Taky jsem byl mladý

Autor

Jsem levičák. Vždycky jsem se k tomu hlásil. Dodnes tvrdím, že kdo je bohatý, má větší odpovědnost než ten kdo je chudý. Dodnes si mylsím, že největší daně mají platit ti nejbohatší a chudí by neměli platit žádné. Když slyším o rovné dani, tak v tom čuju nějakou habaďůru, třeba jak udělat, aby bohatý neplatil nic a chudý všechno. Tvrdil jsem akové ty věci, jako že máme mít vlastní podniky pod kuratelou státu, máme být soběstační, byť by to bylo dražší a tak vůbec. 

Hlásil jsem se k sociální demokracii, což na místní úrovni dělám dodnes, chtěl jsem k nim vstoupit, ale pod dojmem alotrií Sobotky a jeho pohrobků jsem to nakonec neudělal. 

Celý svůj život jsem se snažil tyto levičácké nápady hlásat. Vedl jsem dlouholetou čilou mailovou korespondenci s různými pravičáky a jako pravý apoštol levice jsem je je snažil pohnout ke změně smýšlení. To bylo ještě v době, kdy člověk mohl svůj názor říct veřejně, aniž by hned byl kamarádem Putina či komunistou. 

Bylo to úplně k ničemu. Byl jsem hlupák zpozdilý. Globalizace byla jasná, zákon nabídky a poptávky sám rozhodl, že podniky v Číně jsou lepší. Tak jsem přitvrdil. Přečetl jsem všechny ty Friedmany, Hayeky, pak jsem se dal na Johna Locka, četl jsem Masaryka, Čapka, ba i Marxův Kapitál jsem přelouskal. Pročetl jsem celou proletářskou literaturu, četl jsem Steinbecka, zvládl jsem i postmodernisty, Rupnika, Žižeka.

Opět to bylo totálně k ničemu. Jednak jsem tomu zase až tak dobře neporozumněl, jednak mi ostatní také nerozumněli, Stejně se pořád omílalo dokolečka, jak vše řeší nabídka a poptávka, nějaká soběstačnost je zbytečná, protože všude všechno je a stačí to jen dovézt, na což máme levnou ropu. Kromě toho bohatí přece platí víc peněz než chudí protože stejné procento z velkého majetku je o dost víc peněz než z malého. 

A proti daňovým rájům se má přece bojovat podobně nízkými daněmi, protože když to mohou dělat Seychely, můžeme to přece dělat i my... 

Nakonec jsem se snažit přestal. Jednak jsem trochu zmoudřel a zjistil jsem, co se s těmi daněmi na státní správě děje, jak se to tam přerozděluje a rozkrádá bez ohledu na levicovou nebo pravicovou příslušnost. Zjistil jsem, že existují silné tlaky nadnárodních korporací, které jsou schopné si zaplatit celé parlamenty, aby vše bylo tak jak potřebují v souladu se zákonem. A nakonec jsem zjistil, že existují silné tlaky z Brusele, Berlína, Washingtonu, Moskvy, Pekingu a vlastně i Waršavy, takže český politik, který měl být v mých ideálech nositelem pokroku, má svých starostí dost a šanci na změnu skoro nulovou. 

Od té doby jsem se začal zařizovat sám. Nastěhoval jsem se na Moravu, slušně jsem se zesoběstačnil, pořídil jsem si kupu dětí na zajištění důchodu, zbavil se dluhů a vlastně jsem si do zančné míry naplnil svojí vlastní utopii. 

A pak přišel Babiš do politiky... Sakra ten chlap během dvou let zařídil to, o co jsem se snažil deset let úplně zbytečně. Ti liberálové, kteří před pěti lety adorovali výhody globalizace, jsou teď proti kapitalismu jednoduše proto, že právě Andrejko je jeho ztělesněním. On je ten, kdo prosperoval v globální době, on těžil z nízkých daní, on si zajistil výhody zcela podle zákona. On si vybudoval ekonomické impérium. 

Díky němu si začalali pražáci všímat, že nám na polích roste pár posledních plodin. Když jsem o tom mluvil, byly tisíce důvodů, proč je to tak dobře. Pak přišel Babiš a teď je tisíc důvodů, proč je to tak špatně. Bušili do mě stovkami argumentů, jak je super, že máme tu znalostní ekonomiku, že pracujeme ve službách a jak je skvělé, že existují ty globální podniky. Pak přišel Babiš a od té doby je to všechno špatně. 

Deset let marných debat otočil jeden Andrej tím, že vystrnadil všechny zavedené firmy z politiky a začal si bačovat sám. Mohl jsem si všechno odpustit a stačilo počkat. 

Ne nejsem z Andreje nijak na větvi. Ale byl to on, díky kterému se debata o globalizaci a zemědělství dostala na rozumnější úroveň. Škoda že Andrej nepřišel před dvaceti roky. Tenkrát ještě byli lidi vzdělaní a mileniálové tahali kačera. Tehdy by debata o jiné než globální budoucnosti byla celkem kultivovaná a věcná. Dneska je to už jako diskuse na škole čar a kouzel v Bradavicích. Abrakadabra o něčem, kterému málokdo rozumí. 

Tenkrát by mělo smysl proti Andrejovi bojovat, protože by to byl boj proti globalizaci a za soběstačnost. Dneska už je vlastně dobojováno. Všechno už se stalo a teď s tím jen musíme žít. S maličkou, nepatrnou a téměř nulovou nadějí, že oligarcha u moci třeba něco změní.  

   

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (92 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rezignace? Nevěřím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rezignace? Pochopení, že řečněním v hospodě svět neměníš, měníš ho činy ;) Můžeš 100x někomu říkat, že je něco super, ale když mu to ukážeš na příkladu a to svém, že to fakt funguje, pak i když tvrdil že to nejde (on to bdue tvrdit dál), ale najednou ti okolo vás, se zamyslí "on tvrdí něco,a le on ukazuje, že to jde"...

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Předběhl jsem Ládika s Targusem? Něco se stalo?

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

normálně převálcoval. Mě sebralo spaní po podvečerním běhu bukovým horským lesem, 16000 kroků.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

či skoků

Zatím bez slepic

In reply to by Wondalak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměr v hoře mám 88cm, terén, boty Inov8 Race Utra.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já jsem jen rád, že někdo takovej vůbec je. A že udělal tenhle prostor pro nás, to už je za hranicí scifi :)

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Stále stejný marazmus babrání se s problémama na osobní, personální úrovni bez ohledů na věcné potřeby. Tenhle způsob myšlení nás dovedl do průserů, na kerých se nabalujou viníci s plnou hubou ideologickejch žvástů. Můžou mluvit, psát celej den a nic podstatného nesdělit. Tento ideologický primitivizmus, gdo komu umeje ruku nebo gdo komu namaže schody, dokázal, že umí zbytnět do obrovských rozměrů gde jediným kritériem u rozdělení nakradeného lupu je esli je můj nepřítel nepřítelem mého nepřítele. Pachatelé, součásti problémů nerozumí, že sou součástí problémů a rozvíjejí dál své aktivity. Pokračují na škodění a rozmazávání howen kudy chodí a melou vo tem, hele máte to tady zasraný. Je to k pláči, gdyž se jich sejde něgde víc pohromadě a sledovat jak si howna argumentačně zdůvodní a ukončí rozpravy nebo schůze společně novým velkým hownem.

Prostě praskl vodovod a spadl na vás hajzl, pes co měl chcípnout sežral poslední buřty a potomci vás vydědili. Budou dělat na cizáky a až budete potřebovat nepodají vám hrnek vody, že si máte zaplatit asistenci nebo starobinec gde přindete o všechno. I o život. A tak se k nám chová naše představenstvo firmy ČR. A blboni dumaj odkud se to v nich bere. Proč kydaj howna, neví. Že se to tak dělá. Ani nechápou, proč vypadli na svět z otvoru asi deset centimetrů vzáleného od otvoru ze kerého vypadnout měli. Jo, je to stvořitelova ironie.

Asi stopadesát let se tady politické partaje roztahují a agitují. Nigdy se nezeptají lidí, co potřebují. Voni to ani nigdy neudělají, páč by se to dověděli a museli by to podporovat dokud to nebude hotový. A lidi by řekli, potřebuju k životu bydlení (zadarmo), jídlo (zadarmo) a vodu (zadarmo) a energie (zadarmo) a aby je přestali aparátčíci a ostatní svině okrádat, buzerovat a vymejšlet proti nim problémy. No a to voni slyšet nechtěj. Nechtěj slyšet, že za těch tisíce let by to měly hotový i inteligentní opice, ale nesměli by jim poroučet tihle psychouši co dokážou jen ničit, krást, lhát, žvanit, podvádět a rozprodávat všechno a by nám všem po jejich "práci" zbylo jen jejich howno. A socani sou vším vtělením aktivního howna už od založení.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

moc toho nepotřebujeme. A protože boží mlýny melou vždy i když nenápadně, zanedlouho tyto potřeby budou mít naplněny všichni bez rozdílu. Nigdo ani o kousek víc ani míň. A fsichni stejně :-) Konečně zase na pár chvil ta tak současným mafiánským kapitalismem proklamovaná stejná startovní čára.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Někdo zas objevil Ameriku.

To začalo bejt evidentní už při podpisu Lisabonu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

a nikdy jsem se nehoufoval do levého nebo pravého stáda pod nějakého zku...... baču.
Kapík má jednu nepříjemnost - 4 základní postuláty:
- platit daně,
- platit daně,
- platit daně,
- zaplatit daně.
Bohužel to platí jen pro nejmenší a malé živnostníky. Zaplatil jsem na daních nemalé miliony a když jsem šel jednou k doktorovi, ten mě neošetřil, úředník na národním výboru nic nevyřídil a policajt nenašel žháře mého domu. Socík nedovolil růst, kapík kradl - a byli to pořád ti stejní lidi. Křiváci, zmetci a kurvy, kteří nedělali nic jiného, než žrali daně. Koncentrovaní v praze. 40 let mi stříhali křídla a kovali kouli k noze. Už ale nastal čas, abych vzlétl z popela. Neberu zakázky, jenom vybrané - za 19 měsíců mi za mnou pracujícící lid bude platit (průběžně) důchod. !!!!! Byl bych chuj a cyp, kdybych na ten shnilý systém spoléhal. Mám svůj, bez ohledu na pravolevé volby nebo na vítězné kretény.

Průměrný počet slepic: 4 (30 hlasů)

Ládíku, Vaše verše přeskakuju. Tohle jsem nepřeskočil a bylo mi při tom moc dobře. Smekám duševní klobouk až ke kolenům, máte ve ve všem Pravdu. Díky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Materiálně to, co na vojně: betli, noční stolek, skříňku, pár hader, bagr a ešus. Ale hlavně potřebuje to, co na vojně nebylo: pocit, že jeho život má smysl. A smysl má jenom pro druhého člověka. Vztahy jsou hýbatelem života. Vztahy jsou podnětem k práci. Prací ovšem nikdo nezbohatne. Materiálno nahromadí jen zloděj výsledků práce druhých. A v tomto oboru lidské činnosti je tlačenice zrůd.

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

Pod tvrdou slupkou měkké a moudré jádro.

Palec nahoru!

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

to je silný extrakt pravdy na pár řádcích za celou drůbežárnu

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Prací skutečně nikdo nezbohatne, to máte recht. Na druhou stranu je otázkou, jestli po nějakém bohatství vůbec toužit. Moje zkušenost je taková (s přibývajícím věkem), že je třeba pracovat natolik, aby si člověk slušně žil, ale jen natolik, aby si ten život užil. Obrazně řečeno, stejně sníte jen jednu večeři.

K vašemu odchodu do (starobního) důchodu vám mohu sdělit (jako jedinec, pobírající starobní důchod dva a půl roku), že ty počáteční roky důchodu jsou prostě bezvadné, pokud ještě zdraví slouží. Nic nemusíte, ledacos můžete a pokud máte vytvořeny nějaké rezervy, ani se nemusíte oproti předcházejícím letům nijak omezovat. Ale omezujete se jen na základě přírodou vynucené skutečnosti, že toho zvládáte stále méně. Méně ujdete (ve vašem případě asi uběhnete), méně uplavete, méně vás zajímají kulturní akce, méně jíte i pijete..... prostě ta životní křivka postupně nabírá klesající trend.

To ale v těch prvních letech důchodu není ještě tak zřetelné, takže se těšte!

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote - už po dvou letech důchodu? Tohle poznání mi vydrželo skoro deset let, krize přišla jen díky tomu že jsem ztratil osobu která mi byla 55let opravdu dobrou družkou. Hůř bude ale není důvod to uspěchat - ale ty zbývající roky si vychutnat. A i když jsem materiálně o level níž tak si taky žiju slušně a spokojeně. Důležité je být a ne mít - a největší ztráty nejsou v majetku - ale to víme oba.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

dobrý při tý sestupný křivce je mít střechu nad hlavou

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechte si svý řeči o důchodu, když já to mám za milión a ještě pár týdnů navíc. Jsem zelenej závistí))))).

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Konečně něco zeleného na Modré planetě. Greta by zajásala.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ano, to co na vojně, betlu ( su z Moravy) , noční stolek, skříňku, pár hader, bagr a ešus. A kádečko. To pro tělo. A pro duši ? Smysl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zrůda vlevo zrůda vpravo
no to čumíš Milko krávo!
Natřeli tě fialově
aby lidi v Liptákově
mysleli, že sereš čoko.
Kreténe, si vyser oko!
Zvonek cinká tralala
můj táta je Fijala.
Ten, co neměl nikdy koule
na krku mu kape boule
cintá si z ní kravatu.
To říká ta kráva tu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

jinak nemá šanci prorazit na trh... i žrádlo.
Uvidíme v zimě. To se bude žrát všecko, co nebude přibetonované.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Stačilo si přečíst,vydání statí Sionských lichvářů.
Babiš nepřišel čestně k majetku a nikdy nebude jednat čestně.
I tato krize mu hraje do ruky a proto budu tvrdit,přichází doba totality,ale v novém vydání,elektronika dělá zázraky.
Už vůbec nepůjde o naši potravinovou soběstačnost,to zařídí Brusel.
Sám jste psal o obchodní politice Agrofertu,když raději nakupuje řepku v cizině,než od naších pěstitelů,podobně je to i s jinými produkty.
Proto budu spíš prosazovat nezávislé politiky,premiéra.

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zadny velky majetek nema cestne zacatky.
At uz jde o majetetek anglicke kralovny, klanu Clintovovych nebo kohokoliv jineho, odporne bohateho jedince ci klanu.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Pane Homér.
Přesně,souhlasím a potom vidíme ty důsledky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Komu ten co ukradl, když začínal v dílničce s pár lidma a platil dělníky víc než ostatní?

Co Jobs, kde on ukradl ty svý Macintoshe a iPady?

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

a rozvinul si pořádně své třídně-dialektické myšlení, tak byste to věděl a nemusel byste se ztrapňovat hloupými otázkami. Ale já jsem ztělesněný soucit a tak vám to prozradím: ukradli dělníkům nadhodnotu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

A kde se tam ta nadhodnota vzala soudruhu ekonome, když tam na začátku žádná nebyla?

To by přeci samostatnej švec vydělával víc než dělník u Bati, že jo.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Kde se vzalo to vejce v kurníku pod slepicí, když tam předtím žádné nebylo...?"

Vy jste tomu marxovu učení moc nedal. Takhle ten socialismus nevybudujete.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Považoval jsem to vždy za píčovinu a ekonomické zhroucení socialismu mi dalo za pravdu.

Melete hovna, jako už po tolikáté.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Za minulého režimu se tomu říkalo "metoda hlavního článku", což ovšem není žádný komunistický vynález.
Při minulých volbách (a při příštích to asi bude podobné) jsem si jako hlavní podmínku stanovil, že subjekt, jemuž dám hlas, musí být naprosto rezistentní vůči masové ilegální imigraci. Všechno ostatní jsem měl vůči této podmínce za podružné.
Takže zemědělec výše má sice v mnohém pravdu, Babiš je možná podnikatelsky, politicky i jinak pěkná svině, ale odpor vůči imigraci zatím drží. Pokud tomu tak bude i nadále, bude pro mě volitelný.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi dopadnu stejně a opravdu s velkým sebezapřením.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

malér je v tom, že se držel striktně předpisů, které stanovili modročerní vládci, ale s jedním a podstatným rozdílem. Všechno danil tady, na rozdíl od ostatních modročerných privatizátorů a lidi to vědí. Kdyby danil v rájích, měl by mnohem víc a kdyby se na všechno vykašlal, byl by v poho. Ale myslím si že právě tohleto těm ostatním vadí a proto ta zběsilost. Ne že má a umí, ale to , že jim nastavuje zrcadlo... a dává to lidu obecnému na vědomí, to si myslím, je hlavní palivo proti němu. Teď akorát co na to ti s tím přeformátovaným myšlením. A taky to, jak jedou proti němu - a docela mne baví, jak jim nedochází, že tím neustálým shazováním a proti akcemi, z něj vlastně dělají nadčlověka, který zvládne k vládnutí i plně se věnovat vlastnímu byznysu. I když je to blbost - den má jen 24 hodin, spát se taky musí a přehlížený fakt - že prostě dokázal vybudovat z lidí systém, fungující i bez jeho každodenních zásahů, je musí šíleně štvát. To jen tak poznámka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Godot.
Zatím se to Babišovi daří,tlumit migraci,také je to tím,že je na tom podobně Maďarsko Polsko,snad Rumunsko,Rusko hlavně Evropská část,bude víc záležet,aby tyto státy v tom drželi stejně,pak je naděje se tomu vyhnout.
Ono zatím,jak víme,raději utíkají do západní Evropy,hlavně Německa.jak to bude dál rozhodně Merkelová s Erdoganem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jistě, k nám ti inženýři (převážně jaderní) a neurochirurgové moc nechtějí. Ale ráda by je u nás uplacírovala IV. Říše.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

S německými, holandskými, dánským atd. doklady. A cca 30 tisíc z českými doklady tady máme též. A přibývají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je plně v kompetenci dvojministra za policajty a Zamini, takto CSSD. A on mu nemůže nic ani doporučit, protože sosani by hned vystartovali a vyhrožovali rozpadem koalice. ten dvojministr si sice vybudoval jistou pozici, ale bude stačit, aby si to lidi uvědomili a moc to socanům nepomůže. Tohle rozhodnou až volby a docela jsem na ně zvědavá.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

jinak by je sem z Reichu nacpali do germánských firem, kterých je tu vícnež je zdrávo. Ten chřest budou muset asi zaorat, když jej neměl kdo sklidit.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Pustili jste si někdy televizi? Na Nově sedí Koranteng od jejího založení! Tvarůžková je pořád na ČT24.

Máte Ferryho v parlamentu a Nwelati šéfuje Mladé Boleslavi a sedí v senátu.

Issové tu máte hned 2, pak Sámera Issu, Sagvan Tofi byl multikulturní hvězdou už za socialismu a Sámer Issa je taky hvězda.

Poslední 2-3 roky máte kebabárnu na každým rohu v Praze a jsou už i na vesnicích.

Taky mají hokynářství a směnárny.

Když se podíváte na zubařskou komoru, tak je to samý muslimský jméno. V korporátech máte muslimy z Balkánu, muslimy ze severu Afriky, muslimy ze západní Evropy. Taky plno černochů a míšenců. Všichni plně antirasističtí, tedy antibílí a antislovanští. Jak jsou Rusové hrozný, to vám budou vykládat bez ptaní.

Z Teplic Kubera stihl udělat gheto už dávno a další ghetta už rostou. Uprostřed Prahy je mešita a jeden tamější hoch si skočil naproti ukrást pistoli a prodavačka ho při tom zastřelila.

Vysoký školy sem tahaj muslimy jako studenty a taky z muslimů dělaj učitele.

Tady máte pár mešit a nejsou to všechny.

Černoši dělaj v kdejakým supermarketu a hotelu.

https://www.zvedavec.org/vezkratce/16771/ - tady máte jak se na vás chystaj.

Tak jak se to vede teď není absolutně ŽÁDNÁ naděje, stačí se podívat na Západ, kde to takhle s "nadějí" dotáhli až na pokraj občanské války, které se "úspěšně" vyhýbají tím, že si víc a víc nechávají srát na hlavu a obětovávají ty nejslabší a nejzranitelnější, ještě pár okamžikům klidu. (Čímž ukazují jalovost targusovy teorie o vyhýbání se násilí, protože to násilí máte tak jako tak, jen když ho použijete dřív a rozhodněji, tak ho máte v konečným součtu méně. Jenže to vám nikdo nedokáže, dokud si to nevyzkoušíte na vlastní kůži nebo dokud vám to nebudou vykládat vaše děti a otázka je, jestli když vám to budou vykládat ze záhrobí, tak to nebude
ta soft verze, protože ve spoustě případů je rychlá smrt lepší než dlouhé mučení.)

Kniha od vrchní doktorky ve věznici La Santé Véronique Vasseur se čte jak Dantovo peklo. Můžete si ji přečíst, slabší povahy, co se museli ožírat i při Souostroví Gulag, ať si poříděj toho chlastu radši víc.

Naděje přijde, až tu budou UBEJVAT.

Ale jako vždy, strčit hlavu do písku či aspoň pod polštář přijde spoustě lidí jako geniální řešení. Nefungovalo to s komunismem, nefungovalo to se sametem, ale co kdyby teď jo...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

zřejmě to, co jste Čmoude uvedl, jsou jistě nechtěné pozůstatky hříchu rodičů z těch dob. Ale pokud vím, tak dostali od malička řádnou středoevropskou výchovu včetně mateřské školy a tedy ještě nezávadných pohádek a říkanek, Mikuláše s čertem a třemi králi s černým vzadu. Ne že bych z toho byl nadšený, ale nemyslím si že právě tito mlátí 5x denně hlavou o podlahu. Možná ani neumí číst a mluvit bubácky. Nepřišli sem v Adidasu, s ajfounem a kreditkou. Oni se nějak v rámci možností, které jim společnost poskytla, živí. To jak se nyní tito potomci chovají je důsledkem pozitivní diskriminace po plyšáku. Narostla jim křídla stejně jako našim snědým spoluobčanům již 30 let na dáfkách.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Ani tak za to komunistům netleskám.

Středoevropská výchova neznamená nic. To jsou jen vaše zbožné sny. Středoevropsky vychovaná slečinka přijede do severní Afriky, doveze si muslima, samozřejmě umírněnýho co pije pivo. Tomu se občas zasteskne, tak si zajde do mešity, tam si popovídá s kamarádama, co vidí svět jako on, no a najednou už není tak umírněnej, chodí tam pečlivě každej pátek. Pak tam maj muslimskej ekvivalent školení mužstva střihnutej zpovědí no a během pár měsíců či let konvertuje i ona, protože jaksi nelze žít s někým kdo myslí tak rozdílně a buď musí jeden ustoupit nebo se musej rozejít. Ten manipulativní tlak s tichou výhrůžkou zabití se nedá moc vydržet.

Nwelati se taky presentoval jako Čech jen cizího původu a o náboženství ani nešpitl. Teď už je představitel islámu. Kafírům se totiž může lhát.

Irák byl ateistickej stát, nikdo nebral náboženství vážně, chlastali a kurvili si a jen jim svrhli Sadama a náboženští magoři vylezli z nor, tak z nich jsou najednou pravověrní muslimové.

Ty nechtěné pozůstatky, těch je jen pár. Totální většina je moderní dovoz. Samozřejmě organizovanej, protože prachy na otevření kebabárny nerostou na stromě a češi najednou kebab žrát nezačali.

To, že jim narostla křídla není pro Čechy nic dobrého, protože jim teprve začla rašit první peříčka. Až jim narostou křídla vy/vaše děti, budete loudit o azyl někde v Latinský Americe. Není to důsledek pozitivní diskriminace, je to jejich přirozenost, co se mohla projevit.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

sestry Elefteriadu a Rony Marton?
Vy to multikulti teda pěkně flinkáte :o))

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemedelec napsal: Zatím se to Babišovi daří,tlumit migraci... - Tak jsem napsal, že ne.

Sestry Elefteriadu jsou Řekyně a toho Ronyho neznám. - Co jsi touhle poznámkou chtěl říct?

Jsi takovej trošku manipulativní občane.

Nedávno jsem koukal na pořad někde z Iráku. Tuším Ross Kemp. Předtav si, byla tam ženská, co jí mělo bejt 40, ale vypadala na utrápených 60. Přišel k ní čacký muslimský bojovní a odvedl si její 3,5 roku starou dceru. Když začala brečet a prosit, ať ji dceru vrátí, tak ji řekl, ať jde radši do auta, nebo ji bude muset zastřelit.

Co myslíš, člověku jako oni, na co tak tu 3,5 roku starou holčičku potřeboval? Sám voják, v plné síle? Tři a půl roku, to mu neuklidí, nenavaří, konverzace asi taky nic moc. Co nám řekneš, člověku jako oni. Ty bys to měl chápat nejvíc.

Piš.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

když probíhalo jakože vyhánění Albánců z Kosova, tak jsem byl furt takovej nějakej ostražitej. Prostě mi na těch drasácích se zaigelitovanejma potahama a tak podobně pořád něco nesedělo. Tak jak jsem byl ostražitej, všímal jsem si pečlivě detailů. A najednou BUM! Koukám takhle na jednu dívku v nějakém uprchlickém táboře a pak ji vidím v jiném uprchlickém táboře a pak ve třetím a ve čtvrtém. V jednom dni.
Pamatuju si ji dodnes - květovaná sukně, hnědá mikina, brunetka, pořád učesaná a jako na potvoru mluvící anglicky. Taková putovní.
A další BUM! Došlo mi, co je divného na těch "uprchlících". Byli čistí a upravení. A když si vybavíte, jak vypadá člověk po jednodenní cestě vlakem, kde má k dispozici záchod, tekoucí vodu, lehátkový vůz, jídelní vůd a stejně je zmuchlanej a unavenej...

A protože vím, jak vypadají SKUTEČNÍ uprchlíci, přestal jsem propagandistickým drasákům věřit. Hlavně těm z uprchlických táborů.
Určitě se dějí strašné věci. Ale je zvláštní, že v moderní době nikdy není nikdo, kdo by je zaznamenal. Což je, ve srovnání s WWII (z níž máme k dispozici OPRAVDU OŠKLIVÉ fotky a filmy), velmi podivné, když máme všemožné mobilní a satelitní telefony a jiná komunikovadla. Vždycky o těh hrozných věcech jen někdo mluví nebo mluví o někom, kdo o nich mluvil. Ale nikdy žádná dokumentace.
Takže sorry, ale té historce nevěřím.
Ale kdyby náhodou byla pravdivá, tak holčičku nejspíš potřebovali jako živou krevní konzervu. Při dobré péči vydrží taková konzerva i několik let a co 10 dní dá tři deci krve; starší půl litru. Nacisté to praktikovali na dětech z koncentráků - za půl litru krve jim dávali 10 kostek cukru...

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Tak to jste se zapotil člověku jako oni.

Ta holčička tam ani nebyla vidět a na co mít holčičku jako krevní konzervu, když si můžete vzít i její matku a tatíka nebo 16 letou sousedku, co maj tý krve daleko víc?

Už vidim, že si ji tam někde v bojový zóně vozí sebou jako krevní konzervu.

Taky pochybuju, že ji potřebovali na orgány, protože logistika.. Daleko největší pravděpodobnost je sex, člověku jako oni.

Byla tam vidět jen ta naprosto zoufalá matka. žili v nějakým nedostavěným obchodním centru a byli to vnitřní uprchlíci, takže zůstávali jen v té jedné zemi. Všichni tam byli nasraný na mezinárodní organizace, protože oni byli ti ŠPATNÍ uprchlíci. Albánci byli ti DOBŘÍ uprchlíci.

Zatím bez slepic