Vidlácky v širších souvislostech

Autor

Vidlácky v širších souvislostech – litterate.cz

Vposledních dnech jsem se snažil vysvětlit svůj pohled na válku na Ukrajině. Tvrdil jsem, že Rusko má navrch, že víceméně dělá to, co dělat chce a jede podle připraveného plánu. K tomu jsem uváděl různé argumenty, proč si to myslím a proč nesdílím představu o zoufale improvizujícím Putinovi, který „se rozhodl i s Ruskem skočit do propasti.“ V diskusi se objevila celá řada protinázorů. Snesla se celá řada argumentů, proč by to mělo být jinak a samozřejmě žádný výsledek z toho nebyl. Ani nemohl být. Máme k dispozici příliš málo informací a proto je možné to, co vidíme, vykládat různě. V našich mapách je spousta bílých míst.

Opět zopakuji svoji zásadu – nebýt otrokem žádné představy a nebýt si ničím jistý. Nic není pravda, jen názor. Všechno teprve projde zkouškou.

Dnes bych se chtěl zaměřit na širší rámec této války, protože už dlouho tvrdím, že o výsledku se nerozhodne na bitevním poli někde na Donbase. Největší zbraně v této válce nejsou ani ruské Uragany ani americké HIMARSy. Největšími zbraněmi jsou ty trubky, co vedou z Ruska do Evropy, ty turbíny i kterých se fotí německý kancléř, k tomu terminály, tankery, diplomatické styky mezi Ruskem a Súdskou Arábií, Čínou a celou řadou dalších zemí. Dnes budu psát o tom, co podle mě k této válce vedlo.

Včera v diskusi zazněl důležitý příspěvek. Jestliže je ruský rubl podložený surovinami a čínský juan ekonomickým výkonem, pak je americký dolar podložený silou amerických ozbrojených sil (Euro samozřejmě není podloženo vůbec ničím a podle toho to s ním taky vypadá).

Já vím, že analytici už delší dobu píší, že Čína má větší námořnictvo na počet lodí než USA, ale reálně vzato je to pořád Amerika, která vládne oceánům. Dvanáct amerických letadlových lodí je na světových mořích doma a pokud nějaká loď naloží zboží v Šanghaji a veze ho do Kapského města, tak dopluje jen proto, že to Američané dovolí. Výjimky jsou nečetné. Írán do jisté míry ovládá Perský záliv, Rusko díky Krymu ovládá Černé moře a Čína ovládá Žluté moře. Ale ani v jednom případě je neovládají absolutně. Americké torpédoborce si klidně plují jak v Perském zálivu, tak v Černém moři, tak i kolem Tchajwanu. Pokud vím, existuje asi jediná výjimka a tou je severní cesta. Tam americké lodě nemohou, protože pořádné ledoborce má jen Rusko.

Kdekoliv v Atlantiku, Středozemním moři, Indickém oceánu, Karibiku, prostě kdekoliv, pokud si Američané usmyslí, tak mohou zastavit kteroukoliv obchodní loď, ať patří komukoliv, prohledat jí a zabavit ji, protože „podléhá sankcím.“

Na této skutečnosti se ještě dlouho nic nezmění. Čína sice nějaké letadlové lodi staví, ale proti USA je to žabařina. Spojené státy měly od Druhé světové k dispozici osmdesát let, aby svoje letadlové lodě vymakali. Čína, aby tomu konkurovala, tak musí postavit bez těchto osmdesáti let vývoje, rovnou lepší lodě. Nebo na to jít jinak. Neříkám, že to nejde, ale v této chvíli to není na pořadu dne.

Světový obchod po mořích ovládají Spojené státy a v příštích letech to tak zůstane. Všechny ty pojišťovny, rejdařství, doky na stavbu lodí, ti všichni jsou tak či onak závislí na tom, co si usmyslí v USA.

Myslím si, že na tomto stavu v této chvíli není možné nic změnit.

Na druhou stranu, Asie, Evropa a Afrika jsou v podstatě vedle sebe. Tři čtvrtiny světové souše je možné propojit pozemními obchodními tepnami, které žádná americká letadlová loď nemůže zasáhnout. Brání tomu jen pár velkých amerických základen, jak na sviňu v těch nejdůležitějších místech. Ale tady americká převaha není tak veliká. Železnice se dnes dají postavit i ve velehorách, mosty také.

Podle mě Čína aspiruje na tuto roli. Stát se dominantní silou v obchodu na souši. Tam by to měly být čínské dopravní společnosti, čínské pojišťovny a čínská výroba, které získají podobně dominantní úlohu jakou má Amerika na moři. Čína na tomto úkolu už dlouho pracuje. O nové Hedvábné stezce jste už všichni slyšeli.

Podle mě jsme se dostali do fáze, kdy jsou volné možnosti již využity a vykolíkovány. Všechny další zisky jsou už na úkor ztrát toho druhého. Proč si to myslím? Protože v posledních pěti letech všechny velké projekty začínají být na něčí úkor.

Jak je to dlouho (já to registruji od války v Sýrii), kdy jde v geopolitice a diplomacii především o to, aby někudy NEVEDL nějaký produktovod nebo koridor? Kolik jsme už viděli odpískaných projektů… plyn měl jít z Kataru, Azerbajdžánu, Jemenu, Lybie… Pokaždé „se to zhatilo,“ protože to vadilo buď Rusku (a Číně) nebo USA. Trump dokonce uvalil sankce na budování Nordstrýmu 2. Takových projektů je teď dlouhá předlouhá řada. Všechno už někomu patří a když chcete spustit cokoliv nového lezete někomu do zelí. Každý hospodářský projekt má geopolitické důsledky.

Válka na Ukrajině nevznikla ani letos a nejspíš ani na Majdanu. To všechno jsou jen dobré záminky. Válka vznikla, protože už nebyl volný prostor pro expanzi USA, kteří jsou založeni na trvalém růstu, ale ani pro Čínu, kteří jsou založeni na stejném trvalém růstu, jen to musejí dělat ještě rychleji a silněji, protože jich je hodně a všichni chtějí zbohatnout. Čínská komunistická strana jim to slíbila, jen si vymínila, že nezbohatnou ve stejnou dobu. O nějaké Evropě se raději ani nezmiňuji… jaksi ten další růst USA nebo Číny půjde na náš úkor.

Současná válka vznikla, aby se nějak rozhodlo, co je vlastně Evropa. Je to pořád americké předmostí na asijském kontinentu, odkud půjde henta demogracyje (a americké korporace) postupně až na čínské hranice? Nebo je to obležená enkláva, která bude brzy dobyta asijskými autoritářskými silami, aby Číně nic nepřekáželo v další expanzi do Afriky?

Čína loni intenzívně nakupovala obiloviny. Tak moc, že doteď víceméně vlastní polovinu světových zásob. Rusko v posledních letech zvětšovalo ve statisících a milionech hektarů své zemědělské plochy. Čína a Rusko spolu uzavřely spoustu smluv o přátelství. Nejpozději loni po žních už Číňan věděl, že bude válka. Jmenuje se to válka o Ukrajinu, ale ve skutečnosti je to válka o Evropu jako celek. Je to válka o americké předmostí, které v posledních letech ztratilo svůj drajv a přerostlo samo sebe, začalo dělat blbosti a přestalo být atraktivní pro velký byznys. (Pro africké uprchlíky samozřejmě atraktivní je).

Evropa je ve válce. I když nebyla vyhlášena. Dodává zbraně, peníze, výcvik, žoldáky. Ukrajina dodává lidi. Všichni to vidíme, všichni jsme v tom namočení. Výjimka je Rakousko a Maďarsko. Čína je také ve válce… a mě vlastně děsí, že nevím, jak se zapojuje. Kde se hromadí čínské zbraně, čínští vojáci a čínská munice? Jak si to Putin se strýčkem Si naplánovali?

Tahle válka určí, jestli Evropa bude americkým předmostím v Asii. A pokud ano, tak určí (poměrně horkou) hranici. Obě strany chtějí vyhrát a ještě toho hodně mohou nasadit. Obě strany totiž vědí, že zisk jedné teď znamená ztrátu druhé. Strana která prohraje, ta spadne do hóóódně hluboké recese, protože nebude mít kam expandovat.

Proto jsou ty boje na Ukrajině tak vyrovnané a tak obrovské. Protože se hraje o fakt hodně. Proto se tam tak plýtvá životy. Obě strany mohou strašně moc ztratit i opravdu hodně získat. Následky budou pro prohravšího příšerné. Ukrajinská prohra zřejmě rozhodne o tom, že Afrika připadne Číně a Evropa postupně také. Ruská prohra znamená, že Čína bude další na řadě a na Afriku může zapomenout. Tohle je dost silná motivace na rozstřílení celé Ukrajiny i dalších států. To je dost silná motivace na jadernou válku.

Několikrát jsem se tu ošklíbal, že Ukrajina je na tom blbě – protože to schytá z obou stran. Ale ono to platí pro celou Evropu. I pro nás. Jen to zatím nejsou naše domy a naše děti, které jsou vrhány do válečného ohně.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (62 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

postaví křižník s jadernou výzbrojí, rozhodne míra odhodlání. Podle mě už to moc zamotavas, čoveče.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Uvidite jen samotneho strejdu PUTTLERA a když. všicni tomu budete freneticky tleskat!Ano budete topit svetry a ohlodavat hnaty Piratů,obdivovat jak za sebou tahnou fialovou okurku svojim poplantanym obdivovanim všechny matouci ideologie majitel velkych peněz a ta se jmenuje proklety NEOMARXISMUS,kdy primitivnim školakm ohlupenym na PRVNI prioritě zla slibili fašisticky VE!KY RESET a jejich šwan je tim vede za nos s prazdnym žaludem vykukujim mezi ušima!
No ni?A o tom pište šťavnatě moji mili lidovi komentatoři dohud vam nedaji přes hubu narizenim joury z EK cenzurou jako za Rakouska Uherska,kdy pan Havličeek musel do vyhnanstvi a tam dostal tuberu a bylo hotovo!

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

na tom divokem Zapadě dobře vyzmam!Byla jsem tam znama jako Kalamity Jane a teď je můj duch TADY a vidite co nikdo v republice neumi!

SVATE POSTULATY programu potřeb voličsů zvane zkratkou PNZ! Co obsahuji je neuvěřitelna ideologicka bomba!
1.
Navrh na konkretni změnu režimu kde se nebude krast dvě třetiny mezd a dobři kapitalisti budou platit pokladnim vzorově 14 eur na hodinu!
2.
Doposud nevidaný systém,kterým budou moci kontrolovat všichni voliči permanentně ve dne v noci jimi zvolene zastupce a ten musi do zakona !!
3.
Zničeni 33 let trvajiciho embarga na Zakon o referendu a navrh jak ho učinit nepotřebnym!
4.
Jak změnu financovat v miliardach a instalovat naprosto novy způsob TVinfo a vysmolit se na GŘ TV at si lže sam do svoje kapsy!
5.
Jak se branit tomu Velkemu Resetu fašistickych banksterskych šwábů,kteři planuji vykrast všechny naše penize,hodnoty a aktiva a nech se zadavi a prasknou svou povýšenou zpupnosti !!

Každy volič formatu SV může k tomu přidat hned tady na fleku, nebo rozšiřit tento Plan Narodnich Zajmů PNZ a na jakeholi demonstraci a programů tzv našich zastupců jim to nutit do jejich bobkovych listů,ktere 33 let jsou,jak vidime dnes, jenom nefungujici sračky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

vždy podložen tim,žoe zubžoeni voliči se museji stale citit tim marasem sami vinni!

Naivni zmanipulovani voliči, mé drahe holubičky, se jednoduše připravi nenažranym majitelům velkych peněz prostřednictvim sdělovadel typu GŘ TV na vidličku vadnymi zakony na to,aby šly masově samy do trouby a šup tam na pekáč!
Tak tu mame na př.vadny zakon o exekucich,kdy se potrfeny citi sam vinen,sam vinen je,že ma jen třetinovy plat,no to mu pry stači nebot si pomůže a bude peci topit svetry| ;-) ;-) ;-) :-( :-( :-) :-) :-! :-! :-$ :O :-* :-* :-* :-D :-D :-D :-D :-D :-D :'( :-D :-D :-D :-* :-D :'( :'( :O :O :O B-) :-! :-! :-( :-( ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-( :-( :-( :-( :-( :-( B-) :O :O :-* :-* :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-* :-* :O :O B-) B-) B-) B-) B-) :-$ :-$ :-! :-) :-( :-( ;-) ;-) :-P

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Dnes se popravuje na Internetu,jen se podivejte,mán byt i ja Sama Vinna,že pry mam vadnou klabostnici!?
Kdeže to podpindostnici darebakú vladnich diversantů,,kteři nam vykradli republiku narvali si nakradenymi aktivami svoje bezedne kasy nyni pojedou po všech voličich,kteři se chystaji opět a stale volit to zlo ODS,KDU,TOP,PIRATY a STAN plny vyktadacich afer jak se beztrestne cpou našimi penězi nic nedělaji prdi do kesel prdlamentuchtěji a brzy zruši i volby!
Ukradou vadnymi zakony naše prasatka a kravičky, budou donekonečna rabovat už jakoby zdanlivě prázdnou jimi oblbenou republiku,kde brzy ukradou i všechny vaše majetky,daji vam kreditkarty,kter mohou kdykoli zablokovat banksteři vaše penize!Ty totiž považuji vloženim do banky za svoje!
Chtějme to co nam patři a to jsou NAŠE chybějici penize a to změnou zkurveneho systemu kapitalismu bez přivlastků vychazejiciho ze stale rabujiciho gangsterismu!
Chtějme Program potřeb všech občanů voličů zvany zkratkou PNZ a to po všech našich zastupcich,jinak je volit nemusime nebo dokonce v našem vlastnim zájmu ani nesmime!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

po obědě odjíždím někam, kde nechci vidět net. Takže ode mě budete mít na 2 týdny pokoj. Hodlám tam pouze se cachtat v móři, výskat na tobogánech a na atrakcích v zábavním parku a po odpolednách, s drinkem či pivínkem v ruce, schován za tmavými brýlemi, hodnotit tvary vnadných dívek. Pochopitelně nejvíc bodů dostanou ty nejodvážnější, nahoře bez.

Tak se tady zatím navzájem nesežerte, protože svět nejsou jen problémy, ale chce to na něm taky umět najít ty hezké věci. A těch je furt ještě dost. Jsou to mnohdy drobnosti v běžném životě, ale aby se vám nestalo, že jednou budete litovat, že když to ještě šlo, tak jste si život otravovali pouze tím špatným a to dobré jste neviděli.

Tak zatím. "Zavřete oči, odcházím..."

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

No to víte že jo - já zavřu oči a slzy mi je nedovolí nechat zavřené. Nezavírám.
Jen aby Vás ty seniorky nezničily. Nezapoměňte že některé mají i duši.
No vlastně - duši urazit nemůžete :-))))))))))))))

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Já tam ale nechci koukat na duše, já tam hodlám koukat na kozy.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

To jsem si myslela.
No, proti gustu žádný dišputát.
Ale bacha - duše v kozách také může být....

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Přifouknutá jak kolo na kole....

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

silikon mě nebere, ten trčí dopředu, jsem v mládí dělal modelářství, to poznám Já mám rád přirozenost.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Opět suprová úvaha, jen k té dominanci USA na moři bych chtěl napsat pár věcí. Na Interesting Engineering jsem četl článek, že největším nepřítelem amerických letadlových lodí je koroze. Pokud si to dobře pamatuji, tak uváděli, že snad 3/4 svých lodí kotví v docích a na jejich opravy nejsou peníze. Dále ruské potažmo čínské hypertonické protilodní střely bych také nebral na lehkou váhu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

In reply to by hasič (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na lodích jsem pár let zamlada jezdil a nepamatuji si, že bychom někdy byli odstaveni kvůli tomuto problému. Toto se řeší tak, že loď musí být v každém okamžiku čistá, aby se na ní nedržela vlhkost a nejčastější a vlastně nikdy nekončící prací lodníka je brousit a natírat. Za nás jsme dokázali takto loď překonzervovat kompletně zhruba 3x za rok.

Pokud jsme se ocitli v doku, šlo vždy o to, že se vysralo něco na technice. Čím větší a sofistikovanější věc, tím větší problémy s opravou. Je toho tam moc, ale abychom si řekli něco konkrétně, tak dám příklad, kterému by chlapi mohli rozumět.

Motor. Z vašeho auta se vám objemově vejde na konferenční stolek. Motory z lodí, na kterých jsem se plavil, by se vám nevešli do obýváku. Jak jsou velké motory na letadlové lodi, tam už moje představivost nesahá a nechce se mi to gůglit. Ale ony tam nejsou jen motory, ale zbraňové systémy, které musí fungovat perfektně (teda s výjimkou ruského námořnictva, páč, jak jsem tak zevnitř zažil jejich armádu, dovedu si představit, že tam se na to tak moc nekouká. No bóóóže, vono to nějak pude), navigační systémy a fůra jiných pičičmund.

A vy na to s korozí?

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Podívejte, já prodávám, jak jsem nakoupil. To bylo uvedeno v článku, nemluvím z vlastní zkušenosti. Ale je to kolos a udržovat takový kolos je nákladné. Tam bude opravdu hodně broušení a hodně natírání. V rámci zachování bojeschopnosti musí být samozřejmě provozuschopné všechny systémy, agregáty a další. Předpokládám, že mají odborný personál schopný provádět údržbu a opravu motorů mimo doky.
Ještě k té ruské armádě. Zažil jsem ruského pilota nadzvukové stíhačky, který měl místo kombinézy tílko, kraťasy a sandály, před letem tam kopl decák lihu a letěl. Takže si dovedu představit, že k určitým věcem přistupují jinak 😁

Zatím bez slepic

Podívejte, já prodávám, jak jsem nakoupil. To bylo uvedeno v článku, nemluvím z vlastní zkušenosti. Ale je to kolos a udržovat takový kolos je nákladné. Tam bude opravdu hodně broušení a hodně natírání. V rámci zachování bojeschopnosti musí být samozřejmě provozuschopné všechny systémy, agregáty a další. Předpokládám, že mají odborný personál schopný provádět údržbu a opravu motorů mimo doky.
Ještě k té ruské armádě. Zažil jsem ruského pilota nadzvukové stíhačky, který měl místo kombinézy tílko, kraťasy a sandály, před letem tam kopl decák lihu a letěl. Takže si dovedu představit, že k určitým věcem přistupují jinak 😁

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Taky jsem vás nijak slovně nenapadal, pouze jsem k vašemu textu přidal pár svých osobních zkušeností.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Řekl bych, že zcela klasicky, opakovaně a už asi jen ze zvyku stojíme na té špatné straně... Snad se podaří na poslední chvíli klasicky, opakovaně a ze zvyku na poslední chvíli přestoupit.

Lekce z historie dávat nechci.... něco si pamatujeme my sami, něco známe z vyprávějí rodičů, že?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Takhle napsané jsem čekal od sametové o lidi tolik nejde,ale o byznys.
Už to někdo popisoval,rozpad SSSR a soc tábora,zachránilo západní státy od pádu do recese.
Na čas to bylo dobré.ale v roce 2008 se projevil znova problém západu a od té doby se očividně bojuje o Rusko o Čínu,Irán.Teď se o své žití připojuje k Rusku,Indie,Brazílie a další státy,co dělá vrásky USA,takže se opravdu jedná o přežití západu.Jenže,celá západ je tak zadlužený,že sni okupování Ruska,tyto dluhy nesmaže,možná jen USA,protože by USA ovládli všechen obchod s plynem a ropou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

To je dalši heslo pro demonstraci našich obanskych zajmů,ktere jsou na pořadu dne jako symbol SJEDNOCENI!Ať vrchnost,ktera chce za jakoukoli cenu zamezit spojeni Ruska a Evropy,dávny diversni plan AMERU, uvidi všechny svaté.
To je taky přičina války a šilenců,kteři chtěji obětovat nas všechny pry v omezene atomove valce!
O tom je řeč tak se postarejme včas o nas a naše rodiny dokud neni pozdě!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)

vy do toho jdete tak plamenně a revolučně, "přijde den, zůčtujeme spolu", chystáte revoluci, do toho se hlásíte k Husovi, když vás tak čtu, už se moc nedivím, že ho nakonec radši upálili.

Já ho normálně vidím, toho Zikmunda, lišku ryšavou, jak má u toho na sobě tričko a na něm hvězdy a pruhy a svými krvavými rukami, škrtá sirku... (já vím, že to bylo jinak, ale ještě vás chci před odjezdem krapet popíchnout, no)

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Tak doma kradete dřevo z cizího lesa (přece když si může dělník z likérky odvézt domu sud rumu na zimu a bankovní pokladník má právo na milionů, když s nimi pracuje), když rozrajtujete les svou čtyřkolkou a pak ukradnete majiteli honitby divočáka, kterého zkonsumujete bez veterinární prohlídky a riskujete tak nějakou nákazu, jak budete škodit na té dovolené? Co si chystáte přivézt, jak se chystáte obohatit se a na čí úkor tentokrát? Ovšemže ke škodě nějakého góje, že?

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Já dřevo nekradu, já za něj pouze neplatím, jako většina lesáků a ohledně divočáků, pochopitelně si nechám vše veterinárně prohlédnout, od toho jsou známí.

Pokud by byl zájem, za dva týdny mi to připomeňte a já vám zde napíši pár promlčených příkladů, na kterých uvidíte, co to znamená "krást dřevo". Tam nejde o pár metránků nečeho, co by tam jinak shnilo, ale jde o plné vejtřasky a kamiony. Jenomže tam vy nedohlédnete, vy byste nejradši zatkl někoho, kdo si veze pro sebe pár polínek, zatímco kolem vás by profrčel náklaďák se dřevem v hodnotě 160 kolíků. A jinak běžte na litterate. Tam najdete nick Občan a ten má na mou osobu stejný názor jako vy, budete si rozumět.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

...se postarejme včas o nas a naše rodiny dokud neni pozdě!..

Voni se starají už skoro 33 let to tady rozjebat a rozkulačit na bilionové zápaďácké renty. A eště se ohrndírujou nad těma, keří nemaj ten lachtaní či kačení žaludek a kradou mezi svými zbytky. Těmhle blboňům je cokoli vysvětlovat ztráta času. bez nich ani s něma se to stejně nepohne. Může se psát každej den miliony stupidních článků o postojích, ale skutek tady prostě nebydlí.
pojebaná elita žije na futro okradených synů a dcer od načí mámy a je jim to upřímně jedno, páč voni maj ty korporátně mafiánské zásluhy o zlodějský a zaprodaný stát.

Tady by po komančích měly zůstat potřeby, keré lidi, tedy normální lidi, potřebují každej den tak levné, že by se přibližovaly k ceně grátis, jen proto, že předci to tady udělali. Ale vysvětlujte to kokotům, sviním a pijavicím. To je nemožné. A eště že by o potřebách rozhodovali lidi sami ve volbách potřeb, to už se jeví v záplavě dutých volebních hlav jako pohádka máje.

Prostě to pude do hajzlu, ale blboň si myslí, že do splachovacího, takže to pré eště nebude tak hrozný.

Docela bych ocenil od Vidláka nějaké vize a ne jen plané komentovaní stále stejných sraček. Hotové

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Vyďěšena třida funkcionařskych majitelů moci,kterou jim voliči pedali se jak vidite lekla Programu PNZ nahoře jsem ho dala v 5 bodech a zaala pane Sasine budou to tady brzdit a brzy to mohou tu i usurpovanou moci zrušit,bylo by zahodno si body PNZ opsat a k nim se obracet o diskuzni přispěvky a odpovědi, ještě do doby,kdy to půjde!

Nikdo z tzv formaci našich pry zastupců je nesmi ani na demonstraci zminit a tak to všichni uvidite brzy jako demonstrativni placnuti dlani do vody v lavoru nebo dalši trik,kdy se vyměni tzv peceda a joura od Babuše to udusi,aby ho za to ohlupeni voliči zvolili!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

33 let vykradani republiky brouku bude pokračovat,když nenasroupi Husite s motorovymi pilami typu PNZ a tim padem i svatymi postulaty voličů tak teprve potom začne starosvětsky tanec BUGI,BUGI a ne,že neeeeee ÁaaaaaNO,ted mi to tam nedali piratisti,huculisti a satanisti,ale ja sama!
Kdovi co by to udělalo kdyby vykvěi SV zavolalo na pomoc ty salaty z padajici buržoasie funkcionařů KSČM a jejich prazdne bobkove listy programu pry strejdy Marxe,který snad ani neexistuje!?
Vite o tom něco někdo,nebo tam stale trenuji permanentně skoky do rakve?
Tak co pacani?

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

To se mi líbilo, to budu dělat od zítřka 14 dní. A ještě taky JUCHUCHÚ a pak po ránu chvíli ÁCH, ale až se zotavím, vlítnu zase na BUGI, BUGI.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Sílu letadlové lodě silně přeceňujete. Je to velmi archaická drahá zbraň, tu používají pouze hloupí Ušáci. Od té doby, co jsou rakety schopné zasáhnout cíl 1000 km daleko, jde jen o byznys vojensko - průmyslové lobby.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Veľa štastia s jadrovou ponorkou keď budete potrebovať leteckú podporu pre pozemné vojsko.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

letadlovou loď na své straně nepotřebujete. Leteckou podporu si zajistíte ze země. Když na vás někdo tisíce kilometrů od svého území pomocí letadlové lodě útočí, stačí vám k eliminaci hrozby ty rakety, víme?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Názory sou k hovnu gdyž se z nich neupeče ani zemlbába.

Zkuste jít do korporátních sračko prodejen a zaplatit názorem.
Furt nechápu, proč se každej dement musí vyjadřovat ke všemu, čemu nerozumí a prostě nevolí potřeby svý a jeho rodiny. Tomu přece rozumí každej blboň ať je sebepitomější.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tj. konflikt o koryto mezi několika klany oligarchů.

Není mi ale úplně jasná Čína. Měl jsem možnost se tam nedávno podívat a nemohl jsem se ubránit pocitu, že by se ten jejich systém, oni tomu říkají Socialismus s čínskými charakteristikami, velmi líbil lidem jako Dubček a Šik, kteří se v roce 1968 u nás pokusili o experiment zvaný Socialismus s lidskou tváří. Bohužel o Pražském jaru nevím tak moc. Vím, že se hodně mluvilo o tržní ekonomice. No a ta v Číně funguje velice dobře v určitých sférách. Na druhou stranu, finance, přírodní zdroje, energie jsou pod kontrolou státu (komunistické strany). Soukromé vlastnictví půdy není dovoleno.

Je možné, že se čínským komunistům podařilo uskutečnit to, co u nás překazila "bratrská" pomoc v srpnu 68?

Zatím bez slepic