Žalozpěv

Autor

V záplavě komentářů na třídenní návštěvu čínského prezidenta v Rusku jsem zaznamenal maličkou zmínku o tom, že plnění obchodních dohod mezi Ruskem a dalšími státy se může napříště odehrávat v juanech. Zachytil jsem to jen jednou, byl jsem v časovém presu, ale dovolím si zaspekulovat, že právě tato věc signalizuje to hlavní na čem se medvěd s drakem domluvili. Prosím všechny ekonomy, kteří mě čtou, aby si vzali trochu nitroglycerinu proti infarktu, protože dneska mohu snadno něco plácnout, z čeho se jim přitíží… a samozřejmě ať mě v komentářích nešetří a uvedou na pravou míru všechno, co řeknu blbě… rád se také přiučím, ale mám z toho všeho pocit, že Sitting Ping si do Ruska přijel potvrdit novou rezervní měnu – tu svoji. Bez ohledu na to, že se to bude jmenovat jinak a bude to fungovat jinak než americký dolar.

Takhle to bylo i po Druhé světové – USA se staly světovým policajtem právě tím, že se dolar stal oním univerzálním měřítkem bohatství. Vše se měřilo dolarem. Světové komodity se oceňovaly v dolarech. Světový obchod jel v dolarech. Bankovní převody mezi státy se oceňovaly přes dolar, ostatní měny se přepočítávaly přes dolar. Situace Spojených států byla tenkrát asi mnohem výhodnější, než je dnes situace Číny, takže se jim to dobře zavádělo a v podstatě třicet let byl dolar pevnou a spolehlivou měnou. A všichni ostatní neměli na výběr, než se tomu podřídit. Dlouhá léta pak byl dolar neutrálním platidlem. Ať jsi diktátor nebo demokrat, tvému dolaru se v naší bance nic nestane.

Myslím, že právě tohle bylo leitmotivem současných rusko – čínských jednání. Rusko se stává pro Čínu tím, čím byla po Druhé světové Velká Británie pro USA. Ano, za takových podmínek se Čína do konfliktu na Ukrajině vloží a pomůže, aby to dopadlo, jak je potřeba. Našim transatlantickým bratrům se to podařilo. Spřátelily Rusko s Čínou tak moc, že se domluvily i v těch nejožehavějších věcech. Podle mě se dohodli především na privilegovaném postavení juanu.

Jak to řekl Sitting Ping? „Největší změna za posledních sto let… a řídíme ji my.“

Pojďme si říct nějaká fakta.

Čína za posledních dvacet let udělala neuvěřitelný skok dopředu. Dokonce i lidé, kteří tam jezdí za obchodem a tedy poměrně často, říkají, že pokaždé přijedou do úplně jiné Číny. Města jsou větší a modernější, koleje vedou do dalších oblastí, kam předtím nevedly, vlaky jsou rychlejší, restaurace luxusnější, z megatováren se stávají gigatovárny. Čínské válečné loďstvo je na počet lodí největší na světě. Čínské výdaje na zbrojení rostou, čínské investice do infrastruktury jsou ohromné. Každý den se prý v Číně spouští nová elektrárna, staví se přehrady, překonávají se přírodní překážky, obchod mezi Čínou a zbytkem světa roste před očima.

Má s tím někdo problém? Tedy kromě morálního rozhořčení, že zlí diktátoři to dělají na úkor lidských práv Tibetu? Má někdo problém s konstatováním, že za posledních dvacet let se z druhořadé mocnosti stal skutečný vyzyvatel dosavadního globálního hegemona?

Za posledních dvacet let udělalo velký skok dopředu i Rusko. Když si představíte, jak vypadalo kolem roku 2000 a jak vypadá dneska, tak je to také obrovský rozdíl. Jak do infrastruktury, tak do modernosti. A to i přesto, že v průběhu doby pořád čelilo nějakým těm sankcím Západu. I v Rusku se staví železnice, i v Rusku se staví dálnice a samozřejmě se v Rusku na prvním místě a s velkým předstihem staví armáda. Oni to tak mají rádi. Střely Kalibr, Kinžál, stíhačky čtvrté i páté generace. Rozvíjela se těžba surovin, probíhal bouřlivý rozvoj Arktidy. V Rusku se dělají megaprojekty k dosažení dalších nalezišť. Vezměte kteroukoliv nerostnou surovinu a mezi třemi největšími producenty bude Rusko.

Rusko se nezhroutilo pod současnými bezprecedentními sankcemi. Za mediálními fabulacemi o obrovi na hliněných nohou začíná vykukovat, že Rusko si za hubičku od Západu koupilo zpět podíly ve svých Gazpromech a Jukosech. Za podobnou hubičku si koupilo hentu stínovou flotilu tankerů. V ruských městech není hlad, regály jsou plné, zboží je dost, žádné pouliční bouře nejsou a různí Girkinové klidně mohou nadávat Putinovi.

Hele, fakt si někdo myslí, že ve vedení zemí, které tohle dokázaly, sedí nějací idioti? Že fakt stačí, aby se Putin zavřel do bunkru, někdo mu tam nosil divné knížky a ruský vládce se z toho zcvoknul? Ten stejný vládce, jehož armádě už rok docházejí rakety a pořád nedošly? A s tímto cvokem by se bavil čínský vůdce, který dostal Čínu na vrchol? Fakt tomu tady někdo věří?

Porovnejte to s naší Kotlinkou. Za posledních třicet let přibylo trochu dálnic, trochu se opravily některé koleje a hodně se jich zrušilo, nevznikla jediná nová elektrárna, žádná pořádná přehrada, neotevřel se jediný pořádný důl, ba ani kamenolom. Obyvatelstvo se z vesnic částečně přesunulo do Prahy, takže se tam trochu stavělo, ale nic moc. Konjunktura tu a tam byla… Za Babiše to chvíli vypadalo, že k nějakému tomu vzepětí modernity přece jenom dojde, ale čeští novináři v západním žoldu se postarali, aby z toho nic nebylo.

Naše vláda to vede od desíti k pěti, jak řekl Karel Havlíček, Vítek Rakušan za poslední rok stihl skoro položit Českou poštu, nechal uniknout data milionů uživatelů datových schránek, vyvěsil morbidní plakát s pytlem na mrtvoly, vymáchal se v Dozimetru a připravoval cenzurní zákony… ale těmto lidem máme věřit, že to Rus a Číňan brzy prohrají…

Saúdská Arábie a Írán obnovili diplomatické styky… Číňan to zprostředkoval.

Bašár Asad obnovil diplomatické styky se sunitským světem. Rus to zprostředkoval.

Erdogan je ochoten se s Asadem zase bavit… chudáci Kurdové.

Půlka Afriky se třese na to, až tam přijedou Wagnerovci, aby „udělali pořádek… “

Ne, já doopravdy nechápu, jak si někdo může myslet, že Číňan se sice dokázal stát velemocností, ale co se týče Ruska, tak dělá chybu za chybou. Rus se sice dokázal postavit na nohy a zmodernizovat hospodářství, dokázal ustát západní sankce, už rok mu ne a ne dojít munice, dokázal se s Číňanem domluvit na největších změnách za sto let, které alespoň trochu spoluřídí, ale na Ukrajině se rozhodl vypnout všechny mozky a dělá všechno špatně. To je prostě nesmysl. Buď jsou neschopní ve všem, nebo v ničem.

A tak mi dovolte tento žalozpěv… nad naší zemí, nad naším západem, nad vším, čemu jsme věřili. Největší změny za sto let a my se na ně budeme dívat. Nebo budeme využiti, abychom je pro hegemona ještě trochu oddálili.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (352 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Glosa MM: Prezident Petr Pavel v Berlíně

MIROSLAV MACEK

Prezident Petr Pavel v Berlíně apeloval, aby Německo v době po ruské invazi na Ukrajinu „neslo zodpovědnost za Evropu, o kterou se budeme moci opřít“.

Dodávám:
Ještě mohl použít tradiční slova o tom, že odevzdává osud českého národa a státu s plnou důvěrou do rukou vůdce německého národa.

Ke zprávám o plánovaném zatčení Donalda Trumpa:
Zdroj z právnických kruhů sdělil v pondělí televizi Fox News, že manhattanský úřad státního návladního spolu s dalšími právníky diskutoval logistiku uzavření ulic, napojení světel na generátory, vytvoření bariér a užití mimořádných policejních sil.
Posledních osm let bylo horkých. Světová meteorologická organizace je z hlediska globálního průměru zařadila mezi osm nejteplejších v historii měření. Na vině jsou emisemi způsobené klimatické změny.
Tolik zpráva s vědeckým tvrzením, o kterém se nesmí pochybovat, stejně jako se nesmělo pochybovat o vědeckém tvrzení, že očkování chrání proti covidu a očkovaní nemohou být přenašeči choroby.

Důvod, proč tomu tak je, je v obou případech stejný: ohromné peníze dojené z vystrašených občanů.

Proukrajinská skupina, která měla podle amerických médií a německých vyšetřovatelů prsty ve zničení tří ze čtyř větví plynovodů Nord Stream 1 a Nord Stream 2, mezi sebou zřejmě hovořila česky nebo polsky. S odvoláním na zdroje blízké Spolkovému kriminálnímu úřadu to napsal týdeník Der Spiegel.

To dá rozum, vždyť ti dva Rusové, co otrávili Skripala novičokem a pak vyhodili do povětří sklad munice ve Vrběticích, se jistě při pobytu u nás přiučili češtině.

Průměrný počet slepic: 4.7 (74 hlasů)

(část z článku)
Nord Stream 2 ležel mnoha americkým politikům, včetně Bidena v žaludku jako nestravitelná překážka. Jak se jeho stavba blížila ke konci, U.S. zrušily sankce proti jeho majiteli, Nord Stream AG, protože usoudili, že sankcemi se nikam nedostanou. Dokonce i Zelenský byl uvědoměn o tom, že nemá plynovod nadále kritizovat.
Poté byla v Bílém domě vytvořena skupina poradců, kteří se několikrát zúčastnili super-tajných setkání, kde projednávali příkaz samotného presidenta, což bylo jak zničit plynovod Nord Stream, aby se nepřišlo na to, kdo to udělal. Byly uvažovány ponorky, bomby a všecko možné. Nic z toho nevyhovovalo, protože tam by bylo odhalení pachatelů snadné a to by se rovnalo vyhlášení války Rusku.
Když 7. února 2022 navštívil nově zvolený německý Kancléř Scholz Bidena v Bílém domě, ta nejistota, na čí straně stojí, byla brzy překonána a Scholz se zjevně přiřadil k Americe. Proto mohl Biden o něco později veřejně prohlásit, že: „Jestliže Rusko napadne (Ukrajinu) , pak nebude Nord Stream 2. My tomu uděláme konec.“
Nejen on sám, ale i Podsekretářka Nulandová (původně Nudelman) řekla pouhých pár dnů předtím to stejné, že když Rusko napadne Ukrajinu, ať tak či onak, Nord Stream 2 nebude.

Mnozí z těch, kteří na projektu zničení plynovodu pracovali, byli šokováni touto otevřeností, která se rovnala přiznání k činu. Přirovnávali to k nastavení jaderné bomby na náměstí v Tokiu a oznámení vládě, že ji vybuchnou. Podle nich nebylo dobré zničení plynovodu předem inzerovat. Ale Biden a někteří jiní politicky neschopní lidé to ignorovali.
Kvůli tomu byl celý plán pozastaven, protože jeho tvůrci si nebyli jisti, jestli je dostatečně bezpečné, něco takového provést, když to bylo předem rozhlášeno do světa. Ale pak přišel Bill Burns, ředitel CIA a dřívější vyslanec v Rusku a přikázal jim s plánem pokračovat.
Provedení plánu
Ideální místo, odkud útok na plynovod provést bylo Norsko. Amerika tam měla svá vojska již několik let a odtud vedla špionáž vůči Rusku a Číně. Nejen to, v listopadu 2022 uzákonila norská vláda, že americký soudní systém bude platný v některých předem určených částech země, pod který spadají nejen američtí vojáci, ale i Norové. Byla to snaha o odvrácení záporného vlivu na základnu, nebo sabotování její činnosti.
Norsko bylo plánu na zničení plynovodů nakloněno, protože pak měli možnost prodávat do Evropy svůj vlastní, podstatně dražší plyn. Proto rychle našli místo, kde potrubí nevedlo ve velké hloubce, což bylo v blízkosti ostrova Bornholm. Moře tam také nevytvářelo velké vlny, které by potápěčům ztěžovaly práci.
Vyskytly se obavy, že by podmořská aktivita, spojená s kladením výbušnin mohla vzbudit podezření švédského nebo dánského námořnictva, což by nebylo žádoucí. Není snadné připevnit výbušniny na potrubí, které je dokonale obaleno silnou vrstvou cementu a toho si mohla jejich rozvědka všimnout. Oba národy jsou k rozpoznání něčeho takového více než dobře vybaveny.
Také z ruské strany hrozilo odhalení, protože ruské námořnictvo má sledovací technologii, která jim umožňuje vypátrat podmořské miny. Proto musely být americké výbušniny vyrobeny tak, aby připomínaly přirozené prostředí, stejné, v jakém se potrubí nacházelo, prosycené mořskou solí.
Postupně bylo rozhodnuto, že k položení výbušnin dojde v období každoročních manévrů NATO, známých pod názvem BALTOPS. Norové rozhodli, že tato aktivita bude skvělé krytí pro zákeřnou podmořskou činnost. Kladení výbušnin bylo pak včleněno do programu a bylo propojeno s činností jiných potápěčů, kteří byli zaměřeni na hledání výbušnin pod mořem a jejich zneškodnění. Takže to bylo skvělé cvičení a zároveň krytí.
Váhavost a oddálení
Když pak bylo po všem a výbušniny byly na místě, Bílý dům propadl obavám, že vybuchnout nálože o pár dnů později po skončení manévrů je příliš riskantní a že by byla Amerika z tohoto činu obviněna. Požadovali oddálení výbuchu, aby nemohla padnout vina na ně.
To ale nebyl tak snadný úkol, jak se zdá. Výbušniny měly být spuštěny sonarovou bójí, která měla být shozena z letadla. Námořní provoz v Baltickém moři je velice čilý, pořád se tam něco děje, což spolu se zvuky z podmořského prostředí, seismickými vlivy, podmořskými vrty, mořskými vlnami a dokonce i mořskými tvory mohl výbušniny kdykoliv spustit. Z toho důvodu spiklenci vymysleli spuštění časovače na výbušninách tak, že reagovalo na serii zvuků, jaké vydává hudební nástroj, třeba klavír, což byly zvuky, které nemohly být nikdy podmořským prostředím vytvořeny.
Tím byl výbuch oddálen. A pak, 26. září 2022 přeletělo kolem norské letadlo, při zdánlivě rutinérní cestě a spustilo na moře bóji. O několik hodin později došlo k výbuchu.
Co následovalo potom, to dobře víme. Americká media považovala zničení plynovodů za obrovskou záhadu. Bílý dům – s pomocí dobře plánovaných výroků – obviňoval z tohoto činu Rusko, i když nikdo nemohl přijít s důvodem, proč by to udělali.
Rusové byli ve skutečnosti mezi prvními, kteří na bázi předešlých výroků Bidena a Nulandové usoudili, že Amerika je ten zločinec, který plynovod zničil. K tomu ještě přispěl Antony Blinken, když řekl, že zničení potrubí je pro Ameriku prospěšné. Prohlásil, že aspoň nebude Evropa spoléhat na levný plyn z Ruska a Rusko si nebude moci vytvořit z tohoto plynu zbraň, se kterou by Evropany vydírali. Nulandová se přidala, když neuváženě prohlásila, že je ráda, že Nord Stream je teď vhodný tak do starého železa.

Jak píše Hersh, všichni, na tomto projektu zúčastnění dobře věděli, že se jedná o velice vážnou a citlivou záležitost, protože něco takového může vyprovokovat otevřenou válku Ruska proti Spojeným státům. Někteří z Ministerstva zahraničí a CIA podléhali panice a zjevně se obávali, že kdyby vyšlo najevo, že US plynovod zničily, že by to způsobilo politickou katastrofu.

Jenže horké hlavy ve vedení státu, jako jsou Biden, Nulandová, Blinken a jiní viděli pouze to, že jakmile bude Evropa nadále používat levný ruský plyn, že jim nikdy nedokážou vnutit svůj vlastní, desetkrát dražší tekutý plyn. Také si uvědomovali nebezpečí, které by ohrozilo svět, kdyby se Rusko a Německo a postupně celá Evropa začali přátelit a spolupracovat.
Vždyť to by znamenalo světový mír! To bylo podle nich něco nemyslitelného...

...Přes to přese všecko, ruský President Vladimír Putin oznámil, že dodávky plynu do Evropy mohou pokračovat skrze část Nord Stream 2, která nebyla výbuchem zničena, ale nikdo na to nereagoval. Všichni seděli pevně a zatvrzele na vratkém člunu bláhového, dětinského přesvědčení, že sebezáhuba je sladká pomsta Rusku.

Nutno dodat , že při průzkumu zničeného potrubí našli Švédové zbytky výbušnin, kterých prý muselo být několik set kilogramů. Našli také nějaké „cizí předměty,“ ale nepochlubili se co tyto jsou. Jakékoliv hmatatelné důkazy mohou posloužit k nalezení a usvědčení viníka, což Švédové dobře ví a zjevně zkoušejí něčemu takovému zabránit. Což ukazuje na to, že dobře ví, kdo je pachatel a že jsou si vědomi, že mají veškeré důvody se ho obávat.
Další záhada je sms zpráva tehdejší anglické Premiérky Liz Truss, která textovala americkému Ministrovi zahraničí Blinkenovi. Truss tehdy napsala: „Je to hotovo“ (It’s done), což může znamenat cokoliv, ale jelikož pouhou minutu před tím vybuchl ruský plynovod v ceně mnoha miliard euro, tak můžeme usuzovat, že se jednalo o tuto sabotáž.
Po několika týdnech šetření došlo ruské Ministerstvo obrany k závěru, že Britové byli nejen zúčastněni v plánování útoku na Nord Stream, ale že se ho i zúčastnili.

https://pravdive.eu/news/27289/seymour-hersh-jak-amerika-znicila-plynov…

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

když stačí krátký komentář a k tomu odkaz,který jste tu stejně dala?Má to nějaký speciální tajný účel, proč to děláte?Není vám to podivné čekat do pulnoci a prasknout tu špunta?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (33 hlasů)

je už dost starý, byl tu a nejvíce se bojím, aby zase nevyvolal trolla Jarina.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Není to starý článek, je nový - zřejmě mnohem obsáhlejší a s novými informacemi.

Dnešní zprávy:
Seymour Hersh: Jak Amerika zničila plynovod Nord Stream
před 9 hod. Zpravodajství Pravý prostor 203
JANE KAUFMAN Významný novinář, nositel Pulitzerovy ceny za vynikající zpravodajskou práci (nejvyšší novinářské...

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Je dnešní, nový, tedy včerejší:-). Mívá to obšírné a na pokračování:-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jasně. Lidi vidí "Hersh" a Nord Str..., tak je to "stará zpráva"...,
jenomže s aktuálními fakty starými jen několik málo hodin.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je těch informací moc:-)
Už by to chtělo nějaké dobré zprávy k lepšímu...

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

K lepšímu to bude až odtáhne tahle vláda národní zkázy, dřív ne. :-(

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spíš si ještě víc fixují pozici!
A tvoří si na to zákony...
Nějak trochu ztrácím "víru":-(. Každý den se na nás hrnou kvanta nedobrých informací a průserů, dnes opět další průšvih obtloustlého traktoristy, ale všechno je prý v pořádku, jsou čistoskvoucí...
Tak nevím jak to uděláme, aby to bylo lepší...

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Úderka je tu pořád s námi:-), spíš si mění jen jména...a jsou čím dál plodnější..:-)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Článek v odkazu je daleko obšírnější a s novými informacemi, zkrácený pro ty, kteří odkazy neotvírají.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Být jakýmsi druhym Nanucovakaem jako to už zažíváme s naší tlupou ASOCIALNI vlády SATANISTU poté co pan GŘ televize zpacifikoval narod tak,že volí ty, kteří nyní zajišťují jejich zubožovani salámovou metodou budou muset marně protestovat proti svému zubožovani a proti neznámému čili těch zmetku,který nikdo z našich tzv zastupcu stále nedovede odhalit?Není to náhodou INFLACE ,HYPERINFLACE a pak VALKA?
Ràda by vám doporučila,aby jste právě tam měla v odhalování prvenství v 00 hodin než i vám to nakredencuje vláda usurpatoru moci lži a zla!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Anno, bůhví, kdo a čím vás "barikáduje".
Já dala dva komentáře do jedné minuty, klidně jste mohla nastoupit hned a ne až ve 14. minutě.
Ale zítra vám dám možnost, ohlídám si to, abyste měla klid...

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Když jim vysvětlíte Program Národních Zájmu a potřeb včas než jim ta hrozná sračka bouchne pod nohama🇨🇿💥💤 včelko.
No ni👩‍🏫?

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

Správný postřeh. Také tomu nerozumím...

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Souhlasím. Komentář slouží k vyjádření názorů čtenáře na článek nad komentářem. Toto je pouze tapetování webu cizím obsahem, který s článkem nesouvisí a odvádí pozornost někam jinam. Kdynych byl konspirativní, tak bych to nazval chytrým ničením celého Vidlákova blogu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

In reply to by Petrosek (neověřeno)

Trvalý odkaz

paralelní web na místě, kde mohla být diskuze. Přečtu si něco zajímavého a pak abych na stránce 3 hledal první příspěvek k věci..

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Třeba proto, že tenhle velmi zajímavý článek je na stránce, jejíž odkaz se nemusí podařit načíst... Byloby škoda o ten článek přijít...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

to čeka opět podobným zákeřným zpüsobem.
To je důležité odhalit!Vy dobře musíte vědět,že tlupa Satanistu má ve svém černem "náboženství" má od Satanm svého ßefa ,povolení a doporučení krást ohlupovat ,zabíjet s jedinou podminkou VOLICI a jejich na to nesmí přijít,jinak se ostrjeho kopí obrátí proti d\samym Satanistum a proto je zapotřebí tento cíl odhalovat a nedat se zmást!
Pote ,když dosahuji totálního rozvratu,což je úmysl jejich zla,,pak teprve nasadí CIL a ten nechápe ani tak chytrý člověk jako je doktor Reichl co je to NEOmarxismus,kde se využiva chyby v Marxive učení,asi nechápe ani snaživý doktor Skála,který neví jak byla tato ideologie transformována ve prospěch BANKSTERU a jeho stále více zubožovana KSCM byla touto ideologii zničena a je tak na dné,že se tu mezi námi neobjeví !
Jeho funkcionáři pokračují v devastaci této kdysi sllavne strany neboť, se stali buržoust živi se nyní jen prodejem nemovitosti,které možna patri stále lidu a oni se metodou chucpe potápějí na dno a to dno dnes pilně a zuřivě sami prokopáváji dál a dal!
Vidět je to markantně na jejich www.nasepravda.cz kde ,zcela záměrně tito funkcionáři zastavili jakýkoli kontakt voličům (zrušili si rubriku diskuze) jen aby nemuseli nic dělat jak jim to kapitalisti "prikázali",ale oni se dělají hloupí ,že to nevidí!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

A pak že tu nemůže být i sranda (třeba Áně se to nelíbí), když tu možná bude „henta“ válka .
Vážně o věcech a ještě s humorem…, no prostě Vidlák jak "vyšitý"....
Já s tím problém nemám, bavila jsem se u toho náramn.
Doufám, že všichni dotyční vzali trochu toho nitráku, hmm..., protože jinak nevím nevím… (řekl by Klaus). :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Hlavně že dřív tato vláda kritizovala každý chlebíček na dřívějších oslavách tehdejších mocných.
Že by si to zaplatili ze svého, když si tak drze přidali, tak to prrrrrrr...

https://www.youtube.com/watch?v=1tt95zCYMb8

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Zajímalo by mne, zda ovce obhajují i toto a nevadí jim to.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Na rozhazování je. Jen ale na něco, někoho a někde!
Ať se vrchnost baví!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

není to ten modrý darebák, co zákeřně útočí zezadu?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Včelko, jen stručně k vašemu výlevu ohledně globálního oteplování. Pokud popirate globální oteplování a skutečnost, že je z nejvýznamnější části způsobeno antropogenními emisemi, stavíte se na roveň zastánců teorie o placaté Zemi. Hovořím o samotném globálním oteplování, nikoliv o reakci na něj. Myslím, že jsem narozdíl od vás v tomto oboru dostatečně vzdělán.

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

Já psala o globálním oteplování...? Kdy, prosím, jen abych věděla...?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Toto jste nenapsala?

"Posledních osm let bylo horkých. Světová meteorologická organizace je z hlediska globálního průměru zařadila mezi osm nejteplejších v historii měření. Na vině jsou emisemi způsobené klimatické změny.
Tolik zpráva s vědeckým tvrzením, o kterém se nesmí pochybovat, stejně jako se nesmělo pochybovat o vědeckém tvrzení, že očkování chrání proti covidu a očkovaní nemohou být přenašeči choroby."

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

A to citujete mě, nebo jste to opsal jako názor někoho z článku...?
Toto není moje vyjádření, tak mi ho nevnucujte.
Pakliže jste to někde opsal z článku, tak si to vyřiďte s autorem článku.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Zatím jste neodpověděl na mou otázku, kde a kdy jsem psala o globálním oteplování.
Toto téma jsem vůbec nezmiňovala, tak tady nevymýšlejte nějaké nesmyly a nenaparujte se pořád
s jakýmsi vaším vzděláním, do kterého mi nic není.
A že je Země placatá si nechce jako srovnání pro pitomce, do toho mě netahejte.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

i když z něj tochu běhá mráz po zádech. Psal jsem to včera, ale hodně pozdě, proto dám raději ještě jednou. Kopíruji první část.

Spousta lidí věří, že Ruská federace (s podporou Číny) k nám z mnoha důvodů nemůže NIKDY vstoupit. Myslí si to z různých důvodů nejen lidé na alternativě, ale i populace zhypnotizovaná hlavními médii. Každý z různých důvodů věří, že něco takového absolutně není možné.

Ovečky pasené mainstreamovým bačou si myslí, že se k nám Rusové neodváží proto, že se bojí brutální proti-reakce mnohem silnějšího NATO. Věří, že jakmile by překročila první ruská vojenská bota hranici Slovenska, tak Západ snad poprvé v historii dodrží slib k nějaké východní zemi a okamžitě seberou všechny americké vojáky, kteří k nám poslušně naklušou umírat při naší obraně. Ovečky věří i tomu, že západní LGBT vojáci v těhotenských uniformách hravě rozdrtí spojené síly Ruska a Číny. Věří, že zničíme „Moskaly“ a pak jako definitivní páni světa rozdělíme a vydrancujeme Rusko a nastane ráj na Zemi.

Otázka k zamyšlení – myslíte si, že USA by obětovalo podstatnou část své armády, aby šla bránit nějaké malé a fujky slovanské země, o kterých většina amerických kongresmanů ani neví, kde leží? Ať žije zaměňování Česka a Čečny nebo Slovenska a Slovinska! Není ve skutečnosti pravděpodobnější, že nás USA spíš předhodí medvědovi jako kost, ať se tu ti Slovani mydlí a vraždí navzájem a oni tím získají čas přeskupit se a zakopat se na hranicích Německa, tedy u „svých“? A nenechají spíš většinu své armády v USA, aby chránila skupinku mafiánů, která všechny ty konflikty po světě vyvolává a teď mají členové téhle krvelačné „elity“ tak trochu stažené půlčičky?

Nezhypnotizovaná alternativa si zas myslí, že Rusko (s Čínou) k nám nikdy nevstoupí, protože k tomu vlastně nemají žádný důvod. Česko i Slovensko se z hrdých zemí, které měly naprosto abnormální schopnost vyrábět vše od šroubků až po lokomotivy nebo jaderné elektrárny, změnily na vytěžené krmelce Evropy bez vlastní identity. Nic nám tu už nepatří, velké podniky byly rozkradeny nebo koupeny a odsunuty a zůstalo tu už jen pár montoven (na jejichž zničení už se také pracuje). Jediné, čeho máme aktuálně dostatek, jsou rostoucí dluhy a šikovně krmená mezilidská nenávist. A kdo by měl mít zájem o předluženou zemi, kde je většina lidí zhypnotizovaná k etnické nenávisti proti vám? Jediné, co tu zbývá zajímavého, jsou chytří lidé, kteří ještě neodešli za (nespravedlivě) vyššími platy do Německa, Rakouska nebo USA. Ale i spousta z nich je za posledních cca 20 let tak zblbá konstantní masírkou z médií, že jakmile uslyší slovo „rusák“, rozklepou se nenávistí a v bříšku se jim začne hromadit útočný plyn značky Cyklon B. Kdo by tohle chtěl?

https://bornova.pub/2023/nikdy-nikdy-k-nam-nevtrhnou/

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Zatím jsem přečetla jen část, kterou jste vložil, ale tato pasáž, citace:

Česko i Slovensko se z hrdých zemí, které měly naprosto abnormální schopnost vyrábět vše od šroubků až po lokomotivy nebo jaderné elektrárny, změnily na vytěžené krmelce Evropy bez vlastní identity. Nic nám tu už nepatří, velké podniky byly rozkradeny nebo koupeny a odsunuty a zůstalo tu už jen pár montoven (na jejichž zničení už se také pracuje). Jediné, čeho máme aktuálně dostatek, jsou rostoucí dluhy a šikovně krmená mezilidská nenávist. Konec citace

To je vystižení té naší katastrofy, do které jsme se dostali a až budou odcházet postupně "pamětníci" a historie bude "vyměněna" nikdo to už ani nebude vědět...
A do toho ty všechny vnější současné vlivy a turbulence...
Momentálně se to nějak dobře nerýsuje...
Ale nějaké vlašťovky jsou, viz i ten rozhovor co jsem vložila...

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechny občany voliče by potěšilo,kdyby jste navrhla jejich řešení nebo aspon vyzvala k řešení naše námi dobře zaplacené tzv ZASTUPCE,kteří nám neumí ani odhalit cíle demoliční čety vlády na 7 prioritě zaplacené umyslne demolice státu v jimi odhlasovanem POLICEJNIM state!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)

Byli zvědaví,jaký režim vyhrál.
Vzbudi se po 100 letech a pustí si plní zvědavost televizi a co neslyší!
"Na činsko polských hranicích je ještě stále poměrný klid"a bylo po vtakach!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

"nevstoupí" - protože to, z jeho hlediska, nemá celkem smysl - on je ohromný rozdíl mezi tím, někde vojensky něco obsadit a mezi tím, se poté na okupovaných územích s nepřátelským obyvatelstvem udržet - je to nesmírně finančně i vojensky náročné, navíc dlouhodobé - právě na tom vždy shoří americké vojenské výboje - parádní ukázka Afgánistán, ale i v Íráku jim to dost skřípe atd. Takže pokud západ Rusko zažene ( a že na tom pilně pracuje) do pozcie va bank, tak sem spíš Rusko něco hodí, po čemž už nebude potřeba nikoho okupovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

když Západ opět překročí červenou čáru - střely s "neškodným" ochuzeným uranem, které prý chtějí Britové dodávat. Dokud se bude konflikt vyhrocovat, nevíme, kdy se přelije přes hranice. Ne vstupem vojsk - střely delšího doletu. Ale to bychom již byli - alespoň zde - na cestě do velice horkých pekel. Amíci a Britové se cítí být "bezpečně" daleko a představa bipolárního světa, v níž jsou součástí té degradující části, je celkem logicky pro ně nepřijatelná. Když bude nutné, do války Pobaltí, Polsko Slovensko, Česko zatáhnou. Zatím to ale vypadá nadějně, že jestřábi jsou nuceni přemýšlet, jak z toho vykličkovat s co nejméně pošramoceným "západním image". Jestli to půjde. Děsí mě, že česká televize - tedy redaktoři zpravodajství - slovně útočí na lidi a dehonestují ty, kteří volají po míru! Vždyť to je šílené. A ještě jim to povinně platíme. Je tam dost mladých redaktorů, jež mohou okamžitě nastoupit jako dobře placení žoldáci... ale i kdyby někdy (nedejbůh) museli, tak si najdou únikovou cestu. Ale štvát, to ano...

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

brutální konflikt v bývalé Jugoslávii, mezi lidmi, kteří před tím dlouhé roky spolu v klidu soužili, ženili a vdávali se mezi sebou atd byl, že na tom mají velmi výrazný podíl sdělovací prostředky a jejich nenávistná, štvavá kampaň. ** A ta mobilizace - po ní volá Černochová a vládní strany, tedy ti, kteří ví, že jich se netýká - vláda i poslanci jsou z této povinnosti vyjmuti. Nějak se v tom zákonu zapomnělo na eu poslance, tak jim nyní rychle zařizují, aby tam spadli také - takový Zdechovský , fotící se v maskáčích a se zbraní chce mít jistotu, že on mobilizován nikdy nebude :)

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Souhlas, okupace Ruskem (jako to dělají amíci) je výplod demagogů, který je nesmyslný..., měli by se spíše zamýšlet nad politikou a okupačními zvyklostmi SS. Chciválkům o mír nejde, proto tím straší ty naivní, ve skutečnosti jen rozdmychávají ten horší scénář. Tedy ten úplně nejhorší. Zřejmě si troubové myslí, že by se jich netýkal.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

jako moc velký nesmysl nepřijde, jelikož jsem vyrůstal pod děčínským zámkem, který byl nařachaný ruskými vojáky. A nějak si nepamatuji, že by mi v té době někdo z dospělých říkal, že je tady chce.

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)

15ti svazových republik SSSR a s výraznou podporou ostatních socialistických zemí- nejvíc za naši okupaci v 68 plédovalo v Moskvě Polsko. Dnes jsme v geopolitických podmínkách trošku někde jinde..........

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

že všichni u toho okupování mluvili rusky.

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Okupovali nas v 68 germani zase, Ulbricht mohl zesilet z toho jak besnil za okupaci ,polaci, myslim madari , celej vych. blok mimo rumunu..
Vedl to ukr Breznev a spol. Rusove na nizsich pozicich ,dostali jednoduse rozkaz vod nej.
Jestli Vsichni germani , nebo polaci mluvili u nas rusky , jsem si nevsim.
Potom odtahli a zustali jen SSSR vojska. Tedy zase nikoliv rusky.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

člen okupačních vojsk začal střílet na lidi, stojící u zastávky. Některé zabil. Zda při tom mluvil rusky, nevím - ale není to pravděpodobné :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Ukrajinci povětšinou mluví rusky.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavně my bychom ruštinu od ukrajinštiny asi těžko rozeznali.
Jediné, co si pamatuju je, že ukrové nemají "g", všechno s "g" vyslovují jako "h".
Takže takový Gagarin je u nich Haharin. To nás tehdy pobavilo. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Jste si jist, že to byla ruština? Ukrajinština je ji dost podobná.

Zatím bez slepic

A ve všech těchto zemích měli nezávislou demokratickou vládu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Tak, tak, proč by k nám chodili? Poměrně vyrabovaná země...
Nepřeceňujme se.
Pokud se překročí červená linie "dobráckým" uranem nebo jinou záležitostí, tak sem spíš na nás něco spadne, nutné ztráty...
Pokud nás tedy do toho "naši" nenaženou chca nechca...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak zvětšit odolnost Vidlákwebu proti brzkému zcenzurovani,které minulé zpusobila koncovka CZ.
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

A přitom je to Vidlák, kdo tady provádí cenzuru. To jsou paradoxy...

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)