Blbá nálada

Autor

Tak si náš nejlepší premiér známého vesmíru všimnul, že u nás nějak panuje blbá nálada… Což je podivné, protože vláda přece dělá všechno, co je třeba. Zvládá ceny energií, zvládá ceny potravin, zvládá vítězit v ukrajinské válce, díky hodnotové politice už prý neděláme v cizině ostudu… jen národu se to nějak nelíbí a tak brblá.

Mimochodem, ta blbá nálada tu není poprvé… akorát minule s tím nepřišli premiérovi marketéři Cerha s Růžičkou (profesorovi to ještě nedošlo a pořád se culí jak měsíček na hnoji), ale prezident Havel, který tak nějak prolomil tu euforii devadesátých let, kdy jsme přece všechno dělali správně a pokud něco bylo špatně, tak to byla daň za svobodu…

Nevládla tenkrát také ODS?

Pokud si pamatuju, po blbé náladě následoval sarajevský atentát a volby, po kterých už bylo nadlouho všechno jinak. Pak přišla znovuzrozená ODS znovu k moci, znovu byla blbá nálada a jejím výsledkem byl Andrej Babiš. Teď to tu máme potřetí, akorát tahle skvadra je už tak ubohá, že zvládli blbou náladu za jedno volební období. Rekord, Péťo, takhle rychle se dopracovat zu grunde, to tu ještě nebylo.

Třikrát je u toho ODS a třikrát to jde do kytek… Říká se, že i politické strany mají svoje geny a nedá se z nich vykroutit. Tohle by tomu docela dobře odpovídalo. Už dvakrát se očišťovali, dvakrát to mysleli dobře, ale dopadlo to jako vždycky. Jinak je jen to, že nikdy nad jejich politickou mršinou nekroužilo tolik supů, kteří už teď slibují, že jsou mnohem lepší pravice, budou dělat mnohem lepší pravicovou politiku a jejich ODS revival bude konečně to pravé ořechové.

A na levici je tak prázdno, že Konečné stačilo jen říct, že má koalici STAČILO a už jí průzkumy přisuzují úspěch, i když se o koaličních osobnostech jen spekulovalo. Co udělají průzkumy, až se ukáže, že na kandidátce je Ondra Dostál, Petra Rédová, Jana Turoňová… a není tam Volfová ani Láďa Vrabel?

Náš premiér už neví, co dělat dřív. Saúdové s námi nemluví, Katařané s námi nemluví, Nigérie s námi nemluví, do Číny musel Tomáš Pojar a nevyslechl si tam zrovna nic moc hezkého, kdyby si Péťa nepotřásl rukama s etiopským hrdlořezem a nevymyslel si tu podporu pro autobusy Iveco v Ghaně, tak to bylo fiasko první kategorie. Ve skutečnosti s Fialou mluví jen ti, kteří nás spolu s ním zavedli do téhle nutelly.

Já nechci předbíhat události, ale jen pro zajímavost… Babiš byl za poslední rok třikrát u Orbána… a nebyly to žádné krátké zdvořilostní návštěvy. Fakt ne. Popovídal si tam se srbským Vučičem, rakouským Sebastianem Kurzem, katarským emírem Al Sáním, ba dokonce i s tureckým Erdoganem. Jak naschvál, přesně s těmi lídry, kteří se k Fialovi a jeho melody boys nechtějí znát, protože je považují za idioty. Pak si Babiš zajel do Albánie za premiérem Rámou…

Tady doma v Průhonicích ho navštívili Fico i Pelegrini… A měli s ním rozhodně družnější a podnětnější rozhovor, než s Petrem Pavlem, který na Hradě zavedl slušnost, klid a řád, což se nejlépe pozná na střílení daňků v Lánské oboře a na neprověrce protokoloáře Koláře, který ji samozřejmě vůbec k ničemu nepotřebuje a že to někomu vadilo na Mynářovi, tuto část dějin je třeba zapomenout…

Když jsme měli předsednictví EU, tak tady byl Macron… a hádejte, kde strávil nejvíc času… ano, u Babiše. U Fialy rozhodně ne.

Podívejte se, jaké návštěvy přijímá naše Pětikolka a jaké přijímá Babiš… Zatímco Fiala mluví s těmi, kteří jeden za druhým propadávají ve volbách, Babiš přijímá ty, kteří ve volbách právě uspěli a nebo co nevidět uspějí… Samozřejmě si mohou navzájem chválit interiéry svých sídel, ale řekl bych, že spíš se domlouvají eurovolby a následný hon na Leyenovou.

Kdyže jsou volby v Rakousku? Třeba bude po ojrovolbách v ojroparlamentu nějaká nová středoevropská a euroskeptická frakce… Já vím, představovali jste si českého Orbána jinak, ale život je prostě nedokonalý.

Blyštivému Péťovi přeji další úspěšné marketingové katastrofy. Cerha s Růžičkou ještě stále nebyli vyhozeni, což znamená, že Fiala stále ještě nepochopil, že jim platí za to, aby ho poškozovali, takže se dočkáme dalších veselých výstupů a blbá nálada ve Strakovce se bude dát krájet. Navíc, na Seznamu vyšla studie, podle které se čtvrtina respondentů podílí na rozšiřování obsahu alternativních médií… Generálprezident ještě nedávno říkal, že jde o bezvýznamnou hrstku dezolátů, na kterou není třeba brát ohled… a vidíte, už jsou nás miliony. Čím větší je sněhová koule, tím rychleji se nabaluje. Boj s tímhle už majnstrým nemůže vyhrát i kdyby tvrdili, že dezinformace je všechno, co nenapsali na Novinkách.

Užij si, Péťo, své poslední chvíle. Pěkně se rozluč se svými liberálními kamarády v Evropě i tady. Příležitost k odchodu bez ostudy a bez trestního stíhání jsi už stejně promeškal. A až to s tebou bude hodně nahnuté, vzpomeň si na Zelenského… mohl bys totiž dopadnout mnohem mnohem hůř.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (348 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Fiala: „Slíbili jsme, že nikoho nenecháme padnout a své sliby plníme!“

--------------------------------------------------------------------------------------

Sklárna v Květné po 230 letech skončila kvůli cenám energií.

(Svým zaměřením a originalitou nemá KVĚTNÁ 1794 konkurenci jak v Česku,

tak za hranicemi. Každý kousek je uměleckým dílem našich mistrů sklářů.)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (153 hlasů)

A počkejte si na to krachové rodeo příští rok...

Průměrný počet slepic: 4.8 (67 hlasů)

.. je dnes už okřídlený bonmot Viktora Černomyrdina, jednoho z bývalých ruských premiérů..

Jak je ta věrchuška všude stejná..

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

Předpokládám, že  problém který popíšu má značná část obyvatel a uživatelů internetu v ČR - některé webové adresy, např.  cz24.news nejdou načíst, stránky jsou blokované na při pokusu se na tyto stránky dostat se zobrazí následující  text:

Vypršel čas spojení
Při spojení s cz24.news nastala chyba
Server je dočasně nedostupný

Už mne to docela štve, tak jsem vznesl dotaz na místního poskytovatele internetového připojení,  zda a proč blokují některé servery. Odpověď :

"... ano, jedná se o nařízení Vlády a NCKO (Národní centrum kybernetických operací). Zkuste prosím kontaktovat CZ.NIC, určitě Vám budou schopni podat více užitečných informací...."

 

Ti  lháři  ani  nemají odvahu na rovinu říct: CENZURA, ZABLOKOVÁNO  a schovávají se za "chybu serveru".   A  ještě si otírají  hubu o cenzuru v Číně. Totalitní praktiky jedné strany, porušování ústavy, politické procesy, vyhazovy z práce, atd. atd. Tak si tady v ČR  díky  fialenkově  eurohodnotné  vládě  žijeme ...

Řešení problému: 
a, použít jiného poskytovatele nebo VPN ( Virtual Private Network, služba za cca 100Kč měsíčně )
b, vypráskat tu sebranku pryč

Ano, b je správně.  

 

P.S.:   o aktuální cenzuře v ČR mluví  např. MUDr. Čížek   zde   ( MODRÝ JELEN,  portál Petra Bohuše )   v čase  34min. Stručně oč jde: na půdě parlamentu ČR se konala konference o covidu. Záznam z této oficiální akce je na Youtube   systematicky mazán ... .   Pokud někdo tvrdí,  že v  ČR není  cenzura  je buď  lhář nebo je zcela mimo mísu. 

Průměrný počet slepic: 5 (69 hlasů)

Aby té blbé nálady nebylo málo, máme tady aktuální  povídání od energetika Štěpána, který pěkně sumarizuje co VLASTISZRÁDCI  v souvislosti s energetikou  doposud spáchali a jaké to má následky  a jak se to opět projeví na našich peněženkách  znovu  již  od 1.1.2024.  Je to sice delší, ale rozhodně stojí za poslech:    https://www.youtube.com/watch?v=2MwWILFjLcU

A Štěpán byl  5.12.2023  dokonce už  i na CNN, odkaz tady:  https://cnn.iprima.cz/v-energetice-plati-papirova-valka-tvrdi-odbornik-stat-oznacil-za-cernou-skrinku-419544 , tam mu však redaktorka stále skáče do řeči, takže to je méně  přehledné  než první odkaz, kde Štěpán srozumitelně a bez přerušování hovoří.

 

Vážně  si někdo myslí, že nám pomůže nosit 4 svetry, když budeme platit desetitisíce za energie ? 

Takže buď  budeme  mít  "eurohodnotnou"   vládu,  v zimě  nosit  4 svetry a  mít tady  zkrachovalý průmysl   nebo  se  VLASTIZRÁDCŮ  zbavíme.  

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)

Alespoň krátké úryvky z dnešního MAP 1856:

" ..... Podle závěrů konference eurokratů v Granadě, kde ČR zastupoval profesor Fiala, má ČR přijetím Ukrajiny do EU přijít o všechny dotace z největšího fondu EU – tzv. Fondu soudržnosti! Tento fond přitom slouží v ČR třeba také k proplacení nákladů v hodnotě 60 miliard CZK na snížení energetické náročnosti českých bytů, domů, škol, a třeba školních jídelen!  .... "

" ....  Podle pár dní staré tajné interní analýzy Rady EU, kterou zveřejnil americký NYT, má Brusel v plánu, aby za přijetí Ukrajiny do EU ekonomicky zaplatili hlavně občané ČR, SR, Polska a dalších tzv. chudých zemí EU. Aby se získalo 186 miliard EUR, (4.65 bilionu CZK), nutných na pouhé financování vstupu kyjevského režimu do EU, má dojít k plošnému snížení zemědělských dotací ... " 

" ... vláda Petra Fialy, těsně před konferenci v Granadě,  ....  začala plánovat omezení školních kuchyní a školního stravování! A snažit se školní jídelny zlikvidovat pomocí nízkých platů jejich zaměstnanců! A ve spolupráci s neziskovkami změnit školní jídelny na jakési podivné školní restaurace, které mají nově podávat žákům v Čechách, na Moravě i ve Slezsku velmi neobvyklou stravu, zřejmě odpovídající předpisům Green Deal ... "

" ...  Premiér Tusk se už dokonce  vyjádřil, že ukrajinské obilí ničí polské farmáře a nutí nás všechny se divit, z jaké mouky je vyroben polský chléb, a citoval vzbouřené polské farmáře a zástupce potravinářského průmyslu, kteří označili ukrajinské obilí za největší svinstvo a tvrdili, že je zamořené červy a bakteriemi. ... "

Atd. atd.  Dost děsivé ....

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Orbán vs. Fiala. V Bruselu není žádná Unie, jen byrokraté… Ukrajina do EU teď nepatří

Maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že jeho země plánuje blokovat zahájení jednání o vstupu Ukrajiny do Evropské unie, o kterém má Brusel rozhodovat již v tomto týdnu. Na rozdíl od českých politiků Orbán odmítá být ve vleku bruselských byrokratů a odmítá zbaběle rezignovat na národní zájmy své země,“ porovnává Jana Bobošíková v Aby bylo jasno maďarský a český přístup k národním zájmům.

Evropská komise doporučila zahájit přístupová jednání s Ukrajinou, k čemuž je potřeba souhlasu všech členských států. České politické špičky prosazují vstup Ukrajiny do Evropské unie. Diskuse nad tím, zda je v zájmu České republiky, aby do Evropské unie vstoupila válkou vyčerpaná země trpící obrovskou korupcí, se u nás nevede. Kdo by byl proti, bude vládou zřejmě označen za ruského švába a riskuje, že si odnese od soudu minimálně podmínku za schvalování terorismu. To je výsledek pětikoaliční demokracie, glosuje Jana Bobošíková postoj představitelů české vlády k zahájení přístupových rozhovorů s Ukrajinou.

Zcela opačný je však postoj Maďarska. Tamní vládnoucí strany předložily parlamentu návrh rezoluce proti zahájení přístupových rozhovorů Ukrajiny s Evropskou unií. Podle maďarských vládních poslanců není návrh Komise na zahájení rozhovoru dobře připravený, je nekonzistentní a nezohledňuje základní zájmy Maďarska.

Maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že jednání o přistoupení Ukrajiny do Evropské unie není v současné době v národním zájmu Maďarů. „Jde o to, že jsme Unie, Unie není v Bruselu, tam jsou byrokraté. Unie je v Budapešti, Varšavě, Paříži a Vernonu. Členství Ukrajiny v EU, dnešní zahájení přístupových jednání, není v souladu s národními zájmy Maďarska, a proto by se nemělo uskutečnit. Proto nedoporučujeme diskutovat a nezařazovat to do programu jednání,“ uvedl Orbán s tím, že postojem Maďarska je odvracet rozhodnutí, která jsou v rozporu s našimi zájmy v souladu se smlouvami Evropské unie.

Podobná vyjádření z úst představitelů české vlády jsou slyšet zřídka. Bobošíková nabídla vysvětlení, proč většina českých politiků chová vůči Orbánovi tak silný odpor: „Viktor Orbán se totiž sice hlásí stejně jako oni k Evropské unii, ale na rozdíl od našich politiků odmítá být ve vleku bruselských byrokratů a odmítá zbaběle rezignovat na národní zájmy své země,“ podotkla Bobošíková.

Je podle ní namístě klást si otázku, zda je Viktor Orbán autoritářský politik, jak ho vykresluje Fialova pětikoalice a Evropská komise, nebo skutečně myslí na zájmy maďarských občanů. A také otázky, zda čeští politici prosazují zájmy občanů naší země, nebo zájmy své.

Následně poukazuje, jak některá média, komentátoři i politici, pokud jde o rusko-ukrajinský konflikt, pomalu obracejí. „Najednou už Putin nemá 50 dvojníků, neumírá na rakovinu ani na žádnou jinou nemoc, ruský vojenský průmysl už není karikován jako skanzen nebo vojenské muzeum. A Ruské federaci, rozvrácené zemi, která už dávno měla být na kolenou, protože ji EU tvrdě sankcionuje, se přiznává status země, která má historicky nízkou míru nezaměstnanosti, zvládla inflaci a ekonomicky roste,“ cituje moderátorka některé vyjádření.

Najednou se i ze silně proukrajinských médií dozvídáme, že polským zemědělcům vadí, že Ukrajinci kazí ceny, poukazuje Bobošíková na článek webu ČT24. Nebo na informace z Deníku N o tom, kolik stojí služba převaděčů a že „ti nejbohatší utekli v průběhu prvních dní po začátku války, bojovat jdou jen ti nejhloupější, vlastenci s vymytým mozkem nebo chudina“. ZDROJ: YouTube ABJ/PL / 12. prosince 2023 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (94 hlasů)
Trvalý odkaz

Od člověka z Bloku proti islámu mi bylo řečeno, že Volfová je profesionální ničitelkou nových politických projektů, ale vždy jí někdo opět sedne na lep. Nevím ovšem, jak ověřit pravdivost nebo nepravdivost této informace.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

.. vzpomeňte si, že v roce 1988 vznikly zárodky všemožných stran a hnutí tak, aby si i ten největší úchyl mohl vybrat, od Společnosti přátel USA až po Petra Placáka a jeho České děti. Že by StB? 

Otcové zakladatelé celé politické scény jsou "sprostí podezželí". Už brzo bude 40 let od Sametu, tak už snad budou všichni pod drnem, nebo alespoň v zaslouženém důchodu. Konec konců, i Mojžíš své Židy vodil po poušti 40 let tak, aby stihnuli zemřít všichni, kdož se narodili v Egyptském zajetí.

A tak si kladu otázku: "Uvidím tu Zemi zaslíbenou alespoň z dálky, nebo ne?" 

Průměrný počet slepic: 4.3 (33 hlasů)

Volfovou zvážit ?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

došly cizí peníze. Bude muset počkat, až nějaká pravice zruší regulace a dotace, sníží daně, zeštíhlí stát a podnikatelé zase začnou tvořit hodnoty. Až zase bude co ukrást, tak pak levice naslibuje opět pečené holuby a lid ji za to zvolí. Začne rozhazovat peníze, ty opět dojdou tak zavede nové daně aby bylo na množící se darmožrouty. Něco jako pravice byla kdysi ODS ale už dávno není, možná ani nebyla. Pokud nepřijde žádná pravice, která zredukuje stále větší státní rozežranost, přijde pohroma, nejspíš něco jako válka.

Průměrný počet slepic: 2.8 (55 hlasů)

a z čeho žije ten dnešní vládní bordel ??

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Tipuju , že z nás (holoty)

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, pane Rade, mezi těmi, kteří bohatnou z práce těch, kteří nebohatnou, jistě sklidíte za tento blábol dlouhotrvající potlesk. Věřit Vaší pravicové teorii může jen člověk nemyslící, který není schopen vidět dál, než do vlastní kapsy.

Vše dobré přeje, Jiří

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)

i já přeji vše dobré. Označení pravice a levice má každý jiné. Například považovat fašisty za pravici je úžasný obrat. Já například považuji za levičáka každého, kdo si někdy dobrovolně požádal o dotaci, nebo dotace a žebračenky prosazoval. Proti tomu co jsem napsal jsem ale žádný argument nezaznamenal, to, že od těch, kdo bohatne z práce těch, kteří nebohatnou, sklidím potlesk si já nemyslím, právě naopak (bohatnou totiž právě ti příjemci dotací).

Průměrný počet slepic: 2.7 (22 hlasů)

Takže největší levičák podle toho je Kalousek, který nechal přidělit dotace svým kamarádům včele s knížetem....

Jak Miroslav Kalousek „zasponzoroval“ 100 miliony korun rybníky Karla Schwarzenberga - ze státního rozpočtu!

...Schwarzenberg, sám jako ministr vlády ČR podnikal po celou dobu ministrování se svou firmou ORLÍK NAD VLTAVOU s.r.o., Bělohorská 165 Praha 6, IČ: 45023930, kde drží 99,82 % podíl. Kalousek této firmě převedl více jak 100 milionů Kč dotací ze státního rozpočtu ČR a mnoho desítek milionů Kč z EU. Jen za poslední 2 roky ministrování obdržel Schwarzenberg prostřednictvím této firmy od Kalouska a ing. Čiernika z MZE 70 milionů za odbahnění písčitých rybníků Sobík, Silvestr a Zhoř, kde místo bahna těžil písek, který prodával a používal na opravu cest...

Z domova | 25.08.2011 06:50:05

HN: Rolník Schwarzenberg měl vrátit dotace, ministr Kalousek mu to prominul

Zloděj zlodějovi kavalírem.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

ale takto zneužité dotace mi vadí také. Pokud je to pravda, tak je to zlodějina stejně jako třeba čapák (to, že byla v tomto případě dotace vrácena, nic na věci nemění). Možná že jste si nevšimla, dotace považuji za levičárnu. A souhlasím s nebožtíkem Kuberou: "Dotace by měly být trestné, nebo alespoň sprosté slovo".

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

Vážený pane Rade,

ano, každý může mít svoji definici levice a pravice, což samozřejmě nemůže vést k ničemu jinému, než k nemožnosti se domluvit. Pokud Vaše vlastní definice levicovosti stojí a padá s tím, že levičáci jsou žadatelé o dotace, pak z toho logicky plyne, že všichni lidé práce jsou pravičáci a skoro úplně všichni podnikatelé, instituce i nemalý počet domácností jsou levičáci. Výstižně Vám na to odpověděla paní Mája. 

Asi by to chtělo, pane Rade, abyste si v tom uvažování o levici a pravici udělal pořádek. Já toto dělení vůbec nepoužívám, protože řadu desetiletí už nic podstatného neobjasňuje. Je dávno překonané. 

Jednoho neomylného definičního znaku, který popisuje pravici od chvíle jejího vzniku až do dnešního dne, se však držím. A sice, že "pravice vždy a všude dělá politiku pro vyvolené".

S přáním všeho dobrého, Jiří   

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

levicovosti nestojí a nepadá s dotacemi, levičáci chtějí ještě vše regulovat a danit a poté přerozdělovat (těm vyvoleným více, to jste právě charakterizoval levici). Příkladů máme, např. komunisti v 50 letech, ti dokonce i kradli a vraždili. Pravice se stará o sebe, jakmile něco vytvoří, nastoupí levičák a hned chce danit a regulovat a říká, jak má pravičák podnikat, kolik má platit zaměstnancům apod. Pravice z principu neslibuje nemožné a nerozhazuje zbytečně, proto to má ve volbách těžké, viz. minulé volby. Ještě jsem ale neviděl žádného levičáka, který by nám předvedl, jak se to má dělat, nebo alespoň nebyl přisátý na dotace a jiné peníze ze státního rozpočtu. Máte nějakou jinou definici levičáka?

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

ta nepřerozdělující a nic nedotující pravice ??

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Doufám, že to jsou Svobodní, proto už je několikery volby volím.

Průměrný počet slepic: 1.9 (11 hlasů)

utekl i zakladatel Mach

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

A co ta definice levičáka, nebyla by?

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Vážený pane Rade,

já žádnou vyčerpávající definici levičáka neznám, a to, co vy popisujete jako znak levicovosti, je jen připisováním všeho, co pokládáte za špatné, Vaší představě levicovosti. Mohu Vám však sdělit dva znaky levicovosti, které se snad nikoliv absolutně, ale velice často vyskytují u lidí, kteří sami sebe označují za levicově smýšlející. Tyto znaky se ovšem vyskytují rovněž velmi často u lidí považujících se za pravicově smýšlející.

A sice: Neúcta k tradici a opomíjení duchovní stránky života člověka. (Třeba dodat, že oboje lidé hlásící se k pravici takticky zakrývají, zatímco lidé hlásící se k levici nezřídka budí dojem, že pokládají oboje za přežité a tudíž se tím ani nesnaží tajit.)

Jinak si, pane Rade, myslím, že Váš obraz levice i pravice není pravdivý a pramálo odpovídá tomu, co kolem sebe vidíme a zažíváme. Neodpovídá ani tomu, co lidstvo zažilo v minulosti dávné, dávnější i té poválečné. A že také zcela opomíjí, ba ani si nepřipouští existenci té stránky lidského ducha, v němž se nachází touha člověka po obecném dobru.

S přáním všeho dobrého, Jiří.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

jsem prožil v socialismu, tak si myslím, že vím co je levičák. Marně na tom hledám něco dobrého. Je to parchant, který chce říkat ostatním co mají dělat, přestože je blbější než oni, někdy je to rovnou zločinec. Duchovní život byl potírán jak neočkovaní za Babiše. Jestli si někdo myslí něco jiného, ať to napíše. Nemám totiž čemu oponovat. Většinou se dočkám reakce ad hominem, což je ubohé.

Průměrný počet slepic: 2 (16 hlasů)

Díky za odpověď, pane Rade. Loučím se z debaty.

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

nashle

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Za Cerhu, Růžičku, za jejichž rady jsme tam, kde jsme. Díky i za Fialu a spol. Příčetná vláda by takové poradce poslala do svěracích kazajek. Čím dříve padneme na hubu, tím dříve si tento národ uvědomí, kam nás zavedli. Je šílená představa, že by teď začali alespoň trochu jednat  rozumně, vylepšili si reputaci a zůstali nám tu po volbách.

První vládnutí ODS bych nenazval fiaskem, s liberilazicí cen si poradili skvěle, s odlukou od Slováků rovněž. To, že tragicky rozprodali téměř vše, co tvořilo základ ekonomiky je tragédie, ale to poznáváme s plnou silou až dnes. Ale to byla cena za nezávislost bankovního sektoru. Kdyby ten byl ochoten půjčovat na investice domácím, leč chudým, bylo by to jinak. To byl základ pro nynější blbou náladu, kterou vláda nýmandů umocnila. Ale tehdy, myslím, blbá nálada nebyla. Možná se pletu. Nenadávejte mi, na Neviditelném psu už by na mne pršely sproté nadávky. Doufám, že zde, kde jsem nováčkem, to bude slušná diskuze.

Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)

- banky prodali socani.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dlouhé čtení, které si nejspíš opět pro pochopení vynutí opakované čtení. Neočekávám slepice, pokouším se o pochopení. 

Pokud se týká větší společenské skupiny, tak i v té nejdemokratičtější společnosti trpí "blbou náladou" určitá část politicky, či materiálně neuspokojené "množiny lidí". Moderní společnost cca od 19 století, s výdobytky demokratických svobod napříč společností, tedy i pro dělníky a ženy v jakémkoliv postavení si vynucuje lavírování mezi dobrou a blbou náladou v konkrétních společenských skupinách. Tzv. demokratické přístupy umožňují vyjadřovat lidem své pocity ve společenské rovině právě střídáním nálad, oslavováním, nebo obranou v nejlepším případě "jen" demonstracemi a stávkami.  

Abych nezacházel příliš daleko do minulosti speciálně České kotliny, omezím se na posledních 104 let.

Se vznikem republiky opadla blbá nálada na velice krátké období v naprosté většině společenských skupin nově vzniklé Československé republiky s nadějí na všeobecnou "svobodu". Trvalo to jen do doby, kdy obyčejný občánek závislý na zaměstnávání ve fabrikách i v zemědělství mnozí i ve státní správě, že se pro ně změnilo "jen" to, že je nesleduje Bretschneider. Blbá nálada se mírně měnila s překonáváním největších krizí a uspokojováním potřeb lidí v nejnutnější míře, ale NEMIZELA. Někdo může tvrdit, že jí umocňovali neurvalí komunisté, kteří jezdili do Moskvy studovat jak místní moci zakroutit krkem. Ono to tak nějak bylo, ale stále s poměrně malým výsledkem. 

Paradoxně byla "blbá nálada" překonána všeobecným nadšením v nejsilnějším ohrožení státu, když prezident Beneš vyhlásil všeobecnou mobilizaci. Tam blbá nálada na chvíli přeskočila na zcela jinou část obyvatelstva, která už se klepala na vítání budoucích spojenců z Německa. Velmi brzy na to se vrátila blbá nálada tam kam patřila a část blbě naladěných občanů poslala do apatie, část do zahraničního odboje, část do domácího odboje a ve všech těch blbě naladěných skupinách bublala a vřela šest nekonečných let.

Po válce se opět blbá nálada stěhovala. Většinová společnost ztratila blbou náladu s nabitou svobodou a většinově hledala udržení dobré nálady v něčem, co jí v původní blbé náladě připravovalo na možné zlepšení nálady po celou první republiku.

Blbá nálada se v té době stěhovala k části společenství, které se oprávněně začalo bát o svá panství, o své větší, nebo nepatrné majetečky. Blbá nálada tu svou část společnosti zasáhla dost intenzivně. Část společnosti až nekriticky oslavovala nabytí "dobré nálady". Jiná část prožívající výrazně blbou náladu v zájmu sebezachování buď "jen vnitřně" bublala se schopností se podřídit "dobré náladě" a "blbou" si nechat v soukromí, nebo si "blbou náladu" ve vztahu ke své vlasti i s majetkem, nebo s předpokladem nabytí majetku vyvezla do zahraničí, kde si tu "blbou náladu ve vztahu k vlasti" udržovala na potřebné úrovni, aby jí jejich potomci ve vhodné době mohli vrátit do své vlasti, ale v novém postavení.

Tady se zatím udržovala "dobrá nálada" s hlídáním "vnitřního nepřítele obdařeného prvky blbé nálady". To už byl hodně zvláštní stav poměru dobré a blbé nálady, který se mocným udržujícím relativně dobrou náladu dařilo s různými výkyvy ale slušným hmotným zázemím pro většinovou společnost udržovat relativně dlouhou dobu. Ekonomicky dokonce tak slušně, že se s příchodem panem Havlem pojmenované blbé nálady dalo přežívat ještě dlouhé roky a společnost rozdělit neúprosně na nositele dobré, nebo blbé nálady v poměru 50 : 50. Ten poměr se udržuje nejspíš pro to, aby nositelé dobré nálady mohli žít ve svém postavení jako v pohádce. Pokud neumřou, radují se ještě dneska.

Loutkovodiči už delší dobu nesignalizují dobrou náladu, ale loutky na provázkách, protože jsou voděny, nemusejí vynakládat příliš mnoho námahy a tak to střídání blbé a méně blbé nálady zvládají docela dobře.

Na takovém Slovensku už se občané rozhodli zrušit blbou náladu volbami a ejhle, ono se podařilo, ale v tu ránu vyskočilo poměrně hodně lidí, kterým se volbami zhoršila nálada a tak už se tam opět demonstruje za dobrou náladu.

Co je podstatou "dobré nálady" ve společnosti?

Jak dlouho budeme čekat, že "blbá nálada" bude nahrazena "dobrou náladou", bez našeho - občanského - přičinění? Přinese jí nějaký český Fico, nebo úsilí lidí postavit se blbé náladě něčím, čím se jí postavili v období po druhé světové válce naši předci - zcela obyčejnou prací, společnou prací?

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

Potvrzuji Vaši teorii. Jsem přesvědčen (ne vnitřně, ale sledováním společenského vývoje po dobu mého krátkého života), že existuje dost početná skupina lidí, kteří jsou schopni si stěžovat na to, že si nemají na co stěžovat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Mohl byste upřesnit kdo v této zemi si stěžuje že si nemá na co stěžovat. To by mne moc zajímlo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Samozřejmě. Podstatná část aktivistů. Všichni, co si vymyslí problém, aby se pomocí něho mohli ukázat světu, okolí nebo jen Andule. Víte co je to nadsázka?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

CIA – TAJNÁ PONDĚLNÍ JEDNÁNÍ VE WASHINGTONU USPĚLA A ZABRÁNILA DALŠÍ PODPOŘE UKRAJINY ZE STRANY USA! Ve čtvrtek a pátek mají tato jednání probíhat v Bruselu, a zabránit podpoře Ukrajiny ze strany EU!

USA/UKRAJINA: Ve dnech 11. a 12. prosince se podle organizace založené CIA na podrývání Ruska měly ve Washingtonu konat tajné schůzky, ( v angl. textu: closed-door meeting ), mezi maďarskými diplomaty, představiteli Maďarského institutu zahraničních věcí, a skupinou vlivných Republikánských Kongresmanů a Senátorů. Cílem jednání bylo dosáhnout ukončení vojenské a finanční pomoci Spojených států Ukrajině. Podle včerejších večerních hlášení z Washingtonu tajná jednání zřejmě uspěla, protože Ukrajina, jak už smutně přiznal i její prezident Zelenskyj, očekávanou pomoc nedostala, a jen tak ani nedostane!

CIA dále očekává, že ve dnech 14. a 15. prosince Maďarsko na konferenci nejvyšších představitelů vlád všech zemí EU konané v Bruselu zablokuje všechny naděje Ukrajiny i na členství v EU, a zřejmě i veškerou finanční pomoc Kyjevskému režimu ze strany EU. V ČR včera překvapivě začala rázný postup Maďarska proti Ukrajině podporovat strana SOCDEM, jak včera potvrdili její předseda Šmarda, i bývalý ministr zahraničí ČR Zaorálek, který se stal jedničkou kandidátky strany SOCDEM v nadcházejících volbách do Euro-Parlamentu.

Podle pár dní staré tajné interní analýzy Rady EU, kterou zveřejnil americký NYT, má Brusel v plánu, aby za přijetí Ukrajiny do EU ekonomicky zaplatili hlavně občané ČR, SR, Polska a dalších tzv. chudých zemí EU. Aby se získalo 186 miliard EUR, (4.65 bilionu CZK), nutných na pouhé financování vstupu kyjevského režimu do EU, má dojít k plošnému snížení zemědělských dotací o 20%! Podle tajných závěrů říjnové konference eurokratů a politiků ve španělské Granadě uniklých do britských médií bude přijetí Ukrajiny a 8 dalších malých zemí převážně z Balkánu stát celkem 256 miliard EUR, (6.4 bilionu CZK), a bude znamenat, že Česká republika, Polsko, Estonsko, Slovinsko, Kypr, Malta a Litva již nebudou dostávat žádné evropské dotace, ale budou pouze platit do bruselské pokladny! Každoroční platby do Bruselu bude podle ujednání eurokratů z Granady třeba zvýšit o 1.47 miliardy EUR, (36.75 miliardy CZK), jen aby se pokryly náklady na mzdy nových euro-úředníků z Ukrajiny a z Balkánu!!

ČR by po přijetí Ukrajiny do EU měla do Bruselu ročně odvádět zhruba 70 miliard CZK, a podobně jako Německo a další bohaté země by ztratila nárok na většinu evropských dotací! V posledních letech ČR získávala z EU zhruba o 40 miliard CZK více, než do Bruselu posílala. Podle závěrů granadské konference se ČR po přijetí Ukrajiny do EU stane čistým plátcem, a ztratí nárok na většinu dotací, a zemědělské dotace budou zkráceny o 20%! Výsledkem přijetí Ukrajiny do EU tak má být stav, že ČR místo přebytku při finančních transferech v rámci EU ve výši 40 miliard CZK ročně, bude muset ročně odvádět o 40 miliard více, než dostane zpět!! Pro státní rozpočet ČR a veřejné rozpočty to znamená až -80 miliard ročně, jen na finančních transferech!!

Podle závěrů konference eurokratů v Granadě, kde ČR zastupoval profesor Fiala, má ČR přijetím Ukrajiny do EU přijít o všechny dotace z největšího fondu EU – tzv. Fondu soudržnosti! Tento fond přitom slouží v ČR třeba také k proplacení nákladů v hodnotě 60 miliard CZK na snížení energetické náročnosti českých bytů, domů, škol, a třeba školních jídelen! (Seznam školních jídelen, a dalších projektů, ve kterých má dojít díky dotacím z Fondu soudržnosti, ke snížení energetické náročnosti!) Asi není žádnou náhodou, že vláda Petra Fialy, těsně před konferenci v Granadě, kde se rozhodlo, že ČR už nebude dostávat dotace z Fondu soudržnosti, až Ukrajina bude přijata do EU, začala plánovat omezení školních kuchyní a školního stravování! A snažit se školní jídelny zlikvidovat pomocí nízkých platů jejich zaměstnanců! A ve spolupráci s neziskovkami změnit školní jídelny na jakési podivné školní restaurace, které mají nově podávat žákům v Čechách, na Moravě i ve Slezsku velmi neobvyklou stravu, zřejmě odpovídající předpisům Green Deal.

Podle Viktora Orbána by začlenění Ukrajiny a jejího zemědělství do evropského hospodářského systému zničilo maďarské zemědělce, a celé Maďarsko by přišlo o rozvojové zdroje nutné k modernizaci své ekonomiky, a k přiblížení životní úrovně Maďarů, životní úrovni obyvatel západní EU! Brusel by proto podle Orbána měl nejprve uzavřít strategickou dohodu s Ukrajinou, která by trvala 5–10 let, a teprve potom přemýšlet, zda už Ukrajina splňuje normy EU, a může se tak ucházet o členství v EU. Podle kandidáta Zaorálka ze SOCDEM, má Orbán ve své (proti) ukrajinské politice v Evropě řadu vlivných spojenců EU, ačkoli v ČR všichni vládní politici i média svorně tvrdí, že Orbán je zloduch, když nechce vstup Ukrajiny do Evropské unie. Ale nikdo z nich, podle Zaorálka, neřekne lidem pravdu, co by vstup Ukrajiny do EU pro české občany a zaměstnance znamenal!

Orbánův negativní postoj ke členství Ukrajiny v EU má svou logiku i četné spojence. Podle respektovaného britsko-amerického profesora Jolyona Howortha by přijetí válkou zničené Ukrajiny do EU stálo strašlivou sumu, a mohlo by trvale poškodit finanční stabilitu celé EU. Proti Ukrajině se včera odpoledne nečekaně postavila i nová polská vláda Donalda Tuska, která je jinak považovaná za silně pro-bruselskou. Nově jmenovaný náměstek ministerstva zemědělství Stefan Krajewski ihned po nástupu do funkce washingtonským médiím potvrdil, že vláda Donalda Tuska bude pokračovat v politice předchozí vlády Mateusze Morawiecki, a nezruší zákazy dovozu ukrajinského obilí a dalších potravin do Polska, ačkoli to Brusel požaduje. Krajewski zákaz dovozů zdůvodnil tím, že polští farmáři a podnikatelé by neměli nést tíhu pomoci Ukrajině. Premiér Tusk se už dokonce už vyjádřil, že ukrajinské obilí ničí polské farmáře a nutí nás všechny se divit, z jaké mouky je vyroben polský chléb, a citoval vzbouřené polské farmáře a zástupce potravinářského průmyslu, kteří označili ukrajinské obilí za největší svinstvo a tvrdili, že je zamořené červy a bakteriemi….

...Pokud kandidát SOCDEM Zaorálek tvrdí, že Orbán má v EU při své proti-ukrajinské politice mocné spojence, a že přijetí Ukrajiny do EU by pro ČR znamenalo nebezpečné ekonomické potíže, ukazuje, že evropské politice rozumí lépe, než současní vládní politici! V nadcházejících volbách se tak o levicové národně orientované voliče navzájem poperou hlavně uskupení A STAČILO, a SOCDEM, a budou se je snažit odlákat od volby hnutí velkoagrárníka Babiše – ANO! Hnutí SOCDEM, (ex-ČSSD), známé svou letitou progresivní pro-bruselskou orientací, která ho takřka zahubila, asi zkouší přilákat nové, (své bývalé), voliče. V levém vlasteneckém segmentu tak budou příští rok o voliče bojovat hned nejméně čtyři uskupení – ANO, SOCDEM, A STAČILO, a parta Marťana Paroubka, nyní opět pod hlavičkou ČSSD, kterou mazaná Wolfová šikovně SOCDEM, (Ex-ČSSD), úspěšně vyfoukla. V záloze zatím číhá Šlachta s Přísahou, který se ovšem možná brzy “s-koalí” se Šmardovým SOCDEM. Na levém vlasteneckém spektru tak vypukne doslova sebevražedný boj o voliče Radost z téhle rvačky zatím budou mít hlavně fialoví. Ovšem pokud A STAČILO a SOCDEM uspějí a získají místa v euro-parlamentu společně s ANO, úsměv fialovým rychle zmrzne, protože opakování podobného výsledku v domácích parlamentních volbách, by je poslalo do opozice.

Asi nejhorším možným důsledkem přijetí Ukrajiny do EU je s tím spojená nutnost reorganizace základních pravidel EU, a ta předpokládá ukončení suverenity jednotlivých zemí EU, a odevzdání kompetencí v obraně, zahraniční politice, a v řadě dalších oblastí, přímo do Bruselu! Kdo je tedy pro přijetí Ukrajiny do EU, je také zároveň pro likvidaci svrchovanosti českého státu!

AUTOR: Michael Svatoš 13. prosince 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Bratislava: Sorosovi a Progresivci se opět shromáždili před Úřadem vlády SR, aby vypískali Ficovu vládu a tleskali Lipšici & spol. a partičce kolem Šimečku, Sulíka a Majerského

13. prosince 2023👉 @cz24news

SLOVENSKO: Na Náměstí svobody v Bratislavě se v úterý 12. prosince v 18:00 konalo protestní shromáždění, které společně organizovaly opoziční strany Progresivní Slovensko, Křesťanskodemokratické hnutí a Svoboda a Solidarita. Ty se obávají, že zrušením Lipšicovy politické prokuratury vyjdou na světlo světa zločiny, které zde bývalá garnitura ve službách USA a globalistů páchala, když rozvracela právní stát, umlčovala jiné názory, zaváděla totalitní protipandemická opatření, nutila lidi do nošení smrtelných injekcí, likvidovala firmy, svobodu, demokracii a ekonomiku Slovenské republiky.

Proti krokům vlády se v úterý večer protestovalo ve více městech Slovenska. Shromáždění svolaly opoziční strany PS, SaS a KDH. Namítají zejména rušení Úřadu speciální prokuratury, hovoří o ohrožení právního státu….

ZDROJ: InfoSk / YouTube / InfoVojna

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Není na tom nic divného, "vlivným politickým subjektům" se dlouhá léta daří demokraticky rozdělovat společnost s tím, že ta část, která se zdá být mocnými chráněna a mocným nadbíhá, dokáže být neuvěřitelně hrubá, sprostá a útočná.

... v mém předchozím a v minulých příspěvcích, například tam, kde jsem odkazoval na "Hnutí Generace", které na TV Petr Bureš představil mladík Daniel Krutý. Musel jsem vzpomínat, kde jsem jej před tím zahlédnul a sklerózu jsem na chvíli překonal. Byl jedním z "civilních hostů" u paní Jílkové v pořadu "Máte slovo". Byl nepřehlédnutelný, pokud se jen malinko naznačilo okénko možnosti vstoupit komukoliv do hovoru, byl k nezastavení. Dokázal překřičet, nenechal se přerušit ani Jílkovou a to už je síla.

To je jen odbočení od tématu. Odkaz na toho mladíka opět uvádím jen proto, abychom si hodně vážně uvědomili, že nejen naivní mladí, ale mnoho lidí, kteří nemají z jakéhokoliv důvodu čas či chuť sledovat vývoj na politické, potažmo mimoparlamentní opoziční scéně a dokáží se dostat myšlenkově do vleku současných mediálních andílků podporujících současnou bídu politického vrcholu, nám buď už zatápějí, nebo když dostanou příležitost, ještě zatopí. Bylo to tak vždycky a nejvíc v přelomových obdobích.

Připomenu něco, co můžete potvrdit, ale můžete i vyvracet. Je to vědecky nepotvrzená, odkoukaná zkušenost.

My s těmi lidmi nemluvíme, nebo je nedokážeme oslovit i proto, že oni o "řečičky" nestojí a z práce, kterou jsou možná i zatím slušně živeni, jedou domů, kde "pofackují rodinu" a po "uzavřeném" odpočinku na cestách za prací v MHD se uzavírají do "mobilu" a pokud nemají v práci politickou desetiminutovku přežívají v práci opět uzavření do svého nitra. Takových lidí je stále hodně a mohou být "něčemu přístupní" až v momentě, když na ně dopadne faktická bída, nemoc, nebo dokonce propuštění a neschopnost úřadu práce jim pomoci. Obávám se, že takoví lidé nežijí jen v Praze a ve velkých městech. Ti, kteří už dlouho dojíždějí za prací do těchto měst se dost diví, když je na cestě "někdo" osloví a dovolí si je odpoutat od mobilu, který mnohdy slouží jen jako způsob "nevnímat okolí". Jezdívám v ranních a odpoledních špičkách MHD a jak v metru, tak v příměstských vlakových spojích i v autobusech si toho fenoménu všímám. Možná to bývají ti lidé, kteří, když se vypravíme na nějakou demonstraci zírají co se děje a nechápou, proč jsou starci i někteří mladší odhodlání demonstrovat.

Je těžké takovou uzavřenost prorážet "přímou řečí". Ono je to občas obtížné i ve vlastních rodinách, zejména tam, kde s dětmi a vnoučaty nežijeme pod jednou střechou.

Na druhou stranu veřejnoprávní média všeho druhu zneužívají právě toho, že takto popsaní lidé sledují právě ta média často jako "zvukové a obrazové pozadí" ve své domácnosti. Z toho pozadí se jim dostanou k uchu a pod kůži ty Jílkové, Fridrichové, V. Moravcové a další přední umělci fialové propagandy. Mnou uvedení sledovači "pozadí" už se často k jiným, z našeho pohledu opozičním pořadům nedostanou a neznají. 

Proto si dovolím tvrdit, že všechno, co jen trošku může pomoci, jsme povinní dávat do oběhu, i tady na Vidlákových kydech do odkazů, v osobních kontaktech třeba i za cenu, že budeme považováni za podivíny a zbytečné nespokojence. Jinak to nejde. Jeden předek nás děti už dávno tomu zpátky vedl k neústupnosti i za cenu trapnosti. Říkával přesně slovy:

"Když něco chceš prosadit ve škole,  práci, nebo i sám pro sebe, žeň to všemi proudy. Ono se v některém potůčku něco chytne!"   

Je potřeba i na našich sdělovadlech představovat křiklavé "protivníky" jejich přímou řečí, aby se odkryli a my se dokázali připravit, až se dostaneme třeba zrovna do "diskuse", kde má takový týpek moderátorem připravenou půdu aby nás překřičel, abychom s tím počítali a jeho nadřazenost uměli využít v náš prospěch. 

Máme tady stejné pitomce, jako Slováci u nich "doma", výhodou pro nás může být, že na ně můžeme být připraveni, protože oni se ve svém sebevědomí a nadřazenosti vyžívají.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

jako v USA a Rusku zakázat činnost organizací financovaných z ciziny

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

se za takové řešení Bobe denně modlím! To by ale museli mít politici koule a nebýt servilními buzeranty! Jak opakuje Vidlák: kde je vůle, tam je cesta!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

V tichosti prošumělo zdražení dálniční známky na rok 2024 o 8 stovek Kč. Cena poskočí o více než 50%! I pumpaři jsou proti Kupkovi přizdisráči!!

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Tam, kde jsou lidé líní vzít svůj osud do vlastních rukou, a spoléhají se na své císaře, krále, cary, prezidenty a premiéry, je šíření blbé nálady nevyhnutné a zákonité.

Jedná se totiž o proces evoluce. Dobrá nálada a spokojenost se svými vyvolenými 7 trpaslíky, kteří jsou pod kontrolou Suveréna, je známkou evolučního pokroku.

Chcete-li podpořit smysluplné, podporujte jen takové politiky, kteří nabízejí správný směr rozvoje. Anebo si sbalte svých 5 švestek a podpořte lepší systém na místě.

Ps: v zemi polo-přímé demokracie blbou náladu neznají od přijetí nové ústavy v roce 1848, referenda o zákonech 1874 a lidové iniciativy 1891 na federální úrovni.
Jen dlouho neváhejte, pracovní síly momentálně chybějí, ale bohužel země není nafukovací.
Důkaz: včera mě a po pravici sedícího Januse z Dánska obsluhovala zde Karolína z Polska.

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Švýcarsko kradlo, krade a bude krást a většina jeho bohatství spočívá v tom, že okrádá chudší státy. A nejen to, Švýcarsko těžilo z toho že se mu vyhnula jak první, tak druhá světová válka a vyhnula se mu proto že velmi bohatí lidé z celého světa tam měli a mají uložené své mnohdy loupeží získané peníze, a tito lidé neměli zájem na tom aby Švýcarsko bylo ve válečném konfliktu zaangažované.

Švýcarsko bohatlo jak na válkách, tak na následném míru, protože vždycky byli bohatí lidé, kteří tam ukládali peníze a vždy bylo potřeba aby tu byl někdo kdo zprostředkuje nelegální obchody, za války třeba i proti vlastnímu státu.

Myslíte si že bychom měli být tak podvraťácký stát jako je Švýcarsko?

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

a protože je to v rozporu s morálkou nejen slušných lidí, bojovníků za lidská práva a podobných dobrosráčů, ale i s demokratickými principy vůbec, protestují občané Švýcarska proti takové politice beznadějně už nejméně sto let. Nesouhlas s takovou škaredou a nemorální politikou opakovaně a bezvýsledně vyjadřují také ve volbách. Protože oni chtějí být slušní a čestní i za cenu cenu bídy a chudoby. Tak jako Češi - za cenu poškození obchodních vztahů bojují po celém světě (s výjimkou USA a zemí EU, protože tam je to oukej) proti porušování lidských práv a svobod, posílají peníze a materiální pomoc až jim i flanďáci závidí, mají sice prázdnou státní kasu, holou prdel, ale zato čisté svědomí.

Přemýšlím co je správně: a) Švýcaři se mají lépe než Češi, protože jsou podvraťáci; b) Češi se mají hůř než Švýcaři, protože jsou blbí; c) Švýcaři se mají lépe než Češi, protože jsou chytřejší?

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Správně je :

d) Ono to pro toho kdo čte pozorně vyplývá už z toho mého příspěvku, ale zkusím to zopakovat a doplnit.

Švýcarsko nebylo zataženo ani do první ani do druhé světové války, ne pro svou chytrost ale geografickou polohu a další důvody které jsem již uvedl. Československo by obě války neminuly i kdyby dělalo cokoli.

Po dobu obou válek si Švýcarsko budovalo svou ekonomiku, bankovní systém, mezinárodní obchodní kontakty atd.

Nás zatáhlo do války napřed Rakousko Uhersko, následně nás převálcovalo Německo, po osvobození u nás na náš úkor prosadil SSSR svou ekonomiku. Bylo by to tak ať bychom dělali cokoli.

Po roce 1989 jsme na tom nebyli zase až tak špatně ale co se týče technologií jsme se nemohli rovnat vyspělejšímu západu. Západní státy stejně jako kdysi kořistili ze svých kolonií, stejně kořistili a kořistí ze států které byly pod vlivem SSSR. Využívají jejich původní ekonomické zaostalosti.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

je evropská základna Domu Sion. Žijí v něm prakticky všechny nejbohatší židoamerické rodiny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Nízké daně, vysoké mzdy, krásná příroda.

Téměř se zde nekrade, málokdy střílí, a hlavně lidé nemusí ztrácet čas pomlouváním své vlády :-)

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

to víte a můžete doložit, nebo si to jen myslíte? V této souvislosti je zajímavé, že nejvíc nositelů Nobelovy ceny má židovskou národnost. Z celkem asi osmi stovek jich je skoro 200. Je zajímavé i to, že nejvíc oceněných bylo z USA. Podle wiki byli kromě Seiferta a Heyrovského byli oceněni ještě 4 lidé s českými kořeny.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Olin

Trvalý odkaz

nezáleží ani tak na práci oceněných, jako na tom, kdo sedí v komisi (porotě) která ceny uděluje.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Olin

Trvalý odkaz

byl taky žid

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Že platíte daně, skoro nejvyšší v Evropě, na nichž parazitují "neomylní" politici, kteří Vás nenechají vůbec, ale vůbec o ničem důležitém spolurozhodovat?

Tomu říkám zlodějina za bílého dne. A svou ubohou kritikou mnohem lepšího systému to jen podporujete ...

To, že si tady každý chce uložit peníze, je nejlepším důkazem kvality nejstabilnějšího systému na světě:
od roku 1848 ani jeden pád vlády, ani jedny předčasné volby parlamentu.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)