila titulkem, že právě prožíváme epidemii neočkovaných.  Sůdruh ministěr tam mluvil o tom, jak je důležité se očkovat. Sekundoval mu i ředitel ústavu zdravotní statistiky Dušek, který říkal, že 75% nakažených jsou neočkovaní.  

Vy všichni víte, že jsem bral informace z ÚZISu vždycky vážně. Jsou součástí všech našich koronavirových grafů. Čísla jsme si nevycucávali z prstu, jen jsme s Masterem dělali vzorečky a vynášeli křivky. Ale čísla jsme vždycky brali právě od Duška. I teď si bereme čísla od Duška. Máme o ně zažádáno, každý den aktualizujeme naše grafy podle toho, co ÚZIS posbírá a zpracuje. 

Po té včerejší tiskovce si nemohu pomoci a znovu mě varuje můj apokalyptický smysl pro hysterii, protože tu včerejší tiskovku přece nemohou myslet vážně. Já s Masterem máme k dispozici stejná data jako oni. Dostáváme je přímo od nich. Ale vidíme v nich něco úplně jiného, než co včera tvrdili. 

Na našich stránkách o koronaviru v rubrice Efektivita vakcín přibyly nové grafy, které to dokumentují. Posuďte sami: 

V rámci celé populace je poměr nakažených očkovaných ku neočkovaným 1:3. Tedy těch 75% nakažených jsou neočkovaní. To je hrozně hezké, ale většina z nich se do nemocnice vůbec nedostane, protože je koronavirus vůbec neohrožuje na zdraví ani na životě. 

Když se podíváme na ohroženou kategorii 65+, tak je poměr nakažených očkovaných ku neočkovaným poněkud horší. 1:2 Tedy cca 65% nakažených jsou neočkovaní.  Ale většina z nich se do nemocnice opět vůbec nedostane. Ale ti, co se do nemocnice dostanou, jsou takřka výhradně z této kategorie. 

K 24. říjnu bylo v nemocnicích 326 očkovaných a 506 neočkovaných. Na JIPkách za týden přibylo ke stejnému datu 72 neočkovaných a 45 očkovaných. A ke stejnému datu umřelo za poslední měsíc 79 očkovaných a 85 neočkovaných. Průměrný věk hospitalizovaných (a tedy i těžkých případů a tedy i zemřelých) je těsně pod 70 let. 

Vidíte to taky? Kde je ta super ochrana od Fajzru, když nám očkovaní a neočkovaní umírají skoro přesně půl napůl? Já vím, že z hlediska počtu očkovaných ku počtu neočkovaných jsou na tom očkovaní líp. Umím trojčlenku. Umím si spočítat, že očkovaný člověk má nižší riziko. Ale umím si i spočítat, že neočkovaný třicátník je na tom z hlediska rizika lépe než očkovaný šedesátník. 

Takže v kategorii 65+ máme naočkovaných skoro 85% populace. A úmrtí jsou skoro 50:50. Těžké případy jsou v poměru 1:2 ve prospěch očkovaných.  Hospitalizovaných taktéž 1:2. Znovu opakuji - jedná se o nejlépe naočkovanou část populace. 85% z nich je očkováno. Ano, vakcína má svojí účinnost. Ale paradoxně nejvyšší účinnost má z hlediska prevence nákazy. To je u kategorie důchodců cca 50%. 

Očkování zařídilo, že se do nemocnic dostává cca polovina lidí co loni při stejných číslech nákaz. Takže stačí jen dvojnásobně silná vlna co loni, a jsme přesně tam, kde jsme už byli. To to vidím jen já? Znovu opakuju, používám normální oficiální čísla z ústavu zdravotnické statistiky. A ještě o mě všichni víte, že před měsícem jsem situaci viděl tak, jak jí včera popisoval Adam Vojtěch.  Ale odmítám zavírat oči před realitou a od soboty vehementně upozorňuju, že se věc má poněkud jinak než ji na ministerstvu prezentují. Sakra já jsem svědek covidův! Vždycky jsem se k tomu hlásil. Já jsem nikdy nezpochybňoval epidemii, neměl jsem nic proti očkování a normálně jsem se naočkoval hned jak jsem mohl. Ale teď vidím, že očkování pomáhá nejvíc těm, kteří ho vlastně nepotřebují a kteří ani loni na covid neumírali. A jen málo pomáhá těm, kteří by tu ochranu fakt potřebovali. 

Kurňa to si Vojtěch s Duškem myslí, že to lidem nedojde? Že se nepodívají na jejich vlastní data a nezjistí, že umírání je skoro půl na půl? A že se celý problém stejně jak loni týká takřka výhradně kategorie 65+? Že vakcína sice snížila pravděpodobnost úmrtí, ale jen na polovinu? Že stačí dvojnásobně silná vlna a nepoznáme rozdíl? 

Já jsem nikdy netvrdil, že je v očkování grafen, nebo že si nás čipují a dodnes se vysmívám takovým kravinám. Já jen říkám, že účinnost očkování je nízká. Mnohem nižší než tvrdil Fajzr.

Koukám na oficiální data a vidím, že když loni bylo v nemocnicích tisíc lidí, tak na jipkách jich bylo 196.  Poměr 5:1.  Teď právě máme v nemocnicích 1000 lidí a na JIPkách jich je 150. Poměr 6,9:1.  Fakt je to tak v pohodě? Fakt nám celý problém vyřeší doočkování populace? Fakt se to doočkování stihne? 

Fakt je si Dušek jistý, že celá ta exponenciála přestane včas růst? Že prostě narazíme na strop a dál už čísla nebudou mít kam stoupat? Chci upozornit, že jejich vlastní modely tuto možnost růstu předpokládají. Pokud budou čísla exponenciálně stoupat ještě čtyři týdny, tak je úplně jedno, co si kdo myslí o očkování a jak moc se s očkováním bude tlačit na pilu. Nemocnice budou prostě plné. A nedej Bože, aby čísla rostla ještě pět týdnů. To se zdravotnictví sesype. Bez ohledu na to, že počet úmrtí bude nižší než loni. Ti lidé na JIPkách prostě kyslík potřebovat budou a pokud jich bude v jednu chvíli moc, je úplně jedno, že očkovaní mají nižší riziko nákazy. 

Když jsme loni koncem září měli tisíc lidí v nemocnicích, tak jich umíralo zhruba 30 denně.  O týden později jsme měli v nemocnicích 2000 lidí a umíralo jich zhruba 50 denně.  O deset dní později jsme měli v  nemocnicích 4000 lidí a umíralo jich 100 denně.

Včera jsme měli v nemocnicích tisíc lidí a umírá jich zhruba 20 denně. Příští pondělí budeme mít v nemocnicích nejspíš 2000 lidí. Bude jich umírat 40 denně?  A budou ta úmrtí pořád půl napůl očkovaní a neočkovaní? Já nevím... ale raději bych s tím počítal. Abychom dokonce nezjistili, že úmrtí očkovaných jsou už vyšší než neočkovaných. Trvale. A pořád to bude znamenat, že vakcína funguje a snižuje riziko.   Při deseti tisících lidí v nemocnicích bude cca 1500 těžkých případů. Loni jich bylo v nemocnici v jedné chvíli nejvíc 1900 a průměrné denní nákazy v té chvíli byly 12000 lidí.  A bylo to na hraně.  Umírat na covid bude ne 300, ale 200 lidí denně? Polovina z nich bude očkovaná?  A pokud se epidemie ještě zdvojnásobí, tak už to bude vlastně jedno ne? 

Jestli to tak bude, jak dlouho si myslíte, že se Vojtěch udrží s epidemií neočkovaných? Nebo prostě potřebuje mít 100% proočkovanost, aby viděl, že se virus pořád šíří a v nemocnicích a na JIPkách jsou stále covidoví pacienti, kteří i přes řádné očkování umírají? A umírají sice méně než ti bez očkování, ale stále umírají docela dost.  

Samozřejmě pořád tu existuje nezanedbatelná naděje, že šíření epidemie v příštích týdnech narazí na svůj strop. Že už dál exponenciálně neporoste.  I při denním přírůstku deseti tisíc nakažených bude situace pořád o polovinu lepší než loni. Ale je na to spoleh? Je jisté že strop nastane dřív než budeme mít v nemocnicích 10.000 lidí s koronavirem? 

Opět říkám, že mám jen data, která mi dal Dušek. Ale nedokážu se na ně dívat tak optimisticky jako on. A už vůbec se nedokážu na data dívat jako Adam Vojtěch. Chtěl bych prostě slyšet pravdu a celou. Nejen ten jediný optimistický údaj, že tři čtvrtiny nakažených jsou neočkovaní, ale i ten pesimistický údaj, že skoro polovina mrtvých je očkovaná... a všeobecně je mrtvých  "jen" o polovinu méně než loni. 

Včera tabulka ukazovala, že v nemocnicích bude deset tisíc lidí s covidem dne 1.12.2021. A k dalšímu zdvojnásobení dojde o necelých čtrnáct dní později. Jak to bude dneska? Nejpozději k deváté ráno už bude mít tabulka aktuální výpočet. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (65 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

V úvahu při porovnání s rokem 2020 je nutné vzít v úvahu i absolutní počet hospitalizovaných. Soubory velkých čísel se chovají jinak než soubory malých čísel. Z hlediska občanů jsou důležitá absolutní čísla. Kolik % populace je ohroženo na životě a kolik zemře. Zatím jsou absolutní čísla nízká, to znamená, že očkování zabralo a že kritická situace nenastane.

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

To, že jsou absolutní čísla nízká znamená, že bylo horké léto a celá řada horkých týdnů. To viru nesvědčí.

O vakcíně a její účinnosti to naopak říká, že to spíše zabralo velmi málo v kontextu počasí. I bez dat by bylo jasné, že účinnost vakcíny je žalostná při takových datech.

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

Noční mrazy a suché počasí v říjnu také viru nesvědčí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Letos bylo vsechno mozne, jen ne horke leto.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Ale tady u Kopřivnice bylo všechno jen ne horké léto. Tři týdny v srpnu propršelo, teplo bylo od poloviny června a červenec. To horko nám teklo i do sklepa.
Horko bylo, ale na jih od Maďarska, jo tam jim to i zapalovalo prý globální oteplování (policie našla, ale s dvěma nohama).
Tady se o žhářích nepsalo, ale zatýkali je všude.
Tady bylo chladno a pršelo, Evropa byla vzdušnou masou rozdělena na sever a jih.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

očkování nemůže "zabrat", tedy zlikvidovat epidemii. zabírá pouze individuálně a částečně (slabší projevy). jedině zabírá přirozená imunita, vybudovaná sebenakažením. tedy promořením společnosti. očkovaní šíří virus, nikdo je "preventivně" netestuje a není tedy vůbec jasná validita dat. vláda navíc likviduje i stávající úroveň (množství) informací z testování zkrácením platnosti testů a jejich zpoplatněním.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já jsem zas někde četl, že očkování prý snižuje riziko, že vy někoho dalšího nakazíte. Nevím, jestli je to pravda. Co myslíte? Může to být sebeobelhávající článek očkovačů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

Očkování ZVYŠUJE riziko, že někoho dalšího nakazíte.

1) Vakcína potlačuje (pokud by byla účinná, ale zkusme to předpokládat) příznaky nemoci, takže rozséváte nákazu, aniž byste byla varována příznaky. Tudíž zmizel příznak, který vás varuje, že mátě a roznášíte virus. Ne náhodou se v poslední době množí ohniska covidu-19 způsobené OČKOVANÝMI roznašeči viru.

2) Vladá k tomu navíc přidala totální neopatrnost, protože očkované netestuje, mnohdy jim odpouští roušky a respirátory, a neomezuje je i když jsou přenašeči. Navíc ještě očkované lidi štengruje lžemi, jako že udělali tečku za koronavirem, a mohou se teď chovat jako supermani vůči viru i okolí. Hygiena navíc netrasuje očkované lidi. Ideální pro nastartování epidemie a problémů.

Epidemie koronaviru se rozhoří kvůli očkovaným, které vláda v epidemii ignoruje coby supermana. Ještě se bude divit, až jim virus ukáže kryptonit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (76 hlasů)

Pan Ponkrác těžce žvaní. Ano, bzpochyby platí, že budete-li se chovat jako nesmrtelný bůh, pak MŮŽETE být, klidně i očkován, pro oklolí nebezpečím. (A pokud vás stát nehodlá kontrolovat, je to vina státu, ne vás.)

Zbyek je vlhký sen pana Ponkráce.

Průměrný počet slepic: 2.1 (47 hlasů)

Vlhký sen Miloslav Ponkráce je, že byste kromě emocí a hysterie také uvedl nějaký věcný argument. Jestli to ovšem zvládnete, protože se zdá, že je to nad vaše schopnosti.

Jestli mi vynadáte, třeba sprostě, je mi jedno. Ovšem zoufale schází nějaký váš obsah v příspěvku. Něco, co by podpořilo vaše stanovisko jinak než křikem zastárajícím absenci jakékoli myšlenky či argumentu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

A) Očkovaný po napadení virem má okamžitou reakci imunitního systému a ten nedovolí viru se exponenciálně namnožit. Za časový úsek X je vir poražen.
Tedy šíří malou nálož po dobu X.

B) Neočkovaný po napadení virem pomocí imunitní reakce nejprve musí po dobu Y vir identifikovat a vybrat vhodnou obranu. Vir se stačí exponenciálně namnožit. Potom namnožený vir musí tělo porazit za dobu nX.
Tedy šíří velkou nálož po dobu Y + nX.

A jako bonus neočkovaný má mnohem větší šanci, že skončí v nemocnici, resp. na JIP a odebere čas doktorům a kapacitu nemocnici na jinou léčbu.

Férově dodám, že neznám event. nežádoucí účinky vakcinace Covidu, a mRNA metody obecně.

Průměrný počet slepic: 3.1 (23 hlasů)

Přesně tak, navíc pokud se jedinec z kategorie A nechá v oné fázi kdy imunitní systém reaguje testovat tak figuruje mezi statistikou nakažených.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

když zatím nemusí?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

takže proč pro očkovaného neznamená očkování tečku za Covidem, ale druhou, třetí ... ntou posilující dávku?

Zatímco Covid toho, koho nezabil, zřejmě skutečně posílil. Takhle nějako to příroda a evoluce chtěla. Možná jsme nad ní nezvítězili tak chytře, jak jsme si mysleli.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

Eto,
nevzal jste v úvahu, že vln koronaviru už proběhlo tolik, že je prakticky nemožné, aby se s ním obyvatel ČR nesetkal. Tedy očkovaní i neočkovaní mají dobu poražení viru X, pokud ještě mají protilátky, a dobu Y+nX, když protilátky nemají.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

tj. člověk s paměťovou imunitou po prodělaném covidu, popř. ještě očkovaný.
X´< X, popř. X´<< X.

Zatím bez slepic

Hezky se tu utvrzujete v tom jaký to nemá skvělý účinek a jak to skvěle funguje.

CDC (američani) přišli s tím, že v prvních dnech je očkovaný člověk ideální roznašeč, protože virová nálož na sliznici je ve srovnání s neopíchaným úplně stejná.

Nebudu tu psát nic o vytahování hlav z ... písku (měl bych, ale očividně to na Vás svědky jehlovovy nefunguje), už mě to nebaví, ale měli byste tu také číst a vnímat i to co se vám nelíbí a do scénáře nezapadá, navíc CDC je něco jako covid guru, toho byste vážně brát mohli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

to "božství" dost podporuje stát svou ideologií.

Může mě šlak trefit, když někde slyším, že bezinfekční je ten s negativním testem, s prodělanou nemocí a očkovaný. Jsem očkovaný - jsem bezinfekční. Říkali to v televizi.

A pak mě zaujaly ty reklamy, co běží v televizi. V jedné to nádherné citové vydírání.
"Zabila bys někoho? No vydíš a když nebudeš očkovaná a někoho nakazíš, tak je to to samé".
Tak se nechám naočkovat a nebudu parchant, co v márketech vraždí lidi, jako támhle nenaočkovanej Pepa. Nepustit ho do práce, nikam. Zavřít doma, šmejda sobeckýho.

Průměrný počet slepic: 4.3 (42 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stát by se měl definitivně rozhodnout a dát vědět svým občanům, zda:

A) Zařadí Covid mezi chřipky a totálně uvolní. Se všemi vnitřními i zahraničními konsekvencemi.

B) Zajistí možnost všem se nechat naočkovat, resp. přeočkovávat. Osvěta obyvatelstva. Připraví se na možnost navýšení kapacit kovidarií a doškolí studenty na lékařských fakultách, sestry na středních školách, tak aby v případě krize byli schopni krátkodobé výpomoci. Schválí i příslušné zákony. A zruší veškerá omezení.

C) Vydá a hlavně zajistí (důsledné kontroly, odstrašující pokuty) dodržování omezení. Zajistí a vynutí očkování všech u kterých to jde a tím ochrání i těch 10%, kteří se nemohou nechat naočkovat (typicky důchodci s nějakými zdravotními komplikacemi).

Průměrný počet slepic: 3 (14 hlasů)

Ale my máme tu demogracii

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

by si nemohla přát nic lepšího, než takovouhle nějakou šikovnom malou pandemii. A všda. zdá se, jí vyšla vstříc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by aga (neověřeno)

Trvalý odkaz

..věda jí vyšla vstříc ..

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Eto,
chybí za D: Stát nejdříve zajistí ověřenou vakcínu a nikoliv experimentální vakcínu, kde očkovaný podepisuje souhlas, že se očkuje dobrovolně a je si vědom možných vedlejších účinků.
Vy pořád vycházíte z předpokladu, že RNA vakcína je schválená látka. Asi jako titul RSDr. přezdívaný rozhodnutím strany doktor. Stejný doktor RSDr. jako MUDr.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bingo!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

je/byla při zavedení do praxe "experimentální" a u každé dobrovolně aplikované vakcíny podepisujete informovaný souhlas, to je běžná praxe. Takže to není úplně košer argument. A kdy podle vás bude RNA vakcína schválená látka? Až ji schválí vědecká rada Vysoké školy života?

Nicméně, pokud přijmeme vaši linii argumentace, pak jsou výhody pro očkované zcela v pořádku a v souladu s běžnou praxí. Účastníci klinických studií mají také standardně nárok na nejrůznější benefity.

Průměrný počet slepic: 1.2 (5 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

s dětmi co přemlouvají bábu a dědkem. cifix, jak se to přemluv bábu, přemluv dědka rozlezlo

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Napsal uživatel Miloslav Ponkrác (neověřeno) dne St, 27. 10. 2021, 00:40

Pane Ponkráci možná máte pravdu, ale nemohu s vámi souhlasit.

1) V listopadu, ještě jsem nebyl očkovaný, jsem měl Covid bez příznaků, ale vytrasovali mě, přestože bylo více případů než letos.

2) Kdo chce, může se (samo)testovat, ale při dobrém trasování, je pouze teoretická možnost, že by očkovaný byl přenášečem.

Kdo chtěl, a mohl se naočkovat, je naočkovaný.

Ti, kteří se očkovat nemohli, nebo nechtěli, to mají ve svých rukou, a v zodpovědném okolí.

Z vlastní zkušenosti, všichni v mém okolí, včetně tetiček 95+, jsme očkování, a žijeme jen jednou a naplno.

K neočkovaným nechodíme, nechceme nic roznášet, ale také chytnout.

Můžete prosím uvést zdroj informace, že „Hygiena navíc netrasuje očkované lidi“ ?

Průměrný počet slepic: 3.2 (22 hlasů)

"....K neočkovaným nechodíme, nechceme nic roznášet, ale také chytnout...."

To si zjišťujete jak ? Že ti, ke kterým eventualně byste chtěli jít - jsou neočkovaní ?
Vyzvídáte to na nich, anebo snad dokonce vyžadujete, aby se prokázali nějakým dokumentem - že jsou očkovaní ?
I třeba nějaký lékař - který by vás, nedejNEO musel ošetřit v případě nějaké náhlé zdraví ohrožující příhody, by měl být očkovaný - jinak byste ošetření odmítl ? Anebo plynař, při havárii plynu...topenář při poruše topení....atd apod...

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Jožinek Chlorků (neověřeno) dne St, 27. 10. 2021, 10:28

Asi za to nemůžete, proto polopaticky.

Ano narovinu se ptám, zda jsou očkovaní, a zda můžu přijít.

Respektujeme se navzájem.

U nás platí slovo, a podaná ruka, to vy asi neznáte.

Pro vámi uvedené případy, já jsem očkovaný, tudíž se nemusím bát těžkého průběhu, zejména když jsem prodělal Covid +2x Modernu.

V případě potřeby se můžu prokázat Certifikátem.

Bože, do čeho jsi vložil duši, to by nevymyslel ani repetent praktické školy.

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

bacha, ten je očkovaný, kdo ví co od něj můžu chytnou

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Narovinu mi řeknou, ať k nim nechodím.

Já se neurazím, protože se necpu tam, kde mě nechtějí.

Při případném onemocnění, bych nechtěl mít výčitky svědomí.

Asi tak.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Nic nerozděluje lidi víc, než právě tento přístup.
K neočkovaným nechodíme.
A chováme se k nim, jakoby měli lepru.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

"K neočkovaným nechodíme. A chováme se k nim, jako by měli lepru."
---
Nic nerozděluje lidi víc, než právě tento přístup.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Leoš (neověřeno) dne St, 27. 10. 2021, 13:11

Víte co to je?

Měli jsme třídní sraz po x létech, pak jsme koštovali.

Někteří nepřišli a nechtěli, aby jsme je navštívili, protože měli jet na dovolenou, nebo se báli.

My ostatní jsme to respektovali.

Až budou chtít, tak zavolají, není problém.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tomu Josefovi stačí jen trochu ho postrašit, a už má v gatích tak, že (jak tvrdíte) nepodá ruku člověku neočkověnému.
A s takovým materiálem usilovat o nějakou změnu něčeho podstatného ?
Před takovým se pouze chránit a držet hubu, odstavit ho od jakéhokoliv rozhodování o jakékoliv alternativě. Je zralý na to donášet a nařizovat označování lidí, například nějakou nášivkou....

Pitomec , ani neví kolikrát se setkal s neočkovaným, blbeček.
V obchodě, v dopravním prostředku, na ulici, v restauraci....

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

Napsal uživatel Jožinek Chlorků (neověřeno) dne St, 27. 10. 2021, 16:43

Jožínku, Jožínku, kde jsem napsal, že někomu nepodám ruku, nebo se bojím setkání s neočkovaným?

Uvedl jsem, že jsem po Covidu a očkovaný, proto se nebojím těžkého průběhu nemoci.

PODLE SEBE SOUDÍM TEBE.

Pochopil?

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

změnu podstatného jsme díky takovým jako vy prosrali ve volbách. Teď globalisti ovládnou ještě prezidentský úřad a je vymalováno. Vztekáním se a nadávkami na tom nic nezměníte. Působíte akorát trapně. Díky vám za moc za New Green Deal, blackouty, likvidaci svobody slova a nakonec zhroucení celé civilizace. Hlavně že budete moct "svobodně" do hospody. Bez respirátoru a očkování. To samozřejmě vyváží všechno výše zmíněné. Pro vás možná ano, tak si to užijte.

Takže ještě jednou - moc díky.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Mail od personálního oddělení všem vedoucím:
Vážení kolegové.
Dne 22.10.2021 byl zaměstnanec X pozitivně testován na SARS-COVID-19. Krajská hygienická stanice XXX nám nařídila nahlásit k testování všechny neočkované zaměstnance a dočasně jim pozastavit pracovní činnost.
Toto opatření platí do potvrzení o negativním testu. V případě pozitivního testu zaměstnanec nastupuje do karantény, dál bude postupovat podle instrukcí krajské hygienické stanice.
S ohledem na klíčovou roli tohoto oddělení nařizuje ředitel společnosti otestování všech očkovaných zaměstnanců z daného oddělení na naše náklady.
Týká se také všech očkovaných i neočkovaných zaměstnanců kteří přišli s touto směnou do kontaktu a to z oddělení: x x x x
Objednání na testy a uhrazení testů zaměstnancům bez nároku na bezplatný test, bude koordinovat personální oddělení.
Sdělte podřízeným pracovníkům.
...

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

je opravdu skutečnost, že očkovaní se netestují a nepředpokládá se u nich "vironosičství". Tento trend bude bohužel ještě pokračovat. Debilitu jako hlavní důvod bych za tím neviděl, spíš snahu všechny nakoupené vakcíny vypíchat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

Psal jsem výše. Typický neočkovaný zaseje mnohonásobek viru než typický očkovaný.

Průměrný počet slepic: 1.8 (11 hlasů)

"...Typický neočkovaný zaseje mnohonásobek viru než typický očkovaný...."

Můžou prosím blíže popsat onoho " typického neočkovaného".
Abych měl jistotu, že nejsem takovýmto " typickým neočkovaným", věděj, Eta ?

Můžou uvést aspoň 2 případy z praxe ? Takovýchto " typických neočkovaných "?

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud vynesu do grafu průběh imunitní reakce od nakažení po vypořádání se s virem a následně nebudu brát do úvahy třeba 15% těch s výborným zdravotním stavem a perfektní imunitní reakcí na jedné straně a potom i 15% těch ve špatném zdravotním stavu a s poruchami imunity, tak mi zbyde 70% s klasickým průběhem ("typických neočkovaných").

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

...by měl zasévat mnohonásobně nákazu ? Když na něj je a bude uvaleno více restrikcí, co se týče potenciálních kontaktů s jinými lidmi ?
"Klasický průběh" - co je zas tohle za vynález ? To jako že jde o příznaky typu obyčejné chřipky ?
Nová studie z Ostravy tvrdí, že protilátek mají více a déle (jsou nejen imunulogicky více rezistentní, ale i epidemiologicky méně nebezpeční ) lidé, kteří covid prodělali - tito ale dle vás zřejmě nejsou " typickými neočkovanými" ? Proč ne ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Odpovím si sám.
Podle množství protilátek.
Na ja.
Pokles účinnosti vakcín je prý způsoben poklesem protilátek proti viru.
Ale u neočkovaných protilátky neuznáváme, bo prý na tom není odborná shoda a nejsou stanoveny standardy množství protilátek ani standardy jejich stanovení.

Takže pokud by jsme chtěli postupovat přísně vědecky, se všemi těmi grafy, statistikami a podobně, museli by jsme mít nejméně 4 skupiny (poměrně velké) testovacích subjektů.
1/2 z těch testovaných subjektů bude infikována přesnou dávkou viru, druhá půlka ne. Všechny ty skupiny musí být homogenní, identické, jak vysvětlím dále.
Polovina z těch infikovaných bude dostávat nějakou, řekněme injekci (tedy 1/4 z celku) s jakousi látkou, která prý zabraňuje šíření viru, těžkému průběhu, etc - doplňte nebo škrtněte, co se nehodí. Druhá půlka (tedy zase 1/4 z celku) z těch infikovaných (přesnou dávkou - pro všechny stejnou) bude dostávat jen placebo.
No a ta druhá půlka testovaných subjektů, kteří nebudou řízeně infikováni (a budou udržováni v uměle sterilním prostředí), tak zase půlka z nich dostane injekci s nějakou experimentální vakcínou a druhá půlka těch neinfikovaných bude dostávat placebo.
A teď se u všech bude vyhodnocovat bambilion různých věcí: teplota, tlak, výška, rosný bod, vlhkost.
Tedy co to melu: teplota, tlak, titr protilátek, příznaky onemocnění (podle nějaké standardizační tabulky), počet těžce nemocných, počet mrtvých (musí se samozřejmě vyloučit všechny komorbity). A to vše se musí sledovat v čase - z počátku třeba několikrát za den, po týdnu třeba jednou denně.
A musí se to sledovat několik let.

To vše musí být tzv. reprodukovatelné - to znamená, že každý, kdo by udělal pokus ve stejných podmínkách musí dojít přibližně ke stejným výsledkům.

No a teď si vemte, že ty 4 skupiny musí být stejnorodé - stejné pohlaví, stejný (podobný) věk, stejné (nebo žádné) komorbity, stejné vnější podmínky.
To ale v praxi nemáme - muži, ženy, děti, různé věkové skupiny, různá imunitní nebo fyzická odolnost (někdo sportuje, někdo se přežírá, někdo má astma, někdo je po infarktu,...)
I tak se neobsáhne úplně vše, tak se to nahrazuje tzv. zpracováním metadat pomocí výpočetní techniky.
To vše je velmi složité (a hlavně nákladné) a u běžných léků nebo vakcín trvá testování 10-15 let.

Takže vakcíny vyrobené a otestované za necelý rok?
Ehm, ehm.
Jakákoliv data o průběhu imunitní reakce, o poměru očkovaných/neočkovaných s prokázaným pozitivním testem na SARS-Cov2 nebo počet v nemocnicích/na JIP/mrtvých jsou jen čísla z nepřesných dat, mnohdy cucaná z prstu, jen aby to vyšlo podle těch, co ta data zrovna interpretují.
Krásný příklad dnešní Vidlákův článek ve srovnání s nějakými bláboly zdramini nebo ÚZIS.

A ještě konspirační otázka (na kterou samozřejmě nečekám odopvěď):
CO KDYŽ JSOU LETOŠNÍ NIŽŠÍ ČÍSLA OPROTI LOŇSKU NAVZDORY opatřením zdramini nebo dokonce navzdory očkování?
Odpovědi netřeba.
PS:
Už jsem tu sračku měl 2x, aniž bych s tím chodil k doktorovi (nebudu přece chodit s každým zakašláním k doktorovi). Všechna anticovid opatření jsem dodržoval. V rodině a širším okruhu přátel pár lidí umřelo. Většinou na odloženou lékařskou péči.
Protilátek mám, že bych je mohl rozdávat.
Klidně bych se i naočkoval, ale nesmím.
No, nemusím vyjmenovávat úplně všechny nemoci ze sazebníku, že ☺.
Tak a co dál?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Popravdě, kde se dnes skutečně testovalo? Myslím plošně. Protože v případě problému se testují i ti očkovaní (minimálně dva případy v mém okolí).

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)