Až bude ta revoluce...

Autor

Dnešní vidlácká myšlenkou mě tak pálí, že jsem dovolil odsunout berrnardův text o jeden den. Berrnarde omlouvám se, na řadě budete až zítra. Ale ještě než se pustím do dnešního textu, dovolte mi pár drobných koronavirových poznámek. Pokud sledujete Masterovy grafy, mohli jste už v minulém týdnu vidět, že koroňáček ztrácí drajv. Master má graf předpovědi vývoje. Není to nic sofistikovaného. Prostě porovná data z předminulého týdne s těmi z minulého týdne a z toho udělá předpověď pro současný týden. Graf prostě promítá trend z předchozího týdne do toho současného.

Už minulý týden se předpověď prakticky přesně shodoval se skutečností, což znamená, že se zastavilo zrychlování nárůstu. Tento týden je skutečnost dokonce dost značně pod předpovědí a proto si troufám tvrdit, že celková čísla nakažených za tento týden budou jen o málo vyšší než  za minulý týden a příští týden už bude zřetelný úbytek nakažených.  

Jako by si celá epidemie dělala co chtěla. Jako by si lidé dali už předminulý týden říct a poněkud svoje kontakty omezili. Jako by už v postižených regionech nebylo koho nakazit. Vláda dělá svoje omezení pohybu a koroňáček reaguje ještě v předstihu. Tohle je už potřetí, co to takhle bylo. Říjnová vlna už přestala růst, než vláda zavřela hospody. Následoval pokles, ale tento pokles se zastavil ještě dřív než vláda začala předvánočně rozvolňovat. Pak byly vánoce a to bylo jediné období, které se chovalo epidemicky správně - lidi se potkávali a nakazili se. Jak přišli v lednu do práce, hned se to vrátilo na původní čísla. Pak to zvolna rostlo ačkoliv už nebylo kam přitvrdit. Pak to zase zvolna kleslo, ale prakticky se nerozvolňovalo. V únoru to zase začalo růst,  ale když se teď vláda odhodlala k činu, tak už to v podstatě nerostlo. Největší skok nahoru byl týden po jednání sněmovny, kdy se neschválil ten nouzový stav.  Pak nouzový stav pokračoval, ale nárůst se zvyšoval jen pomalu. Až do minulého týdne, kdy se nárůst prakticky zastavil a myslím, že příští týden si toho všimnou i novináři.  

Já z toho vyvozuju, že vládní opatření fungují tak nějak nepřímo. Pokud vláda něco vyhlásí, lidi nijak neupravují své chování. Už dávno jsou kontakty omezené a už dávno se všichni naučili chodit za kadeřnicemi domů a za kamarády do garáže. Vláda vyhlašuje, ale lidi na to kašlou. Ale pak se plní ty nemocnice, čísla nakažených dosáhnou na nový rekord, přibývá srdceryvných příběhů v televizi a to zabere. Lidi dostanou strach a svoje chování změní. Zpravidla dostanou strach tak o týden dřív než vláda. Průběh epidemie se kromě vánoc ani jednou nepotkal s vládními nařízeními. 

Vy z ministerstva zdravotnictví - nechcete to říct Blatníkovi? Že lidé se víc řídí vlastním instinktem než vládními doporučeními. Že strach vždycky zabere, ale jen jednorázově. V říjnu stačilo, že denní čísla nakažených překročila deset tisíc. V prosinci už to ale nestačilo. Musely přijít nové rekordy. A tyto nové rekordy už nestačily teď v únoru. Musely přijít ty plné nemocnice... Lidem strašně rychle otrne. Z tohoto hlediska mnohem lépe funguje krátký a intenzívní lockdown následovaný rozvolněním, který je za čas třeba zase utažen a znovu rychle rozvolněn. Ti asiati vědí co dělají... mají s tím zkušenosti. 

A teď už k dnešnímu textu: 

Včera jsem zjistil, že máme vedle sebe dosud neprohlédnutý tmavý kout a když jsem ho začal ohledávat, měl jsem pocit, že se v něm cosi zalesklo. Proto bych to chtěl dneska prokydat a nechtěl bych, aby mě někdo předběhl. Proto jsem se nakvartýroval před berrnarda. Mám takové tušení, že zítra už by bylo pozdě. 

Pojďme si dneska představit, že všichni Babišovi odpůrci mají pravdu. Já se tomu pořád zdráhám uvěřit, ale je fakt, že v posledních týdnech jsem už zcela ztratil jakoukoliv představu o tom, čeho chce Andrej dosáhnout. Musel jsem vytvářet stále složitější konstrukce, aby jeho počínání dávalo smysl. Pojďme to dneska udělat obráceně. Připusťme, že se s Andrejem nedá jednat. Že na všechny ječí a nadává, že nepředvádí žádné velení, jen chaos. Že ani jeho nejbližší a věrní spolupracovníci už nevědí o co vlastně jde a tak jen se svým šéfem čekají na hořký konec. 

Připusťme, že mají pravdu opoziční hejtmani, kteří tweetují, že jednání s Babišem se nedá. Připusťme, že Středula musel skutečně na vzduch. Připusťme, že tam na vládě je hlavním hrdinou chaos, bordel, nejistota a nemožnost šéfa usměrnit. Připusťme, že kromě osobní kamarily už Babišovi nikdo nevěří, že už všichni  v koalici i opozici vědí, že tento člověk opravdu nemůže být dál premiérem.  

Ve skutečnosti to samozřejmě není tak žhavé, jak to líčí opozice a bakalomédia, ale pro dnešní úvahu budeme předpokládat, že Babiš je součástí problému a ne součástí řešení. 

Když si tuto myšlenku připustíte, nemáte pocit, že Zeman má už připravenou úřednickou vládu? Prymula je na Hradě a pro prezidenta dělá jakési rozbory o tom, že v této chvíli stačí jedna dávka vakcíny. Jako fakt? K tomu si ho Zeman najal? Nebo mu tam dává školení, jak správně vládnout, jak se mediálně vyjadřovat, vysvětluje mu, že nemusí být oblíbený, ale nesmí být směšný? 

Do toho se Zeman nechal slyšet, že by Blatného vyměnil za Běhounka z ČSSD a Petříček že by se pakoval a místo něj by zamini dostalo ANO. Zeman může být mstivý stařec sužovaný spoustou chorob, ale pořád mu to ještě myslí. Starý Ještěr z Hradu nikdy nemluvil do větru. Pokud něco řekl, mělo to své důvody. Zpravidla tím dost naznačoval pro ty, co chtěli chápat. 

Stejně tam nám Ještěr oznámil, že se s Putinem domluvil na Sputniku... jen tak mimochodem.  

Nerýsuje se nám tu už nějakou dobu tichá dohoda ve které Babiš nemá své místo? Nebo tam možná místo měl, ale CIA má svého agenta u nás příliš v drápech a Andrejko se cuká? Nepřipravuje Zeman dohodu, která by vlastně mohla vyhovovat i našim bukanýrům , ba dokonce i Okamurovi? Opozice pomůže shodit premiéra a nebude se muset chopit moci v té nejblbější chvíli. Chopí se toho Zemanem jmenovaná úřednická vláda, která bude mít jediný úkol - zkrotit pandemii. Prymula jako premiér, Běhounek jako ministr zdravotnictví, Schillerová na financích, Středula místo Havlíčka... atd, atd. Zeman bude mít ještě jednu hvězdnou chvilku, opozice bude mít hlavu premiéra na tácku, ale nebude mít odpovědnost. Do voleb stejně není daleko a otřesený oligarcha miliardář, to by se hodilo do krámu vlastně všem. 

Svým způsobem by to prošlo i u veřejnosti, protože chřipečkářů neustále ubývá a rázné vojenské velení velekněze svědků covidových, to by znamenalo přestat přešlapovat ve sračkách a vykročit vpřed.  Prymula navíc rozhodně není proti ruské vakcíně, zřejmě po vojensku nebude mít problém s Ivermektinem, vlastně  by naše vláda mohla dělat něco podobného co už dělají všechny vlády okolo - kašlou na EU a shánějí si vakcíny sami. Najednou by to nebylo přešlapování, ale rázná akce. Nová vláda by mohla ukázat, že to jde... Navíc by se nemusela ohlížet na sněmovnu ani na soudy, protože za pár měsíců stejně skončí. 

Pokud mám pravdu, odehraje se to v brzké době. Dokud jsou nemocnice plné, dokud kolabuje péče, dokud jsou nemocnice přetížené. Pokud čísla klesnou, už to nebude ono - naléhavost pomine a s ní i odvaha opozice něco podobného uskutečnit. Já bych si jako poslední kapku dovedl představit to povinné testování ve firmách - ukáží se tak hrozivá čísla, že už to nepůjde ignorovat. 

Navíc pořádná dodávka Sputniku - pokud Putin řekne, pojede Sputnik sem. Deset milionů dávek je několikadenní výroba a Putin si může dovolit nechat umřít pár ruských důchodců, když za to dostane.... třeba Dukovany. Rosatom vyhraje tendr na Dukovany = Rusko dodá vakcínu pro všechny. A ti co nebudou chtít Sputnik, ať si dají Fajzr... Trochu ho dostaneme od Uršulky - pro hujery. 

Opět - muselo by se to odehrát rychle, protože teď mají všichni všude plné ruce práce s covidem a ani americké oko není příliš bdělé, co jeho středoevropský vazal dělá. Navíc úřednická vláda, která po volbách skončí, ta by se nemusela bát podepsat i dostavbu Dukovan. Bylo by to takové starořímské řešení - dočasná diktatura v těžké situaci. 

A pak budou volby, v nich se ledacos stane, voliči si vzpomenou na spoustu hříchů, znovu se vytáhnou obrázky, jak se hodovalo na Karlově mostě, připomenou se všechny výroky jednotlivých politiků, má se upravit volební zákon, který do sněmovny pustí i trpaslíky. Vláda nebude právě stabilní a bude mít jiné starosti než se zabývat revizí dostavby dalšího bloku. Do toho přijde hospodářská krize a všichni budou rádi, že jsou rádi. 

Zároveň i bukanýři a jim podobní musejí vidět, že z EU toho už moc nezbylo. Že je v podstatě mrtvá, jen jí to ještě nedošlo. I ten největší ojrohujer vidí, že není nutné Brusel poslouchat, že je možné Leyenovou poslat do Brusele a nic se nestane. I Bartoš se tomu přizpůsobí. Možná neumí vládnout, ale  jednu schopnost má - pozná, kdo je lůzr. 

Abych to nějak shrnul... já nevím, jestli se to takhle stane. Ale dovedu si představit situaci, kdy je Babiš už úplně opuštěn a nikdo mu to neřekne dopředu.  Kdy je chaos jdoucí z vlády už vlastně záměrný, kdy už nám Andrejka zdobí jako obětního kozla, aby mohl být vyhnán do pouště. Kdy už si porcují neuloveného medvěda a opozice ráda přidá k honu na oligarchu... koneckonců by se hodilo mu hodit na krk nějaké to obviněníčko a podělit se o jeho majeteček.  

A v hlavní roli je ještě jednou naposledy Zeman. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (85 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

protože všichni se zbláznili.

Vydávaj nařízení, druhej den rušej, zeman že blatník už nemůže, on že jo, kdo že vláda, havlíček tam a zpět, blatný taky, hamáček prosazuje svoje zloděje proti babišovejm, babiš se ztrácí a pláče, pláčou všichni. Neumí se koupit nic, ani co nabízej. Schválit léky nic, protože se snad neví kdo. To samý pacoše do němec, všechno Šiml řehtá, ale nikdo neví, kdo/co to vlastně je

Opozice blábolí úplně stejně, co chtěla nechce a naopak, vystrčil je blázen.

Policajti hlídaj, aby lidi z průhonic nenakupovali v nákupáchu za dálnicí, nedej bože v na chodově. Dusítka se nosej a nenosej, doba karantény se mění podle počasí, peníze taky, hlavně kam na sváču.

O tom se nedá diskutovat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (63 hlasů)

že lidi dál chodí po městě bez náhubků. Obával jsem se, že se Hamáčka leknou a budou je nosit všude včetně procházek v parku, tak jako v loni v dubnu. Ale je to asi tak padesát na padesát. Lidi ještě úplně nezovečkovatěli. To je pozitivní zjištění.

Průměrný počet slepic: 3 (50 hlasů)

I místní skupinka bezďáků a alkáčů.
Dokonce i na cyklostezce mají lidi fusekli na bradě a když se míjejí, tak si ji natáhnou.

To není o ovečkování, Vlastimile, ale o pudu sebezáchovy.
NIKDO nemá sichr, že to nechytne. A dostat se teď do špitálu, o to nikdo příčetný nestojí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (29 hlasů)

Když procházíte městem nebo vesnicí a míjíte chodce, nemůžete od nich covida chytit ani teoreticky. Nechce se mi věřit, že byste to nevěděl.

Průměrný počet slepic: 3.2 (29 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

nechce se mi věřit, že jste tak omezený a nevíte nic o aerosolu při výdechu. U britské a jihoafrické varianty stačí, když projdete vydechnutým obláčkem od nakaženého (aerosol) a nadýchnete se bez respirátoru. A jste nakažen. Jestli nevěříte, vygůglujte si to.

Průměrný počet slepic: 3.6 (24 hlasů)

In reply to by George Gaucho (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gůgl vám najde jen to co sám chce. Stejně jako vyhledávač v Seznamu. Zatím je lepší Kachna (Duckduck...), ale ta je taky emerycká, tak s rezervou...
A nevím, proč se ještě říká "Bakalonoviny", když je nedávno odkoupil sám Velký Soroš. Zkuste v Novinkách najít křivé slovo proti Sorošovým Pirátům, uznám, že jste kabrňák (ale musíte se ponořit hodně hluboko do historie!).

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

In reply to by George Gaucho (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jste nakažen. Jestli nevěříte, vygůglujte si to.

A jste nakažen. Jestli nevěříte, vygůglujte si to.

A jste nakažen. Jestli nevěříte, vygůglujte si to.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

In reply to by George Gaucho (neověřeno)

Trvalý odkaz

Strašné:-(
Když si čtu takovéhle bláboly chce se mi opravdu brečet, ale nedá se nic dělat vždy bude cca 10% populace beznadějně hloupých....
Pro ty chytřejší:
Za prvé venku se vzduch pohybuje.
Za druhé sluneční svit a vyšší teplota přispívají k rychlému živení víru.
Aby jste obdrželi dostatečnou dávku víru musí na vás někdo prsknout při kýchání nebo mluvení v těsné blízkosti.Aby jste obdrželi menší dávku stačí když tyto čerstvé kapénky poletují v zavřené místnosti. Pokud jde o aerosol, je to podobné jako s cigaretovým dýmem.V uzavřené místnosti se může zvyšovat jeho koncentrace a tím i počet virionů. Každopádně aby do vás venku na ulici v parku v lese někdo dostal svůj dostatečně koncentrovaný cigaretový dým z jeho plic do vašich musel by opravdu zblízka dýchat přímo vám do xichtu!
Jednoduše: šance chytit Covid19 někde venku je asi tak velká jako že vás na ulici trefí do hlavy asteroid.
Proto nosit roušku venku je asi nejstupidnejsi rozkaz v tomhle bláznivém světě.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Ale vyhýbám se davu, naštěstí jsem na vesnici, tady to už měli všichni co nemají imunitu na tuhle potforu, na kterou zabírají antiparazitika.
V práci mám respirátor, je to hnus, ale zaměstnavatel nám ho poskytuje. V jídelně nám jídelní stoly rozdělili na chlívky, čekám na misku nebo korýtko.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Mňo, dneska je to zajímavá konspirační úvaha.

K tomu jedině, že Babiš není ve vzduchoprázdnu, má proti sobě média a opozici, kteří čekají na jeho (správněji řečeno vládní) zaškobrtnutí, která využijí proti němu.
Tlačí i Evrosojuz. Berte naši vakcínu, berte naše migráčky, ručte za Eurodluhy EU, berte podřadné potraviny, naše zbraně, nemějte a mějte rádi, koho chceme my, LGBT, Istanbulská "smlouva", výprodej všeho, co mělo nějakou hodnotu, dejte vydělat našim koncernům a to vše na úkor vašich zájmů, na které vám zvysoka kašleme. A když né, tak výhrůžky sankcemi.
Proto je vládní politika poněkud chaotická. Je výslednicí tlaků z různých stran a přeskupování sil. Aby tomu tak nebylo, musela by být ČR větším suverénem. Aspoň takovým, jako za RVHP. Třeba Novotný (vláda) nám sem rakety nepustil. Dnes, za Evrosojuzu, se dějí věci, které dříve byly nepředstavitelné. Třeba ručení za Eurodluhy(??!!), které jsme neudělali, likvidace školství a průmyslu zvenčí. Jako pohádka zní, že se tehdy kradlo, ale v malém, na místní úrovni. Vyvádění miliard a miliard Kčs, přímo ze státního rozpočtu, byla nepředstavitelné, stejně tak dovoz odpadu místo potravin nebo tak "banální" věc, že by stát sám nevyřešil proočkování obyvatelstva v případě nějaké pandemie. Vakcínu by vyrobil a vyzkoušel a nenechal si do toho nikým mluvit. KdZ by to nebylo možné, tak by ji zavčas koupil jinde.
Opozice by byla lepší? Na ni by doléhaly stejné tlaky. Až na to, že by jim nebránila, dělala by, co Bruselu na očích vidí. Stačí se podívat, jak se chová už dnes.

Co se Ruska týče, byli tam očkováni lékaři, policajti, učitelé, politici, úředníci, prodavači a další, u lidu obecného není, kupodivu, o očkování takový zájem. Takže nějaké miliony dávek vakcíny nejsou problém. Není to od Putina ( čili Ruska), taková oběť. Jde jen o to, že jsme čekatelé v pořadí.
Instrukce z USA a Evrosvazu o tom, kdo má dostavět JE, se dodávkou vakcíny z Ruska, nezmění. Pripo*ranost a strach o koryta politiků také ne. Ani tok peněz ze zahraničí, do politických neziskovek, usilujících o změnu vlády. (Mimochodem, Rusko prý letos vydělá na prodeji vakcíny, přímém i licenční výrobě, víc než za vývoz potravin. Který má už 4 roky větší, než vývoz zbraní. Zde je ten důvod, proč muselo být, tuším v listopadu, zastaveno testování vyvinuté české vakcíny...)

------------------------------

Ale k tomu námětu:
Je to už pár dní, co mi zazvonil telefon. Neznámé číslo. Prý mne vygeneroval počítač a jedná se o sociologický průzkum. Něco jako výzkum veřejného mínění. Obvykle se toho neúčastním, ale teď převážila zvědavost. Chtěl jsem vědět, kdo jsou a kdo jim zadal zakázku.
Nejednalo se o nějakou mládežnickou aktivistickou organizaci, což jsem si ze začátku myslel. Třeba placenou vládou nebo politickou stranou nebo neziskovkou. Soukromá firma (z Práglu, jak jinak) a zakázku jim zadala společnost "XY" (fiktivní název). Což mi mohli oficiálně říct.
Chtěli vědět věkovou kategorii, vzdělání, kraj, kategorii velikosti města. Směrovací číslo jsem odmítl.
Otázky byly docela zajímavé. Nepamatuju si už všechno, ale bylo to zhruba nějak takhle:
Jak se momentálně cítíte, jak jste spokojen se životem?
Jak jste spokojen s vládou?
(Většinou se odpovídalo ve škále od jedné do deseti, jinde bylo slovně popsaných 5 možností nebo to bylo adresně z několika možností)
Jak jste spokojen s činností Babiše ve vládě?
Jak jste spokojen s koaličními partnery ve vládě?
Kdo může za neuspokojivý stav v ČR?
Koho volíte, levici nebo pravici?
Kterému uskupení opozice (jmenovány koalice) nejvíc věříte?
Kterou stranu nebo politické uskupení, by jste volil (konkrétně jmenovány)?
(Zde 5 členná škála určitě ano, možná ano nevím, možná ne, určitě ne.)
Rozhodujete se při volbě podle volební kampaně?
Které osobnosti z opozice věříte a které ne?
(Zde zaujalo, že k vládní koale obdobná otázka nebyla (!) nebo jsem ji nějak nepostřehl)
Jaká je vaše majetková situace?
Souhlasíte s mimořádnou dávkou, vyplacenou důchodcům?
Jaký typ osoby (popsán) byste chtěl mít za premiéra?
To samé i lídra politické strany a občanského hnutí.
Mám dojem, že tam bylo něco jako "jak na vás působí ten a ten šéf politické strany?" Jmenovitě, jeden po druhém.
Máte z coronaviru strach?
Myslíte, že covidová krize bude celý rok?
Že ti bude covid s námi už pořád?
Souhlasíte s omezeními kvůli koronaviru?
Může za současnou situaci s coronavirem, "Babišova" (!) vláda?
(Zde zaujalo, že reciproční otázka, ohledně házení klacků pod nohy vládě, k opozici, nebyla)
Vedla by si opozice líp?
Souhlasíte s lockdownem?
Plánujete se nechat očkovat?
Nechal byste se očkovat Sputnikem?
Myslíte, že Sputnik získá v EU certifikaci?
Odkud čerpáte informace, TV (konkrétně zmíněny ČT1,2, Nová Prima) rozhlas, sociální netove sítě, www stránky a které to jsou?
Souhlasíte s většinovým volebním systémem?
Souhlasíte s korespondenčním hlasováním?
Souhlasíte se sňatky občanů stejných pohlaví?
Že budou vychovávat děti?
Jste příznivcem multikulturní společnosti?
Na co by se měla zaměřit vláda po koronaviru, sociální oblast, práva menšin, ekonomika...?

Hodně jsem toho už zapomněl. Paní jsem trošku proklepnul, když jsem odpovědi rozváděl. Nebyla to aktivistka, jen obyčejný, znuděný zaměstnanec, který čeká na konec šichty. Žádný lumen. Když jsem zamoralizoval, dokonce spontánně přitakala.

Bylo mi nápadné, že se to týká hlavně volební preference. Jaký má dotyčný vztah k vládě, co na něj u vůdců politických uskupení, působí, podle čeho se ve volbě řídí. Jakého z nich by volil. Jestli na něj má vliv volební kampaň a jak silný.
Další se týkalo přístupu ke koronaviru. A jmenovitě k ruské (!) vakcíně.
LGBT, migráčci, tam byli vpašováni jen okrajově a nepřímo. O Zemanovi, na rozdíl od Babiše, ano ťuk. (On si to na hradě odsedí do konce, žádné volby to neovlivní.)
TAKŽE POLITIKA A SPUTNIK.

Jak skončil rozhovor, podíval jsem se na zadavatele výzkumu. Jednalo se o nějakou nadnárodní finanční skupinu. Významné aktivity v EU a v USA. Dělá do hodně věcí, vyznat se v tom a pochopit strukturu, by asi chtělo místo 10 minut, tak týden času.

Takže politika a vakcína Sputnik V. Dosti podivná kombinace!!
Jak lidé smýšlejí o vládě, jaký opoziční lídr je oslovuje, co na lidech tohoto typu oceňují? Dokáže jejich volbu ovlivnit nebo změnit volební kampaň a jaká? Vztah na možné chyby vlády v přístupu k covidu. Na co by se měla zaměřit vláda po coronaviru, tedy nová vláda !!! = možná náplň volební kampaně! Vše přehledně podle věkových kategorií, kraje, vzdělání (a pohlaví, ale na to se ptát nemuseli).

Na co jsou dobré informace tohoto rázu, zahraniční finanční skupině ????

Dovedu si představit, že koncern už ví, na kterého opozičního lídra ve volbách vsadit, komu poslat peníze a koho odepsat, jako neperspektivního.
Může případně zajít i dál. Má munici do volební kampaně, ví, na co se má jeho favorit zaměřit.
Sputnik a strach z covidu, může jednak také poskytnout munici do kampaně (objednávali pozdě, zbytečně, ruský vliv, pokut by tomu věřilo více lidí), zadruhé jde o velké prachy. Podíly ve firmách, vyrábějících vakcíny, může mít kdokoliv...
Nebo třeba to může posloužit jako tlak na vládu (hele, lidi jsou naštvaný, neúspěch připisují vám, nám stačí dát neziskovkám o pár pár mega navíc) a náhle budeme svědky dalšího nelogického a protichůdného rozhodnutí vlády...
Anebo si jenom tak, bez cíle, jaks informacemi naložit, mýrnix týrnix, mapují situaci v ČR.

Myslím si, že takové sbírání informací v republice, od cizích subjektů, by mělo být českou vládou, vzešlou z NAŠICH voleb, regulováno.
Co si myslíte vy?

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen bych si nemyslel, že na tomhle řešení Babiš nespolupracuje. Že se to tak nějak děje proti jeho vůli. Naopak si myslím, že Babišovi tenhle plán vyhovuje. A ještě jednou věcí si nejsem jist, a to, jestli na podzim vůbec nějaké parlamentní volby budou. A ne, nemyslím si, že nám bude vládnout Senát.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože okolo novely volebního zákona bude ještě hodně dusno.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

ale výstupy pro veřejnost nejsou ohledně volebního zákona žádné. Jako by do voleb do voleb nezbývalo pouhých necelých sedm měsíců. Jako by 31. květen nebyl nejzazším termínem, kdy by měla být novela vydána ve Sbírce zákonů, aby bylo lze považovat volby za regulérní.
Jako by celý parlament - koalice, opozice i solitérové DOUFALI, že to NEbudou muset stihnout.
Jako by všichni čekali na spasitele, který jim navelí úřednickou vládu a možnost odkladu voleb.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Chodím na internetovou TV XTV. V pondělí se tam odkopal Ondřej Hejma. Ještě nedávno měl ve svém hodinovém pořadu od 21. hodiny docela rozumné názory. V pondělí také začal fantazírovat o konci Babiše.
Dnes od 21. měl hodinový pořad komentátor Petr Holec z info.cz a mluvil právě opačně. Od publika měl mnohonásobnou podporu, na rozdíl od Hejmy. Myslím, že se veřejné mínění začíná lámat ve prospěch vlády.
Babiš je bojovník a neodstoupí. A nic jej k odstoupení nedonutí.
Pokud jde o počty nakažených, ty teď sice z povinným testováním ve firmách vyletí nahoru, ale celkové situaci to spíš pomůže.
Zeman s Babišem jsou tandem, oni nejdou proti sobě a nepůjdou.

Průměrný počet slepic: 3.5 (50 hlasů)

Hejma své názory nezměnil. To jen vláda udělala chybu. Kdybyste poslouchal Hejmu dýl a pořádně, věděl byste, že je ve svých názorech tak konzistentní, jako málokdo.

A zdánlivě protichůdné názory Hejmy, Holce a Xavera? Jsou to kluci šikovní a dobře vědí, že se musí zavděčit každému posluchači, když chtějí prosperovat. Tak si v rozdělení rolí libují a využívají toho, že mají každý odlišný pohled na svět. Donaty se potom utěšeně množí. Majitelé XTV nejsou nýmandi a dobře vědí, jak se dělá byznys. Portfolio mluvících hlav sestavili velmi dobře.

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

Jsou epidemiologická omezení v cestování z okresu a policajti vás posílají zpět. Stanné právo je mimo jiné o tom, že je zjednodušeno trestní řízení a rychle vykonávaným trestem smrti. To jaksi dnes nemáme.

Hejma buď totální buran, kterej nezná ani ty nejzákladnější definice, nebo manipulativní hajzlík, který se snaží vše malovat na co nejčerněji.

Jelikož vám se vládní opatření nelíbí, tak vám to hraje do noty.

Průměrný počet slepic: 3.7 (23 hlasů)

Snad je každému jasné, že "stanné právo" použil Hejma jako hyperbolu (nadsázku).

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Použil to jako falešný argument a takových falešných argumentů použil plno.

Hejma se předvedl jak patetický blb. - Vždyť vyzývá Bartoše a Fialu, aby svrhli vládu. V podstatě kvůli tomu, že on musí dodržovat karanténu.

Je jak malej fakan.

Průměrný počet slepic: 4 (28 hlasů)

být malej fakan, než velkej fakan...

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Laco, povinné nebo spíš začínající testování u firem je už vidět na dnešku a připomínka k Vidlákovi - "rozjezd" po uvolnění, vánoce a tak jsou na grafef vidět perfektně - breberka tyhle události přesně kopíruje, jiný vliv tam není, až poslední dny - počasí, víc se větrá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"Zeman s Babišem jsou tandem, oni nejdou proti sobě a nepůjdou."
Zeman ani Babiš nejsou tandem, jsou to sólisté.
Budou spolu, dokud to budou oba potřebovat.
Otázka: Potřebuje teď Zeman Babiše, nebo Babiš Zemana?

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

No tak díky demobloku to budou potřebovat ještě dlouho.

To je ta americký metoda. Vyrobit věrné spojence prostě z kohokoliv.

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyplývá to z jejich ústavních rolí a z toho, že Zeman není loutka.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

do jiných médií, nevidím tam už dlouho jediné ocenění toho co kdy udělal jak Zeman, tak Babiš. Jen kritiku a podrážení. Nikdo jiný z politiků to takhle u médií nemá. To je spojuje. Byli by hloupí, kdyby ještě i oni šli proti sobě. A tak nejdou, promyšleně se podporují.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

a zřejmě Babiš i Zeman o něm ví. Nemocnice se do měsíce uvolní když dovezeme (jako toho dovážíme doposavad nejvíce) vakcínu z Číny. Vždyť i ti nejbohatší šejkové z Blízkého východu se očkují čínskou vakcínou. Nebo i část z Ruska. Odkudkoliv, vakciny které už byly nasazeny ve světě a nepřišly o nich nějaké hrozné zprávy. To masové nasazení v cizině= nejlepšítest i pro nás.
Chce to ale v březnu doočkovat všechny lidi (samozřejmě ty, co chtějí) nad 70 let a učitele, tak 35 tisíc očkování v průměru na každý (i nedělní) den aby to dalo 1 milion. A za duben přejít na 50 tisíc, pak už pomůže taky jarní sluníčko.
A dovést co nejvíc léků na domácí léčbu, do nemocnice se nikomu nechce.
A neustále testovat v podnicích a úřadech a ve školách.
Hlavně nekecat že to nejde, nespoléhat jen na EU ale především na sebe a shánět vakcíny po celém světě.
Jde to.

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

Jsem rád Milane, že se můžeme taky občas shodnout - vakcína z Čína a z Ruska ano, léky jako isoprinosin a ivermectin taky ano. Nevzhlížet k EU - 3x ano.

Ale:
Neustálým bezduchým testováním a trasováním, které absolutně nefunguje a nic reálně neřeší, jsme se protestovali až k bezkonkurenční smrtelné statistice. Viz dále moje poznámka o Jižní Koreji.

Průměrný počet slepic: 3.8 (28 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby se netestovalo, tak je to horší, protože je víc přenašečů.

K bezkonkurenční smrtelné statistice jsme se dostali ignorováním hygienických opatření. Čtu to day od října.

Průměrný počet slepic: 3 (24 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

To mi také vysvětlete Vlastimile... jak se testováním dělá bezkonkurenční smrtelná statistika? Já myslel, že máme bezkonkurenčně naplněné nemocnice, že vozíme pacienty do Německa, že se vyhlašují stavy ohrožení. Jak s tím souvisí testování? Testování nás nedostalo tam kde jsme. Tam nás dostala bohorovnost takových jako jste vy. 

Průměrný počet slepic: 4 (26 hlasů)

Čím jsem přispěl já osobně k tomu, kde jsme? Máte na mysli nějaké moje konkrétní chování nebo jednání, Vidláku? Nebo snad myslíte, že k přeplněným nemocnicím přispívají moje příspěvky do diskuse zde?

Jak přispívá české trasování a testování ke stavu zmaru:
1. Trasovací činnost se odbývá a flikuje, protože v požadovaném objemu a v personálním zajištění je to neproveditelné.
2. Trasovaní nespolupracují, protože byl špatně nastaven náhradový systém.
3. Zbytečně se trasuje naprostá většina lidí (viz Jižní Korea)
4. Testuje se pozdě nebo vůbec.
5. Testují se masivně osoby, u kterých to nemá význam.

V souhrnu lze odhadovat efektivitu českého trasování a testování na nějakých... 20% ? Možná méně. Tím pádem je to zbytečná činnost, přotože šíření covidu skoro neovlivňuje.

Průměrný počet slepic: 3 (22 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy a vám podobní, jste Vlastimile přispěl tím, že pořád dokazujete, že testování, trasování, karantény a další předpisy nemají žádný význam.

Průměrný počet slepic: 3 (19 hlasů)

Lidé se podstatně snadněji nakazili ve frontě na testování než když sedí doma. QED

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

Na PCR testu jsem za posledního půl roku byl 4x, ani v jednom případě jsem nestál ve frontě, spíš mě překvapilo jak dobře je to pokaždé zorganizováno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Brácha se očividně nakazil ve frontě. On jinak ven skoro nechodí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

a) jde ještě o to, kolik bylo případů jakého přenosu

b) proč šel váš brácha na testy, když skoro nechodí ven?

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

a) Tuhle otázku nedokážete zodpovědět taky a pochybuji, že někdo ano, když se statistiky falšují fest, Otázku hodnotím jako podpásovku.
b) taky jsem mu vynadal, co blbne. Ale stáhl si nějakou aplikaci (asi e-rouška) a ta ho prý přesvědčila. Vynadal jsem mu ještě víc. :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

a) Je to legitimní otázka. Jestli jsou dva možné způsoby nákazy, tak je potřeba určit, který je výjimečný a který je hlavní.

S tím jak se lékaři snaží o hygienu a jak na ni kašlou všichni ti frajeři z Chebu, z montoven, z manifestací na Staromáku, z načerno otevřených hospod a domácích pijatik přeci jen není těžké určit, co je hlavní a co vyjímečný důvod nákazy.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

Důvodem nakažení bylo podlehnutí režimní propagandě. QED

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Viz SLOVENSKO. Ten jejich premiér je nahnal v prosinci snad 3x na plošné testování. Nevím jak dnes, ale týden -dvazpět byli první na světě ve smrtnosti, Kdo sleduje Dr. BUKOVSKÉHO, tak otom hovoří. Zlatý náš premiér. Od situace na Slovensku nás dělí jedny volby. Kdo nesleduje situaci doporučuji se seznámit. Voliči se nechali oklamat anebo nešli k volbám a dnes sbírají hlasy
na svolání referenda. My tu šanci nebudeme mít

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by VAHY (neověřeno)

Trvalý odkaz

sledoval jsem volební noc v jednom příjemném hotelu v Trenčianských Teplicích. Říkal jsem už tehdy slovenským přátelům, že s tímhle týpkem si užijou. A taky že jo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Moje řeč. Shánět vakcíny kde se dá, očkovat, očkovat, očkovat.

Tomu ale v téhle chvíli stojí v cestě Blatník. Tady by mohla a zřejmě bude ta změna předpokládaná Vidlákem.

Testovat ve firmách. ANO.

Dodávám - dohlédnout na dodržování karantény u pozitivně testovaných.

Pak by Ježibabiš na podzim mohl radostně létat na koštěti.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Proč Blatný brání alternativním vakcínám a lékům?

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Protože se bojí zodpovědnosti... viz SUKL dtto

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Jelikož rizika jsou díky rozšířenosti Sputniku jsou známá a jak se zdá, jsou zanedbatelná, nemůže to být důvod. Max. zástupný.

SUKL je tu z podstaty pro to, aby dával posvěcení na používání preparátů v ČR. SUKL může dát min. zdravotnictví doporučení výjimku udělit či neudělit. Nemůže říkat, že nemůže.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Já bych řekl, že rizika jsou obrovská - povolíte Sputnik a nějací hoši od Sorose nebo od CIA (to je skoro totéž) na vás podají žalobu za žalobou. Pak se rozjede vyšetřování a to by bylo, aby se na vás něco nenašlo. Nebo vás prostě někdo odvolá z teplého místečka v úřadě. Nebo z ještě teplejšího místečka ve správní radě. šilháte po postu v nějaké mezinárodní organizaci, kde se nic nedělá, hodně se cestuje do nejlepších hotelů v celém světě a berou se za to dobré prachy... vy povolíte Sputnika a máte po ptákách... Zdravotní riziko je zanedbatelné, ale to nikoho už dvacet let netrápí. Ale finanční a odměňovací riziko... to je jiná. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

tak zdá se, pane Vidláku, že těmito několika větičkami jste uhodil hřebíčkem o hlavičku, hlavičkou o hřebíček, hřebíkem do hlavy, nebo jak to sakra je (opravdu si teď nemůžu vzpomenout). Mnohdy s vámi ne vždy ve všem souhlasím, ale tentokrát ano.
Ale jak to, že podobné problémy/strachy nemají v jiných zemích, kde tu tfujtfuj ruskou a ideologicky špatnou vakcínu kupují?
Znamená to, že jsme víc předposraní?
Nebo to znamená, že u nás je větší vliv (větší množství vyškolených) (j)elit choroše, cýajej, Aspenu, emrycké ambasády?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A pak že se s Vidlákem neshodnu... :)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Všechno dohromady. Stejně jako jsme byli nerozbornými přáteli SSSR, tak jsme nerozborný,i přáteli Západu. Stejně nerozborně.  Proto u nás nikdy nebudeme průkopníky. Ale zase na druhou stranu si vždycky včas umíme vybrat vítěznou stranu, takže Sputnik tu nakonec bude. Až bude i všude okolo. 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Taky je možné, že bude snaha, aby ti, co se nechali očkovat Sputnikem/jinou "východní" vakcínou, nedostali "kovidpas" (poněvadž "méněcenná a neprověřená" vakcína).

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)