Příprava na špatnou válku

Autor

Dneska mám narozeniny a nostal jsem k nim milý dárek... home office. Proto se teď budeme potkávat více a častěji, já mohu aktuálněji reagovat a vůbec, když jsme teď všichni zavření doma, alespoň nám nebude smutno. 

Můj tatínek mě včera upozornil, jak jsme se zase připravovali na špatnou válku... To bylo pořád o hybridních hrozbách, Rusko už pomalu dobývalo Pabaltí, bylo nutné dávat peníze na zbrojení především formou nákupu amerických zbraní, bylo zapotřebí uvědomělosti a příslušné nenávisti k Rusku. 

Bylo dovoleno neobsluhovat ruské hosty, pokud nepodepíší pamflet v podobě zrady své vlastní země, bylo dovoleno adorovat Banderu a Vlasovce, demontovat Koněva, plivat na Čínu, rušit s ní smlouvy, odhalovat nitky vedoucí od prezidenta do Kremlu a Císařského paláce, ba dokonce ještě před pár dny vycházely články, že Rusko a Čína jsou nebezpečnější než celý koronavirus. 

A vidíte... Rus nemusel mobilizovat a Číňan nemusel hnout prstem. Přes hranice nepřeletěl jediný granát, ba ani kulka. Nebyli odvoláni velvyslanci, trubkami pořád všechno teče. V šanghajském přístavu se stále nakládají kontejnery, Tibetské vlajky ještě vlají.

A burzovní indexy padají volným pádem...

Nebýt toho koronaviru,  byly by toho plné noviny. Jenže pokud žijete v Uničově nebo Litovli a kvůli chybějícím respirátorům nepřijelo jídlo, tak se boucháte do hlavy a přemýšlíte, proč jste si neudělali zásoby. Ano vy všichni, co jste se vysmívali plným košíkům s moukou... Co nezvládne virus, to spolehlivě dotvoří národní byrokrati... a ty máme na té nejvyšší úrovni. Naše byrokracie je lepší než ta unijní. Každopádně jsem strašně zvědavý, jak se Andrejko s tímhle vypořádá... Uničov je zavřený a náklaďáky tam nedojedou.... 

Jinak jsou vidět také pozitiva. Leckde se šijí roušky - Vidlákov bude zásoben během několika dní slušnými rouškami za 35 Kč/kus. První zájemci už se vybavili. 

Všechno ostatní je už v podstatě válečné zpravodajství.

Před čtrnácti dny bych musel vymýšlet neuvěřitelně komplikované scénáře, pokud bych chtěl napsat povídku o změně režimu v Evropě, o znárodňování a čínském vlivu. Teď už si to dovedu docela dobře představit. Nejenže je Západ ve větší Bruseli než jsme si všichni mysleli a ještě k tomu se za chvilku začnou věšet burziáni. Já si dovedu docela dobře představit, jak vlády přebírají kontrolu nad ekonomikou, jak se tomu říká jinak, ale klíčová odvětví se dostávají do státních rukou a Čína si buduje předmostí pomocí nadbytečných dolarů a roušek. 

Pomalu si nedovedu představit, že by se vše ještě mohlo nakolejit na původní trať a pokračovat dál. Vlastně si teď najednou ani nedovedu představit volby a volební kampaně. Zato mi Hřib pomalu naskakuje jako metař, Jakub Janda jako politický uprchlík a většina novinářů i redaktorů jak lížou čižmy Babišovi, protože jim nic jiného nezbude. Pomalu si dovedu představit čínské spojení komunismu a miliardářů - u nás tedy hlavně Kelnera. 

Víte, docela mě zajímá, jak budou vypadat ty čínské roušky. Svým způsobem je to pro Čínu příležtost splnit si své velmocenské sny v předstihu. Evropské know how  v hi-tech oborech, čínská pracovní síla a ruské suroviny. Akorát si nejsem jistý, jestli se mi v takovém světě bude dobře proletařit a nejsem si moc jistý, jestli budu smět psát stejné kydy jako doteď. 

Víte já nevím, jestli do Číny přinesla ten virus americká armáda nebo CIA. Ale pokud si někdo za Atlantikem mnul rukama, že to těm číňanům hospodářsky zavařil, tak se dost přepočítal. Čína si udělala test připravenosti krizových struktur, ten dopadl uspokojivě, chyby byly napraveny, plány zpřesněny a teď jsou připraveni využít příležitosti. 

Když vidím, jak k tomu přistupují naši sousedi v Dojčlandu, hrdý Albion, či Francie sladká, tak bych si na jejich budoucnost nevsadil zlámanou grešli. 

Ano je možné nechat nakazit populaci, aby se virus zastavil sám. Ale ono to bude generovat podobně srdceryvné obrázky jako z migrační krize. Tentokrát ale to budou britší kloučci, co budou umírat na zápal plic. A každý anglán uvidí, že vláda se angažuje pro každého pakistánského čmouda, ale pro rodilého Jamese neudělá nic. Možná si vzpomenou na epidemie slintavky, kulhavky a BSE... vypadá to, že to budou řešit podobně - vybít celé stádo. 

Němci.... je mi jich skoro líto - přitom se mohli Merkelky zbavit už tak dávno...  a v dnešní době internetu jaksi není možné schovat ty nádherné rozhovory, které v poslední době dala. Kolik Němců začalo šilhat směrem ke kotlince? 

Věříte někdo, že to ty jejich vlády ustojí? Kolik mrtvých kloučků a holčiček bude stačit, aby z Berlína či Londýna nezůstal kámen na kameni? Moc ne, odhadoval bych. 

První článek oslavující čínskou pomoc u nás, vyjde někdy příští týden... na Novinkách. To už budeme jen maličký kosek od Kelnerova vystoupení, že jeho Air Bank a PPF převeznou všechny české banky. Slovy Jiřího Paroubka... kdo z vás na to má? kromě Číny? 

A Putin se chechtá až z Kremlu opadávají cihly. 

Scallope, dneska mám narozeniny. Dodal jsem vám dost klíčových slov, aby vás sem styčný důstojník poslal. Tak si dejte záležet!

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Komentáře

Co ty o tom víš ....................

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Troufale se domnívám, že Vaší motivaci rozumím: Vy máte scallopa jako kompas, jehož střelka ukazuje na jih. Máte ho taky jako marker úpadku pravdolásky. To je, myslím, užitečné pojetí.
---
Možná se o tom někdy rozepíšu, teď jen stručně: dlouhodobě zastávám názor, že zlo s opačným znaménkem není dobro, je to jenom jiné zlo, další v řadě. Zaznamenal jste, jak málo je lidí, kteří by si toho byli vědomi? A scallop je - z mého pohledu - právě šiřitelem takového falešného dobra, které ve skutečnosti není ničím jiným než zlem, jemuž pouze otočili vektor na opačnou stranu.

Někdy holt vybuchnu, no. Já už to tak mám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

přeji Vám hodně zdraví a nikdy nekončící elán při tvorbě Kydů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V 9:25 nick PivoJ nadnesl že by mohla EU z celé této krize vyjít silnější, zamyslete se jestli tato varianta není možná. Pokud DE a GB vyjde plán rychlého nakažení obyvatelstva budou mít sice obrovskou smrtnost,ale budou mít krizi rychle zasebou, zatímco mi zde budeme ještě 2 měsíce v karanténě kvůli vracejícímu se viru. Tím co tato vláda činí nás nechce ochránit , ale pouze rozložit nákazu do dlouhé časové periody , takže relativně bude nakaženo stejně lidí jako v GB ale za delší dobu ..+ jsou menší ztráty na životech, ale co si budeme povídat ..na lidi sere bílej pes.
Po skončení krize tak může v GB a DE vypuknout obrovsķý ekonomický boom .
Vše závisí na tom jestli bude rychle nalezen účinný lék, mi si myslíme že ano..ale co když ne?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

budou invalidé s plícemi jedoucími na 70% výkonu.
Ty pozabíjíte čím?

Vy asi nebudete zdravotník nebo socpracka, kteří při Vaší eventualitě by museli selektovat nemocné doslova jako Mengele. Docela bych Vám přál, abyste musel rozhodovat Vy - třeba i o svých blízkých.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Naštěstí já nerozhoduji...rozhoduje Boris a bába Merkel. Toto bylo psáno jako jiná možná úvaha o budoucím vývoji.
Mimo jiné by mě taky zajimalo co se BJ honí hlavou při rozhodnutí obětovat x set tisíc lidí

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Asi jsem fakt profesionálně deformovanej, protože v sociálnu pracuji a tyhle úvahy mě dostávají do varu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Jo, naberou novy uprchliky a budou se stavet mesity jak o zavod.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Těžko říct, zda by to mohlo takhle fungovat, pojedou-li vaši obchodní partneři tu pomalou cestu. Skrze půjčky? Nikdo taky nemůže odhadnout, co udělá se společností potenciální smrtnost v tak krátkém časovém období. Skutečně ji stmelí? Uvidíme. Téměř určitě malí zaniknou a velcí povyrostou na jejich pohlcení.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

V tomhle okamžiku nikdo neví jestli se vůbec imunita vyvine. A čím víc lidma to projde, tím spíš to zmutuje, pak se to bude vracet. A může to být jen předehra k něčemu ještě horšímu (pak se budou získaný návyky hodit). A nakonec se říká, že třetina nakaženýho vzorku přežije :)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Hodně slepic na dvorku, a prasátka ve chlívku. Slunce i déšť v pravý čas, ať vše roste kolem nás.
K tomu velkou rodinu, ctící hlavu - šedinu.
Mnoho dalších narozenin, a problémy jež jsou zvládnutelné.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Hledej roušku, šij roušku, miluj roušku, mluv přes roušku, drž se roušky, braň roušku až do smrti, protože rouška tě osvobodí od hříchu, od ďábla i od smrti…

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Amen

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

aspon by mohl jet tramvaji

Zatím bez slepic

aspon by mohl jet tramvaji

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

v autě v lékárničce máte řidiči také roušku + rukavice, jestli se nepletu, možná i trojcípý šátek by se k něčemu hodil.
Do těch doma ušitých, či z trička, nebo švédských utěrek roušek přidat účinný ventil, ... možná by to také trošku pomohlo, abychom nenakazili svými kapénkami okolí v MHD,...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

eh, šíša - na jakém principu to funguje? Takto filtrovat a dýchat,...jenže přes vodu by to asi nestačilo,...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Mám obavu, že v autolékárničce je rouška resuscitační, to je něco jiného, tím se asi moc neochráníme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

+ 90 během dneška.

Itálie: + 3526
Německo: + 1367
Španělsko: + 1467
USA: + 1060
UK: + 407
Švýcarsko: + 389
V počtu mrtvých začíná Itálie (2503) dotahovat Čínu (3226).

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

tromfnu cinanov.

Nemcom sa rozbehol counter s mrtvymi, i francuzom.

ked si pozriete gradient krivky celkoveho poctu mrtvych - ide uz takmer kolmo hore. Sialene...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

tak ještě vyjádření imunologa, které by si měli všichni pečlivě přečíst:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-rozhovor-zdenek-zadrazil…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

BREAKING: All US passport-holding journalists at the
@nytimes

@wsj

@washingtonpost
whose China visas run out at end this year have been ordered to return their reporter credentials in 4 days. They will be expelled from China and barred from working as journalists in HK and Macau

https://twitter.com/debiedwarditv/status/1239959060364984320

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pohodový, koronaprostý narozeninový večer a připíjím Vidláku na Vaše stálé zdraví :))

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

pri kolkych tazkych stavoch zacne prudko stupat mortalita - rozumej - kolaps zdravotnickej starostlivosti.
taliani su jasni, spanieli uz predbehli Iran.
Spanieli maju 550 tazkych stavov, Frantici 700 a taliani 2000!!!
Nemci len 2. Zato im pocitadlo skocilo o 7.
Niekde je chyba v systeme.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

jako co jsou těžké stavy vykazovány - zda jako infekce korunáčem, nebo jako prostý zápal či zánět plic (levin, střev, srdce...), nebo jako komplikace jiné choroby.
Takže rázem máte hezoučkou statistiku, podle níž Vám na korunáče neumřel nikdo nebo skoro nikdo.
Což dělají Němci.

Další věc je, zda testujete na korunáče, nebo netestujete.
Pak - stejně jako třeba Turecko - nemáte prakticky žádný výskyt, ačkoli Vám chchrlá, dusí se a blije půlka národa. Prostě mají "chřipku", "gastroenteritidu" a pod.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A Putin se chechtá až z Kremlu opadávají cihly.
Bohužel Vidláku, já si myslím, že Putin má teď úplně jiné starosti. Rozjíždí se mu v Rusku pomalu, ale jistě Koronavirus. Hlasování o změnách v ústavě v dubnu je ohroženo. Oslavy 75. výročí Vítězství ve VVV jsou rovněž ohroženy. Přitom se připravují minimálně celý poslední rok.
Poslední zpráva - Rusové v obchodech vykupují pohanku a toaletní papír...
Jak už jsem psal dříve, Putin jede šílenou jízdu na tygru a nesmí spadnout.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

ale ma jednu vyhodu, ktoru nema nik.
Plnu podporu Ciny.

Ak sa nemylim, rusi cinanom poskytli full servis, ked na nich este len vsetci ukazovali, ako to nezvladaju.
Maju vlastne rychlotesty na koronaka.

Toto je iny level ako v EU. Uplne iny.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Jeho jediný nepřítel, který ho může dostat jsou ruské korporátní klany, ale protože ho zatím nedostaly a odstavení Medvěděva a změna ústavy ukazují, že je zatím pevný v kramflecích, tak to s ním špatně nevypadá. Je dostatečně inteligentní, aby případnou epidemii koronaviru využil ve svůj prospěch. Zatím nedělá, nebo to tak alespoň vypadá, větší chyby a evidentně svoje plány neuspěchává a nechává čas hrát pro něj. Je patriot a má podporu zdola. Nemyslím, že jede na tygru, spíš jede dle dlouhodobého plánu, který mu vychází.
Ale samozřejmě se můžu mýlit.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Já bych řekl, že Putin se moc nechechtá. Koronavir, ta svině, má stejné zákonitosti šíření, platí na něj stejné popisující grafy v Berlíně, v Praze tak v Petěrburgu a Moskvě.

Rusové mají vše před sebou.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku a ostatní, povedlo se. Do testování se zapojuje Akademie věd a její pracoviště! To znamená zlom v počtu testování. Absolutně. Sice se tak dva až tři dny bude ladit logistika, aby se vzorky dopravily tam, kde je akademici zpracují, ale pak to bude fičák a velmi rychlý přehled o promořenosti populace virem. Nakonec tváří tvář smrti šly stranou všechny certifikáty a odpor financujících a jedeme. Teď už jenom vyřešit ty roušky a ostatní ochranné pomůcky, protože i když tady přistanou všechna ta letadla, bude to jak když do moře plivne. Nenávidím tu opozici, která tohle kritizuje, přitom má sama podíl na tom, že zde nejsou už mnoho let strategické zásoby. Ten celosvětový boj o tyhle věci se se odehrává v Číně a ještě štěstí, že tam nevyjednával Hřib.
Jinak Akademii tenhle úspěch přeju, protože přežila nenávist politiků, škrtání v rozpočtech a snahu ji zničit....
IK

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

díky!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

teď ještě aby u nás byl dostupný ten lék proti ebole.
Rychle prosím

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jde o klinickou studii, nikoli o zavedení léku.
A v rámci studie stanovuje ten, kdo ji provádí, podmínky podání experimentálního přípravku vč. stavu pacienta, jemuž bude podán.
Takže v ČR jej dostane jeden či dva pacienti v nejvážnějším stavu. Nikdo další, protože jde o klinické testy.

Nemluvě o tom, že dosavadní podání remdesiviru má tak rozsáhlé vedlejší účinky, že mohou pacienta zabít:
https://www.statnews.com/pharmalot/2020/03/13/gilead-coronavirus-covid1…

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já vím :-(

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

- navzdory počátečnímu trestání těch, kteří se testovat snažili. Babiš už se smířil s tím, že držet počet testů na minimu už není udržitelné. Díky světu mimo bublinku Babiš ustoupil.

Vaše nenávist vás dělá tím, kým jste. Nákupy roušek a jiných strategických zásob se realizují podle pokynů jednotlivých ministrů, přičemž tyto pokyny se aktualizovaly naposledy v roce 2018 - tedy ve zdravotnictví to bylo podle pokynů ministra Vojtěcha.

Napadl jste tedy nevinné. Slušný člověk by se omluvil, ale gauner by trvalo na svém - jako lidem volený vožrala.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Nebudu se omlouvat za pravdu. Podklady pro strategické zásoby musel někdo dělat. Podívejte se prosím na to, kolik šéfů nemocnic a ústavů je dodnes v jiných stranách. Navíc, znaje fungování státní správy, pokud není průšvih, tak nikdo nezvedá své požadavky na MTZ, protože chce více peněz na mzdy. Ale to tady nebudu vysvětlovat, museli bychom jít až do roku 1998, kdy se opustil starý systém a začal se tvořit nový. A kdo ušetřil, ten byl hrdina.

Jo a k tomu testování, protože se díky svému povolání kolem toho pane fakt posledních několik týdnů motám, neb připravujeme smlouvy. Babiš ani nikdo jiný nedržel počet testů, pardon, držela je platná legislativa a legislativa navazující z EU, která zakazuje (a to i dnes), jiní by řekli upravuje režim, podle kterého se může testovat. A každý se bál navrhnout změnu. Já osobně tvrdím a nejsem v tom sám, že až opadne prach, dožijeme se trestního stíhání lidí, kteří měli tu odvahu se proti těmto předpisům (a ty si nevymyslel AB ani jeho strana) postavit. Vůbec nevíte o čem mluvíte. Stejně jako Akademie nebyl problém AB, ale použití peněz z pojišťoven. Kruci, že jste neměl tu odvahu tam jít a říct že to podepíšete, aby mohly dát pojišťovny peníze těm, kdo nemají certifikace.
Tedy ten co kecá jste bohužel Vy. Jo a AB jsem nevolil, ale potom, co jsem měl teď možnost vidět na vlastní oči některé jeho kroky ho volit asi budu. A vožralu, jak říkáte, jsem volil taky. Stahovač králíků by byl neštěstí pro tuto zemi. Ostuda je občas nepříjemná, ale neštěstí je hroznou věcí. Je to podobné, jak s tím Hřibem. Ten by teď v Číně moc úspěchu neudělal.
Jak jsem řekl, rád Vás čtu. Hezký večer ve zmítající se nenávisti. Já jdu vypít sklenku dobrého červeného, protože mám pocit, že jsem dnes milimetříkovým dílem přispěl k dobré věci.
IK

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Podklady pro strategické zásoby dělalo mzv za ministra Vojtěcha. Aktualizují se každé dva roky.

Zatím bez slepic

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/220411000100…
čas 0:39 "...jsem dal pokyn ještě před vypuknutím té epidemie..."
estli voni nám tak trochu ředitelé nebrali vše na lehkou váhu a pak už byl problém cokoliv sehnat, což má logiku a ředitele bych snad ani netrestal.
Jedinou touhou elfů, PaL,dobroserů, nenávistných chvilek proti demokracii a podobných individuí je pořád obviňovat vládu, zvláště v této krizové době, kdy jsou problémy sehnat cokoliv, zvláště po úžasných akcích pirátů a topkařů směrem k nenáviděné Číně a RF, potažmo díky krádežím zdravotnického materiálu našimi EUbratry z Dojčlandu. Demagogická opozice se svými příznivci svoji neschopnost vyhrát ve volbách prostě nestrávili, mají problémy se zažíváním a proto blijí kolem sebe. Trochu to smrdí, a zelené xichty prozrazují, z koho to padá.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky za skvělou zprávu - zdravý rozum snad zvítězí.

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslouchal jsem v rádiu toho vedoucího vědeckého pracovníka ústavu AV ČR. Redaktor se ho mimo jiné ptal i na cenu toho testu. Odpověď zněla cca do 100,- Kč. Soukromé laboratoře si účtují cenu mezi 2000 - 3000,- Kč!!!
Tož tak.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kolikpak si účtuje státní zdravotnictví?

Zatím bez slepic

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nemůže být ta cena ovlivněná třeba tím, kolik vzorků v jednom kroku dokáží otestovat najednou? Asi je i v jiné situaci ústav, jenž není na testech závislý v příjmech, nákupu, údržbě... Těžko říct, pokud nevidíme pod pokličku...

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Snad to dá šanci dosud nenakaženým se nenakazit a přežít a také neblokovat do budoucna léčebné prostředky pro dlouhodobé léčení nakažených.
Snad nakažení přežijí. Snad. Snižovat počty lidí je možné bez virů, zbraní - kdyby byli lidé v mnoha zemích ukáznění, nemusela by ani děcka hlady a na nemoci umírat, ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Věřící se potřebovali modlit, zákaz nezákaz. U nás věřící kostely útokem zatím nevzali. Katolík není radikál. Ale psali, že radikála jde deradikalizovat za rok. Úžasné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová v pátek 13.3. odcestovala na dovolenou na Kubu. V ten samý den vláda Čechy upozornila, že od neděle nebude možné již cestovat do zahraničí kvůli koronaviru. Lékový ústav přitom má v Česku schvalovat lék remdesivir, který by mohl být v léčbě koronaviru účinný.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sukl-irena-storova-dovolena-kuba-odc…

Přečtěte si nejen článek, ale i diskusi. Výživná. Jinak radši bez komentáře - ještě nebylo 22.00 hodin.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)