Arjánské Lipany

Autor
Štítky

Asi jste také zaznamenali zprávu Terezy Spencerové, že Írán před svým raketovým útokem na americké základny informoval švýcarské velvyslanectví a pro jistotu i své kolegy v Iráku... To aby se to k američanům doneslo úplně spolehlivě. Nakonec letěla řada obstarožních raketek, americká protiletecká ochrana zůstala vypnutá, rakety zbořily několik prázdných domečků a bylo po všem. 

Drsný Donald udělal bububu, ale tím to skončilo, íránská televize spustila pár oslavných cirátů na téma obrovské nebetyčné facky Velkému satanovi, kterého se jediné pravověrné děti Alláhovy neleknou a teď už se bude mluvit jen o spadlém ukrajinském letadle, které samozřejmě nechal sestřelit Putin

Tak nějak se vytrácejí pochybnosti o domluvené hře a zůstávají jen úvahy, od kterého momentu je to celé nahrané a kdy to ještě bylo myšleno vážně. Jestli to vůbec někdy bylo naostro a nejen divadýlko.  Očividně ani jedné straně se do velké zničující války nechce a je to jenom dobře. Vlastně nejlepší hodnocení jsem si přečetl v jakémsi komentáři, že tento nový způsob boje by se měl praktikovat dál... generálové a papaláši na sebe budou posílat drony a chudák násilím nastrčený do mundůru bude mít klid... 

Já zkusím jednu ze svých vidláckých nezávazných úvah.... 

Generál Sulejmání byl prý nejen schopný, ale i oblíbený. Porovnejte to s našimi Petry Pavly, Opaty a jinými zelenými gumami. Zároveň ten Sulejmání měl vysoké postavení v režimu, vícekrát jsem zaznamenal, že se jedná o režimní dvojku, ale zcela určitě patřil mezi ty nejmocnější a nejvlivnější íránské borce. 

Zároveň to byl voják, který se dožil relativně vysokého věku, to znamená, že se nenechal zabít ve jménu Alláha, ale zřejmě mu to racionálně myslelo. Nečekal, že by mu Alláh zajistil neprůstřelnost, nevrhal se s praporem džihádu vpřed a dokonce i v generálské funkci jednotek Kuds mu to pálilo a volil ty správné prostředky. Byl to on, díky komu se o šiítských milicích mluví jako o vlivné a široce rozmáchlé síle.  Zkrátka a dobře, tento generál nebyl fanatik ani středověký vykladač islámu. Zřejmě měl i slušné povšechné vzdělání, jako voják musel být i technicky zdatný... mýlím se, když ho označím za krásný příklad moderního člověka, kterému půlka íránského vedení nesahá ani po kotníky? Žádný bigotní magor, žádný student madrasy, člověk přímo stvořený k tomu, aby Írán přivedl do moderní doby a poslal na smetiště dějin ty Chamaneího bláboly. 

Nedávno tam v Íránu měli masové demonstrace, protože tam mají všeobecnou mizérii. Protesty nastartovalo zdražení benzínu a dalších základních potřeb a režim měl celkem co dělat, aby se s tím vypořádal. Jestlipak za panem generálem nepřišli nějací ti demonstranti a nenabídli mu titul Šaha, případně prezidentskou funkci, až padne ta zkorumpovaná středvoěká klika ajatoláhů... Lidi ho mají rádi ne? O tomto samozřejmě nic nevíme, ale když jsem viděl ty davy při pohřbu, tak mi to jako zcestná myšlenka nepřijde. 

Když íránská armáda dokázala takhle pěkně poinformovat američany o raketovém útoku, mohla je také poinformovat o generálovi, který je odpůrcem jakékoliv dohody s USA, který nejvíc tlačí, aby se žádná nová jaderná dohoda nepodepisovala, zároveň má přízeň davu a kdyby se po Sorosem vyvolaných demonstracích stal novým diktátorem právě on, měl by Trump dalších pár vrásek navíc. 

Dál už ten příběh známe... jedna raketka a z generála zbyla jen ruka s prstenem. Sám Sulejmání ještě svému režimu posloužil i po smrti, protože sjednotil íránce do jednoho šiku v jejich polostředověké zemi a najednou se mi umírněný Rúhání začína jevit jako vynikající machiavellista. Třeba se za tím jeho přiblblým výrazem skrývá chladně logický mozek. 

Raketová odveta je pak už jen konečným divadýlkem. Brzy také zjistíme, jak moc jsem mimo... Buď budou následovat další provokace, nebo pozvolné usmiřování. 

Abychom pak jednoho dne nezjistili, že jsme byli svědky íránských Lipan, kdy umírnění husité porazili radikály bránící se narovnání poměrů. 

Abychom do roka a do dne neměli jedernou dohodu s Íránem a Irák bez USA i našich vojáčků, protože odteď už se za Prahu bude bojovat zase někde jinde. Já osobně bych navrhoval celou armádu poslat do Řeporyjí - mohla by tam dělat paritu jednomu psychopatovi. 

Je samozřejmě jasné, že bez ohledu na naznačené varianty, Trumpovo porušení všech norem a íránská zbabělost se do budoucna někde projeví. Zapomenuto to nebude a vynoří se to v ten nejblbější možný okamžik. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (47 hlasů)

Komentáře

pharmacie wattrelos therapies transpersonnelles pharmacie lafayette zenith pau , pharmacie leclerc guilers pharmacie de garde fontenay sous bois , pharmacie de garde marseille dimanche 11 octobre pharmacie ivry sur seine therapie cognitivo comportementale mulhouse GraphiSoft ArchiCAD 25 donde comprar en Venezuela, GraphiSoft ArchiCAD 25 donde comprar en Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34690#>GraphiSoft ArchiCAD 25 venta Venezuela</a> Compra GraphiSoft ArchiCAD 25 a precios mГЎs bajos GraphiSoft ArchiCAD 25 barato. pharmacie aix en provence dimanche pharmacie brest liberte Adobe Illustrator CS4 precio PerГє, Adobe Illustrator CS4 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34608#>Adobe Illustrator CS4 venta PerГє</a> Compra Adobe Illustrator CS4 a precios mГЎs bajos Adobe Illustrator CS4 venta PerГє. pharmacie bourges chancellerie therapies interpersonnelles definition , pharmacie lafayette le puy pharmacie en ligne 24 avis Windows Server 2022 Standard por internet, Windows Server 2022 Standard precio Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34773#>Windows Server 2022 Standard por internet, Windows Server 2022 Standard precio Chile</a> Windows Server 2022 Standard venta Chile Windows Server 2022 Standard por internet. horaire pharmacie turly bourges partenamut therapies alternatives .

Zatím bez slepic

pharmacie guillon argenteuil horaire pharmacie de beaulieu puilboreau pharmacie bourges marronniers , pharmacie lepere beauvais pharmacie mathieu bourges , pharmacie de garde gap therapie cognitivo comportementale marseille therapies quantiques fabiola Adobe Contribute CS5 barato, Adobe Contribute CS5 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34369#>Adobe Contribute CS5 precio PerГє</a> Comprar Adobe Contribute CS5 Adobe Contribute CS5 por internet. therapie sexofonctionnelle therapie karmique AutoCAD Design Suite Standard 2013 donde comprar en Guatemala, Comprar AutoCAD Design Suite Standard 2013 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34292#>AutoCAD Design Suite Standard 2013 donde comprar en Guatemala</a> AutoCAD Design Suite Standard 2013 venta Guatemala AutoCAD Design Suite Standard 2013 precio Guatemala. pharmacie angers masque pharmacie de garde issoire , rife therapies pharmacie de garde marseille nuit 13010 Corel Painter 2022 precio Argentina, Compra Corel Painter 2022 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34665#>Corel Painter 2022 precio Argentina, Corel Painter 2022 donde comprar en Argentina</a> Corel Painter 2022 donde comprar en Argentina Comprar Corel Painter 2022. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie clos des fontaines avignon pharmacie a annecy .

Zatím bez slepic

therapie cognitivo-comportementale sur internet (tcci) act therapy examples pharmacie nautilus amiens , pharmacie beauvais agel pharmacie leclerc gonfreville l'orcher , therapie cognitivo comportementale haute savoie pharmacie avignon chatellerault act therapy in schools Comprar Microsoft Office Visio Professional 2010, Microsoft Office Visio Professional 2010 donde comprar en Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34609#>Compra Microsoft Office Visio Professional 2010 a precios mГЎs bajos</a> Compra Microsoft Office Visio Professional 2010 a precios mГЎs bajos Microsoft Office Visio Professional 2010 venta Miami. pharmacie d'avignon traitement urticaire Autodesk Advance Steel 2023 donde comprar en Guatemala, Autodesk Advance Steel 2023 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34688#>Autodesk Advance Steel 2023 por internet</a> Comprar Autodesk Advance Steel 2023 Compra Autodesk Advance Steel 2023 a precios mГЎs bajos. pharmacie lafayette instagram therapies analytiques , pharmacie auchan mistral 7 therapie cognitivo comportementale nice GraphiSoft ArchiCAD 20 por internet, GraphiSoft ArchiCAD 20 venta Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34655#>GraphiSoft ArchiCAD 20 venta Argentina</a> GraphiSoft ArchiCAD 20 por internet Compra GraphiSoft ArchiCAD 20 a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador therapie comportementale et cognitive metz pharmacie argenteuil coteaux .

Zatím bez slepic

pharmacie bordeaux quai introduction aux therapies comportementales et cognitives (tcc) pharmacie st serge angers fax , pharmacie ouverte niort pharmacie lafayette des quatre pavillons cenon , therapies with cancer pharmacie bourges marcel haegelen pharmacie leclerc vitre Acheter Ivermectine en pharmacie Belgique, Ivermectine sans ordonnance prix [url=https://faithlife.com/acheterivermectineenbelgique#]Ivermectine Stromectol comprimГ©s[/url] Ivermectine prix sans ordonnance Cherche Ivermectine moins cher. pharmacie leclerc brive pharmacie naturopathe aix-en-provence Autodesk AutoCAD Civil 3D 2017 barato, Autodesk AutoCAD Civil 3D 2017 donde comprar en Chile [url=https://publiclab.org/notes/print/34402#]Compra Autodesk AutoCAD Civil 3D 2017 a precios mГЎs bajos[/url] Compra Autodesk AutoCAD Civil 3D 2017 a precios mГЎs bajos Autodesk AutoCAD Civil 3D 2017 barato. therapies mental health parapharmacie leclerc jonchery , pharmacie de garde aujourd'hui landes pharmacie girard bourges BusyMac BusyCal por internet, BusyMac BusyCal donde comprar en EspaГ±a [url=https://publiclab.org/notes/print/34372#]Compra BusyMac BusyCal a precios mГЎs bajos[/url] BusyMac BusyCal precio EspaГ±a BusyMac BusyCal venta EspaГ±a. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador traitement bouton de fievre therapie cognitivo comportementale yvelines .

Zatím bez slepic

pharmacie cap 3000 pharmacie suresnes rife therapies , therapie de couple waremme therapies integratives , pharmacie guivarch brest pharmacie parant aix en provence pharmacie de garde aujourd'hui saint maur des fosses Windows 11 Home barato, Windows 11 Home precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34776#>Windows 11 Home donde comprar en Colombia</a> Windows 11 Home por internet Windows 11 Home donde comprar en Colombia. pharmacie leclerc basse goulaine pharmacie des nouvelles facultes aix en provence Comprar GraphiSoft ArchiCAD 18, GraphiSoft ArchiCAD 18 precio PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34649#>GraphiSoft ArchiCAD 18 precio PerГє</a> Compra GraphiSoft ArchiCAD 18 a precios mГЎs bajos GraphiSoft ArchiCAD 18 venta PerГє. therapy ka hindi therapie cognitivo comportementale bruxelles , therapie de couple fontainebleau pharmacie de garde uccle aujourd'hui SketchUp Pro 2018 venta Guatemala, SketchUp Pro 2018 precio Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34481#>SketchUp Pro 2018 venta Guatemala</a> SketchUp Pro 2018 barato Compra SketchUp Pro 2018 a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie auchan bretigny pharmacie progres bourges .

Zatím bez slepic

produits medicamenteux en anglais pharmacie verneau angers medicaments wikipedia , pharmacie avignon centre therapie zonale , pharmacie en ligne nancy pharmacie bourges cap nord pharmacie aix en provence centre ville Autodesk 3ds Max 2023 donde comprar en Chile, Compra Autodesk 3ds Max 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34689#>Autodesk 3ds Max 2023 donde comprar en Chile, Autodesk 3ds Max 2023 por internet</a> Autodesk 3ds Max 2023 venta Chile Autodesk 3ds Max 2023 barato. pharmacie angers le gall medicaments anti inflammatoire Logiciel Windows Vista Business Г  vendre, Acheter Windows Vista Business en France <a href=https://faithlife.com/recherchewindowsvistabusinessmoinscher#>Ou acheter Windows Vista Business au meilleur prix</a> Achat Windows Vista Business pas cher Ou acheter Windows Vista Business au meilleur prix. pharmacie ouverte le dimanche marseille pharmacie ouverte nanterre , pharmacie angers la madeleine pharmacie auchan villars Microsoft SQL Server 2017 Standard barato, Comprar Microsoft SQL Server 2017 Standard <a href=https://publiclab.org/notes/print/34710#>Comprar Microsoft SQL Server 2017 Standard</a> Microsoft SQL Server 2017 Standard venta Argentina Microsoft SQL Server 2017 Standard donde comprar en Argentina. pharmacie a proximite act therapy coaching .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio Venezuela</a> pharmacie de garde marseille 13011 aujourd'hui pharmacie beauvais ouvert dimanche .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta</a> pharmacie auchan fleury sur orne pharmacie des ecoles argenteuil .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico</a> therapie cognitivo comportementale villefranche sur saone therapies cognitivo-comportementales et sexotherapies .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia</a> pharmacie anton&willem annecy therapie de couple angers .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette hyeres horaires pharmacie asnieres bourges pharmacie de garde marseille 11eme , therapies spa pharmacie de garde xertigny , traitement roaccutane les therapies comportementales et cognitives pharmacie lafayette bourg en bresse Comprar Flarex sin receta, Flarex precio sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34160#>Flarex barato en la farmacia</a> Compra Flarex a precios mГЎs bajos Medicamento Flarex nombre generico. produit pharmaceutique medicamenteux pharmacie annecy vieux Comprar Cyberlink Power2Go 10 Platinum, Cyberlink Power2Go 10 Platinum por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34414#>Comprar Cyberlink Power2Go 10 Platinum, Cyberlink Power2Go 10 Platinum barato</a> Cyberlink Power2Go 10 Platinum barato Cyberlink Power2Go 10 Platinum donde comprar en Colombia. therapies breves situations cliniques emploi pharmacien aix en provence , pharmacie de garde pharmacie reine boulogne billancourt Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en Chile, Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34549#>Autodesk Navisworks Simulate 2021 barato</a> Autodesk Navisworks Simulate 2021 precio Chile Compra Autodesk Navisworks Simulate 2021 a precios mГЎs bajos. pharmacie lafayette montpellier aude fernandez therapies breves hypnose .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia</a> pharmacie des verdins bourges pharmacie argenteuil centre ville .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… barato en la farmacia</a> pharmacie de garde roubaix pharmacie ouverte la plus proche .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico</a> pharmacie galerie beaulieu nantes pharmacie auchan saint sebastien .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico</a> pharmacie de service bourges pharmacie angers rue paul bert .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde autour de moi pharmacie de garde aujourd'hui longwy pharmacien hopital bourges , therapies kya hota hai medicaments fin de vie , act therapy research therapie cognitivo comportementale isere pharmacie angers leclerc Medicamento Modafinilo nombre generico, Modafinilo precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-modafinilo… precio Chile</a> Compra Modafinilo a precios mГЎs bajos Medicamento Modafinilo nombre generico. pharmacie aix en provence cours mirabeau therapie comportementale et cognitive beauvais Compra Gabapentina a precios mГЎs bajos, Gabapentina precio Ecuador <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina Neurontin 800 mg</a> Compra Gabapentina a precios mГЎs bajos Comprar Gabapentina 800 mg genГ©rico. therapie comportementale et cognitive autisme pharmacie annecy rue royale , traitement zinc acne pharmacie ouverte ivry sur seine Compra Lasilix a precios mГЎs bajos, Comprar Lasilix pastillas genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-lasilix-a-preci… Lasilix a precios mГЎs bajos, Medicamento Furosemida nombre generico</a> Lasilix precio Argentina Medicamento Lasilix nombre generico. pharmacie de garde aujourd'hui nice act therapy group activities .

Zatím bez slepic

therapie comportementale et cognitive c'est quoi pharmacie massillargues avignon therapie viceland streaming , hypnose therapies breves korzetz agnes arras pharmacie ouverte grenoble , pharmacie de bourges pharmacie gervais amiens act therapy halifax Medicamento Paroxetina nombre generico, Medicamento Paroxetina nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-paroxetina… Paxil pastillas</a> Comprar Paroxetina pastillas genГ©rico Paroxetina barato en la farmacia. therapies used for depression pharmacie de garde aujourd'hui gironde Compra Lyrica a precios mГЎs bajos, Pregabalina precio Argentina <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/pregabalina-precio-sin… precio sin receta, Compra Lyrica a precios mГЎs bajos</a> Comprar Pregabalina 300 mg sin receta Pregabalina precio sin receta. pharmacie lafayette des halles pharmacie de garde zone 4 , pharmacie clermont ferrand pharmacie mulhouse Comprar Lasix pastillas sin receta, Comprar Lasix pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-lasix-pastilla… Lasix pastillas sin receta, Furosemida precio sin receta</a> Medicamento Lasix nombre generico Compra Lasix a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde boulogne therapie cognitivo-comportementale charleroi .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde fontainebleau pharmacie de garde voiron therapies quantiques fabiola , pharmacie boulogne billancourt ouverte le soir pharmacie beaulieu lausanne , therapies douces medicaments derives du sang pharmacie auchan woippy Avodart precio sin receta, Comprar Dutasteride pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-dutasteride-a-p… barato en la farmacia</a> Dutasteride precio sin receta Comprar Dutasteride pastillas genГ©rico. pharmacie de garde beaulieu sur mer aujourd'hui pharmacie gdd Compra Gabapentina a precios mГЎs bajos, Gabapentina precio Ecuador <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina precio Ecuador</a> Compra Gabapentina a precios mГЎs bajos Comprar Gabapentina 800 mg genГ©rico. pharmacie bordeaux garde pharmacie notre dame boulogne billancourt , therapie de couple ou conseiller conjugal pharmacie ouverte yutz Compra Vareniclina a precios mГЎs bajos, Medicamento Champix nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-champix-1-mg-g… precio sin receta</a> Comprar Champix 1 mg genГ©rico Compra Champix a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde uzerche act therapy body image .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemůže být každý den posvícení.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

ale pomaleji, než zprvu vypadalo.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

byl jako odveta docela srandovní, přikláním se rovněž k Vidlákovo názoru.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Co jsem viděl snímky napadených základen, byly tam zničené nějaké objekty, ale žádné krátery vedle ve volném prostoru. Na tu vzdálenost u obstarožních raketek docela slušná přesnost.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Увидимся позже.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

svými dřevěnými letadly. Z nich bude pvo ůplně vedle.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Dřevěnými letadly vybavenými dřevěnými solárními panely.
Sice nikdy nevzlétnou, ale nezanechávají uhlíkovou stopu, jen stopu dřevěnou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

já myslím, že Írán není tak neschopný, jak je to naznačováno, ale je to určitá hra. Jen ale je zajímavé u zříceného letadla - zrovna ukrajinské, Pentagon ví, že íránské rakety, ale "omylem", najisto to ví pejsek Trudeau a Boris Johnson - ti už ví, že íránské rakety, ti prý už mají "důkazy" /i když trosky ještě nevychladly/, někdo tvrdí, že zas Putin - dodané ruské rakety. Není to "déja vu"? Írán pozval k vyšetřování i zástupce Boeingu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Proč letadlo zrovna ukrajinské?
Pokud to byla havárie, způsobená technickou závadou, tak to byla prostě náhoda, a Boeing se současnými problémy bude dělat psí kusy, jen aby to technická závada nebyla.
Pokud to byl sestřel, tak volba ukrajinského letadla je volbou ideální. Koho Ukrajina zajímá? Jak se může Ukrajina bránit? Jak může dohlížet na vyšetřování? Jak může odolat tlakům z jakékoliv strany? Nijak!
Kdyby to bylo éro německé, francouzské, švýcarské, švédské, kanadské, nedejbože ruské či americké (ti tam nejspíš nelítaj), a ještě víc nedejbože čínské, to by byla asi jiná píseň. Nu a Malajsijci tam buď taky nelítaj, nebo zrovna nějak nebyli po ruce či co. Tak to padlo na Vasily.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hezky k tomu dneska Vlk, ona tohle je prostě jeho parketa.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

přijde mi, že nehořel motor nýbrž podvozek ...
( druhé video )

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Od té doby co předpovídal, že Milion chlívků začne násilnosti a tónem předpovědi si to přál, od té doby co si v každém článku kopá do prezidenta i premiéra pro mne přestal být zajímavý i svými ekonomickými analýzami. Což byla ještě poslední věc, která mu jakž tak šla.
A jestli se nepletu, tak před několika dny předpovídal, že mezi USákem a Iránem dojde po zavraždění Sulejmáního k válce. To už může jen zapšklý stařec, který poztrácel většinu schopností rozumného myšlenkového pohybu v dnešním světě.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Nezamrzej v čase. Válka može bejt kvůlivá tomu, co se nastartovalo teďka i za rok nebo za 10 let.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

pak by měl velitel jednotky PVO vyhledat osamělou komůrku a neprodleně se zastřelit, protože sundal éro jako hrom pár desítek metrů od hustě obydleného a pěkně velkého sídliště.
Čemuž nevěřím.
Takže sestřelil-li někdo to ukrajinské letadlo, nebyli to Iránci. Tomu by odpovídala úporná snaha USA dostat se k "černým skříňkám" (ač dobře vědí, že dle předpisů ICAO na nic takového nemají právo a už vůbec ne nárok). Dle předpisů ICAO vyšetřuje pád letadla země, nad jejímž územím se nehoda stala, a eventuálně přizve k vyšetřování vyšetřovatele ze země/zemí, z nichž pocházeli pasažéři a posádka. Jenže na palubě nebyl ani jeden obyvatel USA.
Ukrajina byla k vyšetřování přizvána a projevila zájem o účast. Pak ale dostala noty a obratem začala hulákat o sestřelení nebo terorismu. I to nasvědčuje tomu, že Íránci letadlo nesundali.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

K Vidlákovi.
Byla bych střídmější v těch odsudcích, despektu a pohrdání.
O Iránu, o "Chamaneího blábolech, zkorumpované klice ajatoláhů, íránské zbabělosti" víme jen to, co nám předkládají "naše západní" média.
Proč má Vidlák zapotřebí používat obraty jako "přiblblý výraz" (Rúhání) fakt nechápu?
Nechová se tím trochu jako nějaký PAL, co u nás pere do vzhledu Zemana, není to fakt zbytečné?!
U nás byly také "masové demonstrace", tedy i zde máme pak za Babiše všeobecnou mizérii?
O čem nic moc nebo nic nevíme, tak bych ten despekt, co nám podsouvají, já spíše brzdila.
Navíc když i tu případnou "mizérii" tam mají v důsledku "našich" sankcí!

Moje úvahy se ubírají Občane stejným směrem.
V politice (hnusnější, než si kdo z nás dovede připustit) byl nyní jasný úkol, odvést co nejrychleji světovou pozornost od mordu generála a USA. Aby se prostě i média a svět zabýval něčím jiným.
A tady se podařilo využít přenos nejen pozornosti, ale dokonce i negativního narativu.
Za den dva si už na předchozí událost a malér USA nikdo z běžných lidí ani jen nevzpomene.
A o tom to je.

Sice prý "omylem", ale to Irán, ten to "zavinil"......a zase ten despekt, jací jsou ti Iránci zaostalí a i vojensky neschopní mamlasové, ach jo!
Nyní už dokonce dvě rakety, není to ještě málo Pentagone.....?!
Satelity ukáží maximálně co se stalo (pokud), ale už ne PROČ a KDO dal ten příkaz střílet...
Splést si rozpoznatelné civilní letadlo v dnešní době řízení provozu a sledování letadel..?
PROČ se letoun (americký Boing) přestal prý hlásit, co říká na událost třeba Rusko, Čína?
NIC není vyšetřeno, ale "skřípaliáda" na Západě už jede....
176 lidí jako my, rodin, osudů, kteří byli v blbý čas na blbém místě a možná kolaterálně zavraždění jako ten generál a spol., ti by nás zejména měli trápit, to i my jsme mohli a můžeme kdykoliv být na jejich místě!

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím Majko
Kdykoliv píšu o blízkém východě, je to pro mě taková směs ironie a problematických faktů. Víte oni ti ajatoláhové jsou pořádně zkorumpovaní dosti podobně jako u Saúdů - jen nemají tolik peněz. Ačkoliv... Prostě kolem jejich státních špiček je celá řada bratrů bratránků, příbuzných, kmenových přátel a dalších. S bratrem proti bratranci... s bratrem a bratrancem proti celému světu... Írán je ropná velmoc, která má problém dát vlastním lidem benzín... Já jaksi neumím být na straně tmářských vykladačů islámu.

Lidi jsou tam samozřejmě úplně normální... mají také parlament a volby. Ale kromě toho tam mají klerikální partaj, která je nad tím vším, ve všem má prsty a všechno slyší. Nevidím žádný důvod, proč bych měl takový režim milovat. Ani obyčejní íránci ho moc nemilují. Což je samozřejmě skvělá příležitost pro USA jim tam po zkorumpovaných klerikálech nainstalovat stonásobně zkorumpované proamerické hajzlíky. Nedělám si iluze, že by Íránci prohlédli ten pěkný zpěv o demokracii, která se pak promění v pěkně hnusnou záležitost. Neprohlédli jsme to my, neprohlédli to Ukrajinci, nepohlédli to v Gruzii. Ani íránci netuší, co se na ně chystá... Íránci tam mají něco dost podobného našemu Husákovskému československu.
Víte já nemám moc rád výmluvy na sankce... Mají tam bídu, protože sankce... Kdo je dneska nemá? Přitom mají za humny Rusko i Čínu. Mají přístup na světová moře. Samozřejmě že snakce tomu napomáhají, ale bídu mají především kvůli jejich mulláhům, kteří vidí Satana v každé racionální úvaze.
A do třetice... víte já toho Rúháního skutečně považoval za takovou "úlitbu" Západu... Dosadíme si neškodného nýmanda, který bude dělat pozitvní PR na Západě, budeme tím ukazovat naší otevřenost a ochotu k dialogu, on se bude hlavně usmívat a tvářit se pozitivně, svatouškovsky a trochu přiblble a to je jeho hlavní úkol. Teď už si to myslet přestávám. Zdá se, že ten chlap má jen skvělé maskování. Něco jako prezident Si Ting Ping. Ten také vypadá úplně neškodně... ale není.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Vidláku, byl jsem v Teheránu v roce 1994 (nebo 1995?). Mj. na soukromé návštěvě u rodičů našeho tlumočníka. Ve své "reportážní" knize, vydané 1999, jsem se jen zmínil, že se u nich na stole přitom objevila i láhev vodky. Až po letech jsem se dozvěděl, že je kvůli této poznámce vyšetřovala ta jejich náboženská policie. Moc jsem se divil, jak vůbec mohla někoho na iránském velvyslanectví ta moje knížka zajímat, jak se jim dostala do rukou (jen 2 tisíce výtisků) a že jim to vůbec stálo za to, když jsem navíc Irán i Teherán líčil spíše v pozitivních barvách. Navíc jsem se o jejich zemi nijak široce nerozepisoval, nebylo to nijak hlavní téma, opravdu jen zmínka. A ještě navíc jsem se dost zasloužil o pozitivní vyznění Dnů íránské kultury v roce 1995 v Praze..... A oni do tlumočníka tak! Zda se to za čtvrt století nějak změnilo nevím, ale tehdy , jak jsem seznal později, asi opravdu policejní stát, hlavně na venkově dosti tmářský.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč Ukrajinské? Když připustíme, že se jedná o předem připravenou provokaci,(myslím skutečný sestřel , ale něčím jiným než poměrně velkou raketou systému THOR, ale třeba jen nějakým malým přenosným systémem, tak bylo ukrajinské letadlo zvoleno dobře, kdo jiný má úlomky raket THOR?, Kdo jiný by posílal na místo své vyšetřovatele, kteří mají zkušenosti s podváděním okolo MH-17? Takže tomuhle bych rozuměl.Smyslem by bylo zapomenout na Sulejmáního a ukázat Irán jako nezodpovědné zločince kteří používají Ruské rakety. Nicméně této konspiraci zas až tak moc nevěřím. Jedná-li se o technickou závadu, pak plně chápu snahu Američanů o zpochybnění závady a navedení vyšetřování jiným směrem, pak by jim vlastník letadla v tomto případě Ukrajina přišla vhod. a vše jde cestou první , zpravodajská hra a rozsypání úlomkú těchto raket "odborníky" z UK na místě pádu.Zpravodajská hra a Belincat se k tomu hodí velice moc. Boeing má opravdu velké potíže a kapitalista když má opravdu velké potíže, tak je schopen opravdu všeho.Na rozdíl od Vlka jsem přesvědčen, že Irán neudělal žádnou chybu, když nevydal skříňky američanům, naopak by to byla velká chyba! Vyšetřovat se má doma.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to jako pimprlové divadlo a my na to koukáme jako děti ze třetí třídy a dohadujeme se, jestli kašpárek porazí krále nebo naopak. A fandíme tomu či onomu.
Vidlák se hezky domýšlí, ale vzhledem k tomu, že všichni o tom pozadí a o tom, kdo vodí loutky, celkem prd víme, je jeho odhad podle základní statistické teorie trefný z 50 % - buď to bylo tak, nebo jinak. Až tak moc důležité to pro nás konkrétně není, protože jsme to ovlivnit nijak nemohli, nemůžeme a moci nebudeme.
Ámen.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč jenom mi ten prsten připomíná pas Muhammada Atty...

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Pravdu se dozví až historikové. Mnohé roky jsme nepochybovali, že Japonci 7. prosince 1941 zákeřně přepadli Pearl Harbour. A pak se po otevření archívů ukáže, že o tom útoku Američané věděli předem a chtěli sjednotit národ, kterému se nechtělo do války kvůli vzdálené Evropě nebo nějakým válkám Japonců v Asii.
Můžeme být svědky něčeho podobného. Válku měl vyprovokovat už sestřel MH-17. Sestřel letadla na Středním Východu vyšumí za pár měsíců. Vzpomínáte, jak se ztratilo jiné letadlo z Malajsie někde nad Indickým oceánem? Ani se o tom moc nepsalo. Současný sestřel letadla za týden vyšumí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ruského letadla na Sinaji.
Německo asi tehdy mělo docela sevřené půlky, protože v Izraeli školilo Gruzínce jako na potvoru v leteckém boji a PVO a jako na potvoru pár desítek km od dopadu letadla.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenom technická - že američané minimálně tušili že budou Japonci na Pearl Harbor útočit nemění nic na faktu, že ten útok sám BYL zákeřný a věrolomný.

Dnešní situace kolem generála mohla být výsledkem zpravodajských her samotného Iránu, na který Trump skočil (aby se iránské špičky zbavili radikálního konkurenta, jak naznačuje Vidlák, historicky může jít třeba o Sověty, kteří podvrhli československé rozvědce informace o spolupráci Tuchačevského s Německem, abychom tuto informaci předali zpět Sovětům - je samozřejmě i výklad, že podvrhávali Němci, aby zbavili sověty kvalitního velitele, stejně jako že poddvrhávali oba (či jeden z nich věděl a druhému to nevadilo)). Stejně tak může jít o hru kohokoliv jiného. Irán mohl být skutečně překvapen...

...což ale neznamená, že chce válku, stejně jako je otázka, zda ji skutečně chtěl samotný Trump. Pokud tedy varovali Iránci před odvetou, mohlo jít (a mně to tak přijde) skutečně jen o hru, aby se vlci na obou stranách nažrali a kozy zůstaly celé (takové ty americké tomahawky bombardující Sýrii). Zda je ta hra předem domluvená, či zda vyplývá z pravidel "potřebujeme ukázat svaly, ale válku nechceme" které obě strany chápou a obě se jimi řídí, jen těžko rozhodneme.

Také - jde-li o to varování, si Irán nemohl úplně rozhádat irácké šíity, kteří by třeba zahynuli.

Jde-li o Boeing, tak samozřejmě by byla pro firmu technická porucha katastrofou. Pokud by ale nakonec i šlo o nechtěný sestřel iránskou PVO (samozřejmě je Irán zodpovědný za to, co sundá a mohla to klidně chyba být), stále zde zůstává ona příčina a následek - tedy šlo o událost přímo související s atentátem ze strany USA (bez něj by na raketovou odvetu nikdy nedošlo, tedy ani se zapnutím PVO na ochranu před odvetou). Stejně jako zůstávají k zamyšlení historické precedenty, kde jiné státy dokázaly sejmout osobní letadla v rámci cvičení... a pak za to kapitány střílejících lodí ještě povýšit. A všechny takové sestřely nakonec vyšuměly do prázdna. Rozmazávaly se jen ty, jež se hodily k politickému nátlaku na střílející zemi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Přeci jenom bych šetřil slzami nad zákeřností a věrolomností útoku Japonců, však od doby, kdy se přestaly sjednávat termíny a místa bitev snad ani jiné útoky nejsou (a ten poslední u civilního letiště v Bagdádu je toho krásným důkazem). Nebo snad je nějaké čestné a dušínovské zahájení válečných jatek? Ani formalita vyhlášení válečného stavu na vlastním skutku nic nemění...

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Ano. Však každý takový útok zákeřný a věrolomný je.
Trochu mi podsouváte slzy, protože podle mě si Japonci za války s nácky dvakrát nezadali. A tedy zdá se, že mi podsouváte snad i nějaký výklad.

Zatím bez slepic

V poslední době jsou vlastně všechny útoky zákeřné a s nějakým vyhlašováním války si nikdo moc hlavu neláme. Zabití Sulejmáního dronem je jen další vraždou nepohodlných osob dronem. A pokud je boj veden proti protivníkovi maskujícímu se jako civilisti, nelze o nějakém čestném chování nai mluvit.
Japonský útok byl na Pearl Harbour byl zákeřný a USA jej k tomu určitě nenutily. Ale když už se měl útok proti území USA stát, válečné klice se docela hodil. Do té doby obyvatelé USA válku moc nepodporovali.
Za co budeme považovat druhou válku v Perském zálivu proti Iráku? Tam šlo o útok na základě vylhaných argumentů o zbraních hromadného ničení a jak Irák nespolupracuje se zbrojními inspektory, což byli vlastně dosazení špioni. Někteří z nich určitě. Na podkladě vylhaných argumentů OSN schválila útok proti Iráku ve 2003. Šlo o válku spravedlivou nebo zákeřnou? Byla posvěcena OSN, ale důvody byly vylhané.
Jen je poněkud ošidné dnes hodnotit z morálních pozic předchozí války. Prostě se staly a pravdu nakonec vždy určí vítěz. Měřítkem, zda je válka morální nebo ne je nakonec pouze vítězství. Vítěz je morální a vede spravedlivý boj vždy, zatímco poražený je potrestán. Ve skutečnosti jsou všechny války stejně zákeřné, viz Vámi uvedený případ kapitána křižníku Vincennes za sestřelení Iran Air 655. Aby nemuseli kapitána postavit před válečný soud za vraždu civilistů, vyznamenali jej.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že v každé agresi je prvek zákeřnosti (v novodobých válkách tuplem) už z čirého pragmatismu naprosto nijak nezpochybňuji. Zákeřné je tu válku vyvolat. I kdyby vyhlášenou. Protože i férovka "Kolik ti je?" "patnáct." "Nás taky, pojď na férovku!" je zákeřnou. Jen jsem nechtěl, aby ta vaše původní formulace Pearl Harboru snižovala japonskou vinu.

Z výše uvedeného snad vyplývá jasně, že za zákeřnou a věrolomnou považuji i druhou válku v Zálivu. Byť byla avizovaná. Stejně tak by Hitler zákeřně napadl RČS, kdybychom odmítli - s vědomím následného útoku - mnichovský disktát.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

a odkedy to bolo divadlo.
Takze to - co vidlakovi uslo. trochu chronologicky. Plus moja konspiracia.
CIA analytici poradili Trumpovi likvidaciu iranskeho generala. Zdovodnenie sa uz nedozvieme. (za 50 rokov - mozno)
Trump na to kyvol a za par hodin bolo hotovo.
Zjavnym prekvapkom bola reakcia Iranu. A teda urcite nebola likvidacia z iranskej strany kalkul. Ked vas mlatia - malokto si zela by vas bud dorazili alebo maltili este viac.
V sulade s mentalitou a zahnanim do kuta - Iran odhadzuje rukavice a avizuje vstup do ringu.
A teraz to pride. Izrael v prvej reakcii deklaruje a zdoraznuje - ze to nie on !!!
Neviem ci vam to dochadza. V Izraeli boli posrani az za usami - aka kucapaca z toho vyzera byt.
Moja konspiracia naslednych krokov.
Rusi nastartovali telefony a opytali sa v Teherane co dalej. Mozno sa niekde v moskve zisiel nemenovany iransky atase s americkym atase pod dohladom ruskeho atase :D a amici dostali na vyber. Bud totalka. Alebo si nechaju vlepit facaka, bo urobili kokotinu, za ktoru si proste musia nechat pacit.
Rusi mozno amikom vysvetlili, kolko asi S300 predali do Iranu. A nech mi tu napise niekto aky zasadnuy rozdiel je medzi S300 a S400 (okrem elektroniky a citlivejsej anteny... ) :D
Mozno aj Cina niekde spomenula, ze jej balisticke rakety schopne nicit lietadlove lode sa mozu stratit a nahodou sa objavit na iranskej odpalovacej rampe. Na dne mora sa budu crepiny tazko hladat.
A tak amici kyvli na tiatro. A Izrael sa v danom momente vratil k retorike ako kazdemu rozkope rit len co si pomysli nieco zle o svatej zemi.
Ze si Trump umyl ruky bolo vidno na tej prvej konferencii po utoku. Vacsinou je tam sam. Teraz ho tam cakala eskvadra zodpovednych generalov a vsetci sa tvarili neveselo :D Trump len ukazal - a takychto kokotov mam za poradcov :D :D :D
Vysledok je ale brutalny.
Izrael stratil tvar a ukazal, ze ma vacsi strach nez prezentuje,
USA stratili tvar. UZ nie su nedotknutelni. Uz im mozno bombardovat ich vojenske zakladne. Nieco neuveritelne este pred par dnami... co len pomysliet.
Rusko a Cina neuveritelne na koni. Iran zaviazany Rusku i Cine. Ale s pocitom, ze ma vacsi respekt u amikov ako sa prezentuje,
Jedine co by som nechcel aktualne robit - je pisat oslavne ody na americku svetovu dominanciu v CNN. To musi byt v tejto chvili ozaj tazky job :D :D :D :D :D

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Nezní to špatně, ale jak to do toho zapadá ta komedie s letadlem?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Vrabčák (neověřeno)

Trvalý odkaz

PVO pri letisku s blbou obsluhou v blbom case. Mozno

Vcera ale rovnakemu Boeningu horel motor tusim vo Svajciarsku. Len bol este na zemi.

Ak by ich sundala PVO - asi by sli rovno k zemi a nerobili obrat na letisko.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu, spíš to vypadá na závadu palivového systému motoru, kdy nejdříve začal kerosin hořet na boku letadla a teprve potom bouchl motor. To vysvětluje, že s letadlem šlo manévrovat nejméně 5 min. Po zásahu raketkou z Toru, tepelně naváděnou, by motor bouchl hned a pravděpodobně by sebou vzal i kus křídla a letadlo by šlo ve vývrtce k zemi. Podle videí k tomu evidentně nedošlo. Nastalo až v závěrečné fázi, po explozi motoru Zdali předmětem závady byla sabotáž třeba již na Ukrajině, kdy stačí relativně malinkou náložku, spouštěnou rádiovým signálem umístit na přívodní potrubí někde před motorem je věc jiná.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blbě jsem se vyjádřil- souhlasím s tím, že letadlo "spadlo samo". Spíš ta komedie okolo, ze strany Ukrajiny a poskoků USB.
To nemají noty od šéfů? Nebo se chtějí jenom zavděčit?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

pragmatik.
Přesně.
Sestřel raketou a hned po startu na mezinárodním letišti,je blbost.
Jistě protivzdušná obrana Iránu byla v pohotovosti,ale to vůbec nejde tak rychle a už vůbec ne při tak nízké vzletové výšce.
Kdyby se jednalo o poruchu motoru a jak je uváděno,že se vraceli na letiště i při zátěži paliva,by se možná pokusili přistát.
Takto to ukazuje,že byly roztříštěny ve vzduchu a palivo dokonalo své.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Celí ten špektákl okolo atentátu na Sulejmáního nebýt toho, že při něm umírají lidi, by byl po týdnu zdařilou komédií.
Ve složitých proměňujících se kulisách se míhá velké nepřehledné množství herců s maskami na tvářích v pestrých kostýmech. Hlavních dějových linií je několik, navzájem se prolínají. Do toho spadne letadlo.

Můžete mít s Vašimi závěry docela pravdu.

Prase aby se v tom vyznalo.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

s konspirací přece jenom trochu přehnal.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
To je na mokrý hadr na hlavu.
Tak složité to nebude,je příliš moc mrtvých,sice víme,že to Usáka vůbec netrápí o 200 víc nebo méně.
Sice hodně překážel Sulejmáni,když rozjížděl jednání o míru,zastavení války,vyhnání USA armády z BV,ale aby překážel duchovenstvu Iránu,nepředpokládám.Možná někdo z kydačů zaznamenal včera na Primě záběr,jak tam někdo nese obuv kanady s některé oběti pádu letadlo.Kdo asi pospíchal na odlet a ještě v kanadách.Jen moje domněnka,plné letadlo agentů,co rychle museli zmizet,bohužel,mrtví svědek,dobrý svědek.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

ten počet Kanaďanů na přelet do Kyjeva byl opravdu vysoký - ale vzhledem k předvedené obuvi to mohla být grupa vysokohorských turistů, co se tam kochali krásami přírody

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

že ti Kanaďani byli v Íránu navštívit rodiny a domluvit jejich cestovní pobyt (na věčné časy a nikdy jinak) do Kanady. A přes Ukradinu ta cesta byla nejlevnější.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)