Nejjednodušší řešení ve výbušném prostředí

Autor
Štítky

Dnes budeme pokračovat v trumpovském tématu. Je toho ještě hodně k prokydání a dovysvětlení a zřejmě ani dnešní článek nebude stačit. Ono není divu. Z amerických voleb mají hlavu v pejru i jiní kádři.  Já bych si dovolil tvořit trochu opozici k panu Ivanu Davidovi, který svými fajsbůkovými komentáři má pro Trumpa ještě naději. Já budu naproti tomu spíše šířit beznaděj. Ne snad proto, že bych Trumpa nějak nesnášel, nebo mi vadilo, kdyby se to celé ještě otočilo... spíš je to proto, že moje povědomí o amerických reáliích je spíše nízké. A když nevím, vymýšlím is celou řadu hypotéz, takže jsem vždycky blízko správnému řešení, jen nevím ke kterému. Má to jednu jedinou výhodu... nejsem otrokem žádné představy a nemám osobně žádný zájem na tom, aby to vyšlo podle mých představ. 

Dnes začnu zeširoka... tím, na čem se doufám většinově shodneme: 

Současná Amerika představuje značně výbušné prostředí. Podivnosti okolo prezidentské volby se nelíbí milionům voličů,  kteří jsou konfrontováni ne s tím, že jejich kandidát prohrál, ale že ten druhý vyhrál podvodem. To je zase o krok silnější, než při posledních volbách. Tehdy demokraté vyšetřovali ruskou stopu, ale ne ve smyslu, že by Putin ovládl sčítání hlasů. On prostě zaplatil na fejsbůku tak kvalitní reklamu, že lidi zblbli a hlasovali pro toho nesprávného. Tehdy jsem v jednom článku napsal, že hlavní prolbém je v tom, že se už moc nedá přitvrdit. Už není moc možností, jak udělat ještě větší drámo. Mýlil jsem se. Letošní volby jsou drámo zase o dost větší a zase mohu konstatovat, že už není moc kam dál zajít. Nevím jaké bombastické věci by se daly vynaleznout, aby příští volby byly ještě dramatičtější. Pod dojmem minulé zkušenosti si už ale připouštím, že to zřejmě ještě půjde. 

Probleskují různé zprávy, jak si lidi kupují zbraně, jak zdražují náboje, formují se různé skupinky... a to nemluvím i zbraních, které už mezi lidmi jsou. K tomu si připočítejte hnutí BLM s jejich pokojnými protesty, přidejte si zelené ekošílenství, přidejte si neomarxistku Kamalu a senilního staříka na úrovni Brežněva... Jako rozvířený uhelný prach v šachtě. Stačí jedna jiskra. 

Na druhou stranu, výbušné prostředí sice značně zvyšuje nebezpečí výbuchu, ale nikde není řečeno, že k němu skutečně dojde. Někdy prostě jiskřička nepřijde. Zvířený prach si zase sedne a pak už je to jedno. To, že jsou trumpovi voliči nasraní, ještě neznamená, že dojde k výbuchu. 

Víte, běžný povstalec potřebuje svého velitele. Kdyby bylo nejhůř, musí mít možnost to na někoho svést. To ne já pane národní gardisto, já jen v televizi vyslyšel Trumpa, abych povstal, protože mi řekl, že je ohrožená demokracie, já za to nemůžu, to on. Já jen poslechl svého prezidenta.... 

Trump v této chvíli nemá v rukou nic jiného, než chiméru v podobě odvolacích soudů a možná nějaké rebelující volitele. Ale... nemá to pod kontrolou. On nerozhoduje, zda se k němu soudci přikloní a nedokáže to ovlivnit. Musí čekat. 

Kdybych byl na jeho místě, neměl bych jen plán A - tedy že všechno dobře dopade a soudci mi dají za pravdu. Měl bych se přece reálně připravovat na situaci, kdy mi soudci za pravdu nedají a všechno zamítnou. Pokud vše dobře dopadne, není o čem mluvit. Prostě to bude naopak a další dva roky budu bojovat s demokratickými kongresmany jejichž hon na Trumpa bude násobně horší oproti tomu, co se dělo před čtyřmi roky. 

Plán dobrého konce nechám dějinám. Za pár týdnů se to dozvíme a pokud to dopadne jinak než prezentovala CNN, vůbec mi to nebude vadit, ba naopak napíšu celou řadu škodolibých článků. Já bych se ale raději zabýval situací, kdy se kongres pěkně sejde a podle všech procedur zvítězí Biden. Co pak? 

V té chvíli má Trump už jen jednu legální a pár nelegálních možností. 

Možnost první je všechno nebo nic. Udělat něco nelegálního, bezprecedentního, odvážného, šíleného, bláznivého a..... riskovat. Strašlivě riskovat. Riskovat, jestli se za něj někdo postaví, riskovat podporu silových složek, riskovat podporu milionů američanů (mimochodem - většina trumpových voličů nevypadá jako jižanský šerif, co má doma arzenál, má vyděláno, našetřeno, má velký pick-up a o víkendech jezdí střílet medvědy. Většina trumpových voličů nikdy nestřílela, hákuje někde v malé továrničce, má co dělat, aby zaplatila hypotéku a je podobně manuálně nezručná, jako naši spoluobčané) Nikde není řečeno, že tito trumpovi voliči zvládnou se zbraní v ruce něco víc než kdyby v ní měli klacek. Tohle všechno bude Trump muset riskovat. Může vyhrát. Může ho to vynést na vrchol. 

Ale může také prohrát. A pokud prohraje, prohraje jakoukoliv šanci na revanš a nejspíš prohraje i život. Trump není v roli Sitting Pinga nebo Erdogana. Ti dva se nahoru prodrali přes mrtvoly a to ne obrazné, ale skutečné. Trump ne. Trump nedával nějakým tajným polomafiánům příkaz, aby zabili jeho konkurenty. Odhodlat se k násilí, nebo ho jen iniciovat a rozdmýchat - to není pro každého. To se povídá dobře jen nám, co to sledujeme v televizi. 

Na druhou stranu, pokud Trump normálně odejde, bude mít alespoň teoretickou šanci na znovuzvolení. A vzhledem k oznámeným plánům Bidena i Kamaly jde o šanci poměrně vysokou. Za čtyři roky už bude většina voličů v USA dobře vědět, jakou hrůzu si zvolili. a také už bude existovat obezřetnost vůči oznámeným volebním podvodům a ledacos se může změnit.  Podle mě osobně by to byla dobrá taktika. Nejde totiž přes mrtvoly. Znamená teď ustoupit, aby se příště dalo vyhrát. 

Třetí variantou je umíněné dítě/roztřesený človíček/neschopnost uznat porážku. Znamená nemít reálnou šanci, veřejně se zostudit, zjistit, že už nemá žádné kamarády a nikdo už o něj nestojí. Znamená to odejít s trapasem, který bude tížit jako koule na noze. 

Já osobně na plán A  v podobě změny postojů soudů a nějakého inauguračního překvapení nevěřím. Ale líbil by se mi nejvíc, protože by to USA oslabilo možná ještě lépe než občanská válka. Trump by musel čelit něčemu naprosto šílenému a král by se ukázal nahý možná i u Erika Taberyho. Zároveň by se zbytečně neumíralo. 

Plán B v podobě nějakého vaporizování Bidena i Kamaly si představit dovedu, ale to už bych byl raději, kdyby se Biden stal prezidentem. Tohle by totiž znamenalo válku, přičemž se nechci domýšlet, kdo by byl označen za hlavního nepřítele. 

Plán C v podobě nějaké jiskřičky v prachárně, která by rozjela nějakou revoluci, puč, změnu či podobně, moc pravděpodobně nevidím, protože je to velké riziko a v případě prohry je to celkem jistá cesta na popraviště. 

Varianta nejbezpečnější s nejmenšími riziky, ale slušnou nadějí pro Trumpa i demokracii je pak plán D, kdy Trump po Bidenově inauguraci normálně odejde a stane se republikánskou tváří za změnu volebního systému, za posílení dohledu nad volbami a tak podobně. Aby za čtyři roky mohl znovu kandidovat a mít šanci zvítězit.  Z mého povrchního pohledu je tento plán D zcela nejpravděpodobnější a jsem ochoten na něj vsadit jednu šišku pravé vidlácké tlačenky proti Manečině bábovce. 

Jinak už pak jen zbývá fňukání, uražená ješitnost a vyvedení z Bílého domu za asistence ramenatých černých šerifů. Tato cesta sice zachová život, ale nezachová jakoukoliv naději. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.6 (56 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Celý svět dnes představuje výbušné prostředí. Ty samé výbušné mocné boje mocenských skupin probíhají globálně. Nejsou ohraničeny na oblast USA. Pacifikováním USA nic nezískáte za klid.

Důvod vyšetřování ruské stopy je jiný, než ve vašich úvahách. V tuto stopu reálně nevěří ani ten, kdo ji vymyslel, ani Donald Trump. Cílem ruské stopy je prostě házet klacky pod nohy Donaldu Trumpovi. Neustále mu brát sílu, energii, čas - aby mohl dokázat co nejméně. Když už se stal prezidentem, tak na něho naházet maximum hnoje, maximum problémů, starostí, aby dokázal co nejméně. O nic jiného nešlo. Už jen uvažování, že tomu snad někdo věřil, že to způsobilo Rusko - je prostě nepochopení taktiky.

USA jsou konfliktnější. Věřte, že byste nechtěl zažít USA aktivisty - naši čeští sluníčkáři jsou proti nim impotentní čajíček. USA jsou prostě zvyklé, že lidé a skupiny hájí své zájmy - a to často agresivně i ostře a ne vždy čestně. Nepřekvapuje je to.

Donald Trump je patriot. Nechce rozložit USA na atomy. Není to aktivista ani profi demonstrant, který klidně vypálí 100 států a zapálí 1000 aut, když se mu něco nelíbí. On nechce zničit USA.

Představa VŘSR v USA je spíše pak bohapustá fantazie puštěná z řetězu a přeceňování významu současné situace než reálně existující možnost.

To co se děje v USA, pěkně prosím, nejsou volby. Ale drsné boje mocenských skupin. Velmi mocných skupin. Těch skupin je poměrně slušné množství. To je to, co se dělo před volbami, o volbách, a bude se to dít po volbách. Je úplně jedno, co udělá Donald Trump - a jak se rozhodnou volby. Bude to pokračovat stejnou trajektorií tak jako tak.

Jako občan zase chcete žít. Každý kout v USA je jiný. USA de facto je volný spolek naprosto rozdílných států. Přirozená reakce na nesnesitelné podmínky je změnit stát nebo místo. Postupně se tak vytvoří různé části USA s různými lidmi, názory a smýšlením, které se spolu nebudou moc stýkat. A nad tím budou vládnout - jako dříve - globální mocné skupiny, které si to hlavní v USA pro sebe pohlídají za každých okolností.

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Což nechat Trumpa Trumpovi. Hrál vysokou hru a poprvé mu vyšla. To ovšem není důvod proto, aby vyšla znovu. Trump se jeví jako dobrý jen v porovnání s Bidenem. Jinak jsou oba produkty nezadržitelně upadající Ameriky a jejího impéria. Starejme se především o sebe, o Evropu i naši vlast. Trump s jeho America first pro nás nebyl žádná výhra. Stejně tak jeho chaotická zahraniční politika. Znepřátelil se s kdekým.
Biden bude muset být velmi obezřetný, za poslední 4 roky se hodně změnilo a to nikoli v dobrém pro USA. Svět je jiný a jde si svojí cestou bez ohledu na to, kdo právě v USA presidentuje. Musíme se připravovat na to, že může přijít velká ekonomicko-vojensko-politická krize, která hodně zamíchá kartami.

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já nevím, možná jsem jen zaostalej, ale tady přece vůbec nejde o toho senilního staříka. Vždyť ten ani neodkroutí jeden rok ve vajthausu. Jde o tu temnou mrchu kamalu, která se už brzy stane presidentkou, jak nás na to už roky připravují predikční filmy z Holého OOdu. A to teprve bude tóčo....

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

také už bude existovat obezřetnost vůči oznámeným volebním podvodům a ledacos se může změnit.
....
mam podobny dojem
podla mna hra Trump na to aby Biden nezasiel prilis daleko a aby sa Trump pripadne mohol vratit do kresla o 4 roky

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Umíte aspoň anglicky?

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

Je to nějaká podmínka nezbytná?
Umíte se podepsat?
To není podmínka nezbytná, ale slušní lidé ji respektují.
Jste slušný člověk, přestože asi umíte anglicky?
Asi ne.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože hodnotíte Trumpa a ten mluví jen anglicky.

Jak víte, co doopravdy říká?

Průměrný počet slepic: 1 (10 hlasů)

Někteří geniální jedinci, vypadají jak idioti byl dříve používán pro jedince s těžkou a hlubokou retardací (pod 35 IQ), kteří jsou v zásadě nevzdělavatelní a vyžadují neustálou péči.
Věřím, že nejste geniální jedinec, protože ti nejsou elfové.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Já odpovídal na tohle:
Napsal uživatel strejda (neověřeno) dne Čt, 17. 12. 2020, 00:46

Když začnete odpovídat na reakce, který se vás netýkaj, tak se pak nedivte, že máte reakci, jakoby odpovídal první pisatel.

Hodnotil Trumpa jako blba, tak jsem se ho ptal, jestli aspoň ví co Trump říkal.

Myslím, že elfíci jsou proti Trumpovi.

Fakt mimo tohle.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Fčera večer sem položil k nohám Alefa jednu votázku.
A mě by zajímala přímá vodpověď.

No a pro vostatní blboně zprávy ze Žižkova. Muheeee
https://youtu.be/gmBHT9U70vU

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Můžeme spekulovat jak chceme, leč i tak bude platit occamova břitva, jenž říká, že nejjednodušší řešení je nejsprávnější.
O tom zdali se uskutečnily volební podvody můžeme donekonečna diskutovat, i tak bude podstatné ony podvody dokázat. Je otázka, zdali, když by se něco prokázalo v jednom státě by to znamenalo opakování celých voleb, nebo jen v tom státě.
No, a zatím se nic neprokázalo, tudíž occamova břitva řeže do Trampa. Prohrál a trucuje. Očekával bych od státníka mimo jiné, že je nad věcí a nesníží se k takovému ponižujícímu jednání. Nejde o něj, jde o systém a ten se ukázal jako možná všehoschopný, ale jinak funkční. Bylo zvoleno.
Přijde mi jako onen Venezuelský trucprezident.

Průměrný počet slepic: 2.2 (22 hlasů)

Co si představuješ, pod pojmem "Trucovat"? To jak ho střihem a komentářem představuje "Cnn/ČT" nebo jak ho střihem a komentáířem představuje "Fox" nebo jak ho představovala ta třetí "pravicovější TV"??

Já například slyšel, že je "debil", že radí pít na Covid "savo", pak někdo, řekl, že to tak nebilo, pak si člověk pustí CELÝ záznam co nedala ČT ani ona CNN a najednou se ukáže, že jenom "debilně" přetlumočil co předním před pár minutama řekl nějaký doktor co tam byl taky :D

Ale jestli je trucování, že když jsou volby cinknuté k soudu? Nebo trucování je to až potom co soud odmítl (ne jak tvrdí zamítl) zabývat se tím, takže tím okamžikem je trapný? I když nějsem důchodce, už jsem dost starej na to, abych podle toho co mě řekli média byl schopem jako ty říci, že je trapný, bohužel zastávám názor, že toto v dnešním "mediálním šumu" může říci jenom ten, kdo si je až moc jistý NEBO je v blízkém pracovním kruhu, že sním fakt zrovna poslední 3 měsíce denně stýká...

P.S. A ten venezuelan, byl zvolen protiústavně, Trump využívá ústavní právo soudu, cožje hodně rozdíl, alespon pro mě ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Ale assi, nikdo nezpochybňuje dosud ještě platnou současnou volbu, ale onu následnou dobu. Tam to na mne tak působí.

S tím trucováním: neodstoupím, pamatujte si to, nikdy neodstoupím. S tímto slovem si často vzpomenu na svou babičku jež mi na mé dětské vzdorovité ne a ne odpovídala, že trucuji. Tož takovou já mám definici trucování.

Průměrný počet slepic: 1.8 (11 hlasů)

No, já neslyšel CELÝ ORGINÁL "toho neodstoupím", proto jsem dával přiklad "savo", takže stále jsi my něvysvětlil co znamená "trucování", jenom příklad převykládání ČT aspol., a tomu už dávno nevěřím, prostě dej CELÝ projev (odkaz), abych pochopil co je to trucování ;)

Já si vzpomenu na svoju babičku, která říkala "a slyšel si to osobně co řekl než ho budeš hodnotit, protože vyřčené slova už nevrátíš" ;)

Tím nechci říkat, že "nemůže trucovat", ale jaksi hodnocení na základě někdo říkal/z doslechu/se setřihu ČT/apod. ani omylem nepřijmu, jako důkaz, natož vysvětlení trucování ;)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

...trucování je pasivní (v koutě). Reakce na Trumpa byly od mainstreamu podobné jako na Zemana. Nepohodlní prezidenti(komu, čemu?). Proti Zemanovi v kampani univerzitní osoba, které nebylo blbé vypustit z pusy, že je rád, že nemá politickou zkušenost. Loutkový systém se tenkrát nepovedlo zcela realizovat. Jinde ano.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

faktem je, že dal příkaz zaměstnancům wajthauzu, aby vše připravili na předání už tak před 14ti dny. ale o tom se moc nepíše...

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Trucování je, když děláte něco navzdory bez jakéhokoliv jiného důvodu.

Trump důvod má. Vlastně je přímo jeho povinnost vůči voličům neuznávat volby, které považuje za podvodné jak on tak voliči.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Já jsem jen obyčejnej vidlák na vejminku. A když se podívám na naši domácí scénu, je to to samé.
Andrejko, už zřejmě ani neví co plácá, o nějakém řízení státu si akorát může zdát.
Namísto aby dělal velitele, docela obyčejně "štajgruje". Jeho podřízení si z něj veřejně dělají prdel ( legislativci a jejich veledíla). A ten blb objíždí Motol.
Ministerstvo zdravotnictví dojí stát až z vemene stříká krev.
( Pro zamyšlení:
PCR test stojí cca 1700, IG test 300 a ať mi někdo zkusí vykládat, že nikoho s těma titulama před a za jménem nenapadne, jak se testování dá zefektivnit.
Stačí pot. pacoše na testovacích místech prohnat nejprve orientačníma IG testama a teprve pozitivní, ty s příznaky poslat na druhou fázi, PCR test.
IG test na testování učitelů potvrdil účinnost 85%.
Kolik prašulí by se mohlo tak ušetřit při stávající úrovni testování?)
Každej vidlák na svým statku by to tak zplichtil.
Ovšem tenhle čobolák, co má před očima jen svoje majno, nikoliv.
Kdysi jsme měli na šachtě takovýho ředitele závodu, taky štajgroval. Až to dotáhl do stavu, kdy největší výkony se dělaly o sobotách a nedělích, když on a jeho parta se hrabala na chatě a neužírala kyslík na šachtě.
A jak jsem psal vždycky jde o prachy, jak Trumpetovi, Andrejkovi i tomu kdysi řediteli "Čudlovi", jak jsme mu říkali.
( Mimochodem, byl jsem jedinej vedoucí, kterýho neotravoval.
Zkusil to. Spustil u mě na rozvodně "kontrolní činnost".
Tak jsem spustil protiofenzívu. Vzal jsem ho na "kontrolu" stovkové rozvodny a zavolal klukum na velíně, aby trošku zacvičili s odpojovačema pod napětím na primáru.
Čudla vyjel z rozvodny jako pstruh z díry, když to kolem něj začalo práskat, blejskat a už jsem ho tam nikdy neviděl)

Průměrný počet slepic: 3.4 (24 hlasů)

Čudla, to byl Rudolf?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čudla rovnal se Rudolf.
Byla to zajímavá postava obzvláště svojí taktikou jak se dostal do ředitelské sesle.
To byla perfektní kolektivní práce. Kdy se na "bojišti" objevila nová partička.
Staří soudruzi jen čuměli, jak jim tihle progresivní vytřeli zrak.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Pleteš si horníky a pražáky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Myslím, že nepletu.

Potměšil jel získávat horníky právě do Ostravy, když se vyboural. Takže hovno jen Praha.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

...nejde vlastně o nic(Sasin má potřeby, já trpím principy a bolestí krční páteře :D). Čemu se vlastně divit, když nějaká mezinárodní pravidla za posledních x let brala za své . Jde třeba o to, že nějaká zbytečná spravedlnost není jen slepá, ale díky tomu handicapu jí ještě někdo "cinknul" misky.
Ona je to stejně jen slovní kategorie, stejně jako ta pravda, tak wocogou, že? Nejde ani tak o ztrátu iluzí, ale aspoň u mne o pocit marnosti a zbytečnosti. Další slova pak spadnou do stejné kategorie a slovo naděje se může klidně vyškrtnout ze slovníku. Zbude prázdnota a otupělost a takové stádo pak lze snadno bičem nahnat kam je potřeba. Možná je to účel. A ty, kteří už teď trpí nadměrnou kudrnatostí vlny to trápit nebude. A tupost se taky testovat nebude, ale třeba sledovanost tv (k)análů a čtení zdrojů na internetu.
Pro mne tedy vůbec není jedno, že se to děje v Zámoří, tam odsud se "naděje" vyvážela a hloupé příklady pro zmrdy táhnou, jak už bylo řečeno. Ovce tu, ovce tam a pro všechny ten NWO....
No nic, nesem vám "noviny":
https://www.epochtimes.cz/2020/12/15/18-statu-usa-zalovalo-u-nejvyssiho…
https://www.epochtimes.cz/2020/12/16/generalni-reditel-spolecnosti-domi… záznam bohužel bez cz titulků :(
Skóroš to už aspoň pro mne vypadá jako dějiny napsané předem...bez svobodného výběru, samozřejmě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Pragmatické shrnutí a podrobný popis možností vývoje v USA do lednové inaugurace:

Jakub Lepš: Šance, že by se Joe Biden nestal prezidentem USA, je naprosto nepravděpodobná
https://www.youtube.com/watch?v=LwnP4VDfgAI

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

No nazdar...

MAP 750 NOREXIT! Brusel má strach že NOREXIT 2021 způsobí dominový efekt rozpadu EU Miliardy EUR fuč
https://www.youtube.com/watch?v=R4ligD-PuR4

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Ono už je Norsko v EU?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Norové jsou chytří, 70 procent jich hlasovalo pro nevstup, ALE bohužel musí respektovat EU legislativu, protože EHP, tedy to samé proč asi Brexit skončí tvrdě, že Makrela chce, aby GB se zavázala aplikovat legislativu EU, ALE tu budoucí, co teprve přijmou :D
Navíc musí sypat peníze do fondu EHP a navíc nmají horské fondy a velkou kupní sílu obyvatel protože ropa, takže drahé výrobky by mohl dovážet někdo jiný než EU na svůj trh, na kterém norsko JE součástí ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

začít úplně jinde.

1) Hlavní premisou je (ne)vzdělanost "lidu".
https://www.libraryjournal.com/?detailStory=How-Serious-Is-Americas-Lit…
Čtvrtina DOSPĚLÝCH US občanů/obyvatel (43-46 MILIONŮ) je zcela nebo funkčně NEgramotná. Pokud tedy zvládají čtení a psaní, je to zhruba na úrovni US páťáka - tedy někde na úrovni evropského druháka. Slabikují, chápou smysl krátkých vět, NErozumí obsahu souvětí+souvislého textu, nezvládají pravopis a mluvnici, neumějí používat interpunkci. Většina těchto lidí neovládá nebo ovládá na nejnižší úrovni angličtinu.
Další desítky milionů US obyvatel sice mají "high school", což by mělo cca odpovídat evropské maturitě, ale ve skutečnosti jsou vzdělanostně někde na úrovni našich osmáků-deváťáků. Ovšem s tím, že mají indoktrinováno, že celý svět mimo USA je NEpřítel.
Pouhých 29% US obyvatel má cestovní pas. To ale NEznamená, že také někam vycestovali. Většina obyvatel USA po celý svůj život nepřekročí hranice svého státu A dost z nich ani hranice svého okresu.

Takže 2)
S takovým materiálem má propaganda extrémně snadnou práci. "Spořádaný" obyvatel se bojí a je proto od útlého dětství krmen důvody ke strachu - nepřátelský svět vně i uvnitř hranic, paranoia, "nutnost" být ozbrojen, poslušnost vůči vrchnostem... Amík "uvažuje" v intencích své NEvzdělanosti a chová se - pro nás - jako mentálně retardovaný a v nejlepším případě jako infantilní. je silně emotivní, důvěřivý a zárovň paranoidní, nechá se sebou "vorat", nemá schopnost vytvořit si vlastní názor, přejímanou propagandu si neumí ověřit a ani nemá potřebu si cokoli ověřovat. A není schopen improvizace.
Žije v bublině své "komunity" a mimo ni je ztracen a ohrožen.

3) O politiku v našem slova smyslu se vůbec nezajímá. Jednak ničemu nerozumí a neumí si nic zjistit; a jednak je to "neslušné". Kdo se zajímá o politiku, společnost, ekonomiku, je potenciální komouš a toho je nejlepší zabít. Tečka. Za tečkou už není NIC.
V USA je sice slovo "komunita" snad nejfrekventovanějším pojmem, ale ve skutečnosti znamená izolaci od vnějšího světa, strach z něho a odpor nebo nenávist k němu. Běda tomu, kdo se byť jen pokusí vytvořit nějakou větší sociální skupinu na úrovni třeba okresu. A stokrát běda tomu, kdo by se chtěl zabývat nějakým celospolečenským problémem.
Leccos změnilo posledních cca 30 let, kdy se masy lidí přesunuly z venkova do velkých měst. Pokud nevytvořily vlastní ghetta (tedy důsledně izolované skupiny, de facto vlastní samosprávy uvnitř měst) nebo se nevčlenily do již existujících, bincají se v prostoru, který nemá s tím, z čeho vzešli, nic společného.

Takže žádná "revoluce" v USA nebude.
Ani republikánská, ani demokratická, ani jiná. Ani jedna mocenská skupina totiž nemá k dispozici větší skupinu lidí, jíž by mola DŮVĚŘOVAT.
Abyste mohl udělat revoluci, potřebujete docela slušnou hromadu lokálních pinožičů ochotných nasadit svůj čas a bezpečí pro společnou věc. Ale nic takového v US atomizované "společnosti" neexistuje.

Nestane se tedy vůbec nic. Vše pojede jako dosud, dokud nedojdou zdroje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Občane, já si dodělával maturu z jiného oboru (protože číslo oboru co jsme měl, bohužel) a můžu v klidu prohlásit, dnešní maturanti u nás jsou na úrovni 8 třídy v době kdy jsem končil já základku... Jasně jsou výjimky, ale jaksi většina...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Coby jedna z mála mocí na světě, zejména " díky" stále to onomu válečnému hospodářství, nastartovanému před cca 80 lety.

Na ja, vstali ale noví bojovníci.
Takže raděj jim ty zdroje přejme, ať je mají doma.
Ale to i těm novým bojovníkům (sankce proti Rusku srovnej se sankcemi proti poversailleské a pošpanělskochřipkové Deutsches Reich ?), i těm je přejme tak, aby si pro ně nemusili dojít , naštěstí my už toho tolik svého nemáme.
Zmar a chaos se totiž dá dycky dovézt odněkud jinud. Zdroje na tohle jsou dycky, to by jinak to válečné hospodářství zbankrotovalo.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Já tam viděl Antifu a BLM.

Vypadali úplně jako revolucionáři schopní všeho a řízení z pozadí.

Čím větší idiot, tím lepší revolucionář.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Na úspěšnou revoluci potřebujete IQ, strategické schopnosti a mozek. Nejenom umět rozmlátit výlohu či zmlátit do krvava invalidu na kolečkovém křesle - což je maximum co Antifa a BLM dokáží. Úspěšné zakončení revoluci navíc po čase vyžaduje konstruktivní plán se schopností tvořit, ne jen destruovat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Vy jste vystudoval psychologii a matematické modelování a nedokážete to prokouknout?

Antifu a BLM někdo řídí z pozadí. Jinak by po nich šla justice natvrdo, pomlouvaly by je média.

Sám jste napsal tenhle článek
https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/obecne-o-strategii-valce-utocich-gl…

To vás nenapadne, že je AF and BLM používají globální síly na špinavou práci?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vivat Bidet! To bude jízda!

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pepku Bidete v bílým domě
vždycky druhým budeš pro mě
za Doníkem či Kanalou
naději máš pramalou
že tě přejde třes,
kams to, dědo, vlez.

Nebudeš Státům dobrý maskot
vidím tě a myslím na skot...
žádný wapiti a karibú
ale jen bú a bú a bú...
Kravince v bocích sláma v tlamě
takhle působíš Pepo na mě
je mi tě, Pepíku, líto
tak si to užij náležito.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Zeman a osm trpaslíků
kteří se ještě koupou v mlíku
to už je taky minulostí
zdali se kandidáti postí?
Kdopak se stane pánem Hradu?
Bude mít knírek nebo bradu?
Bude mít roušku barvy duhy
na saku rudobílé pruhy
modré galoše, bílé star
nebude ani příliš stár.
Skočí si z mostu do Potomaku
budou ho vítat na Staromáku
davy pražských darmošlapů.
A já? Furt do práce šlapu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Aby zas nedošlo k mýlce a sranda se zas nestala fraškou.
Přinde normálně v obleku, kravata asi modrá, tváře ale rudé, pod pleší mravokárající obočí a v srdci jen pravda a láska, jen občas nějaká ta raketa nebo helikoptéra, bez toho to nejde, nikdy to bez teho nešlo.
Projevy budou profesorsky naduté , ale kolorované kvalitně zmarketingovanou člověčinou...když tak uvažuju, tuhle část projevů byste mu mohl pomoct smolit Vy, ne, ano ?
Rozplakat celé davy však dnes již tak snadné není, to by mu asi musela pomoct hyperinflace nebo úspěch v tom jeho snažení militaristickém.....rozplakat pouhým prodejem etosu, to už je dneskaj na Nobelovku míru. Rozesmát ano, na to obyčejně stačí nějaký článek nějakého ekonoma.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

ke správným hrobům.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

nové nechá zřídit.
Nebo se sám zřídí ...a pak se vymluví např. na stařeckou demenci nebo na cukrovku.

Hroby jsou maličkost, prezident je velikost.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

A hlavně - aby plakali na těch správných!

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Dnes jsem v rádiu v práci slyšela ódy na hrdinného generální Pavla. Nevím zda kniha či film, ale říkali něco o výjimečné cestě životem.
Hlavou se mi honily vzpomínky na vyprávění pamětníků na válku a nechápu proč je oslavován tento člověk.
Mladému kolegovi jsem odpověděla na dotaz o koho jde, že byl nejdříve komunista a velebil SSSR a po převratu vlezl do NATO a kdyby přišel ručníkář, bude z něj muslim

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Americké bezpečnostní složky po zprávách médií o sofistikovaném hackerském útoku na vládní instituce potvrdily existenci „významné a pokračující“ kampaně, která „ovlivnila sítě ve federální vládě“. Federální úřad pro vyšetřování (FBI), agentura pro kybernetickou bezpečnost (CISA) a úřad ředitele amerických tajných služeb (ODNI) ve společném prohlášení uvedly, že se stále snaží zjistit rozsah útoku.
Experti a média hovoří o pravděpodobné ruské špionáži, přičemž incident je označován za možná nejzávažnější hackerský útok posledních let. První zjištění nasvědčují tomu, že pachatelé měli několik měsíců přístup ke komunikaci mezi vládními pracovníky a že pronikli do sítí několika amerických ministerstev. Kromě toho mohly být zasažené i technologické firmy či mobilní operátoři, píše zpravodajská společnost BBC.
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/pocitacovy-utok-stolet…

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

To je podstatné.
Úplně někdo jiný rozhoduje o tom,kdo bude prezidentem USA.
Voliči jsou jen kompars,aby to divadlo mělo šmrnc.
Jak se musí cítit Biden,přeci o tom falšování už ví,je to charakterní osoba,nebo zvrhlík,podle toho se můžeme řídit.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spíše prostředek k tomu, aby se pracně a draze vyrobené "veřejné mínění" mohlo zvěcnit v něco faktického, v něco, co má výkonnou moc (byť je tento výkon dán nějakou jinou mocí, například tou, která vytvořila ono "veřejné mínění").
Komparsem jsou ti, co k volbám nechodí a jejich děti a vnuci (vnukyně prominou), když už. Nebo třeba ti, které na nějaké svatbě, někde daleko v Asii, vybombarduje letka takto zfalšované moci.

Falšování je možné jen v případě, že si stěžuje na falšování strana, která v divadle propadla. Jinak ne, jinak by to totiž mohlo poškodit pověst divadla. Ovšem i tak platí, že fakt falšování je prokázán až před soudem, například před soudem, který je do jisté míry jmenován lidmi podezřelými z falšování. Což ovšem naráží na problém zvaný " točíme se v kruhu".
Pakliže je zde pak i podezření na zfalšování " veřejného mínění " (například při pomoci obrovských peněz a ještě větší masmediální moci)....situace se dále komplikuje, neboť zde by z aktivní své účasti na falzifikačním procesu mohly být podezřelé masy a masy lidí, no řekněme si upřímně - celé davy , zástupy !!! To už se pak točíme na ruském kole, rychlostí zvuku.
Já bych to nechal na onom " In God we trust", šak on si Hospodin vyvaleného národa už poradí, zkušenosti jsou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Když jdete dělat kompars,tak si Vás zapíši,aby jste mohl dostat odměnu,podobně u voleb,také si Vás zapíší,ale odměna více daní.
Podezření,falšování,ovlivňování veřejného mínění,nám dokazuje Soros a slohové na jeho výplatní pásce.
Nejdřív má dělat člověk,společnost,vyloučit ze svých řad ty,který ničí spravedlnost.
Když všechny možnosti nenapraví soužití,bohužel,můžeme jen spolehnout na Boží mlýny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

A hraje fér (co se týče otevřenosti) , většinou skutečně tvrdí to, co pak i dělá, popřípadě se přizná k tomu, co dělal. Pamatuji se , jak přiznal i prachy vražené do převratu na Ukrajině, anebo jak vyzýval vlády ať jeho hedge fondu (on ale psal že " podnikatelům") pojistí případné ztráty, kdyby investice na Ukrajině ukázaly se být ztrátovými, z důvodu nestability či korupčnosti režimu.
Jsou daleko mocnější tvůrci veřejného mínění než on. Kteří neříkají nic, jen jednají.

Spravedlnost ničí velmi např. stávající finanční systém. Soutěží o fiat měnu zatíženou úrokem ale takřka všichni, každý v ní chce uspět.
To tedy chcete vyloučit ze svých řad i sebe ?
Co pak nastane , den poté? Kdo by pak vylučoval ?!??

" Soužití"...to je nějaká proromská iniciativa, ne ?
Ta všecky možnosti nenapraví.

Kompars jenom zírá nebo se na povel směje či tleská. Zvolit si program nemůže, ani představitele, respektive účinkující.
Vy svůj hlas ve volbách prodáváte ?
Za kolik, zhruba, zaokrouhlete na stovky...

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to zajímavé, v Česku všichni vědí, že v USA se falšovaly volby. Odkud se to dozvěděli?

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odkud se Češi dozvěděli, že se volby falšovali v Bělorusku?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)