Příprava na špatnou válku

Autor

Dneska mám narozeniny a nostal jsem k nim milý dárek... home office. Proto se teď budeme potkávat více a častěji, já mohu aktuálněji reagovat a vůbec, když jsme teď všichni zavření doma, alespoň nám nebude smutno. 

Můj tatínek mě včera upozornil, jak jsme se zase připravovali na špatnou válku... To bylo pořád o hybridních hrozbách, Rusko už pomalu dobývalo Pabaltí, bylo nutné dávat peníze na zbrojení především formou nákupu amerických zbraní, bylo zapotřebí uvědomělosti a příslušné nenávisti k Rusku. 

Bylo dovoleno neobsluhovat ruské hosty, pokud nepodepíší pamflet v podobě zrady své vlastní země, bylo dovoleno adorovat Banderu a Vlasovce, demontovat Koněva, plivat na Čínu, rušit s ní smlouvy, odhalovat nitky vedoucí od prezidenta do Kremlu a Císařského paláce, ba dokonce ještě před pár dny vycházely články, že Rusko a Čína jsou nebezpečnější než celý koronavirus. 

A vidíte... Rus nemusel mobilizovat a Číňan nemusel hnout prstem. Přes hranice nepřeletěl jediný granát, ba ani kulka. Nebyli odvoláni velvyslanci, trubkami pořád všechno teče. V šanghajském přístavu se stále nakládají kontejnery, Tibetské vlajky ještě vlají.

A burzovní indexy padají volným pádem...

Nebýt toho koronaviru,  byly by toho plné noviny. Jenže pokud žijete v Uničově nebo Litovli a kvůli chybějícím respirátorům nepřijelo jídlo, tak se boucháte do hlavy a přemýšlíte, proč jste si neudělali zásoby. Ano vy všichni, co jste se vysmívali plným košíkům s moukou... Co nezvládne virus, to spolehlivě dotvoří národní byrokrati... a ty máme na té nejvyšší úrovni. Naše byrokracie je lepší než ta unijní. Každopádně jsem strašně zvědavý, jak se Andrejko s tímhle vypořádá... Uničov je zavřený a náklaďáky tam nedojedou.... 

Jinak jsou vidět také pozitiva. Leckde se šijí roušky - Vidlákov bude zásoben během několika dní slušnými rouškami za 35 Kč/kus. První zájemci už se vybavili. 

Všechno ostatní je už v podstatě válečné zpravodajství.

Před čtrnácti dny bych musel vymýšlet neuvěřitelně komplikované scénáře, pokud bych chtěl napsat povídku o změně režimu v Evropě, o znárodňování a čínském vlivu. Teď už si to dovedu docela dobře představit. Nejenže je Západ ve větší Bruseli než jsme si všichni mysleli a ještě k tomu se za chvilku začnou věšet burziáni. Já si dovedu docela dobře představit, jak vlády přebírají kontrolu nad ekonomikou, jak se tomu říká jinak, ale klíčová odvětví se dostávají do státních rukou a Čína si buduje předmostí pomocí nadbytečných dolarů a roušek. 

Pomalu si nedovedu představit, že by se vše ještě mohlo nakolejit na původní trať a pokračovat dál. Vlastně si teď najednou ani nedovedu představit volby a volební kampaně. Zato mi Hřib pomalu naskakuje jako metař, Jakub Janda jako politický uprchlík a většina novinářů i redaktorů jak lížou čižmy Babišovi, protože jim nic jiného nezbude. Pomalu si dovedu představit čínské spojení komunismu a miliardářů - u nás tedy hlavně Kelnera. 

Víte, docela mě zajímá, jak budou vypadat ty čínské roušky. Svým způsobem je to pro Čínu příležtost splnit si své velmocenské sny v předstihu. Evropské know how  v hi-tech oborech, čínská pracovní síla a ruské suroviny. Akorát si nejsem jistý, jestli se mi v takovém světě bude dobře proletařit a nejsem si moc jistý, jestli budu smět psát stejné kydy jako doteď. 

Víte já nevím, jestli do Číny přinesla ten virus americká armáda nebo CIA. Ale pokud si někdo za Atlantikem mnul rukama, že to těm číňanům hospodářsky zavařil, tak se dost přepočítal. Čína si udělala test připravenosti krizových struktur, ten dopadl uspokojivě, chyby byly napraveny, plány zpřesněny a teď jsou připraveni využít příležitosti. 

Když vidím, jak k tomu přistupují naši sousedi v Dojčlandu, hrdý Albion, či Francie sladká, tak bych si na jejich budoucnost nevsadil zlámanou grešli. 

Ano je možné nechat nakazit populaci, aby se virus zastavil sám. Ale ono to bude generovat podobně srdceryvné obrázky jako z migrační krize. Tentokrát ale to budou britší kloučci, co budou umírat na zápal plic. A každý anglán uvidí, že vláda se angažuje pro každého pakistánského čmouda, ale pro rodilého Jamese neudělá nic. Možná si vzpomenou na epidemie slintavky, kulhavky a BSE... vypadá to, že to budou řešit podobně - vybít celé stádo. 

Němci.... je mi jich skoro líto - přitom se mohli Merkelky zbavit už tak dávno...  a v dnešní době internetu jaksi není možné schovat ty nádherné rozhovory, které v poslední době dala. Kolik Němců začalo šilhat směrem ke kotlince? 

Věříte někdo, že to ty jejich vlády ustojí? Kolik mrtvých kloučků a holčiček bude stačit, aby z Berlína či Londýna nezůstal kámen na kameni? Moc ne, odhadoval bych. 

První článek oslavující čínskou pomoc u nás, vyjde někdy příští týden... na Novinkách. To už budeme jen maličký kosek od Kelnerova vystoupení, že jeho Air Bank a PPF převeznou všechny české banky. Slovy Jiřího Paroubka... kdo z vás na to má? kromě Číny? 

A Putin se chechtá až z Kremlu opadávají cihly. 

Scallope, dneska mám narozeniny. Dodal jsem vám dost klíčových slov, aby vás sem styčný důstojník poslal. Tak si dejte záležet!

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Komentáře

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud se ušijí i doma z nanovlákna, mohlo by to účel splnit.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem slyšela několik lékařů, kteří se vyjadřovali k podomácku vyráběným rouškám, připomněli, že v 60. letech se na operačních sálech používaly bavlněné roušky a zdá se, že tato ochrana byla dostačující, tehdy ovšem neměli co do činění s tím dnešním mrňavým hajzlíkem. Takže roušky na nos a můžeme do světa, lepší něco, než nic.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napadá mě zlepšovák - koupit si pro sebe tu roušku nebo respirátor jako fyzická osoba...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

přesně. 3.3. jsem objednala (tedy přes tuzemskou firmu), včera došlo, co mělo. KN 95 z nanovlákna. Cena je přístupná všem.
A další navíc se dají i doma ušít,...)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

To je podle mě celé jádro pudla štvanice na vládu, že nejsou roušky. Přitom jejich předzásobení a udržování zásob je přece odpovědností každého zařízení a jeho zřizovatele - a sorry, ale většina nemocnic, a už vůbec soukromých ordinací, nepatří státu. Když si ředitel nemocnice ve Slaném stěžuje, že nemá roušky, tak vlastně žaluje sám na sebe, že to špatně vede a neměl dostatečnou zásobu, protože chtěl šetřit a ukázat zřizovateli (město? soukromá společnost?), jakej je střihoun, co umí katovat kosty.
A pak kraje svoje zásoby pošlou do Číny jenom proto, že to nechtěl udělat AB a deficit je na světě - a teď babo raď a Babiši starej se.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Funguje jen dokud frčí obchody a úvěry na ně. Jedno zda pro firmy, nebo koncové nepodnikající jednotlivce.
A katování kostů je jeho základní mantrou. Za jakoukoli cenu.

O tom, že mocní tohoto světa jaksi pozapomněli, že bydlíme na cca kouli a že vývoz loukostů (tedy chudoby) se nám vrátí zadním dvorkem zpět v podobě ještě větší, avšak již neřešitelné chudoby, kydáme cca 20 let. A co? A nic.
Dtto fakt, že takový systém požírá sám sebe, až se dopracuje k životně důležiým orgánům. Už se k nim prokousal. A co? A nic.

Kutování kostů samozřejmě znamená nejen nulové rezervy finanční a materiální, ale také personální a provozní. A absenci plánování na dobu delší než týden.
"Všechno si přece objednáme a dostaneme nejpozději do 48mi hodin".
"Proč to vyrábět nebo pěstovat či chovat, když to můžeme dovézt?!" (dodnes toho Dlouhého slyším)
"Proč i to zajišťovat sám/sami, když outsourcing je "levnější"?!" (dtto)
No, tak jsme v tam, kde jsme zákonitě museli skončit. S vykulenýma očima kutaři kostů zjistili, že se jim to kutování setsakrazatraceně prodraží. A nebo je to zničí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

To jako, že by se mohlo ode dneška začít bojovat za Prahu už i u Pekingu? Pozor na to. V jistých "vlasteneckých kruzích" by něco takového mohlo zavánět minimálně pokusem o buřičství, nedej bože velezradu :-)
Ale osobně se domnívám, že to takový sešup nebude. Evropská unie bude pořád, byť vážně ji bude brát zase o něco míň lidí. Maximálně to už nedá Itálie a může být Itexit, ale to bude vše. U nás, v tomto směru, moc velkých změn nenastane. Vždyť i ten komunismus po nás padl už jenom v Rumunsku. Proti fašismu jsme hrdě povstali 5. května 1945 a těm Habsburkům jsme dali definitivní oficiální sbohem teprve 14 dní před koncem Velké valky. Pravda ve všech těch časech byla nějaká forma odboje, ale ti oficiální představitelé drželi tu vartu poctivě... až jednoho dne zjistili, že tam s nimi nestojí už ani ti kdo je tam dosadili a jejichž zájmy hájili až do roztrhání těla. Z toho důvodu žádný politický veletoč v naší české kotlině v nejbližších letech prostě neočekávám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Scallope, Ježibabišovci u mně mají velké plus, i kdyby jim zabavili i další dodávku roušek, tak v tomhle mají mojí podporu.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Postavime-se-vam-lopaty-…
A jsem ochoten na ty bojovníky proti lopatám tu lopatu doopravdy vzít do ruky.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

- a tady Vam to serviruje. Marketingove to ma zmaknute na jednicku, boj proti EU je vseobjimajici myslenkovy proud jeho koblih.

Samozrejme na to po skonceni epidemie zapomene - jako zapomnel na karusely, ruseni neziskovek, miliardy z lithia, zruseni superhrube mzdy, penize na investice atd. Vsechno tohle Vam hodi jako krmeni, Vy si pochutnate az se olizujete, hodite to Andrejkovi .... a nic se nezmeni. Dalsi krmeni dostanete az pred pristimi volbami - a bude Vam to chutnat uplne stejne.

Jenze jeho podnikani stoji na dotacich z Bruselu. Takze nakonec se s nimi dohodne tak aby netratil

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

To je móóóc dobře, že myslí na koblihy. Pokud by to občas neprokázal, byl by v řiti.

Pokud se na koblihy vys..kašle, budete mít premiéra Okamůru. Měl by jste Ježibabiše podporovat.

Na dotacích stojí celá zemědělská výroba. Myslíte, že by se to tak nemělo být? Já také.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

nudneho hamacka nez akcniho babise. Mam totiz radsi nudou pravdu nez marketackou lez.

Prave vidlakova parta rozhodne o tom, jestli mi bude vladnout lziklaus, estebak nebo rasista.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hamáček? Za ním schovaný Poche, Dinstbier? To by to klidně mohl být STAN, TOP nebo Piráti. A to koblihy neradi.

To raději lziklaus, estebak nebo rasista

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vše jen to nejlepší Vidláku!
P.S. Off topic
Pokud někdo neznáte divadelní kus "Obrácení Ferdiše Pištory", nakoukněte k Vlkovi. Převlékl dres a stal se oficiálním zastáncem Babiše, protože oba (AB i Vlk) chtějí pro národ jen to nejlepší, protože proto..!

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Plesnivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak on už pěkně obracel v Hodině Vlka, když ho Borísek "sepsul" hned na začátku, co teda má vláda dělat, když, podle něj, dělá všechno špatně...
Pak už se to dalo docela poslouchat :)

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Plesnivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlk žádný dres nepřevlékl. To, že přestane na Babiše (dočasně) útočit není převlékání kabátu, ale rozumný krok v krizy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Univerzální mudrlant typu Vlka, chytřejší než všechna radia (a všichni politici) světa, okecá všechno (otázkou je, kdo věří jeho šroubovaným vývodům).
Pozn.:
1. Jednotka dočasnosti je jeden furt.
2. "...rozumný krok v krizi", je na konci s měkkým
Konec osvěty.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To Aktuálně a zvláště H. psa ani nenapadlo (tedy vyhlásit příměří). Tam dělají stále, za co jsou placení.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

... a najednou se šijí roušky.
kus plátna se stal strategickou surovinou a šicí stroj a ruky co s ním umí dělat mají najednou málem cenu zlata ...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Vlastně se divím, že i u nás ve Vidlákově již někdo nešije roušky ve větším. Ne každý má stroj, ne každý na šití vidí.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Rovněž i já se stavím do zástupu gratulantů k dnešním Vidlákovo narozeninám:Zdraví,zdraví a zase jenom zdraví Vám i celé rodině.Vše ostatní lze nějak vyřešit.Co se týče roku 2020 tak bude skutečně přelomový,vše nastartuje koronavirus a následná krize ,kterou ostatně již mnozí ekonomové dlouho.toužebně vyhlížejí.V neděli jsem se přes Skype vsadil se svým kamarádem žijícím v USA,že typuji,že plánované letošní prezidentské volby tam nebudou.Oni jsou zvyklí na velký předvolební "candrbál" (velká shromáždění,dechovky,mažoretky,atd.) a to si v zemi.kde je 70 milionů lidí bez zdravotního pojištění,při probíhající pandémii zkrátka nikdo nelajzne.Tak bohužel,či bohudík TRUMP forever!!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Berte ten text spíš jen jako takovou reflexi, žádné hledání pravdy. A už vůbec ne nějaké posmívání nebo nadávání.

Rozumím filosofii povinné roušky v MHD - ani jednoho z cestujících neuchrání (t oby musel být respirátor), ale dává naději, že je-li někdo z nich nakažený, nenakazí ostatní. Nebo jich nakazí méně. Jednoduše, má-li ten jediný nakažený ve voze metra funkční roušku, ostatní ji mít nemusí. Protože onen nakažený o sobě nemusí vědět, že je nakažený a protože ne každý nakažený to dodržuje, je asi lepší, aby ji měli všichni povinně. Obava z toho, že by se jedinec s rouškou stal obětí lynče (musí být nakažený, jinak by se nesnažil chránit ostatní) je možná trochu lichá - takový člověk prostě ve voze MHD nemá co dělat.

Jenom čekám, při tom zakazování použití MHD bez roušky, že budou zřízena výdejní místa s rouškami. No a nebo můžeme oprášit ty šicí stroje a staré kusy látek, ale... Ale nejedná se pak spíš trochu o potěmkinádu? Přivázu si na kapesník šňůrky a můžu jet?

A tak jsem byl trochu v rozpacích ze scény v našem COOPu. Nejde o samoobsluhu. Sotva jsem ráno vešel, odložila paní prodavačka kávu a nasadila roušku (tak COOP ji pro své zaměstnance sehnat dokáže a zubaři, kteří je používají, nikoliv?) a běhala s rouškou. Pak došlo na placení. Měl jsem u sebe jen hotovost - zoufale si nasazovala jednorázové chirugické rukavice - za boha jí to nešlo (a nevím, kolikrát už je nasadila a zase sundala - docela chápu, že být v nich celé dopoledne je peklo, ale žádnou krabici s novými jsem nezahlédl). Pudr do nich neměla. A protože šlo o to převzetí peněz, nabídl jsem jí, ať si tedy vezme ty mikrotenové na pečivo. Převzala mé potenciálně nakažené peníze a dala je k ostatním. (Aby je pak mohla potenciálně předat dál. Ale beru, tohle byla v každém případě moje chyba, že jsem si nevzal kartu). Kdy a jak si ty rukavice pak sundala (a zda jimi nenabírala rohlíky zakryté v normálním koši na pečivo s normálními průduchy mikrotenovým pytlem) už nevím. Ani zda se mezi tím odběhla umýt.

Celé to mělo prostě určitý nádech smutné grotesky, z níž do smíchu vlastně není. Vlastně ani netuším, zda šlo o nějaký centrální příkaz, nebo individuální snahu. Ani zda bylo cílem chránit prodavačku (přebírání peněz rukavicemi), pak ovšem byla rouška na nic. Nebo zda bylo cílem chránit zákazníky před potenciálně nakaženou prodavačkou (obávám se, že by kolem ní bylo stejně zamořené všechno).

A tak mi z toho vychází, že je to vlastně spíš taková hra na ochranu. Udělat alespoň něco, i když to něco nemusí mít dvakrát smysl. Spíš demonstrovat sounáležitost. Jen by se mělo sjednotit, zda respirátor nebo rouška. Nakažený s respirátorem nadělá víc škody než s rouškou.

No nic. Jdu hledat kapesník a provázek. Abych, auta nemaje, nezůstal do konce života odkázán jen na vlastní nohy. (Do práce to mám 200 metrů a onen obchod při cestě).

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Bude-li každý z nás z křemene, bude celý národ z kvádrů.
Bude-li každý z nás orouškován, bude celý národ koronaviru prost.
:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

naprosto přesně vysvětlují podstatu jeho , řekněme, "obratu".
- Jestliže opozice dosud mlčela, a to i v těch věcech, které Kosa identifikovala a ventiluje v souvislosti s korovirovou krizí už skoro 6týdnů, pak je její kompetence zřejmá! Respektive nekompetence! -

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

opoziční Bohuslav Svoboda velmi přesně odhadl vývoj a mluvil v parlamentu už koncem ledna - jenže parlamentní koblihy jakoukoliv diskuzi hned v zárodku utnuly. Pan ministr Vojtěch prostě řekl, že je vše připraveno, poslanci z holdingu to odhlasovali.

Ale který vidlák by se zajímal o informace nepotvrzují svět uvnitř bublinky?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

kde Vidlák klade otázku, koho eventuelně místo Babiše. Za mě - například generál Blaško.
Tahle země potřebuje někoho, kdo umí strategicky myslet.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vy-jste-to-sem-zavlekli…

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

https://huglo.cz/product-category/ochrannepomucky/rousky-a-respiratory
http://www.healthprotect.cz/respirator-kn95/
https://www.zbozi.cz/dum-byt-a-zahrada/dilna/ochranne-pracovni-pomucky/…

"Jenom" je ti zmetci překupničtí (kdysi se jim říkalo "keťasi") prodávají za 10ti až 30ti násobek obvyklé ceny; takže tu, kterou jsem si na podzim kupoval za cenu kolem 25.- Kč/ks, teď prodávají za 250.- - 600.- Kč/ks.
Co na to čučkaři z BIS?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak pro koho, jak kdy. Ten Healthprotect prodává jen na IČO (nejspíš) lékařským zařízením. Mají to na titulní stránce webu. Soukromé osoby stornují. Čímž se vlastně dostávám zpět k původnímu zamyšlení - rozumím úvaze, že jsou upřednostněni ti, kteří jsou v první řadě a nejvíce ohrožení.

Ale ten kontext MHD (vyhlášené ze dne na den) či dokonce zákazu vstupu do obchodů bez roušky (jak snad nařídila bezpečnostní rada Hl. města Prahy?) dává všemu nový rozměr karantény nekarantény. Zvlášť při 10-40 denní dodací lhůtě těch cenově přepálených (nečekají náhodou na ta letadla z Číny?). A je to vlastně i zvláštní, když tato nařízení vydávají titíž, kteří obratem kritizují (a jsou si toho tedy vědomi), že roušek není dost. Až to vyznívá skoro jako naschvál. Znáte to, "čím hůř tím lépe."

Každopádně tak jako tak, výsledkem budou násobně užívané předražené jednorázové roušky, doma spíchnuté náhražky problematického efektu, či nic neřešící improvizace, jako třeba tady u tohoto pána: https://1gr.cz/fotky/idnes/12/083/cl5/KVI457d22_profimedia_0010491934.j…

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

dělali, či jim ukládá zákon, a nedělali nic mimo svoje pravomoci?

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

...zmínil jsem se nedávno o českých hyenách a někdo(asi ass) mě naznačil, že jsem naivní a že to tak funguje všude. Ale jinde tomu tvrdě zatrhli tipec pod vysokou pokutou! Stejně tak s mutací. Couvl jsem z důvodu, že jsem se nechtěl hádat. To je asi jediné, co bych Babišově vládě vytkl. BIS je zaneprázdněna infiltrací ruské ideologie do školství, takže na tohle nemá čas.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zručná demagogie. Těžko se s tím polemizuje.
Snad jen tolik.
Kdyby Číňani nežrali netopýry a živý myši a živý pulce a...tak by jste neměli o čem diskutovat. A kdybyste takto diskutovali v Číně skončili by jste v lochu. Vidlák určitě, ostatní by jen zabanovali.
Připravovat se můžete vždycky jen na minulou válku. Jinak to z principu nejde. Proto se může velký bratr smát, protože pro něj to minulá válka byla.
Ony ty odporné režimy co tak milujete skončí, budete si muset najít jiné vzory.
Ale Vaši zapšklost to nijak neovlivní, počítám.

Jo a klikl jsem na toho vlčka. Nesouhlasím s ním od roku 2014 skoro v ničem. Ale evidentně je to slušný člověk.

Co se tak omluvit za to svinstvo co jsi tu psal 31.1.2020 ?
"přikláním k názoru že není důvod k panice a stále si ještě držím paranoidní přesvědčení, že se především někomu hodí vyvolávat globální strach, protože z toho bude globální poptávka po vakcícnách a z toho pak bude neskutečné množství prachů v několika málo kapsách. Ještě bych to viděl tak na dva týdny strašlivého šíření a pak úlevného průlomu nového antivirotika u kterého nám pro jistotu ani neřeknou, která firma Bayer ho vyvinula, pak vlády nakoupí dávky a pak to skončí. "

Tohle není názor. Je to špína.

nebo tohle
Tak už je to vyřešené...

Po, 03. 02. 2020, 12:15
Autor Vidlák
Štítky epidemie
Tak už je to tady... na čínský koronavirus prý v Thajsku zabrala kombinace existujících léků. Než jsem to stihl naťukat, už s tím přišly i Novinky a ještě dřív to věděl už Ládik.
Pacientka údajně byla po 48mi hodinách od podání léku bez viru...
Tamiflu je na skladech farmaceutických společností od předchozí epidemie SARS, ptačí chřipky, prasečí chřipky... já už vlastně ani nevím a v podstatě je to jedno. Ostatní léky se používají k léčbě AIDS. Společné mají to, že jsou příšerně drahé..
Farmaceutické firmy mají vyřešený problém certifikace a zkoušení nového léčiva, protože nic certifikovat a zkoušet nemusejí, to už se udělalo před pár lety. Jen to smíchají dohromady, nandají do nových lahviček a začnou přijímat objednávky ve velkém. Skoro bych si myslel, že ještě pár dní tu epidemii nechají, ať je víc zemí jejichž vlády to budou muset koupit nebudou-li chtít být smeteny.
Pro efekt se ještě bude určitě chvíli lomit rukama, jak to chudinka Bayer nestíhá vyrábět, jak chudáci pacienti v čekají v naději na šanci přežít, ještě nám v televizi určitě ukážou nějaké dítě pro které už je pozdě, plačící rodiče, kteří přišli o své svou jedinou ratolest a přidají mravní ponaučení, že vlády by to neměly podceňovat a pořádně a včas nakoupit. Nechceme přece vidět podobné srdcervoucí příběhy i v Evropě nebo v ČR, že?
Celosvětově to nějaké pěkné miliardy peněz hodí. Koneckonců staré zásoby antivirotik se určitě už blížily expirační lhůtě, je nejvyšší čas je proměnit za dolárky a nechat vlády, ať ty prošlé léky pak zlikvidují samy.
My na Kydech si můžeme znovu pročíst naše diskuse o epidemických katastrofách, můžeme to porovnat s dalšími informacemi, které brzy přijdou a pak se zamyslet, jestli se dá věřit víc médiím, blogerům, fake news, nebo raději vůbec nikomu.
Mohu se samozřejmě mýlit a v tom případě se omlouvám za příkrý tón. Ale to víte, když něco potvrzuje moji paranoiu... Vlastně jsem si myslel, že si dají víc času...

běž to povědět do Itálie. Těm zdravotním sestrám, jestli máš odvahu
Možná by stačily i ty naše....

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

In reply to by Jan Čermák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ahoj skeblo.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

který je vlastně zakuklený Jakub Janda.

PS Trošku Vám život za Velkou informační zdí závidím. Všechno u vás v bublince je krásně jednoduché - hodný panovník se stará o prostý lid, který ho za to miluje a problémy mohou špatní rádcové. Fakt pech, že nežijete v Rusku - tam byste se přesně tohle dozvěděl i z televize.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Odepsal jsi.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Scallop nebo Kartous = oba jste pičusové

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

... ke gratulantům a ke zdraví tělesnému přeju hodně zdraví duševního aneb "na co zdravý člověk, když je to idiot", jmenovat v současnosti netřeba, že :) a neutuchávající zdravou invenci neb ta s ním souvisí
P.S.: za zády mi zazněla zpráva o konci eura. Povyskočil jsem a zamnul si ruce namazané dezinfekčním mýdlem, bohužel planý poplach...šlo o fotbal!

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

to přání odeslat, tak ještě jednou, hodně štěstí, Vidláku, a ať se daří i tomuto dvorku!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený Vidláku, už jsem Vám dnes blahopřál, teď něco z aktuální situace v pražském politickém podzemí. Situace jsem osobně účasten.
1, jak už víte, česká republika má díky profesorovi Holému a dalším vědcům k dispozici stroje, které dokáží během v podstatě velmi krátké doby (prý ani ne měsíc) otestovat celou populaci, u které je to vhodné. To by umožnilo rychle třídit nakaženou a nenakaženou populaci a oživovat oblasti, které jsou dnes uzavřené. Stroje jsou to nesmírně drahé, ale Česká akademie věd, která je vlastní má v ruce bohatství, které nemá žádná jiná země v Evropě.
2, vláda o tom ví. Je ale problém. Protože tyto mašiny nemají tzv ISO (dle mého názoru velmi podvodná záležitost, kdy dostanete tuto certifikaci za to, že dodržujete předpisy, které jste si sám napsal), nemohou být tyto stroje použity, protože nemají tím pádem nutnou certifikaci a zdravotní pojišťovny výkony na nich nechtějí proplácet.
3, ve vládě a zvláště na ministerstvu zdravotnictví v tuto chvíli nechtějí dát výjimku, protože se obávají, že by je za to mohl stíhat nejbližší policajt. Druhou možností je vyčlenění prostředků ze státního rozpočtu, k tomu je ale třeba schválení alespoň rozpočtovým výborem. Tam existují politici, kteří se bojí, že je někdo napadne (bohužel)
4, mnoho lidí se v Praze snaží, aby prezident republiky pro tyhle případy slíbil abolici (pro případy, kdy by nutně musely být učiněny kroky k záchraně lidských životů).

Snažme se prosím tuto informaci šířit, aby se dostala k uchům těch, kdo mohou rozhodnout..... Promiňte, že používám tento dvorek k aktivní věci.

Váš IK

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak to bude vypadat jako jedna pani povidala.

Uvedomujete si, ze spiknuti americkejch agentur, aby mohly zastrelit JFK je daleko verohodnejsi?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Mrkněte na odpolední tiskovku, tam už o tom mluví Prymula. Ujišťuji Vás, že až si budu chtít hrát na konspirační teorie, navštívím web příznivců Ericha von Danikena (přehlasované a na klávesnici safra neumím) a ne tenhle dvorek. IK

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Imannuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znak pro německá písmena je na klávesnici v druhé řadě odspodu (začíná A,S, končí K,L, ů, §, a pak je ¨nalevo od ENTER. Zmáčknete ¨, pak písmeno (např. a)a máte ä.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenom technická - záleží na klávesnici. Ukázal bych vám notebook, kde tato rada selže ;)

Zatím bez slepic