Akce Sputnik

Autor

Jak vidno, CNN Prima ňůs měla dobré zdroje a sůdruh ministěr Blatník byl včera odejít. Předevčírem se k tomu při tiskovce nechtěl vyjadřovat a včera už se  vyjádřit tak trochu musel... Vlastně je mi kluka líto. Na ministerstvo nastupoval jako respektovaný doktor přes děti s heslem, že slovo "přitvrdit opatření" od něj nikdo neuslyší a končí jako člověk zcela bez reputace, který udělal nejtvrdší lockdowny a ještě při nich prosazoval přímo na kameru takové ptákoviny, jako že respirátor bude mít člověk venku nasazený i když široko daleko nikdo není. To nenapadlo ani Prymulu... 

Tak mě mimoděk napadá... nebyla to od Babiš velmi rafinovaná pomsta za podpis milionu peněz chvilek? Vlastně z Blatného udělal úplného pitomce a teď už stačí v Čau lidi nějak jemně dodat, že právě takoví pitomci podepisují petice obskurního hnutí, které zašantročilo šest mega za nic...

Chci také říci, že nastala vzácná chvilka, kdy se s majnstrýmem vlastně docela dobře shodnu na tom, že Blatný vyletěl za blokování 
Sputniku. A pro všechny rejpaly a chytače za slovo ještě dodám, že Sputnik nemíním tu jednu konkrétní ruskou vakcínu, ale všechny ty vakcíny z toho zaostalého východu, který je schopen nejen připravit vakcínu dřív, levněji a ještě je schopen pořádné produkce. Pokud dneska padne termín Sputnik, myslím tím třeba i Sinopharm i ty další Corona vacy, Corona stopky a podobně. 

Hned po uvedení do funkce se sice Arenberger s Babišem na kameru shodli, že Sputnik jedině se štemplem EMA, ale podle mě to byla jen určitá kamufláž. Zřejmě ještě neuzrál úplně čas... 

Babiš si zřejmě také dokázal spočítat, že všechny ty Fajzry sice moc pěkně objednal (a možná i zaplatil), ale realita značně pokulhává za plánem. Ostatně to je přece normální západní stav ne?  Všechno se protahuje a prodražuje už třicet let. Kdy se naposled někde postavila dálnice, letiště nebo most za předem domluvenou cenu a v předem domluveném termínu? Včas u nás vznikají už jenom lejstra, směrnice a zákony. Ty dokonce vznikají v předstihu. Proto máme v Ojrópě GDPR, ale nemáme továrny na vakcíny. 

Stejně tak je přece normální, že evropská a atlantická solidarita je dost jednosměrná. Z východu na západ. Solidární s uprchlíky, to jo, co máme být, ale že by oni byli solidární s dvojí kvalitou potravin, to ne. Bojovat za americké zájmy, to jo, ale že by nám sem dopleskli nějaké vakcíny, to ne, sami mají málo.  Inu, jak asi USA a Británie dosahují svých pěkných očkovacích výsledků? No píchají svým lidem, co bylo určeno pro nás... a  Boris Johnson se tím chlubí, protože ví, že mu to bude voliči přičteno k dobrému a ne naopak. 

Andrejkovi to teda trvalo... internetový cvrkot, minimálně zde na Kydech, byl o měsíc rychlejší. Vrabci si na střeše cvrlikají o tom, že vakcíny nebudou, že Němcům byla jejich slavná očkovací centra (co u nás Babiš nezařídil) k ničemu, protože není čím píchat. Vlastně jediné, co se udělalo včas, bylo lejstro o tom, že přestávka mezi dvěma dávkami bude větší. 

Nepochybuji o tom, že nová kvalifikace ministra je především v tom, aby nedělal ofuky a byl ochoten udělat pro Sputnik co bude nutné a  podmínečně povolit její použití.  Ne hned... až za chvíli, až se provalí nějaký další problém Fajzru a spol. Koneckonců Sputnikem se v zemích třetího světa píchá ostošest a co je dobrý pro černochy, to je dobré i pro šajse čechen. 

Vlastně se teď ukáže všechno to, o čem jsem před měsícem spekuoval a co jsem Andrejkovi radil. Krátce to shrnu:

1. Uvidíme v přímém přenosu, jak dlouhé jsou prsty všech těch Fajzrů a jimi zaplacených úředníků a politiků. Bude řev, nový sůdruh ministěr bude jistě vzápětí navštíven těmi správnými hochy a bude mu vysvětleno, co mu hrozí, jestli Sputnika pustí. Stejně tak bude navštíven těmi druhými, kteří mu vysvětlí, jaké výhody ze Sputnika bude mít a jaké výhody bude mít od prezidenta a premiéra. Jsem dost zvědavý, jak to vyhodnotí. Podle všech známek ze všech ostatních situací by měl zjistit, že ti západní hlavně hodně hlasitě řvou, ale ti východní zase tiše a efektivně konají. Minimálně od anexe Krymu je to krásně vidět... Zatímco ti na západě vyjadřovali solidaritu, ti na východě poslali neoznačené zelené mužíčky. 

2. Uvidíme, jestli Andrej jako stratég alespoň trochu za něco stojí... jestli je někde v Moskvě vedle Šermětějeva nějaký sklad, kde už čeká milion dávek, jen pro ně poslat letadlo. Dávek, které se pak slavnostně vypíchají za deset dní a poletí se pro další. Které koupil Agrofert, nebo které koupil před smrtí Kellner... A jestli na to Andrejko nestačil, jestli ho zastoupil starý Ještěr z Hradu. Tomu připisujeme nějaké ty šachistické schopnosti, takže uvidíme, jak moc se to potkalo s jeho stářím a jestli v churavém těle stále sídlí ten bystrý mozek. 

3. A nakonec uvidíme, jak si stojí leckterý politik i úředník. Uvidíme v přímém přenosu ty překážky, možná dokonce i oficiální sabotáže, házení vidlí, sypání písku do soukolí. Uvidíme, jak si stojí červenosvetrový koaliční partner. 

4. Mimochodem... zaregistrovali jste? Včera v nemocnicích přibylo tisíc pacientů - to se dopočítal prodloužený víkend. Možná se méně testuje, ale podle počtu nemocných bych neřekl, že je už konec. Naopak... dovedu si představit, že koroňáček ještě vystrčí růžky. Pak budu o to víc zvědavý na všechny ty proklamace chřipečkářů - jestli zůstanou svému přesvědčení věrní... jestli je covid stále habaďůra určená k ovládání lidí a za žádnou cenu se nenechají očipovat injekcí... Chorvatsko bude na své území pouštět očkované jakoukoliv vakcínou... tak schválně jak dlouho to covidovým disidentům vydrží, zůstat na okraji a odpustit si radovánky kvůli svému přesvědčení. Tipuju, že skoro nikdo... 

Trošku bych si troufal tvrdit, že Sputnik by mohl značně zamíchat předvolebními preferencemi. Na Sputniku je možné se značně ztrapnit a nebo na něm vyhrát. Je možné se na něm odkopat, Sputnik nasvítí zcela nečekané úhly našich kandidátů do podzimních voleb. Sputnik představuje značné politické riziko, ale pokud bude zvládnut, může to být politická atomovka proti které nebude obrany. I důsledky budou podobně dlouhodobé jako následky jaderného bombardování. 

A troufám si tvrdit, že Sputnik je to, co může odvrátit Andrejovu porážku. Protože jestli se v létě nebude smět do Chorvatska, protože nebudou vakcíny... tak Andreje nezachrání už nic. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (95 hlasů)

Komentáře

act therapy questions therapies for ptsd pharmacie en ligne dijon , pharmacie palix annecy pharmacie pommaries annecy vieux , pharmacie de garde aujourd'hui le havre pharmacie brest masques therapie de couple haute savoie Pimecrolimus precio sin receta, Elidel precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/elidel-barato-en-la-fa… barato en la farmacia, Pimecrolimus precio sin receta</a> Compra Elidel a precios mГЎs bajos Elidel precio sin receta. therapie cognitivo-comportementale avis pharmacie angers sud Compra Dexlansoprazole a precios mГЎs bajos, Comprar Dexlansoprazole 30 Mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-dexlansoprazole… precio sin receta</a> Compra Dexlansoprazole a precios mГЎs bajos Dexlansoprazole precio Ecuador. pharmacie ouverte orly pharmacie beauvais lesigny , pharmacie de garde marseille baille pharmacie angers horaires Compra Dutasteride a precios mГЎs bajos, Comprar Dutasteride pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-dutasteride-a-p… Dutasteride nombre generico</a> Dutasteride precio sin receta Comprar Dutasteride pastillas genГ©rico. therapie comportementale et cognitive vaucluse pharmacie leclerc quimper .

Zatím bez slepic

pharmacie gourmelon brest pharmacie ouverte etampes pharmacie quizac brest , pharmacie de garde marseille en beauvaisis pharmacie avignon villepreux , horaire pharmacie turly bourges pharmacie lafayette caen pharmacie herboristerie annecy Medicamento Fluoxetina nombre generico, Fluoxetina barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-fluoxetina… Prozac 20 mg</a> Comprar Fluoxetina 20 mg genГ©rico Compra Fluoxetina a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde joinville le pont medicaments ototoxiques Nicotine livraison rapide, Nicotinell sans ordonnance Canada <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/nicotine-livraison-rap… prix sans ordonnance, Nicotine livraison rapide</a> Nicotinell en pharmacie Canada Nicotinell bon marchГ©. pharmacie de garde aujourd'hui tampon pharmacie boulogne billancourt avenue jean baptiste clement , pharmacie en ligne nice medicaments omeprazole Medicamento Furosemida nombre generico, Comprar Lasilix pastillas genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-lasilix-a-preci… Lasilix pastillas genГ©rico</a> Lasilix precio Argentina Medicamento Lasilix nombre generico. therapie act lyon pharmacie bailly garancia .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sputniků V s termínem dodání do července 2021.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

který se opírá o hlasy voličů, jež zastupuje. Jako Orbán a jako další na řadě (tipuji Kurze). Ten se s tím taky nesere a navíc má zkušenost, čeho jsou "spojenci" schopni, když mu už jednu vládu odstřelili. Voličům se akce "spojenců" nepozdávala a Kurz už vypadá, že ví, na koho se může spolehnout.

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

Zeman se taky snaží protlačit východní vakcíny. Podle mne je to jediná šance, jak to přes léto radikálně omezit, jinak tu bude třetí vlna. A zde je šance pro Babišovce. Trocha šikovné propagandy, může argumentovat postojem Maďarů, Němců, Rakušanů a Italů a možností výběru: jestli chceš, ber Sputnik a jeho bratříčky nebo Sinovac. Pokud nechceš, neber, ale do zahraničí tě nepustí na základě tvého vlastního rozhodnutí...

Ještě k "anexi" Krymu. Krym vyhlásil po rozpuštění SSSR, samostatnost. Mělo se konat referendum. Ukři ho tehdy nepustili, referendum znemožnili, ale dohodli se s tehdejší reprezentací na Ústavě A

utonomní republiky Krym. V ní je (bylo) uvedeno, že Krym je součástí UA, ale zároveň bylo zakotveno právo krymské vlády, vyhlásit referendum o čemkoliv. Bez zasahování Kyjeva. A to ústavní právo bylo naplněno.
Nikdo nerozporoval, že se obyvatelé Krymu rozhodli svobodně. Pro připojení k Rusku hlasovalo více než 96 % zúčastněných voličů při volební účasti 83 %. Z toho plyne, že pro připojení k Rusku hlasovala i nemalá část Tatarů, Ukrajinců, Arménů, Řeků a jiných národností.

Nošením dříví do lesa je pak připomenutí, že referendum se konalo v době, kdy v Kyjevě proběhl protiústavní, tedy nelegální i nelegitimní (protože tehdejší vláda UA souhlasila s mimořádnými volbami, aby uklidnila situaci v zemi, které se tak nekonaly, zřejmě proto, ze by zase vyhrála Strana regionů...) násilný převrat. Tozn., že v té době UA neměla de jure žádnou vládu, se kterou by se podle práva dalo jednat a Krym k ní tedy neměl žádné povinnosti. Nehledě na diskriminační proklamace a zákony nové "vlády" a násilnické banderovské bojůvky, dělající "pořádek" na, národnostně odlišném, východě země.
A že Krym byl převeden do USSR z RSSR, bez opory v tehdejším právu SSSR a hlavně bez souhlasu domácího obyvatelstva. ( Obyvatelé Krymu, v době připojení k USSR, s Ukrajinci a Ukrajinou, neměli nikdy nic společného. Nikdy nebyli historickou součástí Ukrajiny. Která ostatně historicky ani neexistovala. Ukrajina, ( s hranicemi na východě, na západě až po II. světové), jak ji známe dnes, vznikla až se vznikem SSSR, je to komunistický projekt. Proto neobstojí jakékoliv srovnání, třeba s pohraničím ČSR.)

Pouhý 1 den byl Krym samostatnou republikou, kdy podal žádost o přistoupení do Ruské federace. Která jej druhý den přijala.
Samozřejmě to bylo koordinované (Rusko nechtělo, z pudu sebezáchovy, pokud chce dlouhodobě přežít, na Krymu US námořní a raketové základny) ale podle tamního práva.

Shrnuto:
Připojení Krymu k Rusku, NENÍ ANEXE.
Krymčané s Ukrajinou neměli historicky nic společné, nikdy se necítili být součástí UA a využili svého ústavního práva.
Na samotném Krymu je tato událost vnímána, jako OSVOBOZENÍ.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

Děkuji dexxi .

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Další německý region se chce dohodnout na dodávkách vakcíny Sputnik V. Země Mecklenburg-Západní Pomořansko poté, co Bavorsko oznámilo svůj záměr uzavřít memorandum o dodávkách ruské vakcíny proti koronaviru "Sputnik V ", jedná s Moskvou o tomtéž - uvedla televizní stanice NDR s odvoláním na ministra zdravotnictví Země Harryho Glawe.
https://www.ndr.de/nachrichten/mecklenburg-vorpommern/Millionen-Impfdos…
Chystají se objednat 1 mio vakcín s dodáním v květnu/červnu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

horaire pharmacie novel annecy pharmacie aix en provence roi rene therapie comportementale et cognitive pdf , traitement naturel menopause pharmacie beauvais zup argentine , pharmacie z medicaments qui font trembler pharmacie beaulieu louviers Ranitidina barato en la farmacia, Medicamento Zantac nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/zantac-precio-colombia… precio sin receta</a> Zantac barato en la farmacia Comprar Zantac 300 mg genГ©rico. pharmacie brest kergaradec horaire pharmacie trigona bourges Besivance precio Miami, Compra Besivance a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/besivance-precio-sin-r… </a> Besivance barato en la farmacia Besivance precio sin receta. pharmacie en ligne nl medicaments antidepresseurs , pharmacie lafayette dury act therapy description Comprar Stromectol 12 mg genГ©rico, Ivermectin precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-ivermectin-12-… Ivermectin nombre generico</a> Comprar Ivermectin 12 mg sin receta Medicamento Ivermectin nombre generico. pharmacie dewaele beauvais horaires act therapy for adhd .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A je to. Cesta Sputniku otevřená.
Sice se nebude vědět, která verze dotyčné látky do bude, ale určitě vyjde správně, jinak to ani být nemůže.
Slováci už sice lehce zaplakali, rusáci jim snad poslali šmejdy?
Sputnik je něco jako Kolalokova limonáda. Rány šoky, kuří oka vše vyléčí Sputnik.
Doufejme, že se na očkování dobrovolně přihlásí většina ze zdejšího osazenstva, komunisté a jiní sputnikovci.

Průměrný počet slepic: 1.4 (47 hlasů)

neboť jim píčaputová a další verbež stále brání ve svobodném výběru vakcíny a každý den zdržení stojí další desítky životů. Třetiřadí referenti přiřazení na noční by čuměli, kolik zájemců by upřednostnilo zdraví před správným třídním původem vakcíny, zatímco referentům střihá prdelka drát osmičku, aby na ně samotné nakonec nevybyla trombózní opoušanka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

Sputnik, ale jiný. Slováci o ruské vakcíně podle tisku nemohou rozhodnout
6. dubna 2021 173
Slovenský státní ústav pro kontrolu léčiv (ŠÚKL) kvůli nedostatku potřebných informací nerozhodl, zda je bezpečné zahájit v zemi očkování ruskou vakcínou Sputnik V. Píše to Denník N.

Průměrný počet slepic: 1.2 (20 hlasů)

Pozdravuj Jákoba Džandu

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

že ty SÚKLy jsou z jednoho hnízda :-)

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

tím je řečeno vše...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Hovno jiný, stejný, jen Slováci jej dali zkoumat do necertifikovaný laboratoře. Ta je za prachy schopná vydat jakékoliv prohlášení, Rus už se nasral a žádá vrácení všech dávek a předání vzorků do certifikované laboratoře, Slováci budou mít brzy velký problém.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

medicaments qui constipent pharmacie pharmavance argenteuil parapharmacie leclerc saint louis , therapie comportementale et cognitive tdah therapies complementaires , traitement zona pharmacie lafayette xls medical pharmacie uniprix jean beaulieu BusyMac BusyCal por internet, BusyMac BusyCal donde comprar en EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34372#>BusyMac BusyCal precio EspaГ±a</a> BusyMac BusyCal precio EspaГ±a BusyMac BusyCal venta EspaГ±a. therapie comportementale et cognitive bruxelles pharmacie auchan mistral 7 Autodesk AutoSketch 10 barato, Autodesk AutoSketch 10 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34225#>Autodesk AutoSketch 10 </a> Autodesk AutoSketch 10 barato Compra Autodesk AutoSketch 10 a precios mГЎs bajos. pharmacie en ligne royaume uni pharmacie en ligne caen , pharmacie de garde zone agoe pharmacie de garde gironde Avid Media Composer 8 por internet, Avid Media Composer 8 donde comprar en Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34541#>Avid Media Composer 8 </a> Comprar Avid Media Composer 8 Avid Media Composer 8 barato. pharmacie annecy bonlieu pharmacie de garde aujourd'hui royan .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg</a> act therapy vs cbt medicaments pour dormir sans ordonnance .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas sin receta</a> therapies breves pau therapies complementaires alternatives .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta</a> pharmacie de garde aujourd'hui 68 pharmacie bailly troyes .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> traitement embolie pulmonaire pharmacie gory bourges .

Zatím bez slepic

Nazdar!!!

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Pouze komouši a jejich příznivci a jejich celoživotní (dnes důchodci, nadávající svobodomyslným lidem, kteří komouše odmítli a nevolili je - do bolševiků, zřejmě jim to vlezlo na mozek, to jejich celoživotní politické popř. i jiné, např. rodičovské, selhání) voliči.
Osobně znám jen pár lidí, kteří se snaží žít po komunisticku, většinou jde o cizince. Komouši (všechen ten zbytek figurálních či manifestních " komunistů" a jejich stád, vpravdě to individua pokrytecká a lživá - výstavní skříň obyčejných petite bourgeoisie ) samozřejmě mají strach - po komunisticku žít a pracovat, anebo jim to už hned po svatbě zatrhly jejich matrony.
Zmatení pojmů, toto plutokracii také velmi vyhovuje.

Zajímavým by bylo dozvědět se, zda příznivci komoušů měli by v oblibě i jiné výrobky, kterýchžto uvedení na trh podléhá schvalovacím (samozřejmě že důležitý je i rozdíl mezi schvalovacími procedurami různých zemí, míra harmonizace atd.) procedurám. Jen proto, že pocházejí z Ruska.
Anebo zda by se nechali léčit někým, kdo nemá příslušnou atestaci...ale je Rus.

Hysterická je tato doba, doba covidová.

Průměrný počet slepic: 1.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

"zaostalého východu, který je schopen nejen připravit vakcínu dřív, levněji a ještě je schopen pořádné produkce."

A muzete srovnat produkci treba pfizeru a sputniku? A proc madari horem dolem nakupuji sinopharm nejdraz ze vsech vakcin, kdyz to na vychode delaji levneji?

PS Pro uplnost zduraznim, ze kdyz pisu sinopharm, tak tim nemyslim ani Modernu ani Astra Zenecu ani nic jineho - myslim tim, presne to, ci pisu. Jsem ze stare skoly.

Průměrný počet slepic: 1.3 (23 hlasů)

Čau scallope, ty starej hulibrku… Stav se na jedno libový trabučko, já se tu sám nudím. :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

Ale me by odpoved vazne zajimala - pan vidlak jiste vi, o cem pise, takze pro neho nebude problem odpovedet. Nebo mi odpovi jini mistri googlu.

Průměrný počet slepic: 1.7 (16 hlasů)

scallope,
Vy neumíte použít Google? Nedávno jste zde psal, že si vše ověřujete na Googlu. Tak můžete začít s tímto. Musíte se taky trochu snažit sám, přeci Vás nepřipravíme o potěšení z hledání a nalezení informace!

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To vitem, ze jsem to zkousla a neco malo jsem si nasel. Nicmene to nestaci na autoritativni zaver, ktery serviruje pan vidlak. Ale on ma jiste informace overene, preci by nepsal neco, o cem nema ani paru :-)

Zatím bez slepic

proč ti uprostřed tvého příspěvku došla diakritika? Schizofrenie?

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

(a dokonce přesně) je samozřejmě všechno v pořádku, takže troll rozesírač zkouší svoji nejobvyklejší metodu - odklonit. Tudíž nasrat, je-li zájem o srovnání, urob si sám :-P

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Produkce Pfizeru deklarováno po navýšení 2 mld ks ročně.
Sputnik - Dne 27. února uvedla "naše-vaše" Česká televize, že Rusko již dodalo do 20 zemí 388 milionu dávek Sputniku..což by odpovídalo produkci cca něco přes 2 mld dávek ročně.
Podle Čt24 uzavřelo v únoru Maďarsko s Ruskem smlouvu na dodávku 2 milionů dávek Sputniku do konce května...proč takové množství tak to ví jen Orbán.
Co se týká ceny tak je rozdil mezi výrobními náklady a prodejní cenou. To, že vakcínu Sinopharm nakoupili Maďaři za 30 Euro nemá se skutečnou cenou vakcíny vůbec nic společného (v Indonesie ji např. koupila za 15 USD.)

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Planeta Hieronyma Bosche

https://youtu.be/_DjBaWWYbkE

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není to tak dávno, co jsem byl v Brně na koncertě k padesátinám kapely. To jsme ještě netušili, že doba koncertů, svobody a života tak jak ho známe rychle končí.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Pamatuju na nadšení pod Špílasem gdyž vyšla deska Dialog s vesmírem. Na intru to jelo hned ráno. Pár dní to vydrželo než dialog skončil. Faktem ale he, že muzika za totáče strašně upadla. A dnes to není lepší. Z muziky pro blboně je jedna z nejlepších asi tato https://youtu.be/mQy_dZN-YkI

Tož tak.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Já vidím důvod jinde. Blatný je tváří těch nejhorších opatření. Babiš věří, že už se bude jenom zlepšovat. Do voleb potřebuje vítěze, ne někoho, koho půlka nenávidí a druhá půlka jím opovrhuje... i kdyby v tom byl ten chlapík nevinně.

Sputnik je jen taková mediální bublinka, která funguje jen díky zkratce Zeman.

Že vydržel Plaga mě nepřekvapuje. Politiku zvládá lépe než svůj rezort. Bruslit MZd stejně jako MŠMT, tak jsme už dávno všichni promoření, nebo promoření a invalidní nebo mrtví. Navíc si stejně myslím, že ty úvahy o jeho výměně sloužily jen k tomu, aby se vytvořilo zdání čestné remízy. Pokud ji nevytvořili aktivisticky sami opozičníci. Reálně na stole nebyla podle mě nikdy. Určitě ne kvůli nápadu úředních maturit. Do tohoto křesla by AB sehnal náhradu snáz.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Děcka zavřel doma tak jako žádný jiný ministr na světě. Alespoň v něčem máme primát. Nejvíc zavřených děcek.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

https://www.etymonline.com/word/school

Na ja, všeho moc škodí (i scholé) . No a rodiče toho scholé moc nemají (vyjma např. rentierů či nezaměstnaných) a tkzv. učitelé (měli by zejména naučit se učit) zas nevědí co ani koncepčně, ani operativně, tedy ti zase ho nevyužívají.
Pythagoras vyučoval tak, že po tři roky nesměli jeho žáci promluvit. Neskaj jako by to bylo naopak.

School's out forever
School's been blown to pieces
No more pencils
No more books
No more teacher's dirty looks

Co bych za to dal, ve dvanácti - patnácti....
:-D)))

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Asi má v hlavě víc než ostatní a nějaké domovy pro osiřelé děti tu už nejsou. Víte on asi, ať si říká kdo chce co chce pořád o breberce nikdo nic neví. Všechno jenom dohady a "myšlení".
Případ z Brna : Rodinka si vyjela za hranice všedních dnů, nebo příbuzným, už nevím , prostě někam ven. Po návratu všichni na kontrolu a údajně negativní. Rodiče do práce, děti do školky. Akorát že právě v té školce se objevila breberka, dle zjištění - v kvalitě té země kde byli. A včil mi to vysvětlete PROČ a JAK.
Podle mýho selskýho - i když se zjistí že nee, může být kontrola v mezidobí, když ještě nenabrala sílu a nedá se ještě zjistit.A až se plně rozvine už se to nekontroluje. Stejné je to s testy den dva platné, může mít test negativní, ale stačí zakopnou cestou domů nebo v obchůdku či hospodě, kde je místa málo o bacilonosiče ... sorry ale jiné vysvětlení mne u té potvory nenapadá.Takže tak asi...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Docela by mě teď zajímala jakási "anketa" zde na Kydech, a sice

a) kdo je už očkovaný / a čím
b) kdo se chce nechat očkovat a zatím je čekající / a čím
c) kdo se zatím očkovat nechce nechat / a proč

Začnu sama u sebe.
Já jsem doposud c), protože když vidím ten názorový ohňostroj kolem koronavirových vakcín, tak nemám důvěru vlastně v nikoho a nedůvěřuju žádné vakcíně.
Kdyby mě ovšem časem unijní diktatura přitlačila ke zdi a dovolila chodit všude jen s kovidovým pasem s očkovací bumážkou, pak bych buď akceptovala Sputnik anebo bych se zavřela doma, trávila dny na zahradě za domem a čekala až umřu, protože svět na průkazku stejně za nic nestojí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

očkovat se nesmí ze zdravotních důvodů.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

No Maneco, já to mám jednodušší, k móři nepotřebuji, byl jsem neoslovilo, lyžovat mám zakázáno, takže zima a Alpy mě netrápí a ve výsledku mě zbyla chata či zahrada které můžu okořenit koupáním v bazénu (můj, na oficiální budu muset mít "davidovu hvězdu").
Vlastně se ani nebudu cítit omezen. Zbydou peníze na dodělání dílny na důchod pořádným vybavením a žena mě nebude moci říci "příští rok jedem k moři" :D

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Vcelku by mne zajímalo nějaké racionální vysvětlení, proč očkování NE!!

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

kterou si mohu ověřit jen na sobě, s nasazením vlastního zdraví nebo života.

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

s historickou zradou. S historickou zkušeností. Jen naprostý blb by znovu radostně skočil na špek.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

se kryje s přátelskou pomocí v1968.
"Jen naprostý blb by znovu radostně skočil na špek."

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

když to porovnám s posledními 30ti lety, tak ne že bych byla z 68 nadšená a patřila mezi vítače. Ale vezmu-li v úvahu -a/ kdo za akcemi před stál a jak se projevili po89, holt vidím to dcela jinak. Ono se totiž do 60tek budoval průmysl a zemedělství, tedy soběstačnost republiky, no a po 68 se zase budovalo bydlení na úrovni, ať paneláky či vylepšování bydlení na venkově. tj. rušení hnojů a kadibudek na dvoře a opravování či vystavování nových moderních domů.....a starost o lepší život...
- tedy tak mohutná výstavba krom té čtyřky nebyla nikde v Evropě, bohuže... ať se Vám či mně to líbí nebo ne\

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

má mě v péči hematolog, imunolog, kardiolog, žílolog - nejvyšší odborníci, žádní laici. Názory na očkování (mě) mají protichůdné. Co si mám vybrat? Doktoři jsou proti sobě, odborně. Ptát se ministra? To navíc může být politické hovado.
Jistota je jedna: ví se o tom hovno i v odborných kruzích.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Ládiku , ona jistota , že se ví hovno je jen výraz rezignace na záplavu informací. Mám pocit , že záplava informací , dezinformací , různých statistik vytváří takové informační dusno , že i odborníci jsou schopni se v něm utopit a rezignovat.
Opravdu mi chybí onen "polyhistorický " pohled . Nevím zda je vůbec možný , ale zatím hledám , kde se s ním někdo objeví .
A tak připojím jen pár otázek - pro Maneku - svět na průkazku stejně za nic nestojí ?? A co občanský průkaz ? Co řidičák ? Jakto že jste na tento svět již dávno nerezignovala ?
Další otázky - téměř se nemluví o testování protilátek ( není hrazeno pojišťovnou - cca 600 Kč) . Nemělo by být logičtější než očkování mít v kovidpasu hladinu protilátek ?? Vždyť ne každý má po prodělání Covidu dostatečnou hladinu a ne každý po očkování protilátky vytvoří . Procento dostatečné hladiny protilátek podle typu vakciny jsem zatím marně hledal .
Přirozeně se mi dostane námitky , že protilátky neměří buněčnou imunitu . Poměr stupně ev. ochrany ve smyslu protilátková versus buněčná imunita jsem ale zatím rovněž nedohledal. To je jen nepatrný zlomek otázek . Zdravím V.

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)

neznalost.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Test na protilátky si můžete normálně koupit v Benu lékárně. Musíte se ale píchnout do prstu, dělá se ze 3 kapek krve. Já si udělal a čárku na protilátky jsem měl. Ale jaká to byla hladina čert ví.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

je měli/mají taaky

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

neprůkazná hladina je do 0,9 IP jednotek, nad je to O.K. Teď v testech uvádějí i mezinárodní jednotky. Test stojí 400 ( ve zdejší laboratoři), a některé pojišťovny ho proplácejí.
K lékařům - názory na léčbu se opravdu liší kus od kusu, záleží kdy kdo četl jakou studií ve svém oboru a čemu věří. Kardiologové jsou nadšeni z extrémně nízkých hodnot cholesterolu, neurolog se chytá za hlavu. Léčí ale většinou podle zavedených postupů aby se vyhnuli případným problémům. Záleží na stupni vyhoření.
Buněčná imunita se měřit dá, je to však složitá a drahá záležitost.
Testy na protilátky jsem absolvoval po nemoci v listopadu 2x, a těch 800,- je cena láhve whisky průměrné kvality, kterou stejně nesmím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

"jen pár otázek - pro Maneku - svět na průkazku stejně za nic nestojí ?? A co občanský průkaz ? Co řidičák ?.."

To přece nemůžete srovnávat. K obdržení občanky obětujete jen chvíli času na vyplnění dotazníku a pro řidičák se něco naučíte a uděláte zkoušky. V obou případech neriskujete své zdraví nebo dokonce život pro chamtivé bezohledné farmaceutické mašiny, kterým o lidi nejde, jen o prachy.
A navíc - kolikrát do roka musíte někde ukazovat občanku nebo řidičák? Vypadá to, že covidpas byste měl nakonec ukazovat nejen při cestování do ciziny, ale pokaždé i při návštěvě jakékoliv místní služby jako jsou kadeřníci, masáže, posilovny, atd...

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)