Jen se pojďte všichni ušpinit

Autor
Štítky

Jedna z věcí, která mi v posledních dnech zvedá náladu, je Zeman. Jak si sedí ve svém teráriu jako opravdový Ještěr a před ním se střídají chudáčci králíčci, které on zpoza velkého bytelného stolu školí. Ty oficiální hradní fotky jsou nádhera. Prosím nenašel by se tady na Kydech někdo, kdo by uměl udělat nějakou pěknou koláž a dosadit do té kukaně opravdového varana komodského nejlépe i s nějakou tou infralampou nad hlavou? 

A ty perly co z budoucích ministrů pak padají na závěrečné tiskovce... Rozhovor s prezidentem byl věcný, pan prezident se zajímal o problematiku resortu, byl dobře připravený, rozhovor byl korektní i když na věci nemáme stejný názor. Tohle zatím řekli všichni. Nenašel se zatím ani jeden, který by se postavil před novináře a řekl, že prezident je starej senil, který neví co mele. Když si vezmu, jak si otevírají hubu na Babiše, jak ho už dopředu vyšetřují, soudí, odsuzují i trestají, tak na Ještěra si nikdo zatím netroufnul.  Všichni hovoří pěkně korektně jako když másla ukrajuje a je to taková novinářská nuda, že bylo nutné nasadit experty na řeč těla, aby se o Lipavském dalo říci, že odešel jako spráskaný pes. 

Když je řeč zrovna o Lipavském... ještě se ani nestal ministrem a už musí ty pravdomluvné novináře z České televize úplně milovat. Jak ti ho grilovali, jestli ho prezident vyzval aby odstoupil. Byli na něj ještě hnusnější než jsou běžně na Babiše. Nu Lipavský alespoň zjistil, jak vypadá holport s pravdoláskou. 

Ale zpátky k Zemanovi. Ještě to nejsou ani dva měsíce, co ho i tady na Kydech leckdo odepisoval a byl ochoten v diskusi velmi hlasitě tvrdit, že Ještěr je v posledním tažení a ve shodě s Džamilou spekulovat o deliriu tremens a o zcela nevratném stavu našeho prezidenta. Nejsou to ještě ani dva měsíce, co naši nově zvolení demokrati mluvili o článku 66 ústavy, kterak je třeba Zemana odstavit, protože není schopen vykonávat funkci prezidenta. A ejhle... Ještěr si sedí v kukani, sice nemůže chodit, ale sůdruzi ministři od něj odcházejí jako spráskaní psi a před kamerami se vyjadřují pěkně pokorně a slušně, jak byl rozhovor s prezidentem věcný. 

Tohle je první důvod, proč se prezident potkává s každým kandidátem na ministra zvlášť. Ukazuje jednomu po druhém, že je duševně ve formě, zřejmě jim říká, jak se to má skutečně s ústavou a vysvětluje jim, že premiéra už jmenoval. Těžko mohou tvrdit, že je nekompetentní, protože nechce jmenovat ministra zahraničí a ve stejné větě tvrdit že je kompetentní, protože jmenoval Fialu.  Je to taková malá pomsta  za ty pokusy ho odepsat.  A oni to potvrzují. Mluví před novináři tak krásně stejně, jako by na ně Vráťa Mynář zezadu mířil brokovnicí. 

Zároveň se nám ministerští kandidáti o Zemana nádherně špiní. Je to na ně narafičeno tak, aby přišli a pěkně mu políbili ruku. Aby řekli pěkně veřejně a na kamery, že na Zemana nic nemají a s kyselým ksichtem si musejí pochvalovat ten věcný rozhovor a musejí prezidentovi pěkně vzdát hold poukazem na věcnost rozhovoru a Ještěrovu připravenost. 

Zbytek pak už obstarají včerejší přátelé novináři a včerejší přátelé voliči. Černochová už to na fejsbůku schytala tak, že musela zavřít diskusi a pěkně mazat. Inu před volbami, to všichni bojovali proti zlému Zemanovi, bojovali proti totalitním praktikám a po volbách... pěkně jdou a líbají mu čižmy. Pěkně každý sám. Žádný dav, žádná přesilovka. Pěkně každý sám stojí před Kraitem, který jim vysvětluje, jací jsou nýmandi. 

Mezi námi... nic bych za to nedal, že to není Lipavský, koho Zeman nechce jmenovat. Podle mě je to Vítek Rakušan. Protože to je skutečný hajzlík. Lipavský je jen obyčejná nula, která bude odstřelena spolu se zbytkem pirátstva hned jak bude zapotřebí předhodit národu viníka. Podle mě Zeman neřekl Lipavskému, že ho nejmenuje, ale klidně a věcně mu oznámil, že do půl roku bude odstřelen samotným premiérem. Prostě mu řekl, jak to v politice chodí a doporučil mu, aby ze sebe nedělal šaška.

Ovšem Vítek Rakušan na vnitru? Vykulenec řídí vyšetřovatele? Sem je zapotřebí vnést svár. Piráti nejsou nic, ale vyvolat krizi vnesením problémů mezi Spolukoalici a Starosty, to je majstrštyk. Tam opravdu nezbyde než podat na Ještěra kompetenční žalobu, on se jí s rozkoší bude u soudu bránit a čas poběží. Tady Zemanovi pomáhá sám Ó velký Havel. Ten také odmítl jen tak podepsat jmenování ministra. Když může Havel, může i Zeman. 

Prostě čím déle o věci přemýšlím, tím více si myslím, že jde o Rakušana a ne o Lipavského. A je jedno jak to dopadne u soudu. Důležité je, že celý národ uvidí, jak moc Vítek lpí na funkci a že je ochoten nechat zhynout svět, jen když bude ministrem. 

Tak či onak - každý ministr odchází od Zemana řádně  načichnut.  A s nejasným pocitem v zátylku, že naletěl. Naštván na Fialu, že musel sám čelit pomstychtivému starci, který přes všechny zdravotní neduhy  ty novopečené potentáty sroluje do kuličky. Naštván na novináře, kteří místo aby ho adorovali jako před volbami, tak ho grilují otázkami a on se navíc nesmí prokecnout. Naštván na voliče, kteří mu na fejsbůku nadávají, že se s prezidentem vůbec sešel. 

Já myslím, že se každý kandidát především dozvěděl od Zemana pravdu. Dozvěděl se o svém rezortu, co sám ani netušil. Dozvěděl se o spolustranících a koaličních úhlavních přátelích takové věci, že ještě teď přemýšlí, co to vlastně znamená. Že sice ještě stále deklarují věrnost do statků i hrdel, ale už to nemyslí vážně. Už si všímají těch detailů, na které je Zeman upozornil. 

Ne, nemyslím si, že je to pro naši budoucnost nějak zvlášť skvělé. Ale je to typicky zemanovské. Prezident všem ukazuje, že k povolání politika stačí mozek. Tělo netřeba. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (216 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Prezident všem ukazuje, že k povolání politika stačí mozek. Tělo netřeba.

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

Je to nýmand=fiala, měl možnost nechat si udělat vládu stím, že přebere on nebo Bartoč ministerstvo, Lipavského udělají náměstkem a pak hned po scvhálení vlády požádání o změnu ministra na Lipavského a dají kompetenční žalobu.

Takže by byl premiérem, v reálu Lipavský dělal na ministerstvu zahraničí a měl by onu kompetenční žalobu...

A místo toho zvolil cestu, kdy nepřijme odpovědnost, že bude vládnout a brečí jako malé dítě "zlý zeman, fňuk, fňuk..."

Za mě, ve výsledku když ustavni soud řekne "musí podepsat, ale není jak ho donutit" bude sice kavárna+novináři kvičet, že Zeman prohrál, ale reálně, buď navrhnou někoho jiného nebo nebude nic, tedy výsledkem bude, že Fiala prohrál, protože se počítá výsledek ne množství keců....

Za mě, krásná ukázka, že kavárna nemá fantasii=tedy schopnost řešit problémy a je to jenom banka ubrečených chudáků co nemají žádné schiopnsoti, kromě podrazů a chčítě po korytu...

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Na konec přidává ještě vzkaz pro mladší: „Nám se povedlo a je mi docela jedno, co si kdo o tom pomyslí, uchovat mír na zemi. Měli jsme silnou armádu a jsem hrdý, že jsem byl jejím příslušníkem. Byl tím pádem bipolární svět. Vaším úkolem, milí a drazí potomci, přátelé i nenávistníci (co budou psát své jedovaté odpovědi a přilepovat mi značky), bude bipolární svět znovu utvořit a jen tak mír uchovat pro sebe. Ti co jste vyrostli v době popřevratové. Čeká vás boj. Budete muset bojovat za mír s válkuchtivci. Válčit pak o své zdraví a o zdraví nebo i svobodu svoji i svých dětí. Pamatujte však, že bez míru nebude budoucnosti, svobody, lásky a zdraví. Nemluvě o štěstí. A nebude ani toho blahobytu, na který si horních deset tisíc a někteří další tak rychle (jako na samozřejmost) zvykli.“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vas-mladi-ceka-boj-o-mir-…

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

Zda se ,ze obcane volici maji prozatim tady rozumne komentare, no neskodilo by.kdyby jsme predtim nez pirati a fialove okurky spusti "digitalni koncentrak" zkusit vcas

Zdiskutovat a to cilene,body PNZ Programu narodnich zajmu, domnivam se v nasem vlastnim opravdovem a ne vylhanem zajmu!.

Kazdy obcan by tak mohl mit krome toho chanci pripadne i pridat k PNZ svuj vlastni nazor ,nebo dokonce zvlaste dopaleni valecnici ,kterym nyni chystaji cerstve zvoleni "mocipani" pry zabaveni nasich vil a domecku(vse ostatni je jinak uz vykradeno a jsme na ceste bananove republiky), postavenych jeste za vycinkaneho socialismu ,zabavit vadnymi zakony na pr exekucnimi,ktere bez PNZ nepudou NIKDY opravit!
Rovnez je treba zkusit branit zniceni zbytku pry Stredni tridy,ktere hrozi financni i C19 katastrofa a pry z ni budou v ramci "gryndylu" vyrobeny ponravy a BABIS bude donucen je nasypat do salamu,aby jsme spou s tim ohlupovanim GR TV,ktery rozstrilel dokonce i babuse i s jeho miliardami, usetrili na CO2.
Podotykam,ze bez PNZ nemuze ani opravdova Stredni vrstva nikdy vzniknout,nebot zli kapitalisticti, nenazrani koncernisti maj zajem pouze na tom jak ji v soucasnem systemu obrat na plech a znicit ji na mary!
Valecnici hwezdne pechoty by do PNZ mohli dat pripadne i svuj navrh bodu ,nebo aspon zdiskutvat svuj nazor jak postulatum PNZ rozumeji ..
Autorka prvnich 4 bodu PNZ ANNA husita z KSH to navrhuje v zajmu SV cili Spolecnosti volicu.
Jake jsou tedy postulaty PNZ zkusim nemeskat a dat tu prvnich 5 kusu.
1.
Zadat po politicich a tzv nami obcany placenych zastupitelu zmenu rezimu a to tak,aby nemohl krast DVE TRETINY nasich platu.Komunisti platili sice taky jednu tretinu,ale zbytek investovali a proto tu mame mosty,metro,panelaky a bylo levne bydleni a zadni bezdomovci, nemuseli jsme si vyrazet vzajemne zuby zulovou kostkou jako dnes,aby to bylo levnejsi a zbylo na ukradeni co nejvice. . .
2.
Zadat po "zastupcich",aby zakonem odsouhlasili PRIMOU DEMOKRACII OBCANSKEHO TYPU tj otevreni diskuznich rubrik,pod jejich clanky na nami obcany placenych webech polit stran a ne mrcasit se na FRCbuchu v kakofonii nezodpovednosti politiku a tak zajistit jejich kontrolu a hlavne spojeni s volici,coz je zaklad nynejsi opravdove informacni revoluce,domniva se ANNA.
3.
Mezitim "husite" prisli na to,jak obejit 32 let trvajici embargo na Zakon o referendu a nahradit ho jinym, daleko jednodusim mechanizmem.
Domnivame se tu v AA,ze pripadny nynejsi zakon o referendu, dopraveny parlamentem konecne do branky , bude od sameho zacatku zdemolovan k uplne nepotrebe pro obcany!
4.
Vytvoreni celostatni informacni platformy jako konkurence monoplu LZI toho nami vmilionech nezaslouzench penez pro GR TV,ziskanych porusovanim zakona o verejnopravnosti TV nyni slouziciho k ohlupovani obcanu a tak ten zmetek ridi republiku.
Jestlize tomu tak pravdu je,pak na co je parlament,staci jeden clovek GR TV a usetri se MIIARDY!
5.
Nekterymi aktivisty z https://kudyz krize.cz byl vytvoren navrh jak se zachranit pred spekulanty,kteri nami levne vyrobenou elektriku zdrazuji a prodavaji ji neprotestujicim obcanum,kterym rikaji k tomi skarede ovcani!

Pronasledovani clenu AA teamu SV (o)uz zacalo,sleduji nase pocitace,kde co cteme a piseme,coz je nasledek absence SOLIDARITY a podivejte se jak znicili diskuzni rubriku na www.nwoo.org i kdyz chudak admin se snazil byt konformni,ale dali mu kapky z ukradene moci volicu a predvadeji tam prvky digitalniho koncentraku a ne,ze ne ANO!..

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Neni lehke byt Widlakova hvezdna dobrovolnicka pechota!.32 let jsou obcane svedky rostouciho zla a uspinit se nesouhlasem pry snad ani nechteji..

Jsou ukolebani zivotem na dluh,ktery budou muset pry zaplatit jejich deti.
Zatimco na Zapade obcane protestuji ,aby si vydobyvali sve misto na slunci zda se mi,ze Cesko bylo vybrano jako vhodne k brzy totalnimu vyrabovani,zejmena proto,ze obcane lhostejne dovedou pozorovat sousedy,kteri si v jejich systemu brzy vydobydou 12 eur na hodinu prace jakominimum .
Pry se ma podle ohlupovacu TV flegmaticky cekat a doufat,ze se samospadem se neco SAMO zmeni.?To se nikdy nestane!.
Vsimnete si,ze nepsanym zakonem pro inteligenci vzdy bylo v historii navrhovat napravu a menit rezim v prospech obcanu.
Dnes tu vsude vidime jen nekonecne clanky plne narku a popisy,ze dostavaji obcane do nosu a tece jim krev !
Je tu domnenka,ze to kdosi z litosti nad tou krvi uvidi a zaridi brzy jeste vice trpicim napravu!

Tak holenkove bude tomu presne naopak! Nami zvoleni zastupci se budou tesit,ze nam polamou hnaty a jako v Ami filmu jeste daji bombu navic na potvrzeni,ze zlo z ktereho ziji je a bude dale existovat a vyvolavat jen jejich zvracene poteseni opilosti moci.
Americti a prvni cesti odbornici uz davaji najevo podvod s mRNA pry "vakcin"coz zadne nejsou, budou totiz vyvolavat pry samy nemoc C19,ale navic i infarkty,zastavy srdce po namaze a dalsi nemoci nebot to jsou POKUSNE preparaty a brzy vam policejni stat naridi se dat i opichat,jinak pokuta a musie pdepsat,ze si za to muzete sami a vite to jakotzv informovany souhlas!

AUTORI CLANKU VSAK ZDA SE MALOKDY NAPISI NAVRH RESENI A KONKRETNE ,KDO STALE PAD BLAHOBYTU MA RESIT.

Je treba proto postupne zajistit,aby obcane pokud se takove navrhy objevi se naucili je sami resit.
Jen si vzpomente na pana Havla blahe pameti ,co vsechno natropil.Ubohym obetem chimery kapitalisnu bez privlastku,nejhorsiho druhu kapitalismu,ktery existuje, namluvil relativni pravdu a to,ze se kazdy bude muset starat sam o reseni beztoho,ze tuto sluzbu prevezmou komuniste jako tehdy.Takze ted to je tady ,on totiz nerekl,ze bude treba solidatita a neuvedl,ze intelektualove sice mohou navrhovat napravu,ale v situaci absemnce SLIDARNIHO STATU nastoupi na jeho misto Policejni stat,ktery uz byl i ohlupenym parlamentem,ktery ani nevedel co odhajloval uz dnes i schvalen a to bez jakekoli kontroly a vlivu obcanu volicu na tento podvod.

Pred sebou vidite prvni navrh PNZ ono sice mlceni znamena souhlas,ale pokud volici neporozumi jeho obsahu v diskusi a nebudou zadat sami uskutevneni a to po svych zastupcich,ktere jinak volit nemohou , pak se nesmi divit,ze jejich stiznosti si maji nechat strkat do dute vrby.
No nemam pravdu?

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

tolik blbosti jako dneska se Vám už dlouho napsat nepovedlo.

Průměrný počet slepic: 1.4 (18 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ta čtenost rk, ta čtenost! Ta bohatost a šíře diskuse. Ta širokospektrálnost čtenářů... Ta různorodost myšlenek i postojů. Ta svoboda, kterou tu čtenáři mají...  Dokonce i Vy. A že občas napíšu nějakou blbost? Tak určitě... skoro každý článek mi tu někdo vytkne. Ale pokaždé někdo jiný... Možná proto je nás tu tolik. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

čtu od xaverovců oslovení Mistr Holec

dneska jste jej předčil

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

co kdyby jste místo těch výkřiků a blbostí co sem píšete zkusil napsat oponentní článek.
Třeba: ,,Jak to vidí Kartous"
Vidlák vám to určitě vydá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

nevím, ale pokud pamatuji, tak si nikdy nebral servítky a vždycky to všem řekl na rovinu. Proč by teď měl být jiný. Zvlášť když nynější squadra to potřebuje jako koza drbání.
Dobrou

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Hovory s Milošem Zemanem.
To by byl bestseller!
Hned by měla Kačenka na další dlouhý studijní pobyt na těch nejlepších světových univerzitách a na další dlouhý pobyt v USA.
Jo, soukromé a státní zájmy, oddělte to... ještěr není ani nejhorší ani nejlepší. Česká kotlinka ...

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

a proč se navážíte do dcery vážně nechápu. PROČ? COPAK VÁM UDĚLALA. chápu za Vašich mladejch let to nebylo, ale kolik mladejch dneska studuje ve světě to Vám nevadí|.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

"Jak jsem se mýlil."
Nevím-li, mlčím, ema neumí?
To víte že mi to vadí že hodně mladých studuje (často u nás, zadarmo) a pracuje v cizině když jsou potřeba doma.
Jenom detail : kde máte ten váš dav co ví všechno? Seznamte mě s ním.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

V jedné přednášce mluví ruský analytik Jefimov o tom, že politici ve vrcholné politice v kolonii jako je ta naše, musí, zdůrazňuji MUSÍ, posílat děti do zahraničí. Jsou tam v podstatě jako rukojmí. ( Zeman dcera v cizině, Babiš - syn byl ve Švýcarsku, na Slovensku Fico - syn byl v cizině,... )

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Na strane jedne nesmime zapomenout ze rikal pravdu v dobach, kdy odvaha nebyla levne zbozi, pro jistotu zde davam link na jeho slavny clanek v tehdejsim Technickem magazinu (skoda zaniku toho spickoveho casopisu, mel jsem cest byti jednim z jeho autoru) Prognostika a prestavba. Ve Svobodne Evrope ho oznacili za "nejvetsi utok na rezim od roku 1968" : https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahU… Na strane druhe se Zeman snizil k tomu, ze si nechal volebni kampan finacovat od soukromnych vymahacu - zvanych v nakem hnuti mysli "soudni" exekutori, doslova vredu na tele tohoto statu. A nikdy se jako Oooo, velka to moralni autorita, nevyjadril ani k excesu detskych exekuci, ktery tento stat radil treba k Anglii zacatku 19. stoleti, kdy male deti makali v tovarnach.

Průměrný počet slepic: 3.4 (29 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten článek jsem tehdy četl a měl na mě velký vliv. Chtěl jsem, aby byl svět modernější, aby byl pokrok, počítače a tak...Škoda jenom, že se to všechno prokázalo jako velkohubé kecy. Neschopný systém byl zlikvidován a nastoupil ten úžasný a dokonalý. Chudí lidé, to jsem do roku 1989 bral jako něco, co patří do minulosti nebo do pohádek. Žebráka jsem nikdy neviděl, až v 15ti letech v Budapešti (ani v tom v RVHP nebylo všechno stejné). Byl jsem šokovaný, když po mě v 70 tých lékárně v Bulharsku chtěli peníze (i když z dnešního pohledu to byla směšná částka), přestože jsem měl lékařský předpis. Slovo bezdomovec jsem neznal, žádní nebyli. Myslel jsem, že když už půjdeme do toho kapitalismu (přece jenom jsem měl obavy), tak aspoň nebude válka, když zmizí důvod k válce. Myslel jsem, že zmizí zabedněnci a intrikáni ve vedení firmy, když bude ten konkurenční boj. Musím říct, že dnes jsem v důchodě, a tak neschopný a vyloženě pitomý management jsem nikdy nezažil. Že by se vybírali podle politické reprezentace? Hlavním zaklínadlem se stalo slovo dotace (Byla dokonce zřízena nová funkce - Specialista pro dotace).
Nepochopil jsem, že ten sžíravý kritik socialismu bude vždycky sžíravým kritikem čehokoliv, protože hlavní a jediné je pro něj jeho ego. Volil jsem ho za prezidenta, protože ty ostatní možnosti byly mnohem horší, A teď jsem, stejně jako Vidlák, rád, že dává kapky ještě mnohem a mnohem horším a neschopným lidem, kteří se derou do vlády. O čem to svědčí? Že to jde se světem z kopce?

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)

já viděla žebráka sedět na zemi poprvé ve Vídni v osmašedesátém. Tak mne to vyděsilo, že jsem málem vlítla pod auto, kdyby mne nestáhli zpět. Dlouho jsem se s tím nemohla vyrovnat a nechápala jak je to možné. Jo dnešní mladí si toho ani nevšimnou, je to pro ně normál ....
jde ten svět pod kytičky

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

si pamatuji, že kolegyně, moje dobrá kamarádka, měla syna, který jezdil na lodích po celém světě. A ona vyprávěla pro nás tehdy neuvěřitelné historky, kdy povídal o žebrácích, o lidech bez domova kteří spali v krabicích na ulicích. My jsem jí to nějak nemohli uvěřit, to bylo úplně nepředstavitelné. A ejhle, o no je o naprosto běžné v tom skvělém kapitalismu, v "nejlepší době", jak tvrdil Klaus a po něm další a další. A ano máme banány.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

dostatek hajzláku.
Beztak budete stará a škaredá, protože vůbec nevíte, že žebráci a bezďáci jsou žebráky a bezďáky dobrovolně, a že se jim to líbí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

jste si spletl s pobírači dávek, zejména s naší utlačovanou menšinou :D . A to opravdu menšinou, vždyt se jich k jejich etniku snad při posledním sčítání přihlásilo jen několik desítek tisíc. Uvidíme jak to bude v tomto novém.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

že jsem stará a škaredá, nějak nevěřím, že by se zejména v nynějším ročním období, někomu líbilo spát na ulici nebo i - ten přepych- pod stanem nebo v nějaké díře. No možná tak někomu hodně otužilému a především zdravému, což asi nebude v tomto případě mnoho osob.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdepak to žijete ...aby žebrák spal v zimě venku???
Nevím jak jinde v republice , ale u nás v Praze spinkají žebráci v hotelích které jim k tomu účelu dotuje náš magistrát. A neziskovky jim tam vozí jídlo a kávu, čaj zákusky....
Nemají se oni nakonec líp než mi pracující?

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

v Praze a o tomhle nevím. Proč tedy tady vídám bezdomovce v téhle zimě sedět na lavičkách, zvláště před supermarkety, a nejsou v těch hotelích s těmi úžasnými službami? Že by o tom také nevěděli?

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

a Armáda spásy na sedmičce na nocleh opilce nebere...

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

Armáda Spásy nebere zadarmo. I 4 stovky nebo třeba 3 nebo 2, za jeden nocleh, jsou pro hodně lidí moc.

A o alkoholu nebo duševních poruchách, nic nepovídej. Právě o takové lidi by se měla společnost postarat. Za komárů bezdomovci nebyli. Bylo to, pro normálního člověka a ne psychopata, nepředstavitelné.

.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

......psychického, tuším že pan Jarolímek o tom psal (a opíral se o statistiky z USA, u nás nevím jak tomu je z hlediska nějakého výzkumu) - že to není až tak nevýznamná skupina, uvnitř deklasované třídy lidí bez bydlení (označení " domov" je zavádějící, mnoho lidí , kteří bydlí, také nemá " domov", mají pouze místo kde tráví několik hodin denně, někdy dosti neradi).
No ale je zřejmě pro zdegenerované maloměšťáctvo jakýmsi vnitřním jejich uspokojením, když tyto lidi bez bydlení nazvou ožralci nebo živly. Je to pak mnohem jednodužší , pozitivnější, příjemnější atd. - project autem kolem takovéhoto člověka, nebo nedat mu almužnu (což však Komenský glosoval takto : „...Většina boháčů, protože jsou majiteli buď bohatství nespravedlivého, nebo dědici nespravedlivých majitelů, dává almužny – pokud je dává - , aby vykoupili hřích kořistění, jsouce tak štědří z cizího. Chovají se, jako by někdo, kdo vidí dva lidi, jednoho nahého a druhého oblečeného, strhl z oblečeného šaty a cár z nich hodil nahému...“ (Komenský, 1657). Vždyť " si přece za to může sám".
Řešením tak zřejmě by bylo, kdyby dotyčný také psychicky zchátral (což asi v některých případech zdejších komentátorů už nastalo) a octl se bez prostředků na ulici - to by možná pomohlo mu vcítit se do postavení těchto lidí (ovšem coby psychicky nemocný by si to on sám neuvědomil, tedy nastal by takový stav víceméně jen objektivně....).
Rozuměj řešení z hlediska kategorie jedinců, které doma málo řezali - a tak z nich vyrobili různé celoživotní spratky, samozřejmě že ne z hlediska lidí bez bydlení. Prostě taková jakási polepšovna pro formálně dospělé.
Křesťané a křesťanky to však mají jinak nastavené (ti v těchto lidech vidí Ježíše Krista) , a katoličky a katolíci ještě jinak (ti se ze všeho mohou vyzpovídat u ušní zpovědi) .

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

se žije dobře. A postrádají empatii. Hodně z nich ani neví, co to slovo znamená. A mezi věřícími je spousta takových, kteří vidí pouze to odpuštění. Že existuje z. B. něco jako Desatero, to nevidí. Pouze to, že Bůh je Všeodpouštějící. S tím, z hlediska vyššího principu mravního nemohu souhlasit. A beru je jako pokrytce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

nesmí se tam kouřit, pít alkohol a vzít si sebou psa.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Hmm, "mi pracující". Nahoď. Muheeeeeee

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Zadavatel mně předloží problém, který jiní odbyli slovy "To nejde."
Já navrhnu řešení, vyrobím nářadí/stroj/přípravek a práci provedu. A nechám si to zaplatit.

Jako bezďák ve vyhřáté obecní pastoušce bych tohle neměl. Ani v kanceláři softwarové firmy. Ani jako učitel matematiky na nějaké příhodné katedře. S výjimkou toho bezďáka - vším, čím jsem byl, byl jsem rád, ale v tomhle jsem se našel, neměnil bych.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

To číslo Téčka pietně schovávám.
Jinak souhlas, dříve nepředstavitelné věci jsou dnes brány jako normální a přirozené, třeba opravdová chudoba, sbírky potravin pro chudé, exekutoři.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

hezky se to v té době četlo. Ale ředitel Domu politické výchovy MěV KSČ v Brně už od ledna 1989 prý říkával, soudruzi, s takovým stylem řízení, to půjde do prdele. Od ledna ˇ90 jezdil u DPMB s trolejbusem a liboval si, že má po problémech.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to jednoduché, až je to složité.

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

Hašek byl ve Švejkovi lepší. Klíčová slova člověk, lidský, kus hadru.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Situace ukazuje, že starý Ještěr má mnohem víc možností, než jak je to mainstrýmem prezentováno. Díky zřejmě velice kvalitně napsané ústavě, aby byly pro Havla zachovány, co největší možnosti, se "pravda a láska" dostala do vlastní pasti. Klidně celá situace může skončit jmenováním úřednické vlády a s tím vším, co souvisí. Myslím , že na příslušných ambasádách jsou z vývoje u nás dost znejistěni, pokud jsou tam myslící lidé a nemají nějaké netušené řešení v záloze.
Uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdejší národ - národ Husův...anebo národ hus ?

"...Doufám, s pomocí Boží, že bude-li třeba , postavím se proti nim až k upálení ohněm. A nemohu-li já osvoboditi pravdy ve všem, alespoň nechci býti nepřítelem pravdy a toužím smrtí odporovati souhlasu. Ať běží svět , jak mu Bůh povolil běžeti. Lépe jest dobře zemříti nežli špatně žíti. Pro trest smrti nesmí se zhřešiti. Skončiti vezdejší život v milosti znamená vyjíti z bědnosti. Kdo přidává vědění, přidává práce. Kdo mluví pravdu, hlavu mu rozbijí. Ze smrti hrůzu kdo má, ten radost z života ztrácí. Nade vším vítězí pravda. Vítězí, kdo dochází smrti, protože žádná mu neškodí pocta, jestliže žádná mu nevládne křivota. Praví totiž apoštol Petr : kdo jest, kdo by vám škodil, budete-li milovníky dobra ? Blahoslavení budete, když zlořečiti vám budou lidi, praví Pravda. Za veškerú radost mějte, bratří, když v pokušení rozličná upadnete. Blahoslavený muž, který snáší pokušení, protože, když bude vyzkoušen, obdrží korunu života.
Toť jsou mé základy a podpory, jimiž se osvěžuje můj duch, aby byl silný proti všem odpůrcům pravdy...."
(Jan Hus, list z června 1413)

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Prezidentovi zřejmě selhávají játra a to lze řešit pouze transplantací. Jinak vždycky jen detoxikace na 14 dní.
A aby jej nerespektovali, vždyť on na rozdíl ode všech a zejména Fialy řídil celou vládu.

Ale někteří z klaunů jsou opravdu dárečci. Nejen Lipavský, který nedokázal vysvětlit co je to strategická komunikace. Připadal mi v tom jako legendární Biomasa u Krauze. Ale taková Lankšádlová, z té musejí mít vědátoři osýpky. Nebo odborník na otravu Bečvy, presumptivní šéf školství. Baxu, tu pomlouval Godot, ale vždyť on mluví jako kniha. A s tím motýlkem je to takový fešák plzeňský!
Vrchní financ prý studoval IT, o makroekonomice toho moc neví a navíc prý nekdákne žádnou cizí řečí.
Vrcholem je ale Fiala, ten má za sebou studium češtiny a dějepisu,
Tak alespoň mluví spisovně.
Jediný z toho konzília cirkusových klaunů budí respekt budoucí ministr průmyslu a obchodu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co ministryne valky ? Z tech co prichazeji v uvahu z realne politicke nabidky, opakuji z realne politicke nabidky - cimz tedy nemyslim naky idealni stav nalezeni nejtalentovanejsiho jedince - je ona nejlepsi.

Průměrný počet slepic: 3.4 (23 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je jako ministryně války nejschopnější rozpoutat válku?
Nebo je díky své neschopnosti (v tomto případě neschopnosti rozpoutat válku) nejlepší volbou pro národ z celé té nastupující autodestrukční party?

Nebo to myslíte ještě jinak? Fakt nevím.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

armádním postu, je to jen dobře placená sesle-nic víc. . O co jde, Máme sice mraky generálů, ale žádné vojáky, těch pár ubožáků co se vrátilo z Afghánu to nevytrhnou. Leda by Vás povolali , ale na to jste asi už starý a mladoši si v případě nutnosti seženou kufry potvrzení ....
Nebo si myslíte že absolventi sociálních studií, co jich tu máme by narukovali.... che optimisto

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

taky dobrá

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

armádním postu, je to jen dobře placená sesle-nic víc. . O co jde, Máme sice mraky generálů, ale žádné vojáky, těch pár ubožáků co se vrátilo z Afghánu to nevytrhnou. Leda by Vás povolali , ale na to jste asi už starý a mladoši si v případě nutnosti seženou kufry potvrzení ....
Nebo si myslíte že absolventi sociálních studií, co jich tu máme by narukovali.... che optimisto

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čím by měl budit respekt?
https://cz.linkedin.com/in/jozef-sikela-169088b2

Ten chlápek je leda tak zárukou, že i to málo, co snad ještě zůstává v českých rukou, bude fofrem germanisováno.
A co se týče střetu zájmů, je vedle něho Babiš ubohým mravenečkem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

MPO co vidi Green Deal jako prilezitost? K cemu? K tomu, aby se dalo sosnout?

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)