Ten rozdíl už je i cítit

Autor
Štítky

Pamatujete, jak jsme tady takřka před každými volbami řešili, že všichni politici jsou stejní? To byl jeden z nejčastějších argumentů, ne? Ať jsem řekl jakékoliv jméno, vždycky se pod ním sešlo obrovské množství diskusních příspěvků, které milého politika svlékly z kůže a ukázaly, že je kolaborant, člen Aspenu, má podivné financování, byl viděn na americké ambasádě… a nebo je to alespoň gauner a lidský odpad. Vždycky se také našel někdo, kdo mě konečně odhalil, v koho žoldu pracuju a za koho kopu… a pokud se to neodhalilo, tak ještě hůř, Vidlák je podezřelý, protože se neví, proč vlastně píše.

Proto jsem vlastně začal dělat henty zabijačky… podezření ohledně své osoby jsem nejsnáze rozptýlil, když jsem si onoho pochybujícího pozval domů a nechal ho celý víkend koukat na mě a mojí rodinu. Ale to jen tak na okraj.

Když jsem poukázal na nějakého politika, nikdy jsem neřešil, kdo je hodný a kdo je zlý. Vždycky jsem na něj poukázal kvůli některým jeho vlastnostem, díky kterým se mi zdálo, že by mohl být úspěšný. Od začátku existence Kydů upozorňuji na lidi, kteří mají potenciál vyhrát, protože jsou třeba pracovití, umějí mluvit, mají peníze… a ve své politické praxi se potřebují opřít o naše hlasy. Jsem apoštolem menšího zla, rozhodně nejsem prorokem dobra. Jsem propagátorem politické strategie a pragmatismu. Nezaměřuju se na politiky Pětikolky, protože ti se o voliče opřít nepotřebují. Ti se opírají o orgány EU a jednotnou frontu velkých médií a politických neziskovek.

V době, kdy jsem byl ještě malý bloger a měl jsem víc času se věnovat diskusím, často jsem argumentoval tím, že ano, ani jeden z politických soupeřů nechce odejít z EU, ale zatímco Babiš se bude snažit ten nadšený eurohujerský vlak směrem k bezemisní budoucnosti brzdit, tak Fiala ho naopak bude popohánět, aby uháněl ještě rychleji. Zhruba takto vypadaly diskuse loni před parlamentními volbami.

Hele… ono už je to docela i vidět, ne? Já myslím, že ten rozdíl mezi unijním vlakem Andreje Babiše a Petra Fialy začíná být fakt markantní. Ten fofr směrem k utopii, pro to už nepotřebujete ani číst zprávy… už je to ve společnosti přímo cítit. Nemusíte řešit, co přesně se teď na vládě projednává, nemusíte denně sledovat zprávy. Výsledky jsou vidět na každé cenovce, jsou vidět na pořadnících na nové auto, jsou znát v každé výplatě… Jsou znát i na řečech, co se mezi lidmi vedou.

Teď jsem se dal v Brně do řeči s jedním bezdomovcem, co potřeboval pár korun na čůčo… ale než je ze mě vysomroval, ukázalo se, že má až neuvěřitelný přehled, co se v našem státě děje. Svěřil se mi, že se bojí války… chápete to? Bezdomovec se bojí, že se válka na Ukrajině přelije do celé Evropy. Stejně tak věděl dost o Fialovi i Jurečkovi. Jako by měl ve svém doupěti televizi a koukal na CNN Prima News. Když už i bezdomovci začínají řešit politiku…

Lidí možná nechápou, co přesně se děje, nevědí, kdo kde tahá v pozadí za nitky, netuší, kdo s kým a co upekl. Ale cítí, že ten náš vlak uhání strašně rychle a začíná se v zatáčkách nebezpečně naklánět. Uvnitř padají z polic kufry a leckdo už se břinkl o nějaký výčnělek.

Navenek to ještě pořád vypadá, že se nic neděje. Velká média mají stále více práce, aby to nějak zakamuflovala. Dokonce museli Wolnera přijmout k Šafrovi do jeho obskurního plátku. (Mimochodem, nic mi neudělalo větší radost – Wolner u Šafra, to je jako udělat z modelky hajzlbábu). Navenek je všechno v pořádku, ale dejte se skoro s kýmkoliv mimo Prahu do řeči…

Když byl strojvedoucím Babiš, to měl unijní vlak pořád nějaké problémy. Ano, jel po kolejích, které nastavili velcí výhybkáři v Berlíně, Paříži a Bruseli, ale Babiš měl pořád nějaké požadavky, pořád chtěl nějaké peníze, sice podepsal, ale nechal ve smlouvě vymazat časové milníky… A kamarádil s Orbánem. Jelo to sice stále směrem k zelené budoucnosti, ale neochotně a za úplatu.

Teď vidíte, jak to vypadá, když se pořádně zatopí pod kotlem, vše se odbrzdí a strojvůdce se snaží ze všech sil, aby ještě zrychlil. Důchodci nikdy nedostali víc, pochlubil se Blyštivý Péťa nedávno. Změnili názor na daň z nemovitosti, změnili názor na valorizace důchodů, bojují s dezinformacemi pomocí kriminálů, bez podmínek podepsali zákaz spalovacích motorů po roce 2035, rozšířili emisní povolenky i pro domácnosti… prý je to příležitost… pro ně určitě. Ale pro nás katastrofa.

Teď jedeme v čele. A když se podíváte na libovolné ekonomické ukazatele a srovnáte Česko s ostatními unijními zeměmi, tak zjistíte, že jedeme v čele pokroku. Zřejmě to tedy budeme my, kdo první narazí do zdi, nebo se zřítíme v některé ze zatáček.

Proto mluvím o menším zlu. Proto mluvím o tom, že je třeba hledat politiky, kteří se o nás potřebují opřít a hlavním kritériem nejsou dokonalé ideje, ale praktické vlastnosti, které se hodí k výkonu funkce. Proto vám ukazuju ty, které vám ukazuju. Ne pro jejich hluboké pojetí politické morálky, ale prostě proto, že by to evropské spřežení spíš brzdili než rozjížděli. Když se totiž podíváte na počínání našeho Derniéra, tak zjistíte, že při téhle rychlosti se nejenom nedá zabrzdit, ale ani vyskočit.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (292 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Co bych já prezident dělal, kdyby tehdy…?

To je úplně jedno.
Kdyby komouši nepadli,
tak bych dnes byl ministrem národní obrany
a členem předsednictva ÚV KSČ.
--------------------------------------

Upozorňujeme, že
šířit pravdu je v
každém totalitním
režimu trestné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (73 hlasů)

RAJCHL:

Všichni víte, že vás nikdy nežádám o lajky a o sdílení pouze tehdy, když mi záleží na tom, aby se určitá informace dostala k co nejširšímu okruhu lidí.
Dnes udělám výjimku.

Prosím o maximální počet lajků a sdílení od vás všech, kteří stojíte za Jana Zwyrtek Hamplová fanpage .
Za sebe otevřeně deklaruji, že má v téhle ubohé štvanici mou plnou a zcela neochvějnou podporu.
Mediální lynč, který byl vůči ní rozpoután, je za hranicí normálnosti a pravidel slušného chování.
Že sdílela informaci, kterou považovala za pravdivou, a když zjistila, že tomu tak není, tak ji smazala a napsala omluvu? To je ten hřích? Za to má být propírána v médiích a popotahována advokátní komorou?

To tady asi někomu přeskočilo, ne?
Kde byla naše slovutná média, když pan Fiala ještě v listopadu sliboval, že nenavýší věk odchodu do důchodu a nesníží valorizaci penzí? Proč neplní titulky hlavních médií prolhaná propagátorka svetrů Markéta Pekarová Adamová, která za vlády Andreje Babiše tvrdila, že vyhlášení stavu legislativní nouze bez odůvodnění je obcházením zákona a pošlapáním zásad právního státu?

A především, kde je příkré odsouzení všech těch válečných štváčů, kteří sdíleli dezinformaci o tom, že Polsko zasáhly dvě ruské rakety a vyzývali NATO k tvrdé odpovědi, tedy de facto k rozpoutání celosvětového konfliktu? Oni se neomluvili, oni ještě druhý den svoji lež rozšířili tvrzením, že i když to byla raketa ukrajinská, tak za to může stejně Rusko, neboť raketa byla ukrajinskou armádou vystřelena v obraně proti ruskému raketovému útoku. Což je samozřejmě snadno prokazatelná a evidentní lež.

Kde byli všichni ti novodobí svazáci a strážci morálky?
Jim všem vzkazuji, že jsou to ubozí poskoci mediální propagandy. Nic víc.
Jana je pro mě hrdinnou bojovníci naší scény. Dnes a denně musí snášet tlak, který si téměř nikdo neumí představit. Nic z toho pro sebe nemá - dělá to nezištně kvůli nám všem.

Nyní je proto naší povinností se jednoznačně a jasně postavit za ní a podpořit ji se stejnou vehemencí, s jakou se za nás ona rve už několik let.

Věřte mi, že je nesmírně těžké, když se člověk musí proti těmto útokům obhajovat sám. V tuhle chvíli ji musíme bránit my.
Za sebe tak tímto činím, s plným nasazením se stavím po její bok a otevřeně prohlašuji, že kdokoliv na ni v tuto chvíli bude chtít útočit, tak se proti němu nekompromisně vymezím.

Tímto vás všechny vyzývám - připojte se ke mně a společně ukažme naši sílu!
Tvrdě reagujme na každý podpásový útok na naši první dámu bez ohledu na reakce těch amorálních hyen, kteří se ji budou snažit mediálně uštvat.

Nyní je naší povinností postavit se za naši první dámu!
Kliknutí na lajk nebo sdílení tohoto příspěvku budu považovat za váš závazek se k této mé výzvě připojit.
A já vám za to ze srdce děkuju!

Průměrný počet slepic: 4.9 (194 hlasů)

Sice nemusíme denně sledovat zprávy, ale stejně předem víme, co v nich bude…, už jsme vycvičeni.

Wolner k Šafrovi, aneb vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá…

A že důchodci nikdy nedostali napařeny větší zálohy na energie než dnes, tím se Fialský nechlubil…?

Než se zřítíme ze všech těch zatáček, tak v jedné takové z toho vlaku vyskočí Pekarová s Rakušanem, Afročechová s Řehkou, a Fialský s Jurečkou si namelou jako poslední, neb ti největší hrdinové vyskáčou první.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Řítíme se tou naší mašinkou velmi rychle. A s "nouzí" teď teprve asi nabereme o poznání "větší rychlost".
Ale pro spoustu lidí je to ten princip ohřívané žáby, nijak se tím asi nevzrušují?

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Wolner nás tu může zajímat jedině když přijde s odsouzením,že Drží voliči chtějí změnu režimu na takový,který jim prý nebude krast dvě třetiny platů a penzí!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Výše jmenovaní nebudou odnikud vyskakovat, neboť pracují z domova na Home Office

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

In reply to by Jirka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten vlak, kterým se ženeme do pr...., a kterým nás ženou do záhuby, je "pomyslný" vlak.
A na to vyskakování z něj (ať už chca nebo nechca) si už rok a půl pro sebe dělají rezervy. (Lidi si je díky nim dělat nemohou.)

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Tak a proč ,když naši podporu ona odmítá!Nevidím nikde,že by se chtěla opritno Společnost voličů SV a náš i pro ni ivotne důležitý PNZ,Tak jimnapiste,že tu na ni CEKA a ona na něho kasle!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Na protestech bylo řečí, že Meloniova je ta pravá osoba a že hurá konečně záchrana a podobné nesmysly. No, jak jsem očekával, tudle nudle. Opět jenom zavádíte či lžete. Doporučuji všem zamyslet se nad názvem manifestace. I ten totiž o lecčems napovídá. Kdo chce vidět, vidí, kdo chce slyšet, slyší.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Rozhodně stojím za paní dr. Janou Zwyrtek Hamplovou a ať si to tak nebere, protože tyto charakterové zrůdy stejně na vše doplatí. A jsem přesvědčena, že to nebude dlouho trvat. Ale pak by měl následovat trest . A ne, co jsme si to jsme si. Lidé se stávají lidmi až pokud prožijí určité utrpení. Tedy někteří. Ale nesmíme zrůdy nechávat bez potrestání. Tim bychom se asi provinili i my sami.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ale ale...., kdopak nám tady kydá hnůj, aniž by měl zameteno před vlastním prahem..., samotná zlodějka rohlíků, která tímto "trestala komunisty"...?
Tak takový mám nejradši. Už jste si dostatečně hrábla? A nechcete náhodou nastoupit s paní Afročechovou na "ukrajinský front"...? Příkladem! Když tak rády bojujete!

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Tak zpět, toto není paní Němcová, kterou jsem měla na mysli, nýbrž paní Jaroslava, která to myslí dobře..., beru zpět.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nebylo by, prosím, možné ke slovům "beru zpět" ještě přidat něco jako "omlouvám se"?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

To je fakt, a když, tak nejspíš s jiným jménem. Paní Jaroslava není Miroslava, a jelikož nelze dát detete, beru zpět i s omluvou, jak jinak.
Je to náš člověk.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Už jste mu rekla ,že mu chybí v programu bod Změny režimu na takový,který by nekradl dvě třetiny platů a penzí?Proč mu to tam chybí ?
No ni??

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

U toho Rajchla "Česko proti bídě" se musí odrolovat kousek níž, kde hovoří (zve na demonstraci) profesor Jiří Beran.

Rajchl k tomu říká:

"Tady je videopozvánka na akci Česko proti bídě od muže, jehož si hluboce vážím a jenž, jak doufám, bude jednou tím nejlepším prezidentem naší země, na nějž budeme všichni svorně hrdí.
Dámy a pánové, pan profesor Jiří Beran."
(musí se popojet na to video)

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Důležitější je, kdo tam nebude. Pražáci pozvali sami sebe a svoje fans. Zbytek vlastenecké opozice z podia "demogratycky" a nenápadně vyloučili. Nejdu.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Napište VCELKO proč ten doktor REICHL neurčil nemocnému padajícímu režimu diagnózu,že je vadný ,nepotřebný a na navic rabijat a teď nezbyva než nazvat na demonstraci tlupu navztekanych bezmocných občanů ze kterých si vláda dělá prdel dodat mu diagnozu jak mu pomoci
léčením diagnozou pan doktora Reichla,že chce do svého PROGRAMU napsat skutečný cíl strany PRO a demonstrace a tim,že tam bude muset být holenkove požadavek nejméně

ZMENY REZIMU a JAK, na takový,který nekrade dvě třetiny platů a penzí,teď chce ten režim vyloupit dokonce nebohé seniory a za chvíli i matky z dětmi prý o výchovné pokud jsem tomu rozumela a zeptá se tam té rabijatske vlády co maji dále v plánu!Doporučí tam,aby ten Babiš to udělal stejně,bo je to přeci kapacita a ukázal nám voličům svůj program!Kde je ten prodám ANO nebo NE,viděl ho někdo z vás tak ho tady dejte!

No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Je to část textu ze serveru michalapetr.com
"Prestižní vědecká publikace NATURE ENERGY vycházející v Londýně oznámila 16. února 2023, že Česko bude v příštích letech třetí nejpostiženější zemí světa tzv. energetickou chudobou. A ta bude o 75,5% vyšší než v jakékoli jiné průměrné zemi s vysoce rozvinutou ekonomikou!" Všimněte si slůvko "světa" !!!
Toto je odbrzděná eurohujerská politika, která přinese jediný benefit. Pro určité lidi zajistí velmi teplé místo v evrospkých strukturách. A to se přeci nablýskanému Péťovi a věrným vyplatí.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Je to nepochopitelné! Naši předkové i my jsme postavili nejen elektrárny. Byli jsme soběstační v energetice, potravinově soběstační, samozřejmě i v dalších resortech. A kde jsme teď?!!
Ano, pár lidí, kteří si z neznámých důvodů myslí, že jsou ti "vyvolení" se bude mocí a konzumem opájet a ti všichni ostatní budou "zašlapáni"?
Ale je to takový "celosvětový trend"!
Neměli bychom to dopustit, dá se to ještě?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je v povaze lidstva rozjíždět káru a opájet se rychlostí do chvíle tvrdého nárazu. Je v povaze lidstva zapomínat na brzdy = rozum!
Takže jen tvrdý náraz způsobí systémovou změnu. Je pak otázkou co bude tím tvrdým nárazem? Geologové varují před aktuálními jevy, které mohou vyvolat katastrofu globálních rozměrů. No a pokud zmizí půlka civilizace tak si snad zbytek uvědomí o co vlastně jde. Že by ale velká část světa začala jen tak uvažovat "jinak" t.j. systémově - to není v povaze lidí. Lidstvo si umí poradit s katastrofami, kritickým nedostatkem a nakonec i s válkami. S čím si ale zjevně neumíme poradit je blahobyt! Dík za reakci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Zdeněk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přiznám se, že se budu modlit a přát si, aby ten tvrdý náraz nenastal!
Ať už přírodní (protože i v této sféře se teď hodně děje, viz zemětřesení) nebo válečný nebo jiný "katastrofický".
Nicméně s vámi souhlasím v tom, že si lidstvo poradí sice s lecčím i semknout se pak někdy umí, ale pokud se má "příliš" dobře, jak vy píšete má blahobyt, má "roupy" a vymýšlí "voloviny".
A to k nám už několik let teď bohužel zvenčí přicházelo a přichází...dopadá leckde na úrodnou půdu a plody se pak dostavují...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Prý co bych já president dělal...ME BY ZAJIMALO PROC TADY V 00 hodin píšete místo
Pojďme bojovat za změnu režimu na takový ,který by nekradl dvě třetiny platů a penzí namísto takovych nesmyslu !Kdy začněte probírat Program Národních Zájmů PNZ to by bylo ono pravo,ale takovymi caglovinami to tady hned po půlnoci blokujete?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Bohužel musím s autorkou souhlasit nejen co se týče té už dlouho rostoucí agrese ve společnosti, vidíme to dnes a denně kolem sebe.
Ale musím souhlasit i s tím dalším v jejím textu, vč.toho, že tu vzniká podobné „podhoubí“, které už dříve spělo k válkám
Hodnotový žebříček se převrací. To co bylo vždy dobré, správné, slušné, morální, čestné je najednou „slabost“.
Místo toho se oslavuje agrese, fanatismus, absence kompromisů, tolerance, udavačství, nové svazáctví!
Vytváří se spousta zástupných falešných model! Všechny ty gryndýly, popírání přírodních zákonů, různé úchylky, nebudete nic vlastnit a budete šťastní atd.
Tak k čemu to spěje? K ničemu dobrému, pokud se to ještě nějak nepokusíme zvrátit! Máme ještě šanci?

Výňatky z článku paní Svobodové:

Zaujmi správný názor! Vyber si stranu, na které stojíš! A s vybranou stranou musíš zaujmout i povinný názorový balíček na vše, od energetiky po manželství. Abys všem ukázal, kde stojíš.

Lži, agresivní mediální manipulace ve snaze prosadit jeden pohled na věc a zničit jiné a pochybující. Afrika je Sýrie, třicetiletí chlapi jsou děti. Pokud jsi ochoten to papouškovat, jsi dobrý člověk, pokud ne, jsi xenofob, islamofob, extremista.

Abychom „ukázali své postoje“, vypínáme elektrárny, likvidujeme průmysl, pálíme knihy a ničíme lidem život. Ve jménu ideologie. Nevěřím, že lidé co tohle páchají, neznají základní přírodní zakony. Základní školou prošel každý.

Nikdy jsem nechápala davové šílenství před světovou válkou. Proč nenáviděli Čapka. Jak mohli lidé vraždit, lhát a věřit očividným lžím ve jménu vítězství komunismu v padesátých letech. Jak se z Jugoslávie stalo místo masových vražd mezi sousedy. Teď to cítím mezi námi čím dál silněji a úží se mi z toho dech. Pozoruji jak se to zesiluje a postupně rozkládá společnost, kdysi postavenou na racionalitě a demokracii.

A pak už stačí jen škrtnout…. Příčinou válek není bída. Příčina válek je v našich hlavách. Nejsme schopni se zastavit. Jako lumíci.
https://pravyprostor.net/?p=156624

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

Bojím se, že za ten měsíc "legislativní nouze" se toho pro nás může možná ještě hodně změnit...
Snaží se pohnout "zeměkoulí", aby "získali" všechno co chtějí navzdory tomu co chceme my!

Jindřich Kulhavý:
Máme za sebou první den naprosto neopodstatněného vyhlášení stavu legislativní nouze ve sněmovně a už se ukazuje, proč k němu došlo. Rakušan prosazuje jednání o změně zákona, jejímž důsledkem bude možnost voleb korespondenčním způsobem. O tom, komu to může přinášet výhody a jak ho lze zneužít, to nám ukázalo prezidentské klání v USA. Bidenova křivka se stala pojmem. Skokový nárůst počtu hlasů posunujících Bidena do Bílého domu je smutnou legendou. A teď si chce stejným způsobem zajistit budoucnost i současná vládnoucí koalice. Stav legislativní nouze umožňuje schvalovat zákony ve zrychleném řízení a znemožňujícím dlouhé diskuse.

Je evidentní, že měsíční paralýza opozice bude využita k schválení dalších paskvilů. Nejde tedy jen o další okradení seniorů. Je třeba si uvědomit, že inflace zmenšila úspory především starší generaci, která už nemá možnost je prací navýšit. Neschopnost vlády bojovat s roztočenou spirálou a stoupajícími cenami všeho tak míří přesně proti dlouhodobým střadatelům. A změna úrovně valorizace je prostě podraz, kterého se pětikoalice dopouští. Není jediný. Navyšování daní je dalším a ani u něho nezůstane. V armádě už se otevřeně počítá se zatažením České republiky do války. Náčelník generálního štábu Řehka veřejně hovoří o tom, že v případu jejího počátku se jí budeme účastnit od prvního dne. Doufáme, že se v tuto chvíli voličům některé ze stran Pětikoalice a generála Pavla rozbušilo nadšením srdce a jsou připraveni bystře reagovat na možný povolávací rozkaz. Můžeme je ujistit, že se po krátkém výcviku budou moci s radostí a úsměvem na tváři účastnit bojů za americké ideály na frontě znamenající linii mezi Ruskem a Západem. Vítejte v realitě přinesené nám profesorem Fialou a jeho noshledy. Ti samozřejmě bojovat nebudou, stejně tak je z mobilizace vyjmut europoslanec Zdechovský promenádující se před objektivem v maskáčích a se zbraní bez zásobníku v ruce. Podobně plno dalších zodpovědných za současný stav.

Co dalšího mají ještě ve vládě připravené, to netušíme, nicméně nečekejme nic, co by nás potěšilo. Jisté je že se Fiala a Pekarová Adamová pokusí v průběhu následujících 30 dní prosadit i další kontroverzní plány. Abychom nebyli překvapeni. Urychlení nástupu branců po vyhlášení mobilizace je jedním z nich. Máme se však obávat dalších tahů vlády, ke kterým je stav legislativní nouze použitelný? A není možné, že se díky této situaci budou vládnoucí politici snažit umlčet dav a zakážou i dopředu nahlášenou demonstraci? Jisté je jedno. Pětikoalice vede už rok naši zemi do hospodářské a ekonomické krize. Špatně sestavený rozpočet, v němž Stanjura zapomenul na povinnou a státem stanovenou valorizaci důchodů, rozhazování směrem k Ukrajině a jejím občanům, jednoznačná podpora ekonomiku devastujícího Green Dealu, průvan v armádních skladech a vlna nových nákupů nezachránil ani zvýšený výběr daní způsobený množstvím inflačních peněz.

V úterý pronesli své projevy Biden i Putin. Žbrblání americké hlavy státu nemá cenu moc komentovat. To projev Vladimíra Putina byl závažnější. Stále se ještě snaží být trpělivý, nicméně je naprosto zjevné, že se vstřícnost, tolerance a trpělivost směrem k Západu blíží k určité hranici, za kterou už nebude cesty zpět. I přes nekončící analýzy uveřejňované třeba Seznamem a týkající se zdraví ruského prezidenta a ekonomické situace země jím vedené se zdá, že je Ruská federace stále v dobré kondici a je nadále rozhodnuta pokračovat v boji proti nenasytnému Západu a obraně vlastní svrchovanosti. Ukrajina může být jistou rozcvičkou, ruský průmysl je na rozdíl od evropského schopen chrlit do zásoby potřebné zbraně i munici. Navíc z pohledu surovin je na tom Rusko rozhodně lépe, a to má na své straně Bělorusko. Američané se naopak podporou Taiwanu stále více vzdalují od Číny, čímž se odsuzují k osamocení mezi skutečnými velmocemi. Jsme tedy svědky velmi složité situace, kterou si komplikujeme přístupem naší vlády. Příští dny, týdny a měsíce nám mohou mnohé naznačit A budeme li nečinně přihlížet zvůli, kterou se prezentuje Pětikoalice, následky budou tragické.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Žádná si nebere do svých prý programu Program Narodnich Zajmu PNZ(+) a jak to tady je vidět ani vy tento program nehodlate podporovat!
Proč namísto horekovani tady nevezmete hned jeho prvním bod kde stojí
Jako voliči se musíme sformovat do opravdové Společnosti Voličů SV ,jsme totiž jediná SILA která by mohla dokázat prosadit to PNZ kdyby chtěla,ale vidíte přeci,že takový program ZACHRANY tu nikdo nechce! Tak je volit nebudeme!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

na ZŠ se děti učí základní přírodní zákony?
Ví autorka textu, že na dnešních ZŠ je de facto zlikvidována výuka dějepisu a zeměpisu? Od pitomců opouštějících brány takovýchto pochybných ústavů nemůžete očekávat nic jiného, než to, co nám tady v denodenní praxi předvádějí.
Vzpomeňte si na Zelenou soudružku Kateřinu Biomasu!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

V tom s vámi naprosto souhlasím. Mockrát jsem tu psala, že s tím materiálem co nám leze z inkluze, se nedá nic moc dělat. Zvláště v posledních letech...
Ale myslím, že autorka to pojala tak, že i ti dřívější znalí (kdy ještě vzdělávání mělo snahu dodat to potřebné) se už teď podílejí na těch nesmyslech. Za cenu různých výhod a prebend?
O těch novodobých vůbec nemluvě... Ta dlouhotrvající "nalejvárna" dodává plody čím dál tím intenzívněji a destruktivnější...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naprostý souhlas.. z naší školy ještě přidám, že zrušili i čítanku, že prý není potřeba... učebnice Fraus, které jsou obsahově zhruba na 1/3 toho, co je v učebnicích SPN (vlastivěda a přírodověda), o ranních kruzích a sezení v hnízdech, i zády k tabuli se radši rozepisovat nebudu...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

:-(
To je opravdu cílená "likvidace" zdravého i selského rozumu! Potřebných vědomostí!
Musí být těžké se toho "účastnit" a "podřizovat se"...?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

v jehož vedení je syn plzeňského krajského tajemníka KSČ sedmdesátých a osmdesátých let. Tatínkova protekce mu dala nejvyšší výhody včetně vzdělání, po 1989 se ho zřekl. Prostě charakter.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Vysvětlila by vám po lopatě jak lze Lumíky vést do pekla jen 6 prioritami řizeni Lumictva a první priorita je

POKUD CHCES ZVITEZIT NAD SVYMI NEPRATELi MUSIS INDOKTRINOVAT,,(ohlupit) JEHO DETI!

Kdo z vás Válečníci a válečnice dovede odhalit VSECHNY priority a napsat je tady, nevěřím,že by jste byli všichni jen saláti!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Targusi, nemelte zase nesmysly. Máte děti školou povinné? Já 4. Dějepis a zeměpis je tam samozřejmě vyučován ve standardním rozsahu ZŠ/vícelétého gymnázia.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak používá sankce včetně zabavování a zmrazování ruského majetku na upevňování pocitu sounáležitosti. Zdá se mi z toho, že ném sankce škodí a jim pomáhají. No nekup to.
O 90. letech vypráví jako by to bylo u nás, ale potom už paralely končí, cesty se ostře rozcházejí.
S jakou samozřejmostí už zahrnuje čtyri oblasti do plánování všeho jako součást Ruska.
Asi nejvíce zajímavé mi přišly ty "kapitalistické" části projevu.

A dovolím si dát několik citátů s komentem.
Vyhnuli jsme se nadměrné administrativní regulaci a pokřivení ekonomiky ve prospěch státu. - To bychom potřebovali silně také.
Díky silné platební bilanci Ruska si není třeba půjčovat v zahraničí, klanět se, prosit o peníze a pak vést dlouhé dialogy o tom, co, kolik a za jakých podmínek vrátit. Domácí banky pracují stabilně a udržitelně a mají solidní bezpečnostní rezervu. - Ne každý prodá své banky.
Zároveň je třeba zaručit bezpečnost investic občanů do dobrovolného důchodového spoření. Měl by existovat stejný mechanismus jako v systému pojištění bankovních vkladů. - Možná by naše pilíře také byly fungovaly, kdyby byly státem zaručené jako bankovní účty nebo dokonce více.
Zároveň žádám vládu, aby v úzkém kontaktu s Parlamentem navrhla další opatření k urychlení procesu deoffshorizace ekonomiky. Podnikání, především v klíčových odvětvích a oborech, by mělo probíhat v ruské jurisdikci – to je základní princip. - To bychom potřebovali silně také.
Díky zdroji : https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/02/22/putinuv-vcerejsi-projev-…

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Souhlasím, projev byl "působivý" a "podporující".
A řekla bych, že i vcelku jasně "kolíkující hranice"
Musí se ale všichni snažit dojednávat mír!

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Diky prispevkum za napovedu a podnety.
Zase sem vocumoval, kde co lita a povsiml si kde a co nelita.
Vobjevilo se neco jako souboj dvou presidentu..
Zijeme v zaplave propagandy , dale ve spouste detailu , zminky a clanky vo tech , nebo vo udalostech , ktery za zminku nestoji a pojednavaji vo vecech malych a nizkych..
Nema zajem fandit nekomu, spise se divam na nedostatky , ktery by nemely bejt..
A kdyz je videt ze studne Hvezdy , za bilyho dne..
A tak nemuzu nevidet .
Kterou tu skutecnou Hvezdu je dobre sledovat kazdej den a nasledovat.
Uz pres 20 let..

ARISTOKRACIE OSOBNOSTI A ARISTOKRACIE DUCHA v jednom cloveku v jeho pocinani v jeho nekomplikovanych projevech lidskosti a proste Normalni lidske dustojnosti a nevidim zadne srovnani ani v minulosti , jeho neobycejnych schopnosti ..
Narod rusu a jeho role v nasem svete roste a nabyva vyznamu..
Stoji tez za povsim ze je Slovan. Nas a nema s tim problemy. Naopak.
I jeho nepratele si nemohou pomoc , svym chovanim a sebe ponizovanim , stale tohle zduraznuji.
Tak mne napadlo se o tom zminit..

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

O nás se nikdo z vlády postarat nechce ,naopak budou nás sdirat z kůže!Z toho vyplývá ,že se budeme muset o sebe postarat sami!Zajímavé to bude tepre až to začneme dělat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

skomírající Evropě a adoraci nadnárodních korporací a jejich zisků na úkor občanů i celých států to celkem nemá smysl - původní důchodové spoření, tedy to ještě nekalouskovské, je zákonem zajištěné - korporace to nemohou vykrást. A stejně , díky masivnímu znehodnocování ceny peněz, ta naspořená částka lidem klesá a klesá a klesat bude díky fialovcům čím dál rychleji a více. A to je právě podstata celkem nesmyslnosti spoření na důchod - je to běh na dlouhou trať, na desítky let, během nichž se může stát cokoliv - a co se dle reálných zkušeností stále děje je to, že hodnota naspořeného se v nich snižuje - konečný výsledek při odchodu do penze bude nula nula prd. ** Ovšem proti tomu , co tenkrát nachystal Kalousek s ODS v tom jejich slavném důchodovém pilíři je současné spoření výkřikem stability :)) Pamatujete si, co tenkrát vypotili? Já jo, protože to bylo něco tak drzého a nestydatého, že se na to zapomenout nedá - původní Kalouskova verze byla - bude to povinné pro všechny, bude to povinně do fondů v soukromých rukách bez jakékoliv záruky nevytunelování naspořených peněz, několik procent z naspořeného si bude fond brát každoročně zcela legálně za "správu vašich peněz". Bylo to spojeno s odchodem do důchodu v 70ti a více letech a naspořené se nesmělo vybrat dřív, než v ofiko věku odchodu do důchodu - tedy reálně pro většinu nikdy, neboť by šli v těch 70ti letech z práce rovnou do penálu. A aby korporace nemusely ty prachy vyplatit nikdy a nikomu, tak tam Kalousek vymyslel, že dědici po zemřelém spořícím ty prachy nedostanou - budou převedeny na jejich povinný spořící účet, a tam budou ležet do doby, kdy půjde onen dědic do důchodu - a ten měl jít do důchodu někdy v 72 letech, jak ods a top plánovali - takže se toho také nedožije. Byl to nejsprostší a největší tunel na občany této země od 90tých let - prostě chtěli nařídit, aby část své mzdy odevzdávali pracující občané navždy nadnárodním korporacím, kterým by ty prachy prostě zůstaly. A aby to měly korporace sichr, a mohly krást už v průběhu spoření, tak dotyčný spořič z onoho fondu nesměl odejít. Takže by tam povinně každý měsíc posílal prachy a koukal na to, jak mu tam ty prachy mizí ( v zákoně bylo stanoveno, že fond MŮŽE jít na spořících účtech do mínusu, tedy namísto aby se částka o naspořené navyšovala, směla se legálně snižovat - sry, špatná investice - nazdar) - a nemohl by udělat vůbec nic kromě toho, že by tam každý měsíc povinně posílal další a další prachy, které by vlastník fondů dále a dále kradl. A s tímto měli tu drzost vyrukovat v době, kdy v USA zkrachoval jeden z největších důchodových fondů Enron - těm, kdo se přes něj zajistili na penze zbyly jen oči pro pláč, prostě najednou neměli nic. Sry, špatné investování fondu. ** Tolik asi ke spoření na důchod v současném tzv liberálně-tržním prostředí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Děkuji. Mně jste osvěžil paměť.
Kdo mohl vymyslet něco tak asociálního a "zločinného"?
Aha, soudruh Kalousek s "řádem" za ekonomii:-)!
Jen bych vás prosila:-), abyste to sem snad radši ani nedával, takové návody:-), aby si také "neosvěžili" paměť a neinspirovalo je to. I tak je jejich "aktivita", asociálnost víc než velká:-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Připomněl jste mi tu dobu dokonale.

Ještě jsem si vzpomněla na současnost, tzv. Pětikoalici
Kalousek do toho krafe stále.
Mám v živé paměti, jak líbal ruce Svetruši Pekarové, když koalice zjistila, že ty volby Rychetského fíglem skutečně "vyhrála".
Lidi ve skutečnosti potřebují jen v ten moment, kdy se má jít k urnám.
To dokážou naslibovat modré z nebe
- nebudeme zvyšovat daně, nezvýšíme věk odchodu do důchodu,
valorizace je valorizace, takže je daná zákonem, který platí..., my to tady konečně dáme do pořádku!

ODS kromě toho znázornila Piráty jako námořní lupiče, sebe jako statečné ochránce.

A jejich program?

Zjednodušíme systém sociálních dávek, zavedeme valorizaci některých sociálních dávek - příspěvků na péči a rodičovského příspěvku, aby jejich výše více odpovídala ekonomické situaci.

Smysluplně využijeme prostředky EU na transformaci ekonomiky (včetně energetiky a průmyslu)...

podpoříme biodiverzitu, ochranu půdy a vody, šetrné hospodaření v krajině, ozelenění měst a obcí,
racionální energetické úspory a efektivní odpadové hospodaření....

Zlevníme a zrychlíme stavbu nových bytů a domů tak, aby vznikalo až 40 000 bytových jednotek ročně...

Postavíme minimálně 120 km nových dálnic a obchvatů měst, zahájíme práce na vysokorychlostní železnici....

Prosadíme zákon o rodinných farmách, který pomůže zatraktivnit život na venkově....

Prosekáme právní džungli, zrušíme zbytečné zákony a úřady...

ZABRÁNÍME:
- Nezodpovědnému zadlužování a rozhazování veřejných prostředků.
- Propadu kvality vzdělání.
- Vylidňování venkova.
- Nelegální migraci (!!!) a s tím spojenému nárůstu populismu, xenofobie a extremismu....ovlivňování soudní moci.
- Zpochybňování a relativizaci základních hodnot právního státu a kulturních a civilizačních hodnot.
-----------------------------------------------------------

A cože to tedy vlastně udělali...? Zrušili EET. Financují něčí válku a vrhli drtivou většinu obyvatel do chudoby!

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

ale tonoucí se stébla chytá ( ne toho Kalouskova samozřejmě, toho jen sebevrah ). Důchod mu kdejaký kretén co se dostane do vlády zničí, ne každý může investovat do nemovitostí, do polštáře to díky inflaci také nejde. Prostě světlé zítřky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Podle toho jak žijí lidi, poznáš režim. Esli něgdo bere do huby, jak ten starej ftip, jak na lavičce v parku sedí chlapík a říká zametači vajglů, že měl taky firmu, náměstky hromadu aut a kurev, a stejně mu to nepomohlo, tak je stejně blbej jako ti, keří z našich okradených lidí bez podílu na půdě, rozpočtu a bez možnosti spolurozhodovat o tem, si dělají srandu. A gdo říká, že ekonomický úpadek, co dím války, sou plodem morální devastace? Málogdo. Šichni kušněj a čekaj až nějakej zastupitel něgde zastřelí prosperitu a dotáhne ji na stůl. A gdyž je nějakej švidral, počkaj na jinýho, třeba se konečně trefí a doveze PROSPERITU jako Brno. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Který chce chránit naše syny a dcery a dát jim potřeby tak JA jsem mu chtěla dát slepičí a okamžitě pobočníci z oddílu piratskych zločinců nebo vnitraku mi zlikvidovali jeho slepice až na jednu!
Musela jsem to vratit zpět a tak je tam zase 6 hlasů!
Smrt pirátským zločincům!*⁠\⁠0⁠/⁠*
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

>>Upozorňujeme, že šířit pravdu je v každém totalitním režimu trestné...<< není to náhodou už trestny všude?. Nebo jináč, není už všude henta totalita

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Doma si můžeme říkat co chceme... (a to už tady bylo)

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)