S-300

Autor
Štítky

Když Turci sestřelili v roce 2015 Rusům jejich obstarožní Sučko, které se na pár vteřin ocitlo nad tureckým územím, psal jsem tehdy, že je to od Putina geniální šachová partie:

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/11/26/polemika-s-vlkem-obetovat-pesce/

Za cenu jednoho mrtvého a jednoho obstarožního nemoderního letadla získal argument jak řemen, kterým přitlačil všechny v oblasti ke zdi. Ruská protivzdušná obrana se pěkně nad Sýrií rozmístila a všichni začali kolem ruských vojenských uskupení našlapovat o poznání opatrněji.   A to nemluvím o tom, že Putin dokázal ve správnou chvíli natáhnout ruku ke smíru, ta byla Erdoganem stisknuta a i když má Rusko a Turecko v Sýrii jiné zájmy, přesto dokáží své choutky držet na uzdě a domlouvat se víc než je nám na Západě milo. Nemluvě o tom, že se nám člen NATO vysloveně bratříčkuje s nepřítelem a to tak mocně, že nevíme jestli v  tom NATO ještě vůbec je. 

Po nedávném sestřelení ruského letadla syrskou protivzdušnou obranou za Izraelského útoku na Syrské území před několika dny, mám naprosto stejný pocit.

Izraelci s Rusy koordinují situaci, mají zřízenou horkou linku, ale je to spíše opatrnost před možnými následky, než nějaká vzájemná láska. Zároveň Izrael je opravdu důležitý hráč v regionu. Je vyzbrojený tak, že jsou proti nim Turci slabým odvarem a ani Rusové nemají v oblasti takové kapacity, aby se mohli s židy pustit do většího konfliktu. A tak bylo nutné dávat pozor. Netanjahu jezdil do Moskvy každou chvíli a lecjací ruští generálové zase pobývali v Tel Avivu hodně často. 

Izraelci zároveň celkem nepokrytě útočili v Sýrii jak se jim to hodilo podle vlastních zájmů. Zřetelně byla vidět doktrína, že je lepší mít u hranic s Izraelem Islámský stát než Írán. Ovšem Islámský stát už není a Írán je blíž než kdy jindy. 

Putin samozřejmě nestál moc o to, aby se mu do Sýrie míchal další hóóódně vyzbrojený hráč, ale zároveň ho nemohl postavit před hotovou věc. A tak museli opatrně jednat... ty nebudeš útočit na ruské vojáky, my budeme zavírat oči před tvými nálety... A dokonce nedodáme syřanům ty naše S-300. Vlastně je to hodně podobná situace jako s Tureckem před třemi roky. 

Fronta se mění, syrská válka spěje k rozuzlení, staré dohody s židovským státem jsou už pasé, bylo hodně příjemné, kdyby tam Izrael nepoletoval... A tak je třeba obětovat nějakého pěšce.

Teď se to podařilo. Zdá se, že situace nebyla z ruské strany předem naplánovaná. První ruská reakce byla také velmi smířlivá. Nehoda... přátelská palba... to se ve válce občas stane. Tentorkát to nebyla ruská provokace, prostě se to jen stalo. Nejprve to vypadalo na situaci zahranouo do autu.  Ale pak Rusko přitvrdilo rétoriku a už se dali slyšet, že své  S-300 do Sýrie dodají. Stálo to čtrnáct životů a jedno moderně vybavené letadlo. Ale řekl bych, že to za to stojí. Izrael je mimo hru. 

Izraelci teď nemají argumenty... Úplně vidím ten rozhovor - Schovávali jste se za naše letadlo a díky tomu jsme přišli o čtrnáct vojáků a vybavení. Vycházeli jsme vám vstříc, koordinovali jsme, dělali jsme ústupky, ale vy si toho nevážíte. Teď nemáme na výběr, musíme se chránit a nesmíme dovolit, aby naši spojenci Syřané nevěděli, kam míří. A tak jim dodáme lepší zbraně. Zvykněte si, nedá se sic dělat. 

Nepochybuji o tom, že za pár týdnů Putin napřáhne směrem k Izraeli ruku ke smíru a ta bude horlivě stisknuta. Troufám si tvrdit, že na ty S-300 syrské armádě nedojde. Ale dojde na značné omezení izraelských aktivit v syrském vzdušném prostoru. Každopádně Putin si z toho udělá další výhru. Buď Izraelce omezí raketami pro Asada a nebo novou mnohem lepší dohodou. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Nevím. Mně spíš to přijde jako hra s tím, co si kdo aktuálně vytáhne z balíčku, než nějaká dopředu naplánovaná partie. Myslím, že by na podobnou "provokaci" - kdyby o ni Rusové stáli - neobětovali pro ně docela významný stroj s vycvičenou posádkou. A to i když si iluze o míře cynismu nedělám.

Zatím bez slepic

Šachy, judo a vlastně veškerá taktika, diplomacie atd. je o tom, že reaguješ na druhou stranu a tvé reakce měníš tak, aby jsi posunul děj kam ti vyhovuje.

Jinak řečeno, stalo se co se stalo (nikdo nic neplánoval jak píšeš) a rus měl na výběr "sedět a brečet" NEBO využít situaci "a brečet tak, že to bude slyšet hoooodně a konat" ;) A cynismus? Buď realista, když by ti někdo při autonehodě zabil blízkého příbuzného co budeš dělat? Myslím, že kromě smutku začneš cynicky řešit majetky atd., proč? Život jde dál a musíš buď jednat nebo umřít...

Zatím bez slepic

Nikdo nic neplanoval, ale nekdo byl pripravenej na vsechny varianty lip nez ti druzi. Jak uz to v sachu a bojovejch sportech chodi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemohu se zbavit dojmu, že Izrael svojí okatou podporou IS a jiných islamistických skupin, ztratil docela kredit a klesl na dost nízkou úroveň.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak už jsem psal,kdyby za Izraelem nestali jestřáby z USA,byl by Izrael mimo hru.
Tato situace mne připadá.přímo řízena USA a mělo to dopadnout úplně jinak.
Proto i ten atentát v Iránu,ten měl spojitost ze Sýrii,nevyšlo to,snad Boží prozřetelností.

Zatím bez slepic

Jak se to říká,nejlepší obranou je útok,co by odpovídalo reakci ruského velení armády,za určité chyby v obraně,přejdou do útoku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K doplnění problematiky sestřelení IL 20 snad přispěje včerejší komentář
z Moskvy. Všechny okolnosti se objasňují. K sestřelení došlo údajně
řetězením nešťastných náhod. Zkuste číst mezi řádky. Sledujíc chování
Izraele jsem si kolikrát říkal, že Rusové mlčí a toleruji jejich drzost. Myslím,
že tady narazili. Počkejme co se z toho ještě vyvrbí.

Více
https://www.hlavnespravy.sk/po-incidente-il-20-izrael-bude-musiet-dokaz…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

USA tak dukladne podporuji Izrael, az spousta lidi zapomene, ze obrovksa spousta obyvatel Izraele pochazi ze Sovetskeho svazu, umi rusky a byla ve vyssich pozicich Sovetskeho Svazu a Ruska. To znamena ze kazdy z nich mel nekolik desitek spoluzaku a nekolik stovek znamych. Zz nich urcite nekolika muze jeste zavolat a domluvit se s nima.

Je to jako kdyz je vase bejvala vdana za nekoho jinyho. Sice jste se rozesli, drzite si od ni odstup, abyste ji a ona nekazili manzelstvi, ale mate spolecny vzpominky o kterejch nikdo nevi, to vam nikdo nevezme a kdyz pujde do tvrdyho, tak ji stejne pujdete pomoct.

Kdyz se Izrael postuchuje s Iranem, tak jsou rusove neutralni, ale sotva budou Iranu kdy pomahat tak moc, aby mohl doopravdy znicit Izrael.

Zatím bez slepic

To vůbec není blbá připomínka, Anonyme!
Nepodceňujmež osobní vazby postsovětských Rusů (z nezanedbatelné části Židů) s postsovětskými Izraelci (z velké části skutečných Židů, zbytek Rusové, kteří si dokázali koupit správné falešné papíry s rodokmenem).

Sovětský svaz své židovské občany relativně bezproblémově do Izraele pouštěl.
V dobách, kdy je pouštěl, neodcházeli kvůli tomu, že by pociťovali bůhvíjaký útisk (to by jim přece soudruzi nedali vystěhovaleckou bumážku.)
Ani kvůli tomu, že by toužili pohovořit si hebrejsky (nezanedbatelná část Židů z matičky Rusi dodnes mluví převážně rusky).
Prostě se jim jen zachtělo vyšší životní úrovně a svobodného kapitalistického podnikání (!).

Čas, sympaticky ožralý Jelcin a konečně nesympaticky střízlivý Putin oponou trhl a v Rusku máme mnohem svobodnější (rozuměj méně regulovaný a divočejší) kapitalizmus, než se tehdy po podnikání hladovým emigrantům zdálo.
Izraelité, kteří zůstali doma, obsazují významné posty, jejich za Jelcina organizovaně rozkradené (respektive brilantním podnikáním získané, nehodící se škrtněte) exstátní bohatství bobtná...
Pokud někde globalizmus funguje, pak mezi starou i novou (v tomto případě ruskou) diasporou a obyvateli novodobé Sionské republiky.
No a mobil má dneska v kapse každý a najít si na webu mail bývalého spolužáka dokáže každý blbec, kterých je ostatně mezi Židy pohříchu méně než např. mezi námi, geneticky pestrými běločechy.
Jaké z toho plyne poučení?
A víte, že raději ani nevím ?

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není to blbá přípomínka.
Můžou být také vysláni zpět.
Také to není v Izraeli tak růžové,jak si představovali,také jim tam začíná být těsno,ale to podstatné v Izraeli nemůžou mafiánský podnikat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podla mna je to nejak priblizne tak ako pise vidlak.
Rusi tolerovali izraelske letecke udery, inzrael si robil co chcel. Len o tom mal podla dohod informovat hodinu dopredu rusov.
V tejto partii si chrani kazdy vlastny zadok. Rusi svoj, izraelci svoj, iranci by si mali svoj...a syrcania sa snazia najst ten svoj zado, aby si mali co chranit :D
Problem celeho incidentu nie je ani tak v tom, ze syrska PVO sundala ruske lietadlo - to sa stat moze. Problem Izraela je v tom, ze :
1- akciu nahlasili biedne minutu predtym, nez vypustili nejake tie raketky ( a dohoda bola hodinu napred)
2- este aj to co nahlasili, umiestnili inde, nez skutocne utocili
3- vychadzali z predpokladu ( a v izraeli sa ucia poucku, ze predpoklad je matka pruseru) ze syrska PVO nezareaguje
4- predpokladali, ze ak aj zareaguje, tak to bude jalove

Problem je ako som uz niekde pisal, ze syrcania dostali nejake tie upravy na ruske PVO systemy na zaklade zistenych skutocnosti. Takze to pouzivaju zo zvysenym sebavedomim. Lenze S200 je znacne jednoducha strela a z dvoch cielov v jednom smere si proste vybrala ten vacsi. Rusi podla mna vedeli ze tam maju zopar F16. Tiez vedeli ze tam maju Il20. Ale boli v klidku, lebo ziadne hlasenie o akcii neprislo.
A ked prislo, nedalo sa s tym nic robit. Kym zdvihnente telefon, kym vas prepoja, kym vas prepoja na spravnu bateriu, je uz davno po funuse.
Takze teraz Putin hra dobreho policajta, vojaci hraju zleho policajta a Syria bude mat S300, rusi budu oficialne rusit signaly gps a ine okolo Syrie, a Izrael prisiel o pravo pouzivat Syriu beztrestne ako strelnicu.
Izrael si zavaril, vie to, ale neda sa s tym vobec nic robit. Skutok s stal a lrv nie je voda. Krasny priklad toho, ako kvoli namyslenosti a nepremyslenej akcii prisiel Izrael o strategicke postavenie.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas.

Tak Izrael jenom dodrzuje Suntzua, když jsi slabí musíš ukazovat jak jsi silný... Jak sám píšeš Izrael "má mocnou armádu", ale ve skutečnosti je to jezevčík co štěká a sem tam kousne, přitom za ním stojí bojový pes a tak pes který snáší štěkot a škrábnutí jezevčíka vs boj z bojovým psem a jezevčíkem...
Křikot v těchto v podobných okamžicích ukazuje slabost toho kdo křičí... Ten kdo mlčí je vždy nebezpečnější...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zvedavec.
Už je jasné,že to bylo důkladně připravena provokace.
Dokonce v tom byla namočena Francouská fregata,jenže Rusko by nereagovalo neuváženě na člena NATO.
Kdo zachoval nervy na uzdě z Ruské strany,ještě přesně se neví,ale po všem tom vyšetřování,museli přijít tato opatření.
Jenže,nepovedlo se Rusi vyprovokovat k palbě,můžeme čekat,ještě horší provokaci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Su - 25 obstarožní nemoderní stroj před vyřazením.
Nepravda. Jeden z nejpovedenějších strojů prověřený tvrdou praxí válek. Výkon motorů dostatečný k tomu, co se po něm žádá. Výzbroj, avionika, výstražné a ochranné systémy proti napadení - vše průběžně modernizováno. Sejmutí raketou z F-16 vyvolává přinejmenším u částí odborné veřejnosti rozpaky, mimo jiné proto, že:
1/ při bojovém nasazení se vždy nasazuje krytí, pokud ne druhým letounem, tak vrtulníky.
2/ letouny tohoto typu byly osazeny vysoce účinným systémem pro zastavení takové munice, jakou byl letoun sestřelen.
Spekulace - je možno i zvážit možnost, že pilot měl zákaz tento systém použít a naopak turecký velitel, který dal povel k palbě s užitím tohoto systému počítal.
IL - 20 dopravní letoun, moderní letoun blablabla.
Ve skutečnosti se jedná o 50 let starý křáp, který plní v RA totožnou funkci, jako v NATO systém AWACS, tzn. monitoring radiového a radarového provozu ve svém okolí.
Osádku tvoří 13 lidí, v sestřeleném letounu jich bylo 15, otázkou je, co tam ti dva dělali.

Zatím bez slepic

Turci sestřelili SU-24,dvojmístný nadzvukový bombardér, nikoliv bitevník SU-25. Il-20 je stará konstrukce, ale sestřelený stroj mohl být vyrobený v 80 letech a průběžně modernizovaný. V provozu,nejen civilním jsou mnohem starší kraksny, třeba B-52.

Zatím bez slepic

In reply to by franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

čuměl kamsi jinam, takže se omlouvám. Nicméně bojové zajištění se provádí univerzálně a Su-24 byly v případech nasazování na bojové mise rovněž dovybaveny ochranou proti raketovému útoku na motory.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Suchoj_Su-24
Omlouvám se, ale další zdroje nemám čas vyhledávat.
Stran Il - 20, je to jen civilní Il - 18 nacpaný elektrikou, žádná speciálka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

S-300 i S-400 již v Sýrii jsou, pod ruským velením, na ochranu základen, takže zabránit dopravě dalších by byl poněkud problém. Z webu: http://www.novarepublika.cz/2018/09/jak-si-izrael-jeho-sponzori-nadelal…
"Anonymní 24. září 2018 13:26
do Sýrie lítá celá karavana několika transportních letadel IL-76MD, vypadá to, že tam S-300 už navážejí"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano , není to nic jiného, než reakce na vzniklou situaci, kdyby někdo a tím myslím RF chtěla dodat Sýrii S-300, a věděli, že to bude i pro ně výhodné, tak to tam dodali. No nebyli zcela přesvědčeni o smyslu a tak je nedodali, Také měli v podobě Izraele určitý klacek na Irán, aby se přeci jen v Sýrii zas tak moc neroztahoval, prostě to rusovi vyhovovalo, učili Syřany válčit i s těmi S-200 a ono se docela dařilo a Izrael začínal mít určité obavy, jo vystřelit a rychle zmizet tak to ještě šlo, ale opakovat útok bylo již složitější a tak využili Il-20 a schovali se za něj s tím, že zaútočí znovu a dodělají svou rozdělanou práci. Jenže se přepočítali, Syřani vystřelili a Izrael se rychle z místa útoku klidil. jak to dopadlo víme. Putin byl nejdříve informován víceméně o náhodném sestřelu a tak se choval jak se choval, nedramatizoval situaci. Nyní je vše jasné a Izrael se ani moc nebrání, spíše škemrá a S-300 nejspíše v modifikaci V4 jsou na cestě . Obsluha byla již dávno předtím vyškolena to se ví a divil bych se , že by si znalosti nedoplňovala a nic netrénovala. Putin nemůže jen tak přešlapovat a po tomto incidentu již nemůže dodávku odvolat a hlavně asi ani nechce, měl by z ostudy kabát. Irán si bude muset ohlídat nějak jinak, ač to bude opět těžší po atentátu na vojenské přehlídce

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dle mého skromného názoru na mnoha frontách současně. Já vidím ty mrtvé vojáky z IL-20 jako další "výstřel z Aurory" k spuštění "revoluce" i v Rusku. Nezávidím V.V. Putinovi ani vteřinu, všude samý nepřítel RUSKA,a nejhorší je, že i doma a každý mrtvý i voják může být ještě větší tragedie, než se zdá. Jsou síly, co pro ně žádné kolaterální ztráty nejsou příliš. K "oběti pěšce a geniální šachové partii", která může dát šach mat "majdanem" doma bych se já nepřikláněla, ale kdo jsem já....Mne spíše děsí, jak lehce i chytří lidé se srdcem vidí genialitu v konání, kdy umírají lidi, voják nevoják. Takové výhry bývají Pyrrhovým vítězstvím. Linie mezi mírem a válkou je děsivě křehká.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není podstatné jak to vše bylo a co tím kdo sledoval, možná byl cílem i Putin, ale to si nemyslím. Putin se tím cílem stal nechtěně až následně po svém prohlášení, které ale bylo učiněno na základě prvních zjištění, kdy ještě nikdo přesně nevěděl co se vlastně stalo. Podstatné je jaká je reakce a ta reakce je nyní adekvátní . Všechny tři opatření, o kterých mluvil Šojgu jsou jednoznačně namířena na ochranu jak Syrské republiky, tak i vojáků RF v tomto prostoru. Bylo nutno takto jednat a jak to bude do budoucna je samozřejmě otázka, ale kdyby Izrael chtěl vyzkoušet jak se nyní zachovají baterie SS-300 tak za to zaplatí. To, že již nebude létat nad Sýrií jako dravec nad kuřaty je asi jasné. To není eskalace , ale naopak. Jinak Majko válka je opravdu blbec a to, že se někdy musí obětovat pěšec je sice smutné, ale to je tak vše co k tomu můžeme říci. GB si nechala za druhé války vybombardovat letouny Luftwafe město Cowentry, aby se Němci nedozvěděly, že již umí rozšifrovat jejich kódovací zařízení. To je děs, snad jsem to město uvedl správně jinak opravu samozřejmě přijímám

Zatím bez slepic

Tady je naopak delší článek v němž se dovozuje, že obyvatelé Coventry nebyli varováni prostě proto, že cíl bombardování nebyl z dešifrované komunikace zřejmý.
https://technet.idnes.cz/bombardovani-coventry-0ba-/vojenstvi.aspx?c=A1…

Zatím bez slepic

Dík za odkaz. Je zajímavé, že obyvatelé Coventry zradě stále věří a mě také článek až tak moc nepřesvědčil. A to už i vzhledem k tomu co jsou to výzvědné služby zač. Ale dejme tomu, že zde skutečně město nebylo obětováno, byl bych tomu rád, stejně mě to doposud připadalo jako opravdu velká špinavost ale stejně v tu dobu GB ani nic moc nemohla dělat Každopádně již budu opatrnější a nikdy tento příklad neuvedu. Ještě jednou díky.

Zatím bez slepic

Špinavost? Dám ti jiné příklady:

1) budeš se muset rozhodnout mezi 5 dětmi a 5 důchodci?
1) budeš se muset rozhodnout mezi 5 dětmi a 1 20cetiletou slečnou?

Jak budeš rozhodovat jako soudce a vůdce skupiny koho necháš zemřít? Myslíš, že máš možnost dobré volby a když se rozhodneš, tak že jsi provedl špinavost?

Zatím bez slepic

Tady nejde o rozhodnutí mezi skupinkami o kterých jste psal a ani o něčem podobným, tady jde o rozhodnutí kdy budu muset chtě nechtě svou výhodu (myslím tím to prolomení kódu) nějakým způsobem zužitkovat s tím, že druhá strana pojme podezření, že se mi to zdařilo. Někde na bojišti nebo v tomto případě ochrana města před bombardováním. To je daleko složitější, nerozhoduje úzká skupinka , ale velký kolektiv, který si uvědomuje dopady a tíhu zodpovědnosti za průběh války. Vždyť Coventry sice dopadlo hrozně , ale co kdyby dopadlo jako Drážďany se statisíci mrtvých? Tak kdy s pravdou ven? Být obyvatelem Coventry tak bych chtěl, aby bylo město ochráněno. A to nebylo(bylo-li tomu tak) a já to beru jako špinavost. To není obětování pěšce. Ale jak už jsem napsal výše, nebudu Coventry používat, vždyť to tak možná ani nebylo.

Zatím bez slepic

Ohledně Drážďan se uvádí maximálně 30 000 obětí. Dodnes to nikdo nebyl schopen přesně určit. . Z německé propagandy, která uváděla až 250 000 mrtvých je po britskoamerické propagandě jen 18 000. Ani se nedivím, spojencům kteří naplánovali a uskutečnili tento nálet hrozilo označení válečných zločinců.

Zatím bez slepic

Já neřekla, že se obětování pěšce v konfliktech neděje, jen jsem mířila na tuto konkrétní událost a v podstatě to samé si myslím i u té Turecké akce sestřelení letadla, nic více a nic méně. A na rozdíl od Vás si já myslím, že cílem i tohoto útoku V. V. PUTIN byl, protože jakákoliv škoda mu a RUSKU vznikne, se nemocným chtivým světovlády hodí. Ale o tom to je, že si zatím každý můžeme myslet svoje a uvidíme nakonec kam to všechno povede. Snaha vtáhnout Rusko do konfrontace del mne trvá, současně s udržováním napětí uvnitř Ruska nepřítelem vnitřním. Cíl je stále stejný, jen prostředky se v průběhu času obměňují. U nás už víme, že lze dělat převrat i nekrvavě, ale na příkladu Ukrajiny je vidět, že pěšcem se může stát, kde kdo z nás.

Zatím bez slepic

O Putina šlo před volbama, teď všichni hráči už jedou hru o Putinova nástupce, už nebude rošáda jako minule (Putin už na to nemá věk), takže cíl není Putin, cíl je ten kdo nastoupí po něm...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všichni jenom hádáme, z náznaků a útržků informací se snažíme skládat to puzzle událostí. Ale fakticky je to skládání rohlíků ze strouhanky, navíc rozdrobené po celé kuchyni.
Ač se nás naše elity ústy mediálních odporníků snaží přesvědčit, že Putin je vševidoucí, vševědoucí a všemocný, není tomu tak a na domácím dvorku má víc nepřátel než přátel. Zdá se, že jediní, o které se může skutečně opřít a kdo mu jakž takž kryje záda, je Lavrov v diplomacii a Šojgu v armádě.
Celý incident vidím tak, že věc se stala, s tím už nejde nic dělat, ale bude využita k upevnění postavení Rusů v Sýrii. Všichni se soustředí na Izrael, že teď to bude mít těžší s tím okopávání kotníků na syrském nebi, ale zapomíná se na američany, kteří v sýrii furt otravují a děsně rádi by vzlétli a shazovali demokratické bomby. Chemický útok nějak ne a ne se uchytit jako záminka. Ten útok byla izraelská chyba, kterou odskáčou nejen izraelci, ale podle mně to ztíží i jakékoliv americké nebo i turecké akce. A nezapomínejme, že rusko a turecko domluvili kolem 15.října demilitarizovanou zónu kolem Idlíbu. Ta se s S 300 bude syřanům hlídat rozhodně líp než s S 200.
Pokud se zanedlouho dočkáme dalšího dílu Skripalovic séroše, tož bude celkem jasno, že v Sýrii to nejde tak, jak by si západní elity přály. Zajímalo by mě, kdo všechno v tom Idlíbu je, že se jen třepou, aby nepadli rusům nebo Assadovi do rukou.

Zatím bez slepic

Souhlasím s Vašim textem a na konci bych doplnila , že i když "padnou" do rukou člena NATO, Turecku, je celkem možné, že tam budou chtít za ty tajemné bytosti z Idlíbu-některé třeba Fethullaha Gülena---- Udržet mír dá čím dál větší fušku, být věřící modlím se, takto stále doufám, že fakt naděje umírá poslední.

Zatím bez slepic

Problém s tím co jsi napsala pro mě je, že odděluješ Izraelce a Američany, že nejednají ve schodě a po poradě, že jejcih činy jsou oddělené. Což právě u státu jako Izrael není pouze opomenutí, ale hrubá chyba ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hello

I had visited your store last month, and I saw a very nice product i wanne buy.
But I have a question, today I wanted to order it, but can not find the item anymore in your store.
it looks like the first picture on this site http://bit.ly/golfluxuryFoto3625
Mail me if you are going to sell it again.
I hope soon so that I can place an order.
I'll wait.

Regards

Zatím bez slepic