Umírnění lidojedi

Autor

Krátký soudní úvodník:

Dneska jednoduchá otázka do diskuse o budoucím prezidentovi: Co myslíte, bude verdikt soudce Šotta znít vinen nebo nevinen?

Pamatujete, jak začala občanská válka v Sýrii? To tam byl prostě bordel, protože ještě pořád dobíhala krize spuštěná americkými toxickými hypotékami, ceny potravin zrovna vystřelily do nebe, v Egyptě se k moci málem dostalo muslimské bratrstvo, v Tunisku se ze zoufalství upálil jeden občan, Kaddáfí začal přemýšlet, že se vykašle na dolar… Ne, neříkám to chronologicky, jen se snažím poukázat, že u nás se sice obtížně hledala práce, ale jinde ve světě panoval hlad, který se hodil různým skupinám, aby se konečně dostaly k moci.

Pak to chvíli bylo takové nepřehledné. Velké protesty proti Asadovi, pouliční bouře, krvavé střety se silami loajálními režimu (arabští diktátoři svojí policii vždycky platili prvotřídně), potom povstání henté umírněné opozice proti tyranovi, nejprve pokoutná, ale pak stále okatější americká podpora rebelům, jejich postupné vyzdvihování, vylepšování jejich mediálního obrazu a samozřejmě vykreslování Asada jako vraha všech vrahů… John Mc Cain se fotil s opozičními vůdci (tohle je důležité, jakmile se někde fotil John McCain, tak z toho byla hekatomba mrtvých), u nás Gabal naléhal na uzavření českého velvyslanectví v Damašku (to je také důležité, jak se u něčeho objeví Gabal, tak si celkem spolehlivě můžete myslet opak), jen osamělý hlas Terezy Spencerové říkal i něco jiného…

A pak začala ta umírněná opozice dávat na jůtub videa s popravami.

Vynořil se džihádista John, začalo se masově podřezávat, střílet, křižovat, upalovat (třeba toho jordánského pilota), přejíždět takovými pásy, střílet do hlav… vynalézavost a kreativita byla v tomto ohledu obrovská a všechny ty kecy o Bílých přilbách pak už přestaly fungovat. Ještě to chvíli doháněli těmi chemickými útoky, ale už to nemělo tu správnou prozápadní šťávu, protože umírnění lidojedi se svojí krvežíznivostí chlubili před celým světem.

Proč to tak bylo? Inu, původně marginální protiasadovská opozice postupně zvedla hlavy. Byla materiálně i finančně vyfutrovaná, dostalo se jí kvalitního amerického výcviku, svedla řadu úspěšných bitev s nepřáteli, zabrala rozsáhlá území, věřili, že konečné vítězství je jen otázkou času a své protektory prostě přestali poslouchat.

Měli vlastní cíle. Takové, ze kterých by jejich sponzoři blili hrůzou, kdyby o nich věděli. A tak se zapřeli, říkali těm McCainům, co chtěli slyšet, brali od nich peníze i zbraně a když už měli pocit, že dostali všechno potřebné, tak se prostě odkopali a začali dělat to, co chtěli od začátku. Vraždit ve velkém a přinést světu další krvavou a šílenou utopii, aby se zařadili na čestné místo vedle Pol-Pota a podobných syčáků.

Nakonec museli i Američani dát od ISIL ruce pryč a ocitli se pod tlakem nepříjemné pravdy, že v Sýrii nikdy žádná umírněná opozice nebyla, jen vrazi, násilníci a jiní gauneři. Vzdávali se svých cílů velice neradi a trvalo to ještě hodně dlouho. Dodnes jsou tam nasáčkovaní, dodnes tam mají své prstíky, ale už tam nemají ty hejly, kteří by byli ochotni prolévat za USA krev. Už to prostě nejde. Informace postupně prokapávaly, jednotliví aktéři se postupně odkopávali a dneska tam hlavní slovo mají Turci, Rusové, Asad, Írán a Izrael. Američani tam sice nasypali nejvíc peněz, ale dopadlo to jako obvykle. Sice to maskovali, jak jen to šlo, ale nakonec všechno vyjde najevo.

Nepřijde vám Ukrajina jako totéž?

Včera jsme se od Pavla Šika dozvěděli, že Zalužný s naší vládou podepsal už měsíc před vypuknutím války dohodu o léčení zraněných ukrajinských vojáků. To znamená, že se musela vyjednávat ještě mnohem dřív. Dokonce se možná vyjednávala už za předchozí vlády, ale Babiš se Zemanem se zdráhali do toho jít. Možná je přesně tohle ten důvod, proč se musela vrátit do hry aféra Vrbětice.

Angela Merkelová také naplno řekla, že Minské dohody měly jen Ukrajině získat čas na pořádné vyzbrojení. Jak do toho zapadá ten nevyprovokovaný ruský útok?

Stejně tak už před válkou angažovala vláda hentoho Klímu pro boj s dezinformacemi a zřejmě to byl právě on, kdo zařídil vypnutí těch údajně dezinformačních webů přesně ve správnou chvíli.

Teď nám zase vystrčili růžky ukrajinští banderovci a to tak moc, že z toho v Polsku začali zvracet. Ve Lvově má Bandera velký pomník. V Kyjevě se k Babímu Jaru dostanete po třídě Stěpana Bandery, pak přes most a pak po ulici Romana Šuchevyče.

Pamatujete na ten jednotný mediální obraz ubohé napadené Ukrajiny a nevyprovokované ruské agrese? Ani slovo o předchozím dělostřeleckém ostřelování Doněcka. Ani slovo o ukrajinském nacionalismu, který má kořeny, ze kterých bylo špatně i ostříleným hrdlořezům z SS. Byly to jen maličké střípky které tu a tam prokapávaly ven. Hlasy ala Tereza Spencerová, že ono to nebude tak přímočaré, jak líčí média, měly být pro jistotu rovnou kriminalizovány.

Hele, Rusko se tam v Sýrii angažovalo… To by bylo, aby si tamodtud neodnesli spoustu poučení.

Například to, že se nepřítel nejdřív musí odkopat. Nejprve musí párkrát zvítězit, nabrat jistotu, musí dojít k názoru, že celkové vítězství je jen otázkou času a v té eufórii se musí odhalit. Dokud ISIL vraždil někde potají, tak měli plnou americkou podporu a peníze se jen hrnuly. Ale jak si začali být jistí a rozhodli se, že už se mohou začít chlubit, byl to začátek jejich konce.

Teď se nám začali chlubit Ukrajinci. Přece vítězí, ne? Maršál Petrla a další analytici nám vysvětlují, že je vše na nejlepší cestě, za chvíli bude ofenzíva na Melitopol a do léta bude celé ukrajinské území osvobozené. Oni tomu věří. Rusko je přece slabé a neschopné. Takže proč schovávat své pravé záměry? Už je možné přijít s vlastními cíly. Je možné se konečně zaměřit na to, o co přece vždycky šlo. Vybudovat tu čistou Ukrajinu, tak jak si to Bandera přál. Už není třeba předstírat umírněnost a loajalitu k západním hodnotám.

Nešlo Rusům náhodou celou dobu o tohle? Že nejprve je nutné opravdu jasně ukázat, jaký doopravdy je ukrajinský režim a pak teprve ho bude možné porazit? Že není možné zvítězit proti celé ekonomické síle Západu, ale je možné zabrat nějaké bojiště na cizím území a tam předstírat slabost, dokud se nepřítel nedostane do euforie a nezačne realizovat svoje plány. Je zapotřebí ukázat nejen Američanům, ale i obyčejným Ukrajincům, co si zvolili a co podporují. Až začnou lidi na Západě zvracet hrůzou z toho, co zaplatili, pak se situace změní.

Jasně, velká média to budou ještě dlouho zakrývat. Ještě existuje hodně nástrojů, jak dělat z Ukrajiny skvělou a ojrohodnotnou zemi. Informace zatím jen prokapávají a je zatím snadné je zamaskovat. Ale přesto… Zalužného fotka s Banderou už žije svým životem. Morawiecky na plnou hubu řekl, že se mu oslavy Banderových narozenin moc nelíbily. Dokonce i na Britských listech se objevil první článek, který jako by z oka vypadl dávným textům o válce v Sýrii.

Nakonec se ukázalo, že Tereza Spencerová měla o Sýrii pravdu… totéž se jednou ukáže i ohledně Ukrajiny. Jsou tam stejně umírnění lidojedi. Ne, všichni Ukrajinci takoví nejsou. Dokonce bych řekl, že většina jich taková není. Ale banderovský démon už tam poletuje, přestává se maskovat a podporu má stále větší.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (287 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pokud vyznavači Štěpána Bandery pomohou porazit ruské vrahy a okupanty, budou považování za hrdiny tak jako tak...
Ono koneckonců v českém protinacistickém odboji byli zase komunisti... a vyčítáme jim to snad, ne...

A jinak samozřejmě Bašár Asád je vrahem všech vrahů, tam nebylo potřeba nic přibarvovat, a pod jeho vedením se stala Sýrie bídou a hladem zmítanou zemí, ze které se denně snaží utéct desetitisíce lidí... navíc tím, že se Sýrie dostala pod ruský vliv, tak jim ani nikdo nepošle humanitární pomoc a už teď tam umírají jako králíci a bude hůř, až se postupem času projeví sankce uplatňované proti Sýrii.
Zeptejte se Člověka v Tísni který donedávna v Sýrii působil jak to tam vypadá, peklo je nic... ve srovnání s tím, jak se "žije" v Sýrii..., malé děti které týden nic nejedly, nebo jsou tyto děti prodávány za pár dolarů, ženy vydělávají si na chleba jako sexuální otrokyně apod.
Tohle bohužel nemá jiné řešení, než že se celá Sýrie přestěhuje někam jinam hlavně do Evropy, protože okolní státy uprchlíky ze Sýrie nechtějí...
A za tohle vše můžete poděkovat Rusům , to oni se srali do Sýrie a výsledek již bohužel vidíme, bída, hlad utrpení a násilí, zkrátka tradiční ruský svět...

Průměrný počet slepic: 1.5 (136 hlasů)

Člověk v plísní je opravdu ten nejlepší zdroj informací....

Průměrný počet slepic: 4.7 (128 hlasů)

To "nejlepší" raději s uvozovkami, aby to došlo i Fuckovi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

..."Nakonec se ukázalo, že Tereza Spencerová měla o Sýrii pravdu… totéž se jednou ukáže i ohledně Ukrajiny. Jsou tam stejně umírnění lidojedi. Ne, všichni Ukrajinci takoví nejsou. Dokonce bych řekl, že většina jich taková není. Ale banderovský démon už tam poletuje, přestává se maskovat a podporu má stále větší."
------------------------------------------------------------------------------
I tady u nás takový démon už poletuje, byť většina z nás taková není.
Jenomže ta většina je vždycky potichu - řvou právě jen ti "infikovaní".

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Komentátor nesouhlasí s tím, že by Česko bylo nyní bohatší, jak tvrdil v proslovu premiér Fiala. Naopak, podle něho bylo rozprodáno. A obecně, projevy mu nevoní. „Je to marný, je to marný, je to marný,“ říká. Úspěch Jaroslava Bašty na CNN Prima News by bral s rezervou, vzhledem ke konkurenci. A nabádá, aby se každý zamyslel, komu „úspěšný Bašta“ prospěje.
Premiér Fiala ve svém novoročním projevu řekl, že Česko před 30 lety byla chudá země a dnes jsme země vyspělá. Lze s tím souhlasit?
Dovolil bych si být k výkladu Fialy skeptický. Už jen postavení přídavných jmen chudá a vyspělá vedle sebe mi úplně nedává logiku, ale budiž. Mluvíme-li o České republice, tak z hlediska neuvěřitelného zadlužení, postupné cílené likvidace průmyslu, rozprodání a rozkradení kde čeho – od bankovních domů, přes pivovary, nejen automobilový průmysl, státní zlaté rezervy až po vodu – jsme země, které nepatří prakticky nic. Z tohoto ohledu je Česká republika řádově chudší, než byla před řízeným předáním moci v roce 1989.
Co se týká oné příslovečné vyspělosti, tak eunuch a bruselský rektální alpinista Petro Fialenko zřejmě přes své „Harry Potter vizáž“ brýle nevidí, že naše země se z velké části proměnila v takzvanou montovnu a zlatý cecík, který je vysáván zahraničními „partnery“ třeba skrze takzvané mateřské společnosti. Z jednoho zadku naše politické elity bez skrupulí vlezly do zadku druhého, jen s jiným znaménkem. A mám pocit, že naši zemi to poškodilo, ne-li více, pak přinejmenším stejně jako za režimu minulého. Jeden extrém vystřídal extrém druhý.
Když už jsme u projevů, co říkáte na ten od Miloše Vystrčila? Má vůbec cenu, aby se každá hlava komory, vlády atd. vyjadřovala separátně, zvláště když jsou ze stejné strany? A nechybí tam tedy ještě předsedkyně Sněmovny Pekarová?
Popravdě nemám náladu ani čas ztrácet čas poslechem nicneříkajících floskulí a prefabrikátů kdejakého Tchajwance, výše zmíněného Ukrajince či jiného žvanila. A echt, jak sám říkáte, jde-li o politruky ze stejné strany či koalice. A myslím, že nemalá část spoluobčanů to vidí stejně. Tedy nemá to cenu, nemá to význam a slovy klasika: Je to marný, je to marný, je to marný.
U šéfa Reportérů ČT Marka Wollnera nyní Česká televize prošetřuje, zda se dopustil něčeho, z čeho ho viní bývalá podřízená, Markéta Dobiášová. Dokonce přišel podnět i na chování Nory Fridrichové. A to prý od samotného Wollnera. Na kterého zase prý podala podnět Fridrichová. Je v tom poněkud… nepořádek. Co myslíte, že z toho vzejde?
Nevím, co z toho vzejde. Ale když se chytnou mezi sebou bezpáteřní a zamindrákované hyeny, může z toho být poměrně slušná kovbojka. Opět ono okřídlené: Revoluce požírá své děti. „Etaloni morálky“ ze závislé, neobjektivní a nevyvážené bruselsko-washingtonsko-berlínské ČT nám opět nastavují zrcadlo a názorně ukazují, jak pokrytecká je ta jejich slušnost, pravda a láska, kterými se neustále ohánějí.
Vyvinul se nám tady takový nešvar. Hlavní kandidáti nechtějí chodit do debat. Co s tím mohou novináři dělat? Na Novinkách našli originální způsob, když se nebude mluvit s kandidátem, bude se mluvit o kandidátovi. Je to podle vás košer?
Zřejmě nic moc. Jde o výsostné právo jednotlivých kandidátů. Nechtějí-li a mají-li jiné kanály, kterými se prezentují svým potenciálním voličům, nechť. Přístup Novinek se mi nepozdává a košer za mě není.
Na CNN Prima News proběhla debata „týmu B“, tedy nefavorizovaných kandidátů. V SMS hlasování zvítězil Jaroslav Bašta s 47 %. Znamená to, že podpora J. Bašty je podstřelená nebo má hnutí SPD velmi disciplinované voliče, ochotné posílat smsky, když na to přijde?
Zaznamenal jsem. Ačkoliv mě to docela překvapilo, nutno dodat příjemně, tak bych tento Baštův úspěch nepřeceňoval a bral ho s rezervou. Přece jenom to zaprvé bylo právě ono „béčko“. Zadruhé CNN Primu historicky sleduje, alespoň myslím, vyšší podíl vlastenecky orientovaných diváků. Jakkoliv je tato stanice již prošpikována progresivistickými levicovými liberály, což se odráží prakticky napříč vysíláním. A za třetí nechť se bystrý čtenář zkusí zamyslet, komu prezentace tak solidní Baštovy divácké podpory prospěje, a hlavně komu naopak ne.
Čapí hnízdo pomalu ale jistě spěje k nějaké formě rozuzlení. Myslíte, že to bude mít nějaký vliv na volby? Nebo si už každý rozhodl sám pro sebe, zda je Babiš vinen?
Několikrát jsem už říkal, že nekonečný příběh Čapího hnízda, je už stará a ohraná vesta. Myslím, že vliv rozuzlení bude zanedbatelný. Co je však důležité si neustále opakovat, zásadní problém a příčina celé kauzy jsou přece dotace, které na úrovni EU působí už naprosto nepokrytě jako zlegalizovaná korupce.
První kolo voleb nám graduje, už za týden půjdeme k urnám. Máte nějaké postřehy na poslední chvíli?
Žádnou Ameriku jsem už neobjevil. Mainstreamová prorežimní média nadále protežují převlékače uniforem, kariérního komunistu a celoživotního oportunistu Pavla vedeného dle všeho zpravodajským operativcem Kolářem a Nerudovou Čaputovou s IQ plastové Barbie. O druhé kolo si to s výše zmíněnými loutkami rozdá Babiš. Žádné novinky. Čtvrtý zřejmě skončí Fischer, který už je dle mého stejně jako ostatní víceméně do počtu. Jen k průzkumům veřejného mínění, jejichž cílem je ono mínění usměrňovat, nikoliv reflektovat. Mám pocit, že to opět „tvůrci příběhů“ trochu přehánějí a ve svých touhách po úspěchu dvojice Nerudová Pavel možná naopak paradoxně pomohou získat nějaký ten hlas pro bývalého premiéra.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Senátorka Zwyrtek Hamplová: “Předvýběr” České televize? Jasné NE!

Dle plánu ČT má být finální debata prezidentských kandidátů rozdělena na dvě části. V té první vedle sebe stane všech devět uchazečů o nejvyšší ústavní funkci, v části druhé pak na pódiu zůstanou jen ti „hlavní“, které favorizují průzkumy, tedy Petr Pavel, Danuše Nerudová a Andrej Babiš. A ten možná ani nepřijde.

Za mne - NEMYSLITELNÉ. Podle mého názoru klidně mohou být tři debaty po třech, popř. dvě po čtyřech, ale se složením na základě losu. Tedy nahodile. Každý má mít stejné šance

Nikoho nelze favorizovat, nikdo nesmí být odsunut do role “křoví” předem vybraným. Negativně jsem to hodnotila už u soukromé televize, u veřejnoprávní bych to považovala za protiústavní zásah státu do rovnosti kandidátů prezidentských voleb. Takový “pražský předvýběr”.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Zvítězil nejhorší řečník
Komentář na facebookovém profilu k velké debatě na stanici CNN Prima News.
GLOSA: Zvítězil nejhorší řečník
Musím říct, že Jaroslavu Baštovi jeho dnešní drtivé vítězství v televizní debatě “šesti” přeji. Debatu jsem sledovala, a dovolím si jen pár postřehů:
Měli být přítomni všichni kandidáti - tento přístup ze strany televize není rovný, ale protekční ve prospěch zbývajících tří. Nechápu proč. Mne by dnes paní Nerudová patrně bavila.
Moderátorka nebyla názorově nestranná a byla nervózní.
Přeřeknutí kolegy Hilšera, že USA jsou náš sponzor, opraveno spojenec, bylo úsměvným zpestřením.
Milým překvapením byl kandidát Karel Diviš tam, kde odpovídal podle svého, ne politicky marketingově.

Potěšili mne ti, kteří se nebáli říct, že cizí vojska na našem území buď absolutně ne, nebo by o tom museli rozhodnout občané v referendu.
Jaroslav Bašta byl spolehlivě nejhorší řečník.
Současně však bez stopy politického marketingu a s klidným úsměvem předvedl obsahově nejvíc v oboru “znalec svého lidu”, a nenechal se rozhodit ani občasným šumem z publika, které z jeho procent začalo být asi nervózní. Je vidět, že jakýkoli marketing nemůže nahradit vlastní mozek a řeč na rovinu. Není podstatné jak, ale co se říká.
A protože vím, jaké je to v přímém přenosu před kamerami, a v sevření okolí tlačící vás k “jedinému správnému názoru”, má za svůj dnešní výkon i výsledek můj obdiv.
Vím a stojím nohama na zemi - podobné průzkumy nelze přeceňovat. Ale mezi šesti zdatnými soupeři nelze 47% ani podceňovat. O to vic by mne zajímal výsledek v případě celé devítky.
O ten nás však televize bezdůvodně připravila.
Ale ona ta protekce může být takticky kontraproduktivní.
Tak se zamyslete. Komu to prospěje? Vyoral k Baštově „úspěchu“

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Nebuďme zbabělci, nenechme se manipulovat mainstreamem. Volme Baštu!

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

O jakých potřebách se tady vymezujete? Až za týden půjdete k urnám, skočte do ní.

Prosím vás lidi, přestaňte s tím volením šmejdů a zlodějů, volte rovnou svoje potřeby, třeba že chcete mít naši energii zadarmo, nebo že chcete aby vás exekutoří přestali exekuovat, nebo že třeba chcete mír to je jedno, ale prokryndapána přestaňte volit zastupitelské svině.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

To srovnání je velice přesné. Jenom mám od začátku obavy, že nejvíce ve střehu musí být nikoliv Rusko, ale Zelenskyho sousedi!
Jaký to je stát, který opustila třetina obyvatel, protože nejen režim, ale i hospodářská situace je vražedná?
Druhá třetina obyvatel uprchla po vypuknutí konfliktu. Kdo neměl úplatek pro "úředníky" a pro "celníky", ten musel zůstat v zemi Banderovců.
Vlády hlupců sypou Zelenskymu zbraně, munici, finance. Bohatí bohatnou, chudí živoří.
Kam se opře síla, až zjistí, že na Rusa to nejde? Do Polska, do Maďarska, do Moldávie, do Slovenska...?
To se budou hlupouni v Bruseli divit. USA bude v kongresu bojovat o vítězství Jestřábů a podporu války proti Rusku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Neme, opomněl jste ještě tu o tom, jak po Mnichovu Němci obsadili území ČR z čisté přátelské snahy ochránit ho před ruskou okupací...

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)

Krizi v Sýrii předcházelo US napadení Iráku, vlna migrantů z Iráku v Syrii, následný růst cen potravin a nájmů, inflace. Z toho vyplynula nespokojenost lidí, demonstrace. Pak stačilo, aby se vystupňovalo násilí na demonstracích, režim se začal bránit a USA s dalšími arabskými pomocníky a EU tam zorganizovali revoluci, mediální propagandu, dodávky zbraní a další pomoc "rebelům". Nepřipomíná vám vývoj současné dění u nás?

Průměrný počet slepic: 4.7 (65 hlasů)

Co to píšete za nesmysly ?

Průměrný počet slepic: 1.6 (16 hlasů)

Takto solidní lži, kterým věříte, jsem již dlouho nečetl, nechci vidět váš nos...

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

... á, pán je znalec a klasicky zaměňuje následek za příčinu! Vzít si čolka v plísni jako zdroj, je, věru, záruka objektivní informace. A nenapadlo Vás, že ti ukronáckové tu nejsou náhodně? Jsou většinou vycvičení, motivovaní, takže by mohli s úspěchem "odkanalizovat" odpor Evropanů proti vládnoucí sebrance...

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

A vy jste debil doborovolně nebo vás za to platí?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

ale fakt mi to nedá. V tej vládní koalici, tam to žije :-)))))) https://www.prahain.cz/krimi/muz-39-znasilnil-me-poslanec-vladni-koalic…
Fakt to nevyhledávám. Tohle na mě vyskočilo v jedné diskuzi.
Děkuji za pozornost a už nebudu zlobit a budu debatovat k zajímavému tématu za 5 slepic

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

Z vyjádření KDU ČSL:
Dle informací obsažených v trestním oznámení bylo oznamovatelem sděleno, že oznamovatel trpí závažnou duševní nemocí, a přesto nerespektuje předepsanou medikaci.

Nesmíte papouškovat každého blázna :-)

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

- To už je apríl. Tak SPOLU znásilňuje celou republiku a teď ještě s námi budou vyje.... i tihle poslanci.
- Tohle nevymyslíš tak kdopak z Parlamentu je na kluky? o Pospisilovi a Navratilovi se to vi, ale ty sou u Lidovcu, u Spolu je kdo?
- Nakonec s náma vyiebou se všema, a s každým osobně 😄
- Tak kdopak je ten chlípník ?

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pravda je taková, že současné Rusko je směs byzantské despocie, totálniho nepotismu a nejzuřivějsiho lumpennacionalismu, jaky si lze jen představit.
Příšerné poměry, ani zdaleka nesrovnatelné s tim co jsme přežili u nas, a to včetně let stalinismu.

Průměrný počet slepic: 1.8 (66 hlasů)

pan Vlastenec v Rusku poslední dobou žil? Nebo jen sleduje mainstream? Anebo rozsévá povinný narativ, aby pak na základě "nevhodných" odpovědí někdo mohl celé www.vidlakovykydy umlčet...?

Průměrný počet slepic: 4.3 (52 hlasů)

Prosím Vás… v Rusku je bída. Nerozumím co je na tom ke zpochybnění, stačí se zeptat kteréhokoliv Rusa, co jej potkáte. Hlasování nohama je nejspolehlivější ukazatel nad všechny propagandy a lidi emigrují z Ruska a ne do Ruska.
Rus má celou periodickou soustavu prvku a přitom si dagestánci kradou porcelánové záchody, takže kde je to bohatství? No u normálního Rusa asi ne, to k tomu rozkradení a oligarchii. Nemusíte žrát propagandu české televize, ale zase vypnout selskej rozum jak přijde téma na Rusko taky není úplně ok

Průměrný počet slepic: 2.4 (37 hlasů)

In reply to by Jakub z Prahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

očima českého turistu, který nemá proč dělat propagaci. Město Machačka (spíše Machačkala) s asi půl milionem obzvatel:
https://youtu.be/NLpaOBLUmec
Nevím, jestli je na důkaz chudoby v RF vhodný právě Dagestan, hornatý výrazně islamský stát (ca 85 % obyvatel) se silným separarastickým/teroristickým hnutím s jen třemi miliony obyvatel. Tak se podívejte na chudobu v jednom z jeho měst...
Rok 2005 - turistika po Ukrajinských Karpatech - městečko Koločava, kraj Nikoly Šohaje loupežníka (zakarpatského Jánošíka, podle Krtka v této diskuzi jen jiného Banderu). Kdysi krásná základní škola z dob ZSSR s dřevěným obložením zdí na chodbách přízemí, kdysi z chemickými laboratořemi a dokonce kdysi saunou (podle nápisů na dveřích). V roce 2005 zdevastovaná tak, že byste nevěřili. Záchody zcela nepoužitelné, umyvárny jen částečně a než byste si došli na latríny na dvoře, na němž se pásly dvě krávy, zaskočíte raději do keřů, protože při té devastaci je to jedno. Původní asfaltové silnice se podobaly spíše polňačkám. Lidé, kterých prastaré náklaďáky vozily do kopců na borůvky nebyli zrovna přátelští ... to je osobní zkušenost stará 17 let, možná se to změnilo, nevím. Ta škola vybírala peníze za to, že jste si mohli rozložit na podlaze ve vstupní hale spacák, někde postavit stan... jiný nezávislý důkaz zde: http://hany.info/cz/galerie/ukrajina-kolocava-skola-hrob-nikoly-suhaje-… (není to můj blog).

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Shlédl jsem jej, je to hezký. Ovšem, to že se natočím před novou mešitou nic nedokazuje. I Rusko 19.století stavělo nádherné chrámy a Putinovo rusko a jeho kostel armádních sil... pastva pro oči. Teď si ovšem řekněme něco faktického
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_federal_subjects_of_Russia_by_GDP…

Dagestán je jedna z nejchudších provincií, přitom má nerostné bohatství jak Katar. Takže, kde to bohatství je? Je.. ono se asi ztratilo na francouzkou riviéru :-D

Víc nepotřebuji. Komentář k Ukrajině je irelevantní, Ukrouši jsou banda zlodějských náglů, já reaguji na pána, co zpochybňuje něco tak zjevného, jako, že Rusko není zrovna vzorový stát v efektivitě výkonu státní správy, emigrace pryč a rozkradené nerostné bohatství budiž mi důkazem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

In reply to by Jakub z Prahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

hlavně, že ta Ukrajina je něco lepšího než Rusko!

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Ukrajině bídu neznají asi tak, jako tam neznají žádné Banderovce, kterým staví pomníky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Které post-sovětské ekonomiky rostly od roku 1990 nejvíce?
zveřejněno 26.srpna v Strategic Culture
V roce 1990 byl Sovětský svaz druhou největší ekonomikou na světě. Nové státy, které vznikly na jeho troskách, prováděly různé hospodářské politiky s různými výsledky. O třicet let později na tom byla většina zemí lépe, až na dvě výjimky: Ukrajina a Gruzie. Mimochodem, právě tyto země svou sovětskou minulost popírají nejvehementněji a usilují o integraci do Evropské unie.
Na přiložené mapce je pro každou z post-sovětských zemí uvedeno jak se změnila jejich současná ekonomická síla proti roku 1990, kdy byly ještě součástí SSSR. Jejich úroveň v roce 1990 uvažujeme jako 100%. Rozpětí mezi jednotlivými zeměmi je veliké, Ukrajina zaznamenala pokles o 41.16%, ale naopak Turkmenistán vzestup o 370.75%.
Protože mapu poskytnout nemůžu, seřadil jsem údaje o změně ekonomické úrovně vzestupně za sebou:
Ukrajina 58,84%, Gruzie 91,44%, Rusko 124,51%, Kyrgyzstán 150,36%, Tadžikistán 174,96%, Bělorusko 203,54%, Arménie 215,67%, Moldávie 217,86%, Kazachstán 224,56%, Lotyšsko 250,12%, Ázerbájdžán 267,70%, Estonsko 277,69%, Litva 282,01%, Uzbekistán 367.64% a Turkmenistán 470,75%

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Sovětský svaz byl v roce 1989 sedmou největší ekonomikou, před ním byly USA, Japonsko, Německo, Francie, Itálie a Británie. Na druhém místě byl celosvětově naposledy v roce 1977, kdy ho předstihlo Japonsko.

Moc pěkná animace vývoje HDP Top 10 zemí: https://www.youtube.com/watch?v=LCSVXo8ZUiA&t=353s

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

jen bych přihodil ještě jeden graf a to je giniho koeficient pro měření nerovnosti ve společnosti. Pokud se totiž bavíme o růstu hospodářství, musíme se taky bavit o tom, jak hodně je tam tzv. privatizace zisků a socializace ztrát, to nám o bohatství lidí řekne širší kontext.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/gini-coefficient-by-…

Z toho jasně je ukázáno, že zatímco Turkmenistán (40,1) je stát, který roste a bohatství z růstu není rozdělováno mezi lidi, podívejte se na samotné Rusko (37,5) a pak srovnejte třeba s Běloruskem (24) nebo Ukrajinou (26.62). K čemu je Vám růst, když z něj jde profit pouze horním 1- 10 % populace? To je k ničemu.

A pak bych to srovnal s tzv. hlasováním nohama, kde se teda žije dobře a hle... všechny vyjmenovaní růstový tygři jsou vlastně i mistři imigrace do Ruska (je to jejich soused) a zároveň to jsou státy se suverénně obrovskou hodnotou Giniho (index Robina Hooda).

https://www.migrationpolicy.org/article/russia-migration-system-soviet-…

Hmm... Takže do Ruska se utíká, pokud žijete ve střední asii... Utíká do Ruska ovšem někdo třeba z Běloruska? Ne, tam se žije dobře, takže počet imigrantů z Běloruska se propadl na polovinu (v 2010).

Takže závěrem, na Ukrajině se žije naprd, ovšem pokud bude Ukrajina růst (třeba i tím, že vypráskala rusko-ukrajinsé oligarchy ) například investicemi do ložisek plynu na východě země budou se mít všichni Ukrajinci dobře- lépe. Naproti tomu, v Rusku se žije naprd taky, ovšem pokud se Rusko vzpamatuje a začne ekonomicky růst, i díky třeba invensticím Číny a Indie, obyčejný Rus zase utře nudli a může si o porcelánovém záchodu nechat znovu jen zdát.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

Inzo!
Vaše procenta jsou přesná, ale pokud k nim neuvedete základ procentuálního počtu, tak jsou naprosto nesrovnatelná. A základem toho počtu mohou být pouze produkce státu na hlavu v dolarech. Z téměř nulového základu můžete vypočítat růst tisíce procent ročně a i tak to bude růst naprosto bezvýznamný. Dejte si tu práci a vytvořte exelovskou tabulku s objemy výroby na hlavu, základy růstu na hlavu a stanovením míry růstu ekonomiky v procentech. Pokud nevíte o čem píši, tak raději neodpovídejte vůbec - diletante!!!!

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Pokud bylo pro jednotlivé republiky SSSR propočítáno HDP za rok 1990 a pokud se tyto republiky po rozpadu SSSR osamostatnily a je znám jejich HDP za rok 2020 a pokud je toto HDP vyjádřeno ve stejných jednotkách, pak je naprosto korektní tyto dvě HDP porovnávat. Nic složitého a nic co by odporovalo logice. Nesnažte se věci komplikovat "odborníku".

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

a znovu si přečtěte vlákno, Nikdo se nebaví o Ukrajině ve vláknu, ale komentujeme ten ruský bordel a zda je, či není.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

a jeho funkce nebude zrušena, jeho monopol na informace rozbít, pak tady budou tady JEN jim,jak vidíte zaměrne ohlupeni občane,kteří si nedokažou v relativním blahobytu představit totální nedostatek energie,zničeni průmyslu ,prima vysoké ceny inflačního hladomoru a úplnou devastaci republiky,kterou dostali za úkol OPRAVDU námi zvolení sataniste plnící heslo

ROZBIJEME REPUBLIKU ZA PENIZE!!

Vás všechny budou mobilizovat a v mimořádném válečném stavu vám všem zruši absenci Solidarity web jak vidíte nejen www.novarepublika.cz ale i volby!
My nejsme demokracie vás už dnes ohlupenych čumilu ,my jsme diktátorská MENSINA satanistu a vám to dodáme razne e formě Policejního STATU,který jsme si už dali podvodem schválit parlamentem do zákonů, protože nás NIKDO kontrolovat nesmí a nebude!!To Pinočet byl proti nám holenkove dvojka máslo!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (29 hlasů)

O jakém monopolu tady mluvíš? Nemáme snad kromě ČT i další soukroumé stanice? Neexistuje krom televize nepřeberné množství radiových stanic. Nemůžeme si na internetu či v tisku vybrat zdroj informací dle svého gusta?

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

Ten zloděj našich poplatků GŘ TV a lživy podvodnik dál ohlupuje voliče a oni pak voli vládu satanistú a ta za naše peníze déla bordel z celé republiky!!Nejsi taky jeden z téch niçemú co je placen a přiživuje se za to ničeni republiky z našich peněz a poplatkú?
Že ty bydlíš v máma hotelu ,dostáváš kapesné na trávu a potom zpitomele rajtujeß na svých mrtvých NEOmarxistickych oslech,kteří se považuji za nástupce komunistů!
Napis špino, kdo tě živi ,že je to naš rozpocet a jsi na jeho cicku vnitraka,protože se nijak jinak nedovedeš uživit a musiš brzy udat svého fotra jak ukrad naše továrny a obohatil se tak ho jdi udat,bo ti dává malé kapesné a ty se musiß jitnživit jako špina!Už jsi zaplatil odpustky za komín?
Co tu délas pirátský zločinče!Žer si tam svoje ponravy a hlísty toho tveho ŠWABA a přijdi tu z toho zas školit tvoje dupereleplne sraček, jako pár dalších nepotřebných nicemu,kteří se jinak uživit neumeji a na jejich děti çeka placení dluhú,které tu naděláš a pak natáhneš backory!
No ni??

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Milá Aničko, vidím že tě zžírá palčivá nenávist. Možná to bude mít co do činění s tvojí posedlostí satanismem. Tvoje příspěvky nemají moc hlavu a patu, hlavně že v nich máš satanisty, neomarxisty, šwaba či co dalšího.

O mě neměj péči, mám se dobře. Jsem otec čtyř dospívajících dětí, mám pěknou ženu, dům, zahradu a dobrou práci.

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)

Vaše děti budou platit ty dluhy,které se vám prý moclíbí což nevidíte?Pokud si myslíte,že jste bohatá Střední třída tak vás çeka odstranění a jak vidím nic o tom nevíte brzy nebudete nic vlastnit a z toho budete ßtastny,to vám přikazuje pan ŠWAB!,ale takoví ignoant po
jako vy stejně ničemu nerozumí ,tak co s nim!?
Stále jste mi neodpověděl jak se těšíte na placení odpustkú na všecko ,zda máte doma tu inflaci a brzy superinflaci a pak budete rukovat brzy na Ukrajinu,tam je takových prý chlapikú už málo,Ukrajince má pán Bůh rád a povolává je k sobe po
Po oa tak je budete muset vystřídat a vemte si tam sebou i vaše beztak špatné vychované děti,no,že jsou to Nemehla ,co vůbec nic neumí a musí se dát živit v máma hotelu!Kápněte božskou ať to všichni vidí! jak volite tu svoji pétidemolici!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Předně, o moje děti se neotirej. Houby o nich víš, houby ti po nich je. Možná, kdybys uměla aspoň něco z toho, co umí ti starší, dařilo by se ti lépe.

Zachránit od tebe fakt nepotřebuju. Umím se o sebe postarat sám. Jsem finanční profesionál. Vydělával jsem před covidem, vydělal jsem na covidu, vydělávám na inflaci.

Čekat, až mi informaci přežvýka televize, to bych dopad. Informace potřebuji mít hned, jak se něco podstatného stane. Pokud někdo něco důležitého v televizi řekne, tak to samozřejmě vím. Ale nepotřebuji na tu bednu čumět.

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

2,5 bilionu našich penez z manipulaci s ménou a ty jste zabunkroval do ČNB a teď zakeřniku čihate na to,aby tyto zapomenuté peníze přeměněné na 76 miliard euro zabavila ECB pro sebe bombiček euro!
Zločinec jak vyšity, HANBA zmetku,až se to dozví ty vaše déti budou vás NENAVIDET za to,že to budou muset platit to svinsto fotra
až se to obrátí, půjdete za ty špekulace bručet do hladomorny darebaku!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

S kurzovým závazkem ani ČNB fakt nemám nic společného :-). To si musíte vyřídit s Rusnokem a tím trotlem Michlem. Oba tam dosadil váš Zeman.

Své děti průběžně finančně vzděláván, aby si pak dokázali poradit sami.

Říkal jsem ti Aničko, že máš problém s nenávistí. Zkus uvolnit a neřešit věci, kterým nerozumíš. A financím a kapitálovým trhům zjevně nerozumíš.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

Kdyby jsi byl a věcem rozuměl,tak by jsi nenechal svou vlast tak hrubé vykrádat a aktivně tady s námi všemi bojoval za naše peníze a změnu režimu vycházejícího z gangsterismu ,vy mě za tyto meskvele pozitivní vlastnosti nenávidíte a chcete nenávistné ty nebohé bezmocně domorodce dostat zpět do středověku a mé upalit bo ničemu nerozumíte a chcete za peníze ničit dále republiku,já nepotřebuji být nesmrtelná !
Neznáte ani tak jednoduché věci jako je řízení světové politiky,ekonomie a sociálních věcí jen 6 prioritami zobecnélych prostředku řizeni!Motate to se tu nám tady Elité klidových komentatorů pod nohama a jste jak to vypadá že tě společnosti vyvrhel !Priznejte se zločinče !
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Ne Aničko, nemám potřebu tě nenávidět. Nepodsouvej mi své emoce. Jen mne udivuje, kolik pitomosti tady dokážeš napsat. Občas na mne pusobis jako nepovedený chatbot.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tak to je litujem, že mají doma takového blba.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Ještě pro tebe mám jednu radu. Pokud se to nelíbí program ČT, tak se na něj nedívej. Já nesleduji žádnou televizi, je to ztráta času.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Když nic nesleduješ, tak nevíš, co tam říkají za kraviny.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

DM!

Udělejte tabulku všech medií, vložte do ní jejich roční tržby a náklady a info o příjmech od sponzorů. Hned bude jasné jak to nepřeberné množství medií unizono žvatlá jak jejich páníšek káže!!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak větší snůška blábolů v podání samozvaného historika nema, tentokrát o Sýrii, je zde málokdy k vidění.

Průměrný počet slepic: 3.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak Vidlák se vydal na cestu srovnávání. Proč ne, ale srovnávat Sýrii s Ukrajinou vypadá jako krajně přitažené za vlasy, kulturní a historické základy jsou zcela rozdílné. Jeden příklad - Syřané si na vnitřní rozvrat a hlad bohatě stačili sami, na Ukrajině se o to musí snažit Rusové.
A Bandera jako historický hrdina? Jak už to tak bývá, byl kontroverzní postavou. Ostatně my o něm moc nevíme, za války pěkně seděl v koncentráku.
Ale pojďme blíže. Kdo je slovenským hrdinou? Jánošík, odsouzený za loupeže a vraždu. Že bohatým bral? No jistě, komu jinému, chudým tehdy nebylo co vzít. Příkladný hrdina!
A pojďme k nám. Jan Žižka se léta činil jako zloděj, loupežník a vrah. Posléze se ukázalo, že měl i talent vojevůdce, ale i v té době se dopouštěl činů, které byly i na tehdejší dobu hrozné (např. masakr katolíků při dobytí Chomutova v roce 1421). Kromě toho, že to byl skvělý vojedůce, to by také fanatik. Jako hrdina rovněž hodně problematický.
Takže nevyvyšujme se (alespoň v tomto) na Ukrajince, my na tom opravdu nejsme lépe.

Průměrný počet slepic: 3.1 (37 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Srovnání Syrie s Ukrajinou přitažené není. V Syrii USA vypracovaly plán na destabilizaci ještě před vypuknutím nepokojů. Jedním z bodů bylo zvýrazňovat rozdílnosti mezi národnostními a náboženskými skupinami. Došlo tak ke střetu mezi Šíity, Sunity, Kurdy, Araby, Turkmeny. Pomohla i Británie s radiem Barada. A USA také přispěli válkou v Iráku, odkud prchli tisíce iráčanů do Syrie a tím Syrii pomohly destabilizovat. ISIS je následek působení USA v Iráku. A Al Kajda má kořeny z podpory teroristů USA v Afganistánu.
I na Ukrajině se angažovaly USA miliardovou podporou opozice, podvodem proti prezidentovi Janukovičovi (slib stažení policistů z Kyjeva za přechodné období do předčasných voleb) s podporou následného puče. Další vývoj po puči je v USA režii, kdy ve vládě působily stovky amerických poradců, kteří posunuli Ukrajinu k militarizaci, rusofobii a Banderizaci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)