Koronavirové pochybnosti

Autor

Jsem Čech... a pokud se stane něco světodějného, stanu se rychlokvašeným expertem na danou problematiku - ostatně přesně takhle to má věšina tohoto národa. Je to logické - byli jsme školeni dějinami, že nám všichni lžou, nikdo to s námi nemyslí dobře a nejvíc nám lže vlastní vláda a hned za ní pak všichni kdo přicházejí v míru a nesou nám své danajské dary. Dnes mi proto dovolte svěřit se různými postřehy, které jsem v posledních třech týdnech učinil. 

1. Když se dívám na celosvětovou dynamiku koroňáčku, mám minimálně poslední týden pocit, že to všude nějak zpomaluje. Nové případy nenarůstají tak rychle, jak by měly. Vůbec neodpovídají dynamice v  Itálii a to dokonce ani v těch zemích, které to od začátku podceňovaly. Nárůst nových případů je pořád značný, ale méně než by měl být. Přivedl mě na to bratr Master, tož prosím nechcete to někdo přepočítat? Třeba se pleteme. 

Pokud se ale nemýlíme, tak to má tři vysvětlení. Buďto Koroňák ztratil drajv, mockrát se zreplikoval a postupně se jeho kvality zhoršují a zhoršují a už to není jako zamlada. Nebo jsme si toho ani nevšimli a on promořil populaci a my teď vlastně jen sledujeme ty problematické případy. A nebo (a k tomu bych se s vrozenou paranoiou přiklonil já) nám prostě začínají všeobecně lhát. 

Prostě tam na vládách sledují v přímém přenosu reálná čísla a ministři z toho začínají z toho páchat sebevraždy, případně se snaží zoufale zamaskovat, co vlastně dopustili, případně se proklínají, proč neudělali to co Babiš s Prymulou. Možná už je ve snech straší, co s nimi národ udělá, až zjistí pravdu... 

Nevěřte mi, mrkněte se na ta data sami. Mně pořád vrtá hlavou, jak může být tak nebetyčný rozdíl mezi úmrtími v Německu a ostatních zemích. Chápu, že přehlcené zdravotnictví v Itálii je už něco jiného, ale francouzská nemocnice se od té německé zase tolik neliší a ani ve Frankrajchu ani v Dojčlandu ještě nejsou přehlcení. Naši novináři to vysvětlují rozdílným zdravotnictvím a melou to dokolečka dokola, až už tomu nevěří ani oni sami.

A i kdyby to byla pravda, jak je možné, že takoví Japonci mají horší procento úmrtí než Dojčlandi? Řekl bych že úroveň japonského zdravotnictví je zase ještě o krok výš než to německé. 

Statistika úmrtí a její metodika v jednotlivých zemích - do toho zatím nikdo z placených novinářů nezašťoural. To dělají jen ti, co píší ve svém volném čase, a publikují to na fake news webech. Možná kdybychom měli německé statistiky, tak ještě nemáme ani jednoho mrtvého, protože hodně z našich obětí mělo i jiné obtíže. Navíc jsme si mohli přečíst u Kechlibara, že v Itálii zřejmě bude počet obětí koroňáku mnohem vyšší, možná až trojnásobně.  Do statistik se zkrátka lecjaký koronavirově mrtvý ani nedostane. A představte si to haló, kdyby v Itáliii neměli mrtvých na koronavirus deset tisíc, ale třikrát, čtyřikrát tolik... To jž by bylo opravdu jak za války. 

Takže buď se koroňák vyčerpal, nebo se populace promořila a nebo ten průser teprve nastane a bude stát za to. 

2. Zdá se, že koroňák má ještě i jiné možnosti než hnusný zápal plic. Zřejmě umí zasahovat i jiné orgány a plic si nevšímat. Chudáka Slováka také propustili z nemocnice jako vyléčeného po koroňáku a jaká náhoda - on ho skolí infarkt. V Itálii se podobných případů stalo docela dost. Člověk se uzdravil ze zápalu plic Covid 19 a pak ho to prostě kleplo, protože koroňák se usadil i jinde. 

To může a nemusí souviset s možností získání imunity. Možná imunitu získat můžeme, jen být vyléčen neznamená mít negativní výsledek na stěr a nemít zápal plic. Ono to může sedět na srdíčku nebo možná i jinde a i když se to rádoby neprojevuje na tyčince zastrčené do nosu, uvnitř to stále ještě pracuje. 

Stejně tak máme s Masterem pocit, že u koroňáku záleží, kolik ho dostanete. Když se vám na plicích usadí malé množství, zřejmě to snadno překonáte. Ale když to dejcháte pravidelně, opakovaně a furt, začne to být smrtící. Statisticky umírá docela hodně doktorů i sestřiček, kteří to polykají z první ruky a pořád. 

3. Pokud se chce Babiš stát tím samozvaným diktátorem, jak ho obviňují různí Kalousci, Šafrové, Pekarové Adamové a podobně, tak se kluk zatím moc nesnaží. Orbán už vládne pomocí dekretů a u nás zatím Metnar jen tak opatrně navrhl vládě, že by se mohla pokusit obejít parlament. A Babiš řekl, že se o tom ani nebudou bavit... Na řev to stačilo, ale kurňa, když chci být ten diktátor, tak na to musím mít koule, no ne? 

Zatím Andrejko nedělá nic jiného, než zatíná sekeru hluboko do futer a chystá se pumpovat (půjčené) peníze do ekonomiky. (Aby se té pomoci hodně rozkradlo a málo se udělalo). Jinak velmi krotce prodlužuje nouzový stav a dělá opatření, která mu žádné doživotní křeslo nevynesou. 

Buď má za ušima, čile pracuje v pozadí a pak přijde s něčím až už bude pozdě bycha honit. Ale divím se, že to ještě nikdo z celé té smečky novinářů nevyšťoural...  a nebo (ó hrůzo) je to bytostný demokrat, který si "jen" chtěl ohlídat své ekonomické zájmy pomocí politiky a v pozdější únavné fázi epidemie bude ukousán různými hromadícími se obviněními. 

Mýlím se? Dělá nějaké opravdu vážné kroky, kterými se upevňuje u moci, aby nemusel riskovat něco tak nejstého jako přízeň voličstva? Nebo ho prostě jen obviňují, protože jsou zděšení z toho, že by mohl příští volby vyhrát zcela demokraticky, protože u nás velkému množství důchodců zachránil život a ani na minutku se nerozmýšlel, jestli je důležitější zdraví nebo ekonomika?

4. Zdá se mi to, nebo tam na Západě od nás umějí skvěle jednu věc... dělat z nouze ctnost. Nemají roušky. Stejně jako je nemáme my, protože pro celý svět jich není dost. Co jsme udělali my? Ušili jsme si je. Co udělali v Německu? Jejich nejváženější experti účinek roušky zpochybňují. Co udělali v USA? Nechali účinnost roušky zpochybnit rovnou od Světové zdravotnické organizace.  Přitom kdekoliv v Asii, která má už pár Mersíčků a Sarsíčků za sebou, vždycky jako první vytáhli roušky jako základní prostředek ochrany. Teď zvolna začínají zjišťovat že šajse čechen jsou napřed .

Dá se Dojčlandům a spol. věřit něco dalšího? Když se už v tak jednoduché a základní věci chovají jako idioti? Jaké další kraviny tam vymýšlejí? 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (83 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na ne si neprijdete.

Logaritmy jsou Putinuv narativ. Fake news proti Bidenovi. To vi kazdej elf.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

My, čtenáři Pána prstenů, přece víme, že "elfové", kteří prošli "školením" v Mordoru, se od toho školení nazývají "skřeti"!

Zatím bez slepic

není exponenciála?
Rád se nechám poučit, je fakt že maturitní časy jsou proklatě daleko a já byl hodnocen z matyny pouhou chvalitebnou...

Fakt si myslíte, že funkce / ypsilon se rovná a na x-tou / se mnou napsané rovnici pro parabolu nepodobá ani vzdáleně?
Máte po ruce nějaký matematický důkaz, že x se nesmí rovnat přirozenému číslu 2?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vy jste studoval průmyslovku nebo gymnásium? Na průmyslovce matematika nebyla už ani ve 4 jaru, natož u maturity.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Matynu jsem doučoval své spolužáky i ve čtvrťáku. A můj syn, který je nyní na Vítkovícké, ji má v učebním plánu rovněž.
http://www.vitkovice.cz/documents/146910/173149/Bakal%C3%A1%C5%99i+-+Ti…

Matematika nebyla u maturity ani na gymnáziích. Tedy pro ty, kteří si ji nezvolili jako volitelný předmět. Totéž bylo možno učinit i na SPŠ, kde měla ovšem většina studentů znalosti v poněkud žalostnějším stavu z důvodu minimální časové dotace tohoto předmětu, tudíž by asi nesplňovali kritéria hodnocení komise natolik, aby byli klasifikováni alespoň dostatečnou...
Odpověď na první otázku - obojí je správně. I když o studiu bych asi nehovořil. Dejme tomu, že jsem vždy absolvoval požadované zkoušky v řádném termínu...

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Nevím, jak jste, Targusi, stár?, ale za mého mládí byla matematika na gymnáziu povinným maturitním předmětem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

a s podobnou argumentací. Jinak Targusi ač starý , ošklivý, tak si z matiky pamatujete docela dost

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

úspěchům zde na kydech vděčím skutečnosti, že jsem již od mládí trpěl otřesnou zapomnětlivostí a dodnes nosím po kapsách školní taháky, které jsem jednoduše ZAPOMNĚL VYHODIT!!!!!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

poznáte?
No vy jste ale sfiňa...
Já - ač věkově o cca dekádu mladší - se vždycky leknu, že Stará Jahoda tajně v noci přibrala do baráku nějakého zhýralého nájemníka, který již propil a profetoval svůj příbytek...
Uklidním se, až když mi vynadá do sklerotických debilů, kteří už nepoznají ani sami sebe.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

takový co nosím, už nikde neseženete.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

napsal, že jste starý, hloupý a škaredý. Tudíž již tenkrát jste to musel zachraňovat maturitou z matiky, aby vás vůbec mohli pustit mezi slušné lidi.

My - chytří, mladí a krásní - ještě stále pilně navštěvujeme různé roztodivné lokality a v nich z plných sil budujeme ty světlé zítřky, co o nich žvanili rudí soudruzi.
Rudí soudruzi jsou pryč, ale my furt budujem, protože jak pravil klasik Hovňousek - pardon - Kalousek, bohatneme pomaleji, než jsme předpokládali.
Nicméně již kdysi soudruzi poznali, že takové exempláře, jako byly mé ročníky, prostě a jednoduše nějakou blbou maturu z matyny nepotřebují.
A následující vývoj ve školství jim dává za pravdu. Jen pohleďte na tu dnešní úrodu chytrých, mladých a krásných soudruhů ekologů, etologů, politologů, etnologů, prostě všech těch krásných, mladých a zejména chytrých soudruhů -logů a -grafů, kterým VY s nějakými pitomými integrály nemůžete sahat ani po ty příslovečné kotníky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Jsem silný ročník 70 a bohužel musím Vaše slova potvrdit. Na druhou stranu se zase chlubím, že mám maturitu z matematiky! :) Za 4 :(

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

... teď mne zrovna nenapadá, jak vás co nejvíce urazit.

Tak vám aspoň poradím, když už jsem zde nechytřejší a nejkrásnější.
Musíte o sobě roztrušovat, že matematiku na středoškolské úrovni zvládáte s DOSTATEČNÝM přehledem...
... dobrý, ne...?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Velmi dobré! Pokusím si to zapamatovat :)

Zatím bez slepic

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem možná ještě silnější '74 a za nás už byla na gymnáziu volitelná. Ta změna ale byla někde krátce před tím.

Zatím bez slepic

z mých dob - tehdy dvanáctiletka měla tři větve - matfyz, přírodoved. a jazykovou /pro hloupější jako třeba já/ a samozřejmě matika povinný maturit. předmět i na té jazykové větvi. Už ale nevím, kdy být přestala

Zatím bez slepic

Za mě byla povinná, a proto jsem dělal reparát. :-))

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

matika byla volitelná podle zaměření školy. Já měl matika nebo fyzika (a volitelně se mohl člověk přihlásit na zkoušky obě)

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na průmyslovce nebyla matika ve 4 jaru? A prosim jakou prumyslovku si studoval, ze tam v poslednim rocniku nebyla matika, ktera je byla maturitni obor...

Zatím bez slepic

o základu 10 nebo lépe o základu e, ať se pohneme z bahna.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

se do klasického kafe s lógrem zazdí velký rum. A do čtvrtlitráku dva. Anebo tři.
To je mňamka.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Parabola y = x krát x zatímco exponenciala y = n na x-tou

Parabola x 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 y 1 4 9 16 25 36 49 64 72 81 100
Exponenciala pro n je 2
2 4 8 16 32 64 128 256 512 1024
Pro 1o parabola 100 exponenciala 1024 pro či dal větší čísla se rozdíl drasticky zvetsuje

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Docent (neověřeno)

Trvalý odkaz

Potkají se dva matematici.
Sejdou se dva matematici.
1. kolik máš dětí?
2. Tři. Součet jejich věku je třináct, a součin je tolik, kolik má támhle ten barák oken. Spočítej, kolik jim je.
1. To mi nestačí.
2. Tak ti ještě ti řeknu,že nejstarší se menuje Ládík.
1. Tak to mi stačí.
Kolik jim je roků. Nejsou potřeba exponenciální ani žádné jiné rovnice

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

tak je to 9 Ládík, 2 a 2, a součin je 36. Chápete, jak nesmírně trpíme, když nám sem do diskuze posílají tak chytré elfy jako je scallop? A včíl mudrujte ogaři elfové!

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

nový učitel matiky místo původní matikářky Jolany, která odešla na mateřskou, protože byla v létě o prázdninách v Tatrách.
Nový učitel samozřejmě chce s žactvem navázat přátelský vztah, i rozhodne se, že začne zlehka žertem:

"Milí žáci! Jsem váš nový učitel matematiky a hned vám dám zábavný přiklad. Do tramvaje na první zastávce nastoupí tři lidé a vystoupí dva. Na druhé přistoupí pět a nevystoupí nikdo. Na třetí zastávce vystoupí jeden. - A teď mi řekněte, milí řáci, kolik je mi let?"

Ve třídě to zašumí překvapením a přihlásí se Pepíček: "Prosím, 42 let!"

Pan učitel vyvalí oči: "... no úplně přesně! A jak jsi na to přišel," ptá se Pepíčka se zájmem.
"To je jednoduchý, pane učiteli. Mám strejdu, tomu je jednadvacet, a táta o něm říká, že je to poloviční blbec. Tak jsem to jen vynásobil dvěma."

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Když jsme u těch vtipů, pár aktuálních:
Dotaz senátora do Pentagonu: "Kolik jaderných ponorek potřebujeme na zabití jednoho teroristy?" Odpověď Pentagonu zní: "Více".
Dotaz poslance na ministra obrany: "Kolik tanků potřebujeme na zabití koronaviru?" Odpověď Ministerstva obrany zní: "Více".

Důstojník ptá vojína: „Nováčku, proč má voják položit život za císaře pána?“ Načež vojín Nováček odpoví: „Ano, pane veliteli, také se ptám proč.“

Vojín Jonson je, příslušníkem speciální jednotky Mořští kocouři. Ta jednou startovala na bojovou misi. Velitel vyhlásil poplach a za několik minut byla celá jednotka nastoupena v plné zbroji, jen vojín Jonson chyběl. Když přišel, seržant ho seřval: „Jonsone, všichni naši chlapci jsou dávno připraveni natrhnout prdel těm grázlům a ty jdeš pozdě!“ „Seržante,“ vysvětloval Jonson, „dostal jsem signál o poplachu, když jsem byl v posteli. Vyskočil jsem, rychle jsem si oblékl maskáče, nasadil přilbu a nabarvil si tváře maskovacími barvami. Opásal jsem se řemenem, na něj dozadu připevnil granáty, vlevo zavěsil tesák a napravo pistoli. Navlékl jsem si neprůstřelnou vestu a nasadil ochranné brýle. Do kapsiček u vesty jsem si nacpal náhradní zásobníky s náboji, do podpažních pouzder zasunul finský nůž a Beretu a na záda přehodil batoh s minami. Na pravé rameno jsem si pověsil samopal a na levé bazuku. Na levé předloktí upevnil minivysílačku, na pravé škrtící struny a bombičku s paralyzujícím plynem. Do zubů jsem vzal dýku, do pravé ruky M-16, do levé kulomet. Už jsem byl na odchodu, když jsem uviděl něco strašného. Pak mi sice došlo, že jsem to byl já v zrcadle, ale tak jsem se vylekal, že jsem se musel obléci celý znova.“

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Před pár dny jsem to taky četl na webu.

Zatím bez slepic

Vyvoj samozřejmě půjde podle křivky normálního rozdělení, tedy nejprve po exponenciále, která posléze přejde do paraboly. USA jsou ve fázi strmého nárůstu ve fázi exponenciály, zatímco Itálie už přechází do paraboly.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vyvoj samozřejmě půjde podle křivky normálního rozdělení, tedy nejprve po exponenciále, která posléze přejde do paraboly. USA jsou ve fázi strmého nárůstu ve fázi exponenciály, zatímco Itálie už přechází do paraboly.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

logistická křivka (exponenciála se vyčerpá a dojdou lidi k nakažení)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Řeč byla o lagaritmickém grafu.

Zatím bez slepic

Ad 1) Dobrá poznámka o mladé populaci - v Africe má být nyní 70% populace mladší než 25 let. Do roku 2030 se očekává přírůstek o půl miliardy lidí.
Různorodost metodik - před pár dny se u nás psalo, že Francie zaznamenávala do seznamu obětí K19 pouze pacienty z nemocnic. Chyběla tam úmrtí doma a v domovech seniorů.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/obeti-koronaviru-j…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Cituji kardiologa profesora Petr Neužila, primáře kardiologického oddělení pražské Nemocnice Na Homolce:
Prý i chřipka může kardiakům zhoršit jejich zdravotní stav.
Onemocní-li kardiak chřipkou, průběh jeho stonání je obtížnější. Dochází-li k městnání tekutiny v plicích, ztěžuje to eliminaci plicního zánětu. Ve srovnání se zdravým člověkem je kardiak chřipkou ohrožen na životě až 30x více. Navíc mu hrozí až 2x větší riziko infarktu myokardu ještě týdny poté, co prodělá chřipkové onemocnění.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že euroatlantická civilizace dává svou neschopnost dále přežívat najevo více, než dostatečně.
Politická korektnost, lidská práva, diskriminace většiny obyvatel oproti agresivním menšinám, rasizmus vůči bílé většině,genderové náboženství, boj proti sodovkovému plynu, boj proti oteplování, blablabla...
Normální dvounožec se zbytky rozumu se určitě nepodiví, když mu pseudovědci budou za pár dnů tvrdit, že nejlepší obranou před koroňákem je podříznutí vlastních žil...
Prostě nějaká prodejná kurva se najde vždycky a vždycky se najde dost idiotů vychovaných na Big McMenu a Rockym IV, kteří ho poslechnou. Úplně se postačí podívat, jaký matroš sem jede na loďkách z Afriky a z Turecka. Opravdu si myslíte, že jsou opálení soudruzi o řád blbější, než průměrný Euromamlas s "novou euromaturitou", který se bez gůglu nedokáže trefit bagrem do huby?

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Targus myslí bagrem vojenský výraz pro lžíci. Protože známe schopnosti a omezení inteligence dohlížejících elfů. které nám sem Kartouz a spol. posílají, dovolil jsem si Targuse doplnit, aby v elfí centrále nezkoušeli nastartovat opravdový bagr.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

třeba by ho nastartovali, zkusili by, a byl by klid :-D

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Alefe,
přeci nevěříte, že by elfové dokázali nastartovat bagr! Takhle na něm hledat součástky z Ruska nebo Číny (a z Číny jich bude hodně), aby dokázali, že jde o bagr vyrobený v nedemokratické zemi genderově nevyzrálé, to by jim ještě šlo. Nebo o startování vyprávět a psát blogy. Ale nastartovat? To si nedovedu představit, že by zvládli. Ovšem kdyby jim jej nastartoval někdo jiný, bagr by zkusili a druhý den bychom četli, že jim Putin zákeřně zničil centrálu, když jim podstrčil bagr, který neuměli obsluhovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

by jim pupínky, jen by šáhli na zamaštěnou kliku od kabiny.

Ale představa je to skvělá, nemyslíte?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jelikož všichni už víme, že Petr Fiala by celou věc zvládnul stokrát lépe, protože by přece zachovával klid a vše dělal přesně podle krizových plánů, začal bych raději přemýšlet o původcích nákazy v česko - slovenském prostoru a hledání viníků! Kromě Babiše a vlády, mi vychází na první místo Slovenský Vysielač, protože jmenovat se Boris KORONI v době KORONOvirové epidemie, to samozřejmě není jen tak!

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

Mnohem horší je KORONTENG!

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

On neni jeste v Korontene?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dokud se neobjasní struktura tohoho viru, jako se objasnil atentát na Kennedyho, pád dvojčat/trojčat, Skřípal, MH-17, potud budu nosit roušku. A budu bez další reakce čekat, jestli prohlédnou pravdomluvci, co mi dávali před časem za příklad Británii, Švýcarsko o USA nemluvě s přáním přerušení styku. Takže ji už s huby nesundám.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

mit uns. Hajl makrel!

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Především o tendenci vývoje křivky nakažených ( fuj, to je ale hnusný pojmenování).
Abslolutní číselné hodnoty nejsou podstatné.
Tak to by bylo za lidi.
Teď z pohledu brebery, viru.
O co mu jde?
Chce se množit, množí se a u toho pomalinku a nenápadně mutuje. Stejně jako my lidé.
A to se mu povede pouze, když nezabije svého hostitele předčasně.
Takže ta část agresivních virů odešla k Pánovi spolu se svými zabitými hostiteli.
Virus přestává řádit a uklidňuje se.
Je to přirozený běh věcí na Zemi.
A ještě jedna pozn k přenosu.
K úspěšnému přenosu je zapotřebí
A/ čas
a
B/dané množství jednotlivých virů
1 ks viru za (třeba) 1s nakazí nového hostitele s pravděpodobností 1: miliardě

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

1. dynamika - ke konci března jsme cíli na 8000, je 3257,- pokud jsou statistiky psány "krátkou tužkou", těžko dokázat.
2. koroňák zasahuje nejen plíce a další vnitřní orgány, ale i centrální nervovou soustavu. Proto bývají kruté bolesti hlavy.
U doktorů a sester jde o to, jestli mají respirátory skutečně 3, jak často mohou měnit ochranné pomůcky, ale i to, že jim pacient zatají, že se setkal s nakaženým. Pak nadále doplácí na nezodpovědnost a hloupost pacientů (kolik že lidí jelo do Itálie užít si na prázdné sjezdovky a kolik lidí včetně doktorů a sester je nyní kvůli těm, kdo lhali - zatajili kontakt s nakaženým, také nakažených a v karanténě?), ale bohužel i hloupost svou, protože se odnaučili ochranné pomůcky používat vždy, když přistoupí k člověku.

3 kdyby chtěl být Babiš diktátorem, už dávno by ty, kdo ho různě obviňují, ty, kdo demonstrovali,... dávno zavřel na Mírov, protože ve stavu nouze se netrpí podrývání a škodění státu.
Pumpování peněz do ekonomiky - tak, jak se u nás jako úplatek opozici udělalo rozpočtové opatření na přesun prostředků na zpracování projektů, tak zřejmě je nutné pumpovat peníze tam, kde je peněz dle mého dostatek, ale špatně směrovaných (x tuplovaných neziskovek, které pracují na stejných úkolech. Tedy pokud pracují). Ale to je hodně drahý úplateček penězi, které by bylo lépe investovat do zdravotnictví.
Pokud budou důchodci respektovat karanténu, mají i nadále šanci žít. Jenže stačí jeden hlupák, který nerespektuje nic a zavleče svou blbostí koroňák druhému a ještě se vysmívá,...a pak se to veze.

4. Jejich jest království nebeské. Aneb v širokém úsměvu obnažit zuby a žvanit. Bohužel, smích je nyní přechází a mi je líto lidí, kteří jim věřili.
Jestli se Dojčlandům a spol dá věřit? Tsss. Tak byl Mnichov, byl r. 1968, byl 2020 - věřit jsem přestala už jako malá holka v r. 1968, když nás nechali být a nechali padnout "socialismus s lidskou tváří." Stejně tak nyní - naštěstí jsme zjistili, že v mnohém se na ně spoléhat nemůžeme a ani nemusíme, mnohé zvládneme sami.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Trumpa o Koroňáku, znechuceně. Dělá ji každý den a s ním je tam křoví VP Pence, americký Primula dr. Fuchi, další primulka dr. Baker, nebo jak se jmenuje a do nich šijí novináři.
Dnes to bylo o tom kolik USáků zaklepe bačkorami. Fuchi USákům řekl, že dali dohromady model alá Itálie a tam jim vyšlo, že by to mělo být až 2.200.000 USáků do penálů, pokud ale mákneme a budeme poslouchat moudré rady pana prezidenta, může to být prý i jen 200.000, ale třeba "jen" 100.000. Připadá mi to jako rozbor stáří omítky v jedné Cimrmanově hře podle poločasu rozpadu uhlíku.
I z těch 100 kilo byli přítomní novináři perplex. Následovalo Trumpovo mazání medů kolem USáckých držek. Dodali jsme tolik ventilátorů, tolik roušek, jsme nejlepší, vy jste nejlepší (na světě). Ani cek, že zabrali podle Tvrdíka všechny sloty na čínských letištích a davově metelí matroš z Čajny do USákova.
Celkový umělecký dojem, konečně jim to začíná docházet a naděje Mastera, že Koroňák oslabuje jsou jedna velká iluze, v USákově to teprve začne a bude to síla.
Čajna má skoro 1.500.000.000 obyvatel a po nějakých 80.000 nakažených je věc pod kontrolou a ekonomika se rozjíždí,
USákov má 350.000.000 obyvatel už jsou na dvojnásobných číslech, než ČLR a klepou se strachy, že to je teprve začátek. Ekonomika už je zastavená a prý určitě v dubnu se nerozjede. Zatím to hodně řádí jenom v NY, LA, v Miami, ale už začíná Detroit, Chicago, Dallas, obecně vnitrozemí.
Proč tolik? No protože ta zasraná kapitalistická demokracie a k tomu pyšný imperialismus. Prostě toxický koktejl. Za II. války dokázala Amerika rychle vybudovat zbrojní průmysl, dneska Trump nedokáže poručit General Motorsu, aby vyrobil 40.000 ventilátorů.

A jak u nás?
Když si seřadíte v tabulce pořadí podle počtu zemřelých a nakažených v přepočtu na 1 milion obyvatelů jsme za hvězdy v EU určitě, v tabulce stačí kliknout na záhlaví sloupce https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries , zejména, pokud se srovnáváme se zeměmi, které dělají podobný počet testů na 1 mil. obyvatel. https://nakit.cz/koronadata
Náš capo di tutti capi a krizový manažer v jedné osobě, vycvičený drsným podnikatelským prostředím devadesátek podle pravidla "Těžko na cvičišti, lehko na bojišti", is doing a briliant job. A už mi začíná i připadat, že dal dohromady tým, který celkem jako tým táhne. On opravdu nemá zapotřebí střílet z Aurory a šturmovat nějaký Zimní palác. Tvrdě maká a pokud jej nezradí zdraví ví, že výsledek se dostaví i bez revoluce. Takže volám:

Bože a svatý Václave, ochraňuj naši vládu a premiéra Andreje Babiše!
Zejména před protivládním centrem v čele s Českou televizí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)