Budoucnost odlišná od té volební

Autor
Štítky

Dnes začnu jednou osobní vzpomínkou... s Petrem Hamplem jsem se poznal zhruba před tři čtvrtě rokem u mě na zabijačce. Povídali jsme si dlouho do noci, Petr mi nasvítil úhel pohledu, který jsem do té doby neznal a předložil přede mě celou řadu slušně zpracovaných důkazů nad naší neradostnou budoucností.  Mluvil o tom, kterak jde všechno do háje, jak se přijímají rozhodnutí na vrcholové úrovni, mluvil o připosranosti elit - i těch globálních. 

Ale kdyby mi tenkrát před půl rokem řekl, že v Hradci Králové budou stát na letišti tisíce nových aut kterým chybí komponenty, že se budou zavírat elektrárny, že obrovské technologické firmy budou dobrovolně zavírat provozy a ve jménu světlých zítřků se budou tvářit, že fyzikální omezení nejsou problém, že se bude mluvit o konci nejen uhelných, ale i plynových kotlů, že Škodovka ukončí výrobu úspěšné Fábie Kombi právě proto že je úspěšná a díky ní nesplní zelené kvóty, že porostou ceny za elektřinu i plyn, že se začne chystat další deindustrializace a i ty poslední továrny mají být odsunuty někam pryč, kdyby mi řekl, že cena oceli a dalších materiálů vzroste klidně i o 100% ... a že se všichni budou tvářit, jako že se nic neděje... kdyby mi Hampl tenkrát v zimě popsal současnou letní realitu, tak bych mu řekl, že je blbej a nechtěl bych s ním kamarádit. 

Marian Kechlibar psal nedávno o tom, že po atentátu na Ferdinanda de Este také skoro nikdo nečekal válku. V zákulisí se připravovala mobilizace, ale většina novinářů i hlavounů si válku nepřipouštěla. Když to pak začalo, prakticky všechny zúčastněné státy měly v zahraničí řadu svých občanů, kteří ještě byli v klidu na dovolené nebo za obchodem. 

Admirál se včera v diskusi pozastavoval nad tím, že celý ten Grýn dýl v převolební kampani vlastně vůbec není. Ačkoliv téměř denně slýcháme o nových šílenostech, které se na nás valí, ačkoliv slyšíme o rekordních cenách energií na burze, ačkoliv slyšíme o málo naplněných zásobnících, nikdo s tím vlastně skoro nijak neoperuje.  V tomto ohledu má koronavirus mnohonásobně větší ohlas i když už nemá loňskou sílu. 

Svým způsobem není divu - události se daly do běhu a všechno je tak rychlé, že to normální běžný člověk vlastně ještě nestihl vstřebat. Ještě nepřišly faktury za drahou elektřinu. Ještě nikou nepřišlo předvolání na kobereček, že topí ve starém kotli na uhlí. Benzín ještě příliš nezdražil. Základní potraviny se také kupodivu docela drží i když všechno ostatní běžné zboží zdražilo jak sviňa. 

Problémy mají jen ti, co zrovna staví. Ale těm také ještě nepřišly faktury obsahující 100% podražené kari sítě do betonu. Ti ještě také nemají finální cifru o kolik se jim baráček prodražil.  

A tak se v zákulisí rozjíždí nový průser první jakosti, ale na povrchu ještě zůstává zdání starého světa. Na povrchu se ještě bojuje o definici komunismu, o etiku starého kapitalistického uspořádání, ještě se v diskusích o ekonomice šermuje běžnými kupeckými počty a na základě toho se dokazuje ideologická blízkost či odlišnost. Bojuje se proti covidu, nebo se bojuje proti očkování, vydává se to za boj o demokracii, stále se ještě bojuje za sedmdesát pohlaví, proti rasismu, bojuje se proti migraci nebo za ní, řeší se, nakolik je migrující Afghánec člověk jako my a nakolik není. Prostě starý svět. 

To nové je ještě pořád pod krustou... jen tu a tam to trochu vybublá. Že nemá smysl mluvit o kupeckých počtech, protože peníze se tisknou a když se tisknou, tak mají pořád menší hodnotu a tím pádem máme inflaci...  Že naše dodavatelské řetězce stojí a padají s Čínou protože skoro ve všem je nějaká součástka z čínské továrny. A pokud soudruzi v politbyru řeknou, že se přístav zavře kvůli covidu, tak se zavře a kapitáni evropského průmyslu tam nemají žádné páky. Že se materiály nejen zdražují, ale prostě nejsou. Že Čína nejen zaplatí za plyn víc, ale už má i kapacity si víc plynu vzít. Že takřka cokoliv dvacetiletého nebo pětadvacetiletého vůbec není schopno soustavně pracovat, nemá to žádné znalosti ani schopnosti, že nejsou řemeslníci ani na kruhový pohyb hasákem...  

Připouštíme si jako společnost, že si teď zvolíme nějakou tu poslaneckou sněmovnu ze které vzejde vláda a že právě tato vláda bude zřejmě řešit otázky a problémy ke kterým nebude mít vůbec žádný mandát, protože to nebylo součástí předvolební kampaně ani volebního boje?

Dovedl si někdo představit před předchozími volbami, že Babiš bude jednou řešit pandemii? Jeden z důvodů všech těch klacků pod nohy a keců je i v tom, že nic takového tu sto let nebylo a nikdo to nikdy jako volební téma nezdvihl. Babiš to řešil, protože u toho náhodou byl. Nikdo se neptal ani na jeho kvalifikaci, ani na možnosti, ani na ideové zakotvení. 

Dovede si teď někdo představit, že příští vláda nebude jen dělat výběrko na Dukovany, ale že bude řešit nějaký skutečný blackout? Nebo že bude řešit nikoliv čtyřprocentní, ale stoprocentní inflaci? Dovedeme si třeba představit že Škodovka padne? Že s ní padnou ty tisíce firem, co u nás dělají do automotive?

Já o tom sice pochybuju, ale co když fakt přijde těch pět milionů Afghánců? Co když se fakt ukáže, že v případě nedostatku elektřiny má přednost Německo před naší zemičkou i když jsou to naše elektrárny? 

Zahrnujeme to do našich volebních preferencí? 

Včera jsem napsal, že dějiny směřují celkem jednoznačně k programu SPD - tedy že směřují k tomu, že se z EU budou odloupávat další státy, že Evropská komise nedokáže řešit žádné problémy, jen je umí vytvářet. Že zelený úděl zničí ekonomiku. Že odchod bude vlastně jedinou alternativou a i když to bude hodně bolet, bude to lepší než v EU zůstat. Ale v poslední době to jde tak rychle, že si o tom ani nestihneme promluvit v hospodě či na Kydech a už je to nahrazeno něčím ještě šílenějším.  Jde to tak rychle, že se to vůbec nedostalo k Moravcovi do debaty a politici zatím říkají jen ty povšechné fráze. 

Andrej Babiš svojí propagační knížku vydal před měsícem... Myslím že ani on si nedovede představit, že třeba za měsíc už může být zcela zastaralá a vůbec nereflektující realitu. O hurikánovi Ivanovi ani nebudu mluvit. Jeho kniha byla zastaralá už  tři roky před vydáním. 

Můj dnešní článek je o tom, že v těchto volbách nevolíme jen podle slibů našich milovaných politiků, ale měli bychom volit i podle toho, co nám neslibují, protože si to ani oni ještě nedovedou představit. Je totiž úplně představitelné, že než skončí mandát budoucí vlády, tak už žádná EU nebude a my nebudeme v ní, protože v ní nikdo nebude. A nebo že už bude plnohodnotným žalářem národů ve jménu německé zelené  budoucnosti.  Že EU nebude, ale nás budou ohrožovat polské požadavky,  nebo alespoň polské fanfaronství, protože Poláci armádu mají a my ne. Že se potichu opustí všechny ty sociální experimenty s nějakými zelenými úděly, protože nebude práce, ale zato bude inflace. Je představitelné, že nebude elektřina. Nebo že nebude pořád. Že nebudou ani nová ani stará auta. Že zkrachují firmy, které jsme považovali za nezničitelné, že se jejich zbytky bude zachraňovat mateřský podnik někde v Německu. 

Covid byl vlastně jen takovou zkouškou, jak je to celé nachystané. Ukázal nám všechno, co je zapotřebí vidět. Po letošních volbách se stane něco podobného. Začnou chodit jobovky jedna za druhou a prakticky nic z toho není součástí dnešních politických slibů. Nad ničím z toho nebude shoda. 

Já si ještě pamatuju, jak opozice házela vládě klacky pod nohy za pandemie. Ale pokud bude totéž dělat v případě afghánské migrace, tak to bude horší. Stejně tak si pamatuju, jak soudy požadovaly po vládě "zdůvodnit" pandemické kroky. Právní termín který do té chvíle neexistoval. Dovedete si představit, že soudy udělají totéž v případě nedostatku elektřiny? Že bude vláda muset zdůvodnit, proč udělala mimořádné opatření a nepouští proud do Německa? Dovedete si představit důsledky nejednoty národa jako za covidu, ale z důvodu bankomatů nevydávajících hotovost? Tohle všechno jsou věci, které si umím představit, ale skoro bych se vsadil, že přijdou věci, které jsou zcela mimo mojí fantazii. 

Měli bychom na to ve volbách myslet. Měli bychom přemýšlet, kdo z nabídky nás budoucím průserem provede se šancí na menší ztráty. Nová vláda nebude řešit současné prkotiny. Čekají jí nejspíš o dost náročnější úkoly než nějaká ubohá pandemie a marginální čtyřprocentní inflace.  

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (141 hlas)

Komentáře

jsou zřejmě extra prémie:-))
Takže absolvovat kurz porozumění psanému textu, raději dvakrát, a pak to zkusit znovu. A opatrně:-)))

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

https://www.aa.com.tr/en/asia-pacific/68m-people-in-bangladesh-lack-acc…

Jen několik málo poznámeček k předdiskutérům.
Měnit celý režim revolučním aktem (zvrhl by se stejně jen opět v palácový převrat) je fantasmagorií. Získávat lze v přírodě konkretní , ne obecné.
Jaderky se stále stavějí , poměrně masivně : https://world-nuclear.org/information-library/current-and-future-genera…
Další se plánují ( u nás se plánují v rámci První Třicetiletky...během Druhé Třicetiletky se možná začne jedna stavět).
Bezpečnost potravinová , energetická, ale už i vodohospodářská se zpolitizovaly u nás do té míry, že by to Rosa Luxemburgová nazvala " zbahněním".
Chce to zřejmě vyházet z vlády a z parlamentu různé budižkničmeny a budižkničwomenky a nahradit je lidmi práce. Jenže ti se tam nehrnou, z různých důvodů. Přinutit je nedokážeme (měli bychom to umět ?! - jak ?).
Takže jaké to asi může mít celé řešení ?
Kdysi, když v Polsku stávkovali a stávkovali a řečnili a řečnili ...a bída tam byla stále a stále větší, tak u nás na Ostravsku jsme říkali, že takhle se nakazit by nebylo asi dobré, že je lepší pracovat. Což také nebylo zcela správné, pokud je totiž metodika práce vadná, je třeba ji upravit.
Zdá se mi , že se nám nakazit se podařilo.
--------------
No ale posiluje se spolupráce s islamistickými zeměmi, např. s Katarem.
Však přes NATO a USA jsme již dávno spojenci např. wahabistické Saudské Arábie. S Ruskem jsme , dle např. Petra a Pavla, naopak, ve válce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

směrnici EU o zdanění energií (uhlíkové výpalné) tak si myslím že je na čase být hysterický. Výživné čtení. sice se to blbě počítá, ale např benzín nově za 44 Kč/l - již brzy i na Vaší čerpací stanici. A to je jen začátek. : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/cs/qanda_21_3662
nebojte je to v češtině

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

a oblbují lidí a mrší tento svět. Tady je snaha vyčůrat s druhým a získat výhodu na úkor druhého. Nic není zadarmo. Sedíme nyní v letadle a usilovně edáme někoho, kdo se dá ještě pumpnout. Bohužel patříme již roky k těm zemím, které jsou pumpovány. Jen na okraj, ceny energií světové, potravin vyšší, produktivita a platy čtvrtinové. Kdyby ti se naši poslanci podívali do Německa, tak by zjistili, že mají platy srovnatelné s Turkem, který maká ve VW na páse. Od toho se odvíjí i výše úplatky a výhod za které zrazují naše zájmy. Kdo a jaké strany zabili novelu zákona o soběstačnosti v potravinách? Tupci, nebo zlobovaní?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

snadno je poznáte

Průměrný počet slepic: 3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten Andrej to nedělá vůbec blbě - green deal podepsal bez mrknutí oka a ještě to díky svému marketingu lidem prodá jako hrnce důchodcům. Samozřejmě bude nadávat na Brusel - ale přitom jim Bruselu naservíruje víc než jiné partaje, protože Andrej tam musí poslouchat, aby nepřišel o prachy.

Je svým způsobem fascinující sledovat, jak voliči eurobijci volí přímo proti tomu, co sami hlásají. Andrej prostě umí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

Koho radíte volit, aby se je s úúdělem poslal do prdele? Piráty? TOP?

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Takže kdokoli jiný než Andrej Babiš z reálně zvolitelných lidí a stran, kteří mohou ve vládě mít větší podíl, by podepsali všechno EU tisíckrát ochotněji a ještě mnohem více nesmyslů - jak sám teď říkáte. Pak máte odpověď na to, proč eurobijci volí často Andreje Babiše. Zcela logicky a racionálně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

Nevím, nevím, vždyť v Bruselu ani nepípl a podepsal to nejrychleji jak uměl. Andrej kritizuje Brusel jen a pouze, když je v Česku - v Bruselu je z něho poslušný pudlík.

Podle Vás je racionální, že eurobijci volí eurohujera? Mohlo by to být tím, že eurobijci vlastně v koutku duše moc dobře vědí, že v EU je nám dobře :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Vy jste v trolí manipulaci fakt neskutečné netalentované dřevo. Není možná, aby v těch neomarxistech měli jen takový podprůměr jako jste vy. To už jim asi teče fakt hodně do bot.

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

Základní pravidlo internetových diskuzí: když v diskuzi nevíš kudy kam, odhaluj neomarxisty.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Člověk si dokáže vážit i schopného a talentovaného nepřítele. Ale to co předvádíte vy s kebabem, to je opravdu neuměteleství. To spíše vyvolává soucit a empatie, když se musíte snažit trolit s tak neschopnými handicapy. Prostě na to nemáte, přiznejte si to už konečně.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

v této lince naprosto přesně :-))))

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

že eurobijci jsou mentálně zpoždění, což by dokládalo i to, že volí Babiše a Zemana

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Já volím jedině Piráty a Lejenovou. Eurobijec jsem proto, že si myslím, že Lejenová na to jde moc pomalu. Třeba to snižování uhlíkové stopy fláká a jde na to málo ambicioózně.

Piráty jsem chtěl volit, ale Ivan Bartoš ve mě budí reminiscence na Rusáky, kdy ho vidím s garmoškou. Podle mě je Ivan Bartoš proruský agent spoupracující s FSB. Jinak by si nezahrával s proruskými symboly jako je harmonika.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Pokud by měla "koule" hodit jim do úúúdělu widle, tak bych jí to hodil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Po první sankci od jůnije by ji hodili přes palubu. V tom je problém.
"Neviditelné", utajované, nevykřikované sankce jim nevadí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Prohlášení Evropské Rady ze dne 26.3.2020
Andrej Babiš se podepsal pod závěr summitu, kde se uvádělo: "Měli bychom začít připravovat nezbytná opatření, která umožní návrat k normálnímu fungování našich společností a ekonomik a k udržitelnému růstu, přičemž by měly být zohledněny mimo jiné aspekty ekologické a digitální transformace."
https://www.consilium.europa.eu/media/43079/26-vc-euco-statement-cs.pdf

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

jev vypíchnu - využívání fosilních paliv musí být minimalizováno

On 17 May the Government adopted the National Reform Program of the Czech Republic 2021 (NRP).
https://www.vlada.cz/assets/evropske-zalezitosti/aktualne/NPR-2021_EN.p…

Dovolil jsem si přeložit v DEEPL ale odkaz je na original

Tento dopravní systém bude rovněž splňovat požadavky udržitelnosti, to znamená, že bude neutrální z hlediska dopadu na globální klima a změny životního prostředí.
(zmírňování a přizpůsobování se), bude mít nejmenší dopad na veřejné zdraví, bude mít minimální dopad na
na biologickou rozmanitost, přírodu a krajinu a bude vyváženě využívat přírodní zdroje na bázi
obnovitelnosti, aby se nezvyšoval dluh budoucích generací.

Této vize bude dosaženo prostřednictvím následujících tří postupných kroků a navazujících opatření:
1. Budou se hledat taková opatření, která by šetřila dopravu osob a zboží, aby se dopravní potřeby byla minimalizována, aniž by byl ovlivněn hospodářský rozvoj (optimalizace dopravních potřeb). Tento bude zahrnovat zavedení výsledků aplikovaného výzkumu do praxe a využití moderních technologií, což povede ke zlepšení územního plánování, zejména ve městech, a podporu restrukturalizace hospodářství směrem k vyšší přidané hodnotě.
2. Dopravní systém, který naplňuje výše uvedenou vizi, musí být založen na multimodálním přístupu, který
využívá výhody různých druhů dopravy, a být založen na interdisciplinárním přístupu.
spolupráci. V případě soustředěných (těžkých a pravidelných) dopravních toků je třeba
více využívat energeticky účinnější druhy dopravy podporované vysoce kvalitními dopravními prostředky.
dopravní infrastrukturou vybudovanou za tímto účelem, včetně energetické a informační nadstavby,
neboť zejména tímto způsobem lze výrazně snížit měrnou spotřebu energie.
(kWh/oskm, kWh/tkm) a také produkci oxidu uhličitého (kg/oskm, kg/tkm).
3. Různé druhy dopravy musí být rozvíjeny s ohledem na potřebnou dostupnost.
jednotlivých regionů, s ohledem na dopravní potřeby a s ohledem na snižování dopravní zátěže.
dopadů na životní prostředí. Předpokladem je kvalitní dopravní infrastruktura a dopravní prostředky.
dopravní prostředky vybavené moderními technologiemi pro sdílení informací a dat o dopravě,
a podmínky pro energetickou účinnost a minimalizaci emisí v rámci jednotlivých dopravních systémů.
dopravních prostředků musí být splněny. Je nezbytné úzce propojit dopravní systém s
energetickým systémem; energie v dopravě musí být posuzována jako celek, využívání fosilních paliv
musí být minimalizováno, a to jak z důvodu ochrany klimatu, tak i z důvodu ochrany životního prostředí a životního prostředí.
zdraví obyvatelstva

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ne, začneme a nejpozději v roce XY skončíme.
Prostě BABIŠ ŽÁDNÝ GREEN DEAL NEPODEPSAL.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/evropa-zrozeni-zeleneho-ude…

Jinak víceméně žádný § GREEN DEAL platnost od do - NENÍ
Pokud máte dejte odkaz.
Jsou to jen postupně se nabalující právně závazné kroky, memoranda, hlasování směřující k tomu, pro co se používá termín Green deal.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Budoucnost navazuje na minulost,když se toho mnoho udělalo špatně v minulosti,tak i budoucnost bude špatná.
Hlavní problém je v USA,proto budou trpět všichni spojenci.
Dokud to občané nepocítí ve své peněžence v domácnosti,tak tomu nevěří a to bude pozdě,něco navrhuje pan Vidlák,ale to nestačí,musí se tomu věnovat i vláda,tady to vidím pod Babišem špatně.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je zvláštní, že nikdo nehledá chybu u sebe: buď za to může USA, nebo za to můžou proruští agenti, nebo za to může Šoroš, nebo za to může vláda, nebo za to může (dosaďte si myriádu možností). Nikdy, naprosto nikdy za to nemohou lidé - ti jsou čistí andělé a slovo boží bez chyb, přímo etalonem absolutní bezchybnosti. Jsou vždy pouhou obětí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

předtím jsme slyšeli : pojďme za to vzít všichni.
Jistě, lidé jsou různí, nevzali za to všichni, ale většina - to je podstatné. Ti kdo nechtěli byli ve valné míře donuceni. Je to špatně, dobře? Babo raď!

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Já už mnoho desetiletí slyším, jak jsou všichni pouhou obětí. Je pro mě překvapením, že 31 let slyšíte něco jiného.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Říkám totéž co vy. Jsme obětí své vlastní hlouposti a naivity, tedy obecně řečeno, jsou výjimky.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

To by dnes udělal snad jen Vidlák - nenabízí nic jiného, než práci.
A ta mnohým nevoní.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Práce na vlastní zahrádce budiž (jako koníček). Ale práce na hektarovém poli a prodávat je v našem prostoru zatím nesmysl. Navíc si korporace vynutily a je již před schválením bezcelní uvolnění mezinárodního obchodu se zemědělskými komoditami. Tedy snažíte se konkurovat Jihoameričanovi, Afričanovi či Ukrajinci. Tomu ale stačí pár dolarů na den a bude spokojený. Čech má ale spoustu mandatorních výdajů, které musí platit. I ty vstupy má násobně vyšší.
Na základě těchto faktů, je nákup malotraktoru špatná investice.
Leda, že počítáte s nějakým Velkým krachem, ale to se můžeme bavit o prepperství, a to je spíš o zbraních a přežití, než o malozemědělství.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Nejedná se jen o práci na zahradě, či poli, ale na všech úsecích, kde kdo zrovna je. A vést to trošku k jiným koncům, než se bát budoucnosti. Krok za krokem.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

On pan vidlák - jako spravný prušák - pohrdá těmi, kteří díky studiu umí cizí jazyky, strávili nějaký čas v zahraničí a díky rozsahu znalostí nepracují na poli, ale vytváří mnohem větší nadhodnotu, která se ale nedá vážit na kila brambor. Právě díky takovým lidem dostávají vidláci ve stáří důchod - manuální práce je sice hezká (mě také těší, když na zahradě vidím výsledek své dřiny), ale peníze na špičkové zdravotnictví tím naše země nezíská. Pan vidlák adoruje svou verzi montovny a pohrdá mozkovnou.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Snad abyste raději opisoval ty lepíky a nesnažil se o vlastní slohová cvičení.
----------------------------------
cituji Vás:
"...pohrdá těmi, kteří díky studiu umí cizí jazyky, strávili nějaký čas v zahraničí a díky rozsahu znalostí nepracují na poli, ale vytváří mnohem větší nadhodnotu, která se ale nedá vážit na kila brambor. Právě díky takovým lidem dostávají vidláci ve stáří důchod - manuální práce je sice hezká (...), ale peníze na špičkové zdravotnictví tím naše země nezíská...." (konec citace)

------------------------
Jakože "čeští" Aspeňáci, piráti, čučkaři a další takoví podobní vytvářejí mnohem větší nadhodnotu?
A vydělávají nám na důchody?

To byl zase od Vás blábolek, viďte. :-))

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Neumíte číst?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ne scallope já pohrdám tebou. Pohrdám tvým elitářstvím, kdy se téměř každým příspěvkem snažíš shazovat všechny okolo sebe. Pohrdám člověkem, který umí jen a jen škodit, který nežije z ničeho jiného než z klevet, z pomlouvání a překrucování. Pohrdám tebou, jak se zoufale snažíš působit jako lepšolid, jak se snažíš zavděčit těm svým, ale je to úplně zbytečné. Pohrdám člověkem, který neumí napsat jediný argument, ale o to překotneji vládá druhým do úst co nikdy neřekli. Pohrdám člověkem, který nařkne oponenta, že řekl něco co neřekl a pak to vítězoslavně vyvrací. Travič studní  a marodér si nezaslouží soucit.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

jsou ve velkém množství v akademickém světě, kde se měří pouze demografickou křivkou. Elitáři, kteří selhali. Vysoká škola se stala výdělečným podnikem a pár pro spoustu lidí zlatým dolem. Náročné vysoké školy jako např. technika, lékařská fakulta atd. bych nechal zadarmo s tím, že student bude muset pracovat v ČR dejme tomu 5 let. Ostatní zpoplatnit. Velký problém je i to, že přebujelá státní správa má jako nástupní podmínku absolvování těchto zbytečných škol. Dnes najít dělníka, který umí přečíst technický výkres je skoro zázrak.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

I ten Ukrajinec či Afričan totiž po tom malotraktoru touží. A možná si ho jednou pořídí. A zvedne si tak rentabilitu produkce.
O to jde, že pokud by malotraktor byl produkčně rentabilní, tak je dobrou investicí. Za jinak neměněných podmínek (což je samozřejmě fikce, ale na něčem konzistentním musí být úvaha o investici založena).
No a pokud diskontní cash flow bude proinflační, v takové nezbytné komodifikované potřebě lidské jako jsou potraviny....tak nemá cenu snad ani uvažovat o tom, že by to byla špatná investice.
Záleží samozřejmě nejvíce na ochotě pracovat zrovna s tím traktorem a zrovna na tom poli. To je stěžejní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Pane Ponkrác.
Bohužel,jedinec ani v těch volbách nic nezmění,natož v reálným životě.
Vidíme i teď,když třeba SPD,Volný něco hlásají,tak jsou označování za extremisty,fašisty.
Prve řadě by měla nastat změna v médiích,co dobře popisuje pan Godot.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zase je člověk pouhou obětí, píšete. On je vlastně anděl, kdyby mu to ti druzí nekazili. A proto nenastane změna k lepšímu. Dokud si budete lhát do vlastní kapsy.

V první řadě by měla nastat změna ve vlastní osobě. Nikdo vás nenutí řídit se podle médií, ani je považovat za pravdivá. Nikdo vás nenutí nepoužívat vaše vlastní oči, uši, úsudek. Novinář nemusí být vaším mozkem ani jediným informátorem.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

ale míjíte se s realitou.
Těch kdo se chovají tak jak si představujete je nějakých necelých 10 % populace (to jsou většinou ty ve volbách propadlé hlasy pro uskupení s desetinami nebo jednotkami procent), co s tím zmůžete?
Kolik lidí je tady, tedy těch kdo chtějí diskutovat, nepočítaje ty kdo chtějí diskusi mařit?

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

A čím to, že 10 % populace nedělá žádnou viditelnou stopu? Kdepak dělá 10 % soudruhů z NDR chybu? Mně přijde 10 % přemýšlivých a aktivních lidí docela dost na to, aby pohli zeměkoulí.

Já jsem pragmatik. Vždy se dívám na člověka a stranu také s tím, co je reálně schopná dokázat.

Například včera jsem se do krve pohádal s tím, že Národní domobrana a Obrtel s Krejčou je pro srandu králíkům. Jestli chcete něco efektivně zničit a umrtvit, zvolte do čela Obrtela - a nikdy to nebude fungovat. Ačkoli je to morální člověk, ale jinak to je asi všechno. Pokud bych chtěl zničit ideu české domobranu, založil bych Národní domobranu tak jak ji dnes vede Obrtel. Nic impotentnějšího nemůže snad ani existovat.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

A tak pro začátek může oněch 10 % vytvořit jakousi nevhodnou šedou zónu. Ony totiž ty"šedé" zóny mohou mít daleko větší potenciál, než je oněch 10 %. Stačí, když nebudou podporovat ... no mnohé, co sem do tohoto prostoru nepatří, ale dere se sem velmi vehementně.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

KDYŽ OBRTEL NEPŘIŠEL NA DEMO CHULIGÁNŮ A COVIDOVÝCH KONSPIRÁTORŮ, ALESPOŇ PŘISPĚCHAL S PŘÍBĚHEM O POLICEJNÍM PROVOKATÉROVI
Jiří Hrebenar
20. 10. 2020 12:10

Průměrný počet slepic: 1.4 (8 hlasů)

Jiří Hrebenar nějaký konfident od BIS?

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Nic ve zlém, každý každá se nějak jmenujeme.
Sem si prostě jen tak trošičku zaasocioval.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

A jak se tady, na docela liberálním Vidlákově webu, chceme na něčem domluvit, když to tu mnohokrát denně a naprosto systematicky svými výkřiky do tmy rozjebávají troli, které semtam někdo ještě přikrmí?
To je pak těžko..

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mediální skupina MAFRA je největším multimediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů pravidelně osloví 3,276 milionu čtenářů tisku a měsíčně 7,3 milionu návštěvníků internetu..............

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)