Dávný démon

Autor

V samém závěru mého předvčerejšího rozhovoru se Stanislavem Novotným jsem se letmo dotkl tématu, které se mi vzápětí stalo ještě osobnějším, než do té doby. Jak všichni víte, Ukrajina je moje srdeční záležitost vlastně odjakživa, protože tam mám spoustu příbuzných a přátel. Tamní politické peripetie se mě velmi dotýkají, protože jednak mám v sobě kus té jejich duše a jednak mám z bývalého sovětského prostoru informace, které nepředžvýkal žádný novinář ani placený „expert.“

Na úvod musím upozornit na jedno významné výročí, které je v našich krajích zcela nedoceněné a pro jistotu tady o něm nikdo nemluví. Ne tak na Ukrajině. Vězte, že prvního ledna se narodil Stěpan Bandera a tyto jeho narozeniny byly bouřlivě oslavovány. Tak moc bouřlivě, že i jeden můj ukrajinský bratránek zařadil na svém fejsbůku příslušnou oslavnou ódu a chudák moje maminka to zachytila na první dobrou…

Letošní oslavy byly tak velkolepé, že i Poláci začali jaksi přemýšlet, jestli udělali správně, když proti tradičnímu ruskému nepříteli angažovali zrovna tohoto démona. Myslím, že je čeká ještě celá řada horších překvapení.

Všimněte si prosím, že je to stokrát osvědčená metoda. Chcete ovládnout nějakou zemi? Stačí tam začít podporovat opozici. Samozřejmě ne jen tak ledajakou. Nějaký místní spolek odbojných zahrádkářů či huličů to nevytrhne. Já jsem dlouho přemýšlel, jak to ti Američané vlastně dělají, že si všude najdou ty správné lidi, kteří pro ně odvedou neuvěřitelný kus práce. Ale už mi to asi došlo a děsím se, jak jednoduché to je. To si prostě najdete jakoukoliv skupinu, která je ochotná sáhnout k násilí. Na ničem jiném nezáleží. Proto jel do carského Ruska Lenin a proto dostal na svojí misi dost německých peněz. Prostě jen vybrali toho, který byl ochoten za své cíle vraždit. Všechno ostatní se stalo samo.

Stejně fungoval Islámský stát, stejně fungoval ten tádžický šéf Severní aliance v Afghanistánu, stejný byl Pinochett a stovky dalších… A nemyslete si, ono to neplatí jen pro Američany. Fidela si SSSR vybral z podobných důvodů. Stejně tak si Číňané vybrali Pol Pota. Tohle je podle mě jediné potřebné kritérium – stačí si budoucím revolucionářem popovídat, stačí zjistit, jestli je jeho nenávist k režimu dostatečně hluboká, aby ve jménu své pravdy vydával rozkazy k vraždění nevinných a pak to chce jen dostatek peněz a případně nějaké ty transfery zbraní.

Porovnejte to s naší situací doma. Ceny energií obrovské, propad do bídy takřka jistý a pokud někdo obviní některého z čelních politiků, že za to může, tak mu slibuje soud… Kdyby na demonstraci hořela auta, okamžitě by ztratila legitimitu. Stejně tak, kdyby těžkooděnci vytáhli pendreky a začali řezat mírumilovné demonstranty. Možná proto se Putin obrátil do Asie… není tu žádná pátá kolona, která by byla ochotná vraždit ve jménu velkého Ruska. Jsou tu možná přátelé Ruska, ale nikoliv nepřátelé této země. Ani tady, ani jinde v Evropě není žádná proruská opozice, která by byla ochotná sáhnout k násilí, aby se domohla svých cílů.

Ale platí to i obráceně? Kdyby ve volbách uspěly spíše protiamerické strany? Kdyby volby vyhrála SPD, platí, že by se proamerická opozice neuchýlila k násilí? Po všech těch pokusech o potlačování cizích názorů, po všech výrocích Řeporyjce, či Tomáše Peszyňského, po rozkopávání stánků SPD od Miroslava Tomana….řekněte mi vy ojrohodnotní kluci, co máte v srdci Havla… kdyby se to tu ve volbách otočilo a nadpoloviční většina voličů by se vyjádřila, že chce jít třeba maďarskou cestou… a Američani vám nabídli prachy a munici… stříleli byste do jiných Čechů, abyste zvítězili? Nechali byste nás také humanitárně bombardovat? Mašíny byste vyznamenali, to už víme…

Rusko v roce 2014 na Donbase také nepodpořilo nějaké mírové hnutí, ale hochy, kteří byli ochotni střílet a bojovat. Nedělejte si iluze, že by nějaká velmoc byla výrazně spravedlivější než jiná… kdyby u nás byla nějaká síla ochotná vraždit ve jménu Ruska, zřejmě by měli dost peněz, aby se o to mohli pokusit. Turci také vědí, které skupiny svých migrantů v Německu je třeba podpořit. A rozhodně to nejsou ti, kteří touží po začlenění do německé společnosti, nicht wahr?

Dál je to ale také pořád stejné. Vždycky je vyvolán nějaký krvežíznivý démon, protože je to laciné. Toto zaříkávání se jeví jako nejjednodušší způsob, jak dosáhnout svého cíle. Samozřejmě není to zadarmo. Démona nevyvolá jeden revolucionář s pár nohsledy. Musí mít větší podporu podobně smýšlejících. Je třeba takového démona hýčkat, uvolnit mu cestu, umožnit mu vyrůst, dát mu bezpečný azyl v zahraničí, aby pěkně zesílil… a pak se to podaří.

Jednoho dne je džin z lahve venku a začne plnit přání těch, kteří lahev otevřeli. Ale… vždycky to plní tak nějak po svém. Plní svůj úkol, ale zůstává za ním spoušť a hory mrtvol. A nezřídka se pak obrátí proti těm, kteří ho vyvolali, protože začne mít dojem, že pro svoje osvobození už udělal dost. Dostat takového démona zpátky, je pak vždycky dražší, než všechna práce, která by musela být vykonána, aby ho nebylo zapotřebí.

Já vím, že jsou naše sdělovací prostředky plné chudáků uprchlíků, kteří přišli o všechno. A vůbec mi nevadí, že se jim pomáhá. Oni opravdu přišli o všechno. Ale silně mi vadí, že se předstírá, že žádný Bandera na Ukrajině neúřaduje. On už tam ale poletuje a je to upír první kategorie. Byl vyvolán podle stokrát osvědčeného modelu a funguje osvědčeným způsobem. Web Myrotvorec je toho nejlepším důkazem. Ten existoval dávno předtím, než Rusko vpadlo na Ukrajinu. I Zalužný se nezapomněl vyfotit s Banderou… i on ho totiž potřebuje.

Bandera je součástí ukrajinské vlády, je součástí ukrajinského příběhu, je součástí i mojí rodiny. Má hodně prostoru. V jeho jménu jsou jeho stoupenci ochotni vraždit a právě tato vlastnost se hodila, protože to je skutečný geopolitický tlak na Moskvu. Ne nějaké bezzubé řeči starých páprdů, ale prapory Azov, Ajdar, Kraken a podobně. Krev jim kapala ze zubů dávno předtím, než první ruský voják překročil hranice a vůbec se to nevylučuje s tím, že právě ruský vpád tohoto upíra ještě řádně posílil, dal mu výjimečné postavení, glorifikoval ho v očích národa a učinil z něj záštitu před ruskou agresí.

Ale furt je to Bandera. Ten stejný démon z dávných časů, který na jedné straně plní přání západních politiků a stratégů, ale na straně druhé si už chystá půdu pro své vlastní cíle. Pokud na Ukrajině byl nějaký odpor proti Banderovi, tak teď už není. Leze mi do rodiny a uchytává se tam. Posiluje a posiluje. Je houby platné, že s ním většina Ukrajinců nepeče a vlastně o něj nestojí. Už byl vyvolán. A nezaleze.

Rovnou říkám všem Cemperům, že tohle mi nedokážete zbagatelizovat. Jiní vám to možná zbaští, ale já jsem příliš blízko tamního dění a mám bohužel informace z první ruky. Zavíráte oči před něčím, co se za všech okolností ukáže jako pohroma. Bez ohledu na to, zda Rusko zvítězí nebo prohraje. Snažíte se mi vnutit, že jedinou příčinou této války je ruská velmocenská politika, ale bohužel moje osobní zkušenost říká něco jiného. Ten Bandera tam hraje svojí roli, byl oživen přesně pro tento úkol a roste. Hodně roste. Brzy bude nad vaše síly. Brzy ho nebude mít pod kontrolou ani americký prezident. Ukrajina se nevydá po cestě demokracie a porozumění. Vydá se po cestě Stěpana Bandery se vším co k tomu patří. Bandera není marginální součástí Ukrajiny, bez něj by Ukrajina už dávno tuto válku prohrála. Neuchlácholíte mě, že je to jen okrajový jev, který nehraje v konfliktu prakticky žádnou roli. Vyrostl. Strašně se zvětšil a leze i tam, kde bych se ho nenadál. Nikdy si ho neochočíte i když myslíte, že ano, protože v této chvíli s ním máte stejné zájmy. Až jeho úkol skončí, zjistíte, že další úkoly si už dává sám.

To je moje vyznání. Banderu jste vyvolali už dávno spolu s Viktorkou Nullandovou… Za pět miliard dolarů. Chtěli jste, aby spolu s vámi tlačil na Rusko. Chtěli jste, aby byl schopný a všeho schopný. Rusové mu teď pomohli vyrůst pomocí šedesáti tisíc granátů denně. Naše vláda vidí na Ukrajině boj za svobodu, národní sebeurčení a boj proti agresorovi, ale já vidím růst tohoto upíra, který se všem hodil, všichni ho živili a já nevěřím, že ho ještě má někdo pod kontrolou. Proto mluvím o míru a klidně i o nevýhodném míru. Válka ho jen posiluje. Postupně si vezme všechny ty ideály boje za svobodu a demokracii a zůstane jen on. Z tohoto hlediska nebude příliš velký rozdíl, jestli Rusové dojdou k Dněpru a nebo Ukrajinci na ruské hranice.

Děláte všechno pro to, aby skutečným vítězem tohoto konfliktu byl Stěpan Bandera. To se nám všem strašně vymstí.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (324 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

která se vynořila z čista jasna hned za už použivanymi 6 prioritami řizeni politických,ekonomických a sociàlnich procesú a tak se nemusíme dozvédét asi i proto nic o tom jak tyto pocesy probíháji s cílem umožnuji vladé vehnat svoje voliče do neuvéřitelneho marasu,který se dnem i nocí stále více prohlubuje a jakoby nikdo z politickych formaci nevédél proç a tak se stáva skutečnosti to,že neexistuje asi nikdo ,kdo by navrhl opravdové řešeni!
Je to pravda nebo ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

Rychetský: „Cítím se víc občanem EU než malé České republiky, říká Rychetský.
----------------------------
RAJCHL: Pokud tohle někdo prohlásí, pak z mého pohledu ztrácí mandát být ústavním soudcem v naší zemi a měl by okamžitě na svou fuknci rezignovat. Včera bylo pozdě.
Já se na rozdíl od pana Rychetského cítím hrdým občanem České republiky, historicky i kulturně nesmírně bohatého a jedinečného státu, jenž existoval (v podobě Českého království či Československa) dávno před vznikem Evropské unie a bude existovat ještě mnoho staletí po jejím zániku. Ať žije Česká republika!
------------------------------------
názory lidí:
- Pán zapomněl, že má sloužit občanům ČR a nikoliv Německa, Francie, Itáli, Španělska atd. Zapomněl, že jej platí produktivní občané ČR a nikov neproduktivní Brusel ani Němci, Francouzi atd. Brusel jenom čerpá a svou politikou ožebračuje všechny ...
Ano, je to opravdu neuvěřitelné, co říká tato karikatura. Je to škůdce českého národa a měl by být za to odsouzen. To on je také zodpovědný za vytvoření 5ti demolice...

Tak buď se zbláznil, je tak senilní. Pokud se mu v ČR nelíbí, tak ať táhne a přestane škodit.

Tak se odstěhuj jinam!!!!!, když nejsi občanem ČR 😤😡 aspoň by byl zas od jednoho z vás klid....🙋‍♀️

Teď je alespoň vidět proč ten parchant dopustil ten podvod s pětislepencem. A tito lidi nám vládnou nebo jsou v klíčových pozicích. Pak to tu vypadá jak to vypadá…🤮

Bodejt...vymeteno v hlave...svedomi zadny..spravnej eurovcan...

Tihle se nestiti niceho, hlavne ze ruce maji klid.. Parazit v jakekoliv dobe a situaci..

Vždycky byl zaprodaný zrádce…ale systém v ČR využívá statečně a rád

V určitém věku by měli přestat lidi pracovat ve vysokých funkcích mají to v hlavě popletene a pak placaji nesmysly viz tenhle belzebub

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

Oni totiž jednají na 7 priorité korupce a vydírání o tom jak jim banksteři nařidili zrušit námi oblíbený kapitalismus a nahradit ho ŠWABISMEM tj nécim ješte zrudnejsim než je marxismus,kde pan Marx nezpozoroval svou gigantickou chybu a dal ho k realizaci komunistúm,kteří si splnili svúj sen stát se buržoasii funkcionařske tzv Střední třídy,která si tiskla peníze tak dlouho až je na pokraji totálního krachu nenažranych miliardařú z AMERU,kteří vyrukovali s heslem POZOR POZOR

NEBUDETE NIC VLASTNIT a BUDETE ŠTASTNI tj chtěji ukrást vše naráz a ne jako kdysi jen ten únor 48 což bylo jen slabé kafe!
Zkusím dát odkaz jak to bude zavedením cenzury naše NEOmarxisticka vláda špíny tajit!Doufám,že tomu budete rozumét!!

https://youtu.be/LY1CQGFWy84?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

soudců ÚS - a na tom participuje prezident. Ve vládě fialový sliz a na Hradě Nerudová nebo Pavel a máme plný ÚS takových panchartů, jako je Rychetský

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Drzost! To snad Rychetský přehnal. Po rozhovoru se strhl povyk

Zvrácenost, mentalita vedoucí k totalitě. Pavel Rychetský, který od srpna 2003 stojí v čele Ústavního soudu, s blížícím koncem svého desetiletého mandátu vyvolává pozvednutá obočí. Jde o jeho odvážné prohlášení v rozhovoru pro Týdeník Echo, že se cítí být „především občanem EU víc než malé České republiky“. Kdyby tohle prohlásil před deseti lety, šéfem Ústavního soudu by se zřejmě nikdy nestal, znějí kritické reakce.

Dosluhující předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský se v obsáhlém rozhovoru pro Týdeník Echo dotkl celé řady témat souvisejících s českou justicí, v samotném závěru odpovídal i na dotazy ohledně České národní banky, které ústava předpisuje dbát o cenovou stabilitu. V jedné z odpovědí Rychetský vyjádřil názor, že bychom v naší zemi měli používat společnou měnu Evropské unie namísto národní měny.
„Přivítal bych, kdyby Česká republika přijala euro, a mrzí mě, že se tak dosud nestalo. Udržování české měny v separaci od evropského společenství mi přijde svým způsobem neprozíravé a hloupé. Mám takový pocit, že naše centrální banka se bojí ztráty svého výsostného postavení, a proto se snaží udržet nás mimo eurozónu,“ míní předseda Ústavního soudu, kterému končí mandát letos v srpnu.

K tomu následně uvedl, že „patříme do civilizovaného světa a že ten český izolacionismus chráněním české koruny neprospívá ani naší ekonomice, ani našemu poslání být součástí evropského národa.“

A doplnil: „Já se cítím především občanem Evropské unie víc než občanem malé České republiky.“ Redaktor, který s Rychetským rozhovor vedl, nato poznamenal, že jako předseda Ústavního soudu České republiky by to měl mít obráceně. „Nemám to obráceně,“ ujistil jej Rychetský.

Slova, že se cítí být více euroobčanem, z úst muže, který po celou jednu dekádu byl jedním z nejvyšších ústavních činitelů, jsou pro celou řadu lidí naprosto neakceptovatelná a k zamyšlení hodná. Kde by asi dnes Rychetský byl, kdyby podobný postoj prezentoval před deseti lety, ptají se lidé.

Šokovaný Petr Macinka z Institutu Václava Klause glosuje Rychetského vyjádření na webu Institutu Václava Klause následovně: „Předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský po dvaceti letech (těsně před koncem) ve funkci pochopil, jak je mu naše země malá a jak je mu její malost trapná. V rozhovoru pro Týdeník Echo mj. prohlásil, že se cítí být „především občanem Evropské unie víc než malé České republiky“.

Škoda že jsme tento výrok od něho neslyšeli, když se před dvaceti lety o toto lukrativní místo v Brně ucházel. Možná by prezident republiky Václav Klaus, který jej tehdy v dobré víře (i jako jistý vstřícný krok vůči jemu opoziční ČSSD) jmenoval, svoje rozhodnutí přehodnotil. Třeba by pak pan Rychetský neměl prostor ničit z této exponované pozice svými občasnými aktivistickými výpady politický systém v naší – nikoli jeho, jak nám dnes prozradil – zemi,“ přemítá politolog Macinka.

Jako totální drzost vnímá Rychetského chování právník Pavel Hasenkopf, pro jeho postoj nabízí několik vysvětlení: „Když si tak čtu, s jakou provokativností a drzostí nám předseda ÚS Rychetský ukazuje prostředníček a všem sděluje, že se necítí být Čechem, napadají mne tři věci:
První, překvapivý není ten obsah, ale že to tak otevřeně přiznal. Ještě před třemi lety by si to nedovolil. Kde bere tu drzost?
Druhá, jeho rodina byla nadnárodní vždy, jen slabost své matky (která pracovala v právním odboru KPR za Gottwalda a údajně administrovala žádosti o milost) pro nahrazení národů celosvětovým komunismem nahradil slabostí pro postupné slučování národů, až celý svět bude jeden národ (tj. globalismus).

Třetí, globalismus je věc společná všem totalitám, nesnesou totiž různost, mají pocit, že existuje nějaké jediné správné uspořádání, které zbývá odhalit a nastolit. Nesnesou představu, že by existovaly vedle sebe různé systémy, a přitom byly všechny správné. Nesnesou, že by se mezi správnými řešeními demokraticky vybíralo, protože podle nich je správné jen jedno. A proto mají s demokracií bytostný problém, může totiž vést k různým výsledkům,“ uvádí a závěrem upřesňuje: „Mluvím o způsobu uvažování, mentalitě, která vždy vede k totalitě, jedno jaké.“

Velmi kriticky slova Rychetského reflektoval také předseda Svobodných Libor Vondráček, který naznačil, že byl člověkem na nesprávném místě. „Cítím se být občanem ČR a její splynutí v EU si nepřeju. Je zvrácené, že člověk, který to má naopak, se stal předsedou Ústavního soudu,“ uvedl. Předseda ÚS ČR podle Vondráčka má chránit české, nikoliv unijní právo. „Příští předseda ÚS by měl být zdrženlivější v politických komentářích,“ doplnil ve svém tweetu.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Katastrofa! Co udělali? Zadlužili, nepomohli vůbec. Po Rajchlovi nezbyla na vládě nit suchá

„Jsme na historické křižovatce a opakuje se situace před rokem 1948, kdy byla naše demokracie ohrožená stejně jako vývoj naší země. Já nechci dětem a vnukům vysvětlovat, že jsem udělal málo,“ shrnul advokát a předseda PRO Jindřich Rajchl při bilanci roku 2022. Ten označil za turbulentní rok plný lží, propagandy a cenzury. Příštích 12 měsíců proto hodlá věnovat nejen boji za svobodu projevu.

Nejraději bych řekl, že mi nestojí ani za komentář. Vystrčil žije na jiné planetě a problémy, které vyjmenoval, nepatří mezi ty, jež trápí české občany. Je naprosto mimo realitu. A Fiala se snažil o sebechválu a potvrdil svoji nekompetentnost. Snažil se vysvětlit, že chudoba je respekt a bída je daní za to, že stojíme na straně Ukrajiny. To jsou nesmysly a výmluvy pro vlastní neschopnost. Oba proslovy byly dokonalou ukázkou naprosté neschopnosti současné vlády.
Jak jste vy vnímal rok 2022?

Byl to rok turbulentní a nazval bych ho rokem lží, protože jsme od prvního ledna až do posledních prosincových dnů neustále čelili neuvěřitelným lžím, kampaním a naprosto účelovým propagandistickým cílům, které se snažily o zvýšení profitu nadnárodních korporací, ale i omezení svobody na úkor jednotlivců a ku prospěchu státu a státního aparátu.

Co tím stát získával?

Když události zrekapitulujeme, tak v lednu loňského roku jsme bojovali proti vyhlášce o povinném očkování pro policisty, hasiče, zdravotní sestry i lékaře, kteří se báli, že bez očkování přijdou o práci. Když se dnes zpětně ohlédneme, dokonce i Pfizer přiznal, že vakcína nikdy nebyla testována na to, zda zabraňuje přenosu covidu z jedné osoby na druhou. Tedy celý požadavek na očkování nebyl legitimní a nebyl založen na faktu. Jednalo se o svévoli státu, který šel na ruku farmaceutickým gigantům a nutil zasahovat lidem do integrity proti jejich vůli pod pohrůžkou ztráty zaměstnání. To je bezprecedentní věc, která se nám optikou ruského konfliktu trochu vytrácí, ale měli bychom si pamatovat, že stát se zachoval nehorázně a celá řada lidí podlehla a nechala se naočkovat. Dnes mají značné zdravotní problémy. Počet srdeční náhlých selhání a nečekaných úmrtí v produktivním věku nabírá na otáčkách a souvislost s očkováním je zcela zřejmá.

Rok 2021 jste trávil bojem proti covidovým opatřením a omezování svobody, loni jste založil politickou stranu. Čemu jste se ještě věnoval?

Osobně jsem prošel velmi turbulentním rokem. 10. března jsme vyhlašovali Chartu 2022 a následně jsme na demonstraci na Staroměstském náměstí oznámili vznik nové politické strany PRO, kterou jsem založil s kolegy právníky, vědci, lékaři. Tato strana vlétla na politickou scénu a v zářijových volbách velmi uspěla. Nejen tím, že jsme do Senátu podporovali Janu Zwyrtek Hamplovou, ale i naši další kandidáti skončili na třetím místě za hnutím ANO a vládní koalicí a v mnoha obvodech jsme dokázali překonat hnutí SPD i etablovanější strany jako Trikolora a Svobodní. Nastartováno je dobře a věřím, že budeme na rok 2022 vzpomínat jako na začátek něčeho nového a velkého.

V roce 2022 jsme ještě řešili covidová témata, celá řada soudních řízení ještě probíhala. Právo má delší doběh, takže jsme v podstatě bránili jednotlivce, kteří byli pod obrovským tlakem ze snahy je kriminalizovat. Vystupoval jsem také ostře proti omezování svobody projevu a cenzuře, která se rozmáhá neuvěřitelným způsobem a snažil jsem se vystupovat i v roli zastánce zdravého rozumu a pragmatismu proti ideologickým blábolům, které vláda používá, aby odstínila svoji naprostou neschopnost a selhání v pomoci obyčejným lidem s jejich nelehkou ekonomickou situací.

K té cenzuře: „Toto je možná jeden z nejpovedenějších výtvorů dezinformační scény. Já nejsem cenzor. Já jsem liberál,“ řekl pro Aktualne.cz ministr vnitra Vít Rakušan a odmítá, že by k cenzuře docházelo. Co vy na to?

Říkal jsem si, jestli to netočil na silvestr, tam by se jeho výrok hodil dokonale, ale neznám cenzora, který by uznal, že je cenzor. Každý cenzor tvrdí, že necenzuruje, jen to dělá pro dobro lidí, aby nebyli vystaveni dezinformacím a lžím. Za komunismu to bylo stejné, komunisté říkali, že chrání Čechy před imperialistickými mocnostmi, které šíří lži a propagandu, aby zničili náš socialistický režim. Situace je stejná a výmluvy jsou stejné. Blokování jiného názoru je cenzura a můžeme ji nazývat sebehezčími slovy, co nás napadnou, realita je jednoduchá. Pokud blokujete jiné názory nebo kritiky, tak je cenzurujete a Rakušan je vrchním cenzorem, ať si tvrdí, co si tvrdí.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Opravdové řešení sou volby potřeb. Nic jiného!!!
Opravdové zlo je volení názorů, keré nakonec skončí ve válce, páč něgdo názorama zdebilizuje lidi, keří se vrhnou jako můry na světlo a zvolí ho. A ze světla vyleze zas nějakej škaredej bůh, satan nebo posranej zanástupitel , kerej bude blboňům zas vysvětlovat , že to je evoluce nebo svoboda? Nebo demosgráca? A že to tak je kvůlivá reinkarnaci. No to je taky pěkná názorová kokotina. A pak sou tady další baterie tupanů, co začínají valit lidem ezoterické vzlyky o svobodném člověku, nebo o svobodných slovanech a tak podobně. Je teho na tuny, keré by se zase vešy jen do archívů a knihoven, keré až přinde čas, zase je něgdo zapálí nebo dnes vymaže program. Hotové!!!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Co já bych za Pinocheta dneska dal...

Jinak Bandera moc na "banderovce" vliv už neměl, když ho roku 1941 dali Němci do koncentráku, byť do lepší části...

Take za Volyň 1943 moc nemůže...

Průměrný počet slepic: 1.9 (33 hlasů)

Dále je třeba si říct, že tu nenávist proti SSSR a Moskvě šlo pochopit, když tam udělal STalin ve 30.letech umělý hladomor, který zasáhl hlavně Ukrajinu a pozabíjel tak v době míru miliony lidí asi jako za holocaustu a byly tam případy kanibalismu... to vše na obilí zasypané Ukrajině...

Nenávist k Polákům už se tak dobře vysvětlit nedá... zas tak moc Ukrajinci za 1. polské republiky nebyli utlačovaní... 1918-39...

Průměrný počet slepic: 1.9 (27 hlasů)

Dnešní Pinochet by musel jít proti neomarxistům a tedy Západu (i když moc proruský by nebyl) a hlavně by šel i proti trhu v dnešní době, když ho ovládají právě ti neomarxisté stejně jako ty státy na Západě...

A islám se také nevyřeší v Evropě "větší svobodou" jak si někteří libtardi asi myslí..

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Byl to dobrÿ vojevúdce a vědél ,že ho bude pan Hitler obsazovat s tak potřeboval stroje na výrobu tankú a kaťuši z kolektivního Západu !
CHTEL PLATIT ZLATEM!!!
No, ale proklatě!Kapitalisté chtéli jen pro sebe zrní a tak pobili proto mnoho Ukrajncú hladomorem ,neboť jen oni to zrní měli a to délaji dnes těm oblbenym ukrajinskym domorodcúm zase ,aby méli hladomor bo patrony do banderovskych šrot tankú jsou zas za zrní a EU nechce zůst hladové ,ale zůstane bez Sonnenblumen oleje a bude sušit hubu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (35 hlasů)

Hladomor hlavně na UK je doložen a byl způsoben tím, že Stalin zásoby obilí zabavil... potřeboval to pro rychlou industrializaci na tanky a letadla, kterýma chtěl napadnou Evropu 1941 v létě, HItler ho předběhnul asi o 2 týdny...

Průměrný počet slepic: 1.8 (41 hlas)

Viz. Mark Solonin, Viktor Suvorov, Raack, Joachmi Hoffman a další historikové

"Studie některých historiků, například ruského vojenského historika Michaila Meljuchova (Stalinova promarněná šance), však částečně podpořily tvrzení, že se sovětské síly soustřeďovaly k útoku na Německo. Dalšími historiky, kteří tuto tezi podporují, jsou Vladimir Nevěžin, Boris Sokolov, Valerij Danilov a Joachim Hoffmann. 18] Ofenzivní interpretaci Stalinova předválečného plánování podporují také sovětolog Robert C. Tucker a Pavel N. Bobylev. 19] Hoffmann tvrdí, že skutečné soustředění sovětských vojsk, sklady pohonných hmot a letiště se nacházely v blízkosti německo-sovětských hranic v tehdejším Polsku. Všechna jsou prý nevhodná pro obranné operace[20]."
"Americký historik Sean McMeekin tvrdí, že zatímco na Západě byla Suvorovova teze do značné míry ignorována, a to na základě autority významných kritiků, jako byli Glantz a Goroděckij, ve východoevropských zemích, které byly přímo zapojeny do německo-sovětského boje, se jí přesto vážně zabývali. Výsledkem diskuse byly desítky seriózních studií alespoň částečně podporujících Suvorovovu tezi, které byly obvykle lépe zdokumentovány než Suvorovovy. K pozoruhodným příkladům patří sbírky dokumentů L. E. Rešina a spolupracovníků a studie Melťuchova a Marka Solonina. K roku 2021 nebyla většina z nich přeložena do angličtiny. Podle McMeekina nové studie ukazují, že tradiční názor o překvapivém německém útoku proti Sovětskému svazu již nemůže platit. I přes obrovský nárůst znalostí díky nejnovějším výzkumům však stále zůstává mnoho neznámých, zejména skutečné Stalinovy záměry v předvečer války, o kterých věděl jen Stalin sám. [21]"

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_offensive_plans_controversy

Průměrný počet slepic: 2 (28 hlasů)

Konečně už je to skoro dokázáno! Stalin téměř napadl Německo a proto ho Němci předběhli!
Za miliony zavražděných Slovanů i neslovanů Němci je vinen Stalin!
Přišli na nestranní zkoumatelé z USA. Evropští politici, historici a pozůstalí jsou totiž zaujatí a vlastně ani nemohou soudit viníky.
360 000 Čechů si za svou smrt také mohou sami? Protože porušovali říšské a protektorátní zákony?
Jak vůbec největší vraždící kolonizátor a okupant za posledních 1000 let někoho soudit?

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

Ale bacha za takove hluboké oblbení tim GŘ TV a vládou on asi fakt nemůže!Měl by nám tu radši předvest a zkusmo napsat jak se řidi svět 6 prioritami politickými ,ekonomickými a sociálními procesy a když to neumí tak by u mé by jako student dostal kouli,ani nezná tu nové objevenou 7 prioritu tak co s nim, musí jít k lopate!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Oni zkoußeji ukrást i interpunkci třeba ç mi přikazují psát TURECKY!! S jako ß německý a ješté chvíli a budu muset umět i azbuku!!Fuj fuj fuj to je hnúj!!No řikam to furt tu vládu poslat do prdele není problém,problém je jí tam udržet!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

No, já nevím. Možná by bylo účelnější si vyčistit počítač (nebo dát vyčistit, já to taky sama neumím), pořídit si novou klávesnici nebo aspoň silnější baterie... Mně to taky blbne, ale já vím, že je to tím, že mám počítač zanešený svinstvem, co pordukují Windows. Potřebuje přeinstalovat, ale protože syn to umí, a kovářova kobyla..., tak s tím budu bojovat ještě delší dobu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by šumak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Wikipedii taky nemůžete všechno věřit! Zvláště ne v dnešní době, kdy Sovětský svaz je pro zápaďáky pekelnější než peklo. A kromě toho, k německému útoku na SSSR došlo v r. 1941, to znamená 2 roky po začátku války v Polsku a zbytku Evropy. Co Vám připadá divné, ne-li přímo nemravné, že stát, který měl přímou hranici se státy, které již Němci ovládli, si nachystal u hranic prostředky k obraně?! A "překvapivý" ten útok byl, existovaly nějaké smlouvy, které nebyly dodrženy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Zajímavé zvláště bylo, že k útoku na Rusko došlo nejen 2 roky po napadení polska, ale hlavně ca měsíc po velmi zvláštním letu R.Hesse do anglie, aby tam "cosi" vyjednal. To "cosi" bylo jiste velmi zajímavé a jistě to nesouviselo s operací Barbarosa jakožto pokračováním operace Pike...
Ale zase se musí nechat že anglošašci drží slovo a své lidi si když ne hýčkají tak aspoň drží ve zlaté klícce, takže místo popravy během norimberských procesů si fašoun Hess dožil až do svých 93. narozenin v r. 1987. Tehdy se v něm asi hnulo svědomí a chtěl světu při svém plánovaném propuštění konečně prozradit co to tam tenkrát s churchilem upekli, ale pak si to asi rozmyslel a oběsil se na prodlužce.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Sice ho Stalin podezříval a proto stáhl od hranic i zbroj,tanky a letadla,ale vcelku na co by ho napadal v té době byl jesté kamoš a měli pakt o neutočeni bo Stalin ješte neměl dostatek dél a proto prodával panu Hitlerovi suroviny,aby mu pomáhal a sám zarobil na samopaly PPS!
No a tak se stalo,že vsecko propas!
Během dalších nečekanych bojú se stali ještě většími kamarády ,dúkazem je ,že pan Hitler pustil svého kamaráda do Evropy!
To moc neméli kapitalisté rádi a tak Hitlera vybombardovali na sračku!
Historii tom mluví jasně a nelze ji prekrucovat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Tak určitě, proto Němci v 41 došli skoro do Moskvy, přes všechny ty Stalinovy invazní jednotky připravené k útoku na Evropu. Sumak to musi byt troll, takhle hloupej snad nikd o neni.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Proto,že jeho armáda byla u hranic připravená útočit, ne bránit se, tak mu sebral skoro celou výbavu ... tanky,... bez boje často... Proto Hitler došel taky až k moskvě...

Jinak proti 3 000 německých tanků 30 000 sovětských... a lepších včetně T-34 a KV, nic podobného Němci neměli...

Průměrný počet slepic: 1.4 (17 hlasů)

In reply to by šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hitler měl kliku, že napadl STalin v nejslabší chvíli, když se sám připravoval na útok, nikoliv na obranu... proto mu sebral zásoby takřka u hranic...

Průměrný počet slepic: 1.7 (16 hlasů)

In reply to by šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hitler měl kliku, že napadl STalina v nejslabší chvíli, když se sám připravoval na útok, nikoliv na obranu... proto mu sebral zásoby takřka u hranic...

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

To s tím předběhnutím o dva týdny je dávno vyvracené.

Navíc Ti ten blábol falíruje časově, v hladomor byl v roce 32-33 a v té dobé fakt nikdo nic nechystal, spolupráce s Německem byla na nejvyšší úrovni a Hitler se chystal na první, nijak přesvědčivě vyhrané volby. Najdi si v nějaké knížce názvy Lipeck, Tomka, Kazaň.

A když se bavíme o hladomoru na Ukrajině jako prostředku genocidy, proč teda Stalin způsobil i hladomor v Povolží a Kubáni? Tam moc Ukrajinců nebylo...

Krásná demonstrace, jak neznalost dějin a souvislostí vede ke snadnému zmanipulování člověka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

Se studiem můžeš začít třeba zde, následně přečíst doporučenou literaturu, která ten Suvorovův nesmysl vyvrací.
.
https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_offensive_plans_controversy

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Není to vyvrácené a ten článek sem jsem dával výše ty blbe: Viz. Mark Solonin, Viktor Suvorov, Raack, Joachim Hoffman a další historikové

"Studie některých historiků, například ruského vojenského historika Michaila Meljuchova (Stalinova promarněná šance), však částečně podpořily tvrzení, že se sovětské síly soustřeďovaly k útoku na Německo. Dalšími historiky, kteří tuto tezi podporují, jsou Vladimir Nevěžin, Boris Sokolov, Valerij Danilov a Joachim Hoffmann. 18] Ofenzivní interpretaci Stalinova předválečného plánování podporují také sovětolog Robert C. Tucker a Pavel N. Bobylev. 19] Hoffmann tvrdí, že skutečné soustředění sovětských vojsk, sklady pohonných hmot a letiště se nacházely v blízkosti německo-sovětských hranic v tehdejším Polsku. Všechna jsou prý nevhodná pro obranné operace[20]."
"Americký historik Sean McMeekin tvrdí, že zatímco na Západě byla Suvorovova teze do značné míry ignorována, a to na základě autority významných kritiků, jako byli Glantz a Goroděckij, ve východoevropských zemích, které byly přímo zapojeny do německo-sovětského boje, se jí přesto vážně zabývali. Výsledkem diskuse byly desítky seriózních studií alespoň částečně podporujících Suvorovovu tezi, které byly obvykle lépe zdokumentovány než Suvorovovy. K pozoruhodným příkladům patří sbírky dokumentů L. E. Rešina a spolupracovníků a studie Melťuchova a Marka Solonina. K roku 2021 nebyla většina z nich přeložena do angličtiny. Podle McMeekina nové studie ukazují, že tradiční názor o překvapivém německém útoku proti Sovětskému svazu již nemůže platit. I přes obrovský nárůst znalostí díky nejnovějším výzkumům však stále zůstává mnoho neznámých, zejména skutečné Stalinovy záměry v předvečer války, o kterých věděl jen Stalin sám. [21]"

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_offensive_plans_controversy

Průměrný počet slepic: 1.4 (12 hlasů)

Ano, existuje pár převážně východoevropských historiků, kteří ten nesmysl urputně hájí. Dost často z politických důvodů, třeba Mart Laar.

"The majority of historians believe that Stalin was seeking to avoid war in 1941, as he believed that his military was not ready to fight the German forces, although there is no agreement among historians as to why Stalin persisted with his strategy of appeasement of Nazi Germany despite growing evidence of an imminent German invasion"

Taky existují lidé, kteří urputné hájí, že zem je placatá. To ale na realitě nic nemění.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Tak, když jsme si to teda vysvětlili s tou ofenzivou. Pojďme se teda pobavit o tom, jak v roce 32-33 podle Tebe chystali Sověti útok na Německo, proto ve svých výcvikových školách trénovali Německé piloty a v tankových školách nevýznamným důstojníky, jako Guderian či Meinstein, umožňovali studovat moderní tanky. To je také dobrá taškařice.

A o tom, že jim pomáhali ještě v roce 1940 obejít nemožnost námořního obchodu víš asi také...
https://en.wikipedia.org/wiki/Basis_Nord

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

V tu dobu totiž Němci byli cvičeni spíš na válku se Západem... a neměli ani nikdy zásoby a zbraně na výhru proti Rusku, proto ani nevyhráli... takže se jich Stalin nebál... cvičil si je na válku proti Západu a tu taky začal Hitler ... ostatně původně neměl ani SSSR a Němci společnou hranici.

Stalin chtěl nechat přes Německo vyčerpat Evropu a pak jí zabrat celou....

Stačilo dobýt Rumunsko a Němci by neměli dost ropy válčit. Ropa v roce 1944 po dobytí Rumunska jim vystačila asi na 6 měsíců a ne pořádně. viz. operace v Ardenách na konci 1944, kdy neměli ropu

Průměrný počet slepic: 1.3 (8 hlasů)

In reply to by šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostě rok 1941 Stalina zaskočil při vlastní přípravě útoku, proto ty prohry ze začátku, ale Hitlera zastavil už u Moskvy 1941 ještě před pořádnou pomocí spojenců...

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

Dobrý den, nedá mi nereagovat... moje babička pochází ze západní Haliče (Rusínka/Lemko/Ukrajinka), v současné době východní výspě Polska. Nenávist vůči Polákům jí vydržela do konce života. Proč? Prý se za Pilsudského chovali vůči Ukrajincům dost tvrdě, rušili jim školy, zakázali Ukrajincům kupovat pozemky (prodat pozemek mohli, ale koupit nový již ne), zakázali jim pracovat ve státní správě a chovali se dost arogantně - tedy alespoň na Haliči. S UPA rodina neměla nic společného - byli to obyčejní sedláci, kteří byli rádi, že mají co jíst a až na jednoho člena rodiny všichni válku přežili. Proto ta nenávist vůči Polákům na západní části Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Během hladomoru umíralo i velké množství Rusů, nešlo o žádný umělý hladomor. Za cara byly hladomory pořád, a hladomorů za Sovět. svazu bylo několik a v různých místech, např obří v Kazachstánu. Ta " genocida" je nově vytvořený pojem aby se "dalo pochopit" proč Banderovci nenávidí Rusy...

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

In reply to by FalesnyProfil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale víc holt umíralo Ukrajinců..

Během holokaustu také umírali i Němci v koncentrácích nacistů... ale nebylo to proti Němcům zaměřeno jako celek...

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

Byl tu umělý hladomor, obilí bylo dost, ale stalin ho zabavil pro města a dělníky a prodával na Západ i v době hladu, aby měl na západní know how, kterí si kupoval. Licence a tak. Potřeboval valuty na výzbro

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

In reply to by šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byl tu umělý hladomor, obilí bylo dost, ale stalin ho zabavil pro města a dělníky a prodával na Západ i v době hladu, aby měl na západní know how, které si kupoval. Licence a tak. Potřeboval valuty na výzbro

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

In reply to by šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byl tu umělý hladomor, obilí bylo dost, ale stalin ho zabavil pro města a dělníky a prodával na Západ i v době hladu, aby měl na západní know how, které si kupoval. Licence a tak. Potřeboval valuty na výzbroj

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

In reply to by FalesnyProfil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukrajinský parlament slavil výročí Bandery. Po protestu Polska příspěvek smazal

Polští představitelé hněvivě reagovali na oslavy 114. výročí narození vůdce ukrajinských nacionalistů z dob druhé světové války Stepana Bandery. Po kritice ukrajinský parlament odstranil ze svého twitterového účtu příspěvek, kde je vyfocený nejvyšší velitel ukrajinské armády pod Banderovým obrazem.

Západ „zaútočil“ na Ukrajinu kvůli glorifikaci Bandery
Ukrajinský parlament zveřejnil citát nacistického kolaboranta Stepana Bandery a fotografii vrchního velitele armády Valerije Zalužného s jeho portrétem, což odsoudili polští představitelé a prominenti z USA a Izraele. Varšava oznámila, že bude rovněž žádat vysvětlení.
Režim v Kyjevě se dostal pod palbu svých nejbližších spojenců za podporu nacistů. Poté, co ukrajinský parlament zveřejnil na svém oficiálním twitterovém účtu příspěvek vyznamenání nacistického kolaboranta z druhé světové války Stepana Banderu, polští představitelé, ale i odborníci a novináři z USA a Izraele tento krok ostře odsoudili. Příspěvek na sociální síti byl okamžitě stažen, Varšava však oznámila, že bude požadovat oficiální vysvětlení od Kyjeva.
1. ledna Nejvyšší rada oslavila 114. výročí narození Bandery, odpovědného za zločiny spáchané na Polácích, Rusech a Židech během druhé světové války. Byl zveřejněn jeden z jeho citátů a také fotografie vrchního velitele ukrajinských ozbrojených sil generála Valerije Zalužného s portrétem Stepana Bandery.
„K úplnému a drtivému vítězství ukrajinského nacionalismu dojde, když Ruské impérium přestane existovat,“ bylo napsáno v příspěvku Nejvyšší rady Ukrajiny na Twitteru.
Navíc bylo doplněno, že Zalužnyj si je „vědom" těchto rad od Stepana Bandery.
CIA: Stepan Bandera byl ukrajinský fašista a Hitlerův agent
Přestože dosud režimu v Kyjevě procházelo glorifikování Bandery, kterého Kyjev v roce 2010 prohlásil za národního hrdinu, ani tentokrát Poláci jako jeden z největších spojenců Ukrajiny ve válce proti Rusku nezůstali mlčet.
„Bandera byl vrah zodpovědný za genocidu Poláků v letech 1943 a 1944," napsal Kacper Plazinski, šéf výboru pro evropské záležitosti v polském parlamentu.
Dodal, že Ukrajinská povstalecká armáda, která byla ozbrojeným křídlem Banderovy Organizace ukrajinských nacionalistů, zabila kolem 100.000 polských civilistů.
Reagoval dokonce i polský premiér Mateusz Morawiecki, který zdůraznil, že svému ukrajinskému kolegovi Denisi Šmygalovi dá při první příležitosti vědět, co si myslí o podpoře nacistů.
„Jsme extrémně kritičtí, máme velmi, velmi negativní postoj ke glorifikaci a dokonce i samotné vzpomínce na Banderu. Ohledně oslavování Bandery nesmí existovat žádné nuance. To by mělo být jasné všem, včetně Kyjeva,“ řekl Moravjecki.
Banderu nazval „ideologem zločinných časů“, v nichž Ukrajina páchala hrozné zločiny.
„Nebude žádná shovívavost vůči těm, kteří odmítají připustit, že genocida, kterou Poláci utrpěli z rukou ukrajinských nacionalistů během druhé světové války, byla něco nepředstavitelného,“ řekl Morawiecki.
Na ukrajinskou glorifikaci nacistů tentokrát překvapivě zareagovaly i USA. Americký badatel v oblasti politologie a historie na Univerzitě Johna Hopkinse Jevgenij Finkel, který dříve obvinil Rusko z genocidy na Ukrajincích, poznamenal, že postoj Nejvyšší rady byl „děsivý“.
„Bandera by nenáviděl demokratickou, liberální Ukrajinu. Zabil by jejího prezidenta Vladimira Zelenského, který je židovského původu,“ napsal Finkel na Twitteru.
Novinář izraelského listu „Haaretz“ Sam Sokol kritizoval Kyjev také, Banderu nazval „ukrajinským ultranacionalistou a antisemitou, jehož stoupenci se během druhé světové války podíleli na etnických čistkách Židů a Poláků“.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

„….řekněte mi vy ojrohodnotní kluci, co máte v srdci Havla… kdyby se to tu ve volbách otočilo a nadpoloviční většina voličů by se vyjádřila, že chce jít třeba maďarskou cestou… a Američani vám nabídli prachy a munici… stříleli byste do jiných Čechů, abyste zvítězili? Nechali byste nás také humanitárně bombardovat? Mašíny byste vyznamenali, to už víme…
Naše vláda vidí na Ukrajině boj za svobodu, národní sebeurčení a boj proti agresorovi, ale já vidím růst tohoto upíra, který se všem hodil, všichni ho živili a já nevěřím, že ho ještě má někdo pod kontrolou.“
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stříleli by do Čechů. Ta nenávist vůči jinému názoru i od některých zdejších je víc než patrná (např. SS Cz) . Kdysi takových hajlujících byl plný Václavák.
A naše vláda - ta nevidí nic kromě svých chechtáků, kvůli těm bude slepá i hluchá, jak dlouho to půjde. Je to vidět už podle toho, že žádné oslavy Ukrajinců, na rozdíl od zbytku světa, neodsoudila.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Ono to je trochu složitější. Poláci masakrovali Ukry a ti jim to za pár let vrátili i s úrokama.

Kdo začal už dneska asi nikdo nezjistí

Průměrný počet slepic: 1.8 (8 hlasů)

Bandera byl přece hlavně zaměřen proti Polákům, tak si to alespoň přečtěte na webu.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

ideo program, kde se jasně glorifikuje a nabádá k cestě ke "svobodě" a "velikosti Ukrajiny" prostředníctvím vraždění ve velkém a etnických čistek. Bandera byl inciátor a symbol takovéhoto vidění světa a následného chování v praxi. Jeho banderovci plnili Banderův ideo program - v němž je mj i hodně glorifikována krutost, kterou mají banderovci používat při vraždění etnických "podlidí" - což se také dělo. Kdo bagatelizuje či oslavuje Banderu, oslavuje a ztotožňuje se s jeho ideo programem a viděním světa - tedy brutálně vraždit, vraždit a vraždit - ve velkém. Své názorové odpůrce i z hlediska národnostního "podlidi" , určené k likvidaci. Takže za Volyň i vše další Bandera může - je to realizování jeho ideí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

Ale o jeho myšlenky - o to pozabíjet všechny, co nejsou Ukrajinci, někdo říká, že Bandera nikoho nezabíjel, ale to Hitler taky NE ! V tisku byli bojovníci AZOVU oslavováni jako hrdinové, když jsem se na FCB ptal, proč je oslavují, jestli - že se fotí s nacistickým hákovým křížem a umístil jsem tam jejich foto, tak následovalo okamžité zablokování ! Letos reagoval velmi prudce i Polský předseda vlády https://www.youtube.com/watch?v=Y9uC2xauJYo&t=3s

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nesestaví ve formé návrhu programu a to hampty samoty , co pokládají za své SOCIALNI HODNOTY a potřeby do prvniho programu v historii SSV tj Solidární Společnosti Volicú ,pak se rozlučté se svými farmami,prasátka a kravičkami a se všemi penézi budou vám ukradený NEO marxistickou vládou a pak budete zabiti a nenže ne ANO !
Jsem překvapena,že diskuze o novém presidentovi ignoruje otázku zmény režimu a dokonce pan Bašta nedovede jako kandidát na presidenta podpořit a poradit sve Okamúře SPD a poradit ji na co,na jakÿ režim , má požadovat pan vedoucí ten strany tu RASANTNI změnu deklarovanou v bodě 10 jeho programu,aby konečně dostal více než nedostačujicich 10% hlasú a sam si tak možna pomohl k vítězství a k presidentovi !
Mi se zdá,že i pan Babiš to taky sabotuje,ačkoli má továrny v zahraničí a musí vědět jaký je tam režim jako béžny standart!
Liičky chtěji oni být vůbec presidenty nebo ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Bandera no... kontroverzní osobnost, ale tou byl i Edvard Beneš, Edvarda Beneše můžeme s klidným svědomím označit za masového vraha, právě jeho silně protiněmecké projevy, vedly k tomu tzv. "odsunu" německých lidí, což nebylo nic jiného než regulérní genocida spojena s brutálním násilím, vraždy, znásilňování, rabování, masakr v Přerově, postoloprtský masakr atd atd. Dle svědectví, se "slušní Češi " tehdy chovali tak, že např, shodili z mostu německou maminku s malým děťátkém v náručí, jinde zase Češi vtrhli do domu, kde bydleli Němci, muže zastřelili, ženy znásilnili, děti zmlátily do bezvědomí, dále Češi používali velmi ohavných metod, např. zamkli německou rodinu v nějaké budově a tu pak zapálili, upalování zaživa apod. To je jen velmi malý výčet zvěrstev, kterých po válce tedy už v době míru Češi dopouštěli, to co tehdy páchali Češi bylo srovnatelné se zločiny které páchali němečtí nacisté.
QA kdo štval Čechy proti německým civilistům, E.Beneš svými projevy v Brně či v Praze, úryvek z projevu E.Beneš v Brně , cituji : "Němce je potřeba likvidovati"

Tak kdo byl horší Bandera nebo Beneš ? Bandera byl celou válku v koncentráku, Beneš zbabělé utekl do Anglie, a pak se mstil na dětech a bezbranných lidech.
Takže Beneš byl větší zrůda než Bandera, pravda u nás Beneš není nikým oslavován, ale jsou po něm pojmenovány nějaké ulice, což je i tak ostuda...

Každý národ měl v minulosti nějaké kontroverzní politiky či ideology. To je realita. Kterou ani vidlák nezmění.

Průměrný počet slepic: 1.6 (37 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Beneš lezl Stalinovi do zadku už od 30.let od půlky, ještě když Hitler měl na svědomí asi 100 mrtvých nebo 1000 mrtvých a STalin miliony mrtvých... a ještě nikdo nevěděl, co přesně Hitler udělá, zatímco o Stalinovi už se vědělo, že je masový vrah milionů lidí

Průměrný počet slepic: 1.6 (26 hlasů)

Teda kdo chtěl, mohl vědět, o hladomoru na Ukrajině se psalo, ale Werich se tomu u nás vysmíval, prý tam viděl tlusté děti u vlaku... klasika... Červený kříž mohl vidět "tlusté" Židy zase v Osvětimi nebo jinde,.. stačilo tam nastrčit ty čerstvé zajatce že jo...

Průměrný počet slepic: 1.7 (22 hlasů)

No jistě ,to jsem ještě zapomněl zmínit, že Beneš lezl do zadku největšímu a nejkrutějšímu vrahovi 20.století Stalinovi.

Průměrný počet slepic: 1.4 (22 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když si uvědomíš, že Stalin dostal k moci i Mao Ce Tunga a rodinu Kimů v Koreji....

Průměrný počet slepic: 1.9 (22 hlasů)