Zpěv míru

Autor

Tak jsme se včera dozvěděli, že USA zaslaly Izraeli varování před íránským útokem, který může vypuknout každou chvíli. Na hentěch internetech běhá celá řádka videí z Izraele, kde převážejí různé (asi) protiletadlové rakety sem a tam. Izraelští vojáci mají zrušené dovolenky, Američané prý nakládají lodě, které mají určené pro podporu nového konfliktu.

Vlastně se tomu ani nedivím. Izraelský útok na íránský konzulát v Damašku nebyl nic jiného než čirá provokace. Íránský režim si může dovolit statisíce mrtvých, ale nemůže si dovolit ztratit tvář. Netanjahu zase potřebuje větší válku, protože se pod ním z nepovedené malé války příliš houpe židle. Jedna a jedna jsou dvě.

Také probleskly neověřené zprávy, že kanadská ambasáda, která je hned vedle těch zasažených íránských budov, byla hodinu před izraelským útokem evakuována…

Ukrajinci prý dokončili drony (upravili jakési čmeláky) s doletem tři tisíce kilometrů, kterými mohou zasahovat cíle hluboko v ruském zázemí. Nevím, jak velkou škodu mohou Rusům napáchat, ale dovedu si představit, jaké škody na Ukrajině napáchá ruská odveta.

Bubny války znějí stále hlasitěji a celé to těžké ticho, které jsem popisoval včera, je vlastně spíš ohlušení. Je to způsob, jak přebít jakýkoliv zpěv míru, ať už s ním přichází papež, slovenský premiér i kandidát na slovenského prezidenta. Válečné bubny duní, aby nikdo neslyšel nic jiného, aby člověk přestal vnímat, aby se lidská srdce rozbušila ve stejném rytmu, aby lidé tleskali své vlastní zkáze a ze všech sil ji pomáhali přiblížit.

Hlas míru nám v tom všem nějak zaniká… Je příliš tichý.

Kluci, co se mnou tvoří Vidlákovy kydy se s tím nechtěli smířit. Pokud mír nebude znít hlasitěji, pokud mír nebude víc zvučet, pokud volání po míru nebude všudypřítomné, tak prostě vyhraje válka. Pokud se nepostavíme válečným tamborům, tak nás nakonec prostě ohluší definitivně. A tak jsme připravili (možná poslední) mírovou kampaň.

Ještě pořád nám nezakázali mluvit, ještě pořád máme přístup na sociální sítě, ještě pořád nám nezablokovali domény a ještě není vyhlášen válečný stav. Ještě nepřiletěla žádná raketa na české území. Ještě nebyl zabit žádný český voják. Ještě má smysl se snažit. Ještě má smysl se bouřit a bránit. Každým dnem se naše šance zmenšují a jsme stále blíž a blíž plnému zapojení do války proti dvěma třetinám planety. Jsme stále blíž zapojení do války proti jaderné velmoci, která má za zády továrnu světa. Jsme stále blíž k možnosti si popálit ruce v rozhořívajícím se ohni na blízkém východě.

Začali jsme tímto videem:

Prosím, pomozte nám ho co nejvíc rozšířit všemi kanály. Fejsbůk to pouští dost neochotně. Možná je to marná práce, ale nemůžeme prostě sedět se založenýma rukama, zatímco se náš svět potápí. Je třeba udělat, co je v našich silách.

Zkusme o míru zpívat hodně hlasitě…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (327 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nádherné video od Petry Rédové pod názvem: Pokud zpěv míru nebude stejně hlasitý jako bubny války, tak bude válka.

Bohužel Danieli bubny války se ozývají hlasitěji než hlasy a zpěv pro mír.

A není to náhodou. Vládnoucí elita ΚΟ.ΖΑ. tu válku si přeje, oni po válce doslova touží.

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (97 hlasů)

Video jsem dnes viděla na NeČt - je to působivé a strašné zároveň, dobrá práce! 

Tak jak nahnali bezmocné lidi do koncentráků, tak nás dnes ženou do války a my nevíme, jak se vzepřít novodobé totalitě...

Průměrný počet slepic: 4.7 (90 hlasů)

... Z vyjádření  amerických diplomatů je zřejmé, že Bílý dům vystavil členství Ukrajiny v NATO dlouhodobé VETO! A že Fico a Orbán pouze mají svým “zvýšeným brojením” ukázat, že Washington a Berlín nejsou v těchto svých postojích proti členství Ukrajiny v NATO samy, ačkoli je všem jasné, že tento postoj USA nelze v žádném případě změnit, ani obejít!...

... Čeští diplomaté a experti na zahraniční politiku se tak ukázali jako naprostí břídilové neschopní vyhodnotit, co se ve Washingtonu vlastně odehrává, a svými nedávnými nenávistnými výpady proti Robertu Ficovi a Viktoru Orbánovi, a proti vztahům ČR a Slovenska, tak trapně napadali osoby a země, které jsou v souladu s nejnovější linií politiky Washingtonu... 

...Takové řádění “slona v porcelánu” nemá v novodobých dějinách české zahraniční politiky obdobu, a ukazuje, že zájmy celé ČR jsou tvrdě podřízeny jen vnitropolitickým a finančním potřebám české fialové parlamentní smečky...

... Pokud si chcete přečíst skvělý manuál, jak rozpoutat III. světovou válku, doporučuji tento zaručený pražský návod! Zatím, co i Washington se už všemi silami snaží III. světovou válku odvrátit, pražská média si nedají pokoj, dokud se nad Chrámem Sv. Víta nerozzáří nové ruské slunce!  Otazné ovšem je, zda vůbec tuší, co činí! ...

To jsou jen úryvky článku, celý článek viz zde:
https://www.michalapetr.com/map-1958-sokujici-zvrat-v-podpore-valky-ukrajiny-proti-rusku-nova-osa-washington-bratislava-ma-za-cil-privest-valecnickou-kliku-kyjev-praha-k-rozumu-fico-hlavni-spojenec-bidena-v-nato-prazska-kavar/

Průměrný počet slepic: 4.6 (49 hlasů)

kam zmizeli

Už nějakou dobu se neobjevil žádný z proslulých výroků Markéty Pekarové Adamové, Fiala ustal ve vysílání signálů a nikdo neslyšel o známém cestovateli Vystrčilovi. Ten klid je podezřelý a zlověstný. Možná už někomu došlo, že obliba vlády a vedoucích představitelů koaličních stran je mizerná a bude lepší mlčet a pár týdnů se neukazovat.

  Blíží se volby do Evropského parlamentu. Přestože považujeme tuto instituci za naprosto kontraproduktivní a v reálu nepotřebnou, nelze přehlížet skutečnost, kterou je potřeba, když už tedy existuje, mít v ní zástupce ochotné chránit národní zájmy. Až dosud v této díře na peníze vystupovali až na výjimky za Českou republiky většinou kolaboranti s liberalismem převážně mdlého rozumu. O Pirátech není třeba snad ani hovořit, zfanatizovaná politická mládež připomínající sektu zásadně hlasuje proti všemu, co by bylo pro občany naší země prospěšné. Bohužel, na stejné lodi s nimi jsou i představitelé ostatních politických subjektů a jedinými, kdo se odlišují, jsou Konečná a David, občas Blaško, výjimečně Zahradil. Velkým zklamáním jsou zástupci za ANO a v podstatě jde jen o další liberální prounijní subjekt honící se za plným korytem. Jen se potvrzuje oprávněnost našeho vztyčeného varovného prstu mířícím na ANO. A o takových Zdechovském, Niedermayerovi a Pospíšilovi si iluze dělají jen naivní lidé bez špetky rozumu. To jsou pro prosazování našich zájmů naprosto nepotřební jedinci,

  Bohužel, volby do Europarlamentu mají svá specifika a lídři kandidátek velkých stran či koalic tak i  šanci uspět. A vcelku logicky jsou do jejich čel kooptování jedinci se zásluhami. Jde totiž o zajištění solidní trafiky s vysokým životním standardem a dobrým výhledem na důchod. U menších subjektů tak mohou proniknout mezi ,,elitu“ spíše ti, kteří dokážou zaujmout dostatečně velkou část obyvatelstva. Udělat dobře předvolební kampaň není levná záležitost a jedinec na to nemá ani ve chvíli, kdy je sám vcelku movitý. Na rozpočet ANO, ODS či ostatních vládních stran prostě nestačí. Nemá navíc podporu médií, která mají za úkol prosadit ty ,,správné“ kandidáty. Nečekejme tedy protěžování Kateřiny Konečné či Filipa Turka, ti si budou muset zabojovat o posty v Bruselu za své a rozhodně jim to nikdo neulehčí.

  Pokud se ptáte, proč potřebujeme mít v Bruselu více než dva až tři politiky z jiného břehu odlišného od liberálního, v bruselském molochu budou i tak v nespokojené menšině neschopné něco změnit, odpověď je jednoduchá. Tito rozumně uvažující lidé jsou jedinými, kdo nám může přinášet informace o reálném dění v Evropském parlamentu a občas i dopředu varovat před tím, co tamní eurobolševici plánují. A čistě teoreticky to může přivést lidi do ulic před tím, než se nějaký další nesmysl bude schvalovat v naší poslanecké sněmovně. Zároveň potřebujeme názorovou protiváhu proti současným parlamentní stranám, od nichž se o dění v bruselském ancáblu a kokainovém doupěti nic moc nedozvíme. Jediný Ivan David z SPD přinášel relevantní informace, které nám často vyrazili dech. A samozřejmě Konečná, kterou dosud brzdí v rozletu její předsednictví v KSČM. Jenže časy se mění a vzhledem k tomu, že při porovnání úspěšnosti při správě země už i bývalí komunisté výrazně kvalitativně převyšují současnou i minulé vlády, je dost možný další růst popularity křehké blondýnky s ostrým jazykem.

  V uplynulém týdnu nás zaujali ještě dvě věci. O jedné jsme už psali a je jí další plundrování státní poklady ve prospěch Ukrajiny. Nákup dalších dělostřeleckých nábojů za naše peníze je skutečně daleko za hranicí snesitelnosti a únosnosti. My tu ryjeme nosem v bahně (nedejte se ukecat Pavlem Novotným o tom, že se máme nezaslouženě mnohem lépe než většina v Africe), ale vládní skvadra si nadále z České republiky dělá Oslíčku otřes se. Co se musí stát, aby to donutilo orgány činné v trestním řízení zasáhnout na Úřadu vlády? A jaká je spojitost s kampeličkou, v níž figurují i naši politici včetně Fialy a nečekaně z ní zmizely ve stejnou dobu 3 miliardy? Druhou je poté neudělení prezidentské milosti seniorům odsouzeným za výrobu léků z nevelkého množství marihuany na plno let. Už to, že tito lidé skončili v kriminálu v době, kdy každý druhý mládežník hulí a Piráti dokonce legalizaci konopí prosazují, je podivné. Zvláště když své výpěstky staříci skutečně používali na výrobu léčivých přípravků. Jde o další ukázku arogance  ze strany motorkáře, letce a vodáka – generálprezidenta Petra Pavla. Stále se nám snaží dokázat svou „lidovost“, ale ve skutečnosti lidskosti v něm asi moc nebude.

  Svět se pomalu připravuje na válku, ticho je zlověstné a je evidentní, že se něco chystá. Slyšet nahlas je pouze schizofrenie kolem počasí. No co, prostě je teď krásně teplo, ovšem to neznamená, že léto nemůže být naopak chladnější. Příroda si s tím poradí lépe než my a má s podobnými změnami miliony let dlouhé zkušenosti. Daleko větším ohrožením pro ni jsou indicie vedoucí k úvahám, co se stane, až se válečné iniciativy Izraele, USA a NATO stanou realitou. Myslíme si, že si Izrael vytvořil útokem na hudební festival své 11.září a následné vraždění v pásmu Gazy měl připravené. Nyní si dal za úkol vyprovokovat Írán, který považují v USA za nepřítele, takže se americký voják opět zapojí. Ostatně dosud Američané kradou nedaleko syrskou ropu. My zase provokujeme Rusko a ne nadarmo patří naši představitelé na ruský seznam neoblíbených. Ticho před bouří? A jak bude rozsáhlá? Kolik z nás ji přežije? Těch otázek máme mnoho.

 

Jindřich Kulhavý 6. 04 2024

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

Výsledky volieb 2024: Novým slovenským prezidentom bude Peter Pellegrini !!!

Hlasovanie v druhom kole prezidentských voľbách sa skončilo.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23305349/aktualne-vysledky-prezidentske-volby-2024-minuta-po-minute.html

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlákovo video ke stažení je uloženo zde:

https://www.uschovna.cz/zasilka/OXE462T42AANZA37-JEW/CSJ4FKNC4R/

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

Nejde to nějak udělat odkazem? Mám zkušenost, že lidi s úschovnou neumí, nepoužívají, neznají...

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Zkopírovat odkaz, otevřít nové okno prohlížeče a vložit odkaz. Pokud chcete video někomu dalšímu poslat, zašelete mu třeba i na telefon onen odkaz.

https://www.uschovna.cz/zasilka/OXE462T42AANZA37-JEW/CSJ4FKNC4R/

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

- kdo bude prezidentem. Fiala se nehorázně drzým způsobem pokouší volby ovlivnit. Pane nejhorší premiére na světě, už toho bylo dost! Poklonkujte si svým bruselským protektorům u vás doma!

JOZEF VIKTORÍN - slovenský generál ve výslužbě - vyzývá českého premiéra, aby se přestal dosavadním nehorázným způsobem vměšovat do slovenských záležitostí a uvědomil si, že Slovensko je už nějaký čas suverénní země, což v parlamentních volbách dali lidé jasně najevo

Musím se přiznat, že začínám ztrácet trpělivost s vševědoucím Fialou, reaguje generál Jozef Viktorín (Republika - slovenské vlstenecké politické hnutí, pozn. PP) na opakovanou kritiku slovenské zahraniční politiky českého premiéra. Jeho status přinášíme v plném znění.

Bruselský řiťolezec z Brna

Ano, ten Fiala, který zastává post premiéra v sousední České republice. Jmenovaný, angažovaný mluvčí Bruselu z Brna a podporovatel všeho, co není české, si vzal za úkol, nebo spíš přímo dostal pokyn, aby se pravidelně vměšoval do slovenských vnitřních záležitostí. Naše vláda, která vzešla ze svobodných a demokratických voleb, musí místo času na skutečné vládnutí bojovat s progresivistickou lůzou. Vnitřní a v případě Fialy i zahraniční.

Český premiér se opakovaně, a řekněme na rovinu opravdu velmi bezostyšně, vyjadřuje kriticky na adresu Slovenska a jeho zahraniční politiky. Jako by někdo potřeboval jeho názor, jako by jiné země komentovaly jiné a jako by to bylo v rodině evropských národů pravidlem. Možná mu zapomněli říct, že Slovensko už není pod vlivem České republiky, ale je samostatným, hrdým a suverénním státem….

celé zde:

https://protiproud.info/politika/7849-na-slovensku-si-v-nedeli-rozhodnou-kdo-bude-prezidentem-fiala-se-nehorazne-drzym-zpusobem-pokousi-volby-ovlivnit-pane-nejhorsi-premiere-na-svete-uz-toho-bylo-dost-poklonkujte-si-svym-bruselskym-protektorum-u-vas-doma.htm

Průměrný počet slepic: 4.8 (92 hlasů)

Novým slovenským prezidentom bude Peter Pellegrini!!!

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23305349/aktualne-vysledky-prezidentske-volby-2024-minuta-po-minute.html

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Češi čím dál víc nesnášejí přední pětikoaliční politiky.  Fiala, Pekařová Adamová, Jurečka a Rakušan jsou nejméně důvěryhodnými politiky v Česku, ukázal průzkum CVVM.
Nejnižší index důvěry má právě premiér Petr Fiala (-60), smutné druhé místo má šéfka Sněmovny Markéta Pekařová Adamová (-56), třetím je Marian Jurečka (-55). Jsou na tom špatně i Vít Rakušan a ministr financí Zbyněk Stanjura (-47).

žebříček nedůvěryhodnosti + zdroj viz zde: https://t.me/neCT24/53615
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

New York Times zveřejnily žebříček neoblíbenosti lídrů v demokratických zemích, kde jsou téměř všechny země G7 a všechny jsou ještě horší než Biden.
„V mnoha ohledech je prezident Biden velmi nepopulární. Přinejmenším od druhé světové války neměl žádný prezident v této fázi svého funkčního období nižší hodnocení nesouhlasu. Ve srovnání se svými mezinárodními kolegy však Biden vypadá mnohem lépe. Mnoho vůdců vyspělých demokratických zemí má dokonce vyšší hodnocení nesouhlasu než Biden, jak ukazuje tento graf. Proč jsou lidé tak nespokojeni se svými vůdci? Některá vysvětlení má lokální charakter, velká část veřejného hněvu je způsobena čtyřmi globálními problémy: inflací, imigrací, nerovností a nekompetence.“

žebříček neoblíbenosti + zdroj viz zde: https://t.me/neCT24/53568
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Design nového sídla NATO v Bruselu něco připomíná viz foto
Centrála byla slavnostně otevřena v květnu 2017

NATO - SS


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)

Rusové „srovnali“ se zemí výcvikový objekt v Charkově, a to i spolu s cvičnými jednotkami NATO a západními tanky

Zničili také sklady s děly a velkým množstvím 155 mm granátů.

Rusové dnes v Charkově zahájili prudký útok prostřednictvím raket a dronů, při němž srovnali se zemí výcvikový objekt ukrajinských, ozbrojených sil, kde se, podle ruských zdrojů, zdržovali instruktoři NATO a byly sem přemístěny západní tanky.

Postiženy byly i další, velké, zbrojní sklady. Ve skutečnosti, jak odhalilo video, zveřejněné ukrajinskou armádou, se v těchto skladech nacházely zbraně a velké množství projektilů ráže 155 mm.

“Podle informací sem byly, v nedávné době, přemístěny západní tanky s výcvikovými jednotkami NATO,” hlásí RIA Novosti, které již dříve informovaly o  dvou raketových útocích v oblasti Slobodského.

Kromě toho byla zasažena i rozvodna elektřiny, v důsledku čehož došlo, v rozsáhlých částech města,  k přerušení dodávky elektřiny.

Odhaduje se, že bez elektřiny zůstalo nejméně 350 000 lidí.

Při ruském útoku bylo použito celkem 20 dronů Geran-2, při čemž Ukrajinci tvrdí, že z nich 11 sestřelili. Obyvatelé města naopak uvádějí, že nebyl sestřelen ani jeden!

zdroj: 

https://cz24.news/rusove-srovnali-se-zemi-vycvikovy-objekt-v-charkove-a-to-i-spolu-s-cvicnymi-jednotkami-nato-a-zapadnimi-tanky/
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Přišla jsem fajn naladěná ze skvělé muziky (Krausberry).

A přečetla si Vidláka a shlédla video. Mrazí z toho, je to děsivé. A nálada opadla. Těšínská jablíčka docházejí... Za to samozřejmě nemůže ani Vidlák ani video, ale ti kteří nás do téhle situace tlačí, ti kteří se na to tak třesou, že v té své tuposti vůbec nejsou schopni pochopit důsledky! A nebo je jim to jedno a myslí si, že z toho budou vyvázaní!

Nechali jsme se v naší "domácí situaci" dotlačit do toho, kde teď už dva roky jsme a naříkáme. Ale moc jsme toho proti tomu asi  neudělali. Necháme se snad dotlačit i do válečných hrůz?

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera a ve čtvrtek jsem byl mimo (fyzicky, nikoliv duševně). Reagovat na diskusi kdo může a nemůže přidávat odkazy považuji za stejně důležité jako po stylu klasické školní docházky používají učitelé známkování 1-5 a zde v kydech 1-5 slepic. Slepice považuji za informaci a zajímavost pro čtenáře, případně odpor k nadhozenému tématu. Reakce k tématu považuji za nadstavbu "slepic", stejně jako ve školní třídě písemné hodnocení. Ani to jsem však jako učitel neupřednostňoval, stejně jako za jediné správné jsem nepovažoval jednoznačnost jediné napsané známky v žákovské knížce.

Měl jsem systém vlastních poznámek jako podklad pro živou komunikaci nejdřív s dítětem a následně s rodiči, nebo podle situace jsme se sešli všichni společně. Tam bylo možné řešit neskutečné množství nedorozumění vyplývající z nedokonalosti známkování a chybného chápání psaného textu. Rodiče mívají dost často nastavené vnímání známkování i psaného textu podle okamžité nálady, nebo svého dlouhodobého nastavení a dítě se potom stává hadrem o který se přetahuje učitel neznající situaci v rodině a rodič odmítající chápat co se vůbec ve škole, případně v postavení svého dítěte ve třídě děje. To žádné krasořečnění na papír, ani jednoznačný průměr známek nenahradí.

Tady na kydech jsme odkázáni na pět slepic a svou schopnost, ochotu, nebo neochotu chápat jednotlivé pisatele, případně "vkladatele" jiných názorů v odkazech. Připojuji se k názoru, že jediným ředitelem (od slova ne řídit, ale ředit diskusi) je Daniel Sterzik a byl bych rád, aby u toho zůstalo.

Howg k tomu tématu.

K dnešnímu. Nebyl jsem v životě jen učitelem, či elektrikářem z leknutí, byl jsem také vojákem z povolání profesně hodně blízký letectvu. Vím o co jde z osobního poznání v té části vojsk - letectva, PVOS a raketového vojska. To je to, co nás ohrožuje teď, v současné situaci i v případě, že by válka vyhlášená nebyla a "uživatel nějakého knoflíku s vědomím dalších v návaznosti na knoflík zareagují". Jeden Putin, ani jeden Biden nic nespustí, ten systém spuštění zbraní do provozu je složitější, ale nepříjemně průchodný a obtížně zastavitelný.

 V podstatě všechny moje profese (civilové vojenskou profesi nepochybně chápou, zejména prostřednictvím Řehky, či Pavla,  jinak, než se dál vyjádřím) mým vnímáním souvisely s prosazováním a udržováním mírové spolupráce lidí v nejobecnější rovině. 

Vojáci jsou pouhý prostředek obrany, profesionálové mají řešit udržování bojeschopnosti techniky a zajištění možné obsluhy zbraňových systémů do doplnění bojeschopné armády složené z občanů určených pro obranu svého území, případně navázání koaličního propojení zúčastněných zahraničních spojenců. 

Tento prostředek, tedy vojenští profesionálové mají být zároveň tím, kdo přijme a v odpovídající době vycvičí bojeschopnou část občanské populace. To je druhý úkol profesionální armády, budované pro obranu země, případně koaličního mezinárodního uskupení. 

Útočná armáda už je přes čáru, kterou nesmí překročit vojáci bez vědomí politické reprezentace volené občany hlavně pro účel udržovat mírovou rovnováhu, organizovat hospodářskou prosperitu svého státu, která předpokládá další rozvoj společnosti, ve které dostali důvěru své voliče ZASTUPOVAT. 

Politici, vládní politika, to je instrument, který musí zapojit v rozhodující době prostředek odpovídající všeobecné situaci ve své zemi i ve světě. Politici, kteří zlikvidují obranyschopnost své země nemají právo použít instrument, prostředek který nazýváme všeobjímajícím názvem ARMÁDA. 

Měla by to být občanská společnost, která je oprávněná a povinná zastavit jednání politiků v momentě, kdy obranyschopnost země je vyloučená, na spojence se nedá spolehnout a protivník určený politiky tvrdí, že první nezaútočí.

Politici organizující válku, ačkoliv sami nezajistili obranyschopnost své země musí být nekompromisně zastaveni.

Otázka války a míru už se aktuálně stává úplně něčím jiným. Válka buď bude, nebo nebude. Můžeme žit v obavách před válkou celý život, ale stačí jeden blbec a strach se stává minulostí, protože realitou bude válka.

K míru je dnes stejně daleko jako k válce.

Video pochopitelně budu šířit, ale přikládám odkaz na jiné, na setkání třech představitelů, z nichž dva se cítí být nadstraničtí zastánci odborného řízení společnosti neparlamentním stylem předurčovaný nám tady dlouhodobě zastánce "Švýcarské demokracie".

(131) Ing. Blahynka, Štěpán a Jandejsek v Kroměříži - YouTube

Prosím, udělejte si čas zejména na druhou část diskuse, kde pan Blahynka velmi odpovědně a rozumně přibližuje vážné nebezpečí války. Plně s ním souhlasím. Jen do doby, kdy se vyjádří k letošním volbám. "Asi k volbám nepůjdu, protože nevidím žádnou politickou sílu, která by nepříznivý vývoj ve společnosti chtěla řešit". Podobně se vyjádřil pan Štěpán. Z mého pohledu nepochopili, že když stejně rozhodnutí lidé i souhlasící s jeho závěry ohledně hrozeb hospodářského vývoje vedoucího téměř neodvratně k válce a k volbám nepůjdou, znamená to že protistrana absolutně i bez volebního odporu prosadí úplně všechno, co sám Blahynka kritizuje, co proti tomu navrhuje.   

Pánové si neuvědomují, že systém se nedá zrušit legalizací volbami toho nejhoršího, co za několik desetiletí zažíváme.

Tvrdím, že právě v tom ohrožení, které vidíme i ve videu skupiny Dana Sterzika, je nanejvýš nutné společné a výrazné vystoupení všech opozičních sil, bez výjimky i přes nástup k vyvrcholení předvolební kampaně do Evropského parlamentu. Vůbec nezáleží, kdo bude u vyhlášení výrazného veřejného odporu první, ale občané by měli tentokrát výrazně vystoupit. 

Ten odpor by měl být masový, celospolečenský - nadstranický.

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)

Věta (pana Blahynky samozřejmě) "Asi k volbám nepůjdu, protože..." Když si toto řekneme a uděláme to taky tak, je to souhlas s dnešní vládní diktaturou a můžou být jenom navýsost spokojeni, zase řeknou - je vidět, že to děláme správně. (jinak co se týká letectva, byste si měli o čem povídat s Inzou, ten i létá)

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Zdravím vás pane Vladimír Hejnic. K vám a vašim příspěvkům mám hlubokou úctu jelikož vždy, nebo lépe řečeno skoro vždy se vaše názory ztotožňují z mými názory. Ohledně ale neúčastí v evropských volbách dovolte mi s vámi absolutně nesouhlasit. Zdržet se voleb do EU považuji za krajně tragické pro mír a demokracii jak v naší zemi tak i pro Evropu. Kdo nepůjde volit ve volbách EU, jak navrhujete Vy, ten lije vodu do mlýna našich nepřátel. Odmítač voleb v EU přímo volí naše nepřátele, volí hnusný fialový absolutismus a terorismus v naší zemi. Všichni společně přátelé se musíme hromadně zúčastnit evropských voleb a pokusit se změnit Green Dealové šílenství a štvací válečnou podporu NATO, protože NATO  je druhá strana mince EU. Obzvlášť v letošních volbách v EU musíme jít všichni volit , protože letos vlastenecké strany ze všech evropských zemí výrazně posílí a věřím že se tak dokáže změnit chybný kurz toho obrovského korábu kterým je EU a kterému jako Titaniku hrozí potopení.

EU TITANIK

PS.  opravuji tento můj příspěvek ohledně mého chybného pochopení názoru pana Vladimíra Hejnic.  Naopak pan Vladimír Hejnic jak jsem zjistil z níže  příspěvků  je zastáncem stejného názoru  že ve volbách v EU musíme hlasovat všichni 

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

Nepochopil jste text pana Hejnice správně. Pan Hejnic nepíše, že asi k volbám nepůjde. On cituje pana Blahynku. Pan Hejnic naopak hodnotí Blahynkův "postesk" jako špatný přístup.
Přečtěte si prosím ten odstavec znovu.

Cituji pana Hejnice
"Prosím, udělejte si čas zejména na druhou část diskuse, kde pan Blahynka velmi odpovědně a rozumně přibližuje vážné nebezpečí války. Plně s ním souhlasím. Jen do doby, kdy se vyjádří k letošním volbám. "Asi k volbám nepůjdu, protože nevidím žádnou politickou sílu, která by nepříznivý vývoj ve společnosti chtěla řešit". Podobně se vyjádřil pan Štěpán. Z mého pohledu nepochopili, že když stejně rozhodnutí lidé i souhlasící s jeho závěry ohledně hrozeb hospodářského vývoje vedoucího téměř neodvratně k válce a k volbám nepůjdou, znamená to že protistrana absolutně i bez volebního odporu prosadí úplně všechno, co sám Blahynka kritizuje, co proti tomu navrhuje".  

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Děkuji i Vám pane Jirkafik za upřesnění textu pana Hejnice. Už jsem pochopil a omluvil se viz níže panu Vladimíru Hejnic

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

"Asi k volbám nepůjdu..." nejsou moje, ale pana Blahynky, čímž mne neskutečně překvapil s tím, jak se dokáže hluboce analyticky vyjadřovat a hned to obrátit naruby takovým vyhlášením. Rád bych doufal v jeho případě, i v případě pana Štěpána, že se jen trošíčku spletli. Jinak mi to udělalo jasno s JASANEM, proč se nestali součástí STAČILO! Jejich trvání na zrušení parlamentní demokracie v době, kdy nejen parlament ovládají politické zrůdy a mají podporu nemalé části občanů je fantasmagorie, jako tvrzení, že v případě vítězství STAČILO! hrozí nástup socialismu. 

Já naopak na všechny strany tvrdím, že k volbám musíme všichni, napříč opozicí, kdo chceme odstavit současnou hrůzovládu. Navíc celá současná opozice v souvislosti s naznačenými hrozbami našich "vrchních představitelů" by měla organizovat společné velké protiválečné vystoupení.

Mám k tomu ještě další důvod související s oslavami osvobození Slovenska Rudou armádou, kam byli na Bratislavský Slavín pozváni všichni velvyslanci EU a nezúčastnil se nikdo z nich. Nezavání to další fašizací, není to pomsta za Fica? 

Přehlédnutí se ovšem stává, odpovídá to tomu, co jsem napsal výše. Kdybychom spolu seděli u stolu, vyjasněno by bylo ihned a bez problémů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

já bych jen připomenul, že ta válka je válka Putina proti Ukrajině, nikoliv Ruska proti Ukrajině. Pohání ji Putin a USA, oběma válka vyhovuje a chtějí ji. Každý má své důvody, to jistě. Je třeba to připomínat, bez toho cesta k míru, nebo alespoň k zastavení bojů nevede. Putin je lupič a vrah, nikoliv obránce Ruska, stačí se podívat na mapu a co dělá. A USA? Čím více bude Evropa na kolenou tím lépe pro nás.

Průměrný počet slepic: 1.6 (71 hlas)

In reply to by Děda Čestmír

Trvalý odkaz

když je v hlavě dutina, tak za to obviníme Putina. On nechlastá jako sviňa, lépe bylo (pro) západním pitomcům za časů Jelcina. Ale, každý z nás přece dobře ví, že Jelcin byl jen medvěd pouťový.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

a zbytek obdivovatelů vraha na slepičku, argument žádný. V podstatě jste mně potěšili, takže dikes :-)

Průměrný počet slepic: 1.4 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Šíření protiválečného videa je jistě záslužná věc, ale nemyslím si, že by dokázalo změnit atmosféru v naší zemi. Bude to jen další video, které někdo zkoukne a pak si hned pustí další. Výsledek u naší pasivní populace bude opět nula (bohužel). Tím neříkám, že by se to mělo vzdávat (každý dělá co umí nejlépe), ale existují tu i jiné cesty, než burcovat donekonečna lidi, kteří nemají evidentně zájem. Máme totiž také možnost (a v současné době i povinnost) apelovat na své volené zástupce, když se odchýlí od námi povoleného kurzu. Vždy když politici dělají něco špatně, tak vytvoříme nějaké video, mem, nebo složíme písničku, místo toho, abychom je tvrdě konfrontovali s jejich přešlapy. Tak je necháváme žít v přesvědčení, že všechno dělají dobře a že vlastně souhlasíme s tím co dělají. Že na nás můžou dříví štípat. Nic se nezmění, dokud se důrazně neozveme. Pojďme jim zahltit schránky požadavky na mír, pojdmě jim vynadat za to co dělají a říkají. Pojďme jim pohrozit, že je nebudeme volit, když je teď před volbami. A můžeme jim poslat i toto video, protože jinak se k nim nejspíš ani nedostane. Pokud nás bude opravdu hodně a vytrváme delší dobu, může to přinést změnu myšlení našich papalášů. Moc se omlouvám za následující dlouhou tapetu:

VLÁDA EMAILY2024:

Petr Fiala, premiér ČR – vládní email nemá, fialap@psp.cz

Vít Rakušan, ministr vnitra – ministr@mvcr.cz

Marian Jurečka, ministr práce – vládní email nemá, jureckam@psp.cz

Ivan Bartoš – ministr pro místní rozvoj a digitalizaci – ministr@mmr.cz

Vlastimil Válek, ministr zdravotnictví – ministr@mzcr.cz

Zbyněk Stanjura, ministr financí – ministr@mfcr.cz

Jana Černochová, ministryně obrany – vládní email nemá, cernochovaj@psp.cz

Pavel Blažek, ministr spravedlnosti – sm@msp.justice.cz

Jan Lipavský, ministr zahraničí – ministr@mzv.cz

Josef Síkela, ministr průmyslu a obchodu – ministr@mpo.cz

Martin Kupka, ministr dopravy – sekretariat.ministra@mdcr.cz

Mikuláš Bek, ministr školství – vládní email nemá, poslanecký email nemá

Marek Výborný, ministr zemědělství – vládní email nemá, vybornym@psp.cz

Petr Hladík, ministr životního prostředí – vládní email nemá, poslanecký email nemá

Martin Baxa, ministr kultury – vládní email nemá, baxam@psp.cz

Martin Dvořák, ministr pro evropské záležitosti – vládní email nemá, poslanecký email nemá

Helena Langšádlová, ministryně pro vědu a výzkum – vládní email nemá, langsadlovah@psp.cz

Michal Šalomoun, ministr pro legislativu- vládní email nemá, poslanecký email nemá

 

 

POSLANCI 2024 EMAILY

adameci@psp.cz , adamkovav@psp.cz , babisa@psp.cz , babisovaa@psp.cz , babkao@psp.cz , bacikovaj@psp.cz , balasv@psp.cz , balastikovam@psp.cz , bartosi@psp.cz , bartosekj@psp.cz

bastaj@psp.cz , bauerj@psp.cz , baxam@psp.cz , beitlp@psp.cz , belicaj@psp.cz , belobradekp@psp.cz , belohlavkovar@psp.cz , belorr@psp.cz , bendam@psp.cz , bendlp@psp.cz ,

benesiko@psp.cz , berkij@psp.cz , berkovcovaj@psp.cz , berkovecs@psp.cz , bernardj@psp.cz , blahas@psp.cz , blazekp@psp.cz , brabecr@psp.cz , brazdilm@psp.cz , brozl@psp.cz ,

buresj@psp.cz , bzochj@psp.cz , carbolj@psp.cz , coganj@psp.cz , cernochovaj@psp.cz , cernyo@psp.cz , decroixe@psp.cz , dostalovak@psp.cz , draziloval@psp.cz , dubskyt@psp.cz ,

dufeka@psp.cz , dvorakj@psp.cz , exnerm@psp.cz , faltynekj@psp.cz , farhank@psp.cz , feranecm@psp.cz , fialap@psp.cz , fialar@psp.cz , fialovae@psp.cz , fifkap@psp.cz ,

fischerovar@psp.cz , flekj@psp.cz , foldynaj@psp.cz , fridrichs@psp.cz , gazdikp@psp.cz , golasowskap@psp.cz , haask@psp.cz , hajekji@psp.cz , hajekm@psp.cz , hanzlikovaj@psp.cz ,

havelm@psp.cz , havlicekk@psp.cz , havranekj@psp.cz , helebrantt@psp.cz , hellers@psp.cz , hendrychi@psp.cz , hofmannj@psp.cz , horakj@psp.cz , hrncirj@psp.cz , jaci@psp.cz ,

jakobj@psp.cz , jandaj@psp.cz , janulikm@psp.cz , jilkovam@psp.cz , juchelkaa@psp.cz , jureckam@psp.cz , kankovskyv@psp.cz , kasald@psp.cz , kasnikp@psp.cz , kettnerz@psp.cz ,

klimap@psp.cz , knechtoval@psp.cz , kobzaj@psp.cz , kocmanovak@psp.cz , kohajdam@psp.cz , kohoutekt@psp.cz , kolaro@psp.cz , kolovratnikm@psp.cz , kotenr@psp.cz , kottj@psp.cz ,

kovarovav@psp.cz , kralv@psp.cz , kralicekr@psp.cz , krejzak@psp.cz , krutakovaj@psp.cz , kubicekr@psp.cz , kubikj@psp.cz , kuceram@psp.cz , kucharj@psp.cz , kuklam@psp.cz ,

kupkam@psp.cz , lacinaj@psp.cz , langh@psp.cz , langsadlovah@psp.cz , lesenskav@psp.cz , letochap@psp.cz , levkoj@psp.cz , liskap@psp.cz , lochmano@psp.cz , madlovai@psp.cz ,

majorm@psp.cz , malat@psp.cz , marikovak@psp.cz , masekj@psp.cz , metnarl@psp.cz , michalekj@psp.cz , vildumetzovaj@psp.cz, mullert@psp.cz , munzarv@psp.cz , nacherp@psp.cz ,

naiclerovah@psp.cz , navratilj@psp.cz , crkvenjasz@psp.cz , novakm@psp.cz , novakovan@psp.cz , novym@psp.cz , obornam@psp.cz , ochodnickam@psp.cz , okamurah@psp.cz , okamurat@psp.cz ,

oklestekl@psp.cz , olsakovae@psp.cz , opltovam@psp.cz , oulehlovar@psp.cz , ozanovaz@psp.cz , pastuchovaj@psp.cz , adamovam@psp.cz , pestovab@psp.cz , petrtylf@psp.cz , philippt@psp.cz ,

pivonkap@psp.cz , pokornajer@psp.cz , posarovam@psp.cz , potuckoval@psp.cz , prazakd@psp.cz , quittovap@psp.cz , raisk@psp.cz , rakusanv@psp.cz , ratajm@psp.cz , ratiborskym@psp.cz ,

richterj@psp.cz , richterovao@psp.cz , rozvoralr@psp.cz , ruzickap@psp.cz , rybad@psp.cz , sadovskyp@psp.cz , salvetrr@psp.cz , schillerovaa@psp.cz , silaj@psp.cz , skopecekj@psp.cz ,

sladecekk@psp.cz , slavikj@psp.cz , smetanak@psp.cz , stanekpa@psp.cz , stanjuraz@psp.cz , strycekj@psp.cz , strzinekr@psp.cz , svobodab@psp.cz , svobodap@psp.cz , safrankoval@psp.cz ,

sebelovam@psp.cz , simekd@psp.cz , spicakj@psp.cz , stefanovai@psp.cz , stolpad@psp.cz , telekyr@psp.cz , tesarika@psp.cz , turecekk@psp.cz , turekl@psp.cz , urbanovab@psp.cz ,

valekv@psp.cz , valkovah@psp.cz , vichr@psp.cz , vlcekl@psp.cz , voborskam@psp.cz , vojtkov@psp.cz , volnyj@psp.cz , vomackav@psp.cz , vondracekr@psp.cz , vondraki@psp.cz ,

vranap@psp.cz , vybornym@psp.cz , wenzll@psp.cz , wenzlm@psp.cz , zajickovar@psp.cz , zborovskym@psp.cz , zlinskyv@psp.cz , zunam@psp.cz , zacekp@psp.cz , zenisekm@psp.cz ,

 
Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

se mi podařilo otevřít na YouTube na adrese?

Pokud zpěv míru nebude stejně hlasitý jako bubny války, tak bude válka. (youtube.com)

Hned na to se objevilo další video, pro mě dost překvapivé:

Jak by vypadalo, kdyby Česko napadlo Rusko? (youtube.com)

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Díky, rozeslala jsem na všechny strany! (známým, politikům i do TV)

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Prezident Petr Pavel v pátek 15. března vyjel na oficiální návštěvu Německa. Vyjádření T. Okamury je následující:" Domnívám se, že vzhledem k historickým okolnostem by žádný vrcholný český ústavní činitel, natož prezident republiky, neměl právě v den 15. března  jezdit na oficiální návštěvu státu, který je následnickým subjektem státu, který naši zem v tento den v roce 1939 okupoval a jehož orgány a státní příslušníci  zavraždili zhruba 370 000 občanů bývalého Československa a který plánoval úplnou likvidaci českého národa. Nejde jen o symbolický akt, ale zejména o projev pokory, piety a úcty k obětem německé okupace a k pozůstalým po nich. V tento den má být prezident doma se svými spoluobčany  a připomínat si toto tragické a varovné výročí naší historie". Na Hradě nemá co dělat...Pouhá návštěva generál prezidentovi zřejmě nestačila a udělal něco, co si nemůže dovolit nikdo - poslechni si:  O ČEM ČT I VLÁDA MLČÍ. POSLECHNI SI VYSÍLÁNÍ NÁRODNÍHO PROUDU 

 

 https://www.youtube.com/watch?v=HOfiblRNqLQ

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

MEZINÁRODNÍ SKANDÁL ODHALIL BRUTÁLNÍ FAŠIZACI EU! Na pietní akt 79. výročí osvobození Bratislavy sovětskou Rudou armádou na bratislavském Slavíně nedorazil ani jeden velvyslanec ze zemí EU! VÁLKA V EVROPĚ JE UŽ DOSLOVA CÍTIT VE VZDUCHU!

https://cz24.news/mezinarodni-skandal-odhalil-brutalni-fasizaci-eu-na-pietni-akt-79-vyroci-osvobozeni-bratislavy-sovetskou-rudou-armadou-na-bratislavskem-slavine-nedorazil-ani-jeden-velvyslanec-ze-zemi-eu-valka-v-ev/

 

Šéf polské diplomacie Sikorski prohlásil, že Rusko musí pochopit dvacetinásobně větší bohatství států NATO a tím jeho připravenost vést proti jaderné supervelmoci dlouhodobý konflikt.

Podle Kremlu by měl být Sikorski vyšetřen psychiatrem

https://cz24.news/sef-polskej-diplomacie-sikorski-vyhlasil-ze-rusko-musi-pochopit-20-nasobne-vacsie-bohatstvo-statov-nato-a-tym-jeho-pripravenost-viest-proti-jadrovej-supervelmoci-dlhodoby-konflikt-podla-kremla-by-ma/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

ty slova o míru neberu nijak vážně, jsou to jen stohy popsaného papíru. Mír se tvoří činy a nikoliv prázdnými kecy, ale to jsou přece známé věci. Už dnes je svět přelidněn a tak zdegenerované lidstvo vyhlíží svůj Soudný den.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Naprosto s Vámi souhlasím, velice dobře jste to napsal a popsal....k příspěvku Vladimíra Hejnice 

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

RUSKO: Dmitri Trenin, člen Rady pro zahraniční a obrannou politiku Ruska, prohlásil, že Rusko přišlo k rozumu, když (a jak jsem též já sám doporučoval), se zády obrátilo k morálně zhýralému a společensky nefunkčnímu i politicky nejednotnému systému západního světa.

Po léta bylo Rusko svými prozápadními intelektuály hendikepováno a zřejmě by se tak dělo i nadále, kdyby se démonizace Ruska Západem nevyostřila až tak, že tyto intelektuály přinutila buď své postoje změnit, či Rusko opustit. Nu a osvobozeno od někdejšího vlivu těchto lidí se Rusko vynořilo jako vůdce západní šikanou už přesycené světové většiny.

Takže: aby blázni ve Washingtonu v zájmu své světové hegemonie Rusko podkopali, podařilo se jim vytvořit z něj světového vůdce.

Ale nejen to.

V celé Americe i v jejím impériu dnes vše selhává. Školy a univerzity jsou centry propagandy proti bílým Američanům, armáda je nejednotnou Babylonskou věží, nepředstavitelně drahé zbraňové systémy jsou pronásledovány problémy, sociální a ekonomická infrastruktura se rozpadá, zdravotní péče se proměnila na mašinérii zisku – pro Big Pharmu. Voda i potraviny jsou znečistěné, vládní byrokracie převzala od rodičů kontrolu nad dětmi a ekonomických možností ubývá. Lidé, odmítající propagandu a trvající na pravdě jsou pronásledováni, takže je dnes přetěžké uvěřit tomu, že ještě před 20 roky zde bylo Rusko, které na Západ hledělo s nadějí.

AUTOR: Paul Craig Roberts Překlad: Lubomír Man / 6. dubna 202👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

ale nemám nato hlas. Mohl bych recitovat mírové básně z papíru, jenže nato nemám čas. Všichni mluví o míru, přičemž zlo jim z duší čiší, v mír předstírají svojí víru, kéž by byli raději tiší.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatím tak Běloruska a možná Severní Koree. Ach jo...

Průměrný počet slepic: 1.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

K přímému střetu mezi jadernými velmocemi nedojde. Od zničení Hirošimy, od doby kdy Sputnik obletěl Zemi a kdy v Sovětském svazu zkušebně odpálili Car-bombu, nejsilnější termonukleární zbraň, která kdy explodovala na Zemi je taková válka vyloučena. Byla by to sebevražda a především pro ty, co by ji vyvolali a oni to dobře vědí. NATO je striktně řízeno z Deep state USA. Kecy jsou povoleny, určitě jsou i součásti propagandy, ale činy jsou pod přísným dohledem. 
Ano odehrály se náhodné události, které byly využity jako formální spouštěč války, třeba atentát na Františka Ferdinanda, ale v té době bylo už o válce rozhodnuto, armády byly připraveny, jen se čekalo na vhodnou záminku.
To, že tady povykují různí bezvýznamní váleční štváči, sice vytváří válečnou psychózu, ale to je tak vše. USA si nepřejí přímý válečný střet s Ruskem ani střet NATO s Ruskem, proto k němu nedojde! 
Možná vystoupí proti Rusku jednotlivé státy sami za sebe. U Francouzů bych uvažoval o nějaké symbolické taškařici, která uspokojí Macronovu ješitnost, ale její skutečným dopadem bude, že vlk se nažere, ale koza zůstane celá. Pobaltské státy budou poštěkávat, ale kde nic tu nic. Poláci se tím určitě zabývají, ministr zahraničí Radosław Sikorski zřejmě nepřemýšlí o ničem jiném. Američané by také určitě uvítali, kdyby Polso převzalo štafetu po Ukrajině. Ale myslím si, že samotní Poláci si nepřejí zopakovat tragické zkušenosti z 2. světové války. Řekl bych, že tady zvítězí pragmatismus - Poláci se dohodnou s Rusy a zaberou západní část Ukrajiny. Dostanou to zadarmo a možná se k něčemu zavážou v rámci mírových smluv.
Hlavním nepřítelem pro USA je Čína. Ne vojenským, ale hospodářským. Zásadním způsobem narušuje americky finančně  orientovaný hospodářský systém. Americký hospodářský růst je zajišťován růstem finančního sektoru. Průmyslový sektor je v útlumu. Americký průmysl toho moc nevyrábí, to co vyrábí se nemůže vybabrat z neřešitelných problémů. Problémy s Boingem 737 Max jsou nekonečné, s F-35 jakbysmet, hypersonické rakety jsou hudbou vzdálené budoucnosti. S úpadkem průmyslu také přichází úpadek technických věd a kvalifikované pracovní síly.
Války vyhrává nejen velikost armád a jejich výzbroj, ale i schopnost průmyslu, dostupnost surovin a odhodlanost lidí. U většiny faktorů tahá Západ za kratší konec. Pravdou je, že americký finanční sektor stále roste. Je ale spjat s hodnotou dolaru, pokud zkrachuje dolar, zkrachuje i celé americké hospodářství. Nechci se teď rozepisovat o finančním sektoru, ale jeho hlavním posláním je sponzorování horních 10 000 od zbytku společnosti.
Co by dnes daly USA, za existenci bipolárního systému. Tady je hranice, toto je naše a toto je vaše a oba to respektujeme, tedy kromě drobných naschválů. Ale to je dávno pryč, Čína a BRICS to nerespektují. Dedolarizace postupuje, americké světové impérium kolabuje. BRICS roste a geometricky roste i počet uchazečů o členství v něm. Pro státy globálního Jihu se objevila lepší alternativa. To všechno Amerika ví, také ví, že to má spočítané, teď jde jen o čas, jak dlouho to vydrží. Země BRICS prožívají ekonomický růst, ty chtějí hospodářsky spolupracovat a ne válčit. Tedy pokud se nebudou muset bránit.
Globální, pohádkově bohatá smetánka přestane být globální, přijde o část prestiže, ale pohádkově bohatou zůstane - s tím se dá i smířit. Takže vůbec nemají žádný důvod to hnát ad absurdum a vsadit do hry i vlastní život.
NATO je papírový tygr, jeho válečná prohra by jen kolaps uspíšila. Nejlepší taktika je nahánět strach, ale do žádných konfliktů s vyrovnaným nebo silnějším protivníkem se nepouštět. USA se zatím snaží udržet ve svém teritoriu Evropu a využívají k tomu všechny prostředky, včetně podpásovek. Když si to submisivní evropští "představitelé" nechávají líbit, proč ne?
 
Ještě jedna kacířská myšlenka na závěr, kterou vlastně předchozím tvrzením svým způsobem vylučuju ze hry. 
Nejpřímější a nejrychlejší způsob změny systému je prohraná válka. Bohužel to bývá hodně bolestivé. Záleží na tom, jak vyrovnané síly jsou mezi účastníky střetu, čím vyrovnanější tím bolestivější, ale platí to i naopak. Vítěz svůj systém posílí, ale systém poraženého se rozpadne. Nakonec po porážce naší "vlasti" Rakouska-Uherska jsme my Češi získali samostatnost. Stálo to spoustu životů, v každém městě, na každé vísce najdete pomníčky. Bohužel, už se nám podařilo tu bolestivou prohru prohospodařit. Co zbylo z naší národní suverenity?
Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

PC Roberts: Putinova nekonečná válka skončí v jaderném Armagedonu

V momentě, kdy se Ukrajina stane členem NATO, Putin se ocitne ve válce s NATO

Vláda Spojených států amerických, mluvící ústy ministra zahraničních věcí Blinkena, tento týden vzdorovala všem varováním Ruska tímto prohlášením:

Ukrajina se stane členem NATO. Naším cílem na summitu je pomoci vybudovat most k tomuto členství.“

Putinovým odmítnutím použít potřebnou sílu k řešení nebezpečné situace a pokračujícím nástojením na tom, že konflikt není ničím jiným než omezenou operací na odstranění ukrajinských sil z ruských provincií, nikoli invazí na Ukrajinu, se Rusko brzy ocitne v válka s NATO. Podívej na toto .

Důsledně jsem bezvýsledně varoval, jen aby mě idioti odsoudili jako „krvelačného“, že Putinův nerealismus v souvislosti s konfliktem, podobně jako jeho předchozí nerealismus v souvislosti s Minskou dohodou a jeho nerealismus o svržení ukrajinské vlády v takzvané revoluci na Majdaně je přímou cestou do světové války.

V momentě, kdy se Ukrajina stane členem NATO, Putin se ocitne ve válce s NATO.

Rusko má jen krátký čas na to, aby vyřadilo Ukrajinu, zničilo vládu, obsadilo zemi a postavilo kolem ní zeď.

Vstoupení Ukrajiny do NATO „doslova začíná film o jaderné apokalypse,“ říká Elon Musk, jeden z mála zbývajících inteligentních Američanů.

Putinova „omezená vojenská operace“ nedosáhla ničeho jiného než útoků dvou nových členů NATO – Finska a Švédska – na ruské civilisty v Rusku, čímž se zvýšil počet úmrtí ze západního zbraňového systému poté, co byl zbraňový systém dodán Ukrajině spolu s vojenským personálem NATO na jejich obsluhu a západními zpravodajskými službami zacílit na ně.

Putin celou tu dobu nedokázal pochopit, že Rusko je ve válce….

...Putin má pár měsíců na to, aby ukončil existenci Ukrajiny, země, která nikdy neexistovala, dokud ji nevytvořil Washington, zatímco Putinova neschopnost jednat vyvolá 3. světovou válku.

Navzdory zoufalé situaci se Putin stále nedokáže vyrovnat s realitou. Ruská vláda nadále prokazuje Washingtonu slabost a nerozhodnost tím, že opakuje svou ochotu jednat. Zde vidíme Putinovo selhání jako válečného vůdce. Měly by to být Washington a NATO, které promlouvají Putinovi, aby jednaly.

Cestujeme po cestě do Armagedonu přesně tak, jak jsem předpověděl. Jedna ignorovaná provokace vede k další a nejhorší provokaci a potom k další a další a nyní jsme dosáhli červené čáry, kterou Putin nemůže ignorovat. Jediný způsob, jak se Putin může v tomto bodě vyhnout třetí světové válce, je vzdát se nebo ukončit existenci Ukrajiny dříve, než Washington povýší Ukrajinu na členství v NATO. Jiná možnost není.

AUTOR: Paul Craig Roberts/Překlad: S.S./ CZ24.news

6. dubna 2024👉 @cz24news

ZDROJ: www.paulcraigroberts.org/2024/04/05/putins-road-to-armageddon/

https://cz24.news/p-c-roberts-putinova-nekonecna-vojna-sa-skonci-v-jadrovom-armagedone/

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

že podle existujících stanov může do NATO vstoupit stát, který není ve válečném konfliktu. Což Ukrajina nesplňuje. Samozřejmě, stanovy se dají změnit... ale musí všichni souhlasit, museli by také všichni souhlasit se vstupem Ukrajiny. A ta, kdyby chtěla aktivovat článek 5. o pomoci ostatních členů, zase by se k tomu museli všichni kladně vyjádřit. Že by to odsouhlasili Maďaři nebo Slováci?, já tedy doufám že ne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Tedy ne oficiálně. Ukrajina ani Rusko si válku nevyhlásily. Toto by mohli "obejít" při vstupu do NATO. Problém ale bude při přijetí, protože s přijetím musí souhlasit všechny členské země. To ale zatím není. Zatím.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Pelegrini vyhrál a je budoucí prezident Slovenska. Při sečtení 96 % vede 54% oproti 46% Korčoka a ten rozdíl se již nedá změnit.

Slovensko ukazuje ten správný směr kterým půjde i ČR

A teď je řada u nás v ČR, napřed bude smetena  fialová smečka ve Strakovce a hned potom i  PePa na Hradě

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)