Remarquovský pocit

Autor

Já bych to vlastně ani neměl říkat, protože mě zase budou obviňovat, že kopu za Rajchla, ale bez tohoto úvodu to nepůjde. Byl jsem se totiž tento týden podívat na další „spanilé jízdě“ strany PRO. Jihomoravská buňka PRO je velmi aktivní, takřka všichni se už u mě doma dávno vystřídali, já to k nim nemám daleko, a tak jsem už poněkolikáté přijal jejich pozvání. Koneckonců, už dávno jsem avizoval, že budu Rajchla sledovat, a jednou vidět je lepší než sto hlášení.

Hele, on má pokaždé plný sál. Tentokrát to začalo v šest večer a končilo to v deset. Čtyři hodiny. A čtyři hodiny to lidi poslouchali a bavilo je to. A pak ještě hodinu pokračovala neformální debata. Stejné složení lidí jako na demonstracích. A stejná nálada. V jedné vesničce u Břeclavi. Sokolovna natřískaná, že se musely donést další židle.

Co vy ostatní? Máte také plné sály? Také už objíždíte každou díru v republice několikrát týdně? Měli byste.

Já to nepíšu jako reklamu na PRO, spíš jako ilustraci toho, co se v naší zemi děje. Před rokem by v té sokolovně bylo dvacet lidí, z toho deset členů krajského vedení. A teď… starší osoby nižšího vzdělání si mezi sebou nějak vyšeptají, že přijede Rajchl, naplní sál, tři hodiny poslouchají, tleskají a baví se, pak ještě hodinu diskutují a pak Rajchla nechtějí pustit domů. To už prostě není náhoda. Jestli za těchto okolností nemají i ostatní neparlamentní straničky plné sály, tak je to organizační neschopnost, nikoliv nechuť obyvatelstva.

Já jsem tam tak seděl a měl jsem pocit, jako bych seděl v některém z Remarquových románů, když popisoval dvacátá a třicátá léta ve Výmarském Německu. Ne, není to ještě stejné, ale už chápu, proč se tehdy stalo to, co se pak stalo. Oni také měli inflaci, také měli neschopnou vládu, také byli poražená země, která musela dělat na vítěze. A v obyčejných lidech kvasil vztek. Přicházeli o všechno a v Berlíně se tančilo. Hyperinflace zlikvidovala úspory a jednání o zvýšení důchodů se táhla půl roku přesně stejně, jako to dneska dělá ministr Hýkela, když slavnostně oznámí, že se podařilo dojednat termín setkání.

Dneska ještě nemáme hyperinflaci a nezaměstnanost se teprve rozjíždí, ale už to prostě bylo cítit. Lidi přišli, protože už to není abstraktní boj za abstraktní svobodu. Když člověk přichází o svobodu, tak se to blbě kvantifikuje. O kolik svobody jste přišli díky lockdownům? Kolik svobody jste ztratili zavedením nouzového stavu? Jak kdo, jak kde. Ale je to ještě 80% svobody, nebo už jen 30%?

Zato naprosto přesně víte, o kolik peněz jste přišli díky Fialově drahotě. Naprosto přesně víte, o kolik víc vás stojí energie díky neschopnosti vlády s tím něco udělat. Každá cenovka, každý účet, každá faktura vám to ukazuje jako ohnivým písmem. Už teď to plní sály. Co teprve, až se to projeví ještě víc. Tenkrát v Německu lidé také začali být hodně političtí a chtěli řešení. A stejně jako tehdy, na vině nebyla silná vláda dělající chyby, ale slabá vláda myslící to dobře.

Tohle přece Babišovi nikdo nemůžeme upřít, ne? Když byl premiér, tak zaváděl covidová opatření, která lidi nesnášeli. Zaváděl nouzové stavy, které lidi nechtěli. Dělal spoustu nepopulárních opatření a dělal je naprosto nesmlouvavě. Ale jediné, co neměl pod kontrolou, byl virus. Jinak to pod kontrolou měl. Měl přehled, tvrdou rukou měnil ministry, posílal policajty na kontroly… zaklekával na firmy, zavedl EET, ale také valorizoval důchody a zvyšoval přídavky. Babiš nebyl slabá vláda. V podstatě si poradil i s opozicí, která na něm nenechala nit suchou, vedl celkem vyrovnaný boj s médii a snažil se do nějaké míry manévrovat i v Bruseli. Ano, nakonec se stal nepopulárním, ale nepůsobil slabě.

Chvilkaři sice dostali na Letnou tři sta tisíc lidí, ale dál to nevedlo. Všechny ty avizované spanilé jízdy na venkov, jak budou chudákům pomýleným vysvětlovat, co je pravá demokracie, to vzalo velmi rychle za své. Jednak by dostali po hubě a jednak by na ně nikdo ani nepřišel. Lidi nepřicházeli o peníz, Babiš nebyl slabý na ulicích byl pořádek, těžkooděnců bylo všude dost.

Pak přišel Fiala a během jednoho roku dokázal ukázat celému národu, koho poslouchá. Na to musíte mít vskutku politický talent, abyste řekli veřejně, že se o českých drahých energiích pojedete poradit s německým kancléřem. Co mu tak asi může Scholz říct? Řekne mu, ať Česko odejde z lipské burzy, protože v té chvíli bude mít elektřinu levnou a Německo mnohem dražší? Dovedu si představit ledacos, ale na tohle fantazii nemám. Stejně tak nechápu, jak se máme dohodnout s Bruselí na tom, aby z naší země neodcházely dividendy… Vždyť jsme jejich krmelec. Jejich zájem je, aby to tak zůstalo, a přesně podle toho budou Fialovi radit.

Nevím, jak to řešil Babiš… je pravděpodobné, že si zřejmě moc na Merkelovou dupnout nemohl, ale alespoň se pokoušel. Musely přijít Vrbětice, aby se začalo ukazovat, kdo je tady v zemi pánem… Ale ani to nestačilo. Abychom zjistili, jak na to jsme, to musel přijít Fiala a poklonit se našim protektorům dobrovolně a s radostí.

A je to tu – českovýmarská republika. Slabá vláda sloužící vítězům. Proč lidi plní sály? Proč demonstrují na náměstích? Protože jsme poražená země a naše vláda se odkopala ve své závislosti na západních protektorech. „Nemůžeme jinak,“ řekne nám Fiala. Ale lidi chtějí, aby to šlo. Lidi prostě budou hledat někoho, kdo neví, že to nejde, a tak půjde a udělá to.

Výmarská republika nedojela na silnou a pevnou ruku. Dojela na slabou vládu a aroganci vítězů. Dojela na neschopnost a neochotu řešit problémy obyčejných lidí. Dojela na to, že její vláda dovolila drancování běžného středostavovského Němce. A bylo úplně jedno, že pak povolávali policii i okleštěné vojsko ve snaze zjednat pořádek. Jednoho dne toho lidi měli prostě dost a nebyli k zastavení. Ani tehdy jim nepomohla žádná cenzura ani mimořádná opatření.

Ne, u nás to ještě nenastalo, ale Fiala, to je jak reinkarnace Heinricha Brüninga. Také vládne v pětikoalici, také si musí pomáhat různými nouzovými nařízeními, a s demokracií to má společného míň a míň. Také se tehdy snažili kriminalizovat odpůrce, ale dosáhli jen toho, že povstávali odhodlanější bojovníci a větší sekáči. Také tehdy požadovali po národu oběti a odříkání a dosáhli jen toho, že je lid začal nenávidět až za hrob.

Přitom řešení existuje – použilo se po Druhé světové válce – stabilita a prosperita. Když se lidi mají dobře, tak nemají důvod demonstrovat. Když mají lidi svobodu, tak bývají vynalézaví a kreativní. Když jsou lidé vynalézaví, tak na tom vydělají všichni. Takhle to tehdy spojenci vykoumali. Až mnohem později z toho udělali předmět na vysoké škole a začali se dohadovat, co přesně způsobilo těch třicet zázračných poválečných let. Na začátku byla prostě jen ta strašná zkušenost, že když uvrhnete lidi do bídy, tak se vám to nakonec vymstí.

Zatím se jen volá po změně a předčasných volbách. Nikdo z politiků, kteří teď objíždějí republiku, nehlásá, že demokracie je přežitek a za všechno můžou židáci. Zatím se nevolá po převratu, ale po předčasných volbách. Ano, už se mluví o frustraci, ale ještě není tak velká, aby byla demokracie odkopnuta na smetiště. Vlastně, pokud by se Fiala začal bít za český národ a českou zemi, zřejmě by dost ubylo chuti, ho vynést v zubech.

Ale pokud budou pokračovat v tom, že lidi, co nemají na energie, jsou dezoláti a proruská pátá kolona, pokud budou dělat opatření na vypínání webů, pokud budou kriminalizovat tribuny lidu, pokud budou tvrdit, že za všechno může Putin, tak toho démona nakonec vyvolají. Jestli budou potlačovat stále zesilující názor, že jdeme do háje, jestli nezačnou skutečně řešit problémy obyčejných lidí, pokud budou říkat, že Rajchl či Okamura nepatří do české politiky, tak přijde někdo jiný. Někdo, kdo se fakt nezakecá. Někdo, kdo pak vyhlásí, že svoboda spát pod mostem, není žádná svoboda a režim, který to dovolí, je režim zločinný, i kdyby se stokrát zaklínal demokracií. Nebo v krajním případě řekne, že je-li toto demokracie, tak pryč s ní. Přijde někdo, kdo řekne, že řešením nejsou volby, ale Vůdce. Přijde někdo, kdo pak využije všechny ty cenzurní mechanismy proti těm, co je zaváděli.

Teď ještě stačí volby, které trochu pootočí kormidlem. Teď se v sálech mluví změnách v politice. Teď ještě se mluví o naději, která se zhmotní nejpozději po volbách. Teď ještě všichni nabízejí demokratická a zákonná řešení. Teď je východiskem, skončit s lokajskou politikou vůči Německu i Bruseli. Ještě pořád je východiskem pár kroků zpět, aby se dalo znovu vyrazit kupředu.

Ale jestli bude vláda mermomocí pevně držet tenhle kurz, tak se jim podaří totéž co Brüningovi. Mají k tomu našlápnuto.

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (205 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Poslechne hlas lidu,prevezme a pochopi body nejen PNZ ale i 20 pozadvku vznikajici ridici skupiny NARODNI RADY OBNOVY?
Prozatim to nevime .Ja tom mohu neco napsat az mi vladni piratsti zlocinci odblokuji poskozeny pocitac!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

ktery si v komentu pode mnou hořce stězloval,že demonstrativni řady se mensi a ted krachnou pry i ŽENY!🇨🇿
No to je naděleni!.
Tak přichazim JA a dodam mu radu jsk te vlade co pry ma jeho většinu pomoci a zaroven pomoci Šefovi a našemu advokatovi Reichlovi!To je tak!
Chybi li demonstrantum tyčky na kterych nesku program tak to bude zase jen strelba pušek pravady slepou munici panubohu o oken!!Doporucre tem všem valečnikum a valečnicim neseni jednoducheho PROGRAMU zachrany jak krava!Tak se podivejte co to zrobi Jarine kdyz to date na tyč!u hezky pro všechny jsko vase konkretni rady zlata!

1.JE NUTNA ZMENA REZiMu na SOLDARNI STAt!Psk se bydku kslitslističti banksteri delit o lup fifty fifty!🇨🇿

2.ŽENY voličky ZAHAJI KONTROLU NASICH ZASTUPCU a to specislnim mechanizmem DNEM I NOCI!!🇨🇿

3.Novy mechanizmus odstrani potrebu 33 !et embarga na Zakon o referendu!

4.okamzite bude zrusena funkce GŘ televize a rozbit jeho monopol na informace s porušovanim zakona o veeřjanoprsvnosti NAŠI TV a rozhlasu!

5.Budeme trvat,aby se Babišovi do jeho vuřtu cpaly ponravy ,kobaylky a hlisty,aby usetrril jako president!

No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Není možné, jak to děláte, že se dokážete stále opakovat jako staré noviny. Všechno už bylo semleto. Babiš nebyl žádnej kamarád, zadlužil nás 500 000 000 000 falešnýma bankocetlama, které bude, až přinde čas, zas něgdo dle posraného "práva" vymáhat a přitom ukradl stejnej objem lidem z úspor. Fiala v tom pokračuje, pouští žilou srzevá válku, kerou sem tahá z Ukrajiny a raději přispívá morekukuricám a ukrajincům, už nemluvě bandě parchantů z lůna prorežimních vyžírek zasyslených u koryt kam se podíváš. Mně připadá, že už melete z cesty a nevíte v jaké sme řiti. Jako na Tytaniku si eště dolíváte šampáňo, prohodíte pár mouder s čeládkou z horní paluby, keří se chtěj vyzpovídat, ale o potřeby tonoucích ve spodních palubách vás eště nenapadlo se ani zajímat. Stále se domníváte, že se s tou partičkou u velícího můstku se vykormidlujete.

Vůbec, gdyž se na to podívám trošičku z vejšky, nevidím žádný smysl vašeho počínání. Tak buď dete do teho rovnou a budete nejdříve potřebovat znát co lidi chtějí, potřebujou a s tím začnete operovat u veličenstva a dupat na Prahu aby vám to dali v nějakém termínu nebo si z lidí děláte prdel a jen ukájíte psavecké libido. Vůbec to nepíšu rád. Rád si sem tam počtu aji vaše kydy, ale už to začínáte posouvat za hranu použitelnosti. Donekonečna jen popisovat marazmus ve státě má smysl jaký? Chápu, že je dobré aby o tem lidi věděli, jenže oni o tem už musej vědět a nic to s něma nepohne, páč potřebujou ty posrané peníze a ty seženou gde, dneska? Chápete v jaké řiti už sme? Oni nehnou, dokud budou brát alespoň tolik aby se mohli nazvat námezdními otroky. Ti blboni znaj jen to, co potřebuje šéf, kerej jim říká, že jim dává peníze nebo prácu, jak to říct. Otrokář že dává něco, to je totálanálfekál urážka každého člověka, je-li člověkem a né jen sprostým hovadem. O čem se tady furt bavíte, dyk je to urážení normálních lidí každej den a bez náznaku řešení jen další a další dávky téhož hnusu a z čehopak si myslíte že se ti blboni mají zdvyhnout? Mají skákat radostí, že jim bude jako menší zlo vládnout bílej kůň cizáků Babiš nebo nějaká čarodejnice z pošahaného institutu? Ani rukavici jim nemůžou hodit pod nohy , páč hned ze tmy vyběhne nějakej pošahanej blboň v "zaměstnaneckém poměru", v reflexní bundě z polystyrénu a uklidí ji do odpadků. A sou tam v parlamentní grcárně takoví, keří by tuto "práci" přikázali všem našim potomkům, na keré nevyjde "práce" v kantýně nebo v kanceláři.

Volby potřeb našich synů a dcer vám smrdí, "nerozumím", ale volby zlodějů a podržtašek co rozkradli a pomáhali hlídat při mega rozkrádačkách to jó, v tom jedete jako byste seděl s něma na stejné káře. Ostatně, gdyby se to vzalo a sečetlo, ále ani nechcu říkat. Zase se nalepí pode mě blboni co budou chtít odpověď na pitomé otázky, na keré sem se jich neptal a budou postojovat o vylhané HisTórii abych tam běžel a hledal tesařovu díru.

V jistém smyslu bych aji demonstraci ženských uvítal aby bylo pro vždy jasno, čím ony myslej a do jaké díry to podle nich patří. To je asi z bajek o Amazonkách, ale nemyslím si že budeme z výsledků něčím obohaceni. Vydržte, čtu vás rád, a počkejme si na naději kerá se zhmotní společně. Jó a mezi tím začněte psát ty potřeby, stačí podobná stránka vyhnanců s diskusí na vedlejší koleji, něgde vedle, aby se to tam hlavně sečítalo a seřazovalo podle teho jak lidi hlasují. Přezevšechno co neznělo libě, fandím dál.

Průměrný počet slepic: 3 (45 hlasů)

Nelze si nepovšimnout výrazu "STARŠÍ OSOBY NIŽŠÍHO VZDĚLÁNÍ". Přesně to používá fialová propaganda když známkuje účastníky demonstrací. No a spojení s Cenzorem-Zakladatelem jen dokresluje za koho skutečně ten vidlák kope. Ani se nesnaží to objasnit, neboť mnozí výše označení mu to žerou a zaměstnavatel je spokojen.

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Čím dál víc platí: Kdyby volby měly něco změnit, tak je zruší.
Ve státech "západních hodnot" už na to přišly. Tak zavedly korespondenční volby a jejich výsledky umí tak nějak zaonačit ve správný výsledek.
Ale já nevěřím, že tady v České republice mohou volby změnit směr. Tedy směr grýndýl a věčný blahobyt pod vedením Nejvyššího komisařství nejvyšších Komisařek a Komisařů. Že se najde dost vyvolených, kteří řeknou " Dost bylo emisních povolenek" "Dost bylo sankcí na Rusko", které přivádějí obyvatelům EU jen zmar a bídu. Příliš mnoho voličů necítí tu opakující se situaci, která je vede do jakési totality pod prapory tzv. Demokracie. Démos, či-li lid tady dávno přece nevládne. Vládnou jakési elity, které zájem lidu až tak nezajímá. Místo tradičních šlechtických titulů mají dnes nové tituly. Nejvyšší komisař, nejvyšší úředník, nejvyšší úřad, nejvyšší soud, evropský dvůr....Tohle volby neumí změnit. Co zbývá? Tradiční postup za posledních dvěstě let. Garibaldi, Castro, Tito...?

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

OKNA!

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

nečekáme - všichni tu kvílí o Rusku, ale podle mne je pro nás mnohem nebezpečnější Ukrajina - vybrakovaná, rozkradená země, kde vládnou oligarchové, mající dokonce své vojenské jednotky, zkorumpovaná tak, že už jim to tam všem připadá jako normální běžné jednání a extrémně nacionalistická - tak, že oslavují nácky se vším všudy - tedy i jimi prováděnou genocidou a náckovskou ideologii o "méněcenné rase" provádějí od 2014 v praxi. A těch tu máme už přes 600 000 a otevřená vrata do Evropy. Nejen reálné - drzé, arogantní a agresivní chování některých (nemálo) z nich, ale i to, že šli na Václavák na tu trucdemonstraci považuji od nich za drzost - oni tady nemají co demonstrovat o naší domácí politice. Co těch půlmiliónu cizinců v naší zemi udělá, když budeme chtít shodit vládu, která jim ten balhobytný život u nás zaručuje?**Další na řadě je Německo - ten pokus o puč tam vypadá komicky, ale komický není - na jejich heslo, že všechny ty arabsko-africké ilegály vyprovodí z Němec na nějaký ostrov by jim skočilo docela dost Němců - čím dál víc. Ten pokus o puč je výsledkem konkrétní situace a atmosféry a není to žádná hitparáda - Německo to antiruské a zelené šílení odnese ekonomicky nejvíc - a máme tu deja vu. A aby toho nebylo málo, tak vlády jako jsou ti fialoví psychopati, de facto nutili Němce zapojit se do války na Ukrajině - i když se do toho Němcům nechtělo. A nyní se Němci rozhodli obrovsky investovat do své armády - takže budeme mít za bukem opět velkou německou armádu v rozkolísaném Německu v nedobré ekonomické situaci. **Za druhým bukem máme Poláky, kteří mají svůj velmocenský mindrák a docela rádi by si sáhli na některá sousední území -i za cenu války. Otázkou je, zda jen války s Ruskem (do které cpou státy NATO). Jsou zmilitarizovaní a už delší dobu hodně investují do své armády a jeich páníškové jsou za mořem. **Ve finiši průšvihy, které nastanou, budou mít občané Evropy podvědomě spojené s Ukrajinou, přesněji s tím, že se nechali do toho ukrajinského marasmu zatáhnout - a milovat ji nebudou. Myslím, že se to celé rozpadne - a klidný proces to v jednotlivých zemích nebude. A v té době bude dost důležité, kdo nám bude vládnout -protože se tak nějak budou znovu rozdávat karty. Nadlouho. Kolaboranti, lokajové a diletanti od Fialy jsou katastrofa. Víte, kdy půjdou od válu? Až budou Češi zoufalí - ne naštvaní, ale zoufalí - protože nebudou mít žádné východisko, i kdyby se udřeli, tak nebudou mít na základní životní potřeby pro rodinu = nebudou mít co ztratit, bude jim už všechno fuk. Pak přijdou na řadu okna. Nakonec , fialovci mimořádně přidají armádě a policajtům na mzdách - asi vědí proč. A po těch oknech musíme mít připraveného někoho, kdo nastoupí po nich - někoho, koho aspoň trochu známe, ne nějakého podivného vynořivšího se spasitele, o němž nic netušíme. **Rusko vyhrálo válku s Bruselem už nyní. My, občané Evropy tvrdě prohráváme.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

byly vždy. Pamatuji, že kdysi už moje babička žehrala na špatné časy.

Když se vždycky tam nahoře něco sralo, co by mohlo ovlivnit můj život, řekl jsem si, že zaberu víc a když člověk není línej, není blbej, má trochu šikovný ruce, že to dám. Taky zajištěnej jsem celkem solidně. Ale poslední dobou začínám mít obavy, jestli to dám i kdybych se udřel k smrti. Tato vláda mě těžce nasrala, jelikož za jejího předsednictví unii jsem ani jednou nezaslechl, že by se nějak vymezila vůči tomu zelenému šílenství, které nás stahuje do díry plné sraček. Býval jsem venku, viděl jsem, že se to blíží, ale nevěřil jsem, že to dojde tak daleko. Naivně jsem si myslel, že jim to musí docvaknout, že jedeme šupem dolů. Nedocvaklo. Dnes mám dojem, že jsem v těch hovnech už po kolena taky a klesám dál. Když jsem něco v životě pohnojil a že toho bylo, tak si člověk vezme ponaučení, zatne zuby a zase se vyhrabe. V tomto jsem já nic špatně neudělal, ale můžu bejčit jak chci a je mi to houby platné. Takže v této ekonomické rovině s Vidlákem souhlasím.

Ale na demonstraci, či na schůzi s ním jít nemohu. Proč? Putin. Zcela diametrálně odlišný pohled a kdybych tam šel a zaznělo se s ním dohodnout, odcházím. A bacha, na rozdíl od těch nahoře si nemyslím, že on může za to, kam šupajdíme. On se projevil jako katalyzátor, který to urychlil, ale kdyby nebyl, šlo by to stejně, akorát pomaleji. Evropské průsery si Evropa zařídila sama. Ale blekotání, pojďme se s ním dohodnout, z toho mi je na blití, protože to náš průser taky nevyřeší. Rusákovi nevěřím, mám k tomu své osobní důvody, tak to ale prostě je. A když se začne mluvit o válce, mě jde tlak nahoru, oči se mi barví do ruda a už to fičí v pohraničí (u mě doslova), viz mé tři bany na litterate. Takže ano, s mnoha věcmi se zdejším společenstvím souhlasím, ale jsou některé, kde je náš názor opačný a pro mě tak zásadní, že krz to nejede vlak.

Průměrný počet slepic: 2.4 (29 hlasů)

EVROPA ohlupena zelenym udelem uz neni pro PUTINA jednaci partner a toky surovin uz jsou smervany jinam.MOsKVA vi,ze fassiti stoji znovu 5 minut od bran a rozhodla se to rešit jak to vypada tzv primerim jako v Koreji.
To obrati toky nacistu zpet do EVROPY,ta je jakoby dnes pokladala za svoje a nepomuze ,ze nam tu sef neda 20 pozadavku na vladu od ridici skupiny a bude cekat asi polednich 5 minut az ho ADOLF milostive dovede do koncentraku a on nebude muset skoncit jak to bylo kdysi v koncentraku,ale digitalnim.
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Ukrajinci měli Brežněva, mají Zelenýho, tak Rusové holt mají Putina. Osamostatnili se od Ukrajinců, různých tehdejších starců, i věčně zlitýho Jelcina, a to je holt špatně?
Co jsem byla na Ukrajině, ti nesnášeli Rusy, ale obraceli se o pomoc na Gorbačova, chlubili se: "Toto nám postavili Češi, tamto Maďaři, toto Němci,..." až mi přišlo - a co jste si postavili sami? Možná se za těch 30 let něco změnilo, zmizel svrab a neštovice? Nevím, již mne to tam netáhlo i kvůli biolaboratořím, důležitým uniformám,....
https://rumble.com/embed/vv335v/?pub=4

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Už teraz dochádza (k malej) korekcií smeru ohľadom Greendealu a podobne, napr. zmena Euro 7 na podstatne prijateľnejšiu verziu. Demokracia má samokorekčný mechanizmus postavený tak, že zaberie keď už to padá na hubu (Nemci a Francúzi sa majú predsa len lepšie a tak to dnes ešte nevnímajú). Nemám obavy o to že by sa veci nezlepšili keď prídu účty za hlúpe rozhodnutia a aj nemecká sociálne demokratická mládež prezrie. Potom prídu nové verzie žltých viest kde sa asi všetci stretneme a nájde sa kompromis.

Miestnymi propagovaná autokracia má tendenciu svoje chyby nechať dôjsť až úplne do konca a nejak nechápem čo nám pômôže pchať sa do zadku Ruskej oligarchií. Nechápem aká bude teda dohra, vystúpime z NATO aj EÚ, dostaneme ten lacný plyn, pripojíme sa k Rusku a zavládne aj vo Václavove sovietsky blahobyt či tak nejak, neviem. Pretože čo by sa reálne stalo je že by sme padli niekam na úroveň Bieloruska.

Průměrný počet slepic: 1.6 (9 hlasů)

Německá soc.demokratická mládež neprozře, kdyby totiž trochu myslela, musela by prozřít už dávno. A o tom cpaní do zadku ruské oligarchii můžete jít vyprávět Rakušanům, Němcům, Francouzům, Italům a dalším, kteří stále berou plyn a další z Ruska. A to nemluvím o USA, které odebírají z Ruska suroviny každý měsíc za sto miliard korun. Reálný život někde jinde než se nám tady snaží propaganda namluvit

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Ste odhalili pán Jaroslav... Až na to že najviac výnimiek na dovozné embargá má ČR, Slovensko a Maďarsko.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

český občan. Já tu žiju už docela dlouho. S "Rusákama" jsme žádné dobré zkušenosti neměli ale ani nějaké negativní. Prostě jsme o nich vlastně nevěděli i když na ně nadávali.

Ale rozlišuju užitečnost proti ideologické póze. Řada mých známých je (Rusáky) nemá ráda, nesnáší, přeje jim vše zlé, chtějí válku, žádná dohoda, ani milimetr ústupku. Přitom třeba v manželství klidně ustoupí. Protože vědí že to bez ústupků z obou stran nejde a představa života po rozvodu je straší tak, že se raději dohodnou. Zvláštní je, že si asi nedovedou představit život po jaderné válce. Neumím si jinak vysvětlit, že by tohle klidně riskli.

Já také nemám -třeba- rád jednu paní. Ale i kdybych věděl, že problém s ní vyřeším termonuklerání hlavicí (nemám ani rachejtli, v klidu), a včas se dokázal odstěhovat a tu hlavici fakt už měl ve sklepě, asi bych to neudělal. Protože bych zlikvidoval tisíce dalších, zničil část světa a stálo by mi to za to? Ta chvilka radosti z toho že se bývalá sousedka právě vypařila?

Stejně budou jednou muset přijít jednání. Už teď jsou škody v miliardách miliard, statisíce mrtvol, jak dlouho a proč to chceme natahovat? Pokud zkusíme Rusko vážně zničit (a zdá se, že část z nás chce), zničíme celý svět. I ten co v něm žijeme my. Nemá smysl zkusit ho zahnat do kouta. Dopadne to špatně pro všechny. Pak už bude jedno proč a kdo to začal.

Říkáte, že krz to nejede vlak. Hm... No krz svět po jaderné válce taky žádné vlaky nepojedou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

že já se začal bavit o ekonomice a přidal k tomu rusáka, v tom se neshodneme a pokud bychom pokračovali, zhádáme se kvůli válce a vlastně jsme už někde jinde, než jsme začali a nás maj tam, kde je nezlobíme. Jako v Životě Briana, jak tam šli stejný teroristický čin udělat dvě skupiny, které ale měly jiné názory, tak se nakonec odkráglovaly navzájem a vrchnost nemusela ani hnout prstem.

A jaderné války se bojím taky. Ale nemyslím si, že je dobrý se jí vyhnout tím, že před takovým zmrdem ustoupím. To já neumim. A když ustoupím o krok, bude chtít dva další (taky životní zkušenost). A já děsně nerad couvám.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Souhlas. To jsou všechno jen svalnaté řeči těch nesvalnatých, kterým by se sice rozjasnilo, ale až s křížkem po funuse.... To by si to museli jednou vyzkoušet. Takže by to nikomu nepomohlo (protože poprvé a naposled), a pak už by to bylo všem jedno. I Jarinovi :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Moje rec! Ta cena za zniceni Putina(personifikovane zlo z Ruska, protozeodmitaji se podvolit zapadu), je proste strasna. Ukrajina nikdy po Rudem namesti masirovat nebude. Nikdy nebude urcovat, kdo vladne v Rusku. Ta valka cim bude dele trvat, tim vic budou vsichni v Evrope chudsi. My na tom nemuzeme vydelat. Ukrajina bude brutalne zadluzena, bude tam malo chlapu, vsechno budou delat zensky jak za Sov. Svazu. Bude tam hyperinflace a podobny radustky. Muze tam byt i obc. valka. Ta rozdilna etnika tam budou dal a milovat a skakat si kolem krku nebudou. Stejne se budou muset dohodnout. Tady zadny dobiti Reichstagu a uplna kapitulace nebude. Az to jednou skonči, ti co jim cpou zbrane, rozporcujou si to co zbude za par drobnych. Nevim, jestli nkdo premysli, co bude na UA po valce a v Evrope. Zatim na tom vydelava USA a vyrobci zbrani. Rozjizdi se nove zbrojeni. To je teda pokrok! Ta nechut kompromisu u Minskych dohod bude hodne draha!

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

My se nejvíc báli Němců, taky Poláků, s Rusákama tatínek měnil cigarety. Jak jsem zjistil později v ruských kasárnách, měli cigarety fakt dobrý. A v těch ruských kasárnách veleli ukrajinští lampasáci! Rusové byli vzdělání specialisti.
Putin vytáhl Rusku ze sraček, kam to zatáhnul Jelcin a spol. Evropa začala s Ruskem spolupracovat ve velkém. A to je ten zakopanej prašivec pes, kterýho Yenkyjský hyeny vyhrabaly . Co vybudovali za třiatřicetlet ti Ukrajinci? Demokracii? Bohatý lid a národ? Třetinu obyvatel shánějící obživu všude, jenom ne doma? Kdo byl v Ukrajině, divil se, jak žije evropský stát ve 21. století! Pobaltí je dnes pro nás dáváno za vzor. O Bělorusku se raději mlčí. Protože těm musí slavný Západ taky jen závidět.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Čo by sme prosím mohli Bielorusku závidieť?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bělorusku budeme co nevidět (obzvláště slováci a čehuni) závidět levné a kvalitní žrádlo, bo traktorista Lukaško nedovolil zničit národní soběstačnost, a proto ho chtěli sesadit pomocí uklizečky cichanovské (chazaři už nic jiného neumí).
a co ty lupto? Indoktrinoval tě děda nebo místní farář k té nenávisti k Slovanům???

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by karči (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nenávistí ke slovanům trpí očividně hlavně Rusko, protože to začalo válku na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Když se podíváme do historie, tak proti komu bojovali nejvíc slované? Tak turek zespodu, švéd shora, germán ze západu, ale většinou se mydlili mezi sebou. Já na panslavismus nevěřím. Čímž jsem vlastně odsouhlasil váš koment.

 

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ano, to je zajimavy postreh. Trebaze Rusko bohatne/lo hlavne vyvozem surovin(to ale dela spousta statu), rozhodne tam probehl nejaky rozvoj. Z Ukrajiny utekl kdo mel ruce nohy makat do Evropy delat prace co mistni nechtej . Mnoho ukrajincu makalo i v Rusku. Ta zeme rozhodne nevydelala. Jedna spatna vlada strida druhou. Stali se z nich gastarbaiteri Evropy. Vubec tomu narodu nezavidim i kdyz jsou velice pracovity, oni z toho moc nemaj.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

nám vládne Fric. Žižka by se pic. Jinak to má Fiala, ten si zpívá tra-la-la!

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Palec nahoru... :-))

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

časy zase máme. V lepší ani nedoufáme. Koalice Spolu, ví jak na národ volů!

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

plní sokolovny, né však žaludky. Český národ je tuze skromný a jen čeká na skutky.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Dovolím si oponovat: naše současná "vláda" nemá našlápnuto jak píše Vidlák v poslední větě, oni už dávno šlapou brázdu :-D
(kterou jim někdo nadiktoval).

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdo to musí začít a pomalu to nabírá sílu.
Pan Vidlák,pomalu osamocen na alternativě to nemůže vytrhnout,musí se přidávat další komentátoři.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby byl Babiš dobrý premiér, sedí dnes ve Strakovce a byl by to on, kdo si vybírá partaje do koalice. Politiku dělá jen kvůli tomu, aby umetal cestu svým zájmům, vše ostatní řešil tak, aby měl pokoj... z EU podepsal vše, co mu předložili, protože má na jejich penězích postaven byznys...šaškárna s kandidaturou na prezidenta je podle mě jen pokus o imunitu, kdyby mu za čapák dopadla basa... on to je obyčejnej psychopat, nikoliv dobrý politik a státník tuplem ne...

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

Babiš BYL dobrý premiér! Kdyby nebyl, tak nemusí jet 4 roky ve dne v noci program AntiBabiš! A ne, v EU NEPODEPSAL vše, co mu předložili! Zase AntiBabiš! Prostě se ho BOJÍ, tak na něj hážou hnůj. Bejsem jeho stoupenec, volič už tám tuplem ne, ale nemám ráda, když se i někom lže!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím, jak je to možné, ale u příspěvku "není to pravda" nebyl žádný hlas, já mu ale svůj hlas dala..., a po kliknutí se objevilo hlasů 14. (???)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tak po zavření a znovuotevření už je to v cajku.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemáte tedy ráda když se o někom lže. A co když někdo lže? Nevadí?

https://babisjelhar.cz/

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

... Zatímco Fiala, Rakušan a Pekarová dělají politiku jen kvůli tomu, aby umetali cestu našim českým zájmům, jste chtěl říct...?
Trochu popletené v makovici, ne...?
Je vidět, že ohlupující udělali dobrou práci a hloupí jim skočili na špek - máte už vytvořené "hnízdo" z vlastní palice (hnízdo štěnic, vrtavců a všelijakých parazitů).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

asi by jste tohle už nenapsal. Určitě ne v NovinkyEU nebo IdnesEU. Minář i Wollnerovo komandos by u soudu vysvětlovali své EUrolibé počiny.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Naštěstí to, co tady říká vidlák je názor menšiny. Stačí se podívat na pokles účasti na demonstracích. Kolik že bylo na té poslední oproti té první?

Rajchlovy besedy pro důchodce vážně neznamenají nic.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

aspoň by jim u toho picnul ňáký hrnce...

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Hlavní příčiny dnešní stagflace byly nastartovány právě Babišovou vládou:
- tisk nekrytých peněz ve velkém
- covidové dluhopisy a zadlužování státu
- Green Deal
- likvidace soukromníků, malých a středních firem pomocí zaklekávání a lockdownů
Babiš to jen uměl lépe okecat a dopady ještě nebyly tak zřejmé, jako dnes. Pokyny z Bruselu a Washingtonu plnil také (viz Green deal, Vrbětice...), ale inteligentněji a ne tak okatě, jako šašek Fiala.
Myslím však, že s příčinami krize (Covid a Green Deal) jakákoli česká vláda jen těžko pohne. Jsou totiž vytvořené a udržované globálně působící skupinou zločinců, které se podařilo získat kontrolu nad mezinárodními institucemi jako WEF, WHO, OSN, EU a dokonce USA.

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

ale mě by stačilo vidět, že se o to alespoň pokouší. Ale kecy, když byli v opozici, jsou pryč. Dnes drží hubu a krok. ODS, prej pravice. Já, ortodoxní pravičák bych si o ně kolo neopřel.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Kuba, Vondra, Zahradil. Ale to mi přijde málo.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Marty.
Přesně, souhlasim.
Po krizi v roce. 2oo8 a Kalouskovi,se hospodářství začalo dařit a tím i financim státu. Rostlo HDP,byl větší příjem daní, tak se to pochopitelně projevilo i v dobrých výsledcích MF.Babiš se jenom vezl na dobre práci občanů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Manipulace Jindřicha Rajchla na zářijové demonstraci na Václavském náměstí.
Aktuálně.cz

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

co bylo zmanipulováno? ČT to opravdu nevysílala, protože za vysílání já nepovažuji pár šotů z demonstrace, do kterých navíc trousilo své žblepty jakési pehe,,,

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Koller na přednášce a besedě "Obrana a bezpečnost" doporučil nechodit k volbám (k prezidentským), protože není koho volit...
To mě od něj překvapilo. Kdyby nikdo z nás nešel k volbám, jen nějaké to procento zpracovaných pětigumou, ani bychom nemuseli čekat na výsledek. To je řešení? Podle Kollera je prý jedno, kdo tam bude, protože to vyjde nastejno...
Poprvé tedy s Kollerem, ač nerada, nemůžu souhlasit. Kromě toho z celé besedy čišela beznaděj větší než je zdrávo (možná oprávněná), ale mně není jasné, co tím vlastně "básník chtěl říct".
Nechodit k volbám, nechat všechno ležet a běžet..., protože z toho není žádné východisko..., protože už je to dané..., protože s tím stavem nikdo nehne... Smířit se s touto bezvýchodností...? Nic nedělat? No tak "paráda"!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Kandidáta, kterému bych dal s čistým svědomím svůj hlas, tam nevidím. Ale prezidentskou funkci jako příliš významnou taky nevidím. To nám ještě dojíždějí furt ty pocity z tatíčka Masaryka, ale vlastně je to přestřihávač pásek, sídlící nad práglem.

A paradoxně, jak se to teď mele v té ekonomice, vidím jako jistou šanci. Protože ten fenomén pomalu uvařené žáby se nám najednou sakra rychle rozjel a začíná to nepříjemně pálit. Tak si říkám - čím hůř, tím líp. Nedávno jsem četl, že v Británii a Švýcarsku (asi to budou dělat i mnohde jinde), už maj plány, co budou dělat, až přijdou blackouty. Fascinující. Oni nevymýšlej, že když na ně poletí šutr, jak se před ním vykrýt a předejít tomu letu, oni vymýšlej, jak se pak z toho úderu vyléčej. Ale až se to stane a statisícům lidí nepůjde proud a s tím spojené komplikace, pak už to prasknout prostě musí. Takže na sraz důchodců do sokolovny panu Rajchlovi nepůjdu, já si počkám, až půjde do tuhého. S nabitou puškou a nařachanou špajzkou. A pak, až se nebude pouze pindat, kde v lítém boji člověku hrozí akorát zánět karpálního tunelu, tak pak uvidím, jestli do té revoluce půjdu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)