Zatímco jsme strhávali masky

Autor

V uplynulých čtrnácti dnech jsem se zabýval zemědělským protestem a tak trochu jsem odkládal světodějné události, které byly velmi výživné a důležité. Je nejvyšší čas se k nim vrátit a trochu si je probrat. Je to už taková naše česká tradice, že to důležité se stane někde jinde a my k tomu přijdeme až na poslední chvíli. Takže:

Rusové dobyli ukrajinskou pevnost Adijivku. Jeden ze symbolů této války. Z Adijivky byl ostřelován Doněck, Na Adijivce si vylámal zuby nejeden útok Opolčenců i ruské armády. Nakonec Adijivka padla rychleji, než se čekalo. Pád tohoto města byl provázen obvyklým mediálním narativem. Nejprve měli Rusové strašné ztráty a nic nezískali. Pak začali postupovat, ale za strašných ztrát. Pak najednou ty svoje strašné ztráty obratem zacelili a vyčerpané jednotky zázračně pookřály a nakonec Ukrajinci ustoupili ze strategicky naprosto bezvýznamného města.

Ukrajinská fronta začíná připomínat Západní frontu v roce 1918. Rusové se chopili iniciativy v celé délce fronty a začali tlačit. Jakmile Ukrajinci nasadí své zálohy a zacelí díru v obraně, Rusové na tom místě útok zastaví a začnou tlačit zase někde jinde. Jakmile tam Ukrajinci přesunou děla a lidi na nové horké místo, začne útok zase někde jinde. O nedostatku munice už dlouho mluví i západní média, ale nikdo nemluví o tom, že by nedostatek vojenského materiálu pociťovali i Rusové. Naopak, teď nedávno dokonce dodali nějaké tanky lybijskému maršálovi Haftárovi.

Prezident Petr Pavel teď vyhlásil, že po světě se ještě válí milion kusů dělostřeleckých granátů, které by se daly dodat na Ukrajinu, pokud to někdo zaplatí. Ten někdo ale už nebudou Spojené státy, protože ti už mají jiné starosti. Prezidentské volby jsou za dveřmi, migrace z Mexika je naprosto enormní a politické dohady ve Washingtonu jsou ještě větší.

Nejzajímavější na tom je, že republikáni si už celkem jednoznačně vzali Putina za spojence. Poslali za ním Tuckera Carlsona, Trump se nechává slyšet, že s Putinem se dá jednat… a Putin naopak jízlivě melduje, že by raději viděla za prezidenta Bidena než Trumpa. Myslím, že Putin z toho má radost. Nemusí dělat nic a půlka Ameriky ho má za potenciálního kamaráda proti druhé půlce Ameriky.

Nakonec Ukrajinu podporuje vlastně už jen Evropa. Ta Evropa, které Ukrajinci zničili Nordstrým, aby se jim prodražila průmyslová výroba a odešla do Ameriky. Ta Evropa, která údajně od začátku války nevyrobila jediný nový tank. Ta Evropa, která byla schopna dodat Ukrajině jen třetinu slíbeného počtu granátů, která se propadá do recese, kde se bouří zemědělci, kde se vysypává z kamionů i vlaků ukrajinská pšenice… Ta Evropa, která dál bere ruskou ropu i ruský plyn, jen mnohem dráž.

A samozřejmě se dál pokračuje s grýndýlem… protože proti Rusku nejlépe zvítězíme tím, že si ještě víc zdražíme svícení a topení a ještě prohloubíme hospodářskou krizi. To víte, nainvestovalo se do toho hodně peněz a oni je chtějí zpátky. Že je nějaká válka s Rusem a Čína hospodářsky dobývá svět, to je nezajímá. Peníze jsou vždycky až na prvním místě.

V ruském vězení zemřel Alexej Navalný. Samozřejmě ho zabil Putin. Nejspíš osobně. On to tak vždycky dělá. Vždycky, když ruské síly začínají vítězit. V Sýrii dělal plynové útoky ´podle stejného mustru. Když už měl Allepo skoro obsazené, tak podle mééédií použil chlór. Byl to dobrý důvod pro střílení amerických Tomahawků na syrské základny. Tentokrát to s Navalným moc nezafungovalo a tak média začala rychle šířit informace, že Rusové vraždí zajatce. Tím nechci říct, že se ve válce nic podobného neděje, válčení má jen jedno pravidlo – vyhrát. Kdo prohraje, tomu budou připsána všechna zvěrstva ať za ně může nebo nemůže. Ale jestli něco signalizuje posun od pozičního válčení, je to mediální ryk, jak Rusové porušují konvence. Ale pochybuju, že to republikány ve sněmovně reprezentantů nějak obměkčí.

Na Dány to ovšem asi zafungovalo a předají Ukrajině veškeré své dělostřelectvo. Tak je to správné, tak to má být. Když Ukrajina prohraje, Dánsko je hned první další na řadě. Ještě před Lotyšskem.

Vlastně už chybí jen poslední jobovka. Informace, že Rusové mají mnohem menší ztráty než tvrdí Ukrajinci a Ukrajina má mnohem větší ztráty než tvrdí Ukrajinci. To je poslední dezolátská dezinformace, která se po čipech z praček, došlé naftě, munici i lidech, ještě nezhmotnila. Ale zřejmě už k tomu není daleko. Koneckonců, prý k nám teď přichází několik tisíc ukrajinských uprchlíků týdně… Asi vědí proč.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (386 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

     Prej vyhozenej do luftu Ukrajincema. V Nordstrýmu maj prsty Amíci. Seymour Hersh o tom hezky píše. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (97 hlasů)

muset na doškolení od Aspenu

Průměrný počet slepic: 4.7 (96 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák : ... Putin  jízlivě melduje, že by raději viděl za prezidenta Bidena než Trumpa. ...
Opravdu platí tvrzeni Vidláka viz zdroj níže. Je snadné rozeznat ze Putin si z USA utahuje.
Americký prezident Joe Biden je zkušenější a předvídatelnější než jeho předchůdce Donald Trump, řekl ve středu šéf Kremlu Vladimir Putin. Pro Rusko je podle něj lepší Biden, s oběma je ale ochoten spolupracovat.
Podrobně viz zde:
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-biden-je-pro-rusko-lepsi-nez-trump-rekl-putin-40460767

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

budou ještě od Napoleona

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: ...Prezident Petr Pavel teď vyhlásil, že po světě se ještě válí milion kusů dělostřeleckých granátů...

Právě proto v Rusku existuje podezření, že český generál-prezident Petr Pavel je agentem ruské vojenské rozvědky GRU, a toto podezření začíná u ruských novinářů nabírat na síle! Pavlův provokační návrh z Mnichovské bezpečnostní konference na odzbrojení evropských zemí NATO od veškeré dělostřelecké munice a předání Ukrajině jde totiž na ruku Kremlu!  To tvrdi aeronet viz zde: https://aeronet.news/podezreni-ze-cesky-general-prezident-petr-pavel-je-agentem-ruske-vojenske-rozvedky-gru-zacina-u-ruskych-novinaru-nabirat-na-sile-pavluv-provokacni-navrh-z-mnichovske-bezpecnostni-konference/

Že by PePa byl druhý Max Otto von Stierlitz hrdinský sovětský agent za druhé světové války z proslulého sovětského seriálu Sedmnáct okamžiků jara ? Nemyslím, PePa na to nemá.   Je to zrádce pracuje pro USA která teď zrazuje i Evropu v zájmu nadnárodních zbrojařských korporací.

Průměrný počet slepic: 4.6 (80 hlasů)
Trvalý odkaz

...A syn velitele ukrajinských ozbrojených sil Syrského Ivan přišel s kozáky na ruský konzulát v Austrálii poblahopřát k velkému vítězství ruských sil v Doněcku – k dobytí Avdijivky - kde provolával „Sláva Rusku!“ Učinil tak v triku se symbolem Z a kozáckou papachou na hlavě.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Po zpackané traktoriádě, o které si jen idealisté a někteří účastníci myslí, že byla úspěšná, dochází síly a inspirace k psaní další článků. Vynakládání energie na předávání úvah a myšlenek týkajících se mizerné nálady mezi částí společnosti a snaze na hledání důvodů zapříčiňujících tento stav zdá se býti zbytečné. Část z občanů České republiky má vcelku jasno a viníky vidí jak v Evropské unii, vládnoucí Pětikoalici, hysterii vůči Rusku či v nicotné práci opozice. Zbytek je však buď názorově úplně jinde, nebo si sedí na vedení, případně je plně spokojený se vším, co se tu děje. Vláda však protiruským tažením odvádí pozornost od své totální neschopnosti. A úspěšně, zdá se.

V době, kdy se nebývalého prostoru dostává i takovému odpadu, jakým je Forum24 zaměstnávající to, co lze nazvat novinářskou žumpou, kdy nejsledovanějším internetovým médiem je Seznam, tedy hlásná trouba liberálů, ovšem nejen prolhaná, ale také velmi sofistikovaná a profesionálně vedená, se nemůžeme divit, jak je rozseta mezi lidi nenávist. Úterní večerní televizní zpravodajství na Nově se 25 minut zabývalo Ruskem a děním na Ukrajině. Od dehonestace, urážek, vyhrožování až po údiv nad tím že ruské HDP roste. Strach z Rusů a jejich posilovaní v zemích mimo Evropu musí být obrovský. Přestože EU hospodářsky kolabuje a je ostudou současné generace, kam ji nechává poklesnout, liberálové podléhají americké touze po světovládě a na slovo poslouchají ve všem, co USA žádají ve snaze vymazat Rusko z mapy. Další kolo sankcí, přestože ty minulé se až směšně minuly účinkem, může definitivně vrátit Evropu do středověku.

Porodní bába Leyenová v čele EU hřímá, senilní stařík Biden hrozí postihem za smrt Navalného (kolik lidí zemřelo kvůli mocenským choutkám amerických elit, přičemž Navalného smrt vůbec nemusela být důsledkem násilného činu), europoslanci typu Zdechovský burcují a naše Pětikoalice se připravuje na válku. A opět na to jde pošvejkovsky. Nejdříve vyprázdnili sklady se zbraněmi a municí, pak se rozhodli pro odstrašování před jimi vymyšlenou pravděpodobností napadení. Ne, že by k němu nemělo Rusko důvod, provokace ze strany většiny našich politiků a médií jsou nepřehlédnutelné, navíc české střelivo i zbraňové systémy zabíjí Rusy včetně civilistů, ale mezi námi a Ruskem jsou jiné státy a jen tak sem pustit pár raket, byť vcelku oprávněně, není pro Moskvu zrovna potřebné. Navíc v Kremlu je jim celkem jasné, že Češi se tu udusí ve vlastní šťávě. I bez přispění armády. Ostatně velkorysost Vladimíra Putina je zjevná i tím, že 60% zemního plynu u nás spotřebovávaného je stále Made in Russia. A že k nám jde přes ruské obchodní partnery s dostatečnou přirážkou, to může být Rusům úplně jedno.

Komu je tedy u nás i v této době dobře? Vzestup předvolebních preferencí Pirátů, udržení se Top09 a STAN nad hranicí zvolitelnosti do Sněmovny a 3. místo ODS v průzkumech jsou varováním pro tzv. dezoláty, chcimíry, russké šváby, k nimž všem se ostatně s hrdostí hlásíme. Nadšeni ze stávajícího dění jsou homosexuálové těšící se na manželství pro všechny a na možnost nechat si vyrábět děti na zakázku. Dále to jsou fanatičtí zachránci přírody a naivní důvěřivci vnímající přemíru CO2, zároveň se těšící na to, jak budou všude jezdit na kole a ve sdílených elektroautech. Tedy když je najdou nabitá ve chvíli, kdy nebude foukat a svítit. Přidejme příznivce platebních karet, čipů a moderních technologií, kterým dávají přednost před bezpečím, soukromím a svobodou. Pro ty budou budována patnáctiminutová města. Dobře se také cítí naše mládež. Nemusí nijak usilovně přepínat při studiu své síly, výuka není náročná a získaný diplom z nepotřebné školy v podstatě i tak otevře dveře do nějaké té nepostradatelné neziskovky. Hlavně, že progresivně se tvářící mladí mohou cestovat pod vlajkou EU a cítit se tak světově. A při lepení se k silnici jim nic nehrozí, což je fajn. Chybí ještě odpálit nějakou tu jadernou elektrárnu. A samozřejmě věří ve federalizaci EU. Na co být potom vlastenci, když jde o přežitek?

Mezi nadšené ze současné doby můžeme zařadit ještě militantně vystupující jedince, zbrojní magnáty, zaměstnance korporátů profitujících na ožebračování nechápavých spoluobčanů, Ukrajince přišlé k nám většinou ze Západní Ukrajiny, k nimž se brzy mohou přidat i potomci Sudetských Němců, notorické sběratele evropských dotací, na které se opět skládá zbytek naší populace, řiťolezce z oblasti kultury, novináře mající velmi jasné zadání demoralizovat národ a nemít jinou nějak náročnou práci. Přidejme europoslance pobírající královské platy úměrné kolaboraci s WEF, WHO, Big Pharmou a spolutvůrce Green Dealu. Zapomenout nesmíme ani na neschopné, kterým je umožněno zahnízdit ve vysokých státních funkcích a na ženy, které kvóty vystřelí do funkcí, o nichž dosud ani snít nemohly. A nakonec tu máme hysterické a nesnášenlivé odpůrce komunistů (řada z nich je ani nezažila), médii vyšponované nepřátele Ruska často vycházející z nenávisti k Sovětskému svazu, který už ale dávno neexistuje a byl pouze historickou etapou vývoje současné světové velmoci, což však uniká i těmto znalcům a odborníkům.

Jak vidno, spokojených v České republice je evidentně hodně, přičemž voliči ANO jaksi zapomněli na covidová opatření a tlak na očkování, které v současnosti vede k mnoha náhlým úmrtím. Upřímně řečeno, je nás dezolátů v podstatě menšina a nelze očekávat úspěch u akcí typu setkání traktoristů v Praze. Ano, podpořili jsme je s nadějí, že se vše překlopí v jistou anarchii a pořádný odpor proti vládě Petra Fialy. I přes pochybnosti o dobré organizaci jsme se přidali. Jediným výsledkem je ignorace Rohlíku, Dáme jídlo a Slevomatu, přestože dosud jsme nebyli zákazníky těchto aspenských firem. Očekávat změnu v orientaci vedení této země je tedy ukázkou naivity. Dav je roztříštěn, velká část spokojena a žijící v jisté nevědomosti, zbytek jsou rebelové bohužel bez pořádných koulí. A pár těch, kteří se snaží s tím vším něco udělat, jen riskují vlastní živobytí a svobodu, byť velmi pofidérní. Ne, není to dobré.   Jindřich Kulhavý 21. února 2024 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (187 hlasů)

Dle mého soudu dost přesné hodnocení. No samozřejmě je třeba být připraven a samozřejmě podpořit akce které by mohly pětidemolici tlačit k odchodu. Ale je stejně důležité paralelně s tím shromažďovat zdroje, myslet na jistou míru soběstačnosti a zabezpečovat vlastní rodinu, budovat přátelské vztahy v rámci přátel a sousedů v místě bydliště, abychom se měli navzájem možnost o sebe opřít až bude hůř. Tedy za mě doporučuji "strategii Berrnard" , ale i "strategii Vidlák" (myšleno v dobrém, dělám to tak také již nejméně 10 let) MMK

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

a Ivan Syrskyj syn velitele ukrajinských ozbrojených sil Oleksandra Syrského, který je od února 2024 velitelem ukrajinských ozbrojených sil přišel s kozáky na ruský konzulát v Austrálii poblahopřát k velkému vítězství ruských sil v Doněcku – k dobytí Avdijivky, kde provolával „Sláva Rusku!“ Dokonce ve zdroji viz níže se uvádí že Ivan Syrskyj oznámil své plány na získání ruského občanství!

viz zdroj zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Slava-Rusku-Ponizeni-ukrajinskeho-veleni-Syn-generala-natocen-na-VIDEO-751037

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

veškeré své dělostřelectvo. To vypadá hrozivě, ale jde o DVĚ děla s minimen munice. I takhle se dneska v EU " informuje"

Průměrný počet slepic: 4.6 (75 hlasů)
Trvalý odkaz

19. 2. odpoledne jsem byl na Malostr. nám. podpořit Vidláka a zemědělce, kterých jsem tam ale moc nenašel. Byly tam různé skupiny lidí. Většina bouřlivě křičela, pískala a tleskala. Pak tam byli i provokatéři a jiní špiclové co si dělali poznámky do notýsku. A někteří tam byli jenom proto, že tam byli, nebo se báli projevit svůj názor. Popovídal jsem si s několika lidmi, ale skoro každý měl trochu jiný názor na to co dál. Všichni ale potvrdili, že současný stav je tak "na dvě věci". Když přišel Daniel po svém proslovu pod strom, tak jak slíbil, tak jsem mu jen popřál pevné nervy (bylo na něm vidět že už toho má plné kecky). Na řeči nabyl čas, protože se hned stal obětí svých fanynek, které nutně musely mít fotku s Vidlákem.
 

Jak hodnotit tuto demonstraci. Vyjádřil bych to jedním slovem "NĚŽNÁ". Ti co očekávali že traktory zablokují Prahu, že padne vláda a že PePa 107 vypíše mimořádné volby, tak jsou určitě zklamaní. Velké změny v systému se nedají dělat "z jedné vody na čisto". Bylo to 1. kolo. Když už Daniel vzpomněl Advijivku, tak vojáci tomu říkají "průzkum bojem". Zjistit co má nepřítel za zbraně, které na mne použije a rozkrýt jeho pozice. Podle mne toto kolo bylo velice úspěšné. Nepřítel odkryl svou tvář v plné nahotě, ale také ukázal své slabé stránky. A hlavně STRACH. Oni se nás bojí! Jinak by nereagovali tak, jak reagovali! Průběh této NEPOLITICKÉ DEMONSTRACE je zaskočil (byť si zajistili provokatéry a stávkokaze), protože čekali něco jiného.
 

Kdo nečetl Vydlákův Týden na PL, tak ho vřele doporučuji.

VIDLÁKŮV TÝDEN  21.02.2024 13:58 | Rozhovor
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Kdo-opravdu-prijel-na-traktorech-Fiala-a-jini-se-budou-divit-Ze-zakulisi-akce-751082
 

Cituji jeden odstavec:
"Chybami se člověk učí. Myslím, že pokud příště k Jandejskovi zase přijde nějaký Miloš Malý a bude mít hemzy, že se všechno má udělat jinak, tak bude promtně vynesen v zubech. Stejně tak se ukazuje, že příště buď bude blokáda, ať si policie a městské orgány říkají, co chtějí, nebo nemá cenu to dělat."  

Plný souhlas a i pro ostatní je to určitě pobídka k lepší náladě.

Jeden nápad k diskuzi.
Co takhle zřídit TRANSPARENTNÍ ÚČET NA UHRAZENÍ POKUT? A to jak těch současných, tak hlavně těch budoucích.
 

Sbírám informace, analyzuji je a snažím se najít nějaká řešení. O tom ale až příště. Pro dnešek stačilo. Dobrou noc.

Jarda z Brna

Průměrný počet slepic: 4.9 (122 hlasů)

Zdravím příteli Jardo z Brna. Zajímavý článek VIDLÁKŮV TÝDEN jsi nám přinesl z PL viz zde  

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Kdo-opravdu-prijel-na-traktorech-Fiala-a-jini-se-budou-divit-Ze-zakulisi-akce-751082

Rád čtu i názory diskutujících protože diskuze je hlas lidu. Přidávám některé komentáře s diskuze s nejlepším hodnocením viz níže:

Stávka či protest,, Aňas , 21.02.2024 15:08:51
má-li mít nějaký účinek, musí bolet. Domlouvat se s policií kam mohu či nesmím s traktorem dojet a kde ho smím zaparkovat, k ničemu nevede. Vezměme si příklady jinde v EU: v Polsku, Německu, Francii, Nizozemí.

Vidlákovo vynikající shrnutí zemědělských protestů, smrtholka , 21.02.2024 14:46:20
Venkov a jeho obyvatelé, včetně zemědělců, je v očích maloměšťáků a všelijakého kavárnického velkopanstva vnímaný jako "lůza, odpad, dezoláti" atp., zatímco lesklá Fialež a úpadek ČR jsou velkopanstvem zbožňovány. Každý si může sám vybrat: Zemědělci a vidláci produkují skutečné hodnoty. Co, kromě žvástů produkují vládní SPOLUpachatelé a další partajníci?

Přesně popsáno. S traktory přijeli stateční lidé, zahnání vládou sloužící Bruselu, USA a Ukrajině do kouta., fuki , 21.02.2024 15:02:50
Plivání prestitutek a kolaborantských politiků na tom nic nezmění. Stříhám metr do voleb.

Uf,,,,,,!, kámoš , 21.02.2024 14:55:37
Pan Sterzik má velmi dobré postřehy. I když se demonstrace tak úplně nepovedla, nelze ji zatracovat. Je třeba, aby pochopili i ostatní zemědělci /velcí i malí/, že nejde jen o dotace, ale o ekonomiku celé ČR, tedy i jejich !!!

Myslím, že vláda zatím dosáhla svého., Antonín Nestraník , 21.02.2024 15:08:27
Podařilo se jí medíálně protest zdiskreditovat, sic obětovali pověst Vondry.

Jestli má Vidlák hodnotu 90 ze sta, novasova , 21.02.2024 15:00:37
tak Vondra, Výborný, Doležal se v současném hodnocení užitečnosti pro náš stát pohybují někde okolo 5ti bodů. To znamená, že kdyby nebyli, stát by to ani nezaregistroval, lépe řečeno by na tom byl lépe. A např. Černochová se nachází hluboko v záporných hodnotách za tu strašidelnou škodu ve stovkách miliard, kterou Česku svou blbostí způsobila.

Vidlák, jona , 21.02.2024 16:15:05
milují jeho logické argumenty. Malí zemědělci národ neživí a nikdy živit nebudou. Vláda šlape po středních a agrobaronech. Agrobaroni se s tím vyrovnají a střední budou časem krachovat. Chce to příště šlápnout na plyn, protože pětikolka se směje a přiťukne si v příštích volbách šampaňským.

"příště buď bude blokáda, ať si policie a městské orgány říkají co chtějí", Jaroslav z Bystřice , 21.02.2024 15:20:18
Samozřejmě je třeba přitvrdit, protože "chytrému napověz, hloupého TRKNI". A v pětihnusu NIKDO chytrý NENÍ.

Potýkáme se s nejednotou. , AjkaBajka , 21.02.2024 17:35:17
Jedná část zemědělců protestuje, druhá se proti tě první vymezuje. Stávkokazi se činí. Tvrdí, že je to pouze problém zemědělců a že ta stávka není politická. A jaká tedy je? Týká se to všech občanů, i těch učitelů, i důchodců. Všichni nakupujeme a všichni neseme následky vládnutí pětizla. Takže každá demonstrace a stávka je politická týkající se nás všech. S námi všemi vláda jedná jak jedná a defacto si s námi všemi vytírá zadek. Takže my všichni jsme si rovni. Tak samozřejmě i v tom protivládním odporu. Není to věc jen zemědělců. To se mýlí. Týká se to nás všech. Musí být odejiti. Toto už není legrace, ale zcela vážná věc.

V Česku se vše dělá polovičatě a to je horší než kdyby se nedělalo nic., Miloš Černík 1 , 21.02.2024 16:35:10
Když demonstraci tak takovou ze které jde strach, ne plnou ústupků a ohledů aby nás někdo něčím nelichotivým nenazval, což se stejně stane, kdy naopak obvykle neprůjezdná Praha byla mnohem průjezdnější , selektovat demonstrující kteří tam smí být a kteří ne, aby nás provládní šašci nenazvali proruskými onucemi, což udělají stejně. Dobře byl použit příměr s Babišem , který dělá vše aby dokázal svoji rusofobii a stejně o něm píší jako Putinově pucflekovi . Demonstrace musí být bezohledná a čím víc demonstrujících jedno jakých, tím lépe. Je jasné když tohle viděl Fiala a jeho sebranka tak se museli bavit tím jak neschopnému národů díky bohu velí.

Tentokrát byla selská vozová hradba bez cepů a sudlic, asi to bylo málo., Achtung , 21.02.2024 16:27:56

Hona, Jan Fišer , 21.02.2024 18:08:33
Vidláku máš to za 1. Děkujeme těm protestujícím zemědělcům. Jakýkoli odpor proti této vládě je dobrý, je třeba se jí zbavit co nejrychleji, protože jinak se jí podaří tuto zemi úplně zničit. Politicky, ekonomicky, společensky i morálně.

Vidláka ráda čtu,, Životní zkouška , 21.02.2024 16:41:23
jednak pobaví, jednak umí argumentovat. Pokud ale příště bude cokoliv spoluorganizovat, tak by se měl zamyslet nad tím, že takhle sametově je to bezcenné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

ve Španělsku je úplný opak. V Madridu probíhá největší protest farmářů, v ulicích města jsou stovky traktorů a policie tvrdě rozhání protest farmářů pomocí obušků viz video. https://t.me/neCT24/50880 

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Jo, to je dobrý nápad, na to bych také přispěl, když už nemám velký traktor ale jen Vari :-) MMK

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Dobrý článek na PL. Zase se našel pětikolkový služebníček, "Malý" čecháček, který šel na ruku vládě. Zajímalo by mě, když všude ve zprávách ukazovali hadrový transparent "ne Rajchla", tak jestli třeba "ano Okamuru"..., jestli není pro někoho Rajchl jen větší hrozba. Podle mě, čím víc by stáhl na sebe pětikolkou zklamaných voličů, kteří nebudou chtít volit ani ANO ani KSČM (STAČILO), tím přece jen dobře....

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajina 10 let po Majdanu rozsudek

od Pepe Razzi » 20 úno 2024, 18:57 – Aktuální konflikty - Ukrajina

 

V tichosti ignorovaný soudní verdikt potvrzuje masakr na Majdanu na Ukrajině pod falešnou vlajkou

Téměř milion slov dlouhý verdikt z ukrajinského masakru na Majdanu nedávno potvrdil, že mnoho aktivistů na Majdanu nebylo zastřeleno příslušníky ukrajinské speciální policie Berkut nebo jinými příslušníky donucovacích orgánů, ale odstřelovači v krajně pravicově kontrolovaném hotelu Ukraina a další. Místa ovládaná Majdanem před deseti lety. Verdikt vynesený 18. října 2023 konkrétně uvádí, že tento hotel ovládali aktivisté z Majdanu a že v hotelu byla ozbrojená skupina na Majdanu napojená na krajní pravici, která z něj střílela. Potvrzuje také, že na masakru nebyl žádný ruský podíl a že tehdejší prezident Viktor Janukovyč ani jeho ministři nevydali žádné příkazy k masakru. Verdikt uzavírá, že Euromajdan nebyl v době tohoto masakru pokojným protestem, ale „povstáním“, které zahrnovalo zabití Berkuta a dalšího policejního personálu.

Verdikt ukrajinského okresního soudu Sviatoshyn v Kyjevě spolu se závěry vyšetřování ukrajinské generální prokuratury (GPU) představují de facto oficiální přiznání – neméně ze strany ukrajinského soudního systému, které nelze nazvat nezávislým. — že 20. února 2014 bylo nejméně 10 ze 48 zabitých aktivistů na Majdanu a 115 ze 172 zraněných zabito nikoli Berkutem nebo jinými příslušníky donucovacích orgánů střílejícími z oblastí kontrolovaných vládou, ale odstřelovači z Majdanu působícími na Majdanu kontrolovaném umístění. Vládní vyšetřování připustilo, že jeden mrtvý

demonstrant a 77 zraněných aktivistů na Majdanu nebyli zastřeleni ze sektorů kontrolovaných Berkutem, a proto nikoho za tyto zločiny neobvinili. Samozřejmě je logické, že pokud tyto aktivisty nezastřelil vládní personál, museli je zastřelit odstřelovači z Majdanu.

zdroj I. Katchanovsky, 20.2.2024
https://canadiandimension.com/articles/ ... raine-2024

CZ překladačem
https://canadiandimension-com.translate ... tD9YSNMvgU

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Ale vrtá mi hlavou jak je možné použít dělostřelecké granáty všech možných výrobců, provedení, ráží  do našich houfnic (třeba) na Ukrajině...  Ten náš super generál bude asi trouba.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

V historii urputných bojů se nějak zapomnělo, kdo ostřeloval Záporožskou jaderku, když ji pro sichr obsadili Rusové a kdo nechal vybouchnout přehradu Kachovku. Ač z toho tenkrát dostala Černochová po letech krámy, celé to mělo jeden scénář á la plynovody.

Ale s tím sháněním munice rozesmál PePa, jakože ji  mírotvorně vypátral. Tento kašparprezident je zbytečný jako na trakaři klakson.

A co ještě pobavilo, když si blembák předvolal na koberec ruskýho ambasadora, kde s ním však mluvil jakejsi lidoveckej náměstek třináctej do tuctu a celé to oznámil tiskový mluvčí rezortu. Pointa? Tři naprosto zbyteční tajtrlíci, na jejichž výkrm bylo nutné okrást důchodce, školníky, zemědělce a invalidy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

     Hezky to tam rozebírá. S některými jeho názory souhlasím, tedy s většinou, ale něco mi drhne. Ale to je normální, každý jsme jiný. Co mě ale nejvíce zaujalo už při protestech, byl fakt, že se sebralo 200 traktoristů z magistrály, prohlásili, že jim byla demonstrace ukradena a odjeli. Toto mi vrtalo hlavou, proč to udělali. Ale až po přečtení Danielova článku na PL v tom mám jasno. Jakýsi Miloš Malý "odvelel" 200 traktorů. A po té, co k tomu došlo, vylezlo na povrch, že soudruh Miloš Malý není nic jiného, než nastrčená krysa od ODS. A co měl za úkol, je tedy nad slunce jasné. Poškodit protest, aby libtardi mohli vyřvávat, jak jsou zemědělci nejednotní a jak nemají oporu v národu. Takže já to mám tak, že zemědělci mají podporu většiny NORMÁLNÍCH lidí z celého národu, KROMĚ Pražáků. Ostatně jak se k tomu postavili Pražáci s vymytejma mozkama bylo více než zřejmé.

     Danielův rozhovor : https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Kdo-opravdu-prijel-na-traktorech-Fiala-a-jini-se-budou-divit-Ze-zakulisi-akce-751082

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

jinak si budou furt myslet že jídlo se v obchodech objevuje samo od sebe přes noc, elektrika se dělá v zásuvce a člověk auto nepotřebuje, protože je přeci metro

čest vyjímkám, ale o pražácích si myslím své

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

a spousty generálních ředitelství firem u kterých je zisk realizován ne v Práglu, ale v Horní Dolní. Třeba ČEZ, že jo. Vždycky se rozděluje od zdroje... Je třeba změnit zákon o rozpočtovém určení daní, zrušit podporu neziskovkám, zavést skutečné zdanění. A bude.

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

     Vykydnout tři - čtyři kupy hnoje před velkosklady obchodních řetězců, postavit před ty kupy traktory, aby ty kupy hnoje nemohly být uklizeny a odstraněny. A za dva tři dny Pražáci nebudou mít co žrát. Zablokovat hlavní příjezdové komunikace do Prahy, aby benzínky nebyly doplňovány pohonnými hmotami, Pražáci do dvou tří dnů dojezdí, možná do tejdne a pak snad možná asi se jim rozsvítí. A pak snad by začali zemědělce podporovat. SNAD. Ale pozor, Pražák to je psychiatrická diagnóza. U toho jeden nikdy neví, co mu jebne ve vymydlený kouli. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

Chandrasekhar:

Opravdu by stačilo málo, kdyby se opravdoví Pražáci vzbouřili a vypráskali ty svině, které do Prahy nalezly nalákány přístupem k plnějším korytům - převážně z Moravy nebo ještě z větší dálky. Pak by byl klid a pohoda. A úřady, kde se plní koryta, přesunout jinam, několik tipů: Brno, Kolín, Heřmanův Městec atd. Ať si tam místňáci, kteří tam ještě zbyli po odchodu dobytka do Prahy, taky něco užijí.

Jsem Pražák nejméně v 5. generaci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

:-) Souhlas. Pražáci, kterým velí převážně Brňáci (Moraváci). 

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Ale oni (nejen Brňáci, ale nenažrané náplavy obecně) se zamíchali mezi Pražáky (neplést si s pražany, to byla jakási podivná verze husitů) a mají tu drzost se za Pražáky vydávat. A díky někdejší kádrové politice soudruhů a současné přitažlivosti koryt je jich fakt moc. 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vidláka čtu dlouho a  do  komentářů moc  nepíšu.....Ale nadzvedávají mě Vaše připomínky k Pražákům (jsem  jedním z  nich)...Máte komplex vesničana ? Všiml  jste si , co za  hvězdy nám  tady vládne ? Většinově  Brno a Morava , ale to pro me  neznamená , že celá Morava  jsou  vypatlanci  co jen  jezdí radit  do Prahy.....na rozdíl  od Vás....Souhlasu netřeba .

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

In reply to by wendys4711

Trvalý odkaz

     Proč mě napadá něco o trefený huse? Hele mám v Praze spoustu známejch. Ať už rodilí  nebo náplavy. O rodilejch je zbytečný psát. Jen k těm náplavám. Řeknu to stručně - přišli tam jako normální, používající selskej rozum. Po pár letech se z nich stali nepřestávající masírkou dokonalí libtardi. Takže pro mě rodilej nebo přistěhovalej Pražák je úplně jedno. A klidně se nad mým názorem rozčilujte, pohoršujte, odsuzujte mě, mě je to jedno. Já svůj názor na Pražáky rozhodně měnit nehodlám. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (26 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

Když se začnou hádat pražáci s nepražáky, moravané s čechy, zemědělci s těmi z fabrik, tak to dopadne jako ve slavném filmu Život Briana, kdy šla jedna skupina unést ženu Piláta, ale narazila u toho na jinou skupinu, která hodlala provést to samé, ale neměli se rádi, tak se navzájem vyvraždili. Cíle nedosáhl nikdo, jelikož ti, co měli táhnout za stejný provaz, se poprali. A ti nahoře se mohli pouze smát, jak se tam dole mezi sebou mydlej.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

     V pondělí měli Pražáci jedinečnou příležitost ukázat, že táhnou s vidlákama, senochrupama, jezeďákama, vesnickejma křupanama za jeden provaz. A co předvedli? Totální a absolutní pohrdání a nezájem. Pražáka nikdy nebudu mít rád. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

Od pondělního odpoledne probíhá v médiích něco jako zemědělská Anticharta spojená se Slovem do vlastních řad (pamětníci vědí, o co šlo). A samotný protest taky připomínal spíše operetu. Jako Pražák jsem se těšil na to, že za mě předvedou to, k čemu nemám předpoklady ani vybavení (traktor, hovnocuc, hnůj, kejdu a podobné materiální vybavení) a že si půjdu aspoň solidárně zařvat na náměstí a ono zatím tohle ...

Schválně, co dneska předvedou ti správně politicky angažovaní agrosvazáci, jestlipak to řádně natřou společnému nepříteli z řad dezolátů a dezinformátorů?

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Ale dej už pokoj s těma Pražákama, já jsem taky Pražák, moji kámoši jsou taky Pražáci i moje rodina jsou Pražáci, ale rozhodně žádný libtardy ani pětidemolici nepodporujeme. Ta dělicí čára nevede mezi jmény vesnic ve kterých bydlíme ale v názorech lidí! Připomínat, že v Praze bydlí min. 2/3 lidí z jiných vesnic z celé republiky je asi zbytečné a jsou to právě ti, kterí sem přišli za dobrým bydlem v korporátu nebo státních úřadech no a samozřejmě v neziskovkách. V tom to je. MMK

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

     Ještě před patnácti lety jsem byl v Praze pečenej vařenej, kvůlivá práci a po Evropský jsem jezdil stokrát za rok. Dva pruhy nahoru na Ruzyň, dva pruhy dolu ke kulaťáku v Dejvicích. Už tenkrát v dopravní špičce ráno a odpoledne ty celkem čtyři pruhy byly málo a nestačili kapacitě dopravy. Po velmi dlouhý době jsem byl v Praze, musel jsem jet po Evropský a zůstal jsem v naprostém šoku. Jeden pruh jak nahoru tak i dolu vyhrazený pro CYKLISTY, IZS a taxíky! Takže už před patnácti lety kapacitně nestíhačka a dneska? Totální katastrofa! Zácpy všude, nasraní řidiči. Jeden pruh praskal ve švech a druhej pruh volnej. A když někomu praskly nervy a rozhodl se jet v tom volném pruhu, tak ne něj čekali pomahači a chrániči a hned dostal pokutu. Přijde ti to normální? Myslíš, že to svědčí o tom, že vy PRAŽÁCI používáte selský rozum? A teď nemyslím jen tu Evropskou třídu. Ale myslím tím při všem. A třeba i při volbách. Když jsem jel po tý Evropský, byl jsem neskutečně nasranej. Ale pak jsem si říkal, dobře vám Pražákům tak. co jste si tam zvolili  do vedení města, to tam máte. A nevymlouvejte se na to, že to hlavně mladí a náplavy. Kdyby jste chtěli něco změnit, tak byste chodili k volbám, nevolili tuhle svoloč, ale třeba Macinku a jeho motoristy.  NAZDAR. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

Tak teď nechápu relevanci tvé odpovědi. 2/3 lidí žijících v Praze a možná nechodící k volbám nejsou Pražáci ale jen obyvatelé z různých obcí celé republiky, kteří se do Prahy přestěhovali kvůli dobremu bydlu... viz původní příspěvek. Nemá smysl dělit názory lidí dle místa bydlení. Já mám také spoustu připomínek k tomu jak volí a řídí své zastupitelstvo v malé vesnici kde mám druhý dům, ale nemám tam trvalé bydliště, tak to holt nemohu ovlivnit ve volbách. Taky hned nekřičím že "Vesničani" (abych neuváděl konkrétní obec) jsou blbci... , ale jsou tam někteří místní, kteří ty libtardy také podporují a pravidelně volí! MMK

P.S. škoda, že neuvádíš své bydliště, hned bych si zařadil všechny obyvatele tvé obce mezi ty "o kterých zaručeně vím, že jsou nesnášenliví hlupáci" protože jsem jdnoho takového potkal v anonymní diskusi kdesi na netu :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

    ale to, že něco nechápeš, není můj problém, ale tvůj. 

Průměrný počet slepic: 3 (17 hlasů)

Jestli ono to nebude mít nějakou souvislost s tím, že bývalý primátor a současný radní pro dopravu (pro neinformované - jedná se o tutéž osobu) je Pirát pocházející z východní Moravy? 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ale nositelé arogance, sprostosti a přehlížení zbytku lidí v Česku, protože jsou něco víc, že jo. Tedy: ne každý Pražan je Pražák. Alespoň takhle tomu rozumím já.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Dobrý přípodotek. Leč chřipka se snáze chytne v přeplněné čekárně, než samotinkěmu na rybách.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

No tak určitě.... proč tedy potkávám tolik "pražáků" hlavně v Plzni a Brně, méně pak v menších městech, ale i tam jsou :-)

pražan a pražák je pro mě to samé stejně jako brňan a brňák :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Dovedeno do absurdity, pražák je i týpek žijící v Horní Dolní :-), že je pražáků nejvíc v Práglu je věc jiná...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Nechápu ale proč pro pojmenování morálně a charaktrově vadných osob se má používat jméno města ve kterém já žiji? (a ano, jsem patriot nejen jako Čech, ale i jako Pražák i jako Jihočech odkud pochází předci naší rodiny) Každý jsme originál, co člověk, to názor, jak už jsem ironicky psal, znám mraky vadných osob ze sPlzně i z Brněnských štaflů, prostě to není o jménu města, ale o každém jednom debilovi. Je to klasická, nyní tak oblíbená (i Prevítkem) kolektivní vina. Zajímavé, že i zde to některým z publika vadí vůči Rusku a nevadí třeba vůči Pražákům, přitom je to jeden a ten samý princip. MMK

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Přiznejme si, že to byl propadák. Ale co, svět jde dál.

Ale pokud vy zemědělci chcete přežít, je třeba zakládat družstva. Družstva družstev. Prostě malý a střední se sjednotit pod jedním zastřešujícím subjektem a přes něj nakupovat hnojiva, osivo, krmivo, ale i společně prodávat. Prostě že ty si tam dáš objednávku na 30 t hnojiva, ZD Horní dolní na 200 t, Franta odvedle na 25 t. Pak to dostanete za jiný ceny než nyní. Stejně tak s prodejem. Dohodnout všichni stejné ceny. Další věc je přeprodej mezi sebou. Výhody pro členy družstva. Frantovi neprodám krmení za 50 kč kilo, jak mu to prodává velkoobchod, ale nechám mu to 25 kč za který to velkoobchodu prodávám, případně mu to dám za 30kč. Vyděláme na tom oba.

A pokud by jste to chtěli dotáhnout do konce, tak založit s potravinářskýma firmama vlastní sít obchodů, kde budou marže nastavený na 30 procent. A hitlermarkety se můžou jít vycpat. Divím se, že Babiš tohle nemá pokrytý. Nejziskovější článek řetězce a on toho nevyužije.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Zemědělci by si měli vytvořit síť odběratelů. Obejít řetězce. Já jsem pro, pokud by přišli s rozumnými nabídkami, jsem jako spotřebitel ochoten akceptovat i vyšší cenu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

máte pravdu ve všem, ale obávám se, že takto už žádný mladý zemědělec přemýšlet neumí. Za těch 34 let po hadráku nastoupila nová generace, která nemá to pravé selské myšlení a dotace povyšuje nad spolčování a spolupráci. A hlavně, aby soused nedostal o korunu dotací více, nežli já. Dokud se toto myšlení nezmění, není naděje, že uspějeme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Traktory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

upalovali směrem na Hodonín a někteří měli na čele plakát 7 požadavků, jaké to jsem nestihl přečíst. Tak nejedou jen na hranice s Polskem. To jsem zvědav, co se vyvrbí.

EDIT: mrkl jsem na kameru v autě a bylo jich 6, oranžově blikaly a plakát na přídi bohužel nejde přečíst.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

S EU na věćné časy a nikdy jinak

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

moc dobře o čem mluví, když říká, že mu vyhovuje více Biden, nežli Trump. Stařík je loutkou státní elity, která dodnes nepochopila, že nad Ruskem se zvítězit nedá. Rusové války nezačínají, Rusové je končí. Trump je globalista, také žádná sláva. Globalisté se snaží zavést ve světě NWO. A Rusko tomu ze všech sil brání. K této západní sebrance jsme se bohužel připojili i my, takže si nebudeme moci stěžovat, až skončíme v tavícím kotli západu. Tedy pokud se včas neprobereme a nezačneme pracovat na nápravě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

je bohatství Sibiře a vlhký sen jeho privatizace natisknutými dolary.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)