Víc Babiš než Babiš

Autor
Štítky

Měl jsem o víkendu další zabijačku a tentokrát jsem měl na čumendě jednu příjemnou partu lidí z Brna. Dobře situovaní, všechno vysokoškoláci, tvoří dohromady firmu, které nechybí ani zakázky ani cash-flow. Taková ta horní hranice střední třídy - už si zajistili rodiny, jejich děti studují nebo budou studovat, zřejmě pak od rodičů ještě dostanou i nějaký ten startovací byt... a stále ještě trocha peněz zbude. Nezbude jich dost, aby měli ambice budovat korporaci, ale zbude jim dost na různou charitu, občanskou angažovanost i dobročinnost podle svých představ. 

U mě byli, aby svým dětem ukázali, co je to prase, jak to vypadá, dokud to není v Kauflandu zabalené do polystyrenové vaničky s fólií. V tomto je Brno skvělé - jsou to v podstatě vesnice mezi kterými jezdí tramvaj a skoro všichni si ještě pamatují svoji rustikální minulost, kdy jezdili za babičkou a míchali v kotli škvarky. Je hezké, že se to snaží zprostředkovat další generaci a mají zájem si zavzpomínat na staré časy. Odjížděli ode mě plni nových zážitků a alkoholu. A pro případné strážce zákona a hygienických pravidel hlásím, že všichni byli očkovaní a nikdo si neodvezl ani kousek masa, ani kousek jitrnice.

Proč to všechno píšu... 

Hele, já měl doma typické voliče Petra Fialy, kteří ho také volili. Přiměřeně bohaté, mající vlastní firmy, nesnášející Babiše, protože ten přece ničí venkov, lidi živící se přesunováním symbolů na obrazovce, ale zároveň ještě rozumějící slovům jako soustruh, nůž, krumpáč, bagr a pila.  Myslel jsem si, že budu muset přetrpět den plný pravdoláskařiny až mi to poleze i ušima, ale ono ne. 

I bohatí středostavovští majitelé firem mají obavy. Ventilují to sice trochu jinými slovy než to říkáme my ve Vidlákově, ale jinak je to to samé. Vlastně toho Fialu volili tak nějak z povinnosti. Dělají to okolo nich všichni, bylo by kolem toho moc řečí a tak mu to prostě hodili, ale neočekávají od něj žádnou ODS. Celkem rychle jsme se u slivovičky dopracovali ke všeobecnému závěru, že budoucnost je temná. 

Poněkud déle trvalo, než vykrystalizovaly nějaké příčiny tohoto stavu - které samozřejmě vznikly kdysi dávno. Vstup do EU, odevzdání části suverenity, naivita vůči našim západním bratrům, dlouhé zavírání očí nad tím, že třetina lidí u nás značně zchudla a samozřejmě zavírání očí nad tím, že pár jedinců hodně zbohatlo. 

Dnešní typičtí voliči ODS nevolili Fialu, aby jim zajistil malý stát, který je nebude omezovat a bude brzdit ambice zaměstnanců, aby si příliš nevyskakovali s platovými požadavky. Volili ho s přáním, aby se stát stal patronem jejich podnikání. Aby se podílel na jejich podnikání, aby ho jistil. Aby přece vláda vyjednala "henty lepší podmínky v EU."  Žádná svoboda, ale ochrana. Žádné jak si kdo ustele, tak si lehne, ale propojení se státem. Žádná samostatnost, aby se ve zdravé konkurenci ukázal ten lepší, ale naopak aby stát vyšlapával cestičky a vlastně aby dával práci tam, kde už ji soukromý sektor objednávat nebude, protože mu došly prachy. Dnešní ODS už tu není pro zajištění volného trhu, ale pro komunismus jedenadvacátého století. 

Od Fialy se očekává, že vyjedná nové a lepší kvóty, že z Brusele přiveze peníze, které pak přerozdělí přes různé granty a oni si na ně díky tou sáhnou. Žádná hrdost na vlastní síly a požadavek, aby do toho stát nekecal. Naopak... požadují se regulace - samozřejmě přesně podle očekávání majitelů firem, očekává se protekcionismus -Fiala má zajistit, aby sem nemohla levnější konkurence a aby se tu neobjevovala ani místní konkurence. Požadavkem doby není trh, ale zakopání se v pozicích. Fiala má víc než Babiš zajišťovat, aby byznys fungoval, protože sami podnikatelé už toho nejsou schopní. 

Voliči ODS v podstatě volí s úmysly které kdysi měli voliči ČSSD.  A vůbec nehodlám dneska spekulovat, jakou šanci má Fiala naplnit tato očekávání. 

Ventiluju to tady dneska proto, že nová vláda zřejmě vůbec nebude taková, jak očekáváme. Jednoduše proto, že její vlastní voliči mají vlastně úplně jinou představu a budoucnosti. Babiš se v jejich očích neprovinil ani tak Čapím hnízdem, ale tím, že nastavoval rovné podmínky. Ale to nikdo nechtěl. Oni chtěli ochranu toho, co vybudovali. A ani kompenzace za covidová opatření je neuspokojila. Považovali to za příliš málo. 

Když jsem to tak poslouchal, měl jsem z toho pocit, že Babiš celý uplynulý rok zkoušel nějak uspokojit právě tyhle lidi. Právě těmhle ukazoval, že se o ně postará. Že za ně zaplatí zaměstnancům, vyplatí kompenzace za ušlý zisk a podpoří je všemi možnými i nemožnými způsoby. Ale ono to bylo málo. Oni volili Fialu, protože čekají, že jim dá ještě víc kompenzací a ještě víc bonusů. Babiš je nepřesvědčil - stát pro ně udělal příliš málo. 

A proboha žádné přímé kompenzace přímo lidem... oni by pak nepracovali už vůbec. Teď alespoň přijdou do práce. Ti mladí sice nic neumějí ani nechtějí umět, ale alespoň přijdou. Kdyby dostali nějakou kompenzaci za covid, tak přestanou dělat i to málo co se po nich dneska dá chtít. 

Babiš nevyhrál nikoliv proto, že dělal málo pro běžné lidi. Naopak, důchodci ho volili skoro jako jeden muž. Ale i když od rána do večera sypal podnikatelům a ulehčoval jim život, jim to nestačilo. Chtěli víc, jednodušeji, bez papírování. Aby stát sypal a sypal.  Samozřejmě je netrápí, kde na to vezme. Komu bude muset ubrat. Když se podívám na Fialovy předvolební řeči, tak přesně tohle pan profesor sliboval (nebo lépe řečeno - musel slibovat) - žádná rovná šance, ale zabezpečení pozic těch, kteří už v nich jsou a zamezení jiným, aby je vystrnadili. Sliboval peníze a oteckou ochranu. Sliboval stát, který bude lenním pánem podnikatelů. 

Nevím, jestli jsem neměl v baráku nějakou výjimku. Jestli se jen vzácně nesešlo několik stejně nastavených lidí, kterých je ale ve skutečnosti málo. Ale hodlám se na tohle zaměřit. Protože pokud je právě toto dneska většinový názor u voličů modroptácké pravice, tak Fiala bude ještě víc Babiš než Babiš. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (159 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Kdyby si zmínění voliči ODS tady přečeteli, co si mysli dle pana Vidláka, tak by na něj měli stejný názor jako scallop.

Ale nejpíš ani nevědí, že se o nich někde píše, takže jen odjeli ze setkání, kde popili a pojedli s fajn člověkem ... který je vůbec nepochopil.

Průměrný počet slepic: 2.2 (51 hlas)

Nebo je naopak POCHOPIL.

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak ať jim to dá přečíst ... to raději neudělá.

Průměrný počet slepic: 1.9 (28 hlasů)

Oni si to jistě přečtou, už jen z logiky věci - když už znají vidláka.

Dnešní úroveň referentů je opravdu zoufalá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

A jistě na mne tedy zareagují a potvrdí, že vidlák skutečně pochopil, co si myslí :-)

Průměrný počet slepic: 1.5 (22 hlasů)

Tak už sem posílají referenta, který neumí ani číst. Příjemná parta, lidi co si zajistili rodiny a mají peníze i na charitu, shodli jsme se na příčinách problémů... Jen oni mají představu, že řešením je propojení byznysu a státu. Člověk by od voličů ODS očekával opak. 

Takže referente ještě jednou pro tvůj kuřecí mozeček - oni v podstatě očekávají, že Fiala bude dělat lépe než Babiš to co Babiš dělal. Že uchrání jejich byznys před EU lépe než Babiš. Že udrží inflaci v mezích lépe než Babiš, že jim v případě covid opatření dá více peněz na základě méně formulářů, že sice budeme mít s EU skvělé vztahy a EU nám bude radostně posílat peníze a navyšovat granty, ale zároveň nám nebude dělat grýndýly.  Prostě budeme pro EU něco jako Francie ne jako Maďarsko. 

Tys to referente totiž nepochopil. Já jsem dneska psal o tom, že systém Babiš bude pokračovat i v osobě Petra Fialy. Možná dokonce s větší lubrikací. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Ovšem v blogu jste z nich udělal bojovníky proti EU ... hodně by se divili, kdyby si to přečetli ...

Ne, nerozumíte nikomu mimo svůj svět putinhujerů.

Průměrný počet slepic: 1.3 (39 hlasů)

Jo? Udělal jsem z nich bojovníky proti EU? Nepovídej... odkud jsi to vyčetl?  Dojalo mě, že jsi zůstal scallopem. Nařkneš mě z něčeho, co jsem neřekl a pak to vítězoslavně tepeš. Inu rozesírač svůj stín nepřekročí. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

"Poněkud déle trvalo, než vykrystalizovaly nějaké příčiny tohoto stavu - které samozřejmě vznikly kdysi dávno. Vstup do EU, odevzdání části suverenity, naivita vůči našim západním bratrům ..."

Tož tak. Ze setkání se slovenským podnikatelem jste vyroil závěr, že v Rusku je líp - ale ani jeden z Vás tam nepůjde a svoje děti tam nepošlete. Váše dnešní "dojem" je něco podobného.

Průměrný počet slepic: 1.7 (27 hlasů)

A kde v té větě je "jdou to Bojovníci proti EU" :D

A k tomu dalšímu, kde napsal "že v rusku je lépe", když psal "v rusku není tolik omezení", ty nebudeš jeden z těch co umí chápat text, nemáš nějakou vadu, že nedokážeš poznat obsah daného textu? Dneska už se nemusíš stydět, že jdi postižený a můžeš v klidu jít k nějakému odborníkovi co ti pomůže ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Dle pana vidláka vidí hlavní problém v EU, což je jen jeho pokroucené vnímání reality ... jako vždy.

Průměrný počet slepic: 1.4 (21 hlas)

Takže můžeš odpovědět kde to v té větě je a nepsat dojmy co mi dáváš jako pojmy? Šak napište co v té větě říká co jsi napsal a pak řeknu "ano mýlil jsem se", nebo je to na vás moc složité? ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Jó? Kde jsem napsal, že vidí hlavní problémy v EU?  Scallope, scallope, už by tě měli vyměnit. Jsi ubožejší a ubožejší. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

I kdyby ses ucitoval, tak tam najdeš jen to, že náš vstup do EU je jednou z příčin současných problémů. Ovšem jedině kartouzovský elfík z toho udělá, že jsou to bojovníci proti EU. 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Zdá se, že se laťka lidí, zvaných na zabijačky, zvyšuje. Velkopodnikatel nebo aspoň gruppa středních podnikatelů. Jejich názory jsou velmi zajímavé. Už ne většina ostatních lidí a názory většiny ostatních lidí, jejichž pohled se nikdy do médií nedostane, přes jejich velkou početní většinu v dané zemi. Je to v pořádku, každého věc. Zmiňuji se o tom, protože je to vývoj zákonitý.
Něco podobného se stane i s lidmi na úřadech, v ČT, rozhlase, tisku, ve vládě, ve sněmovně. Přizpůsobí se a začnou přebírat názory a pohled na svět, svých nových, v uvozovkách, přátel. U nás v parlamentu typicky socani nebo Komanči. Proto v demokratických zemích volby nic nezmění. Proto se lidé jakoby změní. Důsledky netřeba rozvádět. Je zajímavé to sledovat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

No to klidně můžete, elfe referente, ale řekl bych, že vašich uzených sleďů a slaměných panáků je tu už teď značný přebytek.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

:-(

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Já mám z článku dojem, že z nich udělal eurohujery až za hrob.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Mám zopakovat tu citací? Ale stejně ji nebudu číst, takže je to zbytečné.

Průměrný počet slepic: 1.8 (9 hlasů)

Jen malá technická. V Brně vždycky a jedině šaliny. :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Tom (neověřeno)

Trvalý odkaz

Šmirgly?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hmm, to jsem kromě novin, kde to psali, od nikoho za celý život neslyšel.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

použije už jen starší generace. Šalina, šalinkarta.
Když jsem v 90.tkách zahlásil v Práglu na nádru, že si du kópit šalinkartu, tak nevěděli, kerá bije.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

po absolventech sociálních studiíí aby uměli: číst, rozumět čtenému a zasazovat si to do reálu ať současně či historicky.
Vždyť to je partička co bez napsaného návodu je cosi co ani před staletími nevzdělaní prapředci nebyli. Já mám-li náladu se královsky bavím těmi nesmyslnými z kontestů vytrženými "citáty" vydávanými za vlastní myšlení. Je to marný, maný a marná snaha . Ti už jsou nevzdělatelní. Zcela zbytečná námaha.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

daří se jim svým nepochopením (zdánlivým? úmyslným?) tady rozesírat diskuzi. Nereagovat!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Siloš (neověřeno)

Trvalý odkaz

kolečko na myši, optimisti a pesimisti.
Přičemž optimista se furt snaží a doufá že se mu snad přece jen podaří v těch dutých makovicích něco rozsvítit leč jediný m výsledkem je další zaplevelní. No a pesimista je ten, co ví že je každá snaha marná a hustěji používá to kolečko.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Ten citát byl projev Vidlákova myšlení - takto pochopil názory svých hostů.

Ani se to nesnaží zpochybnit :-)

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

Měl jsem o víkendu další zabijačku

hm a budu zasa aj velke zabijacky pre citatelov webu ako kedysi? alebo je to teraz nerealne?
Na Slovensku mame zatial blbe pravidla, ale snad ked vlna delta skonci tak sa to ukludni a bude sa dat prist

Zatím bez slepic

Vynálezce politologie v Česku jim možná pomůže. Záleží jen na tom co jim tak dobře jde. To nám Vidlák nenapsal. Dnešní ODS by nevolil ani její zakladatel.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Víme že naše západní civilizace vchází do problémů kterým příliš nerozumí a hlavně nemá představu je řešit. Středoevropané prošli jiným údobím než Západoevropané, těžším a náročnějším, proto se v krizi budou chovat jinak, mnohem racionálněji. Je proto důležité naslouchat našim vzdělaným a majetným elitám, které cítí pro budoucnost hodně neblahého. Ovšem, je nutno také vědět, že na stavu státu a naší společnosti mají velký podíl. Zajímavé je, že se nakonec pod tíhou obav chovají jako většina společnosti. Jen jsou racionálnější - proto jsou i úspěšnější.
Pro naši budoucnost to nemá velký význam, vždy půjdou za svým osobním prospěchem a společnost budou hodnotit podle toho, zda jim dá více než od nich žádá. A to již z principu nemůže dlouho fungovat. Zdaleka nejsou na vrcholu potravního řetězce. U nich bude pád nejbolestivější. Litovat netřeba.

Průměrný počet slepic: 4.2 (45 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jednak když dojde k velkému pádu, tak to znamená i velké příležitosti k vzestupu, a tady proste rozhoduje kapitál, ne kecy nějakého strejdy.
Strejda - solitér, se možná v takovém případě možná zajistí nějak před hladověním svým a blízké rodiny, ale nadále bude dělat lokaje velkému či menšímu kapitálu (který se samozřejmě dokáže zajistit v mnohem více alternativních scénářích než strejda) , chraňNEO že se nechá nahnat i na nějaká jatka - ve kterých bude muset zabíjet jiné strejdy, de facto jen proto , aby sám nebyl zabit těmito strejdy dříve než on zabije je..

Padat z větší výšky samozřejmě bolí, avšak pokud je dole luxusní polštář , neřku-li trampolína - tak ono to tak v praxi zas tak zlé nebude. Když někdo, kdo má likvidity za 100 000 000 přijde o 80 000 000 - tak s tím celkem slušně dál vyžije, zejména pokud alternativ uchování a zhodnocení kapitálu je slušné portfolio - a to samozřejmě vždy existuje, od nějaké výše kapitálu (včetně kapitálu sociálního - styky, známosti, privileje, vyšší mobilita...).
Ovšem pokud někdo s likviditou 1 000 000 přijde o 800 000 - tak tady hrozí nejen pád a deziluze, ale i panika a transformace hodnot, rozklad osobnosti a v neposlední řadě i růst afinity k tomu stát se šíleným, jak ve smyslu individuálním, tak i ve smyslu masového , davového šílenství. Což může znamenat další alternativní způsob využití kapitálu těch, kteří jím vládnou, mají ho k dispozici či mají k němu přístup - šílené masy uposlechnou každého, kdo jim dá rychle nažrat, oblékne je, zaměstná je , zajistí jim otop - a poskytne jim iluzi budoucnosti , byť by spočívala i v tom vraždění dosud naprosto jim cizích lidí..

Ukájet se nějakou utopií, že dojde k nějakému převratu jen tak, a že to smete a potrestá ty nenažrané delikventy a vyřadí je na nějakou dobu z provozu ...to je nemoc, zatím bez diagnozy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (40 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

s likviditou 1 000 000 kteri prijdou o 800 000 bude mnozstvi vetsi nez male, tak budou mit problemy fyzicky prezit i ti s likviditou 100 000 000 ...

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

No mě hlavně udivilo, že strejda četl článek celých 17 minut, než zareagoval tradičně prvním kvákem vohovně.

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Leoši... opatrně... nechte Strejdu na pokoji. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

K něčemu se přiznám. Vzal jsem podvakráte strécův starší vstup a zkopíroval to pod nový článek. Byla to moudra tak obecná, že nikdo nepoznal, že to patří jinam. Časem jsem si na to zvykl a čtu to rád. Koneckonců, sám bych to nedokázal.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

GAME IS OVER,GO TO HELL MR.BABISH!!!

Průměrný počet slepic: 2 (44 hlasů)

to je naopak. Hra právě začíná a středněbohaté panstvo se bude divit i ušima. Teda pokud přežijeme tak dva roky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

Některé středněbohaté panstvo zchudne, jiné mnohonásobně zbohatne. Fialova vláda bude přerozdělovat EU-miliardy na Covid a hlavně na Green Deal. Příležitostí bude dosti. Stačí přehodnotit preference a myslet nově.
Jedni zbohatnou a zaplatí to všichni ostatní.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Eta: Fialova vláda bude přerozdělovat EU-miliardy na Covid a hlavně na Green Deal. Příležitostí bude dosti. Stačí přehodnotit preference a myslet nově.
***
Souhlas, to nastane, ale já se obavám, že ten o-mikron, bude o-mega:-) Pokud se potvrdí, že to laboratoře, ech, čo to tárám, že se to samo:-) "vyšlechtilo" v těle/tělech lidí, kteří onemocněli HIV/AIDS a koronavirus tam evolučně vytvořil zcela nový kmen s 32 mutacemi, máme se na co těsit. Velké laboratoře u fakultek dělají náhodně sekvenční analýzy PCR-testů na kmeny, ale to z pochopitelných důvodů, je to už jen "monitoring"...lidově: až to objeví, tak to jen(!) potvrdí.
Já zde nechci rozpoutat diskuzi o tom, jak se Franta Vomáčka nechá nebo nenechá opíchat a celá jeho rodina s nim nebo bez něho. Ne. Koronavirus má vliv na práci a důvěryhodnost vlády, která si vzala "hypotéku", nebo chcete-li po staru:-), má "morální kredit", že lockdown nebude, ale to se prostě bez zhroucení zdravotní péče nedá realizovat. Důvodů je mnoho, počínaje tím, že Češi jsou velmi "citliví" konzumenti zdravotní péče, takže už jen toto samo o sobě, stačí generovat práci pro zdravotníky. Já to nekritizuji, jen poukazuji, s čím vším Fiala a spol budou muset bojovat a "merkelismus", že ten problém vysedíme, že to nějak dopadne, jim tedy rozhodně nepomůže...
Boris Johnson nařídil Britům masky, s tím, že je žene na 3. dávku a s tím, že jsou více proočkovaní, než my a s tím, že zdravotní péče měřeno čekající babičkou v ordinaci tam a u nás, dělá naše zdravotnictví lepší, ačkoliv si nový ministr zdr. myslí, že by trochu Británie mohlo být i u nás...jeho poslední nápad, že obvoďáci budou očkovat všechny, poukazuje na odtržení od reality: to se tam budou štosovat lidi, kteří chtějí ukončit neschopenku s těmi, co chtějí potvrzení na řidičák, s těmi, kteří chtěji recept pro babičku, s těmi, co měli přijít v 8 a přišli v 10, s těmi, co tam 20 minut budou čekat po očkovaní a do toho přijde cikán, že potřebuje potvrzení po ÚP, které by ho omluvilo, že nepřišel před týdnem na schůzku...přežijí jen ti nejzdatnější.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

A my těm lidem ty peníze, co dostali na green deal, necháme?

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Pro ČR jsou ve vzduchu stovky miliard na Green Deal z Brusele. Vláda určí kolik a komu budou vyplaceny. Tedy ano, někteří je dostanou. Ostatní to zaplatí na daních nebo v inflaci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

je otázkou, která o-mega. O-mega 3 prý je velký bojovník proti breberce a dost jí vadí.... tož kdo ví

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

...dodnes cítím zápach té kapaliny na velké lžíci, která se blíží k mým ústům zároveň s hlasem starostlivé maminky: "Musíš...!"

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsi přistál z měsíce?
Doporučuji elfe start obráceným směrem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

patří Arturovi.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Státní zastupitelství požádalo o vydání Babiše k trestnímu stíhání
10. 11. 2021, 8:19 • Aktualizováno 10. 11. 2021, 8:36
ČTK
Státní zástupce Jaroslav Šaroch v úterý odeslal do Sněmovny žádost o vydání končícího premiéra a znovu zvoleného poslance Andreje Babiše (ANO) k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo. Uvedl to ve středu mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Babišovo stíhání bylo přerušeno, protože ve sněmovních volbách na začátku října znovu získal poslanecký mandát, a tím i imunitu. O jeho vydání nyní bude muset znovu rozhodnout Sněmovna v novém složení.

Průměrný počet slepic: 2.8 (30 hlasů)

Tak se oligarchové poperou mezi sebou a jeden vypadne z kola. A co se stane? Nic. Systém pojede svoji kodrcavou cestu dál, protože z principu nemůže fungovat. Je s podivem, že přestože to již bylo popsáno před dvěma stoletími, tak se stále divíme, jaké v tom kapitalismu máme problémy, furt dokola.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

ve vyřizování případu. Bez zbavení imunity ani nemůže ukončit trestní stíhání. Myslel jsem, že vás školí profesionálněji blbečkové.

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Včera jsem v TV viděl ředitele Motolu, jak říká, „Teď už se musí začít velet!“
Jako reakci na stav zaplněnosti JIP.
A potom jsem slyšel Fialu, jak rozvážně rozmlouvá s Václavou Moravcocou o budoucnosti.
Odbyl jsem si základní vojenskou službu + 6 vojenských cvičení, poslední v roce 1993. Tak si troufám vědět, co to znamená velitel a velet.
Fiala není velitel, Fiala je možná tuctový manažer, který bude řídit pytel blech. Není ani boss, nebo autorita, která když vejde do místnosti, přítomní se začnou třást.
Ke všemu ještě si nemyslím, že ty blechy jsou dříči, jako byla skvadra bosse Babiše. Jak chce tohle Fialo dusit Radu EU?

Vidláku Vaši víkendoví návštěvníci mají pokroucené vidění světa (můžete alespoň naznačit v jakém oboru podnikají? Já bych hádal, že to budou nějaké informační technologie. Já jim říkám Oliverové) a tvaroh Fiala je rozhodně neuspokojí. Myslí si oni, že jim zruší EET, Kontrolní hlášení? Tak ještě zruší důchodcům slevy na jízdném, prý to vloni dělalo 2,5 miliardy, na ty si troufne. Ale on chce najít v rozpočtu 120 miliard.

Kdepak, nepřeji nikomu nic zlého, ani Fiale ne, protože to automaticky znamená, že bych problémy přál sobě, ale ono to tak bohužel musí dopadnout. A to píšu jen o Fiale, ne o tom zástupu jeho klaunů, nemakačenků.

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)