Příprava na špatnou válku

Autor

Dneska mám narozeniny a nostal jsem k nim milý dárek... home office. Proto se teď budeme potkávat více a častěji, já mohu aktuálněji reagovat a vůbec, když jsme teď všichni zavření doma, alespoň nám nebude smutno. 

Můj tatínek mě včera upozornil, jak jsme se zase připravovali na špatnou válku... To bylo pořád o hybridních hrozbách, Rusko už pomalu dobývalo Pabaltí, bylo nutné dávat peníze na zbrojení především formou nákupu amerických zbraní, bylo zapotřebí uvědomělosti a příslušné nenávisti k Rusku. 

Bylo dovoleno neobsluhovat ruské hosty, pokud nepodepíší pamflet v podobě zrady své vlastní země, bylo dovoleno adorovat Banderu a Vlasovce, demontovat Koněva, plivat na Čínu, rušit s ní smlouvy, odhalovat nitky vedoucí od prezidenta do Kremlu a Císařského paláce, ba dokonce ještě před pár dny vycházely články, že Rusko a Čína jsou nebezpečnější než celý koronavirus. 

A vidíte... Rus nemusel mobilizovat a Číňan nemusel hnout prstem. Přes hranice nepřeletěl jediný granát, ba ani kulka. Nebyli odvoláni velvyslanci, trubkami pořád všechno teče. V šanghajském přístavu se stále nakládají kontejnery, Tibetské vlajky ještě vlají.

A burzovní indexy padají volným pádem...

Nebýt toho koronaviru,  byly by toho plné noviny. Jenže pokud žijete v Uničově nebo Litovli a kvůli chybějícím respirátorům nepřijelo jídlo, tak se boucháte do hlavy a přemýšlíte, proč jste si neudělali zásoby. Ano vy všichni, co jste se vysmívali plným košíkům s moukou... Co nezvládne virus, to spolehlivě dotvoří národní byrokrati... a ty máme na té nejvyšší úrovni. Naše byrokracie je lepší než ta unijní. Každopádně jsem strašně zvědavý, jak se Andrejko s tímhle vypořádá... Uničov je zavřený a náklaďáky tam nedojedou.... 

Jinak jsou vidět také pozitiva. Leckde se šijí roušky - Vidlákov bude zásoben během několika dní slušnými rouškami za 35 Kč/kus. První zájemci už se vybavili. 

Všechno ostatní je už v podstatě válečné zpravodajství.

Před čtrnácti dny bych musel vymýšlet neuvěřitelně komplikované scénáře, pokud bych chtěl napsat povídku o změně režimu v Evropě, o znárodňování a čínském vlivu. Teď už si to dovedu docela dobře představit. Nejenže je Západ ve větší Bruseli než jsme si všichni mysleli a ještě k tomu se za chvilku začnou věšet burziáni. Já si dovedu docela dobře představit, jak vlády přebírají kontrolu nad ekonomikou, jak se tomu říká jinak, ale klíčová odvětví se dostávají do státních rukou a Čína si buduje předmostí pomocí nadbytečných dolarů a roušek. 

Pomalu si nedovedu představit, že by se vše ještě mohlo nakolejit na původní trať a pokračovat dál. Vlastně si teď najednou ani nedovedu představit volby a volební kampaně. Zato mi Hřib pomalu naskakuje jako metař, Jakub Janda jako politický uprchlík a většina novinářů i redaktorů jak lížou čižmy Babišovi, protože jim nic jiného nezbude. Pomalu si dovedu představit čínské spojení komunismu a miliardářů - u nás tedy hlavně Kelnera. 

Víte, docela mě zajímá, jak budou vypadat ty čínské roušky. Svým způsobem je to pro Čínu příležtost splnit si své velmocenské sny v předstihu. Evropské know how  v hi-tech oborech, čínská pracovní síla a ruské suroviny. Akorát si nejsem jistý, jestli se mi v takovém světě bude dobře proletařit a nejsem si moc jistý, jestli budu smět psát stejné kydy jako doteď. 

Víte já nevím, jestli do Číny přinesla ten virus americká armáda nebo CIA. Ale pokud si někdo za Atlantikem mnul rukama, že to těm číňanům hospodářsky zavařil, tak se dost přepočítal. Čína si udělala test připravenosti krizových struktur, ten dopadl uspokojivě, chyby byly napraveny, plány zpřesněny a teď jsou připraveni využít příležitosti. 

Když vidím, jak k tomu přistupují naši sousedi v Dojčlandu, hrdý Albion, či Francie sladká, tak bych si na jejich budoucnost nevsadil zlámanou grešli. 

Ano je možné nechat nakazit populaci, aby se virus zastavil sám. Ale ono to bude generovat podobně srdceryvné obrázky jako z migrační krize. Tentokrát ale to budou britší kloučci, co budou umírat na zápal plic. A každý anglán uvidí, že vláda se angažuje pro každého pakistánského čmouda, ale pro rodilého Jamese neudělá nic. Možná si vzpomenou na epidemie slintavky, kulhavky a BSE... vypadá to, že to budou řešit podobně - vybít celé stádo. 

Němci.... je mi jich skoro líto - přitom se mohli Merkelky zbavit už tak dávno...  a v dnešní době internetu jaksi není možné schovat ty nádherné rozhovory, které v poslední době dala. Kolik Němců začalo šilhat směrem ke kotlince? 

Věříte někdo, že to ty jejich vlády ustojí? Kolik mrtvých kloučků a holčiček bude stačit, aby z Berlína či Londýna nezůstal kámen na kameni? Moc ne, odhadoval bych. 

První článek oslavující čínskou pomoc u nás, vyjde někdy příští týden... na Novinkách. To už budeme jen maličký kosek od Kelnerova vystoupení, že jeho Air Bank a PPF převeznou všechny české banky. Slovy Jiřího Paroubka... kdo z vás na to má? kromě Číny? 

A Putin se chechtá až z Kremlu opadávají cihly. 

Scallope, dneska mám narozeniny. Dodal jsem vám dost klíčových slov, aby vás sem styčný důstojník poslal. Tak si dejte záležet!

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Komentáře

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak, odkaz funguje bleskově.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Velice děkuji za ověření, zkusím to odjinud.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přeji panu Vidlákovi mnoho zdraví a tvůrčího elánu.
Jsem pokřtěný a nepraktikující katolík a každý den ráno mám tyto stránky jako katechizmus, kde nasávám moudrosti a souvislosti.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Byl jsem na odběru krve, v poliklinice abyste pacoše a choré hledali se svíčkou!
Zázrak!
Ještě před dvěma týdny tam byla hlava na hlavě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Andrej je jako Kristus. Vsechny nas vyleci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku přeji Vám i celé rodině u příležitosti oslavy narozenin mnoho štěstí. Říká se,
že kdo má štěstí má i zdraví, bohatství a vše ostatní. Na Titaniku bylo mnoho zdravých
a bohatých lidí. Přežili jen ti co měli štěstí. V neposlední řadě přeji štěstí všem kydačúm,
abychom se ve zdraví sešli za rok u čtení deníku REJPALKY. Konec konců štěstí přeje
připraveným. Nepochybuji o tom, že Vidlák je na události příští dobře přípraven.
Patři mu poděkování, že nám poskytl svůj prostor, kde zaznělo mnoho praktických
rad, které nám snad pomohou překonat složité období.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Připojuji se k přání všeho nejlepšího Vidlákovi k narozeninám i pro rodinu a hodně zdraví a štěstí.
A všem kydačům přeji až se bouře přežene abychom mohli dál všichni ve zdraví kydat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

a vida, sedmnáctého! Já jsem taky sedmnáctého i když jiný měsíc. Přeju hlavně zdraví, to ostaní je v pořadí vždycky až pak.
---
Abych nezapomněl: na řecko-turecké hranici začíná hodně, ale opravdu hodně přituhovat. Merkel & Macron se (opět) ukázali být zrádnými sviněmi:
https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=13&t=218&start=80#p136…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

jestli tohle neni invaze tak co uz ?

tak to by si mel kazdy ta videa prohlednout, ale u nas ani zminka

---

Vztyčení valu HESCO s kulometnými hnízdy zabralo. Na řecko-turecké hranici byl včera poprvé po dvou týdnech obležení migranty, které zorganizovala turecká vláda, relativní klid. Ještě před dvěma dny házeli migranti na řecké pohraničníky a policisty zápalné „Molotovovy koktejly“, na které jim benzín dodávala turecká armáda. Po bleskovém vybudování valu, který se ježí kulometnými hlavněmi, se situace výrazně uklidnila. Řecká armáda předvedla argument, kterému migranti z Afghánistánu, Pákistánu, Nigérie a další "Syřané", ale hlavně turecká armáda dobře rozumí. Ani jim to nikdo nemusí překládat do jejich nářečí.
Díky relativnímu klidu mohli včera vojáci ve spolupráci s civilními stavebními firmami zintenzívnit práce na opevňování hranice. Železobetonovými bloky o velikosti 1,5x1,5x1,5 metru byl zcela zatarasen hraniční přechod Kastaines. Hraniční plot je dále vyztužován železobetonovými L profily, které tvoří třetí vrstvu za dvěma řadami drátěného plotu nahoře zpevněného kotouči žiletkového drátu. Úspěšně pokračuje i výstavba valu HESCO, který už pokrývá téměř celou linii hranice.

---
Řekové prohlubují obranu hranice o protitankové zátarasy
Řecká armáda instaluje na hranici další linii obrany. Ženisté přiváží ocelové a betonové protitankové zátarasy. Vojáci mezi jednotlivé tzv. „rozsocháče“ napínají kotouče žiletkového drátu.
Řecká vláda přistoupila k prohloubení obrany i přes relativní klid, který během víkendu na řecko-turecké hranici panoval. Podle zjištění řeckých tajných služeb totiž turecký plán „operace 1453“ počítá i s nasazením tanků a obrněných transportérů k proražení řeckého zátarasu, aby migranti nahnaní na hranici tureckou vládou, mohli proniknout do EU.
Kódové označené vojenské operace, při níž turecká armáda nahnala na hranice téměř 200 tisíc migrantů a snaží se jim prolomit cestu do EU, symbolizuje dobytí Konstantinopole Turky, které způsobilo roku 1453 zánik Východořímské říše.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

zacal hukat alarm :D :D :D a vykrikuje - toto onie je cvicenie - opakujem - toto nie je cvicenie :D :D :D

10:10 Odborníci z londýnskej vysokej školy Imperial College odporučili britskej vláde, aby krajina sprísnila opatrenia v súvislosti s nákazou koronavírusu. Informovala o tom v utorok na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Skupina vedcov z londýnskej Imperial College sa zaoberá výskumom v súvislosti s epidémiou koronavírusu SARS-CoV-2. Vedci odporučili, aby Británia zaviedla stratégiu „potlačenia epidémie“ na dobu v dĺžke až 18 mesiacov.

Opatrenia zahŕňajú obmedzenie kontaktu medzi ľuďmi v rámci „celého obyvateľstva“, domácu izoláciu potvrdených prípadov a domácu karanténu pre ich rodinných príslušníkov a aj možné uzavretie škôl. Tieto opatrenia budú podľa odborníkov musieť ostať v platnosti, až kým nebude k dispozícii vakcína. To môže trvať až 18 mesiacov.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

připíjím jen v běhu:

Milý pane Vidláku!
Ať je pro Vás šťastný nejen dnešní den, ale i všechny další … až na věky věkův. K tomu ať Vám přispívá pevné zdraví a spokojenost nejen Vaše, ale i všech lidí Vám blízkých.
Přeji Vám, abyste k pocitům štěstí pořád nacházel důvod a bude-li snad něco chybět, abyste měl dost sil to snést.

Zkrátka slovy klasika (P.Ovidius Naso) :
"Bozi ať dají ti léta!
Vždyť ostatní od sebe získáš
Jenom ať dlouhý čas dopřán je zdatnosti tvé!"

Od srdce přeje
Vaše vděčná čtenářka Alice

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pevné zdraví a mnoho štěstí i mnoho, mnoho let a kydů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

kdoví, jak by mě v ní přivítali v lídlu. Jako rouška funguje, když pod ní dám papírový kapesník. V TV říkali, že alespoň něco je lepší, než nic. Mačetu bych nechal doma.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"Vidle tuž!" :o))
Ať se Vám daří, na co sáhnete či pomyslíte. A HODNĚ zdraví!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/kdy-se-cesko-a-evropa-vrati-k-norm…

Bezprostřední rozhovor se sestrou Drtinové, která již čtvrtstoletí žije v Itálii a pracuje v domě pro seniory.
Čerstvě je doma v karanténě s příznaky chřipky (či koronaviru), test jí nebude udělán, k lékaři nemí, dokud jí nebude dostatečně zle.
I v Itálii chybí roušky.
Přísná opatření dodržuje jen cca 70% lidí, přestože sankce jsou vysoké.

Video stojí za shlédnutí, zatím vývoj nasvědčuje spíše tomu, že jsme spíše na italské cestě než na té čínské (kde si naprostá většina z těch pár čerstvě nemocných přivezla infekci ze zahraničí.)

Čína je pravděpodobně v tomto okamžiku jedna z mála bezpečných zemí světa co se týče nebezpečí nákazy koronavirem.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/kdy-se-cesko-a-evropa-vrati-k-norm…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ja to video pustil, nemuzu kvuli okoli zapnout zvuk, tak nevim, co se rika, ale videt Drtinovou a dalsi skaredou zenskou, co se ji dost podoba je desivy.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Koronavirus diktuje chod světa
mapa WHO

→ EU přiznává blížící se recesi a ve snaze alespoň trochu uklidnit své členy, kteří už beztak jedou „každý za sebe“, se rozhoupala k uzavření hranic schengenu, a to na 30 dní… ale alespoň vnitřní pohyb zboží, když ne lidí, by měl být zachován, vzkazuje… své vnější hranice (z těch velkých) zavírají také Rusko nebo Kanada, ale i spousta dalších zemí, „válku“ koronaviru vyhlásila Francie, která vysílá do ulic 100 tisíc policistů… Johnsonova sázka na „imunitu stáda“ očividně nevychází, a tak i Británie zavírá veřejné prostory, za velké peníze hledá v soukromém sektoru osm tisíc urgentních lůžek a vyzývá koncerny Ford a Rolls Royce, aby rychle začaly vyrábět plicní ventilátory… honem honem… Rakušané stojí fronty u bankomatů… Itálie už oznámila, že znovu „znárodní“ krachující leteckou společnost Alitalia… Filipíny jako první na světě zastavily svou burzu… WHO předpovídá růst koronavirových úmrtí v Evropě a vzkazuje „Testujte! Testujte! Testujte!“… ale Čím? Čím? Čím? …mimochodem, Slovensko už mělo na Ukrajině domluvený nákup dvou milionů roušek, ale pak přišli Němci a přeplatili je… aneb evropská solidarita… zatímco běloruský Lukašenko navrhuje bojovat proti koronaviru mytím rukou, horkou saunou a vodkou (nebo taky pobytem v přírodě a jízdou na traktoru), v Dánsku nový zákon povoluje očkovat lidi proti koronaviru i násilím…

→ koronavirus potápí americké trhy, počty nezaměstnaných prudce rostou, banka Goldman Sachs své klienty varovala, že se koronavirem nakazí „až polovina Američanů“… Bílý dům přiznává, že epidemii nemá pod kontrolou, a že může trvat do července nebo srpna… KFC mezitím stahuje svůj reklamní slogan o dobrotách, po nichž si budete „prsty olizovat“…

→ koronavirus zrušil nebo drasticky omezuje obří manévry NATO Defender Europe 2020… američtí vojáci, kteří už do Evropy dorazili, pojedou zpátky, a lodě mířící do Evropy se obracejí rovnou na moři… a taky se ruší velké americké vojenské manévry v Africe nazvané African Lion…

→ mimochodem, ukrajinský Zelenský vyzývá spoluobčany, aby zůstali doma, věnovali se dětem, četli si a ti mladí by se prý měli „pustit do boje s demografickou krizí“… konečně rada hodná státníka…

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku hodně zdraví (jak trefné v této době, že?), Vám i celé rodině. Buďte rád, že jste se toho dožil. Váš IK

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

že tady občas něco přidám. Snad ano, protože tolik překlepů, a gramatických chyb, hned tak někdo nevyrobí.
Tak proto přidávám stejné přání, jako všichni přede mnou. Ať se daří !

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Targusi,
zadejte si na googlu http://www.vuapraha.cz/fallensoldierdatabase
dostanete se na stránky VÚA - vojenský ústřední archiv, databáze. Dole na stránce vyplňte dědečkovo jméno a zatrhněte padlí I. sv. válka. A hned budete vědět víc, místo, jednotku a možná i další. Až to uděláte dejte vědět, třeba tady u Vidláků, a posunujeme se dál.
Je to zajímavější než nekončící diskuse. Jen mně potvrďte, že jste to četl.

Zatím bez slepic

Tak koukám, že jsme poradili týž zdraj, já jen z jiného místa. Tak snad to Targus přečte. Taky mne to dnes z debaty zajímá asi nejvíc.

Zatím bez slepic

Zajímavý odkaz, ale vyzkoušel jsem to na svém příbuzném a nepochodil jsem. Zkoušel jsem i bez vyplnění místa narození, protože to jen odhaduji, ale taky jsem nepochodil. Zkusím tedy ještě někde v dokladech to narození najít a pokus zopakovat.

Zatím bez slepic

Unáhleně jsem hned zapisoval první zkušenost - ale kdybych dočetl pořádně ty písmenka, co jsem přeskočil, tak bych se dozvěděl, že tam ještě nejsou zpracovány všechny roky, takže záleží i na roce padnutí. I to očekuju, na prohrabávání starých papírů mám teď v home office času dost...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

psal, je to možná tím, že je na pomníku veden jako nezvěstný.
Prozatím jsem poslal příbuzné obrázek nalezeného Todesfallanzeige. Uvidíme, co z toho vyluští. Já se specializuji v jazyce německém výhradně na vulgarizmy, takže jsem si moc nepočetl.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

krmení pro bublinku dodáváte znamenité. Já vím, že Vaši čtenáři chtějí číst o tom, že jsme na tom mnohem líp než v tom hrozném Německu - tak jim to prostě napíšete, oni si pochutnají.

Já dítě si pamatuji soudružku učitelku že světonázorového kroužku. Připomínáte ji dokonale.

A čím méně bude dělat testů na koronavirus, tím lépe se budeme citit!

PS Ten Zaorálek je ale mrcha, že? Všichni sice vědí, že je roušek a dalšího vybavení málo, ale nahlas se to přeci neříká, když nám markeťáci imrvére opakuji už dva měsíce, že jsme na vše připraveni. Zaorálka by měl někdo naučit říkat na veřejnosti něco jiného než doma - pak bude líp.

Zatím bez slepic

Já dítě si pamatuji soudružku učitelku že světonázorového kroužku.

- COZE? Skalope to jste musel bejt nejaky super komunisticky dite nebo vam nekdo dal do podkladu uplny hovadiny. Mate tam sabotera.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

jsem světonázorový kroužek zažil. Tady ho zažívám podruhé.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

BRITÁNIE !
Jsem lékař v britském státním zdravotnictví a uklidňuje mě klid a odvaha našich zaměstnanců, navzdory šířícímu se strachu, píše anonymně v deníku Guardian jeden lékař.

Plíživý, bodavý, prudký strach. Posadil jsem se u stolu a otevřel jsem na počítači sken pacienta, který jsem měl zhodnotit. Přišel s horečkou a kašlem a - což bylo klíčové - nebyl nedávno v zahraničí ani nebyl ve styku s nikým nakaženým. Charakteristický vzorec skvrnité běloby, podobný drcenému sklu, se objevil kolem vnějších částí obou jeho plic. Poprvé jsem už nemohl předstírat, že nemoc, o které jsem toho tolik četl, je v Číně, nebo v Íránu nebo v Itálii. Je tady a šíří se. V mém městě. V mé nemocnici. Na mé obrazovce.

"Plánovali jsme intenzivně celý měsíc a pevně jsme doufali, že to všechno bude jen ztráta času. Na našich každodenních schůzích nás informovali kolegové z pohotovosti, že plánují rozdělit své oddělení, aby tam mohli dát do karantény pacienty podezřelé z nákazy.

To, co nás zaskočilo, byla rychlost, s níž to hypotetické se stalo reálným a pak to velmi rychle zastaralo. Před několika dny jsme realizovali svůj plán pro příjem nakažených pacientů. Jeho kapacita byla překonána téhož odpoledne. Uprostřed našeho programu instrukcí, jak si správně nasazovat roušky, nám roušky došly, takže čtrnáct dní intenzivního výcviku bylo k ničemu. Proud nových případů pokračuje a museli jsme se vzdát jakéhokoliv plánování a jen prostě reagovat na měnící se tlak, dávat pacienty do karantény, kde můžeme. a snažit se zůstat napřed. Systém je brutálním způsobem zahlcen.

Dopady všeho toho jsou nepředstavitelné. Rušíme operace i ambulantní péči pro pacienty, ale jak se kdy budeme znovu moci k této práci vrátit? Už nyní pacienti čekají sedm měsíců na následnou konzultaci s lékařským specialistou. Vzdělávání na lékařských fakultách bylo zastaveno a naši studenti byli staženi z praxe. Jejich zkoušky budou zřejmě zrušeny: budou schopni letos v létě dokončit své studium: Kdo bude pracovat na našich nemocničních sálech od srpna? Všechny naše plány na rozvoj našich služeb, na zlepšení nemocnice, na zlepšování situace pro pacienty, musely skončit.

Naše státní zdravotnictví se z tohoto šoku nevymaní dlouhá léta, možná nikdy.

Tentýž plíživý strach, jaký jsem pocítil já, stravuje celou nemocnici a její zaměstnance. Lidé mají strach tak silně, jak jsem to dosud ještě nikdy nezažil. Chirurgové a profesoři pláčou. Naši mladí lékaři zoufale shánějí rady, informace a pomoc, obracejí se na profesní organizaci, ale ta nemá žádné odpovědi. Přátelé z jiných specializací a z druhých nemocnic mě kontaktují a hledají u mě informace, doufají, že vím víc než oni.

Všichni máme strach o své mladé rodiny, o své staré rodiče. Přineseme tu nemoc domů svým milovaným na svých šatech a ve svých vlastních plících. Jak můžeme nemít strach? Vím, že nejsem sám, kdo nemůže spát.

A tohle je teprve začátek, Soukromě odhaduji, kolik budeme mít případů na vrcholku epiedie a jestliže bude skutečně nakaženo 60 procent zdejšího obyvatelstva, počet případů přicházejícími našimi dveřmi bude zřejmě větší než je celková lůžková kapacita naší nemocnice. Ta nemocnice je plná už teď a naši zdravotníci začínají být nemocní.

Spěšně svolaný etický panel se nám pokusí dát určité rady, jak bychom měli rozdělovat své omezené zdroje a komu budeme nuceni odepřít záchranu života. Z počtů případů vyplývá, že k tomuhle nedojde až v létě. ani za pár týdnů, ale za několik dní.

Navzdory tomu jsme všichni stále ještě tady. Mám plnou důvěru ve své kolegy a uklidňuje mě jejich klidná rozhodnost a tichá odvaha. Běžné malicherné hádky a neshody byly odsunuty stranou, doufejme navždy. Budeme se všichni v době, která nastává, silně potřebovat a já vím, že budeme spolupracovat až do poslední chvíle.

Máme strach. Ale jsme tady.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

A my máme jen málo možností - šít roušky, nosit roušky, izolovat se a nezatěžovat ještě více zdravotní systém.
Zatím jsme tady a Vy v první linii - držte se Vy i Vaše rodiny.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

1) Vyberte si jakoukoliv oblast, kde EU nemá žádné pravomoce, protože národní státy jako Česko odmítají předat národní suv(t)erenitu bruselským byrokratům.

2) Začněte si tklivě stěžovat, že EU nic nedělá.

3) Když se někdo ozve s tím, že k tomu Brusel nemá od národních států pravomoce, označíte jej za eurohujera/elfa/vlastizrádce apod.

4) Zpět na bod 1).

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

Správný postup.

Nemá pravomoci, zaplať Pán Bůh.

A to teprve, když se přijde na oblasti, kde EU pravomoci má. Tam je to teprve mazec.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Proto.

Zatím bez slepic

Slizká noha , obalená výbušnou lasturou

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Dal jste si pauzu a odběhl se slizem mezi nás? Kolik roušek jste již expedoval? Alespoň mezi své spolupracovníky?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zalez a nebo jdi otravovat své chlebodárce, protože to, co tady předvádís už není blbost a provokace ale doopravdy už vlastizrada a ta se v těžkých dobách neodpouští.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by Jitka S (neověřeno)

Trvalý odkaz

na tomhle hnojisti zmizela hranice mezi fakty a zvanenim. A to se pak muze zmenit v realitu, ze ktere mrazi - jako Vas prispevek.

Průměrný počet slepic: 1.6 (10 hlasů)

Pokud je zde nedostatek faktů, všichni jistě přivítají jejich šiřitele. Ale proč jste tu Vy? :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Náhodou - debílek Hlavonoha je taky šiřitel. Otravnýho puchu.....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Štěstí, zdraví, dlouhá léta
přeje z Kydů jedna teta.
Hodně slunce, letní deště
k tomu klusté vepře ještě
sklady plné vonné píce
ve sklepě zas slivovice.
Žádné války, žádné roušky
ani smutné lidské zkoušky
čistou mysl klidný spánek
každý den pro Kydy článek.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Tereza Spencerova
5 hod ·

...milníky
srbský prezident Aleksandar Vučić: "…teď už všichni chápete, že ta velká mezinárodní solidarita ve skutečnosti neexistuje… evropská solidarita neexistuje, byla to jen pohádka na papíře… dnes jsem poslal dopis… protože máme velká očekávání, velké naděje, že tím jediným, kdo nám může pomoci v této těžké situaci, je Čínská lidová republika…. zaslal jsem dopis prezidentu Siovi… a oslovil jsem ho nejen jako „drahého přítele“, ale jako „bratra“… nejen mého osobního, ale jako přítele a bratra naší země… dnes už víte, že podle rezoluce EU nemůžeme dovážet zboží, oznámila to před chvílí Ursula von der Leyen… prý nemáme právo dovážet z EU lékařské vybavení… sami mají málo… málem jsem vyletěl z kůže… to rozhodnutí učinili lidé, kteří nás poučovali, abychom nedováželi věci z Číny… lidé z celé Evropy po nás chtěli, abychom se přizpůsobili tendrům, v nichž cena nebude rozhodujícím kritériem, protože jejich evropské zboží je prý mnohem kvalitnější… a tak prý máme všechno nakupovat od nich… když potřebovali srbské peníze, tak vypisovali tendry a upravovali jejich podmínky tak, aby unijní firmy získávaly srbské peníze… když ale přijde těžká doba a bolest, tak jim najednou srbské peníze nejsou dost dobré… jako kdybychom po nich snad chtěli něco zadarmo… věřím v přítele a bratra Sia a věřím v čínskou pomoc… jediná země, která nám může pomoci, je Čína… a těm ostatním, díky za nic… věřte mi, že už najdu způsob, jak jim poděkovat… to, co jste nyní slyšeli, jsou slova prezidenta, slušná a hezká…"

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Cine staci, aby se chovala normalne, aby se vedle ni EU sama zlikvidovala

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

řve demoblok ze svého jediného bojiště - od klávesnic.

Moje dcera je lékařka. Asi před deseti dny si objednala respirátory přímo v Číně. Včera ji poštou přišlo 150 respirátorů. Jeden mi věnovala. Má firemní značku 3M, vyroben v Šanghaji, certifikát je psán rozsypaným čajem. To mi teda hlava nebere, proč předseda praktických lékařů Šonka furt v TV vybrekuje, že Babiš nezajistil tohle, ministr tamto. Nejsou praktici soukromníci? Neměli by se taky starat?

Stejně tak i špitály. Mají přece svá zásobování. To nikdy v minulosti nebyla epidemie chřipky? Nejsou poučeni z minula? Proč se systematicky a dlouhodobě nepředzásobili? Vždyť tenhle typ materiálu se nijak zvlášť nekazí!

Stejně tak lékárníci. To nezažili epidemii ptačí chřipky? Proč nemají aspoň menší zásoby ochranných pomůcek? Vždyť jim tam chodí nemocní stále. Ale lepší přece je, když jejich komorový prezident 3x denně v TV láteří, že Babiš nezajistil. A nejsou to soukromníci?

Mám pocit, že svou vlastní neschopnost maskují útokem na vládu. To si nevšimli, že už není plánované socialistické hospodářství, ale kurva kapitalismus?

Jo a Vidláku, vše nej !!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

SaturniN
Ono to bude jako z léčivy,také si je soukromí lékař nemůže objednávat přes internet.
Musí,nebo mělo by to projít státní zkušebnou a pak povolit dovoz a prodej potřebným,od lékařů,nemocnic až občanům.
Pak je určitě lepší,aby to objednával stát,nebo ten,kdo nakupuje léky,zdravotní pomůcky a ve velkém.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale dokud nejsou, tak je každých pár kusů užitečných.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

matka.
To bych nekritizoval,šití doma,ale pro lékaře,zdravotní sestry,nemocnice,hasiče apd.tam by měly být roušky kvalitní.

Zatím bez slepic