Ještě není pozdě!

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že Izraelci bombardovali íránské velvyslanectví v Damašku. Není úplně jasné, o které budovy šlo ani koho přesně trefili, ale prý šlo o důležitého velitele Revolučních gard. Když jsem se to dozvěděl, přestal mi svět zcela úplně dávat smysl. K čemu je Izraeli, když se kromě Hamásu pustí do boje ještě s dalším nepřítelem zaráz? Vždyť tím jen posiluje jestřáby v Teheránu, aby nějak odpověděli, protože pokud to neudělají, ztratí tvář před svými lidmi a to je v muslilmské společnosti to nejhorší, co se vám může stát.

Íránští ajatoláhové mohou poslat na smrt statisíce lidí a nijak jim to neuškodí. Ale nemohou si dovolit, ukázat slabost.

Dává to jediný smysl. Netanjahu prostě potřebuje zaháčkovat Američany. Izrael není Ukrajina a i když se kolektivnímu Bidenovi vůbec nelíbí, jak Izraelci postupují v Gaze a co to dělá s celým blízkým východem, Američané Izrael prostě nemohou hodit přes palubu. Mohli se bez problémů stáhnout z Afghanistánu, mohli se stáhnout z Iráku, mohli nezvládnout dobrodružství v Sýrii a možná budou muset opustit svou základnu v Nigeru, ale ZA NIC NA SVĚTĚ nemohou nechat Izrael na holičkách.

Americký tlak na izraelskou vládu, aby ukončila boje v Gaze, byl zřejmě tak veliký, že se Netanjahu rozhodl vyprovokovat větší konflikt. Pokud mám pravdu, není ani první ani poslední podobný nálet. Ale také je možné, že prostě bude stačit.

Berte to jako memento… když nic nejde podle plánu, když se prostě nedaří, tak se s tím papaláši málokdy smíří. Většinou přivedou společnost do ještě většího průseru než předtím. Proto jsem tak ustaraný ohledně plánu evropských elit na Ukrajině. Ze všech řešení vyberou spolehlivě to nejblbější, ale oddálí to jejich konec. Na ceně nezáleží. Oni ji (ještě) platit nemusí.

Arménie přesouvá k hranicím s Azerbajdžánem další vojenské jednotky… Prosím, zeptejte se někdo Markéty Pekarové Adamové, na čí straně tentokrát naše pravda a láska bude? Chudák Tomáš Klus to ohledně Izraelsko – Palestinského konfliktu nějak nevychytal a pokud by se měl splést i v případě Arménie a Azerbajdžánu, tak umře hlady, protože mu naše liberální demokracie nedá žádný výdělek. Možná by se musel, ó hrůzo, začít dvořit Babišovi.

Ládik Větvička, který má Arménii i Karabach prochozené křížem krážem, ten o azerském útoku vůbec nepochybuje. Azeři jsou v podstatě Turci a kdo zná trochu dějepis, ten ví, jak to Turci mají s Armény. Jen nevíme, jak přesně turecké plány vypadají. Má jim padnout za oběť celá Arménie? Nebo „jenom“ jih? Na severu je pořád ještě ruská vojenská základna, ale premiér Pašinjan dělá všechno pro to, aby s Rusy neměl nic společného. Začne to teď? Bordelu je na světě dost, aby se do toho nějaká ta genocidička schovala…

Pamatujete, jak to vypadalo těsně před ruskou invazí na Ukrajinu? Situace se poněkud uklidnila. Velké ruské manévry kolem ukrajinských hranic polevily. Mnoho jednotek se vrátilo do kasáren. Novináři se předháněli v předpovědích, kdy útok začne a žádná se nevyplnila. Putin si prostě počkal a díky tehdejšímu momentu překvapení dobyl v podstatě největší část území. Od té doby jsou to jen drobty, denacifikace a demilitarizace především znamená ničení techniky a životů, aniž by záleželo, kde přesně je hranice mezi Ruskem a Ukrajinou.

Den za dnem přibývá důkazů, že se to brzy opravdu řádně rozjede. A zřejmě nejen na ukrajinské frontě. Je to stále okatější, takže se musí stát něco, kvůli čemu bdělé pohledy maličko poleví. Musí se stát něco, co trochu uklidní situaci. A pak, když bude vypadat, že se ty nejčernější scénáře nevyplnily, tak to pak začne.

Tenkrát, před začátkem války, jsem byl jeden z mála, který neustále dokolečka dokola omílal, že pro válku jsou splněny všechny podmínky. Vojenští analytici tehdy zdůrazňovali, proč je válka nepravděpodobná. Nakonec ale válka byla. Teď je to stejné. Důvody pro velkou válku jsou naprosto dostatečné a není zapotřebí dalších záminek.

Rusko má své jedenácté září, Putin může naprosto libovolně utáhnout šrouby a Rusové mu za to ještě zatleskají. Už oficiálně obvinili Ukrajinu z onoho teroristického útoku. Navíc, na Ukrajině teď měly být prezidentské volby, takže podkopávat Zelenského postavení jde mnohem snáz.

Rusko má dostatek všeho. Lidí, munice, techniky, nafty i čipů. Ukrajina má naopak nedostatek všeho.

Evropa stojí před hospodářskou katastrofou. Z Ruska spíš přiletí atomovky než reparace. Němci prý teď o velikonocích odstavili dalších několik bloků uhelných elektráren a ukrajinská energetika dostává docela zabrat od Kinžálů a Zirkonů. Co jiného má udělat šéf nějaké ojrokorporace, když vidí, kam směřují jeho akcie?

To ani nemluvím o tom, že voličské nálady takřka všude v Evropě směřují k Orbánizaci, nikoliv k Leyenizaci.

Leyenovou navíc začínají vyšetřovat za její SMSkové nákupy covidových vakcín.

Evropa je jako Japonsko před Pearl Harborem. Jen s tím rozdílem, že na Japonsko uvalily surovinové embargo Spojené státy a na Evropu uvalila podobné surovinové embargo sama Evropa. Zpětně hodnoceno, útok Japonska na USA bylo harakiri. Japonské noviny tenkrát také psaly, že Američani jsou hedonističtí, líní a nebudou schopni vzdorovat japonské vůli a disciplíně. Když se v Japonsku našel někdo, kdo upozorňoval na hospodářské nepoměry a nesouhlasil s podceňováním amerického ducha, šlo mu o život.

V Evropě dnes nevidíme nic jiného. Rus je přece naprosto méněcenný, neschopný bojovat, je to jen vodkou nasáklý mužik, který nespravedlivou náhodou sedí na největším surovinovém bohatství na světě. Japonci se v Američanech spletli jen jednou, ale v Evropě je to tradiční definice šílenství… Švédský král, Pruský král, Napoleon, Císař Vilém, Hitler… pokaždé to dopadne stejně, ale tentokrát je Evropa připravena úplně nejhůř, co kdy byla.

Česká republika je ideálním cílem pro ruský demonstrativní úder. V Evropě jsou snad už jen dvě továrny na základní složky výbušnin. Jedna je v Semtíně. Když se projedete kolem, vidíte tam někde baterie protivzdušné obrany? Kdyby sem Rusové hodili nějakou tu taktickou atomovečku, tak Česká republika nemá čím odpovědět a Francie tento vzkaz pochopí přesně v souladu svých národních tradic… Neudělá nic.

Je třeba žít, pracovat a nemyslet na to, protože tentokrát už není kam zdrhnout. Je třeba zakládat rodiny, mít děti a stavět svůj svět, jako by žádné hrozby nikde nečíhaly. Ale je také třeba se těmto válečným trendům bránit. Je třeba se bouřit, ozývat se, nevzdávat to. Je třeba se tomu postavit.

Ano, jsou splněny podmínky pro válku… ale ještě se to nestalo. Ještě není pozdě!

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (368 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Máme tu Velikonoce a jejich atmosféra je tak trochu neveselá. Přestože je teplo, z nebe padá cosi, co nám média podávají jako saharský písek. Pokud je to dárek z Afriky, pak by měl zasáhnout i státy jižně od nás. Ptáme se tedy, zda li dostali Italové a Rakušané stejnou dávku, nebo to prostě spadlo jen u nás. Nechceme spekulovat, jen nás to zajímá.

  Samotné Velikonoce ztrácí trochu na významu. Ve velkých městech dlouhodobě zanikají staré tradice, drží se především na venkově. Emancipované pipiny (omlouváme se za ten výraz) vnímají koledu spojenou s vyšupáním jako násilí a tradici za ,,ujetou“, přičemž svým přístupem k ní ukazují jak neznalost historie koled, tak i ztrátu smyslu pro humor. Nikdo nechce ženy mlátit, trestat či jim ubližovat, pokud to někdo dělá, je hloupý. Ale symbolické podráždění krásného pozadí čerstvě upletenou pomlázkou nikomu fyzicky neuškodí, zároveň se u toho dá zasmát a v podstatě jde i o jisté sociální vazby, které mohou lidé jinak uzavření za dveřmi svých obydlí navazovat. Chápeme, že každý vnímá Velikonoce jinak, současná doba je plná překotných změn a jejich obětí nejsou jen tradiční svátky udržované po staletí, ale je škoda, že starší generace neposkytuje té mladší více informací o historii různých oslav a významu tradic. Jistě, mladí se bez koledování obejdou, život jim to nezmění a v podstatě jim jde jen o prodloužený víkend. Jenže takto dopadají všechny ostatní tradice a národy tím ztrácí svou výjimečnost, minulost a identitu. A o to přeci jde.

  Aby nám to vše nebylo líto, dostali jsme významný dárek. Tím je odhalení proruského spiknutí zveřejněné Fialou a Koudelkou. Po návštěvě sídla BIS v Kobylisích Petrem Pavlem a významným pracovníkem CIA  byla uvolněna informace o záškodnické činnosti Kremlu a jeho údajných ukrajinských poskoků, kteří se mediálně i neveřejně pokusili ovlivnit volby v zemích EU a proruskými narativy působili i na české občany. Bohužel nikdo nebyl přichycen při předání finančních odměn, takže nepůjde sedět a jediným výsledkem je zabavení soukromého majetku cizince (Ukrajince) pracujícího údajně pro Kreml. Jako fakt? To má být důkaz o diverzní akci moskevských trollů přinesený plným barákem námi placených tajných agentů? Konečně nám došlo, proč Koudelkovi odmítal dát Zeman generálskou hodnost a o BIS hovořil jako o čučkařích. Netvrdíme, že je BIS úplně nepotřebná, například amerických spolupracovníků CIA se u nás pohybuje dost a ovlivňují dění u nás až až, dokonce na nejvyšších místech.  Jen její zaujetí pro ochranu národa před Ruskem má nádech schizofrenie a snaha najít jejich tajné agenty za každou cenu je směšná. Důkazem toho je blamáž kolem Vrbětic či právě identifikace ,,proruských“ serverů. Připomíná to nález pasů teroristů údajně pilotujících unesená letadla v troskách Dvojčat. To celé musel také vymyslet skutečný idiot. O třetí spadlé budově už radši pomlčíme.

  Za proruského agenta je označován každý, kdo ….

….je euroskeptikem a nemá rád EU, Leyenovou, Europarlament, Evropskou komisi a celý ten bruselský ancábl mlaskající u koryta
….nepodporuje Ukrajinu a nesnáší zkorumpovaného Zelenského, odmítá se podílet na záchraně amerických investic a posílat peníze na zbraně a další zabíjení
….upozorňuje na historii dění na východu Ukrajiny a vysvětluje tím oprávněnost ruské speciální vojenské operace
….nemá na sobě, svém autu, domu či v práci ani jeden ukrajinský symbol
….považuje NATO za útočný pakt ovládaný a zneužívaný USA
….odmítá i jen hovořit o mobilizaci a potřebě vyvolat válku s Ruskem
….upozorňuje na nevýhodnost veškerých sankcí vůči Moskvě a hovoří o propadu Západu do žumpy
….není očkovaný proti covidu a odmítá se podřídit plánům WHO
….odmítá Green Deal a celou komedii kolem něj včetně dvou svetrů dle návodu Pekarové
….je vlastenec a pamatuje si na historická  příkoří ze strany Germánů, Anglosasů, navíc připomíná zásluhy Rudé armády na osvobození Československa od německých nacistů
….nepopírá zločinnost Bandery a jeho tlupy za 2.světové války
….dovolí si kritizovat liberály, Fialu, vládu, mainstreamová média a celou tu bandu lumpů vedoucích náš stát do dluhové pasti, do předem prohrané války, do energetické krize
¨….vznáší odpor k neustálému omílání potřeby patřit k rychle umírajícímu Západu
….odmítá euro
….kdo má radost z toho, že byl V.Putin zvolen opět ruským prezidentem a je tak zachována rovnováha mezi Západem a zbytkem světa
  Dalo by se ještě pokračovat a dle výše uvedeného je i inadhled proruským serverem placeným Moskvou. Dosud jsme však nedostali ani kopějku, nikdo nás nepozval na raut ani do Kremlu, ale ani na ruské velvyslanectví v Praze, dokonce nás nikdo ani neoslovil či veřejně nepochválil. Dovolujeme si mít na absolutní většinu současných událostí svůj názor, který veřejně prezentujeme. Není pravda, že nesnášíme Ukrajince, naopak jsme s nimi denně ve styku. Ale nebudeme kvůli tomu zavrhovat ruské přátele. A ani žádné jiné, posuzujeme lidi dle vlastností a charakteru, nikoliv dle národnosti. Jisté však je, že zlo pochází především z USA, u nás pak ze Strakovky. A kdybychom přestali vycházet, tak nás BIS konečně odhalila. Ale i tak zůstaneme takoví, jaké nás znáte.

  I přes lehce depresivní text přejeme krásné Velikonoční pondělí.

Jindřich Kulhavý  1. 04 2024

Průměrný počet slepic: 4.8 (173 hlasů)

Nenávist Západu vůči Rusku se stupňuje. Vladimír Putin je v mainstreamových médiích i z úst liberálů nazýván už jen jako diktátor, což potvrzují slova moderátorky hlavních zpráv TV Nova Borhyové, která toto spojení použila v přímém přenosu. Nulový respekt vůči muži stojícímu v čele rozlohou největšího státu světa zaznívá ze všech stran. Má budit dojem, že je Rusko slabé, schopné válčit na Ukrajině a v bojích o malé vesnice vyčerpává své vojenské možnosti. Stále více se množí srovnávání techniky použitelné ve válce, přičemž je ignorována síla ruského raketového vojska a tvrdí nám, že Rusové jaderné zbraně nikdy nepoužijí.

  Paradoxně nejaktivnější v přípravě na válku jsou bývalé státy Varšavské smlouvy. Poláci již zákonem upravili možnost odvodů na případnou frontu a i naše Ministerstvo vnitra v podobě přívěšků k jiným schvalovaným  zákonům a bez upozornění spící opozice připravuje podmínky k vyhlášení mobilizace. Přestože je jisté, že minimálně 2/3 Čechů, Moraváků a Slezanů by za stávající situace odmítlo jít válčit a umírat za ideály pomatených liberálů, navíc proti Rusku, zákony budou nastavené tvrdě a odmítačům zahrozí tvrdé tresty. Kdo nestačí utéct dříve, přes hranice se nebude muset dostat a následovat tak příkladu Ukrajinců opustivších včas svou zemi. Mimochodem nejvíce ze Zakarpatské Rusi, kde dosud i dva roky po začátku speciální vojenské operace žádná válka není. A nebýt teroristického činu v Moskvě, za kterým Kreml vidí ukrajinské tajné služby, nehrozil by tam ani nedostatek elektřiny způsobený odvetnými opatřeními v podobě likvidace ukrajinské energetiky přímými zásahy ruských raket. Utekli tak především před odvody a povinností jít bojovat proti Rusům

  Proč bychom se tedy měli bránit odvodům do armády připravovaným vládou Petra Fialy a vedením armády představovaným pomateným generálem Řehkou?

1.Ukrajina si své problémy způsobila sama přistoupením na plán USA usadit se co nejblíže k ruskému impériu. Navíc ji vede naprosto zkorumpovaná vláda a tamní mafie na celém procesu extrémně bohatne.
2.Samotní Ukrajinci odmítají z velké části umírat za svou zemi a za cizí ideály, buď emigrovali nebo jsou loveni na ulicích komandy zajišťujícími nový materiál na frontu.
3.Jakákoliv válka mezi Západem a Ruskem se bude odehrávat na našem území, jsme jeden z prvních terčů.
4.Pro Západ nejsme nijak podstatní a reálně máme dodat pouze bojiště a lidské zdroje s omezenou životností.
5.Rusové jsou Slované, Západ představují především Germáni a Anglosasové, od nichž k nám nikdy nepřišlo nic dobrého.
6.I přes přesvědčování, že patříme na Západ, jsme středoevropskou slovanskou zemí s vlastní identitou.
7.Západní ideály se za posledních 30 let výrazně pokřivily a jejich dopady nás vedou právě do války. Nejde o nic jiného než o moc a peníze, přičemž obojího se Západu přestává dostávat.
8.Do války nás vedou naprosto amorální lidé sloužící cizím zájmům, kteří si navíc vše nastavili tak, aby sami do žádné války nemuseli.
9.Na válce s Ruskem bychom nic nezískali a vše ztratili.
10.Umírali by v nesmyslných bojích naši muži, otcové, synové. A nakonec bychom přišli nejen o své děti, ale i o domovy. A to jen pro nereálné válečné choutky malého množství štváčů sedících ve svých kancelářích či pro zisky už tak bohatých západních elit.
 

Přesto přípravy na válku pokračují. Nemáme  k ní reálné důvody, sklady zbraní jsou prázdné, bojová morálka je až na výjimky nulová, nenávist k domnělému nepříteli existuje jen u malé části zfanatizovaného obyvatelstva. Chceme li tedy bránit Českou republiku, pak jedině vyhnáním liberálů ze Strakovy akademie, z Parlamentu a Senátu ČR. A pokud opravdu dojde k mobilizaci, pak právě k té proti válečným štváčům. Diktátorské manýry jsou u současné vlády (ono i u té předešlé za covidu) evidentní a je legitimní se jim bránit. A to jakoukoliv cestou, protože náznaky skutečné demokracie už dávno zemřely a v podstatě ani v totální podobě nikdy v širším měřítku demokracie neexistovala. Jde totiž o výmysl starověkých filozofů, jedná se o nesplnitelný sen, jehož uvedení do reality je nemožný. Věřit v ní mohou pouze idealisté. Vidíme to na všech procesech kolem nás. A pokud někdo považuje nynější vládu za demokratickou, má omezené vnímání. Ostatně způsob vládnutí Pětikoalice je více diktátorský, než tomu bylo za komunistů. A opatření vedoucí k vyvolání války tomu stále více nasvědčují. Pojďme válce zabránit.

 

Jindřich Kulhavý 2-4-2024

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Skutečnost kdo a jak vládne

Průměrný počet slepic: 4.5 (93 hlasů)

rusko vojacci pro makrona

Jako vysoce ponižující krok proti Francii a pro prezidenta Emmanuela Macrona poslala Moskva francouzskému velvyslanectví krabici vojáčků adresovanou Paříži za její plány vyslat francouzské síly na Ukrajinu.

Podle francouzské televizní stanice LCI před několika dny ruská národní garda doručila na francouzské velvyslanectví v Moskvě balíček obsahující vojáčky a malá auta s následujícím vzkazem: „Aby se Emmanuel Macron naučil hrát válku, aby se zbavil svého komplexu".

Jde o bezprecedentní krok v diplomatických vztahů obou zemí od doby Kateřiny Veliké a střetu ruských a francouzských zájmů v Egejském, Středozemním a Černém moři.

Vztahy mezi oběma zeměmi jsou více než špatné, přičemž výroky francouzského prezidenta vyvolaly v Kremlu posměch a ironickou náladu proti Macronovi kterého Rusové neberou vážně..

zdroj + video zde:
https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7232483_i-rosia-esteile-stin-galliki-presbeia-dema-me-stratiotakia-gia-na
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)

Nejenom Němci na nás "serou" ale i jiní, viz hierarchie kolektivního západu

kolektivni zapad hierarchie

Průměrný počet slepic: 4.9 (63 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajina se pod dohledem Západu proměnila v ráj afghánských narkobaronů
Sergey Venyavsky, 1. dubna 2024, sputnikglobe.com
V uplynulých desetiletích hrála Ukrajina roli centra obchodu s drogami. Nelegální látky tam proudily z mnoha regionů - včetně Afghánistánu, kde Islámský stát a Tálibán stále spoléhají na drogový byznys jako na zdroj příjmů.
Pod dohledem Západu se Ukrajina proměnila v ráj narkogangsterů, přes její území proudí nejrůznější druhy drog a kde se daří domácí výrobě a spotřebě syntetických narkotik.
Již v červnu 2002 americké ministerstvo spravedlnosti zdůraznilo rostoucí význam Ukrajiny jako tranzitního centra pro pašování heroinu pocházejícího převážně z Afghánistánu, který procházel balkánskou a severní cestou. Státní převrat na Ukrajině v roce 2014, podporovaný Spojenými státy, tento problém ještě zhoršil a vzápětí došlo k nárůstu korupce, zločinnosti gangů a pašování zbraní. Zvýšila se také role Ukrajiny jako průchozí stanice pro pašování nelegálních drog do Evropy.

Centrum ISIS a afghánská drogová trasa
V červenci 2015 upozornil italský europoslanec Matteo Salvini v oficiálním dopise vedení EU na sympatizanty Islámského státu bojující na straně kyjevského režimu v Donbasu.
V letech 2019 a 2020 britští, polští a ukrajinští investigativní novináři odhalili, že džihádisté ISIS pocházející zejména z postsovětského prostoru využívali Ukrajinu jako tranzitní bránu pro obousměrný ilegální obchod na Blízký východ v průběhu občanské války v Sýrii, která začala v roce 2011. Poté, co ISIS v Sýrii utrpěl porážku začal využívat Ukrajinu jako bezpečné útočiště.
Role Ukrajiny jako centra pro teroristy ISIS úzce souvisela s obchodem s drogami. Podle ruské Federální služby pro kontrolu drog, která si v roce 2015 zřídila svoji předsunutou základnu v Afghánistánu, využívali bojovníci ISIS nejméně od roku 2014 obchod s afghánskými opiáty jako zdroj svých příjmů.
Rozsáhlý tranzit afghánského heroinu funguje jako nevyčerpatelný finanční zdroj pro fungování Islámského státu. Ten čerpá pohádkové zisky tím, že zajišťuje polovinu celkového objemu heroinu dodávaného do Evropy přes destabilizovaný Irák a některé africké země.
V roce 2015 afghánská odnož Islámského státu oficiálně oznámila své založení, ISIS-Khorasan vznikl na troskách některých skupin nespokojených bojovníků Talibanu, jejichž vůdci se z nějakého důvodu neshodli na společných zájmech s vedením Talibanu. Od prvních měsíců své existence začala afghánská odnož ISIS bojovat o finanční zdroje džihádu. Rozsáhlý afghánský "džihádistický průmysl" se stále do značné míry opírá o obchod s drogami. Jestliže v Sýrii a Iráku byl takovým zdrojem ekonomické síly džihádu nelegální obchod s ropnými produkty, pak v Afghánistánu to jsou drogy.
V afghánských provinciích Kunar a Nangarhár, nechvalně proslulých výrobou heroinu se ISIS dohodl s místními kmeny, které se k ISIS přidaly. V souladu s tím se v několika okresech podařilo Islámskému státu převzít kontrolu nad laboratořemi vyrábějícími heroin.
Americký think tank pro globální politiku RAND v červenci 2017 upozornil, že ISIS považuje konfliktní zóny na Ukrajině a v Sýrii za vhodnou příležitost k napojení na podzemní zločinecké sítě, které usnadňují obchod s drogami. Zverbovaní členové ISIS cestovali tam a zpět a přitom zajišťovali pašování drog pro zajištění příjmů.
"Drogový byznys není jen o přepravě zásilek, ale především o lidech, o migrujících lidech a také o lidech, kteří se někde usadí. Protože heroin sám o sobě necestuje, někdo ho musí převážet. To znamená, že někdo musí kontrolovat trasy," vysvětlil ruský politolog Serenko a dodal, že afghánští džihádisté považují Ukrajinu za výhodný tranzitní koridor do Evropy přinejmenším od roku 2010.
V roce 2021 ruské ministerstvo vnitra upozornilo na rostoucí využívání ukrajinských přístavů pro tranzit opiátů z Afghánistánu.

Trh a tranzitní místo pro syntetické drogy?
Ve svém projevu na ministerském zasedání Šanghajské organizace pro spolupráci (ŠOS) v srpnu 2022 ruský ministr vnitra Vladimir Kolokolcev zdůraznil rostoucí toky psychotropních látek z Afghánistánu. Navíc se 'sortiment' rozšiřuje o metamfetamin a marihuanu," zdůraznil ministr.
Ukrajina se stala lukrativním trhem pro metamfetamin, syntetickou drogu, která dnes zaujímá přední místo na trhu s drogami nejen v Afghánistánu, ale na celém světě. S odvoláním na afghánské odborníky specializující se na problematiku obchodu s drogami poznamenal, že Ukrajinci se stali jedním z hlavních konzumentů této psychotropní látky.
"Afghánští experti se domnívají, že dnes, během konfliktu, může ukrajinská armáda užívat metamfetamin, aby udržela bojovou připravenost svého vojenského personálu. Droga potlačuje strach, odstraňuje únavu, zajišťuje jedinečnou schopnost dva až tři dny nejíst a nepít, nenechat se rozptylovat žádnými nepříjemnostmi," uvedl expert.
Serenko pokračoval, že afghánští experti považují Ukrajinu za nově vznikající tranzitní bod pro tento druh drogy na její cestě do Evropy, kde poptávka po metamfetaminu vyráběném v Afghánistánu roste.
"Byly zjištěny dva cílové směry, kam proudí dodávky syntetických drog z Afghánistánu přes Ukrajinu a to dále na Západ a nebo do arabských zemí. Tak hodnotí situaci moji afghánští přátelé, kteří jsou dnes odborníky v této oblasti a jejichž názoru velmi důvěřuji" prohlásil Serenko.

Ukrajina a Západ zavírají oči před drogovým problémem
Podle Alexandra Michajlova, ruského generálporučíka protidrogové policie ve výslužbě, se však zdá, že ani západní, ani ukrajinské úřady nemají zájem řešit problém, který se stále zhoršuje.
Na Ukrajině se v současné situaci vůbec nevede žádný boj proti drogám," řekl Michajlov. Navíc je dnes třeba si uvědomit, že velká část těch ukrajinských občanů, kteří se přemístili do Evropy, byla dříve zapojena do obchodu s drogami. Na jedné straně se jedná o dodávky a v Evropě o prodej, který provádějí ti samí Ukrajinci, kteří to dělali před útěkem do Evropy. Tím situaci radikálně zhoršuje."
Drogy představují jeden z prvků získávání finančních prostředků na nákup zbraní, vybavení a nábor žoldáků, proto se nelze divit laxnímu přístupu kyjevského režimu k této záležitosti.
Ke sporným otázkám přispěl i fakt, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v polovině února podepsal zákon, který legalizuje "léčebné užívání" konopí. Michajlov se však domnívá, že využití této látky by mohlo jít daleko za hranice léčebných potřeb. Již před legalizací byl ukrajinský trh s konopím rozsáhlý a po celé zemi se udržovaly četné marihuanové plantáže, uvádí se ve zprávě Globální index organizovaného zločinu 2023. Podle něho se Ukrajina nadále propadá do propasti kriminality.
"Podívejte se Zelenskému do očí a vše vám bude jasné," řekl Michajlov. "Není možné na jedné straně něco zavřít a na druhé straně celým svým zjevem dokazovat, že drogy nejsou zlo, ale dobrý nástroj k probouzení myšlenek v hlavě ukrajinského vůdce."

Exportuje Ukrajina "drogovou válku" do Ruska?
Od roku 2014 Rusko zaznamenalo zvýšený příliv dealerů drog všeho druhu z Ukrajiny.
V letech 2016-2018 dosáhla tato trestná činnost svého vrcholu. V tomto období se každý druhý pašerák drog zadržený ruskými orgány a téměř každá tajná drogová laboratoř zlikvidovaná v Rusku týkala Ukrajinců. Většina z nich používala padělané ruské pasy, jak uvádí plukovník spravedlnosti ve výslužbě Sergej Pelikh, bývalý vedoucí 3. oddělení ministerstva vnitra pro vyšetřování organizovaného zločinu v oblasti obchodu s drogami.
Podle ruského ministerstva vnitra se ukrajinské orgány činné v trestním řízení přímo podílely na organizaci tajných drogových laboratoří na území Ruska a na náboru drogových dealerů, kteří byli před vysláním na "misi" testováni na detektoru lži.
"Tyto osoby, které byly zatčeny v Rusku a vyslýchány, uvedly, že před vysláním do Ruska podstoupily v Kyjevě test na detektoru lži," uvedl Pelikh a tvrdil, že rekruti byli testováni Ukrajinskou bezpečnostní službou (SBU).
Mezitím se na Ukrajině do roku 2020 prudce zvýšila domácí výroba syntetických drog. Podle Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu (UNODC) počet nových amfetaminových laboratoří na Ukrajině vyskočil ze 17 v roce 2019 na 79 v roce 2020, což byl v té době nejvyšší počet zaznamenaných laboratoří na světě. Ve Světové zprávě o drogách za rok 2022 UNODC označil Ukrajinu za nezávislého výrobce syntetických drog i za rutinní tranzitní centrum pro psychotropní látky.

Proč se drogová mafie soustřeďuje v Oděse
Zahájení speciální vojenské operace v únoru 2022 drogovou zločineckou síť rozvrátilo, ale ta se brzy přizpůsobila změnám.
"Ukrajina byla využívána jako centrum pro naprosto všechny drogy, a to díky přístupu k Černému moři přes Turkii, přístavní město Oděsa a dále, protože balkánská trasa byla velmi aktivně využívána," zdůraznil Pelikh.
Ukrajinské drogové mafie neměly žádné zábrany využívat ruský černomořský obilný koridor k pašování zakázaných látek přes Oděsu, jak v červenci 2023 odhalil držitel Pulitzerovy ceny, novinář Seymour Hersh, který se odvolával na zpravodajské zdroje obeznámené se záležitostí.
"Oděský přístav je jedním z uzlů nejen pro průmyslové a zemědělské zboží, ale obecně pro distribuci jakéhokoli zboží komukoli v jakémkoli směru, což je vhodné prostředí i pro pašování drog."  Čím větší je objem dopravy, tím snadněji se jakákoli droga pašuje a ukrývá," řekl Pelikh.
Průměrný počet slepic: 4.4 (57 hlasů)
Trvalý odkaz

Když už tedy Vidlák hází flintu do žita a dává se na modlení - přečtěte si tento, pro současnou dobu praktický článek:

Dobře maskované bunkry a dostatek krytů pro více jak 8 milionů obyvatel

Aneb na nic nečekejte a usilovně shánějte nějakou práci ve Švýcarsku - podpoříte tím přímou demokracii!

Komentář ke článku:
Byl jsem velitelem civilní obrany s několika sty krytů v RD.
Každý ve Švycarsku má místo v krytu v případě ohrožení. Dokonce i turisti.
Města mají v podzemí nemocnice a ostatní infrastrukturu která je nutná pro přežití obyvatel.
Zásoby jídla na 3 – 5 let. Vodní nádrže, nádrže benzínu a nafty.
Jen v tom bunkru vydržet………
BJM

Průměrný počet slepic: 3.2 (41 hlas)

Až z těch krytů jednoho dne vylezou, dostanou to tak jako tak..., nebo byste tam žili do doby, dokud nezmizí zamoření? Třeba desítky let..? Tož za takový (ne)život díky. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

Zacharová si podala Baerbockovou za výrok o Putinově touze vtáhnout NATO do války

Ruské ministerstvo zahraničí odsoudilo Baerbockové výrok

Představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová doporučila německé ministryni zahraničí Annaleně Baerbockové, aby si koupila mapu a učebnici dějepisu. Takto komentovala pro RIA Novosti její vyjádření o „touze“ Vladimíra Putina zatáhnout NATO do konfliktu.

Chtěla bych se zeptat Baerbockové: neví, že to nebyly ruské základny, které obklopovaly země NATO, ale že NATO se rozšiřovalo na východ podél obvodu Ruska?

Pořiďte Annalene mapu, učebnici dějepisu a žvýkačku, aby řekla méně takových nesmyslů“ zdůraznila Zacharová.

V sobotu Beerbocková v rozhovoru pro noviny mediální skupiny Funke řekla, že „Putinovým cílem bylo a zůstává zničit existenci Ukrajiny jako suverénní svobodné země a zatáhnout NATO do války“. Podle jejího názoru, pokud ruský lídr vyhraje, bezpečnost v Evropě a mezinárodní řád „budou ohroženy“...

...Jak řekl Putin v rozhovoru s americkým novinářem Tuckerem Carlsonem, Rusko se nechystá zaútočit na země Severoatlantické aliance, protože to nemá smysl. Hlava státu poznamenala, že západní politici pravidelně zastrašují své občany imaginární ruskou hrozbou, aby odvrátili pozornost od vnitřních problémů.

https://cz24.news/kupte-jej-mapu-zacharova-si-podala-baerbockovu-za-vyrok-o-putinovej-tuzbe-vtiahnut-nato-do-vojny/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

Asi tak:-). Pokud nastane masakr, budou nějaké krytečky na...tak nějak
Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Co by to bylo za život. I kdyby tam bylo wellness a koupaliště, tak co by to bylo za život bez přírody, ptáčků, včel a nebe nad hlavou. A kvůli čemu vlastně...

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

Tak jsem si chtěl udělat trochu přehled jak to vypadá s možností ukrytí našeho obyvatelstva v případě nějaké válečné situace. Našel jsem několik studentských prací na toto téma. Asi nejaktuálnější byla diplomka Lucie Strašíkové z roku 2018. Použiju jen pár údajů:
 
Srovnání Česka s okolními státy:
 
Jak to vypadá v jednotlivých krajích:
 
Situace v Praze:
Bohužel předložená data mají jeden závažný problém, protože kalkulují z celkovým počtem krytů. Jenže ten celkový počet je součtem krytů "živých" tedy evidovaných a zřejmě udržovaných a krytů vyřazených z evidence, o kterých se nic neví ani to zda dosud existují  nebo zda pouhý vstup do nich není rizikem a těch je většina. Takže jako obvykle jde o přesnou statistiku iluzorních dat. Správně by se měly zahrnovat pouze počty krytů, které jsou udržovány a to je 33,1% z celkového počtu. Potom počet úkrytů vzhledem k počtu obyvatel v Česku klesne z 9,58% na 3,2%, takže budeme sdílet spolu s Německem poslední místo v Evropě.
Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

Naši zm.diválkové by se schovali jako první, protože jejich pos.ané životy a LGBT je přece nutno zachovat pro další degeneraci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Ti naši příštipkáři určitě mají k dispozici nějaké kryty, které ve statistikách nefigurují. Ale o ty mě ani tak nejde. 
Spíš si představuju ty na špici Západu, co mají tak vysoká konta, že si mohou splnit vše o čem si zamanou. Tedy v osobním životě, ale na řízení světa už jim došly síly, tady se jim přání už přestala plnit. Ať vymyslí cokoliv, v poslední době vše dopadá jinak než jak plánovali. 
To musí být k vzteku, když ti nejmocnější narazili na své limity a jsou tak nějak bezmocní. A z toho mám docela radost. :-)
Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Už necelý rok po výbuchu nad Hirošimou lidé v epicentru výbuchu korzovali - dokládá video.

In der ersten Stunde nach der Explosion sollte man weiterhin Schutz in einem Versteck suchen. Die Strahlung der Atombombe zerfällt relativ schnell und nimmt beständig ab, nach 24 Stunden hat der radioaktive Staub schon 80 Prozent der Energie verloren. Wenn man Glück hat, war man der Strahlung nicht allzu lange ausgesetzt und hat keine Langzeitfolgen zu erwarten. 

První hodinu po výbuchu byste se měli i nadále chránit v úkrytu. Radiace z atomové bomby se poměrně rychle rozpadá a nepřetržitě klesá, po 24 hodinách radioaktivní prach ztratil již 80 procent své energie. Pokud máte štěstí a nebyli jste vystaveni záření příliš dlouho, nemusíte očekávat žádné dlouhodobé následky.

Zdroj: Wie könnte man eine Atombombe überleben? - Jak je možné přežít atomovou bombu?

Průměrný počet slepic: 3.2 (25 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. exploze reaktoru ho do okolí vymetla 4% - tedy, cca 4,5 tuny.
Primitivní (zastaralá) implosivní plutoniová bomba o ráži 12 kt TNT obsahuje 8 kilogramů plutonia. Dnes se nepoužívají klasické štěpné bomby, ale termonukleární bomby, ve kterých je implozivní plutoniová rozbuška o velikosti mandatinky až pomeranče a ráži cca 0,5kt TNT. Dejme tomu o průměru 5-7 cm - tedy zhruba 1,3 až 3,5 kg.

Velká část tohoto plutonia se spálí při výbuchu, který spustí termojadernou fůzi.
+/- autobus soudím, že při výbuchu Černobylského reaktoru se do přírodního prostředí dostalo tolik štěpného materiálu, jako kdyby vybuchnulo 2-3 tisíce termonukleárních hlavic o síle 50-200 kt TNT

Jak vypadá plutoniová roznětka termonukleární bomby je velmi pěkně vidět ve filmu The Peacemaker - Nicole Kidman alias Dr. Julia Kellyová ji zneškodnila ulomením jednoho segmentu konvenční trhaviny, která měla způsobit její implozi (STLAČENÍ). Protože jeden segmnet chyběl, plutonium se nestlačilo a nevybuchnulo, ale rozmetalo do okolí..

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (33 hlasů)

se podíváš. Dokud se Vidlák držel svého kopyta, dalo se to číst, ale pomalu a jistě se z něj stává stejný ničitel nervů, jako většina blogerů. A potom se diví, že jsou politici na jedno kopyto a nedá se z nich vybírat.  Máme takové přísloví, že naděje umírá poslední, ale musí se nějaká ukázat, ne jen samé strašení a destrukce. Pochopit, že tím neustálým psaním o tom, jak strašně všichni dopadneme když.... přivodí spoustě lidí újmu. Není to o strkání hlavy do písku, jen je třeba ty články prohodit nadějí na lepší zítřky. Život a svět není jen černobílý.

Průměrný počet slepic: 2.9 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

"Ve slíbeném druhém dílu jsme s Martinem Kollerem jsme probrali českou politickou scénu parlamentní i mimoparlamentní. Výsledkem je konstatování, že většina politiků je nebinárních, chovajících se jako princezna koloběžka, oblečená neoblečená, na kole pěšky a kličkují v postojích jako zajíci. Objeví se na scéně opravdu vlastenecká strana? Zatím totiž nemáme možnost výběru. Babiš kam se podíváš. Závěrem došel čas i na zodpovězení vašich dotazů z Telegramu Paralelně."

S Babišovými vlastenci k válce a novému světovému řádu! | Martin Koller na otázky diváků.

Průměrný počet slepic: 3.2 (36 hlasů)

Po shlédnutí začátku videa mi přišlo, že Martin Koller vidí všem politikům až do žaludku, a to i bez endoskopu :-)

Jde jim jen o jedno: Teplé bydlo a nohy v suchu! Hlavně ať se u korýtka udržím co nejdéle ...

Je to fakt katastofa, ta česká politická scéna - ALE JE TO DÁNO ŠPATNÝM SYSTÉMEM

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Raději bych dnes s Vidlákovým rozborem úplně nesouhlasila, ale bohužel musím... Štvaní do konfliktu stále ze všech stran přibývá a nedá se to pochopit, nicméně to tak je...i když to třeba někteří nechtějí vidět...

Putin jako Hitler. Už jsme na něj měli vlítnout. Černochové se stíhačkami fandím. Generál Čeřovský velí do boje

„Před Janou Černochovou bylo na obraně ministrů osmnáct a většinou naprostý hlupáci. Nevěděli a nedělali vůbec nic. Za třicet let nebyli schopní obměnit techniku tak, aby už vojáci nemuseli používat to sovětské harampádí,“ sdělil ParlamentnímListům.cz 93letý brigádní generál letectva Zbyněk Čeřovský. Štve ho, že je Severoatlantická aliance tak nejednotná, protože kdyby pořádně pomohla Ukrajině, tak už je po válce.

„Když Putin v roce 2022 zaútočil na Ukrajinu, nepřekvapilo mě to. Dalo se to předpokládat. Více mě překvapila naše reakce. Ta je naprosto nepochopitelná. Putin si počínal stejně jako Hitler. A zatímco byla hitlerovskému Německu vypovězena válka, tak my se pořád jen dohadujeme. Jestli pošleme na Ukrajinu další zbraně a peníze, nebo ne. Už jsme měli dávno na Putina vlítnout a bylo by po válce,“ zlobí se brigádní generál letectva Zbyněk Čeřovský. ParlamentnímListům.cz sdělil i další svá stanoviska.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Putin-jako-Hitler-Uz-jsme-na-nej-meli-vlitnout-Cernochove-se-stihackami-fandim-General-Cerovsky-veli-do-boje-753028

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (27 hlasů)

řekne za pár stovek k důchodu a další kousek plechu na hruď cokoli chceš

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Povedlo se vložit na třetí pokus! Opět 2x. Vodafone se stále neporovnal s výpadky v naší oblasti. 10 dnů! Připojení mám na příděl pár minut a dost. "Sněhové vločky" by se už zhroutily, ale i mě to hodně ... zlostí

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

-----------------------------------------------------

Už od zveřejnění skutečnosti, že si Ursula von der Leyen dopisovala smskami s šéfem Pfizeru Albertem Bourlou, jsem říkal, že se předsedkyně Evropské komise s vysokou pravděpodobností dopustila korupčního jednání při nákupu mRNA vakcín od tohoto farmaceutického giganta.

Pro připomenutí - na 460 milionů obyvatel EU nakoupila 4.6 miliardy dávek (10 dávek na jednu osobu včetně kojenců) za více než 70 miliard eur. Dnes bylo oznámeno, že tuto kauzu převzal evropský žalobce. Samozřejmě ještě není důvod jásat, neboť jsem si jist, že v Bruselu bude vyvinut obrovský tlak na to, aby tato kauza byla zametena po koberec.

Proto také na všech našich setkáních jasně deklaruji, že pokud strana PRO uspěje v červnu ve volbách do EP, tak uděláme vše, co je v našich silách, abychom tento případ dotáhli do konce a dostali Ursulu do tepláků.

Když jsme na toto téma vedli rozhovor u Xavera, tak se mě ptal, jak to mohu tvrdit tak kategoricky. Odpověděl jsem mu, že to je krystalicky průzračný tunel a že prostě není možné akceptovat, aby si ti tam nahoře mysleli, že jsou nepostižitelní. Politici prostě musí nést odpovědnost za své skutky stejně jako běžní občané. A strůjci covidové lži, kteří vydělali na lidském neštěstí miliardy, o to víc. Jinak si brzy v budoucnu budeme nuceni projít tím farmaceutickým terorem znovu. A to prostě za žádnou cenu nechci dopustit. Proto půjdeme po strůjcích tohoto monstrózního podvodu se vši vehemencí. A budeme moc rádi, když nám dáte příležitost dotáhnout toto naše tažení, které začalo už před třemi lety až do konce. Máte moje slovo, že neuhneme ani o centimetr. (FB J. Rajchla)

--------------------------

Karolína B.

Přátelé,všichni,co jsme už teď voliči strany PRO,víme ,že Ivanka půjde do Bruselu.Ještě přidejte své známé a přátele,aby nás v tom podpořili.Už jen to,že původně Poláci dali taky na tuto bytost Uršulu trestní oznámení a po změně vlády toto Tusk stáhl ,je evidentní,že jde o neoddiskutovatelný fakt,že jde o obrovský trestný čin. Jeden americký biolog odhadl,že na ta svinstva co do nás vpravovali pro svoje zisky, zemřelo na světě 17 milionů lidí.Tady jeden diskuter říká, že je jako Hitler.A když si připomeneme kdo byl předek této Uršuly,je nepředstavitelné,aby se mohlo stát,že povede znovu Evropu.Přátelé,apeluji proto,dejte všichni hlas Ivance Turkové je skutečně potřeba zahájit konec těchto zrůdností na lidech.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

u mě Rajchl přestal být volitelný. Kdo se sviněmi žere z jednoho koryta....

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

a hlavně s tím něco dělat.

https://sk.news-front.su/2024/04/01/obchod-s-detskymi-organmi-na-ukrajine-treba-zastavit-za-kazdu-cenu/

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

štvaní do války odserou hlavně země bývalýho východního bloku. Těch škoda nebude, stejně už jsou vysátý na dřen´, takže je ideální možnost jejich populaci nechat zdecimovat od rusa. Stačí nechat pozabíjet 20 procent mužský populace. Zbytek bude držet hubu a krok a kdyby ne, tak se sem pošle spojenecký vojsko udělat pořádek. A když budou chlapi po smrti, tak  sem nastěhujou migranty, co jim doma dělaj bordel. A ti to tady dokončí. Budou bydlet ve vašich domech, šukat vaše dcery a ženy. A kdo se postaví na odpor, bude podřezán. Za tichého souhlasu západních spojenců.

Ale asi nám to patří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

tahle zemička je příliš krásná na to, aby ji zničili muslimští výrostci. Co ale mají v plánu jistě je ji zotročit. Ono tam kde je kořist se dřív nebo později objeví dravec...

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Brusel nařídil razantně zdražit evropanům kávu, kakao a další tropické ovoce a naopak zlevní kokain!

Pijete k snídani rádi kávu, kakao, a nebo čaj? Kupujete dětem ke svačině, aby měly vitamíny, banány a další tropické ovoce? Připravte si peněženky! Brusel loni po tichu vydal nové nařízení EUDR, a ceny tropických komodit letí drasticky vzhůru! Cena Kakaa se od vydání nařízení EUDR zvýšila o 300%! A to je teprve začátek, varovali o víkendu Evropu jihoameričtí diplomaté! Zatímco bruselští Eurokraté po svém letitém zvyku svalují růst cen Kakaa a dalších tropických produktů na globální oteplování, Jihoameričané tvrdí, že za růstem cen stojí nová, od 1. ledna 2024, platná byrokracie EUDR!

Po zdražení energií, masa, obilí, a mléka, nyní Brusel zaútočil na nízké ceny ovoce, kávy a kakaa.

Podle diplomatů jediná komodita, která díky nařízení EUDR v Evropě zlevní, bude kokain! Není tak asi náhodou, že na stránkách Pirátů stále najdete tuto výzvu: Piráti souhlasí! Legalizujme všechny omamné a psychotropní látky! 

vice zde:

https://www.michalapetr.com/map-1955-brusel-naridil-razantne-zdrazit-evropanum-kavu-kakao-a-dalsi-tropicke-ovoce-planem-je-odlesnit-amazonii-a-zmenit-ji-v-obrovske-bankovnimi-konglomeraty-vlastnene-latifundie-drobni-zemedelci/

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Obávám se, že by brzy vznikla Česká Pirátská Republika :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Alkohol jako tvrdá droga vyvolávající nejen psychickou, ale i fyzickou závislost, je spolu s cigaretami, vyvolávajícími rakovinu, nabízen v každé prodejně potravin.

Jedná se o životně nezbytnou potřebu nebo jen pro státní finance nezbytnou komoditu?

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

mám rád. Jednou za čas je potřeba upustit páru.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Alkohol výrazně zkrátil život nejméně pěti známým, kteří umřeli v přímém důsledku jeho nadměrné konzumace ve věku cca 13, 16, 20, 45, 48 let.
Mnoha dalším mým blízkým závislost na alkoholu rozbila manželství a/nebo přinejmenším podlomila zdraví.

Jedná se nejen o tvrdou velmi návykovou drogu, ale zároveň o nebezpečný, jaterní, ledvinný a mozkový jed.
Měl být dostupný, jen tu a tam v malých dávkách, podobně jako heroin, jen na lékařský předpis v lékárnách.
Přitom poměrně benigní lehké drogy, jako kupříkladu produkty konopí, se ještě nedávno kriminalizovaly.

Jen velmi málo lidí tuší, nebo si užívá, toho, co je mnohem lepší. Zkuste se někdy zúčastnit dobrého meditačního kurzu, nebudete litovat.
Neboť, jak mezi řádky píše Vidlák, těch pár let v protiatomovém krytu vám pak uplyne jako voda...

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

že to bude nějaká bouračka a 5 mrtvých. Také o jednom případu s 5ti mrtvýma v osobáku vím a řidič Tatry nadýchal, ale nejsem si jist, jestli byla příčina chlast, spíš bych řekl, že chlast za to nemůže ale ten dement jo.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Ten nejmladší spolužák Miro utíkal z nádražní restaurace, asi kvůli (ne)placení, a skončil pod vlakem.
Druhý - Boris, se na gimplu uchlastal k smrti během koncertování v Hnojnické velmi populární skupině Fausti.
Třetí na výšce vypadl z jedoucího vlaku. Sousedu Otovi se nestihl vyhnout kamion. A Kamilovi odešly játra.

Ps: v tvrdém hornickém kraji člověk zažije různé věci...

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

táhne za nohu po podlaze z obýváku do koupelny mého bývalého spolužáka z gimplu, kterému nejen pivínko také nadmíru chutnalo.

Oba diplomovaní veterináři.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

chlastá v hospodách většina cizinců, v Práglu to je stejné

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

kraj rázovity. To já neznám nikoho, kdo by se takhle mlád uchlastal, nebo ožralý nějak zabil, jen jednoho huliče s rakovinou plic - skončil ve 30 letech. Spíš bych řekl, že ožralý když odněkud spadne, tak se mu nic nestane na rozdíl od  střízlivého.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

a chemické sračky si píchat nebudu. Takové pivečko z pivovaru Hauskrecht,  to je dobrota. A vínečko od nás z jihu taky. Feťáci se nerozvádějí a neumírají ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)