Pocitové vítězství

Autor

Někdy před týdnem řekl v rozhovoru jakýsi bývalý polský generál, že Ukrajina prohrává a její ztráty se počítají v milionech… a nestalo se nic. Dokonce to převzala naše majnstrýmová sdělovadla. Nikde nevyletěli faktčekeři, aby to vyvrátili a označili toho Poláka za nepřítele evropských hodnot. Nikdo mu nevysvětloval, že by si měl uvědomit, na čí straně vlastně stojí. Žádná twitterová úderka nedostala notičky, aby toto tvrzení zesměšňovala a nahlašovala účty každého, kdo tuto informaci převzal.

Ukrajina má milionové ztráty… říká generál

O něco dřív proletěl českým internetem frustrovaný povzdech jakéhosi českého adepta na smrt v ukrajinských zákopech, že ukrajinská armáda je stále armádou sovětského typu, nic tam pořádně nefunguje, člověk se ničeho nedovolá a mezi jejich pí ár a zákopovou realitou je obrovský rozdíl. Opět se nestalo nic. Svým způsobem tento dobrovolník řekl něco mnohem horšího než Matouš Bulíř, ale nepřišla žádná nakládačka. Žádný Zdechovský se nesnažil ho umlčet a nepořvával po internetech, že je dezinformátor.

Ukrajinská armáda je prostě bordel na pásech, jako to vždycky bylo… říká český dobrovolník.

Včera Rusové „vypnuli“ několik ukrajinských elektráren. Tentorkát nemířili na trafostanice, ale na turbíny. Tentokrát neničili přenosové sítě, ale přímo výrobu elektřiny. Prý šlo o největší útok na ukrajinskou energetickou soustavu od začátku války. Paradoxně několik dní poté, co všichni analytici mluvili o tom, že Rusko už nemá kapacity na takové útoky.

Ve stejnou dobu si Šojgu prohlížel nové klouzavé bomby FAB 3000, které by měly být ještě mnohem účinnější než jejich menší kolegyně, které Rusům usnadnily dobývání Adějevky. Rusové mají těchto bomb obrovské zásoby. Přidají na ně křidýlka, trochu elektroniky (z ukrajinských praček), odhazují to z bezpečné vzdálenosti a ukrajinské vojáky to ničí i s celou vesnicí okolo nich.

Rusko je ve válce. Už tomu neříkají speciální vojenská operace, už je to válka… říkal Peskov

Vy, co mě čtete dlouhodobě, tak víte, že moje maminka pochází z Ukrajiny a tvrdím o sobě, že polovina mé duše je tam ze stepí. Rozumím východnímu krasořečnění a tomu, co říkají mezi řádky. Já jsem Peskova pochopil tak, že dává Evropě (a především Francouzům) poslední varování. Podle mě v tomto týdnu Rusové přestali předstírat slabost. Zřejmě si vyhodnotili, že Američané jsou už mimo hru a Evropa sice může vykřikovat, ale už nezmobilizuje a válečné hospodářství nezavede. A pokud náhodou zavede, Rusko má tak velký náskok, který celá Evropa nedožene.

Včera došlo v Moskvě k teroristickému útoku… stačí ho jen připsat Ukrajincům a Rusové mohou všeobecně mobilizovat… Útočníci prý unikli, ale jejich lehce ohořelé pasy se dají najít snadno. Ruské jedenácté září už existuje. Teď jde jen o to, jestli ho Kreml použije. Je vlastně úplně jedno, kdo to udělal a proč. Po Telegramu se už šíří neoficiální zpráva, že henti teroristi přijeli v dodávce s ukrajinskou poznávací značkou. Jednoho už prý chytili… Poví i to, co neví.

Včera svým způsobem Rusové řekli, že do války proti Evropě půjdou… S Američany by asi válčit nechtěli, ale s Frantíky a jejich mopslíky si to klidně rozdají. Teď už ano.

Už je těch zatracených signálů trochu moc, aby to byla náhoda.

Dva roky nám média vnucovala pocitové vítězství. To je stejné jako se teď mele o pocitové teplotě. V Brazílii mají léto, teplota vzduchu je pětatřicet stupňů, ale to není dost úderné, tak si tam někdo vycucal z prstu, že pocitová teplota je skoro dvojnásobná. Šedesát stupňů. Stejným způsobem jsme se dopracovali k pocitovému vítězství nad Ruskem. Dokonce to sedí i na ty poměry. Slíbili jsme milion granátů, dodali jsme polovinu. Slíbili jsme stamiliardy peněz, dodali jsme polovinu… Jestli vůbec.

Ale už nám nic nezbylo. Ani peníze ani zbraně. Už jsme všichni v podstatě bezbranní…

Spousta lidí má pořád pocit, že vyhráváme. Najdou se dokonce i blbci, kteří v této chvíli píší svoje jména na ukrajinské drony a dávají o tom důkazy na fejsbůk. Netuší, co se jim všechno může stát. V tomto ohledu mají Rusové nechutně dlouhou paměť a své archivy nikdy neskartují.

Přátelé, nerad to říkám, ale další předpoklady pro válku přibývají. Navíc je to asi poprvé v dějinách, kdy vládnoucí elity naučily obyvatelstvo nenávidět Rusko, ale nepostavily mu k tomu linky na výrobu tanků a muniční továrny. Jako kdyby ten vítězný pocit sám o sobě stačil.

Polský generál nám řekl, že dva roky tohoto vítězného pocitu stály Ukrajinu milion životů… Ty ztráty nevznikly minulý týden. Ty jsou každodenní. Jak dlouho asi Fialenko ví, že Ukrajinci platí za každého mrtvého Rusa deseti svými?

Od včerejška se nemohu zbavit dojmu, že právě toto západní fanfaronství Rusové použili jako základní předpoklad pro svou válku. Ano, český parlament po mnohahodinové diskusi odhlasuje rezoluci o teroristickém Rusku a tím to skončí. Neodhlasují ukončení grýndýlu a rozjetí válečné ekonomiky. Neodhlasují ochranu vlastního hospodářství. Jen se navzájem utvrdí v tom, že všechno dělají dobře, ačkoliv jim polští generálové jasně říkají, že je všechno v háji. Padlo milion lidí… no a co… nikoho to nezajímá. Pro vítězný pocit evropských papalášů máme lidského materiálu ještě dost a dost.

Včera navíc během dne došlo k zablokování celé řady jůtubových, tiktokových i fejsbůkových kanálů. Těch chcimírských.

Po první demonstraci na podzim roku 2022 jsem řekl v rozhovoru u Martiny Kociánové, že jsme s Ruskem v prohrané válce. Teď se rozhoduje, jestli prostě „jen“ trapně prohrajeme a nebo jestli trapně prohrajeme a jako bonus budeme mít zemi plnou vojenských hřbitovů a nebo jestli prohrajeme a budeme mít zemi plnou radioaktivního spadu. Teď se rozhoduje, jestli mezi EU a Ruskem bude nějaká nová hranice a nebo jestli to už bude jedno.

Měli jsme dost času s tím něco udělat. Byly nám dány dva roky, abychom vstali z gauče a porazili neschopnou vládu neschopného premiéra. Byly nám dány dva roky, abychom srovnali do latě jak Černochovou, tak Řehku. Dva roky jsme měli na to, abychom naplnili náměstí, zablokovali Prahu, projevili občanskou neposlušnost a vynutili si změnu.

Myslím, že nám Pánbůh dal dost času, s tím něco udělat. Dostali jsme osm set dní. Dostali jsme proroky, kteří o tom mluvili. Dostali jsme lidi, kteří navrhovali řešení. Dostali jsme komunikační kanály, které měly dosah na celou republiku. Dostali jsme všechno, co bylo zapotřebí, abychom se nenechali stáhnout do propasti.

Ale žádný člověk ani žádné řešení nám nebylo dost dobré. Každý měl svou třináctou komnatu, každý byl něčím nepřijatelný, každá varianta byla moc levicová, pravicová, utopická, nereálná…. vyberte si sami. Možná je to zákonitost. Každý má u nás víc odpůrců jak příznivců. Nenadávám, nestýskám si… jen konstatuji situaci.

Po celé dva roky jsem byl víceméně optimista. Teď už jím nejsem. Myslím, že už je o nás rozhodnuto. Jen ještě nevíme jak. Hrozně rád se budu mýlit.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (454 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

S největší pravděpodobností podobně dopadnou i příští volby  jednadvaceti poslanců do EU. Prošel jsem seznam kandidátů EU. Vládní strany opět nezklamaly. Jako obvykle navrhují kandidáty, kteří Čechům nepomohou. Ti, ostatní, od kterých je možné čekat, že budou hájit zájmy Čechů není dohromady ani deset. Může se stát a je pravděpodobné, že z těch deseti  někteří neuspějí. Takhle u nás většina voličů rozhoduje vždy.

Rád bych se pletl. Dnešní odpoledne na Václaváku nám napoví. Zázraky se však často nedějí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Já tam sice jdu, ale něco mi říká, že trochu zbytečně. Vždycky se o demonstraci vědělo - nechala jsem to na poslední chvíli (z důvodu předchozí věty), ale kamarádka s dalšími lidmi o demonstraci nic nevěděli. Kdybych jí včera večer nezavolala, nešla by. Tak to jdeme omrknout, ale moc si od toho neslibuji, ráda bych byla překvapená.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Májo byla jste? Jaké máte dojmy?

Bohužel, já měl dnešek už delší dobu blokován na rodinnou sešlost.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Byla jsem tam. V určitou dobu jsem s kamarádkou šla na kafe hlavně kvůli zimě - netušila jsem, že jsem se měla obléknout jako do zimy. Já vlastně jsem vždycky zvědavá hlavně na Jindru Rajchla, Foldynu a Hamplovou. Mluvil taky pan Václav Vašek (ale bylo to od něj příliš dlouhé. Foldyna je oproti tomu jasnej a stručnej), bývalý šéf baletu ND Zuska - ten složil písničku - jak nemám ráda básničky a písničky na těchto akcích, tak tohle naprosto sedlo. Lidi byli nuceně rozděleni kvůli stánkům, které nikdo neodklidil a překážely.., ale byla další velká obrazovka, tudíž se lidi srotili na dvou místech. Rajchl mluvil skvěle, jak na začátku, tak na konci - kvůli tomu tam vlastně chodím (a nejen já), má vynikající tah na branku. A už si ani nebral servítky, jestli ho někdo označí za proruského nebo protiukrajinského, což jsem ocenila. Všichni jsme uctili minutou ticha oběti včerejšího masakru v Moskvě. Tvrdá kritika všeho, co nám vláda přichystala, včetně účasti ve válce...atd. Hymna česká i slovenská.. Policajti v klidu opření o barák sledovali, jak mohutně lidi reagují na Rajchla a celou tu pravdu - myslím, že si alespoň něco z toho taky musí uvědomovat. Nějaký čas jsem byla v té kavárně, takže všechno jsem neviděla, ale to hlavní ano. Byť tam nebylo 100 tisíc lidí jako vždycky, tak atmosféru to mělo stejnou, lidi mezi sebou zase cítili blízkost, protože je spojuje ta nasranost. Neřeším Haška, neřeším Vacka a jejich nedávné výroky, které se mi nezamlouvaly. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

 
Václava Vaška zprostředkovávaně znám, stíhací pilot, velitel Žateckého letiště, potom dopravák, rovnej chlap. Četl jsem jeho knížku, dobrý. Ale asi to není táborovej řečník jako Rajchl nebo Foldyna. Na to musí být talent, mluvit stručně, ale s razancí. I když Jana Zwyrtek to tak nedělá a má stejný úspěch, ale ta má v sobě určitou pravdivost, že co řekne, to ji člověk věří a vůbec nemusí zvyšovat hlas. 
Mám radost, že to vydařilo. Znám to, ta atmosféra je nakažlivá. Když jsme po Václaváku jezdili vlakem domů, v těch lidech pořád byla nezvyklá otevřenost a vstřícnost. Vzájemně si sdělovali dojmy, 2 hodiny rychle utekly, ani se nechtělo vystupovat. Kontrast s normálním cestováním, kdy se lidi mezi sebou téměř nebaví.
Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Tak v té atmosféře to zůstalo stejné. Ale zima, foukalo..., chtělo to kulicha a ten nejzimnější kabát. :-) Hrdinové, co tam stáli od začátku do konce bez pauzy. 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Jsem hrdinka:-). Od začátku až do konce:-). A vítr byl studený a zima byla a nohy ke konci zábly, a to jsem byla dost navlečená, vč. čapky. Ale byla jsem ráda, že to nebylo do šesti:-).

Myslím, že policajti jsou většinově s námi! Nikdy jsem z nich na demonstracích neměla pocit, až na výjimky (až na jednu policajtku a tu utřel nadřízený:-) ). pocit "ohrožení", naopak. Vždyť to nejsou marťané, jsou jako my a mají stejné problémy a vidí jak to tu vypadá, kam to směřuje, a to si člověk i průměrné inteligence, vč. emoční, nepřeje. Jenže jsou v práci! Tak to prostě je. A jejich práce rozhodně není lehká.

A ani my jsme se tam neviděly:-). Byla jste v půlce a my zas v té části blíž podiu. Ale byly jsme, a to se počítá:-)

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

a racionálně vyhodnotit úspěšnost dnešní akce. Začněme tedy tím, že se zeptáme na cíl akce. Co bylo cílem?

1) Shromáždit co nejvíc lidí - nepovedlo se

2) zkritizovat vládu - v různé kvalitě se povedlo

3) stanovit cíle = jít k volbám a volit PRO - povedlo se

4) oslovit a mobilizovat masy občanů v řádu statisíců a milionů - nepovedlo se

5) varovat a "vystrašit" 5K - myslím že se nepovedlo

6) sjednotit opozici asi nebylo cílem, rozhodně se nepovedlo, spíš naopak

Takže jak zhodnotit úspěšnost akce? Řekl bych, že snaha tu byla, ale celé to bylo jaksi amatérské (opozice nemá profíky na PR (pí ár)? Kdy už organizátoři pochopí, že demonstrace na náměstí není partajní konference ani její sjezd, že to není PŠM pod širým nebem? Uvažoval někdo o zapojení uměleckých superstar? Naprostou jedničkou dnes byla paní Turková, následována Rajchlem a Foldynou (proč mají organizátoři stále fixní ideu, že na demonstraci musí řečnit hodně lidí?). Neříkám to s radostí, ale odstrašujícím příkladem byl doslova trapný Paroubek a potom expilot AČR pan Václav Vašek. Kdyby svůj projev napsal jako blog nebo článek na web, bylo by to na výbornou. Socan Hašek tam vůbec neměl být a archivní Zeman jakbysmet!

Myslím si, že bez nějakého "signálu" ze zahraničí se demise vlády a předčasné volby konat nebudou.

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Souhlasím s tím, že řečnit by se mělo krátce a nemuselo být tolik řečníků. Hašek by mi tam vůbec nechyběl, Paroubka jsem naštěstí prošvihla :-) a pan Vašek byl příliš dlouhý, v podstatě mluvil i o tom, co všichni víme - nebylo třeba to opakovat nebo nějak shrnovat, v tomto ohledu platí méně znamená více. Zeman se svým "vánočním" (!) projevem se tam vůbec nehodil - a byl to právě ten moment, kdy jsme se s kámoškou rozhodly jít na kafe. Taky bych to zredukovala co se týká počtu řečníků a vymezila jim maximální čas.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

ukáček pod vedením britů

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Mluvčí Turková, Foldyna a Rajchl byli fantastičtí! Povzbudilo mě to a doplnilo optimismus. Hymna ČSSR na závěr mě málem rozplakala. Jestli ještě po dnešku někdo nepochopil "kam vítr fouká" a bude dál kopat za mančaft 5K, je to blb a až budou libtardi a zmrdi z 5K souzeni, měl by na lavici obžalovaných sedět s nimi!

Akce se povedla, jen lidí bylo jak šafránu. Bylo tam řečeno jasně to, o čem tady někteří píšeme: PRIMÁRNÍ JE ODSTRANIT 5K OD POLITICKÉHO VLIVU A PROTO JE NUTNÉ, ABY OPOZICE ZAPOMNĚLA NA VZÁJEMNÉ ROZDÍLY , SJEDNOTILA SE a za sebe říkám = jděte k volbám a dejte svůj hlas STAČILO! nebo SPD nebo ANO! Nemyslím si, že by se PRO s dnešními 1,8 % preferencí dokázalo dostat přes pět procent. S tím, že o něm ví jen hrstka lidí, rozhodně ne. A také o lidech, kteří by hypoteticky zasedli do lavic PS a do Strakovky, nikdo nic neví. Vsadili byste v dostizích na koně, o kterém nic nevíte? Jen proto, že žokej je vám sympatický?

PS: vystoupení expilota AČR (neznám jméno) se nepovedlo, i když mluvil k věci a jeho argumenty ohledně mobilizace, jaderné války a války vůbec byly naprosto srozumitelné a pravdivé. Byl bohužel nepřesvědčivý a strašně dlouhý.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

už nikdy! Takže dejte svůj hlas SVOBODNÝM! V Rakousku jsou nejsilnější, tak ať jsou i tady.

Průměrný počet slepic: 1 (9 hlasů)

autorovi Zákona o nezpochybnitelnosti holocaustu jak ze středověku ? 😬😬😬

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

když je takovej. Ale hlavně taky ne slovenskýmu STBákovi nebo jiným komoušům.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Souhlas s úžasnou pí Turkovou! Promluvila o všem podstatném a velmi zasvěcené! Rajchl byl také výborný! Je to advokát tak to umí😃! Mám špatně připojení. Víc mi teď nejde napsat

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Paní Turková byla hvězda dnešního dne:-)! Tak zapálení lidé jsou potřeba. Ale víceméně všichni mluvili dost rozumně, někteří poutavěji, jiní méně. Vážím si pana Kobzy, takže toho jsem si ráda poslechla, Foldynu jsem teď zažila na Ne základnám a tam mluvil i jiskrněji a důrazněji, ale dobrý je vždy:-) a i Paroubek nemluvil od věci. Určitě to byla akce potřebná. Jenže potřebuje nás na ní být víc! Vadí mi bizarní výmluvy proč někdo nejde a vadí mi řeči, že půjdou až to bude mít fakt cenu! A to má být kdy? To bude mít cenu až půjdeme my všichni a a ukážeme, že stále platí to, že v množství je síla!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Souhlasím v tom, že jestli to má mít smysl, bude se muset volit mezi třemi uvedenými ANO, STAČILO a SPD. Zkoalizovat se. Jak se zas začnou objevovat různí Volní, Šlachtové a podobně,ti "zaručeně" nejlepší s těmi nejlepšími nápady, programy atd., tak to bude cesta do pekel ztráty hlasů a dlouhého nosu...

Letec ač tomu určitě rozuměl, byl trochu dlouhý a nezáživný:-). Jenže i snaha se počítá, většina ji nevyvine...

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

a tak půjdem makat, abychom pak nad výdělkem zase mohli zplakat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

nezastaví ani Cimrmanův Vichr z hor.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Dneska už dny nejisté nemají jen penzisté! Zvoní Česku hrana, anebo umíráček? Co nám zase zaspívá fialovo-modrý ptáček?

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

..z Václaváku.

Postál jsem u petičního stánku STAČILO!, pozdravil jsem se s Petrou Rédovou, s Kateřinou Konečnou a dalšími ne starými v prvém slova smyslu (tím jsem byl já sám), ale starými známými ve významu dlouholetými.  

Nevím, jestli jsme neprohodili pár slov s Itkicou, nebo Včelkou Májou, nebo dalšími "místními", nepředstavili jsme se vzájemně, ale nálada byla.  STAČILO! a speciálně komunisté zváni nebyli, proto se neprosazovali. Jen u skromného petičního stánku, na rohu Opletalovy ulice, nabízeli k podpisu petici proti korespondenční volbě.

I Jindřich Rajchl, se proti ní stejně ostře vymezuje a na demonstraci se nejen na to téma vyslovili všichni vystupující, včetně poslanců a senátorky.  Snad ke všemu se totožně dlouhodobě vyslovují další opoziční zástupci všech dalších opozičních uskupení, včetně STAČILO! tedy i KSČM.

Nevadí mi, že se vyslovují totožně, naopak. Vadí mi, že Jindřich Rajchl jede za sebe, vadí mi, že speciálně ve STAČILO! vidí konkurenci, vadí mi, že jednu z předních organizátorek STAČILO! Kateřinu Konečnou staví do role podvodnice (to se jí bojí, že tak musí vystupovat?). Vadí mi ze strany některých, doufám budoucích politiků "zvýrazňování" volebních slibů uvedených ve spojení: "když mě zvolíte, budu se za vás prát, zařídím, prosadím"! Je to hezké, je to líbivé,  já raději slyším množné číslo a to NE "my, naše strana, my naše koalice", ani " bez vašich hlasů se neobejdu"... Raději slyším, prosadíme, budeme usilovat spolu s vámi, naše řešení, naše společná práce na změně, s vámi občany"...

Nebo je to MOC SOCIALISTICKÉ?

Zkrátka nemusel by být plný Václavák. Chtěl bych ale být na narvané Letné až pod "kachlíkárnu". Letenskou pláň mohou obsadit lidé s jedním velkým společným přáním. Sdělit společně a hodně hlasitě těm v "kachlíkárně", těm pod Letnou v doslechu ve Strakově akademii, těm na ministerstvech také na doslech od Letné, těm na sousedním kopci na Pražském hradě, že skončili.

Nejsem Vrábel, abych svolával takovou demonstraci a pak se dohadoval o "autorství". Nejsem dost známý, abych oslovil širokou a nespokojenou veřejnost. Jsem jen obyčejný starý chlapík, který má něco za sebou a i s výrazně bolavými zády vyrazí na ten Václavák, aby relativně potichu a skromně, jako STAČILO! a KSČM, Rajchlem nezvaná skupinka, ale uvědomělá ve smyslu pomoci naplní náměstí. Toho Rajchla jsme nakonec podpořili, aniž bychom, já nebo ta skupinka, společně očekávali uznání.

Rajchl i Konečná, Jana Zwyrtek Hamplová, Jandejsek, Drulák, Skála a dnes už velmi široká škála vzdělaných, odborně zdatných lidí, umí oslovit a společně přitáhnout občany, i ty, kteří se zatím zdráhají, ale jsou výrazně nespokojení se současným vývojem. Zorganizovat technickou podporu takové akce je náročné a drahé. Všichni se snad jednou společně zúčastní.

Ne zúčastní. Zorganizují ukázku jednoty osobností spolu s občany.

Oni i jejich příznivci jsou schopni nejrůznějším způsobem zajistit možné i nemožné, složit se jak na "Zlatou kapličku" a otevřeně, nebojácně vystoupit. Ukázat i "cizině" kterou tak humpolácky informuje mlíčňák Lipavský, že nejsme ocásek vůbec nikoho, že jsme  jako národ mnohokrát v historii prokázali svou pravou sílu.

To je zatím jen sen.   

V tom smyslu se obávám, že dnešní Rajchův výstup, podpořený několika pozvanými sympatickými a věrohodnými hosty, nebyl nic víc a nic méně, než "drobná i když vydařená a hezká, lidmi ve slušném množství navštívená, předvolební akce". Považuji to za chybu a je to škoda právě pro další vývoj, pro boj s "pětikolkou". Takové "samostatné" akce fialovou demolici spíš posilují...

Pokud Rajchl oslovil celou opoziční scénu na přípravu a společnou organizaci, společné vystoupení, zůstává to chybou a ne Rajchla a za předposlední odstavec se potom omlouvám!!!

Zatím nevím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

dám to Rédlové

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Slyšel a viděl jsem Haška, Paroubka, Foldynu, Kobzu, Rajchla, expilota, jakéhosi sedláka, ale paní Turková byla nejpřesvědčivější. Rozený táborový řečník! Kdyby někdo uměl její vystoupení vystřihnout a udělat z něj samostatné video, bylo by bezvadné ho potom poslat do světa.

PS: pane Vladimíre, myslím si totéž!

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Ano, na p. Turkovou bych zapomněla - to jsme se s kámoškou zrovna vracely z kavárny, když mluvila - ta byla dobrá - není "náhodou" navržena jako kandidátka do EP? Ta by byla PROspěšná.

Pane Hejnici, asi jsme se nesešli, u stánků jsem nebyla. Krafala jsem jen s kamarádkou někde pod druhou obrazovkou. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Též jsem se vrátila z Václaváku a ne z...:-)

Také jsme se tam neviděli. Byly jsme s kamarádkami v části více nahoře na chodníku. Dolů k petičním stánkům jsme se přesunuly až po demonstraci a přiznám, že stánek KSČM jsem ani nezaregistrovala i když bych se tam jinak zastavila.

Nebylo nás tam mnoho, ale i tak si myslím, že každý počin je dobrý, ještě bychom potřebovali, aby byl účinný:-). A už jsem to tu napsala a připojuji se znovu k ostatním, naprosto výborná byla paní Turková, mluvila mi naprosto z duše a byla velmi naléhavá a i dle okolních reakcí působivá pro většinu. Takových lidí více!

Souhlasím s vámi s proslovem Rajchla. Umí mluvit, ví co mluvit, byl tentokráte, zvláště na závěr o hodně více razantní než jindy, za to mu patří dík, ale přesně je to o jeho osobě! Působí to na mě podobně jako na vás. Zaznělo tam to "já se o vás postarám", a to mě též "chytlo za uši" a nelíbí se mi to. To množné číslo tam chybí. Tuším, že to řekla paní Hamplová, že teď se musíme spojovat a pak až zvítězíme se můžeme dohadovat o "hloupostech". Jenže si myslím, že tomu tak z jejich strany není, pořád se tak nějak vymezují k ostatním a právem uvádíte paní Konečnou, a to se opravdu nedá nazvat spojováním a dobrou vůlí! A myslím si, že jsme v takové špatné situaci, že bychom si tohle neměli dovolit, dokud ještě něco můžeme! Souhlasím s vámi i v tom, že v STAČILO a tím i v KSČM vidí konkurenci, která by je mohla ohrozit...

A jak píšete, jsou tu osobnosti, doktor Skála, Jandejsek, Drulák a další, kteří jsou zároveň i odborníky. Pořád nám chybí semknutost a v takhle vyhrocené situaci co tu máme si hodně škodíme a dost možná i nevratně zásadně!

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Byl jsem tam také a řekl bych, že demonstrace se vydařila. Řečníci byli skvělí. Nás demonstrantů bylo méně než jindy, ale to se musí čekat, protože naplno se trvale nedá dělat nic. Podstatné je, aby si vládnoucí svévolníci stále a znovu ověřovali, že se jich značná část občanů chce zbavit a že klidný spánek mít nebudou. 

Dobrou noc, Jiří

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Potřebujeme, aby nás bylo víc. Potřebujeme být důraznější. Potřebujeme být víc spojeni! Ale je pro nás aspoň povzbuzením, že jsme se sešli na podobné či stejné vlně a dodá to trochu optimizmu a síly do dnů dalších:-)

Tak to účel určitě částečně splnilo...

 

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

23. března 2024👉 @cz24news

RUSKO: Svět oběhnula zpráva o masakru na civilistech v Moskvě. Tragická událost dotýkající se každého myslícího člověka z kteréhokoliv kousku planety.

Ukázka toho, že pocit bezpečí je pouze chimérou a iluzí, ať žijete kdekoliv. Zlo koncentrované v některých lidech je mnohem silnější než dobro v ostatních. Jestliže Američané si kdysi nějakým způsobem, o němž můžeme do nekonečna polemizovat a pochybovat, přivodili pád Dvojčat a další události kolem, kterými si zároveň odůvodnili invazi do jiného státu a později spuštěné Arabské jaro, pak nyní záleží na Rusech, jak přistoupí k obrovské tragédii ve své metropoli.

Obětmi v divadle už je kolem 150 naprosto bezbranných a nevinných lidí. Viníci masakru prý unikli, ale Rusové jsou důslední a dá se očekávat, že někoho najdou. K incidentu se přihlásil Islámský stát, jenže jak víme, se přiznává ke všem podobným činům s výjimkou střelby na naší Karlově univerzitě. Tam se o to ani nepokusil, protože tušil, že naše policie si je střelcem jistá, navíc mu ,,přišila“ i jinou událost, která by v podstatě nikoho ve světě nezaujala. ISIS si přidává pouze nejhorší činy a žije z popularity, které se mu před pár lety dostávalo. Dá se očekávat, že Rusové tvrzení Islámského státu vyvrátí, zároveň budou hledat skutečné vrahy, jejich původ a dojde k odvetě. Možná také ne. Ale Kreml právě získal důvod k ztrátě ohledů, které dosud měl vůči civilistům, ať už proti němu stojí kdokoliv.

Reakce Zelenského, který od počátku říká, že v této akci nemá Ukrajina prsty, ukazuje na strach z drsné odpovědi Moskvy. Jestliže Rusko pláče, znamená to blížící se ještě větší semknutí lidu a vztek ruského medvěda. Putinova trpělivost a zdrženlivost mají své hranice a možná nastal okamžik, kdy se sečtou všechny ty výroky, akce, tanky převážené přes hranice států NATO, dodávaná munice a vojáci cizích národností sloužící Washingtonu a potažmo Kyjevu. Přidejme tupost vedení ukrajinských bojových sil zaměřujících se dlouhodobě na civilisty v oblastech s převahou ruskojazyčného obyvatelstva a na přeshraniční útoky na Beograd. To vše nemůže zůstat bez odezvy. I klaunovi světové scény dochází, že moskevská událost může mít pro něho samotného ty nejhorší důsledky. Prokáže li se jakákoliv souvislost mezi Kyjevem a vrahy z Moskvy, skončila tím speciální vojenská operace se zaměřením na denacifikaci Ukrajiny a začala válka, která zbaví nacistů přinejmenším celou Evropu.

Fialo, Černochová, Pekarová Adamová, Pavle i Rakušane, ubozí Piráti, právě jste se možná dočkali. To, co jste si přáli, se Vám splní. Budete moci vyrazit na některém z posledních tanků, které nám zůstaly, do svého boje. Jistě, my víme, že jste si upravili zákony tak, aby vás nebylo možno povolat do armády. Ale to vás neochrání. Pokud si myslíte, že za vaše ideály budou umírat naši synové, pak vězte, že nás tu zůstane dost na to, abyste nemohli opustit místa, která jsou předurčena k zachování vašich životů. Vaše snaha zatáhnout nás za každou cenu do války bude znamenat vyzbrojení široké veřejnosti. A věřte tomu, že naštvaní rodiče dokážou mnohem více než vaše ochranka.

Ještě existuje naděje, že se podaří se zbavit válečných štváčů a vlastizrádců. Do vedení státu se musí urychleně dostat lidé schopní komunikovat s každým, kdo nám tu možnost dá. Je třeba se vrátit k jednacím stolům a udělat vše proto, abychom ukončili závody ve zbrojení, vzájemné vyhrožování a obnovili spolupráci. Česká republika měla dávno stavět na neutralitě. Na dobrých vztazích s Východem a obnovených se Západem. To se nestalo a všechny vlády od tzv. Sametové revoluce udělaly vše proto, abychom si status neutrálního státu nevybudovali. Jsme nepoučitelní z historie a naše přidání se na stranu Anglosasů a Germánů teď nese své shnilé ovoce. Liberalizaci jsme nezabránili, ale pořád je čas potlačit nenávist a dosadit si do vedení státu takové lidi, kteří projeví jistou lítost nad chováním našich politiků a pokusí se přidat k Maďarsku a Slovensku v narovnávání vztahů s Moskvou. Máme poslední šanci. Pokud jí nevyužijeme, nečekejme nic dobrého.

Tímto vyslovujeme zděšení z událostí v Moskvě, upřímnou soustrast všem pozůstalým a přání, kterým je vyšetření všech okolností a bezprecedentní potrestání viníků. Nejsou to žádní mučedníci, protože zabíjet bezbranné a nevinné, nepřipravené a neozbrojené lidi je zbabělost nejvyššího řádu.

AUTOR: Jindřich Kulhavý

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

Naštěstí se tam pozdě zapojily ruské protiteroristické jednotky, jelikož, jak známe z Beslanu a Dubrovky, když ti jdou bojovat proti teroristům, zařve díky jejich zásahu mnohonásobně víc rukojmích, než teroristů. To jsou statistiky.

A pochopitelně, že za to může Ukrajina a Západ. Protože, pokud paranoidní Putin uklouzne v Kremlu v koupelně na mýdle, natuty ho tam nastrčil přímo Zelenskej, nebo agent síajej, ten nebezpečnej a ten zlej.

Průměrný počet slepic: 1.5 (25 hlasů)

české jednotky na FF ?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Zdá se, že i v Čechách ještě žijí lidé, kterým to myslí.

Plný souhlas s panem Kulhavým, co se neutrality týče.

A pokud lidé začnou spoléhat více na sebe než na politiky ...

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)