Příprava na špatnou válku

Autor

Dneska mám narozeniny a nostal jsem k nim milý dárek... home office. Proto se teď budeme potkávat více a častěji, já mohu aktuálněji reagovat a vůbec, když jsme teď všichni zavření doma, alespoň nám nebude smutno. 

Můj tatínek mě včera upozornil, jak jsme se zase připravovali na špatnou válku... To bylo pořád o hybridních hrozbách, Rusko už pomalu dobývalo Pabaltí, bylo nutné dávat peníze na zbrojení především formou nákupu amerických zbraní, bylo zapotřebí uvědomělosti a příslušné nenávisti k Rusku. 

Bylo dovoleno neobsluhovat ruské hosty, pokud nepodepíší pamflet v podobě zrady své vlastní země, bylo dovoleno adorovat Banderu a Vlasovce, demontovat Koněva, plivat na Čínu, rušit s ní smlouvy, odhalovat nitky vedoucí od prezidenta do Kremlu a Císařského paláce, ba dokonce ještě před pár dny vycházely články, že Rusko a Čína jsou nebezpečnější než celý koronavirus. 

A vidíte... Rus nemusel mobilizovat a Číňan nemusel hnout prstem. Přes hranice nepřeletěl jediný granát, ba ani kulka. Nebyli odvoláni velvyslanci, trubkami pořád všechno teče. V šanghajském přístavu se stále nakládají kontejnery, Tibetské vlajky ještě vlají.

A burzovní indexy padají volným pádem...

Nebýt toho koronaviru,  byly by toho plné noviny. Jenže pokud žijete v Uničově nebo Litovli a kvůli chybějícím respirátorům nepřijelo jídlo, tak se boucháte do hlavy a přemýšlíte, proč jste si neudělali zásoby. Ano vy všichni, co jste se vysmívali plným košíkům s moukou... Co nezvládne virus, to spolehlivě dotvoří národní byrokrati... a ty máme na té nejvyšší úrovni. Naše byrokracie je lepší než ta unijní. Každopádně jsem strašně zvědavý, jak se Andrejko s tímhle vypořádá... Uničov je zavřený a náklaďáky tam nedojedou.... 

Jinak jsou vidět také pozitiva. Leckde se šijí roušky - Vidlákov bude zásoben během několika dní slušnými rouškami za 35 Kč/kus. První zájemci už se vybavili. 

Všechno ostatní je už v podstatě válečné zpravodajství.

Před čtrnácti dny bych musel vymýšlet neuvěřitelně komplikované scénáře, pokud bych chtěl napsat povídku o změně režimu v Evropě, o znárodňování a čínském vlivu. Teď už si to dovedu docela dobře představit. Nejenže je Západ ve větší Bruseli než jsme si všichni mysleli a ještě k tomu se za chvilku začnou věšet burziáni. Já si dovedu docela dobře představit, jak vlády přebírají kontrolu nad ekonomikou, jak se tomu říká jinak, ale klíčová odvětví se dostávají do státních rukou a Čína si buduje předmostí pomocí nadbytečných dolarů a roušek. 

Pomalu si nedovedu představit, že by se vše ještě mohlo nakolejit na původní trať a pokračovat dál. Vlastně si teď najednou ani nedovedu představit volby a volební kampaně. Zato mi Hřib pomalu naskakuje jako metař, Jakub Janda jako politický uprchlík a většina novinářů i redaktorů jak lížou čižmy Babišovi, protože jim nic jiného nezbude. Pomalu si dovedu představit čínské spojení komunismu a miliardářů - u nás tedy hlavně Kelnera. 

Víte, docela mě zajímá, jak budou vypadat ty čínské roušky. Svým způsobem je to pro Čínu příležtost splnit si své velmocenské sny v předstihu. Evropské know how  v hi-tech oborech, čínská pracovní síla a ruské suroviny. Akorát si nejsem jistý, jestli se mi v takovém světě bude dobře proletařit a nejsem si moc jistý, jestli budu smět psát stejné kydy jako doteď. 

Víte já nevím, jestli do Číny přinesla ten virus americká armáda nebo CIA. Ale pokud si někdo za Atlantikem mnul rukama, že to těm číňanům hospodářsky zavařil, tak se dost přepočítal. Čína si udělala test připravenosti krizových struktur, ten dopadl uspokojivě, chyby byly napraveny, plány zpřesněny a teď jsou připraveni využít příležitosti. 

Když vidím, jak k tomu přistupují naši sousedi v Dojčlandu, hrdý Albion, či Francie sladká, tak bych si na jejich budoucnost nevsadil zlámanou grešli. 

Ano je možné nechat nakazit populaci, aby se virus zastavil sám. Ale ono to bude generovat podobně srdceryvné obrázky jako z migrační krize. Tentokrát ale to budou britší kloučci, co budou umírat na zápal plic. A každý anglán uvidí, že vláda se angažuje pro každého pakistánského čmouda, ale pro rodilého Jamese neudělá nic. Možná si vzpomenou na epidemie slintavky, kulhavky a BSE... vypadá to, že to budou řešit podobně - vybít celé stádo. 

Němci.... je mi jich skoro líto - přitom se mohli Merkelky zbavit už tak dávno...  a v dnešní době internetu jaksi není možné schovat ty nádherné rozhovory, které v poslední době dala. Kolik Němců začalo šilhat směrem ke kotlince? 

Věříte někdo, že to ty jejich vlády ustojí? Kolik mrtvých kloučků a holčiček bude stačit, aby z Berlína či Londýna nezůstal kámen na kameni? Moc ne, odhadoval bych. 

První článek oslavující čínskou pomoc u nás, vyjde někdy příští týden... na Novinkách. To už budeme jen maličký kosek od Kelnerova vystoupení, že jeho Air Bank a PPF převeznou všechny české banky. Slovy Jiřího Paroubka... kdo z vás na to má? kromě Číny? 

A Putin se chechtá až z Kremlu opadávají cihly. 

Scallope, dneska mám narozeniny. Dodal jsem vám dost klíčových slov, aby vás sem styčný důstojník poslal. Tak si dejte záležet!

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Komentáře

pharmacie auchan soisy pharmacie berlugane beaulieu-sur-mer pharmacie portelli argenteuil , pharmacie thiault bourges pharmacie de garde yvelines 78 , inhalateur pharmacie lafayette pharmacie amiens avenue 14 juillet therapie comportementale et cognitive autisme Comprar Outlook 2010 All in One For Dummies, Comprar Outlook 2010 All in One For Dummies <a href=https://publiclab.org/notes/print/34308#>Comprar Outlook 2010 All in One For Dummies</a> Outlook 2010 All in One For Dummies donde comprar en Ecuador Outlook 2010 All in One For Dummies barato. pharmacie colvert amiens pharmacie en ligne amiens Parallels Desktop 8 por internet, Parallels Desktop 8 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34455#>Parallels Desktop 8 por internet</a> Parallels Desktop 8 por internet Parallels Desktop 8 barato. pharmacie lafayette bailleul pharmacie leclerc oceane , medicaments keratolytiques pharmacie angers arboretum Adobe CC 2014 Master Collection precio Ecuador, Compra Adobe CC 2014 Master Collection a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34297#>Adobe CC 2014 Master Collection barato</a> Adobe CC 2014 Master Collection barato Adobe CC 2014 Master Collection precio Ecuador. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta pharmacie beauvais place jeanne hachette horaire pharmacie iroise brest .

Zatím bez slepic

therapies eating disorders therapies tcc pharmacie felgerolles aix en provence , pharmacie anton&willem annecy therapies of autism , medicaments mal de mer internat pharmacie amiens pharmacie de garde niort Vente Autodesk Revit 2017 sur internet, Autodesk Revit 2017 vente en ligne <a href=https://faithlife.com/venteautodeskrevit2017surinternet#>Vente Autodesk Revit 2017 sur internet, Acheter Autodesk Revit 2017 en Belgique</a> Autodesk Revit 2017 prix Vente Autodesk Revit 2017 sur internet. pharmacie en ligne tunisie therapies digitales AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 precio Chile, AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 venta Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34454#>AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 precio Chile, Compra AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 a precios mГЎs bajos</a> AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 precio Chile Comprar AutoCAD Design Suite Ultimate 2016. pharmacie de garde aujourd'hui sarrebourg pharmacie de garde zone faya , pharmacie beaulieu puilboreau horaires pharmacie bordeaux gambetta Compra Adobe Illustrator CS6 a precios mГЎs bajos, Comprar Adobe Illustrator CS6 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34472#>Comprar Adobe Illustrator CS6</a> Compra Adobe Illustrator CS6 a precios mГЎs bajos Adobe Illustrator CS6 venta EspaГ±a. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador medicaments pour dormir sans ordonnance pharmacie de garde la rochelle .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde aujourd'hui gironde pharmacie de garde juvisy pharmacie auchan bourges , pharmacie lafayette poly karaya pharmacie clos des fontaines avignon , pharmacie vallee bailly www.pharmacie en ligne.fr pharmacie niel bordeaux Autodesk VRED Professional 2023 por internet, Autodesk VRED Professional 2023 donde comprar en Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34669#>Autodesk VRED Professional 2023 barato</a> Autodesk VRED Professional 2023 por internet Comprar Autodesk VRED Professional 2023. pharmacie auchan telephone therapie jalousie Comprar ARTS PDF Aerialist Professional, ARTS PDF Aerialist Professional por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34583#>Compra ARTS PDF Aerialist Professional a precios mГЎs bajos</a> ARTS PDF Aerialist Professional donde comprar en Venezuela Compra ARTS PDF Aerialist Professional a precios mГЎs bajos. pharmacie vieil annecy pharmacie boulogne billancourt ouverte le dimanche , pharmacie de garde Г  marseille 15e pharmacie de garde aujourd'hui gers Microsoft Office Home Student 2019 por internet, Microsoft Office Home Student 2019 venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34477#>Comprar Microsoft Office Home Student 2019</a> Microsoft Office Home Student 2019 precio Ecuador Microsoft Office Home Student 2019 donde comprar en Ecuador. pharmacie lafayette arras pharmacie becker monteux drive .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> pharmacie en ligne ukraine therapie gratuite .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paxil pastillas</a> pharmacie en ligne uk act therapy research .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio Ecuador</a> pharmacie leclerc gonfreville l'orcher pharmacie xertigny .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico</a> pharmacie lafayette du theГўtre pharmacie bordeaux achard .

Zatím bez slepic

pharmacie brest pas cher master pharmacie industrielle bordeaux medicaments toxiques pour le foie , therapie cognitivo comportementale origine pharmacie de garde marseille nuit castellane , pharmacie leclerc saint orens pharmacie carrefour nimes ouest pharmacie de garde dieppe Ivermectina precio sin receta, Comprar Ivermectina 3 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ivermectina-precio-sin… precio sin receta, Stromectol precio Chile</a> Ivermectina precio sin receta Comprar Ivermectina 3 mg sin receta. therapies used in psychiatry therapies breves pau Colchicina barato en la farmacia, Compra Colchicina a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/colchicina-precio-miam… Colchicina pastillas</a> Comprar Colchicina pastillas genГ©rico Medicamento Colchicina nombre generico. pharmacie carrefour market annecy le vieux pharmacie avignon poste , pharmacie elsie aix en provence pharmacie angers centre ville Compra Prednisolona a precios mГЎs bajos, Medicamento Solupred nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-solupred-n… Solupred 10 mg sin receta</a> Comprar Solupred 10 mg sin receta Solupred precio PerГє. pharmacie arthaud amiens pharmacie argenteuil ouverte dimanche .

Zatím bez slepic

medicaments zolpidem traitement covid pharmacie en ligne ile de la reunion , produits medicamenteux en anglais therapie de couple avis , pharmacie avignon en ligne pharmacie boulogne billancourt silly medicaments qui affaiblissent le systeme immunitaire Comprar Rosuvastatin 10mg genГ©rico, Roszet precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-roszet-nom… Roszet nombre generico, Comprar Rosuvastatin 10mg genГ©rico</a> Roszet barato en la farmacia Roszet precio Chile. pharmacie brest saint martin pharmacie de garde narbonne Medicamento Lexapro nombre generico, Lexapro precio Guatemala <a href=https://form.jotform.com/222084003688151#>Lexapro barato en la farmacia</a> Comprar Lexapro 10 mg genГ©rico Comprar Lexapro 10 mg sin receta. therapies alternatives pharmacie de garde wasquehal , pharmacie giffard angers therapie de couple separation Baricitinib precio sin receta, Olumiant precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/olumiant-precio-chile-… precio Chile, Baricitinib precio sin receta</a> Medicamento Olumiant nombre generico Olumiant barato en la farmacia. pharmacie de garde autour de moi aujourd'hui pharmacie lam argenteuil .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A jak se sluší, přeji Vám lépe vychované, poslušnější, vycvičenější stádo.
(Kecám, to by nebyla taková sranda sem chodit házet vidlema)

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem chtěl být zcela výjimečně slušný a Vidlák s Masterem mi to zase zkazili.
Jako již několikrát za sebou, se to po půlnoci sekne a musím sem zadávat svůj kyd několikrát. Tedy nejméně dvakrát, aby to tu zůstalo.

Takže Vidlákovi přáníčko.
Pevné zdraví jemu i všem okolo něj.
Děti - poslušné ne, děcka musejí sejřit - tak tedy přinášející radost
Senzační babu, která se ještě dlouho vydrží dělit o Vidláka s námi, dvorními a nádvorními kydači a nekopne ho do řiti za to věčné vysedávání u kompu, namísto aby skákal kolem děcek a prasat.
A úspěchy jak u Anďocha, tak na záhumenku.
A dost, bo by nám zpychnul...

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

I já se přidávám a přeji Vám Vidláku pevné zdraví. Myslím, že v této době jiného netřeba. Držte se.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Jukan (neověřeno)

Trvalý odkaz

na gořalku. Jak može byť někdo zdravy bez gořalky?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Mno, jedná se o země, které nejvíc braly migranty. Jedná se o země, kde je nejvíc no go zón, tozn. že tam neplatí zákon státu, ale zákon sharija. A bojí se tam i policajti.
Statisícové komunity žijí vlastním životem, neuznávají a ani nepotřebují stát, dovnitř proudí jen dávky od autochtonní populace, ven zločinnost, kterou rozšiřují své území. Dobrý kšeft.
Tak nějak si nedovedu představit, jak jmenované země zavádějí celoplošnou karanténu. Podstatná část obyvatelstva jim na ni i na ně jako kafíry zvysoka s*éře, takže moc nemá smysl. Humanitární "velmoci", ale jinak v p*deli.

No teda. Stejně musím jít někdy zkontrolovat, jak marhule pracují v demijónoch. Takže kontrola bude dnes a je na Vidláka. Ale i na ostatní, ať sa nám všem ten virus vyhýbá! 🙂🌈

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Ulovil jsem někde informaci, že ve Švédsku vláda nehodlá dělat žádná opatření kvůli virusu, že mají doporučení odborníků nechat promořit celou populaci. Budou mít systém Mudr. Pirka, který se podobně zamýšlel též, t.j. zda by nebylo lepší indikovat celou populaci, než se virovi bránit.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ve Švédsku dokonce už nebudou zveřejňovat ani přesná čísla infikovaných ... "inshallah"

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Státy před rozpadem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Tohle jsem dostal do pošty:
Anglie zrušila všechny muslimské zákony - Šaría je mimo zákon ! Anglický soud vynesl průlomový rozsudek! Berlín v šoku! Pražská média mlčí! https://www.youtube.com/watch?v=x6TJdriiJDo
Česká média a politici Vám zase tají, že 14.2.2020 vynesl Anglický soud průlomový rozsudek. Podle něj v Anglii platí pouze anglické právo, žádná Šaria a podobné v Anglii nikdy neplatily a platit nemohou. Neziskovky křičí, jak o život. Hanebný rozsudek německé justice o dětských svatbách nemá v Anglii místo! V Čechách ta informace zase nějak zapadla protože se nehodila! Tak o tom informujeme!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Pak je to dobrá zpráva. Pro Británii. Ovšem obávám se, že v no go zónách to stejně platit nebude...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Ale ve zbytku Anglie to snad zarazili! U těch no-go-zón to ještě nějakou dobu potrvá.

Zatím bez slepic

In reply to by Jukan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můj děda říkával: "I to štěstí, na Titanicu bylo zdravých hodně, šťastných málo."

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"Čína to zvládla, teď tam nakupuje celý svět, máme se co učit."
"Měl jsem 45 minutovou schůzku s čínským velvyslancem (tím co jej chce šéf Senátu vyměnit a o kterém Ej Bí nedávno řekl, že mu lhal)."
"Řekl jsem mu, jak se jim dobře podařilo zvládnout epidemii a že tam posíláme letadlo pro 150.000 testovacích rychlosad. Ono totiž není jednoduché získat pro to letadlo povolení, je tam rvačka o zboží a my máme ještě dalších 6 letadel, které tam mají vyzvednout ten dar PPF, ty miliony roušek a respirátorů."

"Jak se Vám to poslouchá," ptala se v DVTV Drtinová pravdotrusa Zaorálka? Až si Drtinová bude muset nasadit na ten svůj přerostlý frňák roušku s textem Made in People´s Republic of China, to bude žrádlo!
Ej Bí se projevil jako prešíbaný byznysmen. Určitě nebyl nadšen, že musel říct to, co by Hřib Satan nevypustil z huby, ani na mučidlech kata Mydláře. Jenže Ej Bí není ideolog, on je tvrdý pragmatik a tak políbil v zájmu těch 7mi letadel narvaných vším, co tady není k sehnání, zejména, když jej klidně Merkel drží za kšandu a nedá a nedá, ani když dopředu zaplatíme, tak políbil prsten s drakem.
Po Koroňáku už nikdy nebude nic jako před 1. březnem 2020.
Vždycky při filmech o konci 3. Říše jsem si říkal co asi museli cítit všichni ti pyšní obrfíreři v těch slušivých uniformách od Huga Bosse, se železnými kříži pod krkem, když najednou byly všechny ty hadry k ničemu. Myslím, že všechny ty Drtinové a Hrušinští a Tachecí musí mít podobné pocity, před Untergangem. Ze dne na den, z týdne na týden. A hrozí, že všechny ty české lvy a ceny peroutky a další prázdné ptákoviny budou k ničemu.
V jednom filmu jsem viděl, jak to vyřešil jeden obrštandandenfíra tak, že se do té krásné uniformy oblékl, sedl si s celou, nic netušící rodinkou k poslední večeři a potom odjistil granát a pustil ho na podlahu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

Nemyslím, že se něco zásadně změní a že se Drtinová s spol chytnou za frňák. Náš svět se totiž nezmění, protože není v co by se měl měnit, kromě nástupu fašizace (čímž rozumím vládu bez jakéhosi společenského konsensu, ale pouze direktivní), jejíž představitelé ovšem Drtinová a spol jsou. Určující jsou výrobní vztahy a ty se nezmění. Morálka lecos může urychlit či zpomalit, někdy i téměř zastavit, ale je víceméně ve vleku výrobních vztahů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Naprostý souhlas - a protože ty výrobní vztahy po kardinální změně volají už nějakou dobu, tak to bude přímo revoluční :) :) :) - ale ne podle fuhrera ale podle Marxe.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Nejsem si jist, zda to nemyslíte ironicky, ale pravděpodobně k žádné revoluci nedojde, nejsou pro ni žádné podmínky. Spíše dojde k postupnému a úplnému úpadku, mimo jiné díky islamizaci. Pak snad možná k nějaké změně dojde, ale to bude trvat desítky možná i více let. Ale před tím dojde k úplnému rozkladu společnosti.
Je ovšem možné, že to nějaký jev, jako třeba virus zásadně urychlí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Bojím se, že máte pravdu.Moc se toho nezmění, ale něco ano. Tím něčím bude můj přístup k pražské kavárně, doteď jsem s nima chtěl diskutovat, dnes je už budu zcela neslušně posílat do p.....

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Diskuse s nimi nemá žádný smysl. Bohužel mám některé i v rodině. Jejich znalosti historie, ekonomiky a pod jsou mizerné o to větší je jejich plamen PAL v srdci. Užiteční idioti, kteří ovšem budou semleti jako první až opravdu půjde do tuhého.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

že jsem Vás v nějakém dřívějším komentáři považoval za holku. Chtěl jsem si to ověřit, ale ve Vašem komentáři není ani jednou 1. osoba v minulém čase.

Připadá mi, jako bychom byli nějací kazisvěti s názorem, že z popela pravděpodobně nepovstane Nový čistější Fénix ale vychrochtá se v nejlepším případě stejná svině jako před požárem (bohužel)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Původně jsem byl jako Josef K, ale nějaký kolega měl stejný nick (teď už se neozývá), tak jsem to změnil takto. Nejdříve mi to přišlo vtipné, pak mi to vtipné nepřišlo a teď už je to tak nějak jedno.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

A co se začít psát "JosefKa" To by bylo, myslím, jasné. Já třeba občas musím tečku nahrazovat pomlčkou, když to systém nedá...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-).....doufám, že každá svině najde svého řezníka a každý plž nebo mlž pořádně hladového čápa.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

co asi museli cítit všichni ti pyšní obrfíreři v těch slušivých uniformách od Huga Bosse, se železnými kříži pod krkem, když najednou byly všechny ty hadry k ničemu

Urcite dobre - spravnej vojak ma umrit v bitve a ne starim nebo ubodanim zradci v Senatu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

o 10 dní později, mohli jsme být oba Berani.

Takhle jste holt RYBA, ale popis vlastností máte docela dobrý, tak Vám přeji, abyste si jich ve zdraví užil.

Charakteristika znamení:
Lidé narození ve znamení Ryb jsou stejně jako zrozenci na Vodnáři vystaveni vlivu dvou planet a to Jupitera, který jim dává smysl pro spravedlnost, sociální cítění i ochotu pomáhat druhým, a Neptuna, který jim na jedné straně pomáhá a na straně druhé jim trochu komplikuje život. Jeho představivost, tvůrčí fantazii a citovou jemnost, ale i přecitlivělost, snivost, která vede k pasivitě, nerozhodnost a přehnanou vnímavost.

Tito lidé bývají velice plaší a mívají zvláště v mladém věku nepřekonatelné zábrany ve styku s lidmi a dokonce i se stejně starými dětmi. Bývá pro ně problém jít na nákup, zeptat se neznámých lidí na cestu, či zařídit něco na úřadě, i kdyby šlo jen o poštu.

Lidé narození ve znamení Ryb si ponechávají mnoho zábran do pozdního věku, i když je časem okolnosti donutí, aby si vypěstovali běžné návyky a zbavili se zbytečného strachu. U mnoha z nich se z těchto vlastností někdy vytvoří druh záměrné koketerie, protože si během života stihli všimnout, že jejich zdrženlivost a plachost je lidmi vlídně přijímána a že snadno dosáhnou svého právě touto nevýbojností.

Znamení Ryb vytváří lidi závislé na svém domácím prostředí, kde se jedině cítí bezpeční, kde mají svá zabydlená zákoutí, ve který sní o neuvěřitelných dobrodružstvích a o svých rolích hrdinů v nich.

Lidé narození v tomto znamení potřebují povolání, které vyhovuje jejich povaze. Pak jsou nesmírně pracovití a úspěšní, ale při tom si budou pečlivě hlídat, aby nebyli kráceni ve svých nárocích na pohodlí a na čase, který potřebují pro své snění.

Mají neuvěřitelnou fantazii a schopnost vcítit se do druhých lidí, a proto je mezi nimi hodně spisovatelů a básníků, ale i herců a výtvarníků, kteří těží z bohatství svého nitra velké hodnoty.

Zrozenci na Rybách jsou mezi lidmi ostýchaví, oddaní a obětaví, ale je v tom i jejich zvláštní síla; jejich protivníci se vzdávají boje s pocitem trapnosti.

Jsou to lidé ovlivnitelní a špatné prostředí by mohlo využít jejich neuvěřitelnou fantazii k rafinovaným podvodům. Neptun je také planetou klamání, podvodů a lží. Obvyklejší ale je, že působí proti nim a vytváří v nich nedůvěru vůči světu.
Známé osobnosti narozené ve znamení Ryb
Bedřich Smetana, Karolína Světlá, Lucie Vondráčková, Cindy Crawfordová, Martin Dejdar, Ema Destinová, Albert Einstein, Georg Fridrich Händel, Victor Hugo, Jiří Menzel, Ornella Mutiová, Viktor Preiss, Sharon Stoneová, Elizabeth Taylorová, Eva Vejmělková, George Washington, Bruce Willis

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Kdo by to řekl? Sem si vždycky myslel že to jsou takové ty plynaté koule nad náma, ale podle toho co ten Jupiter s Neptunem umí to asi budou celkem sympatičtí lidé...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

To záleží na mnoha detailech. Někdy je máme například pod sebou, jindy vedle sebe, pak různě šikmo... Záleží na tom, kde zrovna na té naší kouli jste, jak je zrovna otočená a kde se zrovna na své dráze nachází ona i obě koule výše zmíněné... A teda ještě na defenici "nahoře" a "dole" ;)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

.....George Washington, Bruce Willis... a já.

Děkuji za tolik pochval, Laco.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Západ je v úpadku. Znamení pohasínající. Dnes je v kursu čínský horoskop.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Jsem štír i tygr. Je to dobrý nebo špatný? ;)

Zatím bez slepic

perfektní. Doplňuje se to.

Zatím bez slepic

....čínským :-) horoskopem je to lepší. Jinak jako OT...kdysi jsem se do toho snažil proniknout prostřednictvím starších knih a vypočítával prostřednictvím programu. A ačkoliv obě knihy varovaly před vytvářením vlastního, tak jako rebel jsem se do toho pustil. Zvířetníkový kruh je jen něco jako návod jakým směrem dál. Ale to tady teď nehraje roli. Ten můj amatérsky vytvořený horoskop byl neuvěřitelně pravdivý a neříkal o mě jen klady. Vzhledem k tomu, že moje sebereflexe hraničí už od mladších let až k sebezatracení :) jsem data nezkresloval a při výkladu jsem se vyhnul demagogii. Od té doby trpím komplexem méněcennosti a mám po ruce nějaký špagát, kdybych to už nemohl vydržet. Astrologie byla na veřejnosti těžce dehonestikována, i přesto, že je to je předchůdce astronomie.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gdyž se to střihne...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hodně štěstí, zdraví,
ať tě, Vidláku, baví,
co ti osud přichystá,
poznáváš skvělá místa,
vyhneš se každé nehodě
a jsi vždycky v pohodě.
Vše nejlepší k narozeninám
přejí Tvoji kydači.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

našel jsem německy ručně psaný papír vytržený ze sešitu nadepsaný

Todesfallamzeige

Píše se tam, že můj praděda zařval v šestnáctém roce v Bukovině u obce Warna. bylo to v době obsazení Černovic
Samozřejmě, že ji nejsem schopen dohledat. Jediné, co je poblíž, v dnešním Rumunsku obec Havyrna, psáno rumunsky - "a" se stříškou (můj komp to neumí).
Jediné, na co jsem přišel, že neumřel v bulharské Varně, páč je na pomníku v rodné vesnici vedený jako nezvěstný, takže ve špitále to nebylo.

Tudíž bych se rád zeptal zdejších kydačů, jestli by mi někdo neuměl poradit, jak a kde najít Warnu u (dnes) ukrajinských Černovic. Koho oslovit, na koho se obrátit.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

na fóru genealogie.taby.cz v sekci Místopis nebo Hledám pomoc.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Karla (neověřeno)

Trvalý odkaz

tip. Vyzkoušíme, uvidíme.

Zatím bez slepic

To napsali zkomoleně Gârbeni u obce Havârna v okrese Botoșani v severním Rumunsku. Je to zde https://www.google.com/maps/place/G%C3%A2rbeni,+Rumunsko/@48.0807017,26…

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě by to mohla být obec Baranca. https://www.google.cz/maps/place/Baranca+717212,+Rumunsko/@48.1962722,2…

Warna je v každém případě špatně, je to zkomolenina nějakého místního názvu.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

v Bukovině nebyly rumunské názvy, jen poněmčené, původně slovanské. Tozn. že ten název dnešnímu neodpovídá.
Možná jste na to kápl. Ale pro sichr bych ještě zamailoval dotaz na kartografický archiv ve Vídni. Nebo se domluvil s nějakou knihovnou nebo ústavem, aby to bylo oficiální. A taky na rumunské velvyslanectví v ČR.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Teoreticky by také mohli pomoci ve Vojenském historickém ústavu (vím, že tam mají skvěle zpracovanou většinu legionářů, ale třeba budou vědět i o osudech těch, co museli být na druhé straně).

Zatím bez slepic

Byl to židovský "štetl" - tedy osada či vesnice obydlená převážně nebo výhradně židy. Je proto pravděpodobné, že zanikla za WWII vyvražděním jejího obyvatelstva, takže dnes je už nedohledatelná.
Osada se nacházela na trase mezi městy Černovcy/Černivci a Vinnica (cca 240 km), patrně blíž k Černovcům.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Targusi, začal bych tady: http://vuapraha.cz/node/69

Pokud to nepomůže, bylo by možná bezpečnější hledat podle polohy útvaru v dané době.

Zatím bez slepic

A když jsem tak zlomyslně sám koukal (snad na správnou mapu): http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/200e/44-48.jpg
Tak vidím jakousi obec Waliava, dnešní ukrajinskou Valyavu https://www.google.com/maps/place/Valyava,+%C4%8Cernovick%C3%A1+oblast,…

Tak nějak mi přijde, že to by v kombinaci dobového rukopisu a komolení být i mohlo...

Každopádně dejte vědět až budete vědět ;)

Zatím bez slepic

není. Možná proto, že na pomníku v jeho domovské vsi, nebo jak se tomu říkalo, je veden jako nezvěstný...
Zkusíme i ten útvar, jestli to náhodou někdo nerozluští z toho dopisu...

Zatím bez slepic