Nepopulistická politika

Autor

Vlastně je to jednoduché. Pokud nějaký politik přijde s něčím, co se lidem líbí, co by se jim hodilo a nebo co by potřebovali,  Česká televize to označí za populistickou politiku, tím to dostane patřičný cejch, příslušný politik je jasný populista a populismus není v souladu s evropskými hodnotami. Tečka.

Evropské hodnoty jsou něco, co se lidem nemá líbit, z čeho mají skřípat zubama, ale co je prostě správné. Kdo řekl, že je to správné? Liberální média.

Správné je, aby nás banky špehovaly. Správné je, aby svoboda slova měla své limity a když někdo řekne, že bychom měli poslance naházet do Vltavy, dostane pět knedlíků ve čtvrté cenové. Správné je, aby byly co nejvyšší daně a co největší přerozdělování peněz. Protože čím větší přerozdělování, tím více zbude za nehty přerozdělovačům. Správné je, když vláda nenaslouchá občanům, ale naslouchá Klausi Švábovi.

V poslední době už je to jediná limita. Aby se politik líbil České televizi, tak se musí předhánět ve vymýšlení stále neoblíbenějších zásahů. Plzeň v Německu stojí pětadvacet korun, u nás stojí pětatřicet. To je správná politika, kterou chválí Seznam zprávy. Híkela se chlubí tím, že jejich způsob zastropování umožnil státu vybrat zisky a přerozdělit je. Ani ho nenapadne, se chlubit tím, že energie byly levné a tím pádem zůstaly peníze lidem. To je určeno pro Babiše. Ten říká, že je hrdým populistou pro dva a půl milionu lidí. A sklízí za to pohrdání od lepšolidí.

Pokročili jsme dokonce tak daleko, že už se nepočítá ani s adaptací lidí na stále se zhoršující podmínky. Na zavedení plynových kotlů v podstatě bylo třicet let a několik kotlíkových dotací. Pak se najednou řeklo, že plynové kotle se také nesmí, jednak kvůli odstřižení od ruských energií a jednak kvůli grýndýlu a že se budou zavádět tepelná čerpadla. Ještě se ani nezavedly a už se zase zakazují, protože to žere elektřinu zrovna v době, kdy nesvítí sluníčko a je jí nedostatek. Navíc se v ojroparlamentu právě zakazuje použití chladiv, které se v těch čerpadlech potřebují a bez nich to nepojede.

Náhrada? Není. Vědci ale určitě něco vymyslí. Bude to sice horší, ale za to dražší, což je přesně ta nepopulistická politika, která je správná a evropsky hodnotná. Pamatuju dobu, kdy se mluvilo o znečištěném Severním moři a předpokládalo se, že technický pokrok to vyřeší a přijde se na technologii, která mořím uleví. Ale nikoho by tehdy nenapadlo, že se to bude dělat tím, že znovu zavedeme středověk. Jen ve středověku lidi nenutili, aby si na komín dali filtr za třicet tisíc.

Kdo vlastně chce hentu nepopulistickou politiku? Na koho myslí brněnský soudce, když dává podmínku otčímovi, který dlouhodobě a soustavně znásilňoval svojí nevlastní dceru? Komu se chce zavděčit? Jaký étos je tak silný, že klidně ve zdůvodnění rozsudku uvede, že následky pro dceru jsou zanedbatelné? Ve jménu čeho něco takového může říct? Jakému Baalovi tím slouží?

Na co myslí Dominik Hašek, když se pokouší ničit nejen Hudáčka, ale rovnou s tím vezme i Kádrováky Kladno i Jardu Jágra? Od koho čeká poděkování nebo profit? To samé Vetchý a další herci. Člověk by čekal, že právě tihle žijí z toho, že je lidé mají rádi. Proto chodí na jejich filmy i jejich divadelní hry. Aha, já zapomněl… vznikne status umělce. Evropské hodnoty jim budou platit za to, že je lidé nemají rádi, nechodí na ně, ale oni budou moci dál točit svojí agitační tvorbu na drony a vrtulníky.

Možná proto se jako bloger na volné noze uživím. Lidi mě mají rádi a jsou ochotni kvůli mně sáhnout do vrecka. Mohli mít rádi Vetchého či Holubovou, ale oni řekli: „Ne.“ Děkuji všem, kteří mě podpořili a nadále podporují. Jsem také populista.

Kolik rodičů doopravdy chce společné záchodky na školách? Kdo doopravdy chce, aby se jeho děti v rámci výuky koukaly na Draq Queen, jak jim čte buznopohádku? Kdo doopravdy chce elektroauta? Podle prodejních výsledků to vypadá, že všichni, co je chtěli, už je mají. Ostatní chtějí naftový motor HDI. Kdo volil Fialu, aby přijímal euro? Kdo volil Rakušana, aby podepsal migrační pakt? Kdo volil KDU, aby souhlasili s Istanbulskou úmluvou? Kdo volil Černochovou, aby odzbrojila naši armádu a nakoupila zbraně, které na bojišti nehrají žádnou roli? O ničem, z toho volby nebyly. Ani jiné hlasování. Ba dokonce i na progresívním Seznamu vyšlo v anketě, že lidi Fialu nesnášejí. Ale to nevadí, protože Fiala nevládne, aby se to někomu líbilo, ale dělá to, co je správné a to, co je třeba. Jen jsme se pořád nedozvěděli, komu je to třeba. Voliči to rozhodně nejsou.

Jestli tohle šílenství rychle neskončí, tak nebudeme mít restart, ale revoluci. Jestliže si nějaká klika dala za cíl, trvale nasírat lidi, tak se jim to jednoho dne podaří. Je úplně jedno, že jsme mírumilovný národ, který si opravdu umí vážit klidu a spořádanosti a váží na laboratorních miskách, jestli stojí za to, dělat bugr nebo cedit krev za něco, co bude za pár let pro smích. Ale pokud bude pokračovat politika, která je v principu proti lidem a proti jejich zájmům, jednoho dne to rupne… Blyštivý Péťa dělá všechno pro to, aby to bylo brzy.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (394 hlasů)

Komentáře

Když něco napíšeš, je to jak vytesáno do kamene. ;o))

Tento měsíc si mi už patnáckrát nasal takovéto zásadní oznámení:

"Nepokračuj, neodpovím Ti."

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)

Co to bylo včera když jsi tvrdil že já a pan Olin jsme jedna a ta stejná osoba. 

A ještě jsi přesvědčil i toho tvého mopslíka Bobíka který téže tvrdil že já jsem pan Olin.

Ani jsi se neomluvil panu Olinovi.

Bobik se alespoň omluvil panu Olinovi ty ne.

Ty to nemáš v hlavě v pořádku , ty patříš do Bochnic 

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)

To jsou ale tvoje sračky ty troubo. Když začneš lhát a podvádět, tak čekej že si ostatní přestanou věřit. Kvůli tobě ty prolhaný šmejde.

Nejen že si to tu zasral plevelem, ještě si to tu otrávil svoji podlou mentalitou podvodníka. O tebe si slušný člověk ani kolo neopře. ;o)

Průměrný počet slepic: 2.3 (18 hlasů)

Moudřejší ustoupí.
Už nebudu odpovídat na tvé provokace, nebo provokace jiných.
Vážím si míru diskutujících zde  na tomto fóru
Slíbil jsem to panu CHANDRASEKHAR viz níže můj vzkaz, slibují to i druhým diskutujícím

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2146271#comment-2146271

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

     A hlavně, aby to nebylo sametové. To už tady bylo a vůbec se to neosvědčilo. Jen připomenu hezkou tradici.- 1419, 1483, 1618.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Přísloví praví, že do kopce se nepřepřahá. Přesto je stále zřejmější, že Fiala půjde od válu. Globální kočí se zřejmě rozhodl, že fialová kobyla už chcípla a je nezbytné do kopce přepřáhnout. Nebo si myslí, že už jede z kopce. Nevím, co je horší zpráva…

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

     Jen mám obavy, aby po pohození fy-jalové mršiny do kafilérky, nenainstaloval globální kočí ještě nějakou jinou kobylu. Mnohem horší.  (Viz např. PePa Pávek 107) 

     Taky jsem se naivně domníval, že po Nečasovi a Sobotkovi nás nemůže potkat nic horšího. A hle - nejulhanější a nejhorší premiér v dějinách se zjevil na scéně a co ještě nebylo dokurvenýho, to zodpovědně dokurvil. 

     Tady nepomůže nějakej restart. Tady pomůže jenom revoluce. Ale rozhodně ne sametová. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

pěti demoliční mají ještě dva roky před sebou, půjde to nadále s kopce. 

Jestli se nezdvihneme s gauče tak to bude ještě horší. Bohužel u nás se nic nehýbe. 

Ve Francii to hoří, celé Německo je obklíčeno traktory a u nás je ticho na pěšině.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

     objevila poprvé otázka odchodu Německa z EU. Co by to pro EU znamenalo, je nad slunce jasné. Přišla s ní předsedkyně Alternativy pro Německo (AfD) Alice Weidel. Spustilo to ohlušující ohromný ryk od německých liberálních retardů. Co to ovšem naznačuje? Můj dojem je takový, že AfD si je jistá a může si být setsakramentsky silná v kramflecích, když si s něčím takovým, donedávna naprosto nemyslitelným, dovolí přijít. Využívá nálad v německé společnosti a cítí podporu obyčejných Němců. Zejména po traktorových demonstracích a před červnovými volbami do EU. Obyčejní Němci už začínají mít dost diktátu nikým nevolených ouřadů z Bruselu, AfD to vycítila a tak pořádně sešlápla plyn. Co z toho vzejde si netroufám odhadnout. Ale už jen skutečnost, že se tato otázka otevřela v Německu, naznačuje očekávání gigantických turbulentních změn.

     A co u nás? A co my? Pořád smrádek, ale teploučko? Pořád klídeček?

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

nevím. Odchod Německa z EU by mohl být spouštěčem rozpadu EU. Protože EU, to je především Německo. Je podstatné, co by následovalo. Zda návrat k národním státům, nebo Spojené státy Evropské, jak o tom sní Hitlerovi pohrobci. To by bylo ještě horší, nežli je to nyní. Následovala by Evropská armáda a na světě by byla další zatnutá pěst, hrozící Ruským směrem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

     že by po rozpadu EU byla vůle po Spojených státech evropských. A po společné armádě už vůbec ne. Naopak si myslím, že by tu byla velice silná vůle po suverénních státech, po vzájemném respektu, po svobodném obchodu nesešněrovaném dotacemi. A hlavně vůle po obchodu s Ruskem, potažmo BRECSitem. Protože proč? Protože trubky vedou z východu na západ. Ne obráceně. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

věřím že se vylepší situace. 

Pamatujeme si jak to bylo když byl Trump u moci,

za ty 4 roky  žádná válka od USA nebyla. 

Válku USA rozpoutávají  vždy když vládnou Demokraté v USA

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Je příliš veliká aby se rozpadla. I kdyby rozpad EU pomohl hodně evropským zemí, obzvlášť těm slabším aby se osamotněli od EU. Existuje ale hodně parametrů které potvrzují že EU se nerozpadne. Stejně jako se nerozpadne Rusko a ani se nerozpadnou USA.  Vylepšit se musí EU, ne rozpadnout. Proto musíme letos v eurovolbách poslat do Bruselu ty správné lidi a ne ty kokoty kteří tam jsou, jako například piráti. Nejhorší ovšem v EU je Věra Jourová která jedná přímo proti zájmům ČR.

Průměrný počet slepic: 3.2 (16 hlasů)

Tak jako se rozpadlo Rakousko Uhersko, Československo, Jugoslávie, Sovětský svaz... a mají k tomu nakročeny další státy... Ten rozpad je už blízko, je to totiž politika USA zbavit se tisknutého eura, zatím jediného skutečného konkurenta tisknutému dolaru. A další protivníci jsou už na obzoru, to víme. Všecny ty věci jako je Green DEal, migrace jsou vedeny za zámoří k oslabení Evropy a jejímu krachu. Dnes jsem četl o hlasech o vystoupení Německa z EU... :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

     Rozpadla se Římská říše, rozpadla se Čingischánova říše, Franská říše, rozpadla se Osmanská říše, rozpadla se Třetí říše, Sovětský svaz, rozpadla se Jugoslávie, rozpadlo se Československo, rozpadlo se Rakousko-Uhersko atd... atd.... Těch případů, kdy se nějakej moloch rozpadl, jsou v historii stovky. Právě proto, že ty říše byly příliš veliké a je náročné a neudržitelné je spravovat. Jednotlivé národy mají v sobě prostě zakořeněno, že chtějí svůj národní stát a nechtějí, aby jim do toho kecal někdo zvenčí. Proto se dříve či později rozpadne i EU. Metody , které EU používá k ovládání svých poddaných jsou neudržitelné. A Evropané už pod byrokraty EU žít prostě nechtějí. To jen naše "elity" si myslí opak. Prostě dříve či později půjde EU do (_!_) !!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

A dovolím si požádat přítomné, aby odložili svoji zlobu a zášť. Zvlášť u těch dvou nicků, kde vzniká podezření, že jde jen o jednu osobu, která má za cíl svými výpady a jedem vypouštěným proti sobě totálně otrávit tohle prostředí. Jistě, taky neradi chodíte do hospody, kde po sobě lidi křičí a raději tam, kde spolu zpívají, že jo? Odhaduji, že jsou zde lidé starší, kteří mají více volného času. Báječná příležitost zamyslet se nad dneškem a diskutovat. Protože v diskuzi je pravda a nikde jinde. A Fiala? Čas už hraje proti němu, já jen doufám, že příští vláda mu vystaví účet. Ano, jemu konkrétně. Tak jako Černochové, Rakušanovi a dalším..A protože by neměl žádný příspěvek být delší než maličký odstavec, tak snad zase příště :-) Přeji krásný den.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

     Než jsem sem na diskuzi začal chodit, myslel jsem si, že se zde bude diskutovat k tématu, které jako nosné stanoví Daniel svým článkem. S politováním musím konstatovat, že je to zde jako na diskuzi na Seznamu. Bohužel. Mnozí diskutující se zde napadají, nadávají si, hojí si zde svoje mindráky, leští si zde svoje ego, provokují a k věcné diskuzi ve většině případů nepřispívají. Smutné ovšem je, že na tyhle provokatéry s IQ šumící trávy jsou zde někteří ochotni reagovat. Moc zvažuju, jestli chci v takovéhle společnosti existovat. 

     Jasně, mám plné právo sem nechodit a diskuze se neúčastnit. Ale? Nebyla by to škoda? Kvůli pár pitomcům? Všichni už máme zajisté tu zkušenost, že v každé diskuzi na každém serveru se prostě vždycky pár otravných debilů vyskytuje. Bohužel. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

tak jsem se rozhodl, že vám napíšu, že vás mám rád všecky.

EDIT: Ty, kteří chtějí škodit, je třeba ignorovat, jak tu psal RichardCZ, to úplně stačí (tj. ani nehodnotit slepicema).

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

U těch slepic nesouhlas, protože je místo toho ohodnotí libtardí boti. To je jako nejít k volbám.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

ať se třeba po... já jim nedám ani jednu slepici. A u posledních voleb jsem byl, a hodil prázdnou obálku, protože volit chodím, ale ani jednomu STBákovi, ani komoušovi, ani socanovi, či jinému levičákovi to nikdy, nikdy, nikdy nehodím.

EDIT: nemyslím si, že by Vidák byl levičák, přestože to o sobě tvrdí. Levičák znamená více daní, více přerozdělování. A morálka? - ukrást schopným a dát lemplům a zločincům a kriminalizovat ty kteří to kritizují rozhodně morálku nezvedá.

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)

A prázdná obálka (resp. ty tuny od podobně smýšlejících jako Vy) nebo úplná neúčast pomohly ve výsledku čemu? Podle mě jen upevnění pozic libtardů, kteří mají díky své uvědomělosti vysokou volební disciplínu.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

já totiž k volbám chodím.

co jsem měl podle vás dělat? volit STBáka? Všichni, kdo volili STBáka, ať jednoho, nebo druhého, se pěkně umazali. Jsem zklamán, že mám takové spoluobčany.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Výběr byl ze dvou estébáků. Vyhrál ten horší.

"Že jsem byl u voleb" pomohlo možná vašemu vnitřnímu pocitu. Společnosti jste tím nijak nepomohl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

A kdo z těch dvou je horší nemíním posuzovat, pro mě jsou nepřijatelní oba.

PS: Ani menší zlo už dlouho nevolím, ani nebudu. Radši ať můj hlas propadne. Protože ostatní volí špatně (údajně menší zlo), máme tu zlo, není to moje chyba.

EDIT: Já chtěl Marka Ebena :-)

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

a již nebudu reagovat na dotyčnou osobu i když vím že bude nadále provokovat. 

MÁTE MÉ SLOVO ! 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

zvědav, jak dlouho ti to vydrží

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

politiku jsme tam, kde jsme! Oni jsou doslova povinni populistickou politiku dělat. Dělat ji pro lidi, dělat ji v zájmu lidí a dělat ji z pověření lidí! Jak píše Vidlák: byli v posledních třech dekádách politici lidmi pověřeni a zaúkolováni dělat politiku v zájmu bruselského politbyra? Chtějí lidé grýndýl? Chtějí si kilometry čtverečních Česka zasrat ohyzdnými  fotovoltaickým, větrnými a neperspektivními elektrárnami? Opravdu chtějí mít na očích kamkoliv se podívají samé fotovoltaické tabule? Trvají Češi na zákazu ruského plynu a chtějí raději násobně dražší odjinud? Odhlasovali si, že chtějí raději čistou elektřinu za 50 korun než špinavou za 5 Kč? Vyvzdorovali si snad lidé nákup amerických letadel za sto miliard protože pak teprve budou klidně spát? Touží většina Čechů po imigrantech z Afriky, Afghánistánu, Sýrie nebo Bangladéše? Opravdu si někdo myslí, že lidé se těší na filmy, seriály a reklamy plné homosexuálů, lesbiček a Afričanů? Šílí snad lidé po elektromobilech? Tak bychom mohli pokračovat a vlastně opakovat Vidláka. Byla by to "Bílá kniha" obžaloby českých vlád v 21. století o pětseti stranách nezvratných faktů a argumentů.

Nepolitickou a nepopulistickou politikou ODS, KDU-ČSL, ČSSD, TOP09, Pirátů, STAN, ANO2011 a dalších přicmrndávačů v parlamentu s výjimkou KSČM a SPD jsme se v hospodářském, politickém a společenském životě dostali téměř na samé dno. Naše republika neprosperuje, nerozvíjí se, není suverénní a téměř všechno to, co naši chudí i bohatí předci za více jak sto let vybudovali, bylo srovnáno se zemí, je v troskách nebo je rozprodáno cizákům! Stali jsme se doslova kolonií těch, ke kterým mnozí vzhlíželi, považovali je za přátele a jako nesvéprávní debilové si mysleli, že nám budou nezištně pomáhat. Odkud že ten svrab a neštovice přišly? Když použiji symboly - přišly z Ameriky, nebo z Ruska? Já si odpovím: přišly odtud, kam jsme jedny dveře otevřeli a další zavřeli a zahodili klíče.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Diskuze pod tímto článkem byla zaneřáděn dlouhými vlákny plných sporů neoblíbených uživatelů oproti oblíbeným uživatelům: berrnard vs. Včelka Mája a Ethanol vs. Antonín. Ti oblíbení naneštěstí neměli dost rozumu, aby ataky ze strany těch neoblíbených ignorovali. Ethanol také názorně demonstroval princip, kdy pachatel sám někoho jiného (Antonína) obviňuje z prohřešků, které páchá sám: Podvody se slepicemi. Když se ve vlákně s nízkými počty hodnotících najednou objeví u jeho agresivního příspěvku slepice od více než dvou set hodnotících. Je to všechno jen nějaká náhoda? Nemyslím si. Řešte si to, jak chcete, ale takhle to vidím já.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Když přijdete do knihovny, taky nečtete všechny knížky. Jednoduše si nastavit v profilu lidi, se kterými nechci nic mít a jejich příspěvky neuvidím. Oni nebudou mít právo komentovat moje. A je to. Technologie no.. Admine, jsem ochoten přispět :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Na to lze naprogramovat skript a nainstalovat si ho do prohlížeče, takže takovou funkčnost zajistí nezávisle na adminovi. Ale nevím, jestli na to najdu čas.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Ale takhle by ten člověk viděl, že jeho "příspěvky" vlastně nikdo nečte a vzdal by to sám :-) (seznam ignorujících lidí by byl u něho na účtu)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Z technického hlediska souhlasím, ale je třeba vidět náklady na vytvoření a na provoz tohoto, které by musel nést provozovatel serveru.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

To jste mě opravdu zaujal. Naprogramovat takový skript není dle mě zrovna snadné, korektně překopat formátování HTML prvků, styly atd, zajistit odstranění celého stromu komentářů atd. Přitom si nemyslím, že by to fungovalo 100%, protože někdy jiný uživatel reaguje na nějaký „zabanovatelný“ v novém vlákně, což bude přinášet zmatky atd. Každopádně zajímavá myšlenka, díky za tip!

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Už jsme to praktikovali na jednom diskuzním fóru. Žádná raketová věda to nebyla.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

že to zatím není třeba a mohlo by to způsobit více problémů než užitku. Dnes tu dokonce není ani mnoho tapet.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Praktikovali jsme to každý sám za sebe. Kdo chtěl, tak si skript stáhl a používal. Kdo nechtěl, nikdo ho nenutil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Máte pozorné "oko", bystrý úsudek, inteligenci a zároveň slušnost kterou by měli mít všichni ve skupině diskutujících. Bohužel ne všichni diskutující tuto vaši slušnost mají. Stačí dva tři blbci a celé fórum je obrácené naruby jako se to bohužel stalo dnes zde na Kydech.

Omlouvám se všem diskutujícím za mé rozhořčení, slibuji že již nebudu reagovat na sprosté provokace na moji osobu .

Vy pane Antilibtard ze svou inteligenci silně mi připomínáte naší pilnou Včelku, která bohužel odešla rozhořčená dnes z našeho fóra. Ale ona se vrátí, je to naše bojovnice, potřebuje i ona Vidlákovy Kydy, stejně jako ji potřebujeme i mi.

Přeji všem dobrý den. Zase se dnes vrátím aby jsem ze svou maličkostí přispěl stejně jako vy všichni pro naše Vydlákovy Kydy

Antonín

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Toncek je jen podvodník, hotovo tečka.

Ale já jsem dal předem celkem jasně vědět že to udělám. Nasekal jsem hromadu slepic. Ale předem na to upozornil že to Tonckovi taky udělám, abych ukázal jak je to lehké a jakým způsobem Toncek pracuje.  ;o)

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2146147#comment-2146147

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2146199#comment-2146199

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, vy stejně jako další z alternativy máte ve své kritice v mnohém pravdu. Ne tedy podle mne ve všem - zrovna s Ukrajinou se dle mého názoru fatálně mýlíte, protože podle mne je naprosto v našem zájmu, aby Rusko imperiálně netriumfovalo, protože pak by nastaly velmi zajímavé časy. Ostatně celá ta alternativní fascinace Ruskem je pro mne, kdo Rusko zná, naprosto nepochopitelná, stejně jako váš dopis Putinovi, za který jste se snad ani nezastyděl. Ale v těch dalších oblastech máte v mnohém pravdu. Jenže problém celé alternativy je, že se sice shodne na tom, co nechce (a to mnohdy i s lidmi mimo alternativu, jako jsem např.já), ale už není schopna se shodnout na tom, co tedy dělat, jak problémy řešit.

To je mimochodem až v podstatě komické. Vy sám jste ještě před měsíci fandil Rajchlovi a málem každý článek byl reklamou na jeho hnutí. Dnes je Rajchl zapomenut, přitom pokud vím on sám na svých plánech a heslech nic nezměnil. Přitom i ta hesla, s kterými šel kdysi na demonstraci, byla na hraně reality a nesmyslů, skvěle je tehdy komentoval Vlk. Nicméně, Rajchl nabízí aspoň něco, co na první pohled nevypadá naprosto šíleně. Ostatní alternativa, pokud vůbec něco nabízí, tak to obvykle už na pohled je fantasmagorie.

Nevím, co byste si vlastně představoval vy, pokud jsem pochopil, jste pro revoluci a změnu systému, přičemž mi není zcela jasné, jakým systémem byste ten stávající chtěl nahradit. To ale asi není až zas tak podstatné, protože jak zatím vidím, strany alternativy všeobecně paběrkují na pár procentech, takže ve výsledku bude úplně jedno, jaké budou mít plány. Protože všechny, jak píšu výše, sice přesně vědí, co nechtějí, ale nedokáží se sjednotit.

Takže ve výsledku bude vítězem Babiš - zde moc nechápu, proč je pro vás vlastně přijatelný, když vy sám jste kdysi napsal, že rozdíl vládnutí Babiše a Fialy by byl v tom, že Babiš by se nerozpakoval zatnout sekeru mnohem více a tím získat finance na sociální polštáře. V tomto bych naprosto souhlasil.

No, každopádně, když se dnes podívám na komentáře, tak se nemohu než jizlivě optat - s tímto ansámblem chcete dělat revoluci?:)

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Je snadné sjednotit se při destrukci. Konstruktivní ideje jsou mnohem více různorodé. A co se zaplevelování dnešní diskuze týče, zdroje ataků jsou dva na dva cíle, které se naneštěstí chytily.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

To souhlasím. Jenže v tomto je právě ten problém. Vidlák podle mne trošku podléhá představě (a své sociální bublině), jak je vlastně alternativa silná, protože s mnoha jejími názory souhlasí pravděpodobně většina obyvatel. Jenže já si nejsem jistý, zda toto je relevantní měřítko, otázkou totiž je, zda by ta většina souhlasila i s řešením. Něco lze řešit snadno, například zákaz propagace LGBTQ ve školách atd, tam se hodně lidí shodne, ale jak řešit dopady Green Dealu atd, to je nesmírně komplikované téma, kde i odborníci mají různé názory. Nebo třeba vystoupení z EU, což je na alternativě bráno jako nutnost, ale chtěla by to opravdu většina obyvatel? atd.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Je to jednoduché. Jak chcete zakazovat propagaci LGBTQ a řešit Green Deal, dokud jste členy EU a zároveň chcete vyhovět rozhodnutí jejích orgánů? Buď by bylo potřeba jednat jako Maďarsko, nebo, když by agrese ze strany EU přerostla meze, EU opustit. Jenomže lidi se raději drží pochybných jistot. Dokud mají co do huby...

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Ztratil jsem iluze o vítězství dobra nad zlem. A to díky těm, kteří pomáhali a pomáhají svojí volbou a nebo naopak nevolbou, aby se do Parlamentu a do vlády dostávali opakovaně po desítky let kariéristé, diletanti, pokrytci a korupčníci, kteří mají na svědomí totální úpadek tohoto národa a státu!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

toho, že bahnete po "dobrém ohodnocení". Dobré ohodnocení je to, co se praktikuje v "komnatě ozvěn". Ne kvalitní  myšlenka, ale dobré ohodnocení. Jít s davem. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Osobně slepicím nepřikládám velký význam. Jenomže vidím, jak jsou přijímány názory, které na začátku dostanou nálož špatných hodnocení, vs. naopak. Myslíte si snad, že v tom můžete většinu lidí předělat?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

kolik slepic dostanu. Jestli jednu nebo pět. Vkládám sem své názory, občas dám nějaký odkaz, když jej považuji za rozumný. A zajímají mě názory lidí. Bohužel, těch je tady pomálu. Většinou něco zkopírovaného z jiného serveru a reakcí na Danielův článek je zde poskrovnu. Bohužel. A o napadání a hojení mindráků už jsem tady psal. To bych se jen opakoval.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Osobně to mám tak, že k většině Danových článků nemám co dodat. V řídkých případech, kdy ano, tak to napíšu. Skoro v každém článku, kde popisuje, co dělají libtardi, bych našel analogii ke svému někdejšímu commentu s rozborem charakteru libtardů (i když v jejich případech spíš jeho nedostatku), ale nechci si na něj neustále dokola dělat reklamu.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)