Velké nic

Autor

Pamatujete? Ještě před čtrnácti dny naši pravdomluvní intervjuci vzletnými slovy hovořili o mírové konferenci v Džiddě, kam se sjede celý svět a kde bude nastolen mírový plán pro Ukrajinu pod taktovkou Ukrajiny (a samozřejmě také USA a celého Západu). Pak se začalo mluvit o tom, že to není žádná mírová konference, ale jen konference, která má za cíl, seznámit henten správný a demokratický svět s ukrajinským mírovým plánem. Od včerejška máme novinku… intervjuci už říkají, že je to Saúdský plán. Asi aby to nebylo další Bidenovo fiasko v řadě.

Nepřekvapivě plán předpokládá, že Ukrajina plně zvítězí a Rusko zcela prohraje.

Nejlepší bylo naše Zamini, které tam vystoupilo s prohlášením, že mírový plán Ukrajiny plně podporujeme. Samozřejmě už nedodali, čím ho podporujeme. Jestli stovkami tanků, letadel, raket, plnými vlaky munice, desítkami tisíc dronů a nebo jen ústy našeho kinderministra Lipánka.

V neděli existoval jediný výsledek, který by se dal prezentovat naší libodémo veřejnosti, co ještě stále věří v Ukrajinské vítězství: Čína prý vyslala Rusku důležitý signál… Omluvte naše novinářstvo, diplomacii i vládu… oni už nic jiného ani neumějí říct.

Ano, mělo to být jinak. Ukrajina měla v tuto chvíli bušit na Melitopol, Berďansk a Mariupol. Ruští vojáci měli ustupovat na všech frontách, henty internety měly být plné fotek vzdávajících se ožralých mužiků a hořících ruských tanků, ruští vojenští blogeři měli mluvit o strašné katastrofě a v Džiddě se měl porcovat ruský medvěd. Jasný signál Rusku neměla dávat Čína, ale USA měly dávat jasný signál ruským oligarchům, že je nejvyšší čas, opustit Putina, rozbít Rusko a zachovat si statky i hrdla.

Co je výsledek? Jedno velké nic. Bez ohledu na Šafrovo Fórum, bez ohledu na britské instituty války, bez ohledu na kecy CNN, Ukrajinci obsadili území, které je na mapě špatně vidět i lupou. A když Západ tvrdí, že to stálo dvacet tisíc životů, realita bude určitě o dost hrůznější. Do boje na ruské straně už nezasahuje jen generál Zima, nebo generál Bláto, ale přidal se i generál Křoví a jestli to takhle půjde dál, za chvíli bude ruským vojákům pomáhat i zákeřná generál Tma, který každou noc prorussky zahalí bojiště.

Všímáte si té karmy? Před rokem Západ nabubřele tvrdil, že konflikt na Ukrajině má vojenské řešení. Následoval výčet vojenské pomoci. Po roce dělají mírovou konferenci a do toho jim dochází, že vojenskému řešení tohoto konfliktu je blíž Rusko než Ukrajina. Stále zřetelněji to připouštějí dokonce i ukrajinští politici. Žádné porcování ruského medvěda se nekoná, naopak… stal se pátou největší ekonomikou světa, větší než Německo a největší v Evropě. Už se těšíte, až si koupíte nového levného Moskviče z poctivé ruské oceli? Dovedete si představit, že za deset let bude Volha symbolem kvalitního rodinného auta, spolehlivého a za dobrou cenu? Zajímavá představa, že? A ve vývoji budou dělat samí odborníci s německými jmény, přepsanými azbukou… Volkswagen bude americké auto a v halách Škodovky se bude pořádat třetí ročník festivalu Colours of Mladá Boleslav…

Mimochodem… první vojenský analytik zmínil to, co jsem říkal minulý týden – že než se Ukrajinci probijí minovými poli a třemi liniemi obrany, Rusové si připraví další tři linie plné min, ostřelované děly a vrtulníky, pokryté drony a nasáklé ukrajinskou krví.

A mír se v Džiddě neupeče, neupeče se tam ani konec války, jen spousta dalších států zjistí, že západní hemžení je jen hemžení bez jakéhokoliv smyslu.

Navíc je docela reálné, že nám válka na Ukrajině nestačí a dáme si ještě válku v Nigeru. Ona totiž bude vypadat úplně stejně, jako ta ukrajinská. Už se to vyzkoušelo. Drony jsou laciné a Lancety si může dovolit i nejchudší země světa. Stejně tak si tyto země mohou dovolit miliony min. Zakopat je umí dokonce i negramotný černoušek. A jestli je v poušti fronta tady, nebo o deset kilometrů vedle, koho to zajímá, že? Nemluvě o tom, že Evropa už nemá zbraně ani pro Zelenského, natož ještě pro Nigérii.

Kde já jen viděl toho Prigožina, jak se pěkně domlouvá wagnerovské kšeftíky s africkými vůdci… ?

Hele Lipánku! Nech toho. Vraťte se k tomu, co šlechtilo českou diplomacii. Mluvte o reálném míru. Přestaňte posílat zbraně, začněte posílat zdravotníky. Přestaňte hrozit raketomety a začněte hrozit opuštěním rozhovorů, které nikam nevedou. Svůj osud jste spojili s vítěznou Ukrajinou. Pomalu byste měli začít přemýšlet, jak budete minimalizovat škody, až se definitivně ukáže, že se to nepovedlo.

Začněte si chystat argumenty, až se vás zeptáme, proč jste nechali vykrvácet desetitisíce Ukrajinců, i když už každý dezolát poznal, že nevyhrajete. My se vás totiž zeptáme. Zeptáme se také, proč jste nechtěli mír, když byl možný a Rusko k němu bylo ochotné? Zeptáme se, jestli potřebujeme generály a tajné služby, kteří včas nepoznali, že vítězství nebude a že už se nebojuje za Ukrajinu, ale za zachování tváře Západu. Vaší štváčské a zpupné tváře.

Zeptáme se ministryně války, proč vyprázdnila sklady kvůli ofenzívě, která dokázala jedinou věc – zachytávat šrapnely těly vojáků. Zeptáme se premiéra, proč tak dlouho podporoval válku, která v naší blízkosti zbídačí čtyřicet milionů lidí.

Zeptáme se, jestli vám ty evropské hodnoty stály za padesát tisíc ukrajinských amputací a stovky tisíc ukrajinských životů. Zeptáme se, jestli vám stálo za to, zničit evropskou konkurenceschopnost, zlikvidovat poslední žalostné zbytky průmyslu a udělat z původně nejvyspělejší části světa (kam se hrabaly USA na naše zdravotní a sociální zabezpečení), středověký skanzen.

A hlavně… zeptáme se vás, proč jste neakceptovali původní cenu… ukrajinskou neutralitu. Nic víc po vás Rus původně nechtěl.

Jestli nemáte žádné eso v rukávu, tak přesně tyto otázky budete brzy muset zodpovídat. Brzy!

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350 Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (356 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Výrok, nad kterým by i konzilium psychiatrů žaslo:

„Ano, nevyvíjí se to

dobře a to jen

dokazuje, že jsme

na správné cestě.“

(Petr Fiala)

----------------------

přeloženo z fialštiny – Ano, jsme v řiti a to jen dokazuje, kam patříme.


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (195 hlasů)

Vážená paní Májo, 

Vámi "citovaná" slova pan Fiala samozřejmě nikdy neřekl. Takže to máme zase další Vaší lež.

Ale klidně se znovu vymlouvejte, že Vám to přišlo e-mailem nebo jste to četla na FB. 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 1.5 (66 hlasů)

Pan Milkman ze svým neúnavně sledujícím okem "Velkého bratra" zaměřené na Kydech tentokrát udeřil na naši Včelku.
Jak již víte pane Milkman nad vaší prapodivnou roli jsem se minule dosti zamyslel a dospěl k názoru že kromě role placeného trolla, zastáváte i roli Velkého Bratra který pečlivě sleduje každý náš příspěvek zde na Kydech.
Ze svými lživými projevy maskované pod rouškou zdánlivé pravdy velice připomínáte slova blyštivého Péťy  ve službách kterému sloužíte.
Po dnešní "masírce" kdy jste se obořil na naši Včelku a osočil ji ze lži, jsem si vzpomněl na podobnou "masírku" kterou utrpěla od Kroupy jak se výstižně vyjádřila vyhozená učitelka ze školy v Lánech v Praze.
Nejste vy pane Milkman náhodou některých z těch proslulých Kroupů?
Nejste vy náhodou ten dotyčný František Kroupa který vyhodil z práce učitelku paní Bednářovou?
Zde vám to ale pane Kroupo-Milkmane na Kydech neprojde, ani naší Včelku ani nikoho z nás hrdých dezolátů zde na Kydech nedokážete vyhodit z našeho Vidlákova.

vyjádření paní učitelky Bednářové ohledně rolí Kroupových viz zde:

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-Kroupa-se-rozvalil-a-volal-Kolarovi-Ucitelka-vyhozena-za-Ukrajinu-promlouva-732850

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (75 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

musím Vás zklamat, ale "vyhození" paní Bednářové mi také vadí, a to hodně. Stejně mi vadí i zbabělost ředitelky té školy, která se za paní Bednářovou nepostavila (pakliže celá událost probíhala tak, jak je uvedeno v článku na PL). Ale také mi vadí, pokud tady paní Mája nebo kdokoliv jiný rozšiřuje zcela zjevné lži. Třeba jako lži z Aeronetu nebo z webu petramichal. A není to proto, že bych vládu pana Fialy nebo aktuální zahraniční politiku této vlády považoval za excelentní, ale proto, že šíření lží zamlžuje a znepřehledňuje diskusi nad skutečnými problémy, na jejichž řešení není celospolečenská shoda. A tato vláda si samozřejmě (jako každá jiná předcházející vláda) kritiku zaslouží, a to pořádnou.  

Pokud byste se nad tím více zamyslel, tak by Vám mělo dojít, že opírají--li se zde probíhající diskuse ve značném množství opírá a nejrůznější lži a polopravdy, pak si tím jen asi škodíte. Pro ty, kteří nesdílejí Váš názor na svět, je totiž mnohem jednodušší Vás a ostatní označit za "dezoláty" (to slovo nemám rád, ale sám jste se tak označil) a dezinformátory. Jinými slovy řečeno, je mnohem jednodušší plošně odmítnout veškeré názory na tomto webu s tím, že to všechno jsou lži a blbosti, je-li poměrně značné množství příspěvků opřeno o nepravdivá fakta, anebo tyto příspěvky prokazují elementární neschopnost fakta interpretovat samostatně a/nebo v kontextu.

Pokud se tady "zapouzdříte" v názoru, že všichni máte pravdu, kterou si nedáte nějakým Milkmanem sebrat, tak se nikam nedostanete. To se tady můžete "uslepicovat", ale nikdo nebude brát vážně názory lidí, které vycházejí ze zcela zjevných a snadno doložitelných lží. 

A mimochodem, nevím, kde jste přišel na to, že bych chtěl kohokoliv vyhodit z tohoto webu? Předně to je na panu Vidlákovi, jestli mne tu nechá psát nebo nenechá a za druhé to jste byl Vy, kdo tady nenápadně navrhoval, jestli bych neměl být "zmizen". 

Přestaňte se oddávat paranoidním představám, že každý kritik je placeným agentem fialového hnusu, a začněte se spíše soustředit na to, jestli bláboly, které sem tapetuje jsou důvěryhodné (například tím, že si začnete ověřovat odkazy na údajné zdroje a zda tyto zdroje skutečně tvrdí to, co naznačuje článek). 

Milkman

Průměrný počet slepic: 3.2 (25 hlasů)


Vážený pane Milkman. Děkuji vám za vaše prohlášení, že nejste prokletý Kroupa ze zlověstné rodiny Kroupových.

Velmi povzbudivé je i to, že hájíte nešťastnou učitelku, kterou vyhodil z práce zanícený svazák se Seznamu František Kroupa.

Pokud vás vyhazov z práce pani učitelky opravdu mrzí, je třeba aby jste odsoudil i praktiku serveru Seznam a jeho agentů jako

je ten darebák Frantisek Kroupa ze zlověstné rodiny Kroupových

Protože to co nazýváte lži naší Včelky nebo poloviční pravdu to je metoda kterou používá zásadně server Seznam kterého jste již minule se zastal a bránil ho.

Zajímavé je že nazýváte lži z Aeronetu nebo z webu PetrMichal které jsou servery od kterých se dozvídáme pravdu a ani malým slůvkem 

jste nezavadil ο obrovských lží serveru Seznam cz.

To jakou špinavou roli sehrál server Seznam.cz za utváření společného mínění svou polemikou ve volbách 

proti bývalému prezidentovi Zemanovi je již známo. 

Bylo to v době kdy jsem se byl pyšný za našeho prezidenta Zemana, byl to opravdový státník ČR za kterého jsem se nemusel stydět ani já 

ani většina našeho národa. 

Jiná věc je že nás Zeman zklamal poslední dny jeho působení ale to je jiná věc na debatu, proč a co ho k tomu přivedlo.

I když připouštím že možná nejste darebák Kroupa se Seznamu stále ale věřím že vy patříte do týmu těch "pravdomluvných novinářů" 

Seznam.cz od kterého jste dobře placen.

Těchto "pravdomluvných novinářů" které velice výstižně nazývá "otroci korporátu (donedávna vydávání za novináře)" 

pan Petr Hájek z Protiproudu.

Ano pane Milkman možná že Kroupa nejste ale věřím že jste jeden z těch otroků korporátu (donedávna vydávání za novináře).

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Cituji z Fialových slov:

" Nevyvíjí se to dobře, ale ještě nemohu říct, že to nedodržíme, ..... obvyklá Fiaolovic půlminutová omáčka ..... Což všechno považuji za správné. "

https://www.ods.cz/clanek/24486-partie-cnn-prima-news-za-konsolidacnim-balickem-si-stojime-pro-budoucnost-ceske-republiky-je-dulezity-s-takovymi-dluhy-zit-nemuzeme

A vůbec nechápu, kde si navíc vylhal ten e-mail nebo FB. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (50 hlasů)

Víte co je horší než lež? Je to polopravda. A lidem , kteří demagogicky zneužívají polopravdy zásadně nereaguji na žádné jejich tvrzení. Naposled se na mém seznamu objevil diskutér , který prokazoval úspěšnost stávající vlády tím , že hodnotil schodek státního rozpočtu a za základnu bral rok 2021

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

a) takže je potvrzeno, že žádný tzv. "citát" pana Fialy není, protože se jedná o kompilaci dvou různých, na sebe nenavazujících, výroků

b) první výrok se týká vývoje schodku rozpočtu, kdy pan Fiala vyjadřuje názor, že plánovaný schodek rozpočtu bude dodržen (Nevyvíjí se to dobře, ale ještě nemohu říct, že to nedodržíme) a druhý výrok se vztahuje k pomoci firmám a občanům s energiemi ve výši 40 mld., kterou pan Fiala považuje za správnou (...což všechno považuji za správné).

Takže paní Mája zase lhala :-) 

Milkman

Průměrný počet slepic: 1.8 (20 hlasů)

jak víš, že to neřekl ?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Tam je asi největší díra v ruské argumentaci, chcete-li narativu.  Něco jako "Chtěli jste přes náš odpor do EU, mlátili a zabíjeli jste naše soukmenovce, tak.. vám zabereme Krym!"

Průměrný počet slepic: 2.6 (20 hlasů)

Myslím, že vstup Ukrajiny do EU by Rusům až tak nevadilo. Jenže Ukrajina začala koketovat s NATO. Rusko s Krymem jen v podstatě  předběhlo amíky. Někdy v roce 2009 měl Putin zásadní projev o tom, že NATO překračuje červenou čáru svým rozšiřováním na východ a taky, že Rusko udělá všechno pro to aby zůstala zachována jeho bezpečnost. 

Průměrný počet slepic: 5 (34 hlasů)

Já ji vcelku respektuju, ale přece jen- ty logické díry tam jsou.  A z nich především vyčnívá nespokojenost s původní dohodou z roku 1992 o respektování sovětských hranic Ukrajiny.  Já Rusy chápu, ale úplně celý ten jejich příběh nežeru..

Průměrný počet slepic: 2.3 (22 hlasů)

že Rusko trvá na neutralitě Ukrajiny. Ono je docela rozdíl, když NATO vypálí raketu třeba z Polska, či Slovenska. Do Moskvy je to 10 minut, říkali 🤔 Když ta raketa vyletí odněkud z Donbasu, je tam za 3 minuty. To už myslím nestačí nikdo zareagovat. Nejsem žádný milovník Ruska, ale už vůbec ne fanda ukrofašistů. Diplomacie je velké umění a tady se o to nikdo ani nepokouší. Rusko se právem cítí ohrožené a podle toho jedná. Minimálně od rozpadu SSSR západ Rusa jenom provokuje. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

která mu konvenuje.  Ale myslím, že je dobré minimálně znát a pochopit verzi druhé strany, v tomto případě americko-ukrajinské. V té bukurešťský projev Vladimíra Putina z 2008 nefiguruje, ale jsou tam úplně jiné události a datumy :-).

Průměrný počet slepic: 1.3 (15 hlasů)

to už je vyřízeno. Možná tak Oděsu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

 

Polský ocas vrtí americkým psem!...

 

...Ukrajinci nedokázali ani s obrovskou zbrojní pomocí od USA prolomit ruské opevněné linie a všechno, co dosáhly, jsou rozbombardované ukrajinské usedlosti, vesničky a samoty mezi minovými ruskými poli v zóně nikoho v Záporoží. Výsledek amerických dotací penězi a zbraněmi v řádech několika desítek miliard dolarů. A vedlejší ztrátou jsou desítky tisíc mrtvých ukrajinských kluků ve věku 17 až 24 let, kteří byli již počátkem tohoto roku nasazeni ze středních a vysokých škol na Ukrajině na frontu v Bachmutu a od června v Záporoží. Kromě nich byli odvedeni na frontu i důchodci. Ukrajina se stala nástrojem války amerických neoconů proti Rusku a výsledkem bude zničení Ukrajiny a celých generačních kohort ukrajinského národa...

https://aeronet.news/…it/

Průměrný počet slepic: 4.6 (70 hlasů)

Podle Amerického plukovníka Douglase MacGregora , Poláci se pokusí zatáhnout USA do války na Ukrajině! Video z českými titulky viz zde:

https://rumble.com/v356l98-podle-douglase-macgregora-se-polci-pokus-zathnout-usa-do-vlky-na-ukrajin.html

Není divu, že Kreml vyslal Wagnerovce do Běloruska, protože jedinou cestou, jak Polákům tenhle nápad rozmluvit, je hrozba uvnitř Polska. Když vstoupíte na Ukrajinu, naši Wagnerovci vám vstoupí do Polska! A když vy byste chtěli vstoupit do Běloruska na revanš, tak Bělorusko má rozmístěné ruské jaderné zbraně! Varšava ví přesně, co udělá Kreml, když polská vojska vstoupí na Ukrajinu. Wagnerovci proto už čekají v Bělorusku u polských hranic.

Polske tanky Leopard

polské tanky Leopard

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

opravdu tvrdí, že Litevci s Polákama chtějí samostatně zaútočit. To se mi fakt nezdá. Ve stejném rozhovoru doporučoval Putinovi nezůstávat v obraně,  protože by to mohlo být chápáno jako slabost.

Tak nevím :-/

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

kdysi takhle fašistická vláda z Polska provokovala Hitlera

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ale v tomhle, údajně ze západních zdrojů pocházejícím videu, detailně probírajícím jednotlivé úseky fronty, autoři odmítají jednoduchou myšlenku, že Ukrajincům k výraznějšímu postupu chybí pouze víc zbraní, ale přiznávají, že

"Absenci postupu je třeba spíš připsat slabé taktice, chybějící koordinaci jednotek, byrokratickým překážkám, sovětskému stylu uvažování a úporné ruské obraně."

https://www.youtube.com/watch?v=KDa885blya8&t=35s&ab_channel=GoodTimesBadTimes

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

ale z kontextu dosavadních zpráv bych řekl, že sami Ukrajinci. Ale jistě to nevím.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Schůzka v Džiddě! Západní média spustila včera lavinu dezinformací, aby zamaskovala další oslnivé Putinovo vítězství!
Caesar vstoupil do dějin nesmrtelným citátem: Veni, vidi, vici!, kterým nechal římskému Senátu oznámit své bleskurychlé vítězství v bitvě u Zely. Putin by mohl po víkendové mírové konferenci v Džiddě, kam nebylo Rusko pozváno, vejít do dějin touto stručnou zprávou ruské Dumě: Ani jsem tam nemusel, abych zase zvítězil! Mírová konference v Džiddě skončila ostudnou porážkou hlavních Washingtonských jestřábů Victorie Nulandové i Jeremiáše Sullivana, kteří vedli Západní vyjednávače. Západ obdržel na konferenci takový diplomatický výprask, že všechna jeho média začala jako na povel podle jednotného konceptu vytrubovat do světa zprávy o velkém vítězství Západu nad Ruskem! Je tedy na čase, se podívat podrobněji, co se vlastně v Džiddě o tomto víkendu odehrálo tak důležitého, že to západním politikům a médiím stojí za takový humbuk!...
Více viz zde:
https://www.michalapetr.com/map-1747-schuzka-v-dzidde-zapadni-media-spustila-lavinu-dezinformaci-aby-zamaskovala-dalsi-putinovo-velke-vitezstvi/

Saúdskoarabské města Džidda

Saúdskoarabské města Džidda leží na pobřeží Rudého moře. | Foto: ActiveSteve | Zdroj: Google

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Už mají v rukách všechno: Vládu, prezidenta i ústavní soud. Zdání však klame. Brněnská mafie + pražská kavárna = konec? Stát i národ je víc, než oni tuší. Jed polomáčených. Náckové se radují předčasně. Stromy a svině

overtono oko

PETR HÁJEK komentuje šmíráckou frašku s obsazením ústavního soudu polomáčenou sušenkou a miliardářskou dcerkou, a přestože si uvědomuje závažnost této další závory v bráně fialového koncentráku, neztrácí historický optimismus. Opakujeme to zde znovu a znovu: Všechna hlavní zvěrstva pětidemoličních Fialovců musejí proběhnout přes letní dovolené a prázdniny. Většinová veřejnost, zaujatá v této době hlavně dilematem počasí (je moc horko, nebo moc zima?, moc sucho nebo moc mokro?) vydávaným ve všech případech za projevy „klimatické změny“ (donedávna zvané „globální oteplování“) – si prostě dramatických dějů na politické scéně téměř nevšímá.

Pozoruhodné však je, jak s nimi nakládají i otroci korporátu (donedávna vydávaní za novináře). Léto pro ně bývalo příslovečnou okurkovou sezónou, kdy se nic neděje, takže každou maličkost nafukovali do olbřímích rozměrů. Teď je tomu přesně naopak. Kolem duní ničivé dějinné události, které nám salámovou metodou dál proměňují každodenní život v koncentrák – ale jejich obraz v korporátních médiích je stále stejný: Kromě nepřetržité řady slavných ukrajinských vítězství ve válce USA a NATO proti Rusku se nic podstatného neděje.

Jedno takové „nic“ se odehrálo právě v těchto dnech: Od pondělí máme nového šéfa třetí komory parlamentu (oficiálně ústavního soudu) a celkem tři nové „soudce“, které domněle vybral (agent Washingtonu v křesle prezidenta ČR) Petr Pavel. Aby umělecký dojem nové totality nebyl tak zjevně zrežírovaný, strhla se v senátu kolem jednoho jména řízená „potyčka“. Ale nakonec vše samozřejmě dopadlo tak, jak hradní gang (PePa je pouze jeho mluvčí) stanovil. Že to je jen nezajímavá maličkost tohoto léta?
Vice zde:

https://protiproud.info/politika/7355-uz-maji-v-rukach-vsechno-vladu-prezidenta-i-ustavni-soud-zdani-vsak-klame-brnenska-mafie-prazska-kavarna-konec-stat-i-narod-je-vic-nez-oni-tusi-jed-polomacenych-nackove-se-raduji-predcasne-stromy-a-svine.htm
 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Prostoduchý nástěnkář Toncek má opět záchvat agitace, takže to tu zasvinil k nepoužití. ;o/

Průměrný počet slepic: 2.6 (20 hlasů)

A nezapomínej, ve velkém to škodí.

ethanol

Jaké jsou účinky ethanolu na lidský organismus?
z  Wikipedie
V malé dávce způsobuje ethanol krátkodobou euforii a pocit uvolnění, ve větší dávce zhoršuje koordinaci pohybů (působením na mozeček), snižuje reaktivitu, snižuje vnímavost, tlumí rozumové schopnosti, vyvolává depresi, agresivitu atd.

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

hoši, nechcete si spolu někam zajít na pivo ??

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

To byla v tomto případě jistě dobře míněná, ale dost neuvážená rada.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Miliarda Kč pro Českou poštu se nenašla, pročež došlo k její decimaci. V týdnu byly články, že lidi v jižních Čechách čekají na dopisy měsíc, ačkoli jinde byly propuštěny stovky pošťáků. Nicméně desítky milirad jsme už prošustrovali (navíc jsme si je i vypůjčili), abychom dotovali dávkovou turistiku stepních nomádů v limuzínách. A dost se bojím, že horší časy ještě přijdou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

O poště už jsem tu jednou psal. Ale zopakuji to a doplním. Je mi 74 let a chodím o francouzské holi. Bydlím na vesnici. Automobil nemám. Ve dvou blízkých vesnicích je pošta. Pokud by tyto pošty zrušili jen bych to uvítal. Stačí mi jedna pošta v nejbližším městě. Pokud potřebuji něco na poště vyřídit, což je asi jednou za půl roku, raději si zajedu autobusem do města, kde si zařídím i jiné záležitosti, případně nakoupím, než bych jel autobusem do nejbližší vesnice, kde neúčelně promrhám čas čekáním na další autobusový spoj.

To že mnoho lidí pořád ještě trvá na tom, že opakující se platby musí platit na poště, a ne přes SIPO, že důchod si budou osobně vyzvedávat na poště, a nenechají si jej doručit domů, případně vyzvednout v bankomatu, je to jejich problém a ne státu.

Pokud občas posílám dopis, hodím jej do poštovní schránky, stejně ať už si jej odtud vyzvedne vesnická pošta nebo ta městská, dopis mi autem doručí také ta městská pošta. Na doručování balíků je tu několik společností, takže si v případě doručení zásilky z internetového obchodu mohu vybrat.

Mohl by mi někdo říci k čemu potřebuji poštu na vesnici?

Podle mne by měli až na výjimky zrušit všechny pošty na vesnicích a zrušit rozesílání balíků poštou. Zaměstnanci pošty by měli obejít všechny důchodce a vysvětlit jim co mají dělat, aby na poštu vůbec nemuseli chodit a pomoci jim vyplnit patřičné formuláře.

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

Pošta rovněž supluje státní správu, tedy lze tam pořídit různé výpisy z rejstříků, ověřit podpis... Ne každý hoví elektronické komunikaci, tudíž dává přednost výplatě důchodu v hotovosti. Psát o filatelistech je asi mimo váš zřetel. Máte pravdu, zasilatelské služby balíků se hnuly kupředu. Ale rekomando vám nepošlou. Navíc, jde o principiální záležitost. Když vám dnes sebere pětihnus poštu, co vezme zítra? Obvoďáka? Vždyť si můžete zajet do nejbližšího krajského města. Zubaře? Dtto. Ano, vaše názory jsou vaše hlediska na věc. Jiní lidé je mají zcela odlišné. Komu vadila funkční a levná pošta, versus paraziti z východu?

 
Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Abych pravdu řekl nevím, zda pošty na vesnicích ověřují podpisy, pochybuji o tom, ale dělají to obecní úřady i na malých vesnicích. Výplatu v hotovosti může na vesnici provést i městská pošta a co se týče rekomanda pošta pod kterou ta vesnice spadá. Filatelisté mají problém s tím, že většina lidí místo oznámkovaných dopisů posílá SMS to rušení vesnických pošt neovlivní.

Rekomando mi běžně doručuje autem pošta města, pod které spadáme. Stejně jako obyčejný dopis. Stejně by doručila i peníze.

Obvoďáka bych do toho netahal, to je docela jiný problém, který s poštou nemá souvislost.

Nechápete, že základní problém pošty je mnohonásobné zmenšení zasílaných dopisů a konkurence soukromých subjektů v rozvozu balíků. Tento problém nevyřeší bez drastické redukce žádná vláda a ani není žádoucí, aby služby, které líp zvládnou soukromníci, řešil za pomocí dotací stát.

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

Zkuste si můj příměr pošty a lékařů přečíst znovu. Klidně se nechejte obírat o svůj občanský komfort, na poštu jezděte kam se vám zlíbí. Vaši sousedé to třeba mají zcela jinak než vy, že nechtějí stát fronty v poddimenzovaných poštovních úřadech, kilometry vzdálených. Obce mnohde úřady nemají, ověřování podpisů se beztak děje jen v úředních dnech. Občanovi tedy nezbyde nic jiného než navštívit notáře nebo jinou instituci, která zajisté není blíž než pošta. A teď to hlavní: jak to prospěje vašemu životu, když pošta významně svoje služby znedostupní? Máte zato, že tím zachráníte valorizace vaší penze? Zlevní plyn a elektrika? Líp se bude jezdit po dálnici? Obohatí to občanskou vybavenost? Ne. Jednou zdrhl, a po zbytek života už jen prchá. Jste předurčen, aby z vás odkrajovali jako ze salámu. Z méstrany je to k tématu všechno.

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Zrovna před chvilkou mi mladá, hezká paní pošťačka předala jeden obyčejný a jeden doporučený dopis a taky předplacený TV program. Jo a bylo to z pošty městské, nikoli z té vesnické, která je sice blíže ale nemá to v agendě. Takže pokud by ta vesnická zmizela ani bych o tom nevěděl. Nevím, jak mi to narušilo můj komfort.

Pokud někdo z mých spoluobčanů chce mocí mermo vystát frontu na poště, tak já jsem ten poslední, kdo by mu v tom bránil, ale ať nepožaduje, aby se zbytečná pošta platila z daní občanů.

A to mi chcete namluvit, že obec, která nemá ani obecní úřad má poštu? Dokonce poštu, na které ověří podpis? Ona totiž ne každá pošta ověřuje podpisy. Zrovna ta, která je v blízké vesnici je neověřuje a pokud si myslíte že vesnická pošta má otevřeno asi tak jako obchody, každý den tak to jste na velkém omylu. Pošty na vesnicích mají otevřeno jen několik hodin týdně. Navíc jenom zjistit kdy má taková pošta otevřeno je problém, schválně jsem se to před chvílí pokusil zjistit, a na každé webové stránce je to úplně jinak.

Stejně jako bych nemíchal dohromady poštu a obvoďáka, stejně bych nemíchal poštu a dálnice, valorizaci penzí atd. Udržovat malé pošty na vesnicích je až na výjimky zbytečné a stojí to peníze ze státního rozpočtu které lze jednoduše ušetřit. Na co se ušetřené peníze mají nebo nemají použít je jiná věc a možná se na tom dokonce shodneme.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

Z praktického hlediska Vám dám v mnohém za pravdu. Jsem také z malé vesnice a taky nám tu poštu zrušili. Už v roce 2011, takže za tohle Fiala nemůže 🙂 Nicméně ono to má ještě další rozměr. Takový ten lidský. Od sametovky nám tu zrušili polovinu autobusových spojů, padla i prodejna smíšeného zboží, hospoda a také JZD. Všechno to jsou mimo svůj účel i místa kde se lidé potkají. Dobře si pamatuju, že pošťačka měla pro každého milý úsměv a pár vlídných vět. Před poštou si vždycky povídalo několik důchodců. Byl to takový kousíček kultury na malé obci. Není všechno jenom o tom, co se vyplatí, či nevyplatí. Já vím, dnes je JINÁ DOBA, na takové věci se nehledí. Všechno se přepočítává na peníze a lidskost se vytrácí. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Stejně jako „Zaapova ukolébavka“ mícháte zcela odlišné problémy dohromady. Rušení autobusových spojů a vesnických prodejen je docela něco jiného než rušení pošty.

Opakuji, že poštu rozváží po vesnici pošťačka s autem a dopisy se hází do poštovní schránky jako dřív. Já jsem až nedávno zjistil že nejbližší vesnická pošta s tím nemá nic společného a toto všechno zajišťuje nejbližší spádová městská pošta.

Zatím co dopisy a balíky vám dovezou až před práh domu, i když Vám tu Vaši vesnickou poštu zruší, tak pokud Vám zruší autobusový spoj, tak máte většinou problém, který se násobí tím, pokud zavřou obchod a pokud nemáte auto je to velký problém.

Asi si vůbec neuvědomujete že pošty nikdy nebyly v každé vesnici a lidé z vesnic kde pošta nebyla, museli stejně vždy cestovat do jiné vesnice. Rušení pošt není o lidskosti nebo nelidskosti ale o zdravém rozumu.

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

Tady v Kanderstegu (cca 1300 řádných obyvatel, v turistické sezóně možná 2000) před asi dvěma lety poštu PŘESTĚHOVALI z vlastní budovy do nádražní haly. Taky jsem už viděl poštovní službu v samoobsluze u pokladny. Všechny balíky včetně 25 kg pytlů se slunečnicovými semínky tady rozváží pošťáci. V mnoha vesnických regionech pošta se svými dodávkami nahrazuje autobusovou dopravu - odborný termín pro tuto dopravu je POSTAUTO :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

ako si predstavujetě taků pátů najvetšů ekonomiku na svetě?

To musíte mít, soudruhu majore, kliku, aby vaši předci ukradli v minulosti jiným území, kde se dá narvat trubka do země a ono to pak samo teče.

Akorát jsem poněkud skeptický k tomu, že bych chtěl svůj japonský offroad vyměnit za volhu s dřevěným volantem. Trochu jsem to pochopitelně nadnesl, ale kdysi jsem uvažoval koupit novou Ladu Nivu. A i když už v tom měli prsty i frantíci, fakticky na vývoji tohoto vozidla se od 70. let udělaly pouze kosmetické změny. Ekonomika by měla mít co největší přidanou hodnotu. To žádá inovace. Ruská ekonomika vyplundruje to, co je v zemi, půlka zisku se rozkrade, ale ještě furt to stačí na machrování ekonomickými výsledky. Urááá!

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)

a co takhle ukrást konta v bankách židům a pak i nacistům ? Taky pro ekonomiku dobrý, ne ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

mně by na cesty do práce stačila ta Volha s dřevěným volantem a pořádnými tlumiči, lehce opravitelná a bez hloupých asistentů za 300 000kč. Na letní dovolené létám, na poznávačky jezdím autokarem s průvodcem a na lyžovačku v Itálii si mohu auto půjčit.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Lady pomáhali projektovat Italové, konkrétně Fiat, dnes americká Generals Motors

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

to už máš jedno, Bobku.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jo, už má knedlík po dovolené na Krymu?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

nevešel se na standardní sedadlo v letadle

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Vypadá to, že musel vzít za vděk svým milovaným Západem s jeho "demokratickými hodnotami"..

 

A jak tak Rusku došli muži, munice, čas i chuť už loni na podzim, Krym mu jaksi zatím nedošel..

 

Příjemný večer všem.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

kterou tady za chvíli budeme všichni jezdit:

https://www.garaz.cz/clanek/auta-historie-volha-a-konec-pribehu-po-rozpadu-sssr-vzniklo-nekolik-neuspesnych-modelu-nevysla-licencni-vyroba-nepomohla-ani-role-v-bondovce-21010235#utm_content=ribbonnews&utm_term=volha&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

znáš nějakou automobilovou značku ze Švýcar ??

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Přeci známý Švajckár. Odhlasovali si ho tam v referendu. Zeptej se Miloše z Bernu, že nekecám.

Mimochodem, mám dojem, že to máš poněkud pomotané, já tam nikdy nebyl. Jsi si dal dva lidi dohromady a vytvořil z nich jednoho a nejsem si moc jistej, jestli Miloš bude rád, že jsi ho sprsknul zrovna se mnou, Bobši.

 

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)