Letná a Letná

Autor

Dnes zkusíme ještě rozvinout včerejší téma. Tvrdil jsem, že většina tohoto národa se nepřidává k vládnoucí či umělecké elitě v jejím svatém boji za euroatlantické zájmy a záchranu demokracie i kdyby se kvůli tomu mělo omezit volební právo. Většina národa si o směřování naší země už dávno nedělá iluze a lišíme se od sebe jen chvílí, kdy nám to došlo. 

Abych vyhověl bolševikobijci Scalloppovi dodávám, že je tu určitá část národa, které naopak naše euroatlantické směřování vyhovuje. Dílem proto, že jim to nese peníze, dílem proto, že se jich polečenská degradace zatím netýká a dílem proto, že chtějí být za každou cenu považováni za tu lepší část společnosti a samozřejmě jsou mezi nimi i ti, kteří tomu doopravdy věří a považují to za nejlepší možnou společnost.  Tento princim není nový, přečetěte si Otce Goriota - román více než sto let starý, ale stačí změnit jména  amohl by se odehrávat v dnešní Praze.  

Lidí v exekuci neubývá, ale přibývá. Ve Vidlákově má exekuci každý šestý občan, v mém bývalém domově v západních čechách  pak každý čtvrtý. Gheta se nezmenšují, ale rozšiřují.  Školství měřitelně klesá. Všechno je pořád dražší a přes proklamované zvýšení platů se patřičně pohnula i inflace. Přibývají nové poplatky za všechno možné, především pak za zelený a trvale udržitelný život. Zdravotní péče stojí víc, ale rok od roku je v nemocnicích míň sester, míň česky mluvících doktorů, míň lékáren, ale přibýva placených parkovišť. I v té Praze je značný rozdíl ve volebních preferencích mezi Malou stranou a Jižním městem. 

Bezpečnost ve světě jde do kytek. Náš spojenec v NATO nám klidně vyhrožuje uprchlíky, náš velký německý soused nám vyhrožuje za to, když je nepřijmeme, náš americký bratr chce naše prachy, ale jinak ho nezajímáme, Ruský medvěd sem posílá agenty snad po tisících a Čína nám potichu za zády zcela rozvrátila Karlovu univerzitu. 

Do toho nám tvrdili, že Babiš je vinný, ale nebyla to pravda. Tvrdili, že Nečas je vinný, Nagyová je vinna, Páleník a další jsou vinni, ale odešli bez trestu. Zeman je prý stařec nad hrobem, zcela senilní, zchátralý, ale nejsou schopni se mu postavit. 

Já nevím, ale jestli je tohle normální stav, kterým musíme platit za tu svobodu cestovat, tak mám pro elity bohužel špatnou zprávu. Průměrná pokladní z Kauflandu zas necestuje tak často a pokud jí někdo nabídne důchod  v šedesáti a bezpečné ulice pro její děcka, tak se bez Jadranu obejde a vystačí si s Mácháčem. 

Když v roce 89 demonstrovali na Letné, tak celá republika byla na jejich straně, Dneska, když tam demnostrují, tak se tam vejdou všichni a zbytek republiky je má víceméně na háku. A o to víc, že je má na háku i Babiš se Zemanem a nějak tam nechtějí poslat těžkooděnce, aby dělali policejní brutalitu. 

A já se vidlácky ptám... znáte někoho, nebo nějakou tu instituci, armádní jednotku, generála, maršála, plukovníka, státníhio zástupce, soudce nebo ministra, který by opravdu za euroatlantické hodnoty bojoval, kdyby ti Rusové doopravdy přišli? Znáte někoho, kdo by udělal to, co naši kluci za Druhé světové a nechal se naverbovat k Britům, Němcům, Američanům a šel dobrovolně bez velké výplaty bojovat za demokracii a svobodu? 

Znáte někoho, kdo se vzdal nadstandartního žoldu za zahraniční misi, že to dělá pro vlast a svobodu? Já ne. Ale znám několik těch, co se vrátili bez nohy nebo ruky a teď si stěžují, že se o ně armáda málo stará. 

Kdo z těch, co za pár dní budou demonstrovat na Letné, by byl ochoten doopravdy nezištně bojovat a položit svůj život za Halíka? Kdo z dnešních lepšolidí se ještě vyzná v tom, kdo reprezentuje USA? Je to Trump, Clintonová, nebo nějaý deep state? Nebo CIA? Poučili se už, nebo buou při příštím přenosu z americké volební noci zase tak vyděšení? 

Cynicky říkám za sebe... Doufám, že chyby našich západních spojenců vyhřeznou tam u nich dřív, než se přenesou k nám. Doufám, že si užijí důsledky migrace dřív, než se s nimi budeme muset vypořádávat u nás. Doufám, že se dožijí blackoutu ze zelené energie dřív  než vypnou Temelín i u nás. Doufám, že se poperou s Turky dřív  než se s nimi budeme muset prát my. A doufám, že je USA opustí ještě dřív, než opustí nás. A také doufám, že se Putin domluví nejdřív s nimi, než s námi. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Všechny automobilky v ČR a blízkém okolí omezily výrobu zhruba o 25 - 30%. Někdo více, někdo méně, ale omezily. A ve všech přepravních firmách a odděleních logistiky se propouští. To omezování výroby začalo zhruba v srpnu 2019.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

černokněžníci králíky z klobouku.
https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2928299-vyroba-aut-v-cesku-je-o…, zpráva z 19. 9. 2019.
A proti tomu Targusovo, propustili mi holku z práce, bé.
Targusi, v republice je 300.000 volných pracovních míst, tak at holt holka hne zadkem a podívá se kde!

Zatím bez slepic

pozice, která je pro vás poněkud ponižující.
Diskuze není o jedné propuštěné holce a údajných 300 000 volných vesměs naprosto neatraktivních a doslovnou almužnou odměňovaných místech, diskuze je o tom, jestli ekonomika EU, anebo píinejmenším některých států EU nepadá do recese.
Takže pokud máte potřebu neustále mlít svá hovna, melte je, prosím, k tématu.

Zatím bez slepic

tohle byla na Targuse podpásovka, nevím, jestli jste to s dítětem prožil, můj syn hledal tři roky odpovídající práci a nyní vyhozený synovec /snižování stavu z důvodu nedostatku zakázek/ nemůže sehnat práci ani nějakou podřadnější, všude propouštějí a nebo práce za dvanáct tisíc /to je těch "statistických tři sta tisíc míst"/, ale jelikož žije sám a nemá nikoho jako zázení, musí platit byt a všechno okolo, tak to je pro něj těžko přijatelný, musel by pomalu jít pod most. Tak s odsudky v takovýchhle případech pomalu. Navíc u některých firem, jak se jeví, jako by ani neplatil zákoník práce, jak jednají a jaké podmínky stanovují.

Zatím bez slepic

Ručím Vám za to, že dnešní mladí, pokud se chtějí bídně uživit, tak se musí sakra hýbat.
Dcerka, protože firma neplatí, jak by bylo potřeba, si našla k hlavnímu zaměstnání další práci.
Pryč je doba, kdy si mladí mohli vyskakovat. Dnes nedosáhnou ani na mizerný předražený úvěr na byt.
Podívejte se kolem sebe. Milionáře mezi námi vidláky (i vysokoškolsky vzdělanými), kteří se živí závislou činností, nenajdete.

Zatím bez slepic

každý druhý, například vlastníci bytů v králíkárnách. U nás 3+1 v králíkárně 2.000.000 až 3.000.000 Kč. Stačí prodat a jít do nájmu.
Když takhle lidé bečí o chudobě, obvykle se jich ptám, kolik stál váš mobil, kolik měsíčně za mobil platíte operátorovi a kolik jste dali za pravidelná týdenní paření v hospodách?
A je po kecech.
Lidé se mají jako prasátka v žitě. Tedy naprostá většina, pokud nejsou flákači.

Zatím bez slepic

paušál mě vychází teď, když jsem závislák (závislá pracovní činnost) asi tak na 20 Kč, když je zle tak půl sta (3,60 paušál, 2 Kč/min.), pravidelná týdenní paření se jaksi nekonají už asi tak 30 let.
Nadstandardní příjem v místě, čase a při pracovním nasazení v dvousměnném provoze s odřenýma ušima 20 netto s přídavkem na jedno dítě. To si nedělám prdel, to je holý fakt, páč takový plat má málokterý čtyřšichťák jedoucí do zblbnutí kolotoč dva, dva, dva, dva.
Prase v žitě možná ano, ale to žito je zcela bez zrní.

Zatím bez slepic

Asi jak kde, a v jakém oboru. Potřebuji ( spíše žena chce) rekonstrukci koupelny v RD. Poptal jsem asi 4 firmy v okolí, odpověděla 1, která se následně odmlčela navždy. Letos jsme hledali někoho,kdo by dal do pořádku zahradu-tj. návrh + kompletní provedení. Přišla designérka, pěkně pohovořila, zaslala po urgenci a 3 měsících ideový návrh(zjara),přišel majitel zahradnické firmy a už se neozvali. Přičemž o ceně nebyla v žádném případě řeč. Pergolu jsem si už raději postavil sám. A to pamatuji vypuštění Sputnika a odhalení kultu osobnosti v SSSR .

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

co kromě Vidláka nebečí, že je krize poptávky, ale nabídky.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

výdělcích, které jsou schopni řemeslníci docílit. Za sebe můžu říci, že nezávidím ani jednomu z těch, které znám.
Co se týká stavebních prací, zrovna dnes jsem své sestřenici odvážel suť po zednících. Prasklý přívod vody k automatické pračce v kuchyni v "moderně" postaveném domečku fakt stál za to. OSB desky položené na dřevěném roštu se jednoduše rozlepily a prohnuly se. Víc asi netřeba popisovat. Rozebrat plovoučku, odsekat kachličky na zemi u linky, vytahat ten bordel po německých lepidlech ven, přitáhnout vše nové, dát vše "do váhy", znova nalepit kachle, sestavit plovoučku, plus samozřejmě oprava vody.
Zedníka sháněla jediný den. Po telefonické domluvě přijel druhý den, nacenil práci, domluvil termín. Ve čtvrtek začínal, zítra přijde spárovat kachle, úterý bude kuchyň zase "pojízdná". Kolik platila, to opravdu nevím, vymýšlel bych si. Podle vzhledu dodávky, ve které přijel, to asi nebude žádná astronomická částka.
Ovšem zedníci, kteří chtějí vydělávat a je jim jedno, že nejsou doma, jsou v Německu, anebo aspoň v Práglu.

Zatím bez slepic

Minulý týden jsem jel od nás z Vidlákova do Práglu rychlíkem, takže sockou. Všichni tam sedící mladoši zaboření do mobilů měli značkové stroje, samozřejmě napojené na internet a mobil za 1.300 by studem nevzali do ruky ani pomocí kleští.
Ale zase tam v Goralsku máte čerstvý vzduch.

Zatím bez slepic

pokud si studentíci na své potřeby vydělají, tak proč ne.
Jako matka bych svýmu děcku takový mobil nepořídila. Proč? Vydělej si, přidám ti, když tak. Ono totiž těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Kapišto? Ne, No co už. Lepší čistej vzduch, než pražskej smrádek, že ano.

Zatím bez slepic

aglomeračních pecí. Jste nesmírně zábavný.
A jestli posuzujete životní úroveň podle ceny telefonu, jste na tom mentálně docela špatně. Nebo spíše zoufale. Něco jako soudruh Jakeš s jeho žvásty o Zagorce.
Btw. moje děcka je mají taky a z domu na ně nedostaly ani korunu. Musely si na ně vydělat. Patlací chytrofon seženete už za dvojnásobek toho mého za jeden tisíc a třista k tomu...

Zatím bez slepic

Hmmm a o čem to ten Vidlák teda v tom článku píše, asi žijete v jiné ČR, či jiné "většině"?
Matky dcera je asi pak v žitě na druhou, nebo blbě vychovaná a nadměrně dle Vás utrácí, ale zase Ále plní spotřebou obyvatelstva (i tím DPH) státní kasu a až začnou lidi fest šetřit, bude Ála fakt brečet.
Pojem "pracující chudoba" jste ještě nezaslechl, nebo to jsou dle Vás flákači?
Důchodci se mají také fakt většinově jako prasata v žitě ..?
Máte možná jen divné vidění "naprosté většiny".
S tím "staří prodat a jít do nájmu" je to pustá a hnusná demagogie, Vás nehodná.
Fakt neděláte dobře, lidi už jsou na ty kecy o prasatech v žitě skutečně většinově alergičtí, ani Babiš snad už toto moc veřejně neříká a měl by takovým jako Vy domluvit.......

Zatím bez slepic

MAJKA.
Deset slepic.
Vypadá to,že Laco G.dělá daňového poradce Babišovi.

Zatím bez slepic

jo. Jen s tím, že -
- chudoba pracujícího cti netratí, naopak je vizitkou zaměstnavatele
- bohatý chudému nevěří
- domluvit ? Je to marné, je to marné, je to marné

Zatím bez slepic

Prodat a platit nejméně 10tis. nájem?M To je opravdu, ale opravdu "skvělý" řešení.
Kolik mladých a za jak dlouho na byt dosáhne?
Mobil? co to je, chce se mi říci. No dobrá, první jsem si pořídila v 50ti letech, nyní mám mobil za cca 1,2 tis., protože nemá smysl kupovat si dražší, když mi věčně padá z ruky. Hospoda? Paření celej život neznám.
Jako prasata v žitě - nejste snad "taťka" Klaus, kterej říká, že se máme nejlíp v historii ? Jak kdo. Nejlépe se mají ti, kdo jsou flákači a natahují jen ruce:"Státe dej". A stát často dává těm, kdo si to nejméně zaslouží.
To je totiž ta demokracie, která za mne rozhoduje beze mne a proti mě.

Zatím bez slepic

ad. "... U nás 3+1 v králíkárně 2.000.000 až 3.000.000 Kč....."

Blbost. za tu cenu takovej byt ? Kde to žijete? Nesmysl. 3 + 1 nejméně 1 x tolik. A v Praze nejméně 2 mil. za cca 1+kk + stání na auto.

Zatím bez slepic

Ta rovnice podle Vás je 1 X 3.000.000 = 3.000.000
No když jeden krát tolik, tak jenom jedenkrát tolik matko.

Zatím bez slepic

aj, chybička se mi tam vloudila. Ale z kontextu lze pochopit.
Teda ještě že nemusím prodávat barák a pořizovat lacinej byteček.....

Zatím bez slepic

Vono to možná souvisí s nenaplněností skladových kapacit (nové prázdné haly podél dálnice k Německu), končícíma daňovejma prázdnima a tím přesunem montážních firem na jihovýchod (za firmama se přesouvají i dopravní výkony). Navíc se stačí podívat na plíživý růst cen, takže s menším objemem se vydělá stejně ne-li víc.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

srpen 19 byl opravdu docela zlomový.
Můj názor na toto omezování.
Lidi se bojí, co šílenci v Bruselu zase vymyslí. Boj s dieselovými motory jede na plné obrátky už v půlce Ojropy a ekomagoři se chystají zakleknout na benzín.
V souvislosti s tím je nutné připomenout, že Dojčeři se chystají ukončit výrobu aut se spalováky a rozjet na plno elektromobilitu. Průser ovšem je, že na ni polovina Ojropy jaksi nemá. Proto se trh s auty začíná těžce sekat.

Zatím bez slepic

Elektromobily jsou 3x dražší než auto se spalovacím motorem. Dojezd elektromobilu ubohý. Dokud nedojde k vývoji lepších a lehčích baterií, jsou elektromobily jen na pojíždění po Praze. Krize tu je, ale zatím není ještě nijak dramatická. Možná pomine na konci 2020, ale první polovina 2020 bude ještě ve znamení krize.

Zatím bez slepic

využití elektrokrámů?
1/ Naprostá absence infrastruktury, neboli není kde tyhle krámy dobíjet,
2/ není k dispozici takový výkon elektráren, který by zabezpečil nabití potřebného počtu elektrokřápů.

Viz zaražené dotace v Oslu (místní si tajně v noci kradou kabelové přípojky), viz mastné pokuty v Rakousku za dobíjení více, než jednoho elektrokřápu v jednom domě.

Zatím bez slepic

můj syn, redaktor auto časopisu, četl studii, že z ekologického hlediska by elauto bylo přínosem, pokud by najezdilo více než 900 000 km - bráno v úvahu vše, co s jeho výrobou, výrobou el. energie, infrastrukturou a likvidací - zejména baterií - souvisí. Tady vidíte, že to je opravdu šílený rozhodnutí, přechod na elektromobilitu.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

"trolejbusů" je dána jednoduchou rovnicí.
Počet nabití, které vydrží akumulátory (do dvou tisíc mají pořád strašně daleko) krát průměrný dojezd na jedno nabití (kolísá podle toho, jak se k akumulátorům "chováte". Pokud bychom uvažovali dojezd 300 km a 1 000 nabití, je to poněkud zoufalé, že ano...
Jinak já jsem četl srovnání časové. Ekologické škody se srovnávají někdy kolem desátého roku provozu. To ovšem baterie žádného trolejbusu nedají...
Otázkou je - stejně jako v případě "Greta" - v čí prospěch, že ano...
Krize výroby aut je neodvratná, počet vychrlených aut v celém světě je doslova závratný. Proto je nesmírně lákavé nenápadně přinutit ovce - pardon - ovčany - pardon - voliče, aby si pořídili všichni bez výjimky něco úplně nového.
Považte nějakých sedm miliard ovcí by si mělo pořídit něco nového, nebo aspoň lehce jetého, nebo aspoň něco hodně jetého...
Nebo aspoň něco, co nemá spalovací motor...
No neber to!

Zatím bez slepic

Targusi,
přeji dceři, aby našla solidní práci dobře placenou. S každým to zamává, když přijde o práci, vím od známých, ale není to konec světa a zase bude lépe. Buďte dceři oporou.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To si nechtejte na zdejší silvestrovský pokec.
I když pokud srovnám Ostravu s Goralií, je to něco jako Německo a Albánie...
:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Udělat z Targuse debila je to nejjednodušší vyřešení problém, že ano.
Jistěže DPH je pro firmy přihlášené k této platbě finančně neutrální. Ovšem za předpokladu, že nenastane nic z toho, co psala MAJKA, což je naprosto běžná věc, nikoli výjimka, jak si tu namlouváte.
Ovšem kdybyste se naučili poznávat písmenka, zjistili byste, že blbec Targus psal cosi o tom, že daň z obratu je je zhruba totéž, co DPH PRO OBČANY!!! Neboli koncové spotřebitele.
Je mi líto, že dvounožci vašeho rozhledu nedokáží pochopit smysl po sobě jdoucích písmenek v jedné jediné větě.
Nazdar.

Zatím bez slepic

"Laco, víš co je to účetnictví? Lidi si myslí, že Má dáti - Dal. Kdepak, to když je hezká, tak se řekne Měla dát a Nedala."
To je asi tak všechno co ví Targus o účtu. Targusi, pojdme se raději bavit o tom, jaké mají kozy. Můj devadesátiletý táta si nedávno nastavoval v nemocnici wifi připojení na notebook a tak za ním chodili sestřičky, aby jim nastavil mobily. A on se jich vždy zeptal:"Chcete nastavit fifinku, nebo wifinku?"
Tak to je téma pro debatu nás dvou Targusi.

Zatím bez slepic

Moje "plichta" v odpovědi včera byla míněna jen a jen proto, že jste s Lacem psali každý o něčem jiném☺

Protože lidi už moc ty nové komentáře pod včerejším článkem nečtou, toto by nemělo uniknout, rozumím co Laco píše, ale k tomu, co lidi trápí to není naprosto adekvátní.

Najde Targusova dcera práci v místě kde bydlí a má širokou rodinu v oblasti ekonomiky neklesající,
tedy "robotiky, nanotechnologie, biotechnologie, informatiky, služeb obecně"....?

To je to, co ji a její blízké i Targuse zajímá, pro ně to není "prdnutí do Stromovky" ani omylem!
Jí bude asi u zadele, zda celkově ekonomika v makro číslech klesá či "ani náhodou" neklesá 2-4 Q za sebou.

Pro obyčejné pracující lidi, i voliče Babiše je KRIZE (jejich životní a tedy PRO NĚ i ekonomická), bez ohledu na tu celkovou makro statistiku a nějaké definice slova krize.
Když přijdou lidi o práci v "odvětví ekonomiky, která jsou v poklesu z jakéhokoliv důvodu", fakt je jim ganz egál z jakého důvodu to dokonce je a jinde a jiná odvětví možná neklesají, když doma tu práci neseženou!

Nechápu proč Laco dělá, že tomu nerozumí, a zasekl se jako gramofonová deska na pouhé jedné definici krize.....

Bude-li Babiš a jeho lidi či příznivci takto (jako Laco níže a stále dokola) hovořit či psát, nedopadne to pro Babiše dobře a Laco mu pak spíše škodí. Nakonec s takovou argumentací nebude ani těch pravičáků třeba, stačí vice Laca...

*********************
"Napsal uživatel Laco G. Mlynář (neověřeno) dne So, 26. 10. 2019, 10:21In reply to Tak dobře - možný průser kolem auto průmyslu. by MAJKA (neověřeno)Trvalý odkaz
Ach jó,
v poslední době čtu pouze zprávy o poklesech v ekonomice. Jednak proto, že čeští pravičáci se na krizi v ekonomice moc těší, očekávajíce, že konečně něco zakroutí krkem Babišovi, jednak proto, že opravdu jsou odvětví ekonomiky, která jsou v poklesu a to z různých důvodů. Tak je tomu ale v ekonomice vždy.
O čem se nepíše, jsou odvětví, která zase naopak rostou, robotika, nanotechnologie, biotechnologie, informatika, služby obecně. Rozhodující je součet výkonů za celou ekonomiku.A ten neklesá. Teprve pokud by klesl meziročně o cca 2,6% (což je dnes scifi) mluvili bychom o krizi. Krize není, když zrovna v Goralsku zavírají hutě, nebo doly, nebo se neurodily švestky na pálení slivovice. Jednak je to dobře a jednak v celé ekonomice je to jako prdnutí do stromovky.
Ještě zareaguji na zmínku Targuse, že dálnice Krakow - Berlín je frekventovanější, než naše D1. Jednak se nebavíme o krizi v polské (která nebyla a není ani náhodou) resp. evropské ekonomice, ale české a jednak určitě jsou zase jiné dálnice, které jsou ještě ucpanější, třeba Frankfurt a. Main Würzburg a další."
************************

Zatím bez slepic

ještě škaredý a nadto sociálně necitlivý k dceři Targuse a škodící Babišovi, přestávám psát o ekonomické krizi až do jejího opravdového vypuknutí. Důvodem je také fakt, že by tu Majka mohla zaplevelit zdejší diskusi citací mých diskusních výplodů.

Zatím bez slepic

odpovídač Laco není schopen pochopit smysl slov ve větě rozvité. Za to se speciálně vám horlivě omlouvám.
Btw. když už opravdu a fakt není krize v ocelářském sektoru, byl bych vděčný zdejším kydacím mudrlantům, proč se ke třem profláknutým ocelářským firmám z Ostravska "zcela bezdůvodně" přidala i Pilsen steel.
Předem děkuji za vysvětlení. Ale ne takové, že se má 40 000 lidu sebrat a jít študovat nanotechnologie, anebo si zlomit nohy a ve špitále dělat ajťáky na ajfouny za bažanta a stravu. Taková pseudomoudra fakt nemusím...

Zatím bez slepic

Pilsen Steel, neboli kdysi Škoda Hutě (a Kovárny) je úplně jiný případ. Ty klesají do úpadku opakovaně dlouho a vlastně často. A předávají si je obvykle různí ruskojazyční majitelé a znovu a znovu dokola tunelují, což moc nechápu - praní peněz nebo co? S krizí/nekrizí to nijak nesouvisí, myslím si.
Celé to vnímám jako důkaz, že to kdysi musela být slušná a silná firma, když tohle všechno vydrží a ještě vůbec existuje.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

s Vítkovicemi. Jdou z ruky do ruky, Rusáci tam byli a jsou taky, za posledních 30 let tam někdo investoval akorát do několika kbelíků barvy, kterou se namalovaly pruhy na dlažbu. Bez prdele, 30 let nikdo ani floka do modernizace. Al Mittal nebyl o nic lepší. Nevykvičel státní dotace na aglomeraci, šel do hajzlu...

Zatím bez slepic

ano, pro občana je to totéž, akorát za "komunismu" užívaná daň z obratu byla uvalovaná až na posledním článku, tak tahle DPH začíná už na prvním a neustále se odečítá a na výstupu se zdaňuje na dalších článcích - tím je systém komplikovanější. Ale pro občana je to ovšem totožný, ten ji nakonec zaplatí. A jenom - protože jsem odporná "úča", je nutný rozlišovat ziskovost a finanční tok /příjmy, výdaje/ a je tu potom ta skutečnost, že Vy daň musíte odvést fin.úř. už z faktury, bez ohledu na to, jestli Vám to odběratel skutečně zaplatí, jak správně včera připomněla Majka.

Zatím bez slepic

insegnante.
Proto je u nás cena práce drahá,nebo spíš koncová cena výrobku,když si každý účtuje DPH.
Jenže,pak si to firmy různě přeúčtují,odepisují,vytváří daňoví základ a jak bylo několikrát psáno,vypisují si různé faktury,aby měli co nejmenší zisk.
Laco G. je na tom stejně jako Vlk.Laco G.je velký fanda Babiše,Vlk zase Sobotky.
Laco G. je Bratislavák,jako Babiš,tak tam je to na jiném základě.Jinak Laco je stará struktura.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale můžete mi napsat charakteristiku termínu "stará struktura"? Ne, že by mi jakákoliv nálepka vadila, ale výklad tohoto pojmu mi uniká.

Zatím bez slepic

V pondělí jsem dokončila návrh přiznání + kontrolní hlášení k DPH. A ručím Vám za to, že pracovníci fin, úřadu nelení ptát se plátce, jak to že mu musí zase vracet DPH. Poradila jsem mu, ať jim vezme ukázat pár faktur s přenesenou daňovou povinností, když si to neumí najít v kontrolním hlášení.
Ale víte, kolik lidí se sledováním DPH živí? a byrokracie nadále krásně kvete.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

PPVS, abych pokračoval ve vojenském duchu, neboli
Pět Pěkně Vypasených Slípek.
Každé slovo navíc je jen plácáním do vody, neboli mletím hoven.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák dnes píše:
"Když v roce 89 demonstrovali na Letné, tak celá republika byla na jejich straně,"
Jak kde a jak kdo. Již jsem tu psal několikrát, že já jsem v 89 ani necinkal, ani se nijak neangažoval ve společenském dění na žádné straně. Protože nesnáším davové akce a protože alespoň u nás na vesnici bylo OFo spolkem prekabátěných dezertérů z KSČ.
Nicméně v našem městyse se dokonce v jeden den sešly dvě demonstrace vedle sebe na náměstí, obě zhruba stejně početně navštívené, které se jmenuje Mírové.
Jednu OFa vedl místní evangelický pastor (později za odměnu senátor), druhou místní tajemník OV KSČ. Kolik pak tehdy bylo pro komunistických demonstrací v ČR? rekl bych, že skoro žádná. Ne proto, že by lidé byli na straně Havlistů, ale spíš proto, že už tehdy se báli i když s Havlem nesouhlasili. Z té komunistické si pamatuji na neuměle napsaný transparent s textem: "Od kdy pak je pan Havel pro socialismus?"
Prorocká slova. Od kdy? A dokdy byl?
Obě demonstrace byly sledovány dvojicemi. Jednou, která vystoupila z auta s SPZ Spolkové republiky Německo (tehdy se taková SPZtka nedala přehlédnout) a druhou, která se vyškrábala do světlíku jednoho domu a odtud fotografovala pomocí dlouhého objektivu. Kdopak to chodí ve dvojicích? To byly věci. Ale rozhodně všichni na straně Letné nebyli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nelze vysvětlit blboňům ani základy otroctví, páč voni věřej že ekonomika je o svobodě a předháněj se mezi sebou gdo rychleji umí vypočítat svoje daně. :-)
Tak podle všeho gdyby se v zemi vyplácel jen jeden příjem a to základní a nepodmíněný, tak by na vratech ouřadú byly přibity velké cedule, přijmeme starostu, náměstky, pokladníka.... Na hradě by se asi místnosti udržovaly jako rukodělné dílny, páč uklízet ten barák by bylo drahý,,dyk je to škoda, a lidi by si žili bez celého nesmyslně pokuřincovaného a podlého režimu gde se všichni vokrádaj úplně sprostě legálně by od teho míchání krve měli pokoj.

No a pokud nejde s tím pokrokem přestat, dožijou se akorát teho, že veškerej pokrok vědy a techniky je zmáčkne jako železná pana, čehož si po lobotomii hrazené pojišťovnou ani nebudou uvědomovat a konečně se budou mít nejlépe. a bude jim totálně jedno esli něgdo za lásku a svobodu padl hlady, zastřelením nebo ozářením z jádra. Heh

A co se týká našich opravdu povedených západních vzorů a mentorů imperialistického rozvoje, taky si myslím, že to dokážou dřív aby na nás nezbylo.
Páč sou ze všech opic nejchytřejší a nejlakomější vrazí největší klacky do ruky nejblbějším biorobotům kerým budou za nesplácení doživotní hypotéky posílat bojové souřadnice internetem věcí. Aspoň se při čekání na smrt nebudou nudit. Naše nejchytřejší opice je budou samozřejmě dobíhat aby je předehnali, páč znaj jen kupředu, zpátky ni krok, ale po třiceti letech zkušeností z dobíhání máme alespoň jakžtakž perspektivu, že je nedoběhnou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Opakování je matka moudrosti. A proto i za mně, je to naše šance:
Cynicky říkám za sebe... Doufám, že chyby našich západních spojenců vyhřeznou tam u nich dřív, než se přenesou k nám. Doufám, že si užijí důsledky migrace dřív, než se s nimi budeme muset vypořádávat u nás. Doufám, že se dožijí blackoutu ze zelené energie dřív než vypnou Temelín i u nás. Doufám, že se poperou s Turky dřív než se s nimi budeme muset prát my. A doufám, že je USA opustí ještě dřív, než opustí nás. A také doufám, že se Putin domluví nejdřív s nimi, než s námi.

Zatím bez slepic

"...Poslední šance
Opakování je matka moudrosti...."

Když se podaří, co podařit se má,
tak na jaře
- dáme pod slípku i kačenu vejce,
- opět zasázíme, zasejem,
- a slunce s deštěm vše posvětí,
v život uvede,
a matka příroda si poradí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Místo aby bažinu ČT vysušili, tak ji zakonzervovali

Lubomír Man
25. 10. 2019
Ve čtvrtek 23. října měla sněmovna poslanců ČR jedinečnou možnost skoncovat s vládou jedné strany, a to strany TOP 09, v České televizi. Jde o světový unikát, kdy strana, honosící se zhruba pětiprocentní podporou českého občanstva, plně a bezkonkurenčně ovládá celonárodní médium, které se svém kodexu zavazuje k tomu, že bude sloužit občanům všem (a tedy celému stu procentům občanů ČR), že „představuje fórum pro veřejnou diskuzi, v níž je možno vyjadřovat nejširší možné spektrum názorů a hledisek ... že poskytuje nestranné a nezávislé zpravodajství, informace a komentáře... a že si musí zakládat na otevřenosti, nestrannosti a nezávislosti.“

Zatím bez slepic

Hm ... kdyby už se tak nikdy neměl vrátit a čas se zas vrátil do svých tradičních hodnot, bez jakéhokoliv šíbování ... :-/

Zatím bez slepic