Příprava na špatnou válku

Autor

Dneska mám narozeniny a nostal jsem k nim milý dárek... home office. Proto se teď budeme potkávat více a častěji, já mohu aktuálněji reagovat a vůbec, když jsme teď všichni zavření doma, alespoň nám nebude smutno. 

Můj tatínek mě včera upozornil, jak jsme se zase připravovali na špatnou válku... To bylo pořád o hybridních hrozbách, Rusko už pomalu dobývalo Pabaltí, bylo nutné dávat peníze na zbrojení především formou nákupu amerických zbraní, bylo zapotřebí uvědomělosti a příslušné nenávisti k Rusku. 

Bylo dovoleno neobsluhovat ruské hosty, pokud nepodepíší pamflet v podobě zrady své vlastní země, bylo dovoleno adorovat Banderu a Vlasovce, demontovat Koněva, plivat na Čínu, rušit s ní smlouvy, odhalovat nitky vedoucí od prezidenta do Kremlu a Císařského paláce, ba dokonce ještě před pár dny vycházely články, že Rusko a Čína jsou nebezpečnější než celý koronavirus. 

A vidíte... Rus nemusel mobilizovat a Číňan nemusel hnout prstem. Přes hranice nepřeletěl jediný granát, ba ani kulka. Nebyli odvoláni velvyslanci, trubkami pořád všechno teče. V šanghajském přístavu se stále nakládají kontejnery, Tibetské vlajky ještě vlají.

A burzovní indexy padají volným pádem...

Nebýt toho koronaviru,  byly by toho plné noviny. Jenže pokud žijete v Uničově nebo Litovli a kvůli chybějícím respirátorům nepřijelo jídlo, tak se boucháte do hlavy a přemýšlíte, proč jste si neudělali zásoby. Ano vy všichni, co jste se vysmívali plným košíkům s moukou... Co nezvládne virus, to spolehlivě dotvoří národní byrokrati... a ty máme na té nejvyšší úrovni. Naše byrokracie je lepší než ta unijní. Každopádně jsem strašně zvědavý, jak se Andrejko s tímhle vypořádá... Uničov je zavřený a náklaďáky tam nedojedou.... 

Jinak jsou vidět také pozitiva. Leckde se šijí roušky - Vidlákov bude zásoben během několika dní slušnými rouškami za 35 Kč/kus. První zájemci už se vybavili. 

Všechno ostatní je už v podstatě válečné zpravodajství.

Před čtrnácti dny bych musel vymýšlet neuvěřitelně komplikované scénáře, pokud bych chtěl napsat povídku o změně režimu v Evropě, o znárodňování a čínském vlivu. Teď už si to dovedu docela dobře představit. Nejenže je Západ ve větší Bruseli než jsme si všichni mysleli a ještě k tomu se za chvilku začnou věšet burziáni. Já si dovedu docela dobře představit, jak vlády přebírají kontrolu nad ekonomikou, jak se tomu říká jinak, ale klíčová odvětví se dostávají do státních rukou a Čína si buduje předmostí pomocí nadbytečných dolarů a roušek. 

Pomalu si nedovedu představit, že by se vše ještě mohlo nakolejit na původní trať a pokračovat dál. Vlastně si teď najednou ani nedovedu představit volby a volební kampaně. Zato mi Hřib pomalu naskakuje jako metař, Jakub Janda jako politický uprchlík a většina novinářů i redaktorů jak lížou čižmy Babišovi, protože jim nic jiného nezbude. Pomalu si dovedu představit čínské spojení komunismu a miliardářů - u nás tedy hlavně Kelnera. 

Víte, docela mě zajímá, jak budou vypadat ty čínské roušky. Svým způsobem je to pro Čínu příležtost splnit si své velmocenské sny v předstihu. Evropské know how  v hi-tech oborech, čínská pracovní síla a ruské suroviny. Akorát si nejsem jistý, jestli se mi v takovém světě bude dobře proletařit a nejsem si moc jistý, jestli budu smět psát stejné kydy jako doteď. 

Víte já nevím, jestli do Číny přinesla ten virus americká armáda nebo CIA. Ale pokud si někdo za Atlantikem mnul rukama, že to těm číňanům hospodářsky zavařil, tak se dost přepočítal. Čína si udělala test připravenosti krizových struktur, ten dopadl uspokojivě, chyby byly napraveny, plány zpřesněny a teď jsou připraveni využít příležitosti. 

Když vidím, jak k tomu přistupují naši sousedi v Dojčlandu, hrdý Albion, či Francie sladká, tak bych si na jejich budoucnost nevsadil zlámanou grešli. 

Ano je možné nechat nakazit populaci, aby se virus zastavil sám. Ale ono to bude generovat podobně srdceryvné obrázky jako z migrační krize. Tentokrát ale to budou britší kloučci, co budou umírat na zápal plic. A každý anglán uvidí, že vláda se angažuje pro každého pakistánského čmouda, ale pro rodilého Jamese neudělá nic. Možná si vzpomenou na epidemie slintavky, kulhavky a BSE... vypadá to, že to budou řešit podobně - vybít celé stádo. 

Němci.... je mi jich skoro líto - přitom se mohli Merkelky zbavit už tak dávno...  a v dnešní době internetu jaksi není možné schovat ty nádherné rozhovory, které v poslední době dala. Kolik Němců začalo šilhat směrem ke kotlince? 

Věříte někdo, že to ty jejich vlády ustojí? Kolik mrtvých kloučků a holčiček bude stačit, aby z Berlína či Londýna nezůstal kámen na kameni? Moc ne, odhadoval bych. 

První článek oslavující čínskou pomoc u nás, vyjde někdy příští týden... na Novinkách. To už budeme jen maličký kosek od Kelnerova vystoupení, že jeho Air Bank a PPF převeznou všechny české banky. Slovy Jiřího Paroubka... kdo z vás na to má? kromě Číny? 

A Putin se chechtá až z Kremlu opadávají cihly. 

Scallope, dneska mám narozeniny. Dodal jsem vám dost klíčových slov, aby vás sem styčný důstojník poslal. Tak si dejte záležet!

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nigdo z vás neví jak koronavirus vypadá, gde má bydliště a kam mu můžete poslat exekutora.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Izolujte se !!! chraňte se !!!
Ta hrůza, co zase prožívám opravdu nestojí za to.
Chraňte se !!!

Zatím bez slepic

Blboni nemaj žádný neprodejný podíl na vlastní půdě, ani na neprodejném rozpočtu země a nemaj ani nárok volit svoje potřeby. Zůstalo jim jen dědictví po papaláších a zlodějách keré si jako volí za své zas tupitele. A to se dá jak slušně nazvat?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Velmi, velmi doufám, že nechytla "dědictví" dovezené čs. darebáky z Itálie, nebo odjinud. Tyto hlupáky, kteří se bavili a rozšířili to tu, ani volit nemusíte, víme. Ti jsou neviditelní.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Všichni staří blboni mají plnou hubu teho aby se jejich potomci měli líp. Slyšel sem to celej život a místo teho dělaj pravý opak. Gdo je kokot?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Jó, tak Vaši potomci to přitáhli z té Itálie?
Jestli bude zle, najdu si Vás a to si nepřejte. To není výhrůžka.

Zatím bez slepic

A klidně můžete i se scallopem vyprodukovat další p....

Zatím bez slepic

Nevěřím Vám.

Zatím bez slepic

Blboni žijou ve vlastní zemi v podnájmu, platí tributy a můžou je za jakoukoliv pítčovinu vyexekuovat. A trubky dutohlavé o tem budou polemizovat.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Před chvílí skončil na ARD pořad ARD extra o koronaviru. Koch institut sice vyhlásil konečně status pro koronavirovou epidemii Vysoké riziko, ale jinak se Německo nemůže rozhoupat k radikálním akcím. Po ulicích měst skoro nechodí lidé v rouškách nedodržují odstupy, prodává a nakupuje se venku na trzích, prostě keine angst und langsam a výsledek dnes je katastrofální:
Celkem případů infekce 9.352, nových případů dnes + 2.080, zemřelých 24, uzdravených 67, v kritickém stavu 2 ALE HLAVNĚ, POČET INFIKOVANÝCH NA 1M OBYVATEL 200. U nás je to 40,5.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

vždycky divní.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

oni se teď dohadují uvnitř Německa, jakoby se báli, že když někdo zavelí, obviní jej s nacistických manýrů. Pokud by někdo zavelel, oni by určitě disciplinovaně poslechli a byli by lepší, než my. Nyní ale je to tak, že Německo zoufale selhává a je to o to horší, že Německo je náš přímý soused a svojí liknavostí nás ohrožuje. Je to jako když váš soused na zahradě nepostříká jabloně proti padlí, zatímco vy ano. Následuje výsledek marné práce.
Německo, probuď se!

Jediná věc, za kterou Německo chválím, je kultivovaná debata novinářů s politiky. Žádné nekvalifikované a hnusné napadání vládních politiků, jak je běžné u nás.

Zatím bez slepic

Německo směřuje k nalezení nového vůdce....

Zatím bez slepic

Není to tak jednoduché, jak se ve VM píše. Sám jsem zde dával asi před 2 dny odkaz na český Zapper , který kromě léčebné frekvence umožňuje nastavit i velikost pulsu, tedy velikost mikroproudu protékající organismem. Někdo vydrží větší proud, jiný menší. Stále se diskutuje , v čem spočívá léčebný účinek. Navíc u někoho to nefunguje vůbec. Sám se přikláním k teorii rezonance, aspoň co se týče hmotných mikroorganismů(cizopasníci,bakterie,viry).

Zatím bez slepic

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím si taky, že mu tam chybí eště pohyb. Například dostředivý a odstředivý. Ale dá se to popsat i tak, že můžeme chtít něco zředit nebo nechat zhoustnout. Chorobu bych například navrhoval rozředit do ztracena. Co vy?

Zatím bez slepic

To patří jinam.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku,

přeji Vám hooodně zdraví a štěstí.

Celoživotně více sleduji chování chlapů narozených v Rybách, neboť můj tatínek by měl dnes také narozeniny. A tvrdím, že kdyby se všichni muži narodili v tomto znamení, tak by bylo na světě mnohem méně válek a násilí.
Samozřejmě existují i výjimky, jako byl např. Mengele, který by měl narozky včera, stejně jako já😄

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bude spadlá opona. Tam, kde byla v 89.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Přesně tak, také mě to napadlo a už jsem to tu zmínila tak před měsícem.

Železná opona. A možná, že se i Němci zpátky roztrhnou a NDR skončí opět za oponou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

včera bylo pozdě.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.lidovky.cz/svet/britanie-rozehrala-ruletu-s-verejnosti-s-na…

Statisíce zemřou, u zbytku vypěstovat odolnost.
(o vyřešení bytového problému a snížení počtu důchodců a zvýšení zisků penzijních fondů se nemluvilo).
Článek je velmi zajímavý.
Nevím ale, jestli autoři plánu počítají s invalidizací těch mladších, kteří se uzdraví za cenu poškození plic.
A se snížení délky života o 10 let.
Myslím, že ano.

Ale až přijde další infekce na takto oslabenou populaci, mohlo by dojít k dalšímu snížení předpokládané doby dožití na 35 let, což prý je přirozená délka života našeho druhu....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

https://www.worldometers.info/coronavirus/
Už dnes překročil (v přepočtu na počet obyvatel) počet nakažených v ČR počet nakažených v Číně ve dnech kulminace nákazy.

Skutečný počet nakažených (včetně těch, kteří jsou zatím v inkubační době a těch, u kterých probíhá jako lehké nachlazení) bude u nás dnes nejméně na desetinádobku tehdejšího čínského stavu. (pochopitelně v přepočtu na milión obyvatel).

Počet nakažených se ještě několik týdnů bude zdvojnásobovat každé dva až tři dny.
Poměrně malý "oficiální" nárůst v těchto dnech je způsoben nedostatkem testovacích sad.

Pozoruhodný je rozdíl v počtu vážně a kriticky nemocných v Itálii a Německu.
Naprosto si nedokážu představit, že by kdy soudruzi v NDR (nebo u nás) lhali v takové míře a tak obludně drze jako dnes Němci.
Možná se snažili, ale byli VE LHANÍ oproti dnešnímu Makrellandu čučkaři.
Pokud mají Němci skutečně jen dva (!) vážně nemocné oproti Italům, kteří jich mají TISÍCINÁSOBEK, pak by to muselo znamenat, že by je museli likvidovat a vaporizovat ještě v sanitkách.

Tisícinásobný rozdíl je prostě moc. I při hodně odlišných metodikách.
Pokud tomuto údaji někdo věří, měl by být zbaven svéprávnosti.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

viz naftové motory. Žádný omyl nebo neznalost, ale programový podvod. V tom si mohou podat ruku s islámem.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

deagel.com a inspiroval se?

O.T.:
Zrovna ve zprávách říkali, že v Lovosicích v nějaké opuštěné fabrice našla policie 680 000 roušek a respirátorů.
Jestlipak se k nim někdo přihlásí?

Ministertvo vnitra má ještě v noci rozhodnout o tom, jak bude kontraband rozdělen po celé republice.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Patřím k těm, kteří si myslí, že Andy a spol zaspali a se se vším se serou a moc. Vadí mě , že zde někteří tvrdí jak by to Andy odsral, kdyby přitvrdil. Neodsral, vše jde zatraceně rychle a zítra by jej oslavovali. Ne, boj s koronavirem nelze vyhrát jinak, než s nasazením všeho co je k dispozici. Včera Andy varoval před zavíráním fabrik a připoměl mě Adamce, který na Letné souhlasil s děním ale současně vyzýval k návratu do práce, dnes A.B.s opatřením WW souhlasí. Takže stejně se vše zataví a to bylo zřejmé již dříve. Ne,Andyho nemůžu chválit, ač je z těch všech tajtrdlíků okolo nás asi nejlepší. Rád se omluvím když nebudu mít pravdu a veškerá opatření která vláda i přes průtahy zavedla zaberou a já se ve zdraví setkám s rodinou a užiji si vnoučátek.
Ještě přání Vidlákovi, než bude půlnoc. Vše nej. dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

měřitelný dobrý výsledek v porovnání s ostatními zeměmi Evropy.
Zatím jsou to všechno jen spekulace a trapné projevy opozice, viz. dnešní Události a komentáře a úděsné vystoupení Fialy, ale bohužel i krypla Zaorálka.
Po 3 měsících výsledek ukáže kdo měl pravdu a kdo správně postupoval.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ne krypl, ale kripl.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Andy nejedná rychle, možná ne z vlastní vůle. Podezřelý je mi hamáčik, jak mu v čt24 stoupá popularita. Slizoun.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Má dobře propracované instinkty EU politika, číhá z povzdálí a připodotýká

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nemáme strategické zásoby potravin.
Stačí jeden německý telefonát majitelům německých řetězců a do několika dnů jsou tu hladové bouře.
S tím musí Andy počítat a moc se necukat.
Už takhle se cuká mnohonásobně víc než je Lejnové a Makrele milé.
Čekal bych nouzovou zásilku afgánských nezletilých sirotků s tureckými pasy a českými samopaly vz. 58. A rouškami, pochopitelně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Rusové by jistě poslali, ale to by byla echt ideologická diverze, jsem asi nějaký mimoň :-))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

afghánští sirotci s tureckými pasy a českého původu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak a znova. Kdyby Andy uvažoval tak jak tady píše Anonym, pak by nemohl nikdy dojít k těm miliardám které vlastní.Není z těch kteří by se nějak báli , jinak by nemohl spát,. V současné situaci mu fandím, dělá co může ač opožděně. Roušky by lidi nepotřebovali v takové míře, kdyby zavřel fabriky a úřady. Měl zasáhnout proti keťasům a zavelet k výrobě roušek tam kde to jde a kde se lidi mohou chránit. To jsou holá fakta. Jo a až se začne s testováním všech, tak stejně zavede další opatření, jenže opět pozdě. Skok nemocných o několik tisíc bude děsný a zoufalství lidí dosáhne Italských rozměrů. .Doufám , že se mýlím.

Zatím bez slepic