Já bych nebyl tak hr...

Autor

Včera ústavní soud řádně rozvířil vody českého politického rybníčku, když svým rozhodnutím zrušil část volebního zákona, který se týkal určitých technikálií přepočtu hlasů na mandáty a zároveň zrušil ustanovení o nutnosti překorčit většíprocentní  kvórum pro volební koalice. Nechci se vytahovat, ale když jsem se dozvěděl, že Zeman poslal ústavním soudcům dopis ve kterém je varoval před důsledky jejich rozhodnutí, bylo mi jasné, že Rychetský a spol. už rozhodli a jen se ještě chystají na okecávačku. Kdyby Ústavní soud nechal všechno při starém, neměl by Zeman důvod jim něco psát. Přece jenom je starý Ještěr z Hradu v politice už dlouho a tak zná svoje Pappenheimské.

Včerejší článek na Kydech byl o něčem úplně jiném, ale přesto se zdejší  komentáře hemžily stanovisky a názory na toto ústavněsoudní rozhodnutí. Tož pojďme si to prokydat pořádně:

Pokusím se krátce shrnout dosavadní události. Před třemi roky podala skupina senátorů příslušný podnět k ústavnímu soudu a argumentovala tam, že uvedené paragrafy volebního zákona jsou v rozporu s ústavou. Rychetský a spol. si dali načas, ale zřejmě už na tom nějakou dobu pracovali, protože Zeman určil termín podzimních voleb nečekaně brzy a já si myslím, že to z jeho strany byl takový pokus zlikvidovat hned v zárodku toto soudní rozhodnutí s tím, že ústavní soud nebude přece riskovat chaos teď před volbami. Rychetský v poslední době zcela jednoznačně dává najevo, že na dávné přátelství s prezidentem v podstatě zapomněl a Zeman není jediný, kdo u nás hraje promyšlené politické hry.

Ústavní soud svým rozhodnutím zrušil zákon na kterém se v devadesátkách shodli Klaus se Zemanem a principem mělo být posílení vítězů voleb na úkor volebních lůzrů. Oba pánové si od toho slibovali nějaké ty mandátky navíc, protože v parlamentu tehdy byla celá řada vocasů, kteří měli blízko k Havlovi, do všeho kecali, měli jen pár poslanců, ale dohromady pod havlovským vedením tvořili přece jenom dost silného protivníka.  Vzpomeňte na Unii Svobody, ODA, ale i KDU-ČSL.. Každá z těchto straniček dostávala polibky smrti Havlovy podpory a postupně se samy vyautovaly ze sněmovny, ale dokud tam byly, dělaly potíže.

ODS a ČSSD tehdy soupeřily o první místo ve volbách, ale v podstatě byly stejně silné. Nový přepočet hlasů na mandáty jim vždycky pár hlasů přihrál a to oběma víceméně stejně a všechny ty malé víceméně stejně obral. Ovšem… doba se změnila. V posledních volbách byl už jen jeden jediný vítěz a tím byl Babiš a pak dlouho nebylo nic a pak teprve někdo další. Byla tu jen jedna silná strana a tak to Babišovi na úkor v podstatě všech ostatních přihrálo tuším patnáct mandátů navíc na úkor všech ostatních trpaslíků.

První věc na kterou chci dnes upozornit je to, abyste si všimli, jak moc byl Babiš na koni a jak velká vládla demoralizace v opozičním táboře, když tenkrát dokázali přijít na jediné řešení jak Babišovi alespoň trochu okopat kotníky a tím byl tento podnět. Tak moc se báli, tak moc měli pocit, že Babiš může jednou vládnout třeba úplně sám, že se domluvili s Rychetským s.r.o., aby jim ještě pár mandátů ukáplo.

Dnes je svým způsobem všechno jinak. Do voleb jdou v podstatě tři velká uskupení a pár opravdu pidistraniček a pokud by to dopadlo podle současných volebních průzkumů, v podstatě by nikdo z těchto tří velkých stran na přepočtech mandátů nevydělal ani neprodělal. Celkem rovnoměrně by se o ně podělili. Asi by to bylo docela dost poslaneckých křesel, protože reálně hrozí odchod ze sněmovny více stranám a tak by bylo o co se dělit. Ale když má ANO 25% a Piráti se STAN 22% a ODS s TOPkou a KDU 20%, tak už v podstatě o nic nejde.  Celý fór byl v tom, když tu byl jeden silný Babiš a spousta slabých ostatních. Ústavní soud v podstatě zrušil důvod, proč dělat nesourodé slepence stran. Ve všech stranických sekretariátech se teď bude řešit, zda je jejich koaliční partner spíše nestahuje ke dnu a to jim rozhodně na klidu nepřidá. 

Další věcí je, že do voleb je daleko a ústavní soud nenapsal žádný nový volební zákon. Jen zrušil ten starý. Stane se totiž přesně to, co Zeman psal ve svém dopise - nastane bordel. Nějak si v českém politickém rybníčku nedovedu představit, že všichni disciplinovaně sednou ke stolu a začnou konstruktivně jednat ve jménu ústavy a voliče.  Do voleb "musí" vzniknout nový volební zákon a musí se pro něj najít podpora. Nikde není napsáno, že když už se bude do voleb sahat, že se nedají novelizovat i části které Rychetský ponechal bez povšimnutí.  

Nebo si snad myslíte, že Babiš mentorovaný Zemanem neudělá nějaký protitah? Že prostě nechá všechno podle Rychetského přání a nepopere se o svojí politickou budoucnost? Že bude útrpně čekat na ztrátu mandátů, které mu v podstatě znemožní sestavit jakoukoliv vládu? Že prostě skončí v opozici aniž by se o něco pokusil? Pokud ano, tak si svůj politický pád plně zaslouží a není důvod kolem toho dělat fóry.

Ve skutečnosti v této chvíli značně vzrostl význam kupříkladu SPD a dalších nezařazených poslanců. Do voleb musí vzniknout nějaký nový zákon, který by mohl přihlížet k jejich zájmům.

Třeba by mohlo dojít na jinak rozdělené volební obvody. Ti, co jsou etablovaní v celé republice, ty to ak moc bolet nemusí, ale zkuste třeba překreslit volební obvody v Praze - panelákové Jižní město hlasuje trochu jinak než Jevany.  V leckterém volebním obvodu vyhrával demoblog jednoduše proto, že vnitřní město přečíslilo jinak volící okraje. Kdyby se to jinak překreslilo, mohla by situace vypadat úplně jinak. 

Výrokem ústavního soudu vznikla příležitost i pro další taktizování - Na jedné straně máme vyhlášené volby a nezbytnost odevzdat do jisté doby kandidátky. Současné koaliční bloky si rozdělily kandidátky tak, aby v  daném obvodě byl někdo, kdo tam má šanci uspět. Domluvili se, kolik kterých lidí ze které strany kde bude. Teď se jim to může překreslit a nakonec zjistíme, že do voleb nejdou tři velká uskupení, ale opět velký Babiš a mračno malých stran, které se v nejklíčovější době pohádaly mezi sebou. 

Motorem kreativity nad novým volebním zákonem bude Babiš, protože má nejvíc poslanců, má je disciplinované a pokud se domluví s Vojtou Filipem, Okamurou, s lidmi z ČSSD, kteří mají nějaký pud sebezáchovy nebo naopak potřebují lukrativní místa po budoucím volebním debaklu, dále je tu mladý Klaus a ta jeho poslankyně od ODS… v ODS všeobecně bude dost lidí, kteří si dovedou spočítat, že koalici s TOPkou jim voliči asi spočítají a tak mohou myslet na své zájmy a výsledkem klidně může být Babišova ústavní většina, která by mohla při psaní nového volebního zákona třeba rovnou i přepsat kus ústavy. Zkrátka Babiš může mít větší dosah, než si Rychetský dovede teď představit.

Boj o nový volební zákon také upře novinářské zraky někam jinam než jen na koronavirus a tak by breberka nemusela být takřka jediným volebním tématem.

Babišovi jde v podstatě o houby - všichni vědí, že zrušení zákona hraje proti němu, takže na jedné straně může dělat, jak se snaží a na straně druhé bude hlavně zdržovat a zvyšovat nervozitu ostatních. On sám se o kandidátky a hádky nemusí obávat. Svému ANO vládne železnou rukou, což zjistili i rebelové v Brně se kterými vyběhl zcela nemilosrdně i za cenu ztráty ve volbách. Znovu už se nikdo neodváží. Ostatní strany ať se hádají. Ať se bojí o své kandidátky, ať se jejich lídři hádají o pozice. Nemluvě o tom, že Babiš má prachy... může si klidně za kampaň připlatit, počítat s více variantami, kdežto ostatní s ním těžko udrží krok. 

Troufám si tvrdit, že pokud se zákon o volbách včas napíše i schválí, v podstatě se při tom upečou ty skutečné povolební koalice...  a bude to vypadat úplně jinak než teď. 

Ale je klidně možné, že v současném marasmu vězíme ještě hlouběji, než by kdo čekal. Volební zákon se nenapíše ani neschválí... Čím déle o tom přemýšlím, tím spíše mám pocit, že Rychetský možná chtěl dělat politiku a dnešní opozice se teď právě raduje z vítězství, ale za půl roku může být všechno jinak. Mílovými kroky se přiblížíme našemu americkému vzoru – tam také dokázali zařídit, že 70 milionů lidí věří ve velkolepé volební podvody. I u nás se to může podařit stejně dobře, protože nový zákon může být naprostý paskvil, který zase více podlomí důvěru v demokracii a zase více upne zraky k majáku stability a pořádku – Rusku (nevěřil jsem, že v souvislosti s Ruskem někdy použiju slovo pořádek, stabilita, ba ani maják).  V ohni bitev kolem tohoto zákona shoří i celá řada iluzí, které o našem státě a našich představitelích ještě máme. A jsem si téměř jistý, že ztratíme iluze nikoliv výběrově o některých, ale o všech. 

A ještě existuje jedna varianta - bianco šek pro Babiše, aby už nikdy volby nebyly. Není volební zákon, protože poslanecké vyžírky se nedokázaly na ničem dohodnout, je koronavirus, je krize, co bys chtěl cype. Chceš chaos a bordel? Chceš volby jak v Americe?  (také jsem si nemyslel, že to někdy řeknu) Tak nepyskuj a koukej jít pěkně do rachoty jinak drž hubu, my tě zatím zachráníme a dočasně budeme vládnout bez mandátu. A samozřejmě jednotkou dočasnosti je jeden furt. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (98 hlasů)

Komentáře

To střídání u moci alias demosgráca, chápou blboni jako zastupování před vyšší mocí. Ale ta se nevolí. Proto se jedná o podvod na lidech, kerým zbylo ze všech možných práv jen právo na hudrání jazykem. A to eště jen dočasu.

Gdyby takhle střídali blboni svoje potřeby, tak už dávno vymřeli. Hotové.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

No, Vidláku, tak to dopadne s každým národem, kerej uhne před svými základními potřebami a volí v podvodném sečítání hlavy, keré se pak v zákoutí domůiví proti všem. A v senátních volbách už nejde ani o domlouvání, tam si své politické důchodce můžou zvolit jejich strany a rodinky, gde sou jejich kydy po zásluze propláceny. To je demosgráca.

To je systém, kerej blboňům v jejich prospěch uzákoní akorát právo mluvit, tedy to, co by každej blboň dělal stejně. Ale právo na život, bydlení, žrádlo nebo vodu už nemá.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

má moc a prachy.
A každý má svou cenu.
A máme zde koroňáka. Třeba... Anebo vyvstanou nové "hrozby", o nichž ještě nic netušíme.
Chlape, dejte si po ránu šptamprlu a buďte trošku kreativní! S malou násobilkou a vyjmenovanými slovy tuhle válku opravdu nevyhrajete!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Zrovna jsem skončil ve škole a mám dost :o)) Buď jsou skvrny na Slunci, nebo něco jiného, ale dnešek je infarktový nejen kvůli vynálezu ÚS.
Už aby bylo zítra 16:30...

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

přijedete Vidlákovi vyžrat špajz, můžem se domluvit a já vám něco málo přivezu.
A když píšu málo, tak tím myslím málo, ne že se tam přihrnete s vydrhnutým kýblem!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

... proč by mě měl vadit, v ten den jsem se narodil, každý rok ho slavím !!! Letos to bude již po 73-té ... tož asi tak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako obvykle aniž by jste četli :
Kola dějin se točí zpět ─ k fašismu ze 30. let 20. století v Německu
SVĚDCI COVIDOVI ŽÁDAJÍ “KONCENTRÁKY” PO VZORU NĚMECKA. CO BUDOU ŽÁDAT PŘÍŠTĚ?
O detenčních centrech, které zřizují v Německu, již některé weby psaly, tedy brzy poté, kdy se tato informace objevila v zahraničních alternativních médiích. Nyní už konečně tuto informaci potvrdila i česká sdělovadla (např. ZDE).
Pokud jste čirou náhodou na tuto informaci nenarazili, tak jen připomínám, že tato detenční centra mají fungovat pro odpírače karantény. Tedy pro ty, kdo nařízenou karanténu opakovaně poruší.
Tady se jedná o princip. O to, že se tu mají do detencí umisťovat občané na základě zcela vymyšlených čísel a opatření, jejichž účinnost je více než sporná. Pak není divu, že se občas najde rebel, který se nesmyslnému nařízení snaží vzepřít. V Německu jsou navíc lidé mnohem vzpurnější, než u nás, což ovšem svědci covidovi v jejich zaslepenosti nevidí. Zrovna v době, když se naposledy demonstrovalo na Václaváku, se demonstrovalo i v Berlíně a to s mnohem větší účastí. Nehovoříc o Vídni, kde proběhla letos již druhá velká demonstrace, přitom Rakousko má méně obyvatel, než my.
Ať je to jak chce, může to nakonec dopadnout tak, že se ukáže prstem třeba na ty, kdo si odmítnou nechat aplikovat prokazatelně nevyzkoušenou vakcínu. A ti, kdo ji odmítnou, budou umístěni do stejných detencí. S tím rozdílem, že pak už budou muset podobných center vybudovat ještě víc, neboť odpor proti nevyzkoušeným vakcínám je například v Německu ještě větší, než u nás. A vždy se, bohužel, najdou i ti, kdo budou podobným totalitním praktikám tleskat.
Nápadu na “koncentráky” tleskala skoro polovina čtenářů Novinek na Seznamu, kde byl článek o detenčních centrech zveřejněn. Pod článkem udělali k tomuto tématu anketu, kde se dotazovali, zda čtenáři souhlasí s podobnými “koncentráky” také u nás. Celých 45 % našinců by podobné zařízení u nás uvítalo. Pohled na diskuzi, kde mnozí tento krok německé vlády kvitovali, pak hovořil za vše.
Je neuvěřitelné, kolik je u nás lidí, kteří by podobné detence jiným lidem přáli. Přitom těm stejným idiotům nijak nevadí například průchozí hranice, přes něž k nám (a přes nás pak dál do Německa) proudí ročně tisíce vetřelců ze zemí, z nichž s sebou přinášejí mimo jiné i nemoci, které jsou typické pro jiné kraje. Nevadí jim, že zde byly poměrně nedávno nekontrolovatelně roznášeny spalničky, občas se stane, že si některý ze zahraničních pracovníků přinese tuberkulózu, černý kašel nebo jinou nemoc. Nevadí jim ani to, že se pravidla požadují jen po Evropanech, ale po tisících muslimských vetřelců, kteří nyní proudí do Evropy, nikdo žádná pravidla nepožaduje. Ti dokonce mohou cestovat i bez dokladů.
Co si vůbec myslet o lidech, kteří si myslí, že covid se obloukem vyhýbá MHD, hypermarketům, fabrikám a testovacím místům, ale vyráží do pustých nočních ulic, na lyžařské vleky, do malých obchůdků, kadeřnictví a hospůdek, kde lze počet hostů velmi jednoduše regulovat? Co si myslet o lidech, kteří věří lidem jako je Bill Gates, Klaus Schwab či Angela Merkelová? Tedy režisérům či scénáristům tohoto divadla?
Uvidíme, kam až Německo dojde. To oni totiž udávají směr, kterým se ubírají okolní státy. Naše loutky jen coby poslušní správci protektorátu plní předem dané noty. Možná i u nás na podobné koncentráky dojde, třeba i s těmi sprchami s kyanidem. Samozřejmě, za potlesku všech svědků covidových.

Napsala Slovanka

Průměrný počet slepic: 3.7 (34 hlasů)

Však pouze konstatujete stav a nenavrhujete řešení.
A S TÍM PŘICHÁZÍM JÁ HAVRAN 57. VELIKÝ.
Vytvoříme ne jeden, ale dva koncentráky - jeden pro "CHŘIPEČKÁŘE" a druhý pro "SVĚDKY COVIDOVÉ".
Pokud někdo oznámí, že určitá osoba je typu CH, bezpečnostní složky ji přesunou do příslušné obory ("koncentrák" asociuje v lidech pravděpodobnost určitých nepříjemností) a oznamovatel obdrží finanční odměnu. Pokud bude nahlášena osoba typů SD, šup s ní tam kam patří a opět odměna.
S ohledem na povahu lidí předpokládám, že během týdne, maximálně dvou zůstane mimo obory pouze jeden člověk a to bude ten nejlepší a stane se vládcem Česka.
V zájmu spravedlnosti pak o obsahu sprch v oboře CH rozhodnou občané z obory SD a naopak. Když tak sleduju rostoucí (a někým neustále podporovanou) zášť, typuju, že se navzájem obšťastní zmíněným kyanidem a konečně zavládné v této těžce zkoušené zemi klid a mír.
Jediným problémem bude, kdo zajistí sociální dávky pro nové občany a kdo jim přestaví kostely na ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

"...mimo obory pouze jeden člověk a to bude ten nejlepší a stane se vládcem Česka."
Nikoliv, to nebude ten nejlepší, to bude ten lichej na kterého už nezbyl oznamovatel.
Doprčic to jsme to ale dopracovali.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Zkratka Svědků covidových není SD, ale SC.
Chyba vznikla proto, že "D" je téměř stejné jako"C", jen je otočené na druhou stranu a má tu svislou čárku navíc.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Je to pořád to samý.

Jedna strana vnímá realitu, kterou druhá strana vnímat nechce. Přičemž to může být klidně na střídačku podle různých aspektů.

Vždyď i tady je to o tom, toho druhýho přehádat spíš než se snažit pochopit, co vlastně říká.

Průměrný počet slepic: 2.7 (21 hlas)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chcete roztroušenou sklerózu nebo snad Alzheimra? Nestačí? tak vám nabídneme rakovinu.
Princip americké vakcíny je zcela nový, špičková technologická novinka, zcela nový koncept, který možná ukazuje na novou budoucnost vakcín. Při takových horkých novinkách jsou ale obavy, z možných neznámých vedlejších účinků, zcela na místě. Jsou zde obavy ze spuštění autoimunitních procesů cizorodou lipidovou částicí (roztroušená skleróza, Alzheimer, rakovina) a z různých jiných, dnes ještě neznámých, dlouhodobých nepříznivých vlivů na zdraví člověka. Zhodnocení se očekává nejdříve v roce 2022, protože několikaleté testování této technologické novinky nebylo provedeno. Naopak technologie Sputniku V má za sebou více než 30 let zkušeností.

Když i výrobce Pfizer odmítl převzít odpovědnost za možné nežádoucí účinky svého výrobku, tak to není určitě dobrá reklama a navíc:

Vědec přiznává, že zfalšoval desítky výzkumných studií pro farmakologický koncern Pfizer - lze tomuto koncernu věřit?
Zdroje:

Americká vakcína: https://www.pfizer.com/health/coronavirus
Ruská vakcína: https://sputnikvaccine.com/about-vaccine/
Američané mají schopnost jakýkoliv objev maximálně zpeněžit, bez ohledu na zdraví lidí. Varováním by mělo být např. GMO a Roundup (rakovina). To by mohl být jeden z důvodů proč jsou Američané jediným národem na světě, u kterých se průměrný věk dožití snižuje!

Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/ockovani-vakcinami-hpv/porovnani-americke-…

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Rychecký maká v úkolu
tři pilíře jsou v rozkolu
ústavní soud je zavázaný
nejspíše Říší pomazaný.
Ratlíci musí do sýpky,
já z toho dostanu osypky.
K tomu sčítání na poště
hlasů horníků z Radhoště
hlasů rytířů z Blaníku
a mrtvých fandů Baníku.
To bude lidí nad 100%,
tohle vysvětlí každý docent.

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

- Rychetského platí Sudeťáci!!

Proč tohle odhalení trvalo alternativě tak dlouho??

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Opravdu Ústavní soud řádně rozvířil vody českého politického rybníčku.

Před hrozbou ústavní krize, by si měl Babiš uvolnit ruce od breberky.

COVID je prozatím pod kontrolou, Hejtmané to chtějí řešit, tak proč jim nevyhovět.

Když poslanci nebudou chtít nouzový stav, tak nebude.
Když poslanci nebudou chtít neschválené vakcíny, tak nebudou.

Řešit to budou Hejtmané z různých politických stran, a ti si srovnají své bafuňáře, média, neziskovky, přitlačí na městskou a státní policii, atd.

Nebudou moci se vymlouvat na Babiše, protože ten bude řešit ústavní krizi, nebude mít čas řešit, kdo bude očkovat seniory.

Uživatel Immanuel Kant (neověřeno) dne Čt, 04. 02. 2021, 00:38, dobře popsal případné scénáře řešení, takže Babiš se nudit nebude, nesmí se však nechat uštvat opozicí, protože pak dělá chyby.

Řešit breberku a volby by nezvládl, ale byl by viníkem všeho.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

večer, tak sem nakopíruji svůj výplod z 23. hodiny:

"Pokud je cílem ÚS prvorepublikový chaos,
tak se máme na co "těšit".

V letech 1920-1938 měla RČS 13 vlád a z toho byly tři úřednické.
z celkových 216 měsíců vládly úřednické vlády 20 měsíců.
Průměrná životnost řádných vlád tedy byla 19,4 měsíce.

V r. 1920 se do posl. sněmovny dostalo 18 partají a partajiček
V r. 1925 - 14 partají
V r. 1929 - 17 partají
V r. 1935 - 14 partají

Senát:
1920 - 9 větších partají plus 28 mandátů pro jednotlivce a jednomandátové partajičky
1925 - 12 partají plus několik jednomandátníků
1929 - 15 partají plus skupinka jednomandátníků
1935 - 12 partají a žádní jednomandátníci

Tohle nás teď tedy čeká - chaos, neschopnost sestavit životaschopnou vládu, akceneschopnost sněmovny i senátu. Vč. toho, že si nás zase někdo podmaní, jako to udělali nacisté v r. 1938.
Protože katastrofa z let 1935-1938 byla způsobena mimo jiné i atomizovaným parlamentem a vládami neschopnými vládnout.

No, a pokud se obě komory nedohodnou na volebním zákonu, dojde k rozpuštění sněmovny a převzetí moci senátem (spolu s ÚS), který bude vydávat tzv. "zákonná opatření".
Ovšem pozor - kromě státního rozpočtu! Ten pojede v rozpočtovém provizoriu tak dlouho, dokud nedojde ke zvolení nové sněmovny. Plus ústavních zákonů, které "zákonným opatřením" nelze nahradit.
Babišova vláda bude vládnout dál, ale nebude mít aktuální státní rozpočet.
Pokud v době ústavní krize dojde k nějakému průseru, nebude existovat způsob, jak ho řešit."

P.S.: Jediný výkon, který Senát dokázal v posledních letech podat, bylo způsobení ústavní krize.
Jak by asi vypadala jeho "zákonná nařízení", si tedy jistě dokážeme představit.
Mysleme na to v příštích senátních volbách.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

na Občanovy falešné větičky a falešná a mrňavá číslíčka.
Páč jsem svině a kdosi mi tam nasypal rovných dvacet kur.

Re: Občan Já vám opravdu nechci opět
nadávat, že jste zcela hloupý, zcela starý a zcela škaredý Občan, nicméně vezměte laskavě v úvahu, že:
1/ parlament Čechistánu přijímá většinově zákony naoktrojované Bruslogradem
2/ bez Bruslogradu se naši soudruzi opravdu ani nevyserou,

Tudíž nevidím sebemenší šanci na provádění vlastní politiky, potažmo ošetřování českých zájmů kdekoli vně zbytků státních hranic, ani kdyby Rychťák převrat neprovedl.
Tudíž jsem v naprostém klidu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Účast ve volbách to dokazuje. Když se moc daří, dostaví se k volbám do senátu každý pátý.

A když nepřichází pomoc shůry, pak se musí o pozornost postarat senátoři sami.
Před 3. léty podali stížnost k Ústavnímu soudu na protiústavní zákon o volbách do sněmovny. Úvaha správná, - když soud zareaguje, získají senátoři body, že jsou to oni, kdo dbá na pořádek, když ne, pak mají příležitost ke kritice.

Proč tak dlouho ÚS otálel s reakcí ?
Zase ve prospěch senátu. O senátu se mluví, a kdyby se podařilo vyprovokovat ústavní krizi, pak teprve vynikne nutnost mít senát !

Co dodat ?
Gerontové v Ústavním soudu podpořili geronty v senátu ! Záměr, nebo shoda okolností ?
Zkušenost říká, že nic se neděje bez příčiny.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

díky pětce na tom byla politika v ČSR , v porovnání s okolím, docela dobře.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

proč se kluci a holky s tou rovností hlasů tak patlaj.
Jako bejvalej vidlák bych to řešil jednoduše.
Vždyť je zde doslova primitivní řešení. Stačí se na věc podívat z druhé strany
Přidělit každému jednomu voliči jeho díl poslance. Hamajda, jako min vnitra, ví kolik je voličů v daném kraji. Tak vezme kalkulačku a začne násobit a dělit. Vyjde mu počet poslanců na kraj a samo kromě celejch poslanců i zbytek. Ty zbytky posčítá do jednoho celostátního pytle a výsledné celé číslo podělí losem po krajích..
A je po problému, hlasy voličů mají shodnou váhu a na volební kraje se nemusí vůbec sahat.
Tak vám nevím, proč v tom furt hledaj nějakou záhadu.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Oni nehledají záhadu, oni hledají, jak vychcat s ostatníma! Jeden, jako druhý.

Tudíž nepřichází nějaké spravedlivé řešení v úvahu.

Hrábnout takhle do volebního zákona je ze strany ÚS pověstné otevření Pandořiny skříňky. Možnost dohody v omezeném čase na novém volebním zákonu je minimální.

Vracíme se zpět k čistému poměrnému systému. Ten je sice spravedlivý ale plodí nestabilní vlády, mnohohlavé koalice, kde je každá z hlav té koalice nejchytřejší a nejkrásnější a dává to najevo.

Dobře tady Občan připomněl naší prvorepublikovou zkušenost a také bych doporučoval, juknout do Itálie.

Za sebe to shrnu. Jestliže jsme byli ve sračkách po kotníky, budeme po pás.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

až těsně nad nos.
Tudíž pro každé nadechnutí budeme nuceni hezky povyskočit a následně se propadneme o trošku hlouběji.
A vy jste hloupý admirál s malým "A". A tohle jsem napsal, abych vás po ránu pořádně urazil a měl z toho radost po celý den.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Víte, mám na zdi za sebou pověšenej šnorchl. Když se někdo ptá - hovna máme až pod nos, a když ještě trochu stoupnou, přežiji :-)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

chytrý, mladý a krásný.
A přitom taková blbost že...?
:-)))

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Typicky individualistické řešení, oddalující poslední bublavý nádech o několik desítek minut!

Jediná reálná možnost, jak se ve stoupající hladině sraček neutopit je už dávno vyzkoušená a prozrazuje ji taktika Širokého v politologické studii Dlouhý, Široký a Bystrozraký:
Široký prostě příval nevábné tekutiny vypil.
Nám nezbyde nic jiného - vypijeme si to.

Když nás půjdou milióny a každý vylohní pět půllitrů sraček, opět zvítězíme.
Padesát miliónů litrů hoven denně nevyplodí ani všechny tři parlamentní komory dohromady!

Myslete na chorál, malověrní! Myslete na chorál!

Bude-li každý z nás z křemene, je celý národ z kvádrů! S chutí do toho - půl je hotovo!

(To že jsem sámdepresivní neznamená, že nemohu vlévat národu optimismu do žil!)

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Mohl by to být dokonce i předvolební slogan strany, které, pokud byste ji založil, bych se rád stal členem, pokud bych u velmi(ni)stra AH zvládl přijimací rituál, o kterém ani netuším, jak by vypadal, ale, s ohledem na níže uvedené heslo, z toho mám trochu obavy:

"OPTIMISMUS DO ŽIL A SRAČKY DO HUBY!!!"

PS: Snažím se nepsat dlouhá souvětí, aby náhodný čtenář neztratil souvislosti.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak si jen tak přemýšlím:
Pokud se do října obě komory Parlamentu nedohodnou na novém volebním zákonu, tak
- Sněmovna zanikne uplynutím mandátů
- v takovém případě převezme její funkci Senát, který může vydávat zákonná opatření
- zákonná opatření se ale nesmějí týkat volebního zákona
- tudíž pokud nebude volební zákon schválen do října, tak už nebude schválen nikdy
- tudíž pokud nebude v říjnu zvolena nová Sněmovna, tak už nebude zvolena nikdy.
Jo a návrh na zákonná opatření může Senátu předkládat jen vláda, která funguje dál.
Přehlédl jsem něco?

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Obě komory parlamentu se musejí dohodnout nejpozději do 30. 6. 2021.
Pak jsou parlamentní prázdniny a v září už bude pozdě na včasné vyhlášení zákona, nabytí jeho účinnosti a sestavení kandidátních listin.

Optimálně by se měly komory dohodnou nejpozději do 30. 4. 2021, aby mohla proběhnout alespoň relativně řádná volební kampaň - tedy sestavení volebních programů, volebních kandidátních listin a představení programů a kandidátek elektorátu.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

řádná volební kampaň? Vy jste zešílel? Kdo, si asi tak myslíte, že ji bude platit?
Přijme se zákon o poštovním a fejsbůkovém hlasování a problém se zbytečným utrácením peněz za pitomé kampaně je vyřešen!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Fejsbůkové a poštovní hlasy se musej nějak sečíst.
Což znamená nakoupit z USA spolehlivé a vyzkoušené sčítací programy za několik málo set miliónů.
Nebo si na sčítání českých pronajmout superpočítačový čas washingtonských superpočítačů.
Korespondenční hlasy počítačově negramotných důchodcůbych nechal spočítat ručně na americkém valvyslanectví.
nemusej je brát po jednom - stačí zvážit na staré decimálce a výsledek vynásobit koeficientem demokratičnocti té které strany.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

příspěvek do debaty.
Děláte mi radost, ptáku umatlaná, už na vás začíná být vidět mé výchovné působení.
Můžete si vybrat. Buď malou hvězdičku do slovníčku, anebo razítko kočičky do písanky. Takový já jsem dobrák. Dal bych i víc, ale Občan pravil, že to musíme brát "po Občansku".
Prostě na dělný lid musí být přísnost.
Btw. pokud se za dělného člověka nepovažujete, musíte přede mnou sníst občanku. Nikoli nějakou hnusnou smradlavou a otylou ženskou, nýbrž občanský průkaz.
Malá nápověda - fotku kontrolovat nebudu, tudíž nemusí být váš.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

úřední povolení na to, abyste si mohl dovolovat přemýšlet?

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Náš ústav se Vám, pane Targusi, mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let! :-D

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

se mi neomluvil co nejžaludečněji, anebo dokonce co nejhrubo-střevněji, a to prostřednictvím vašeho konečníku.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Hlava XXII

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

- Sněmovna zanikne uplynutím mandátů

----
To by si kapříci vypustili rybník.

Takže se dohodnou na poslední chvíli. Jako u Brexitu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Mne napadá,že je Rychetský víc kamarád s Klausem,než ze Zemanem.
Sice může dojít až na tu poslední variantu,že se nový zákon neschválí,proto bude zajímavá snaha poslanců ANO.
Pokud by nový zákon nebral v úvahu,tuto změnu od ÚS,tak neprojde stejně.
Jak i píše Občan,když se malé straničky spojí,můžou se dostat do parlamentu a dělat tam krtky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

má pravdu,naši poslanci stejně jen implementují do zákonů požadavky Bruselu,krásně je to vidět na tom zeleném údělu a nulové uhlikove stopě,to by tady nikoho nenapadlo. A s cernousky se budem muset smířit,kolikrát jsme v dětství museli zpívat Již vzhůru psanci této země,tak se to nakonec splnilo,psanci se dali ba pochod a co s tím?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

A s cernousky se budem muset smířit

----
Vy už k tomu smiřování máte dobře našlápnuto, když uvažujete takhle - a to se bouříte i proti takový myšlence, že jedno dítě může v krajních případech zabít jiné.

Ve Švédku to feministky dotáhly už tak daleko, že manifestují za právo být znásilněná pžiprchlíkem bez zachraňování.

Jste na správný trajektorii.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

že příjde doba kdy budeme ještě na Andreje vzpomínat se slzou v oku. Živě si umím představit kam nás Bartoš jako premiér povede - slovenský polokoncentrák bude jen slabý odvar.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

In reply to by Fox (neověřeno)

Trvalý odkaz

karavanu Bartošových nohsledů a podržtašků.
A z těch se mi dělá šoufl ještě víc. Tak moc, že si musím od kompu odskočit na jednu malou stopečku třešňovice.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Malou třešňovici spolehlivě nahradí velký panák RUMu ... to pro ty, co třešňovici nemají v záloze.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Alkohol je to pravé řešení všech problémů.

Kdepak nějaké lámání si hlavy.

Jen tak dál.

Průměrný počet slepic: 1.8 (17 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo, všichni alkoholici, dávejte mi po jedné slepici. Ostatní se prosím zdržte. Ať je vidět, kolik sem chodí alkoholiků. - Je to anonymní. 😂

Průměrný počet slepic: 2.1 (19 hlasů)