Rakety

Autor
Štítky

Vezmu to dneska obráceně...

Řekněme, že se někdo opravdu vážně snaží zahájit válku s Íránem. Kvůli tomu se vypověděla jaderná dohoda, přitvrdily se sankce, začalo se bombardovat šiítské milice, našly se díry na tankerech, které byly připsány té správné straně, vybuchla rafinérie a samozřejmě za to zase mohl Írán a do povětří byl vyhozen oficiální představitel státu se všemi důsledky z toho plynoucími. 

Řekněme, že se to nakonec i podaří. Írán nebude moci ustupovat do nekonečna. Jednoho dne by kolem dokola mohlo být příšli mnoho US vojáků, příliš mnoho bombardérů, příliš mnoho letadlových lodí a příliš mnoho vojenského materiálu. Írán si v blízkovýchodní kultuře nemůže věčně nechat dělat na hlavu, ale klidně může obětovat nějaký ten milionek obyvatel. Ztráta tváře se ajatoláhům neodpustí, zato milion mrtvých bude k poctě Alláhovi.

Řekněme, že se Vidlák mýlí a Írán atomovku nemá, bo jsou to jen tupí arabáši (nejsou), kteří by bez ruských a čínských zbrojovek nevyrobili ani náboj. Řekněme, že Írán sice má velikou armádu, ale technicky zastaralou, rozloženou sankcemi a korupcí. Řekněme, že Írán ve většině toho co říká blufuje. Nemají na uzavření Hormuzu, nebo alespoň ne na dlouho. Nejsou schopní udržet větší útok letadel od hranic a nejsou schopni způsobit US army žádné masivní ztráty. 

Řekněme, že právě tomuto věří americký prezident, neboť mu to našeptávají jeho jestřábi, vojenskoprůmyslový komplex, CIA i další skupiny. Řekněme, že toto všechno je i pravda. 

Na druhou stranu, ten stejný Írán má stovky raket středního doletu. Které sice nemusejí být významně přesné, ale každopádně dokáží strefit něco tak velkého (malého) jako je Izrael. Stejně tak platí, že tam mají chemické zbraně. Možná nemají sofitikované nervové plyny, ale obyčejný chlór či yperit rozhodně mít budou. Stejně tak budou mít i Antrax a nějaké další biologické sračičky. Mají také slušnou dávku obohaceného uranu. Možná ne dost čistého na atomovku, ale na špinavou bombu by to stačilo určitě. 

Navíc Írán nemusí střílet někde od Teheránu. Hizbaláh má svoje základny v Libanonu i Sýrii a je schopen na městské aglomerace odpalovat tisíce a tisíce zbastlených raket krátkého doletu. Totéž dokáže i Hamás z Gazy a zřejmě u palestiského Fatáhu by se také ledacos našlo, Minimálně by toho bylo dost na totální přehlcení izraelské protiraketové obrany. Slušnou práci odvede i obyčejný minomet či zakopané dělostřelectvo. 

Írán dostal jasný vzkaz, že USA nebudou šetřit životy režimních papalášů. Všichni ti Rúháníové, Chameneíové, Mahdíové, Sadrové, Ahmadínežádové a jim podobní už dnes stoprocentně vědí, že v případě války by se po nich šlo a skončili by na špagátě jako Shaddám. Nebo na věčném útěku jako bin Ládin.Vědí, že nedostanou šanci na exil, odchod a dožití. 

Írán možná nemá šanci vážně uškodit USA. Možná nezvládne dlouhodobě zablokovat Hormuz. Možná nezvládne dlouhodobě vzdorovat leteckému útoku. Možná nezvládne vzdorovat americké invazi.

Ale rozhodně zvládne ke své zkáze přibrat Izrael a možná i další země okolo sebe. V Dubaji je třeba moc pěkný terč - poměrně vysoká budova a kolem plno amerických turistů v těch nejluxusnějších rezortech. Další hezké terče jsou v Rijádu i leckde jinde. Írán možná nemá šanci, ale rozhodně se může postarat, aby se o jeho zániku mluvilo ještě hodně dlouho. I bez atomovky. A ještě déle, pokud by atomovku měl. To by Izrael mohl vymazat z mapy hodně spolehlivě. 

Možná právě proto začal i jestřáb Netanjahu couvat. Už od včerejška mluví o tom, že Trump Sulejmáního vraždu s Izraelem nekonzultoval. Dost možná se mu už doneslo neoficiálními diplomatickými kanály, co se stane, kdyby skutečně na Írán někdo zaútočil. Možná mu jeho Mosad potvrdil, že Írán v případě Izraele moc neblufuje. 

Začíná to vypadat tak, že jediný komu se útok na Sulejmáního hodil, je Trump sám. Kdyby se převolební kampaň nevyvíjela slibně, může si spustit svojí vlastní pořádnou válku, která americké preference dost přepracuje...  Chtějí ho impíčovat a kdo ví, co na něj ještě mají a vytáhnou to letos na podzim... nakonec by se mu pořádná válka mohla ještě šiknout. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (46 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

se Íránu nepovedlo. Dron nevzlétl. Pozemní armáda je statečná, ale protivník není na dosah. A nebude, ani kdyby ho Talibové pustili.

Kopí tlučou o štíty
už vidím ty šíity
pochodovat proti větru
zašívají díru v svetru.
Amík pustil televizi
má úplně jinou vizi.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Dovedete si představit ty stažené půlky naší generality... že by se u Bagdádu začalo o Prahu bojovat naostro?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

jenom za řeporyje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Dovedu.
Ovšem zapředpokladu, že by u Bagdádu byla v bojových oblastech ta naše vrchní generalita osobně přítomna.
Což si pro změnu představit nedovedu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Generál Lopata v Bagdádu
vzpomíná smutně na Dádu
a její žížalu Jůlii
a na evropskou únii...
Jaký tu dostanu úkol?
Samá toyota vůkol
samé dělo a puška
tady to bude fuška
dostat se k velení v klubu,
tady mi rozbijou hubu.
Vozil bych třeba proviant
nejsem přes žádný deviant
jako generál Baloun
co by sežral i valoun.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem psal:
"Tak mě tak napadá, že nejvíc by Irán potrestal a poškodil strůjce atentátu na Sulejmáního, pokud by nepodnikl NIC.
Museli by nastrojit další provokaci."

A dnes mohu konstatovat - stalo se. Irán provedl na škále tu nejumírněnější reakci.
Americká reakce - zestručněno - nic se nepřihodilo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Zajímavé by bylo vědět, kdo všechno zahynul v tom zcela náhodně zříceném letadle, které hned po startu z bagdádského letiště začalo hořet ve vzduchu a rozprsklo se chvíli poté, co se na amerických základnách nic nepřihodilo.
Ale možná že se jednalo jen o standartní běžnou závadu Boeingu 737.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Co způsobilo zřícení ukrajinského boeingu mířícího z Teheránu do Kyjeva a smrt všech nejméně 160 lidí na palubě?

Podle íránského úřadu pro letectví letoun havaroval pravděpodobně kvůli technickým problémům. Zatím však není jasné, jak úřady tak brzy po zřícení stroje k tomuto názoru dospěly.

Média spekulovala o možných souvislostech neštěstí s eskalací napětí mezi Íránem a Spojenými státy. Připomeňme, že Teherán v noci provedl raketové útoky na armádní zařízení v sousedním Iráku, které používají američtí vojáci. Šlo o odplatu za zabití elitního generála Kásema Solejmáního.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

velvyslance a do Íránu míří lidé ze zamini a obrany.
Podle UNIAN bylo na palubě "two Ukrainian passengers, as well as up to 13 crew members from Ukraine, had been on board the plane. The remaining passengers aboard the Boeing 737 were foreign nationals, including 71 Iranian citizens, 73 Canadian citizens, four German citizens, three UK citizens, eight Swedish citizens, and six Afghan citizens."
Letadlo směřovalo do Kyjeva.

Zdroj: "https://www.unian.info/society/10821494-ps752-crash-in-tehran-mfa-ukrai…;

Zatím bez slepic

Nikoliv jejich smrt, ale jejich počty mi přijdou legrační.
Osm Švédů, tři Angláni, čtyři Němci a třiasedmdesát Kanaďanů.... to budou nepochybně samí rodilí mluvčí... žádní připrchlíci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Od Iránu je to zkouška nervu Trumpa a dalších.
To podstatné je v Iránu v pohotovosti.
Pokud by Trump zavelel a splnil vyhrůžky,pak ani nechci domyslet,co by nastalo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Raketa už letí, letí!
Zamáváme, milé děti
je to její první let,
vydala se na výlet.
Vzrušení nás popadne
když to dobře dopadne
a doletí do cíle;
bylo by to nemilé
kdyby měla závadu
a spadla na zahradu
mezi švestky nebo kvítí,
bylo by to, děti, v řiti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak si vyberte, které budete věřit:
USA: jestli vůbec, tak jen pár mrtvých a raněných (Trump: All well ...)
Írán: nejméně 80 mrtvých a dalších 200 zraněných (https://www.tehrantimes.com/news/443924/Over-80-U-S-forces-dead-in-Iran…)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Řekněme, že celý článek neobsahuje žádnou informaci. Vše je v rovině možná, že. Neobsahuje ani žádnou reflexi posledních let událostí či nějakého směrování. Je to zhruba na úrovni, když se v nekonečném počtu objevovaly články o demonstracích Minářorva spolku - a věštil se z toho budoucí osud ČR, Babiše a vesmíru až do jeho konce.

Moje doporučení je chvíli počkat, co se z toho vyvrbí, a jaké to přivane informace.

Můj odhad je, že Izrael ohrožen není. Tedy alespoň ne příliš více než běžný lokální standard. Dokonce si myslím, že Izrael má větší vítr a autoritu z ruské reakce na vraždu Sulejmáního, než ze samotného Íránu. Rusko už delší dobu dává najevo, že žádný stát nenechá moc vyskakovat, pokud začne vracet válku. A Izrael už párkrát přetáhl po pazourech.

Můj odhad je, že Írák/Írán udělají pár odvetných akcí, mířených zejména na USA. Možná pošlou pár raket na USA základny, udělají pár rozhodnutí ve vládách, třeba zákon, že USA vojáci jsou teroristé, a udělají nějaké útoky či škody na USA v lokálních rybnících. USA si to nechá líbit, protože si spočítá, že přehmat to byl - a pár škrábanců na jeho základnách je něco, co je velice laciná cena. Arabové budou spokojeni, že udělali bububu, USA bude spokojeno, že z toho nebylo více. A znovu, USA se více než Íráku/Íránu bojí ... Ruska, Indie a Číny, která už začíná mohutně protestovat, a tak dále, a tak dále, a tal dále, ...

Co je skryto je - kdo vraždu nařídil, a jaký byl cíl této vraždy. Protože Trump má za sebou tlak na domácí půdě, a má x skupin, které nechává být. Např. Židy, protože je přibuzenskému Židu povděčen, že určití Židé podpořili Trumpa ve volbách, a jejich podporu potřebuje opět. Je to akce, kde za nitky tahal Izrael? Židé? Nějaké elity? Vojensko-průmyslový komplex, který už několikrát ukázal, že vládu USA už respektovat nemusí? Nebo je to akce Trumpa? Mělo to přeskládat síly v regionu? Nebo mělo ukázat USA citizens, že USA jsou stále ruler over world? Nebo prostě Donald Trump si dupnul, že USA first, ať si zbytek světa říká co chce? Je to snaha vrátit válku na Blízký východ, a udržovat válečné napětí a nedovolit mír? Je to pomstva za zničení ISIS, toho USA projektu? Nebo USA si chce nějak zajistit suroviny na Blízkém východě? Je to ... možností je neúrekom.

Každá strana si je vědoma, že si nemůže dělat co chce. A to platí i pro Írák a Írán. Dokonce to platí i pro USA. Proto nekonečné krevní pomsty - ani na Izraeli - se těžko budou konat. Jo, Netanjahu má také naděláno v kaťatech, ale na základě svého postavení v Izraeli. Mimochodem, hrozilo mu a hrozí vězení přímo v Izraeli, pokud se něco nezměnilo. A také hraje o svou kůži.

Nebo měla ta událost něco zakrýt, nějakou jinou událost, o které se teď ve stínu vraždy Sulejmáního nemluví?

Doporučoval bych analýzy dělat poněkud sofistikovaněji. Začal bych tím, že neexistuje jen jediná událost na světě - ať je tou událostí vražda Sulejmáního nebo dříve demonstrace Minářových sekt, nebo ... Ty vidlácké analýzy (s malým v, tedy jedná se o analýzy určitého druhu, nikoli od určité osoby), které celý svět zjednoduší na jedinou událost jako tento článek, a vyvěští z něho osud celého vesmíru na 20 miliard let dopředu pro nejbliží miliardu galaxií kolem Mléčné dráhy - jsou velká slabina Vidlákových kydů. A obecně analýz nejvyššího šéfa a majitele VK.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

do roviny srandy. Té není nikdy dost.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

jsou normální lidi
každý věci vidí
z pohledu své hlavy
ať černý či plavý.
Sází tady růže
bo tu se to může;
někdo cítí vůni
jiný smrad
někdo hovno kuní
dá sem rád.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Pane Donald Trump.
Když už myslíte něco zakrýt,spíš pokrýt a to Bělorusko.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Tak Vidlák už několikrát konstatoval, že nemá ambici provozovat zpravodajský portál přinášející informace, které jinde nejsou. Vytváří naopak prostor, kde se dá o věcech věcně diskutovat z různých pohledů. Ty informace přinášejí diskutující, ale jen jako podporu svých argumentů nebo pro změnu tématu. Jestli od toho čekáte víc, pak chybu hledejte u své klávesnice. Mimochodem, taky se tu nebojuje o to, který kohout vydrží nejdýl na hromadě hnoje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Ve skutecnosti zpravodajskou hodnotu ma clanek A DISKUSE.

Stejne jako jinde. Nektere clanky I na PL ani nectu. Prectu nadpis a jdu se podivat do diskuse. Tak se dostanu k jadru veci nejrychleji.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nemyslím si, že by byla úplně chyba, když není vyvěšený článek nabytý komplexními informacemi, nebo to není světoborná analýza.
Článek bývá více či méně kvalifikovaný podnět – téma k diskuzi či polemice.
Tam se většinou teprve odehraje snůška informací i z těch nejvzdálenějších koutů a mainstrémem nejupozaďovanějšícjh pohledů.
Na tom základě se dá pozměnit nebo utvořit názor – každý ve své hlavě a sám za sebe.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Že článek neobsahuje žádné nové informace? A proč taky, informace šumí, šumí,... mění se, mění se,... tož od toho jsou komentáře, aby novým šuměly.... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím,že stačí sledovat,přísun zbraní raket letadel,do Evropy,kolem Iránu a vypadá to špatně.
Letí bombardéry B-52 na BV,převážejí se rakety na Rumunské základny,bitevní lodě jsou na cestě,takže,ani to modlení nepomůže.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

vůně ropy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

řspdl, stejně jako z lodí. Jsou to mobilní odpalovací rampy. Pozemní podpora není potřeba, všechno je čisté, vojsko u obrazovek.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Aerolinky už zakazují přelety civilních letadel nad Iránem.
Tož, aby pak ti naši hrdinové nemuseli domů stopem !

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Snad 15 let ! Tak to už mám jistě nadosmrti vystaráno.
Ale myslel jsem to dobře, mám jako správný občan starost o bezpečnost našich synů v první linii.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím nemáme mrtvé v první linii. Ale kdyby se fronta otočila...

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebyl bych na Vidláka tak přísnej.
Když srovnáte jeho analýzy s anállízami spousty našich i zahraničních profesionálů, kteří za sebou mají štáby zpravodajů...

Jistě, Spencerová či Petránek ani Kmoníček Vidlák - ani nikdo z nás - není.
Ale spoustu profesionálních politologů Vidlák strčí do kapsy.
Nehledě na to, že evidentním Vidlákovým cílem je nastartovat diskuzi, dialog, přemýšlením o problému. Tedy něco, co dnes najdete málokde.

Nemám pocit, že by Vidlák někdy rigidně prosazoval svůj názor a nebyl schopen a ochoten jej korigovat.

Souhlasím s vámi, že nemáme komplexní informace. bohužel je ale v současné chvíli nejspíš nemá ani Putin, tím méně Váš psychopatický jmenovec.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zrovna se nabízí tolik aktuálních témat! Doba je přímo těhotná událostmi, a dokonce se nás bytostně a přímo dotýkajících.

1) Jak je to s Babišem. Hlasoval/slíbit/potvrdil, že dne 2. prosince 2019, že Česká republika přijme Bruselem určený podíl migrantů do ČR?

2) Zákaz domobrany - mohutná to snaha naší vlády.

3) Pokuta 10 mil. Kč pro náš autorský svaz OSA.

4) Momentální soud s ímámem, který podporoval Islámský stát - a u soudu rovnou řekl, že na české zákony kálí, protože jediný zákon je pro něho šaríja, a jediná autorita Alláh. Ať si nakašlou. Toto je zrovna symptom, který je pro ČR sakra důležitější než nějaký Sulejmání.

5) Jak se dodržují sankce proti Rusku, když Německo zařizuje Nord stream, a obchoduje s Ruskem daleko více než v době nez protiruských sankcí.

6) Konec svobody slova: 15letý trest hrozí za schvalování zabití vojáků v Afghánistánu.

7) Situace na Ústavním soudu.

8) Nápis na brněnské mešitě, aneb muslimové sobě jako provokatéři.

9) Závazek EU na uhlíkovou neutralitu, a co to bude znamenat.

10) Blížící se ekonomická krize.

11) Transparency international želuje Babiše, protože prý není zkorumpovaná jak tvrdí Babiš.

12) Nový systém vlakových jízdenek, který prudce bystří paměť, a vyžaduje doktorát z atomové fyziky.

13) Transgender muž prý porodil dítě. Aneb kam se to svět řítí.

14) Putin zveřejnil mnoho tajných materiálů z minulého století, aby kontroval snaze EU vyvinit Hitlera z dějin 2. světové války.

15) Vraždění křesťanů v roce 2019 - a proč to Západ ignoroval.

16) Arbitráž s Diag Human.

17) Istanbulská smlouva

A tak dále...

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

Pane Donalde, ale přece musíte uznat, že o všech Vámi nahozených tématech tady můžem "jen tak plácat", co si kdo myslí nebo někde přečetl, nikdo z nás asi není přímým aktérem, aby mohl přinášet věrohodné informace, všechny komenty tady jsou jen na úrovni dohadů a předpokládaných souvislostí. V mnohém s Vámi často souhlasím a dle teď zavedeného způsobu Vás "pětislepicuji", ale kromě témat, kdy se pánská část Kydů pře o počtu či druhu zbraní, osiva a doložitelných jiných skutečnostech, jsou tyhle politické události vždy s něčím v pozadí, co my neodhalíme. Jsem ráda, že sem píšete a ráda Vás čtu, ale více tolerance, prosím

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Madam insegnante - nekdy napiste, jak normalni zensky vnimaji ty debaty o postech a druzich zbrani.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Knoflíková válka?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Anonym (neověřeno) dne St, 08. 01. 2020, 10:44
sorry, nějak se to zatoulalo

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

když budu upřímná, já /mluvím za sebe/pak ty vzrušené válečnické diskuse nečtu nebo jen přelétávám, druhy zbraní neznám, mně zajímá vždycky - pokud se to dá odhalovat - co stojí za nějakou významnou událostí, jsem takový konspirační typ. Nevím jak jiné dámy zde píšící, ale myslím, že taky do takových diskuzí nezasahují, nějak je nám asi jedno, kolik a které zbraně, spíš kdo to způsobil a jaké to mělo důsledky, jestli k zodpovězení otázky tohle stačí

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Jako dobrý. Anonyme.
Ale mne spíš zajímá dosah, nebo dostřel té které flintičky, bombičky, rakety, plynu, biologické zbraně,... abych mohla posoudit (nemaje, dokonce ani nemajíc, atomového krytu), jestli je tomu možné uniknout lépe, jak knoflíkům při knoflíkový, či šiškám při šiškový válce, nebo uniknout nelze.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Za vůni ropy šel bych světa kraj
do Antarktidy i za Himálaj.
Za výhřevností a spalným teplem
dral bych se ledem i peklem
bo bez ropy bych šlapal vodu
a zpíval na radost Ódu.
Ropa mi v žilách kolotá
můžu mít na čele kokota
dýchám plyn a piju ropu
seru na svět, na evropu.
Když z vrtu ropa tryská
nad amerikou sa blýská
a hromy divo bijů
že ropu jiní pijů.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

maličké, nedokonalé haiku Američanovo o žluťáscích, ropou krytých....

ropu mi pijů
mé žluťásky jdou jinam
chci je, chci a chci

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Hořejší na Aktuálně se schovává za Švarcenberka:
http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=35586

Zajímavé z diskuze:
"• Pilatus • před 16 hodinami
Překlad vlákna Ahmada Khazrajiho o iráckém premiéru Adel Abdul-Mahdim, ve kterém odhaluje důvody, proč mlčel a rezignoval. (Odhaluje, že američtí odstřelovači stříleli na irácké demonstranty.)
To je to, o čem se diskutovalo na tomto zasedání (bez záznamu): Abdul-Mehdi rozzlobeně hovořil o tom, jak Američané zničili zemi, a nyní odmítl dokončit projekty v oblasti infrastruktury a elektrické sítě, pokud jim nebude přislíbeno 50% příjmů z ropy - což Abdul-Mehdi odmítl.
Abdul-Mehdi: Z tohoto důvodu jsem navštívil Čínu a podepsal jsem s nimi důležitou dohodu, že se bude podílet na rekonstrukci. Po mém návratu mě Trump zavolal, abych zrušil dohodu, a když jsem to odmítl, vyhrožoval mi obrovskými demonstracemi proti mně, které by svrhli moji vládu.
Abdul-Mehdi: A skutečně se proti mně zhmotnily obrovské tlaky a Trump volá znovu a říká, že pokud nevyhovím jeho požadavkům, rozmístí námořní ostřelovače na nejvyšší budovy, kteří budou cílit a zabíjet demonstranty i bezpečnostní síly. , ve snaze na mě tlačit."

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Pane Admirál.
Ještě měl Mehdi prozradit,jestli to chtěl Trump pro sebe,nebo pro USA.
Jak víme,většina těch USA válečníků,má svůj podíl na kořisti z každé války a Trump zatím nemá nikde.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

.... mimochodem, 43 procent Američanů souhlasí se zabitím Sulejmáního, 38 procent má opačný názor, přičemž celých 60 procent přiznává, že o něm nikdy ani neslyšelo… 32 procent si pak myslí, že Trump má nějakou politiku na Blízkém východě, 47 procent si myslí, že prostě jen střílí od boku…(T.S.)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ja o nem taky nikdy neslysel a muj nazor je, ze by bylo dobre, kdyby tu popravu naridil Trump osobne a ne, ze se to stalo za jeho zady a on se pak k tomu musel hlasit, aby to nevypadalo, ze si deep state dela v USA, co chce.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Napřed golf, potom útok. Trump se k úderu na Solejmáního rozhodl ve svém resortu v úzkém kruhu poradců-
KIRILL ŠČEBLYKIN

Zatím bez slepic

Bylo to schváleno kongresem?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

43 % z jak velkého vzorku Američanů, všech se jistě neptali?
A souhlasí asi spíše s propagandou a podáním "příběhu" a hned to je zase trošku jiná informace.
Zejména to potvrzuje těch 60 % z dotázaných, co o zamordovaném nikdy neslyšelo.
(Mne třeba překvapuje těch 40 %, co slyšelo, to je na Ameriku nějak příliš...kde se ten průzkum prováděl v CIA? Nebo ty průzkumy falšoval někdo mimo realitu ...)
To mnohem zajímavější informace je to "střílení od boku"....

Prostě Putin tam jím dosazeného, střílejícího od boku, nemůže nechat☺

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A podle Schwarzenberga je Trump válečný zločinec porušující mezinárodní právo.
Karel má rád Madlu, Madla hejtuje Dona, Karel nesmí mít rád Dona, ó my se máme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Vzpomínáte, jak kníža Schwarzenberg nosil placku s nápisem Putine, k noze! ?
Co vy víte, třeba ho konečně Putin poslouchá a rozhodl se pro něj stopovat amerického válečného zločince.
Něčím musel Trump našeho švýcarského miliardáře naštvat. Třeba se jeho syn bojí, že radioaktivně grilovaná zvěřina z jeho czeskych lesu bude po válce neprodejná.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

My byt radi ze Karel mluvit sam. My se vcera bat, ze za Karel mluvit Vopenkova a Karel mit pouze oslintany penis a spat a nemyslet.

Karel mit rad Madla i kdyz Madla smrdet. Karel dobry Karel pro Madla.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

může dát hlas jenom idiot.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)