Příprava na špatnou válku

Autor

Dneska mám narozeniny a nostal jsem k nim milý dárek... home office. Proto se teď budeme potkávat více a častěji, já mohu aktuálněji reagovat a vůbec, když jsme teď všichni zavření doma, alespoň nám nebude smutno. 

Můj tatínek mě včera upozornil, jak jsme se zase připravovali na špatnou válku... To bylo pořád o hybridních hrozbách, Rusko už pomalu dobývalo Pabaltí, bylo nutné dávat peníze na zbrojení především formou nákupu amerických zbraní, bylo zapotřebí uvědomělosti a příslušné nenávisti k Rusku. 

Bylo dovoleno neobsluhovat ruské hosty, pokud nepodepíší pamflet v podobě zrady své vlastní země, bylo dovoleno adorovat Banderu a Vlasovce, demontovat Koněva, plivat na Čínu, rušit s ní smlouvy, odhalovat nitky vedoucí od prezidenta do Kremlu a Císařského paláce, ba dokonce ještě před pár dny vycházely články, že Rusko a Čína jsou nebezpečnější než celý koronavirus. 

A vidíte... Rus nemusel mobilizovat a Číňan nemusel hnout prstem. Přes hranice nepřeletěl jediný granát, ba ani kulka. Nebyli odvoláni velvyslanci, trubkami pořád všechno teče. V šanghajském přístavu se stále nakládají kontejnery, Tibetské vlajky ještě vlají.

A burzovní indexy padají volným pádem...

Nebýt toho koronaviru,  byly by toho plné noviny. Jenže pokud žijete v Uničově nebo Litovli a kvůli chybějícím respirátorům nepřijelo jídlo, tak se boucháte do hlavy a přemýšlíte, proč jste si neudělali zásoby. Ano vy všichni, co jste se vysmívali plným košíkům s moukou... Co nezvládne virus, to spolehlivě dotvoří národní byrokrati... a ty máme na té nejvyšší úrovni. Naše byrokracie je lepší než ta unijní. Každopádně jsem strašně zvědavý, jak se Andrejko s tímhle vypořádá... Uničov je zavřený a náklaďáky tam nedojedou.... 

Jinak jsou vidět také pozitiva. Leckde se šijí roušky - Vidlákov bude zásoben během několika dní slušnými rouškami za 35 Kč/kus. První zájemci už se vybavili. 

Všechno ostatní je už v podstatě válečné zpravodajství.

Před čtrnácti dny bych musel vymýšlet neuvěřitelně komplikované scénáře, pokud bych chtěl napsat povídku o změně režimu v Evropě, o znárodňování a čínském vlivu. Teď už si to dovedu docela dobře představit. Nejenže je Západ ve větší Bruseli než jsme si všichni mysleli a ještě k tomu se za chvilku začnou věšet burziáni. Já si dovedu docela dobře představit, jak vlády přebírají kontrolu nad ekonomikou, jak se tomu říká jinak, ale klíčová odvětví se dostávají do státních rukou a Čína si buduje předmostí pomocí nadbytečných dolarů a roušek. 

Pomalu si nedovedu představit, že by se vše ještě mohlo nakolejit na původní trať a pokračovat dál. Vlastně si teď najednou ani nedovedu představit volby a volební kampaně. Zato mi Hřib pomalu naskakuje jako metař, Jakub Janda jako politický uprchlík a většina novinářů i redaktorů jak lížou čižmy Babišovi, protože jim nic jiného nezbude. Pomalu si dovedu představit čínské spojení komunismu a miliardářů - u nás tedy hlavně Kelnera. 

Víte, docela mě zajímá, jak budou vypadat ty čínské roušky. Svým způsobem je to pro Čínu příležtost splnit si své velmocenské sny v předstihu. Evropské know how  v hi-tech oborech, čínská pracovní síla a ruské suroviny. Akorát si nejsem jistý, jestli se mi v takovém světě bude dobře proletařit a nejsem si moc jistý, jestli budu smět psát stejné kydy jako doteď. 

Víte já nevím, jestli do Číny přinesla ten virus americká armáda nebo CIA. Ale pokud si někdo za Atlantikem mnul rukama, že to těm číňanům hospodářsky zavařil, tak se dost přepočítal. Čína si udělala test připravenosti krizových struktur, ten dopadl uspokojivě, chyby byly napraveny, plány zpřesněny a teď jsou připraveni využít příležitosti. 

Když vidím, jak k tomu přistupují naši sousedi v Dojčlandu, hrdý Albion, či Francie sladká, tak bych si na jejich budoucnost nevsadil zlámanou grešli. 

Ano je možné nechat nakazit populaci, aby se virus zastavil sám. Ale ono to bude generovat podobně srdceryvné obrázky jako z migrační krize. Tentokrát ale to budou britší kloučci, co budou umírat na zápal plic. A každý anglán uvidí, že vláda se angažuje pro každého pakistánského čmouda, ale pro rodilého Jamese neudělá nic. Možná si vzpomenou na epidemie slintavky, kulhavky a BSE... vypadá to, že to budou řešit podobně - vybít celé stádo. 

Němci.... je mi jich skoro líto - přitom se mohli Merkelky zbavit už tak dávno...  a v dnešní době internetu jaksi není možné schovat ty nádherné rozhovory, které v poslední době dala. Kolik Němců začalo šilhat směrem ke kotlince? 

Věříte někdo, že to ty jejich vlády ustojí? Kolik mrtvých kloučků a holčiček bude stačit, aby z Berlína či Londýna nezůstal kámen na kameni? Moc ne, odhadoval bych. 

První článek oslavující čínskou pomoc u nás, vyjde někdy příští týden... na Novinkách. To už budeme jen maličký kosek od Kelnerova vystoupení, že jeho Air Bank a PPF převeznou všechny české banky. Slovy Jiřího Paroubka... kdo z vás na to má? kromě Číny? 

A Putin se chechtá až z Kremlu opadávají cihly. 

Scallope, dneska mám narozeniny. Dodal jsem vám dost klíčových slov, aby vás sem styčný důstojník poslal. Tak si dejte záležet!

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Komentáře

není. Možná proto, že na pomníku v jeho domovské vsi, nebo jak se tomu říkalo, je veden jako nezvěstný...
Zkusíme i ten útvar, jestli to náhodou někdo nerozluští z toho dopisu...

Zatím bez slepic

Doufám, že jste hledal i v těch naskenovaných kartotečních lístcích, nejenom v elektronické databázi (nejsou zcela shodné). Taky koukám, že ještě nemají všechno. Bez roku a jména asi už moc víc nepomůžeme.

Pokud rozluštíte útvar, možná by pomohlo: http://vuapraha.cz/node/109
https://kramerius.army.cz/search/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naši poturčení Buchani splnili co měli
Nemůžeme se jim divit, mají to v genech. Opatrnost je dycky užitečná, kór gdyž se může spolehnout na Buchany a Čínu kerá vyrobí tolik rakví, kolik bude potřeba. Dokázali sme, že švejkovství je dobrá cesta. Taková ta naša, středisková, a že nemusíme být ve všem supermani, Nejsme sice připraveni na epidemii, kerá by lidem vzala všechno, ale i tak to je ponaučení a viry v mozku začaly znova pracovat. Někeří třeba přehodnotí co je v životě důležité a přestanou se ptát souseda, "koho mám volit" a začnou psát ty svoje potřeby a hledat systém kerej to začne sečítat.

Ale esli to vylo eště málo, a myslím že bylo, věřím že se systém jen tak položit nenechá, že vypustí eště nějakou bublinku jako tonoucí kerému se jako na sviňu ucpala slámka, nebo cévka?

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Tož, Vidláku, všecko najlepší a Bůh ochraňuj Tebe aj Tvoju rodinku. A vydrž ve svém psaní nejen na tomto blogu. O tom, že umíš, vím už řadu let. Obdivoval jsem Tvoje povídky, které jsem pak propašoval do místního zpravodaje. Škoda, že se teď asi k jejich dalšímu psaní nedostaneš. Ale věř, že přijdou roky, kdy zase bude možné, aby ses věnoval psaní literatury. Potom zúročíš svoje zkušenosti a zážitky třeba také z těchto kritických dnů a napíšeš o tom román. Nepochybuji, že na to máš.
Nepochybuji ani o tom, že taky Rejpalka v těchto dnech pilně zaznamenává, co se právě děje. Kéž se na ty záznamy budeme už příští rok dívat s optimistickým odstupem, i když svět už nebude jako dřív. Jaký ten svět asi bude? Když to přežiju, tak ho ještě částečně uchutnám. Mám rád sladké, ale bude to určitě jiná chuť. "Kdopak ví, jak s námi zamotá/severák na konci života/když z hvězdných snů je pouhá ssuť/
a sladkým ránům zhořkla chuť..."

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

...zvláště koronáčem. Záznamy skoro denně, bo situace se mění rychlosti "metelescu blescu". Jen doufám, že za rok si to dnešní kydači budou moci připomenout v plné sestavě, což je mé zbožné přání.
Vidlákovi vše nejlepší k narozeninám! Kéž ho pánbůh při dobrém zdraví zachovati ráčí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

... no tak se též přidám; přeji Vám vše nej, nej, nej ... pevné zdraví, dobré nervy ... a v rodině ať Vám to klape, zrovna tak na gruntu i tady na "dvorku" ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Narozeniny zde slavíme
blahopřejeme,
štěstí zdraví přejeme
do roka a do dne
nebo raději i dříve
nechť se ve zdraví
všichni sejdeme

pár dnů a byl byste mezi námi berany :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

ze statlu Vidlakovi z Vidlakova do Vidlakova a dikec za zdejsi pokec, ses borec.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes ráno sem byl ve štatlo a kókal jak na bijáko. Skoro všechni nosijó róške...

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

na roli, tož ste mně mohl zgómnót teky s oranžovó róškó

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a radosti z rodiny k narozeninám a díky za Kydy panu domácímu Vidlákovi z "Budějc"

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vidlákovi, to jo. To vám jde.
Ale že byste taky popřál něco hezkého mně, to ne.
Já, chudáček sedřený, jak jsem musel dnes ráno bez roušky do hnusného světa pro kus chleba a s bolavou nohou, na to se tady na dvorku sere.
Jahoda si přede mnou zdrhne do práce chlastat kafe, žrát sladkosti a pročítat na kompu Aha on line, bo děcka nejsou, a tady si jeden chlap stará a ohavná dovolí mi nepopřát něco hezkého.
To je úroveň, tohle to.
A tohle to si říká Asfaltový Holub.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Targusi, přeju Vám, ať se máte stejně dobře jako já.
(Pochopitelně ne trvale, takový sviňák nejsem :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

jsem takový dobrák a nepopřeju vám totéž, co vy mně.
:-)
Tak to vidíte, jaký já jsem charakter...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych chtěl hlavně poděkovat Vidlákově mamince a tatínkovi za povedenou akci někdy v červnu, díky které

(když přeskočím několik zřejmých souvislostí: malý Vidláček ... větší Vidláček ... veliký Vidlák ... Vidlákovy kydy ... obchodní zástupce z pražské firmy, který, když jsme poznali, že "jsme jedné krve ty i já" mi řekl, že chodí na kydy, ale že to nesmí kolegům v Praze říct, protože by ho odvrhli),

mi Targus včera, jak hrdě prohlásil, mohl opravit motorku.

PS: Dost řečí, dám stranou převodovku, uklidím ze stolku rozházená platíčka léků (když jsem teď doma, tak je neuklízím a jen tak zobu - ráno 1 pak mezera a 4 a mezera 1 mezera 2 ... a večer 3), vytáhnu šicí stroj (z období, kdy jsem kupoval šicí stroje - na rozdíl od 120 budíků mám šicí stroj jen jeden) a ušiju si hezčí gesicht a budu sice furt hloupý a starý, ale aspoň moc krásný.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlákovi nebudu přát vše nejlepší v době,
kdy to jde spíše podělaným nahoru, mohlo by to znít jako falešné a klišé.
Přeji tedy jemu i všem po světě, aby se ten vir "okamžitě uklidnil" a politici a válek chtivci všech zemí s ním....
Jako ostré cvičení to nyní odhaluje nepěkné věci..., které tu většina stejně tušila, ale takto odhalené to je ještě syrovější...

Co se návodu na roušku týká, nepodceňuji samozřejmě ani Vás....
Když se nechá případně ta 1 boční strana roušky z návodu otevřená, lze tam frknout i filtr -pruh-kapesník..,pokapaný kde čím, dle vkusu každého "soudruha"☺
A je tam střih na A4 - k vytisknutí(dospělý i dítě).

https://prima-receptar.cz/fotopostup-jak-usit-pohodlnou-rousku/

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ať to nikdo nechytne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

blahopřání k narozeninám + znovu díky za Kydy + díky za skvělou dávku optimismu a povzbuzení v dnešním článku + držení palců Vám i Vaší rodině !!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

přeji. Ať je můžeme takto všichni společně slavit příští a příští a příští a ......rok. Prostě ještě hodně dlouho

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

hodně štěstí a zdraví a díky za Kydy

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Také přeji Vidlákovi k narozeninám a sděluji, že most před Novým Sedlem stále není opraven, tak se pořád jezdí přes Loučky.
Chtěl bych se vyjádřit k větě "..... že to těm číňanům hospodářsky zavařil". USA to vcelku nemá proč Číně zavařovat. USA a Čína jsou dnes v takovém klinči, kdy se vzájemně potřebují. Velmi zjednodušeně, USA tiskne dolary, za které si v Číně kupuje zboží, nekryté dolary jsou kryté armádou USA a tudíž si Čína může na celém světě kupovat co se jí zamane. Čína má USA jako odbytiště a dodavatele měny uznávané na celém světě. Pokud by USA chtěly, tak si výrobu mohou přesunout zpět do USA nikdo na celém světě jim v tom nemůže zabránit, kromě jich samotných. Ovšem vlastníci FEDu, velkých bank a velkých korporací jsou zřejmě stejné skupiny, tak je pro ně jednodušší živit se tiskem dolarů. Ale to samozřejmě nejde do nekonečna.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

josefka.
Už to bylo několikrát napsáno,už 70 letech min.století,Nixon a Kissinger převáděli výrobu z USA do Číny,aby Čína vyráběla a USA obchodovali,to se nestalo,Čína se nenechala ovládnout USA demokracii,proto ty důsledky,až po ten koronavirus.Protože USA neobchoduje s Čínským zbožím,musí tisknout dluhopisy a dolary,co do nekonečna nejde.
Jen tak dodám,pamatujeme dobu,kdy USA nakupovali,lákali,ing,vývojáře,výzkumníci do svých provozu,to potom skončilo a teď tam nemají skoro žádnou schopnou inteligenci,proto tak dopadl Boeing.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

V podstatě píšeme to samé. Smutné je že, co se týká naší schopnosti vzdělání-konstrukce-technologie-výroba, tak směle též kráčime do řitě.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Sakra, Josef, my furt ještě kráčíme? Já myslel, že už jsme dorazili !

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě bych dodal, že za současný stav softwaru v Boeingu může i ta opěvovaná mobilita pracovní síly. Tedy jeden softwerář začne pracovat na programu pro Boeing, pak se sebere a odjede na druhý konec země. Po něm práci dodělává někdo jiný, a tak vznikají chyby. Když program dělá jeden tým programátorů od počátku do konce, není v něm tolik chyb jako v případě, kdy jeden začne a jiný práci dodělává.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mobilita na vývoj SW má vliv, ale v dnešní době ne zásadní. Je zcela běžné, že programátoři(dnes kódeři) jsou na druhém konci světa, nejčastěji v Indii a pracují pro celý svět.U vlastní firmy v podstatě žádní programátoři nejsou. Jsou najímáni na konkrétní projekt. Např. správa podnikových řídících programů od Tienta (Finové) je v Ostravě pro celý svět včetně Číny a Japonska. Na poměry SS sídlí většina programátorů v Kalifornii a ze 2/3 je tvoří rusové a zbytek číňané. Indové sedí doma v Indii. A pracují třeba všichni pro Boeing, který sídlí v Seattlu, takže z Kalifornie taky daleko. Spíš se zde projevuje dramatické selhání analytiků a především HIP projektu. Samotní programátoři jsou v tom asi nevinně. Udělají přesně to, co jim analytici zadají. Přičemž u normálních velkých projektů platí, že jedna parta SW tvoří a druhá nezávislá parta SW testuje a zkouší- všichni pracují dle zadání analytiků a ti jsou řízeni HIPem. Takže pro Boeing platí, že na technicky odpovědná místa se dostali lidé, kteří tam neměli co dělat a výsledky následně vždy dopadnou tragicky.
Z povzdálí sleduji co se u nich děje, přece jenom občas musím jejich letadlo použít, a situace je tristní. U projektu MAX snad není jeden systém, který je naprogramován správně. Všude nacházejí drobné chyby.A není to jenom zmíněné letadlo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem jen laik a houby tomu rozumím, ale říkám si, jestli není chyba přímo i ve snaze dosáhnout maximální úspory paliva a minimální uhlíkové stopy, která k vývoji MAX vedla. V důsledku toho stále složitější systém potřebující stálý dozor stále komplikovanějších sw a čidel. Čím větší komplikovanost ve snaze ošulit možné, tím větší šance že něco selže - nebo že to pracuje správně ale v situaci, kdy to vlastně správně není; jenom nikomu nedošly všechny možné vztahy, situace... A pak to programují vzdáleně lidé, kteří třeba rozumějí programování, ale ne úplně tomu, co programují...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

mladého Targusa, co je zkratka HIP.
Hlavní inža projektu?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jako stejně mladý a krásný dovolím si sdělit Targusovi, že u nás HIP je hlavní inženýr projektu. V angličtině main project manager.Rovněž si dovolím odpovědět, zdali za tím vším je úspora paliva. Je, ale až druhotně. Primárně je to způsobeno elektronizaci všeho. Co dříve řešila nějaká páčka nebo lanko, dnes všude je nějaký elektronický ovladač, skleněná vlákna apod. Navíc, kde se člověk podívá, všude mikroprocesory,RAM paměti atd. A to jsou prvky, které se již musí programovat a nějakým způsobem začlenit do celkového systému řízení. Takový autopilot je malý zázrak techniky, ovšem za předpokladu, že všechny subsystémy správně fungují, jinak v případě potíží musí nastoupit člověk, a potom vše je v jeho rukách a asi v rukách božích. Tím, že vše funguje optimálně, současně způsobuje např. úsporu paliva, delší intervaly servisních kontrol, levnější provoz atd.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako nákladní, potažmo osobní auta. Všude, kam se dá, je potřeba ihned nacpat řídící jednotku s deseti čidly a třikrát běda, když jedno začne vysílat hraniční signály.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Stříhám tibetskou vlajku
bude z ní dobrá rouška
ještě vytáhnu balalajku
na ČT kouknu na černouška
jak oštěpem s virem zápasí.
Ještě aby ti lampasi
stáhli obránce Kábulu;
ti mají zelenou kebulu
tam změny půjdou těžce
pošlou tam rychlé běžce
s rozkazem přestat ládovat
a začít se radovat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Já Vám přijedu blahopřát na bílém koni.
Tak všechno nejlepší k narozeninám,zdraví,štěstí a duševní pohodu,co budete neustále potřebovat,udržet sebe,kydy a kydače při životě.
Už to prý předpověděla Sibyla o příchodu žluté rasi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

s Vidlákem smluven, že mi dá echo, až se objevíte.
Koninu já moc rád. Hlavně v salámu. A vůbec nevadí, že bude bílá.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Pane Targus.
Až budete zdrav,tak přijedete na novém kamionu.
Ládik přijede na kole.
Havran57 na opravené motorce.
Maneca pěšky,nemá to daleko.
Pan Gerd na rogalu.
Některý s koňmi pod kapotou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
v takovém případě zvolím příjezd ve stylu indického boha lásky Kámy. Často je na obrazech společně s papouškem na kterém "jezdí". Popřípadě je zobrazován jak jede na voze, který táhne několik papoušků. Jeho "zbraní" je luk a šíp. Tětivu jeho luku tvoří řada včel. Z luku vystřeluje šípy, jenž mají místo hrotů květy. Těchto šípů by mělo být pět, jelikož číslo pět symbolizuje pět lidských smyslů.
Takže až uvidíte vůz, který táhne několik uřvaných papoušků, čekejte mě. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Pěkné a vtipné.
Také není špatný ten vůz z Barona Prášila.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Musím nechat něco i ostatním. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mat narodky 17.3. bola vysada vyhradne a len mojho synatora.

Takto si mi slovami skaredeho Targusa - rozkopol babovicku :D :D :D Nemam ta rad. (plati pre oboch) :D :D :D

Tak vela skvelych clankov a hlavne viac pis, ze pocas homeoffice budes čučať na kydoch a srat na pracu. Tvojho sefa to iste potesi. :D :D :D

Co sa tyka koronacika - na SK to vraj chyti 40% populacie. Snaha bude znizit mortalitu a venovat sa tazkym priebehom. Som zvedavy ako to chce zmaknut risa, kde predsa nebudu za slabochov a rovno si to namodelovali na 70%.
And winner is..... :D :D :D :D :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

na 80%.

Normalne som utrel slzu v oku ako su sutazivi :D :D :D

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

předehnat.
Kdo má víc mrtvol, ten vyhrává.
A kdo vyhrává, má ošéfované zdravotnictví a pohřebnictví a důchodový systém.
Jednou za deset let pořádnou chřipku a není co řešit. Lopaty můžou hákovat až k samému skoku do truhly.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Boris si ho pomeruje s Angelou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vše nejlepší, hlavně zdravi Vám a celé Vaši rodině z Kralup přeje Jitka. Moc díky za oazu normalnosti, slušnosti a lidskosti v bláznivých a těžkých časech.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to jak přestávka v boji
už se to zdálo v loji
naštěstí má Vidlák svátek
a to ještě není pátek.
Dva dny už máme karanténu
spoléháme se na anténu
že nám přinese zprávy
že taxikář je zdravý.
Zatím Fiala kuje pikle
lístky má všecky cviklé
a pořád jezdí tramvají
revizoři mu mávají.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

k narozeninám!

K článku:
1. Malobritové v Anglii se s tím nakažením 60% populace dost přepočítali, protože to bude znamenat, že celá Velká Malá Británie půjde do izolace. Nikdo s mozkem je nebude chtít pustit do své země, aby mu zase nakazil populaci koronavirem. Nebo cestující z Anglie na letištích podstoupí povinné testy na koronavirus. Kdo jej má, poletí rovnou zpět.

2. Co se týká přípravy na minulou válku, načechrám si trochu peří, jak jsme zde na Vidlákových kydech mladí, krásní a chytří (neplatí pro elfy), protože jsme již před dvěma roky s okresním hejtmanem na téma příštích válek hovořili. Konkrétně:

https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/prizivnici?page=1

Gerd dne Čt, 14. 03. 2019, 18:01
Zbraně příští války

Ještě bych si dovolil doplnit, že za zbraně příští války považuji:
1. civilista maskovaný jako uprchlík před klimatem ozbrojený útočnou nebo loveckou puškou - zbraně mu na místo určení dopraví někdo jiný
2. drony s improvizovanými výbušninami
3. biologické zbraně dopravované v tělech sebevražedných atentátníků pod záštitou imigračního paktu prosazovaného v Bruselu
4. islamisté v německé nebo rakouské armádě, kteří ukradnou techniku a zaútočí na sousední stát s cílem vyvolat válku
5. pomoc spřátelených armád na obranu demokracie - nová verze okupace v 1968

Proti všem ostatním druhům zbraní nemá smysl bojovat, ČR se ubránit samostatně nedá, ale okupant ji nemůže ani udržet. Co proti tomu?
a) velmi pečlivě prověřovat, koho do ČR pustíme
b) mít obyvatelstvo s legálně drženými zbraněmi na osobní obranu

Dva roky utekly, a máme zde scénář války č. 3, ani nikdo nemusel dopravovat sebevražedné atentátníky s virem v těle. V rámci ČR se toho zhostili nadšenci do lyžování v severní Itálii a virus dovezli jako suvenýr z dovolené.

Koronavirus znamená pro nás nejen hrozbu, ale i příležitost, protože má potenciál kompletně zastavit migrační krizi a nelegální překračování hranic. Najednou se ukáže, že jde zavřít hranice ze dne na den. Jakmile se koronavirus rozšíří v uprchlických táborech (a on se mrška rozšíří), je se solidaritou vůči ekonomickým imigrantům konec.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Pane Gerd.
Perfektní,díky za připomenutí.
Nevím jak je to s nákazou Turecko,Řecko,ale pro mne je zajímavé v Evropě,že je největší nákaza v zemích s nejvíce přijatými migranti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
Turci data o nakažených nezveřejňují. Případné nakažené Afgánce, kteří asi jako zázrakem prošli nebo projeli Íránem s vysokým výskytem koronaviru bez nakažení, posílají rovnou dál k řecké hranici. Virus se tak projeví až v Řecku. Na ostrově Lesbos se v uprchlickém centru projevil koronavirus před 5 dny. Teď tam mají virus už všichni.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vše nejlepší, zdraví, štěstí tobě i celé rodině.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Bartoš sedí ve Váranasí
z dredů mu dělají vlasy
a z vlasů zase dredy.
Vypadá nějaký bledý
všecko to na něm klesá
myslivci vyjdou z lesa.
Dělají nátlačku na svini
která vždy pole zasviní
ve dne je dobře schovaná
v tomto stylu je kovaná.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

27. února v 19:41
Není důvod k panice, shodují se ohledně koronaviru EU a WHO
Šíření nového typu koronaviru v Evropě i ve světě není důvodem k panice, shodly se Světová zdravotnická organizace (WHO) a evropské úřady, které včera společně s italským ministerstvem zdravotnictví jednaly v Římě. S ohledem na vývoj situace v Itálii, odkud se nemoc šíří i do dalších evropských zemí, by státy Evropské unie měly sjednotit své strategie pro boj s nemocí, domnívá se eurokomisařka pro zdraví Stella Kyriakidesová.
https://www.zdravotnickydenik.cz/2020/02/neni-duvod-k-panice-shoduji-se…

3. březen 2020
Proč nerušit lyžařskou dovolenou v Itálii? Bude u nás brzo lék na koronavirus? Odpovídá epidemiolog
"Osobně jsem říákal panu ministrovi, že došlo zbytečně ke stigmatizaci český lyžařů, kteří jsou v panice. Lidé se bojí, aby se zpátky do škol vracely jejich děti a podobě. K tomu vůbec není důvod. To lyžařské středisko je vzdálené od těch nejvíc postižených oblastí třeba 250 km. Pokud ta rodina nesedne do auta a nejede na výlet do Benátek, tak se jich v podstatě nemusíme bát.
V Itálii je drtivá většina případů, které přibývají, v izolovaných provinciích. Je smutné, že tam umírají lidé, ale z těch míst se případy nerozšíří. Takže je potřebné zanalyzovat ten malý vzorek případů, které unikly a které se staly zdrojem nákazy pro další lidi. Je potřeba přesně zadefinovat místa, kde došlo k nákaze a vydat doporučení na tyto oblasti."
https://dvojka.rozhlas.cz/bude-u-nas-brzo-lek-na-koronavirus-odpovida-e…

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)