Dvě důležité okolnosti

Autor

Zítřejší článek pouštím hned - mám dojem, že jsem zase jednou první. Začnu pěknou bombou. Tak bombastickou, že nechci, aby mě někdo předešel.  

Víte, ten vrbětiský sklad číslo 16, kde Čuk a Gek údajně nainstalovali pekelný stroj, který měl vybuchnout mnohem později v Bulharsku, tak ono to tam nevybouchlo jen tak z ničeho nic. Ono tam nejdřív hořelo. Hořelo to tam v klidu a tak dlouho, že stihli dojet hasiči a palubní kamera hasičského vozu zaznamenala ten požár. Pak hasičům někdo řekl, že ve skladu je munice a ti na nic nečekali a rychle vypadli ještě dřív než to buchlo. Zde ona fotečka z palubní kamery hasičského vozu: 

hořící sklad ve vrběticích

 

Ten internet je sviňa - všechna videjka i fotky tam jsou nafurt... 

Vyzývám všechny amerikanofily, přátelé EU, vyzývám vrchního státního zástupce Zemana, vyzývám celý náš slavný poslanecký bezpečnostní výbor, aby to vyvrátili. Aby ukázali, že jde o hoax. Vyzývám všechny skutečné novináře, aby to okamžitě jeli ověřit k místním hasičům, totéž by mohl udělat Okamura i Volný. Vyvraťte mi to. Řekněte, že to bylo jinak, že mám fotku jiného skladu na jiném místě, že se jedná o něco úplně jiného. 

Jak můžete na fotce vidět, ve skladě, kde údajně nic nemohlo hořet, to hoří docela pěkně a když vidíte všude ty naskládané palety, tak máte přímo chuť věřit vrchnímu čučkaři, že Vrbětice bouchly na základě diverzní akce tajných služeb. Jestli totiž sklad nejdřív v klidu hořel a pak vybuchl, tak je to celé poněkud jinak že? Nebo nám tam Čuk a Gek prostě nalili benzín na palety a zapálili dlouhou zápalnou šňůru? 

Tím se také do jiného světla dostává ono úmrtí těch dvou zaměstnanců. Asi je tam Čuk a Gek popravili ne?  Nebo se chudáci kluci snažili zachránit nějaký šlendrián a vybuchli i s hasičákem v ruce, jak se snažili uhasit neuhasitelné? 

 V jednom bychom tedy měli jasno... Takže se pusťte do vyvracení. Vrábel a jeho sémantické vize by se mohly zapojit ne? 

 

Teď ta druhá věc... Proč se nám premiér i vicepremiér tak krásně připosrali a kdopak je donutil...

Víte, všichni jsme si velmi snadno udělali názor, že na Andrejka byl vyvinut osobní nátlak. Že mu pohrozili ztrátou svobody, hrdla či Agrofertu. Že mu pohrozili únosem Moniky, prostě že nátlak směřoval přímo na jeho osobu. Možná také vytáhli nějaké materiály, které na něj měli a tak se stalo, co se stalo. Dobře, to je hezké a zřejmě i pravdivé... Ale nedostatečné. 

Ono totiž vůbec nemuselo jít o Babiše osobně. Ono to mohlo vypadat podobně jako se tlačilo na Háchu v březnu 1939. Mohlo se tlačit přes nedozírné ekonomické škody této republice. Uvědomme si všichni, že 90% našeho exportu jde na Západ, že jsme provázaní s automobilovým průmyslem v Německu, že naše vodovody jsou v rukou Francouzů, že naše banky jsou všechny propojené s těmi západními a že Česká národní banka je z definice "nezávislá instituce", což v praxi znamená, že poslouchá úplně jiné pány než ze Strakovky.  

Ono je klidně možné, že obětovat stomiliardový vývoz do Ruska a dostavbu Dukovan byla vlastně jen malá oběť. Že nám hrozil mnohem větší propad směrem nach Westen. Že nám hrozilo spuštění zničující inflace, zhoršení ratingu a jiné podobné sviňárny kterým se prostě nedá bránit. Jste připraveni tohle risknout? To je mnohem větší průser než požadavek sedět doma za koronaviru. 

Chceme v čele premiéra, který se neposere, ale také je možné, že to byla v podstatě jediná možnost. Abychom nezjistili, že se stejně příště posere i Okamura i kdokoliv jiný, protože prostě EU je všude kolem nás, nikdo nás šetřit nebude a mohou nám udělat podstatně víc, než jen vyhrožovat premiérovi ztrátou jeho firmy. Je dost dobře možné, že vůbec nešlo o Babiše ani Hamáčka, ale šlo o republiku a jakýkoliv vzdor by byl mnohonásobně dražší než ztráty směrem k Rusku. 

Nebo jste někdo připraveni nést ekonomické důsledky spojené se zhroucením měny? Jste ochotni nést důsledky v podobě masové nezaměstnanosti? Nebo jste si jistí, že šlo pouze o osobní nátlak? Já bych byl s hodnocením opatrný. Já vím, že je to nepravděpodobné, ale on také Babiš možná obětoval Agrofert i svojí politickou kariéru, abychom se všichni zítra neprobudili bez úspor, protože mateřské organizace našich bank "změnily finanční politiku". Nezapomínejte i na tuto variantu, protože je to varianta docela pravděpodobná. 

Ono je klidně možné, že si nás koronavirem opravdu otestovali - ale obráceně. Že jako národ nesneseme žádné nepohodlí, že potopíme jakoukoliv vládu, sotva bude chtít nějaké uskromnění a trochu disciplíny. Pak napochodovali za Andrejkem a řekli mu, co se stane, když nezveřejní Vrbětice a nevypoví ruské diplomaty. 

Tohle si musíme všichni uvědomit - že nás drží v šachu a pokud se máme vzepřít, tak to bude všechny stát mnohem víc než rok na houm offisu a zavřených hospodách. Jestli nejsme ochotni nést následky toho, že se vzepřeme, tak se logicky posere každý premiér. Přeberte si to jak chcete - hlavně vy na Pravém prostoru - nadávejte mi jak chcete, ale jestli nejste schopní bojovat a chcete aby to za vás vybojovali jiní, tak se do ničeho raději nepouštějte a počkejte, až nás zase někdo odněkud osvobodí a zavede svoje pořádky. 

Já vím, že vám říkám ošklivé věci, ale je to tak. Možná vůbec nešlo o Andreje a Hamáčka, ale šlo o nás všechny - o hypotéky, dluhy, úspory i pracovní místa. A berte jako dost reálné, že kdyby se Andrej vzepřel, tak už byste to poznali v peněžence. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (360 hlasů)

Komentáře

A pro co ty potomky vychováváte ? Aby jste je pak pustil do světa jako otroky ?
Tady máš synu/dcero to jsem pro tebe vybudoval.... no vlastně nechal rozkrást. To víš nechtěl jsem si moc špinit tak jsem přijal tu pohodlnou lesklou klec.
Ale ty už si nějak poradíš.
To je dokonalý příklad vaší generace, která slízla smetanu a nám nechala zuboženou zemi. Jen udržovat status quo, abych si mohl v pátek vypit držku/aby se můj styl života moc nemusel měnit. Co kdybych pro to musel něco udělat.
To jsou cíle vytyčené vaší generací.
Na váš věk je tragické, že vás život nikdy nenaučil prostou lekci.
Ne nedosáhnete vždy cíle,vrcholu, který si vytyčíte. Ale pokud si nevytyčíte cíl žádný, tak taky žádného cíle nedojdete. Budete jen slepě bloumat od ničeho k ničemu.
A proto jsme výsměch většiny světa. Proto máme v poměrně vyspělém okolním světě suverenitu a životní úroveň banánové republiky. Všichni vidí, že nemáme žádný společný cíl ani zájem. Tak nám podsune ten svůj.
Jen se zeptejte čím jsme jako země slavní. Jděte a ptejte se co o nás řeknou lidi z jiných zemí co o nás ví.
Ta odpověď číslo jedna je :
PIVO
To dokonale vystihuje naši zemi, náš státní znak. Banda vypitých blbečků, kteří nikdy ničeho nedosáhnou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

Velmi dobře Jste to vystihl. Spadám do kategorie kterou popisujete. Příliš mnoho lidí však nechce překročit svoji komfortní zónu a nechtějí slyšet nic co by je z ní mohlo vytrhnout. Bohužel.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Pane, kolik Vám je? Co to plácáte za nesmysly? Kam nás zatahli- "Flaška", Šlohpero", Milouš, tak takové to je! Můžete lidu poradit, co má dělat? Leda kulový!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, nic ve zlém, ale máš poněkud bujné, až romantické představy, že se dá z autoprůmyslového kolotoče jen tak hupsnout dolů na pevnou zem.
Nedá, ani náhodou.
A jestli ano, škody by nesl především prodejce finálního výrobku, což není ČR ani náhodou.
Ach, ano, centrální banka. Tak nějak mi schází rozumné zdůvodnění, PROČ by si na podvodníky, kteří ofiko ovládají tuto instituci, nemohla vláda došlápnout.
Pokud by skončili v CPZ (cela předběžného zadržení) na 48 hodin hezky v nočním úboru a bez šmrdlafónu, asi by jim změkla kolínka. Vše ostatní jsou jen hloupé dřísty, které mají přikrýt provázanost vlády se zahraničním byznysem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (28 hlasů)

by doslo i k likvidaci dodavatelsko-odberatelskych vztahu, a zisky zapadnich firem by byly Halik jake ?
Nizsiii, Halik, kua nizsiii ....

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne. Když se ekonomicky položí země, co se stane? Všechno má nízkou hodnotu. Pak se přijde a vykoupí se všechna aktiva pod cenou. Jakpak to bylo na Ukrajině??
Vyplatilo s to mladýmu Bidenovi nebo ne??

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

nějaká aktiva, která by se dala vykoupit pod cenou?
Co jste to pro pána Jána vychlastal(a)?

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

Důlní zákon a nerostné bohatství, stát má lesní půdu i zemědělskou. Máme ČEZ, elektrárny.
Pak je majetek měst a obcí.
A pak je majetek firemní.

Všechen tento majetek, aktiva státu, měst a obcí i firem, by se v případě pádu měny a hospodářství, vykupoval pod cenou. Jako na Ukrajině. Nebo třeba v Mozambiku.

Na to netřeba chlastat, aby to člověk viděl. Vám to taky doporučuji.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Vždycky je ještě co zprivatizovat a zdanit, i když si myslíme, že už to ani nejde. A pokaždé nás přesvědčí o opaku, že lze ještě něco najít. V našem případě jde o přesměrování a odklonění finančních toků do penzijních fondů (čili plaťme, ale důchod nečekejme, ten za nás vyčerpá někdo jiný), privatizaci zdravotnictví, lesní a zemědělskou půdu, zámky. Vždy se dá ještě něco najít. U OKD si také všichni až na Bakalu a spol. mysleli, že důl je díra v zemi, kterou nelze odvézt. No a Bakala našel byty 40 tisíc horníků.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

průběžně financované zdravotnictví formou zdanění lopaťáckých mezd ovšem nejsou aktivy.
Pletete si pojmy s průjmy.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Problém je v tom, že na rozdíl od Ukrajiny 90% aktiv , ne-li více patří občanům a firmám z BRD. A Němci, jak je známe z historie, na svůj majetek si nedají sáhnout. Takže rozhodně nějaký pád ekonomiky, bez toho, že se položí i EU, rozhodně nehrozí. I kdyby ve vládě seděla parta šimpanzů, na ekonomiku to má dopad minimální. Jo něco jiného je přijímání imigrantů, nastavení daní z nemovitostí , tak, že domorodci budou lézt po stromech a podobné zákony, aby se zde opravdu žilo "dobře". To reálně hrozí, ale pád ekonomiky- nepřípustné!
Museli tedy AB ukázat něco jiného, co ho řádně vystrašilo.
K první části: Jednou z příčin, dle majitele IMEXU P Bernatíka, byla závada na elektroinstalaci. Tehdy mu to nikdo nevěřil a hle, existují od požáru záběry od hasičů. Technický stav budov měl na starosti majitel, tedy stát. Čili žádný super časovaný extra budík, která měl zazvonit někde nad Bulharskem, ale obyčejný požár.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, nezlobte se, ale není co vyvracet a není to důkaz čehokoli. Připomínáte mi novináře, který zveřejní fotku politika, kde vedle něho stojí nějaký Al Capone a má to být důkaz, že politik je v nějakém smyslu dobytek. Hle stýká se s takovými lidmi.

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tedy Alexi... mně to přijde důležité dost. Jestliže nejprve v klidu hořelo a pak teprve bouchlo, tak to nevypadá na ruskou rozbušku... 

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Vidláku do tohohle se zatáhnout nenechám, pak se divte, že lidé vyslovují soudy, že za tím stojí CIA, protože to trvá dlouho, za důkaz považují od kdy policie či politici vlády něco věděla nebo věděli, atd, tad. Ti lidé se snad domnívají, že policie přijede na místo činu, mrkne a ví, co se stalo a kdo je pachatel.

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi o to mi vůbec nejde... Já jen nějak nedokážu pochopit, jak se dělá "státní terorismus" pomocí ohníčku. Já vůbec nedokážu pochopit, jak se tam naši ruští matlalové dostali. A tak nějak předpokládám, že jestli tam dali nějaký pekelný stroj, tak to mělo vybuchnout rovnou ne? O nic jiného mi nejde. A vsaďte se, že moje zvědavost nebude stáními orgány nikdy uspokojena. Nikdy se nedozvíme víc než co jsme se už dozvěděli.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

kde je jasně uvedeno, že hasiči vyráželi k nahlášenému POŽÁRU ve skladu č. 16. A ten požár se také pokusili zprvu hasit.
O žádném VÝBUCHU není v tiskové zprávě HZS nikde ani písmenko. K tomu totiž došlo až POZDĚJI, v průběhu rozhoření se POŽÁRU do nezvladatelné síly, kdy i profesionální hasiči byli nuceni se stáhnout (naštěstí).

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

Píše se tam několikrát o výbuších. Jeden z nich klidně mohl být iniciační.

„Ozývají se výbuchy, je tu plamenné hoření na střeše.“…. „Hasit se to nedá, zahajujeme obranu.“ … „Dochází k sérii velkých výbuchů, cisterny jsme odstavili do bezpečné vzdálenosti.“ Takto zněla PRVNÍ hlášení z vysílaček profesionálních hasičů z místa mimořádné události...."

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

In reply to by Hrdinný Dezertér (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže potvrzujete co rekl Vidlak, tedy ze vybuch jeje nansledkem pozaru ne roznetky :D A pozuo by tak dlouho, že hořel žo nekdo viděl+nahlaasil a doi hahasisia ak další doba když odjeli a bouchlo, tedy díky , pro mě jste potvrdil slova vidlaka i kdyz to jste asi nechtel :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Hrdinný Dezertér (neověřeno)

Trvalý odkaz

profíci přijeli na místo požáru, resp. výbuchů až jako poslední.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Samotné foto (dnes je však fotomontáž záležitostí minut) neznamená skutečně nic, v podstatě v tomto případě jde jen o nízkopodlažní budovu , ve které zřejmě (klidně může jít o filmovou scénu) propukl požár .
Až kontext může z fota učinit dokumentační prostředek, nebo prostředek propagandy.

Už kdysi dávno jsem tvrdil, že budeme stále doplácet na to, že nemůžeme mít důvěru v mnohé zdejší instituce a organizace, tak zkompromitované zejména v časech mafiaprivatizací.
To jsem ještě netušil, že jednou bude mafiaprivatizační bejby nám vládnout a partaj promafiaprivatizační ho bude chtít sejmout a vystřídat, že prý je nedůvěryhodným.

No nic, pokračujme v morbidní zábavě.
Co třeba nějaký šílený holandský komunista, s přispěním komanda nějakého břicháče....šlo to v případě Reichstagu, proč by to nešlo v tomto kiosku ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Tato jednotka také pořídila zřejmě poslední fotografii tohoto skladu ještě před výbuchem.
!!!
Ještě před výbuchem - průser, co?

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

SaturniN, jakého kdy Babiš potkal.
Že se nestydíte bourat mu domečky a rozšlapávat bábovičky!

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Psal jsem o tom jak to probíhalo. Ten sklad byl 1,3 km od mého baráku. Můj syn tam byl na zásahu. Znám lidi, kteří tam dělali a připravovali na expedici tuto zakázku. Ti vylučují vniknutí cizí osoby. Tady se vykládají dvě verze.
1. špatná manipulace s municí
2. úmyslné zapálení ze strany majitele a oba pracovníci si užívají v zahraničí
Psal jsem i o zabezpečení skladů. K tomu bych doplnil, že tyto sklady byly zabezpečené elektronickými zámky, kde jste do jedné minuty museli zadat správný kod.
Nebyl to první incident v těchto skladech. Ale tyto případy pouze dokreslují, že manipulace s municí není nikdy bezpečná, bohužel i můj spolužák zemřel při práci výbušninami a vyloženě blbě, ale toto má souvislost se zdejším VTUZM.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

JVC omlouvám se, že jsem si Vašeho odkazu nevšimnul. Ale byl jste rozhodně první, kdo na to upozornil. V dalším článku se o tom neopomenu zmínit. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

A

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak o kousek výš JVC popsal zabezpečení objektu.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

P

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kolem byl dvojitý plot z drátěného pletiva s ostnáčem nahoře. V dobách, kdy sklad střežila armáda, byl obvod rozdělený na úseky, uprostřed byl kotec se psem. Při narušení signální stěny se automaticky otevřela dvířka do úseku a vyběhl pes. Jiné úseky byly střežené strážným. Po odchodu armády byli jenom vrátní u vchodu do skladu. O plotu se říká, že v něm byly díry od divočáků, kteří se tam přemnožili, proto nebylo zrovna bezpečné pohybovat se v noci po lese. Ještě po prvním výbuchu jsem tam byl na hřiby, při pohybu v lese jsem dával jenom víc pozor kam šlápnu. Střežení policií bylo slabé, jako znalec prostředí bych se dostal k muničáku. I za působení armády jsem prošel za pásku na hřiby a bez problémů se na jiném místě vrátil.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

houby, druhá věc je lozit za dva ploty, zvlášť když mezi nimi pobíhá nadržený trotl, který se těší na opušťák za vzorný výkon služby, jsa poučen, že má mířit na nohy výlučně od pasu nahoru a že narušitel musí vždycky spadnout dovnitř, nikdy ne ven, a pokud se tak náhodou stane, má se ihned postarat, aby ležel na té jedině správné straně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Nedá mi to se zeptat: kdo probudil psa?

P. S.
V armádě jsem strávil dva roky...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Psa probudil Blatný. Měl na to několik stupňů PES 1 až PES 5 . Pak mu došla čísla.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Byli přivoláni hasiči - BYLI!, to potvrdila i telka, včetně toho jak správně vzali roha poté, co zjistili, že jde o bouchačku.
Takže šlo nejdříve o zahoření a to mohlo trvat nějakej čásek.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

"„Ozývají se výbuchy, je tu plamenné hoření na střeše.“…. „Hasit se to nedá, zahajujeme obranu.“ … „Dochází k sérii velkých výbuchů, cisterny jsme odstavili do bezpečné vzdálenosti.“ Takto zněla první hlášení z vysílaček profesionálních hasičů z místa mimořádné události......
.........................Po příjezdu jednotek HZS Zlínského kraje na místo události (sklad č. 16) provedla první jednotka HZS ZLK Slavičín průzkum ze severní strany hořícího objektu. Vzhledem k nepravidelným výbuchům nebylo možné provést průzkum i uvnitř objektu a bylo rozhodnuto o ústupu. Tato jednotka také pořídila zřejmě poslední fotografii tohoto skladu ještě před výbuchem...."

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

spíše dokazuje, že nejprve hořelo, pak to bouchlo a autorizuje tu fotku (nejprve) hořícího skladu. Nevím proč tohle hlášení nejdřív nenařídil čučkař Koudelka z webu HZS odstranit. No, každý chybujeme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

no tak Vám teda pěkně děkuju pane vidláku... sem si musel tu kokotinu z kundry vypadlou přečíst znova. No, s trochou fantazie se to i dá naroubovat na tu kundrovinu tak, aby to tam nejdřív blaflo:

1. Čuk a Gek s pixlou semtexu začnou vzývat Čenoboga, získají nadpřirozené síly a okamžitě se přemístí do skladu č. 16, pixlu nastraží mezi bedny co se mají vyskaldňovat, pohrajou si s časovačem a tradá se dále toulat krajinami českými. Pokud na nadpřirozené síly nevěříte, tak se tam vloupali převlečení za houbaře.

Každopádně primární cíl bylo... eh...kura jak to tam ten pablb napsal... zajisti, aby byly zbraně znehodnoceny s pomocí výbušného zařízení umístěného do zásilky... což by se dalo i blbou pixlou semtexu. Cíl totiž není zničit zásilku nebo odpálit celý muničák, ale udělat z bulhara nedůvěryhodného blbce, kterému sem tam bouchne jeho fajnové zboží.

2. zbrojíři během vyskladňování zboží narazí na pixlu se semtexem, ten s cigárem v papule ju otevře - bůůům práááásk, co může to chytne... no haluz, bo všecky ty výbušné krámy jsou ohnivzdorné, žejo. Tomášu, zvedni si ruku a pojď hasit, já volám hasiče!

3. oheň se šíří, a ohnivzdornost beden je zkoušena s realitou.

4. ohnivzdorné bedny asi nejsou zas až tak ohnivzdorné jako před dvaceti lety...

5. přijíždějí hasiči, první droboučké výbuchy, synci si zrobí fotku a zdrhají, bo to v tom skladišti nějak divně začíná práskat.

6. Čuk a Geg zjišťujou u svých nadřízených, jestli dostanou výplatu i za tenhle výkon. Zaskřípou zubama, a za měsíc to zkusí znova.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Omlouvat,ochraňovat Babiše nepomůže,to co popisujete nás čeká stejně.
Nevěděl už o tom Banič,když odklidil Moniku a děti do Tuniska?
Naše obchodování s Ruskem,neohrožuje Německo,Francii,spíš je to záměrem USA,přestat odebírat od Ruska plyn a ropu.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

křidýlka k bombám a chytl jim přitom transparent se zdravicí Islámskému státu. Pak to bouchlo a bulharský dopravce ostrouhal.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak Vidláku nejste první, máte "jen" 2 roky zpoždění, foto je z článku na Idnes:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vrbetice-vybuch-exploze-foto-plameny…
V té druhé vaší teorii máte ovšem díru jak vrata do stodoly, takže zlotřilý Západ vyvine neuvěřitelný tlak na hrdinu Babiše hrozí zničením ČR a Babiš se tedy podvolí aby zachránil milovanou vlast a zveřejnění přesně co Západ požadoval a ten konečně dosáhl svého a může udělat Velké nic :) to mlčení a nepodpora z EU a minimální povyk z USA je víc než vypovídající. Podle mě jde spíš o vnitřní politiku a tipnu si, že skutečným cílem je doražení Babiše tj odliv levicových voličů od ANO, protože pravicoví už jsou dávnou pryč a hlavně odvolání Zemana a tím umožnění hladkého sestavení vlády demobloku po vyhraných letošních volbách. Zničení vztáhů s Ruskem je jen vítaný bonus a odkdy české politiky zajímají miliardové ztráty pro stát... :)

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

je na palubě hasičského vozu. To je min. ve 2m nad zemí. Na obrázku je plot 180cm a záběr je zdola. To musela být kamera na nárazníku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Vypadá to, že plot začíná níž než je pata budovy a cesta, kde bylo to auto, leží níž než plot. Kameru na nárazníku v tom nevidím. Naopak. Vypadá to i s perspektivou věrohodněji než fotky Čuka a Geka, které mohly být pořízeny kdekoliv.
Sorry, nic jsi nevyvrátil!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

ve svahu.
Za druhé naši fajermuni mají k dispozici i dodávku VW Transporter, v němž jezdí tzv. rychlá rota.
Za třetí existují hasičáky postavené na karosářské základně autobusu Karosa 734, tam je okno mnohem níže, než dva metry.
Za čtvrté existuje hasičák na základně Tatry s vojenskou kabinou určenou k pancéřování. Výška střechy kabiny je pod 3 m.

Z jakého auta se fotilo a jak vysoko byla kamera, se můžeme jen dohadovat, pokud nám to nenapráší JVC, když je místní a jeho kluk tam prý statoval.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Za šlendrián - jak co se týče bezpečnosti skladování výbušnin...tak i jejich dodávek někomu, kdo mohl přeprodávat munici teroristům.

Které všechny organizace a kteří lidé tu odpovědnost měli a mají ?
Netýká se to náhodou i té slavné BIS .......:----()

Vyvinit se z odpovědnosti způsobem takovým, že se to hodí všecko na momentálně produkovaného nepřítele....to by byl majstrštyk....navíc z toho ještě vytlouct politický kapitál....anebo provize za jaderku....

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Na komoru.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

jste to přehnal. Zařídit něco takového jde i otevřeně dost ztuha, trvá to dlouho viz. všechny ty akce proti Íránu, ale i Turecku atd.
Nevěřím tomu v žádném případě.
Ale zároveň si vůbec nemyslím, že ta aféra je nějak moc důležitá. Ono se to ukáže podle reakce ostatních států v EU, nebo NATO. Čili nebude nic.
Včera na ARD povídali o průběhu jednání Rady ministrů zahraničí v Bruselu a jediné, co je tam zajímalo, bylo 150.000 vojáků ruské armády na hranicích a potom jak je na tom chudák Navalný. Nějaký problém u nás vůbec nikoho nezajímá.
Viz. ten včerejší nákup Sputniku V Rakouskem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)